|
|
#3871 |
|
Copyraptor
|
Dot.: Krakowianki - część XI
Może być, tylko ja bym wolała wcześniej niż później
|
|
|
|
#3872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie w akademiku na pewno nie bylo mozliwosci nauki na korytarzu-przynajmniej ja bym sie tam w zyciu nie skupila (za duzo przystojnych prawieinzynierow krecilo sie po akademikuCytat:
teraz do calego ciala stosuje 'jakis' balsam a rano, przed wyjsciem z domu, smaruje nogi maslem kakaowym ziaji Ladnie pachnie i daje ladny efekt na caly dzien
|
||
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
SdC, czy dzisiaj będziesz na Ruczaju? Może uda mi się przekazać coś dla gg22?
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego wczoraj nie chciałam siedzieć cały czas u siebie w pokoju, bo limit szybko by mi się skończył, a ze względu na brak światła na schodach, nie miałabym gdzie pójść ![]() Ja właśnie się potrafię skupić na korytarzu, bo nic mnie nie rozprasza, nie mam na czym (i na kim ) zawiesić oka, bo to tylko dłuugi korytarz ze sznurem drzwi. Dodatkowo zapalam sobie wszystkie lampy, żeby było jasno i żebym nie chciała zasnąć. W pokoju natomiast albo bym zawieszała wzrok na czym popadnie albo po prostu kropnęłabym się spać i po nauce. A gdy miałam kryzys, to poszłam w nocy na Błonia i kontemplowałam otoczenie |
|
|
|
|
#3875 |
|
Matka Smoka
|
Nie wiem czy wszystkie zaglądają do klubu, więc informuję, że zostają nam z paatala dwa rozświetlacze Sleek - szczegóły w klubie.
|
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo lubię jego zapach, ale strasznie źle się rozsmarowuje - i w sumie mieszałam go z oliwką do ciała
|
|
#3877 |
|
Raczkowanie
|
trustmyselfGdzie ja już CV nie składałam... Przed przeprowadzką do Krakowa powstrzymują mnie... koszty. W Krakowie pewnie dostanę tyle co tutaj na początku, a dochodzi do tego wynajem pokoju, rachunki i wyżywienie, to prawie 800-900zł... A nie chcę, żeby mi znowu rodzice dopłacali.
Rozumiem ze poszukujesz pracy w konkretnym zawodzie? ![]() Ja przeprowadzam sie juz na stałe prawdopodobnie w sierpniu na Starowiślną. Ale mam pewne obawy ze nie znajde pracy któa mnie bedzie satysfakcjonowała i z ktorej uda mi sie utrzymac W sumie to mam ponad roczny staż w sklepie kosmetycznym i "jakies" doświadczenie jest. Tylko nie jestem pewna czy znajde prace z zarobkami w granicach 1300-1400zl. Wiadomo ze rodzice zawsze pomogą ale jednak wolała bym sie usamodzielnić. Ale jak to sie mówi,stawiam wszystko na jedną karte..byle do przodu..mam nadzieje ze jakos to bedzie ![]() A jak sądzicie,opłaca sie szukac pracy w Galeriach Handlowych? Edytowane przez Vanillashake Czas edycji: 2011-06-15 o 10:52 |
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę że najpierw warto spróbować w 'normalnych' sklepach - w Galerii masz późne godziny zamknięcia sklepów i pracę w weekendy (też z późnymi godzinami), co moim zdaniem jest minusem
Zwykłe Stacjonarne sklepy są otwarte krócej i w niedziele są zamknięte. Na Krakowskiej w sklepie z futrami wisi kartka że szukają kogoś
|
#3879 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że takie zarobki są jak najbardziej osiągalne w pełnym wymiarze godzin w galerii.
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
miałam plan przeczytać wczoraj cłąy podręcznik ale się nie udało
![]() więc dzisiaj rozpoczynam walkę 65/203..... wrócę jak będe na 130/203
|
|
|
|
#3881 |
|
Copyraptor
|
A ja dziś idę zupełnie niewyumiana na egzamin i tata mi wysłał maila, że mam się nie demotywować, bo mam potencjał snajperski po rodzicach, i może się uda
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja niestety na jutro się muszę nauczyć bo nie będzie strzelania tylko opisówka i zadania do rozwiązania więc coś muszę umieć;/ |
|
|
|
|
#3883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kto to widzial zeby tak meczyc studentow 5 roku?
|
|
|
|
|
#3884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Mogę podrzucić jabłuszko, tylko nie wiem skąd mam je wziąć .
|
||
|
|
|
#3885 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedź kochane ;*
Moze faktycznie lepiej bedzie jak poszukam gdzies w okolicach rynku pracy Ewentualnie jak bede w desperacji to zdecyduje sie na Galerie.Z tym ze z tego co slyszałam to w wiekszosci sklepów szukają na 1/2 badź 3/4 etatu.Malla- Lokalizacja super,bede płaciła 600 zł za wynajem baardzo duzego pokoju,tylko jest mały szkopuł,jest przejsciowy. Ale w sumie najwazniejsze ze bardzo dobrze znam współlokatorów i nie powinno byc problemów. Jak sądzicie ,ta cena jest w miare ok jak na Kraków? |
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
A media?
Jak za taką lokalizację to cena niezła, chociaż uważam, że dałoby się coś upolować taniej. Zwłaszcza teraz. Mnie odstraszałby pokój przejściowy, ale Twój wybór.
|
#3887 |
|
Raczkowanie
|
Media raz na 3miesiace -150 zł.
W sumie to przeglądam caly czas gumtree i ceny są podobne,ewntualnie jezeli chciałabym mieszkac z kims w pokoju to wahają sie w granicah 300,400 zł. Ehh ja to mam dylematy,niezdecydowana max. |
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę że za taką cenę znajdziesz coś nieprzejściowego, może trochę gorsza lokalizacja, ale większa intymność - nie chciałabym w przejściowym mieszkać. A teraz się pojawi dużo ofert jak studenci wyjadą
|
#3889 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
A co do tego że szukają na 1/2 albo na 3/4 etatu, to tak piszą - i tak umowę dadzą, a zwykle dają więcej kasy i normalnie jesteś jak na pełny etat - polskie realia
W Krakowie się już nauczyli pracodawcy (zwłaszcza takie mniejsze firmy, nie korporacje) że najlepiej kogoś ze statusem studenta na zlecenie lub o dzieło, a jak na etat to najniższy z możliwych. I tak lepiej mieć pół etatu niż zlecenie ![]() Koszty zatrudnienia są naprawdę idiotycznie wysokie - znam sytuację z obu stron... I płaci się haraczu od całego etatu w ✂✂✂✂uuu a jak przyjdzie co do czego to nawet pogotowie nie chce przyjechać :|
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-06-15 o 11:29 |
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
ja bede mieć samodzielny nieprzejściowy za około 570zł już z mediami
więc da się
|
|
|
|
#3892 | |
|
Raczkowanie
|
W sumie to macie racje dziewczyny,napaliłam sie tak na to mieszkanie ze względu na namowy znajomych które tam mieszkają,ale tak naprawde zero prywatnosci :| tak samo jak bym chciała wyjsc do toalety badź kuchni musze przechodzic przez pokój jeszcze jednej dziewczyny..Zostało mi jeszcze troche czasu na zastanowienie sie,najwazniejsze to nie działac impulsywnie .
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
a gdzie,jezeli mozna wiedziec?
|
|
|
|
|
#3893 |
|
Zadomowienie
|
Lokalizacja na Starowiślnej super tylko , że przejściowy... Chociaż ja się już chyba przyzwyczaiłam do Ruczaju. Szczególnie, że mam teraz tutaj pracę.
Dzisiaj jest dzień prania i prasowania żeby było w czym do pracy chodzić... Normalnie czas wkroczyć w dorosłe życie... SdC to kiedy my się widzimy? Bo nie wiem czy malować pazurki czy czekać na "cytrynkę" moją... |
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Jest zasada - jak zamieszkasz ze znajomymi to się potem robicie wrogami (3/4 przypadków!)
Wychodzą różne dziwne rzeczy. Lepiej mieć swój pokój, swoje miejsce i jak będziesz potrzebować prywatności, spokoju, to masz gdzie się zamknąć i wypiąć pupę na wszystko - a tak to co zrobisz? Myślę że możesz się wstrzymać do lipca i wtedy zacząć szukać na spokojnie, jak już większość ludzi mieszkania pozwalnia ![]() Pigmenty oficjalnie odebrane i dziś wieczorem będą w Krakowie - ja będę dopiero jutro
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-06-15 o 11:46 |
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
ale ta pogoda dzisiaj dziwna, przebierałam się 3x bo ani to ciepło ani zimno. a teraz jednak mi gorąco
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3897 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładnie mu odpaliłaś! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
może od razu byś mi dała ze 2cm tego parafilmu?![]() Cytat:
i na Krakowskiej oprócz sklepu z futrami wisi jeszcze ogłoszenie na kolporterze ![]() to jest masakra...ludzie się cieszą z zarobków 1300-1400zł, paranoja co za kraj! ![]() zastanowie się ![]() ja płacę 400zł + rachunki na Wielickiej- 5przystanów od centrum z super dojazdem ![]() ja tam na Starowiślnej mieszkać bym nie chciała- cały czas huk, tłum ludzi, gorąc od betonu. a pokój przejściowy- koszmar! kiedyś tak zamieszkałam bo nie miałam wyboru i wytrzymałam miesiąc ale miałam tak zszargane nerwy że nigdy więcej. Współlokatorki były spoko, ale samo poczucie braku prywatności i ciągłe łażenie, stukanie, skrzypienie itd. powodowało u mnie napady płaczu i nerwów. Cytat:
bo Ty tam wrośniesz- wracaj! ile można się opalać i popijać winko? jak wrócisz to najpierw dopadnę Lidla, a potem Ciebie![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- aaa nie zacytowało mi się SdC a gdzie Ci pasuje? mnie to wiesz- jak zwykle Kazimierz, planty+ łąweczka, rynek+ ogródek+ piwko/kawka/soczek ![]() to jeśli Ty od Melki odbierasz moje jabłuszko to weź i Malli skoro ja mam jej przekazać i musisz mi przypomnieć wieczorem, że mam spakować Twoje ZSK ok? bo ja mam pamięć dobrą ale krótką
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 Edytowane przez gg22 Czas edycji: 2011-06-15 o 12:22 |
|||||||
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mogą być Zbliżenia, skoro tak je lubisz .Nie wiem czy uda mi się z Melką zgrać dzisiaj - jeśli tak, to wezmę oba jabłuszka, jeśli nie to żadnego . Czekam na odpowiedź od niej .
|
|
|
|
|
#3899 | |||
|
Zadomowienie
|
Hmm, tylko jak? Do czego?
![]() Może chciałoby Ci się włożyć go do torby, żebym sobie od razu na łydkę wsmarowała? No nie wiem co jest mniej problematyczne ![]() dzięki Cytat:
Garniera znam, na wylot, ale zapach już mi się do tego stopnia znudził, że nie lubię się nim smarować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Vanilla, wiej z przejściowego! 650zł/m-c to wcale nie jest okazja W Krk komunikacja miejsca jest naprawdę dość sprawna, więc nie bój się zamieszkać trochę dalej
|
|
#3900 |
|
moderatorka też wizażanka
|
Kama,
Usunęłam Twój wątek z klubu, bo mamy do tego rodzaju spraw specjalny wątek, a tak będziemy tylko zaśmiecać. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

I nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie w akademiku na pewno nie bylo mozliwosci nauki na korytarzu-przynajmniej ja bym sie tam w zyciu nie skupila 
W sumie to mam ponad roczny staż w sklepie kosmetycznym i "jakies" doświadczenie jest. Tylko nie jestem pewna czy znajde prace z zarobkami w granicach 1300-1400zl. Wiadomo ze rodzice zawsze pomogą ale jednak wolała bym sie usamodzielnić. Ale jak to sie mówi,stawiam wszystko na jedną karte..byle do przodu..mam nadzieje ze jakos to bedzie 

) Treściwy, ale szybko się wchłania, a po kąpieli skóra nadal nawilżona