|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
![]() czemu u mnie nie ma H&M ![]() ale będzie w sierpniu w końcu tylko wtedy to już nowe kolekcje będą. ale grunt że będzie już na stałe!!!! załapę się na wyprzedaże zimowe ![]() Eirene te dzieci trzeba by zamknąć w jakimś pomieszczeniu dźwiękoszczelnym bo inaczej to by przecież nie było do zniesienia. ciekawe kto byłby najgłośniejszy? ![]() pewnie moje dwie kreseczki pobiłyby inne kreseczki w bitwie na głosy ![]() ![]()
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-06-15 o 22:02 |
|
|
|
|
#2912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja nie mam tych rampersów
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie kupiłam na all smoczki do butelek o większym przepływie a teraz na ciuchy się czaję
muszę to przemyśleć bo najchętniej bym pół allegro kupiła ![]() coś takiego znalazłam http://allegro.pl/carter-s-pajacyk-n...662180315.html
|
#2914 | |||||
|
Zadomowienie
|
Śliczny
![]() Cytat:
ale ja chcę przyspieszyć bo mam jeszcze sporo tych dodatkowych kg i dobrze się z tym nie czuję Cytat:
![]() Jesse Cytat:
![]() ciekawe czy mój go w kg pobije bo w sobotę mamy 2 miesiące a w zeszłym tygodniu w srodę ważyliśmy już 6120 kg Cytat:
Cytat:
śliczny ![]() a mój dziś znowu szybko zasnął bo chwilę po 20 ciekawe do której pośpi ja też zmykam koszystać -spać. miłej nocki
|
|
|
#2915 | |
|
Wtajemniczenie
|
montii a czemu nie masz, nie było u Ciebie tygryskow?
Cytat:
ja już chyba nic nie kupuję, bo jeszcze dzisiaj teściowa przywiozla dwa rampersy z mothercare takie marynarskie i jeszcze body w paski i ogrodniczki z myszką miki |
|
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za miłe komplementy!
Każdej z Was ![]() diatoma gratulacje ![]() Krusiak ciekawa jestem sukienki ![]() izaebla no własnie miałam Wam powiedziec,że Maja od tygodnia pije ze smoczkówi z dwiema dziureczkami
|
|
#2917 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Nie mam czasu zeby was poczytac, wybaczcie ![]() Chcialam sie tylko pochwalic, ze moja Matylda konczy dzis 3 miesiace
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dzień jest mi to trudniej osiągnąc bo go dużo rzeczy rozprasza - a wieczorem ma rolety zaciągnięte i jest cisza a kąpie go ok .19.30 to max 20.30 on już spi. Nie można się ugiąc, jak płaczę i mówic lulac, itd itp. - trzeba byc twardym heheh - mówi to mądrala co się prawie sama w 1 dzień poddała. Ale teraz mam spokój po 20 i czas dla siebie i TŻ Castia w połowie stycznia będzie znów w HM to się już pewnie załapiesz na jesienno-zimowe. Montii - to zapraszamy do odwiedzenia Gliwic - tam było dziś rampersów multum
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-06-15 o 22:16 |
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie ma, one są rozpianane po boku ? za ile kupilas?
laseczka wyspij sie
|
#2920 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też się boje nocki Castia Olusia obysmy miały spokojną noc Cytat:
eirene wpadaj do mnie zamkniemy te nasze dzieciaki w pokoju a my w drugim będziemy sączyć kawowe karmi castia olusia wy też wpadajcie a niech te marudery pomarudzą sobie same i zobaczą jak to fajnie jak cały dzień ktoś tak marudzi ![]() Cytat:
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Mirabilka a gdzie dokladnie? w forum?
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
lasecczka mnie ta waga przeraza, mam nadzieje ze niedlugo sie zatrzyma ...jakoś
![]() :pros i: mam wrazenie ze zrobilam cos nie tak. i jeszcze kazdy w podtekscie ma w pracy u mnie, ze o matka dietetyk a dziecko utuczyła,i mi przykro jest![]() ![]() ![]() czarna, iza, mój już od 3 tyg ciągnie mlesio z 3 dziurek... dzis nie robie mu kaszki, chce zobaczyc ile pospi na mlesiu, bo tak to go na spiocha bralam zawsze o 23. to dzis musze sprawdzic na ile mu starcza. jak skoncze tą puchę mleka to sprobuje Nan, bo kupilam dziś. no i kupilam tez w rossmanie tą wode specjalna dla niemowląt.bo jak beda upaly to nie chce ryzykowac i chce mu dawac ta specjalna wode. jak wszytsko pojdzie oka to jutro skoczymy z tż do Łodzi na zakupki, tesciowa juz umowiona z Tymkiem. aha, opierdzielilam dzis mojego tż jak tylko wrócił z pracy. że od tej chwili nie ma prawa sie odzywac w kwestii karmienia naszego dziecka-koniec. jak maly zaczynal plakac to ten zawsze no co cie zbawi 15 minut, albo 10. i ostatnio tesciowa nawet, nie ma co glodzic dziecka-no daj mu,no ale dzis sie zawzielam. nie chce oczami swiecic. i pomyslalam ze zle sie mowi ze dziecko na MM tez powinno byc od poczatku karmione na zyczenie. mama mi mowila zeby robila wieksze przerwy, no ale polak mądr po szkodzie
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
tak w forum był cały wieszak - a byłam tam dziś w południe i dopiero co to wywiesili -ale rozmiary najmniejszy 74 i większe. Rozpinanie z boku - takie jak te rampersy co były rok temu z pszczołami.
tam mieli dużo jeszcze nie wywieszonych rzeczy bo dzis mieli dostawę podobno
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-06-15 o 22:34 |
|
|
|
#2924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 30zł za dwupak ![]() mogę Ci jutro kupić i wyslać pocztą, chcesz? |
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
forum
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- kurcze a Ty jutro bedziesz w h&m ? bo ja bym jutro u mnie zobaczyla może dowiesili je, a jak nie to wtedy bym poprosila o kupno
|
|
#2926 | ||
|
Zakorzenienie
|
diatoma, ale synek Ci rośnie. jest już co nosić!
prunelle, piękna waga Krzysia! aja, podziwam za tetrę ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2927 |
|
Wtajemniczenie
|
diatoma a ile Tymo na dobę wypija mm???, bo moj piję od 450ml do 650ml na dobę plus jeszcze nie wiem ile z cyca wyciąga i staram się mu dawać mm co 3 godziny, ale czasami w międzyczasie dam cyca bo się drze. Nie przejmuj sie gadaniem innych, ważne, że jest zdrowy, a jak sie okaże, że będzie grubiutki, to jak zacznie chodzic, to napewno wszystko zrzuci. Mój też jest duży jak na swój wiek jak miał 1,5m-ca to ważył 5600, a jutro mamy dwa m-ce i przychodzi ta pediatra prywatnie to też mi go pewnie zwazy i zobaczę ale na bank juz ponad 6 kilo
|
|
|
|
#2928 |
|
Rozeznanie
|
aja też Cię podziwiam za tetrę
ja to jestem chyba za leniwa ![]() monti te rampersiki to jedne są rozpinane z boku a drugie po środku i u mnie też 30zł diatoma a może Tymo potrzebuje tyle jeść i taka jego uroda a poza tym to pewnie się wszystko unormuje przecież on jest jeszcze malutki |
|
|
|
#2929 |
|
Wtajemniczenie
|
Montii będę bo mi się nudzi w domu
no i za malo ostatnio pieniędzy wydałam![]() puszczę Ci nr tel na priv, to dasz znać, a jaki rozmiar chcesz ewentualnie? |
|
|
|
#2930 |
|
Raczkowanie
|
Diatoma mój Igor jest tylko na piersi i waży 7390 a wcale nie jest jakis gruby wyglada fajnie normalnie a ile twój mały ma cm bo nasz 66
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja daję też tylko wodę - a do zagęszczania mleka możesz dac nutrition - to nie kaszka tylko mączka jakaś nie uczulająca a efekt kaszkowaty. Ja daje mojemu samo MM co 3 godz bo tak płacze jak głodny a płacze specyficznie i pije po 120ml co 3 godz w dzień - ostatni raz ok 20 - później przerwa do 2 i później znów co 3 godz - i w 7 tyg jak byłam na szczepieniach ważył 5200 - i teraz widzę bo buzi,że przybrał znowu - chyba takie życie. Kuzynka do roku miała dzieci grubiutkie jak niedźwiadki wyglądały a po roku jak zaczęły chodzic to takie chudzinki, że skoki narciarskie mogą uprawiac. Tylko przykro jak ludzie komentuję niepotrzebnie - mi też czasem głupio jak słysze, że mały wygląda na 4 miesiące a ma dwa dopiero - a jest dośc dłuuuuuugi Montii - jest na parterze obok new yorkera
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ,że ja będę w h&m zapewne ok 17 :/ ja bym chciała 68 jeżleli sa a jak nie to 74
|
|
#2933 |
|
Wtajemniczenie
|
mirabilka fajny ten Twój Karolcio
![]() Montii no to kiepsko, bo ja zapewne będę ok południa w hm, bo wieczorkiem przyjeżdża pediatra do Olka, puść mi sygnalka, to jak bedą te rozmiary, to Ci napiszę i zdecydujesz czy mam Ci kupić
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Mirabilka fajne cudenko masz w domku
posciel fajna, z Ikei ?ego ego bedziemy w kontakcie dobranoc
|
#2935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorzej jak od samego początku się każdy prawie płacz interpretuje jako głód, bo potem to się żołądeczek rozepcha no i wiadomo małe będzie coraz częściej wołać jeść, mi się wydaje, ze dziecko idzie się przyzwyczaić do pewnych godzin, ja mam w sumei teraz odwrotny problem niż ty, ale od jakiegoś czasu daje małej jeść plus minus oczywiście o 4, 10, 13, 16, 19 bo niestety sama nie wołała tak często, a jakbym przy każdym posiłku czekała aż zawoła, i przy każdym posiłku było by to np. półgodziny później to zamiast 5 razy dziennie jadła by może 4 (a wg opakowania powinna 6)i teraz zauważam że ona o tych godzinach zaczyna się sama o jedzenie upominać natomiast wagą Tymka aż tak się nie przejmuj, zacznie raczkować to zrzuci ale jeśli chcesz to np. jeśli przy każdym posiłku przeciągniesz go raz 15 minut innym razem pół godziny to może wyjdzie ci jedno karmienie mniej ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() jak są zdrowi to dobrze że przybierają, taka ich uroda widocznie a ludźmi się nie przejmuj moja Idalka ma 5800 za tydzień kończy 3 miesiące a niektórzy twierdza że jest duża
|
|
#2936 |
|
Wtajemniczenie
|
bo ludzie zazdroszczą fajnego bobasa
![]() idę spać dobranoc |
|
|
|
#2937 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i dziękuję bardzo za informacje o łóżeczku, nie wpadłabym, że ten materacyk jednak trzeba kupić |
||
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przejmuj się gadaniem ludzi, Tymo na pewno zrzuci, jak zacznie być bardziej mobilny Padam normalnie, dopiero co młoda zasnęła, chyba skok ma już, bo ciągle tylko na ręce i na ręce i bawic sie z nia, moj maz juz stawal na glowie, zeby nie skrzeczała Ja zrobiłam przegląd szafy i znalazłam kilka rzeczy, które kiedyś były za duże, a teraz w sam raz. i oczywiście mnóstwo ulubionych ciuchów, w które na razie się nie wcisnęmirabilka- widze, ze Karolcio nadal rozkochany w żabie
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-15 o 23:57 |
|
|
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
obkupilam Emilke na wiesze rozmiary 74 itd. se poszalalam
kasiapruszkow szkoda ze tak daleko mieszkasz bo chetnie bym cie na zakupy zabrala iza wozek u starszych dzieci typu4-5 lat jest okropnym wygodnictwem rodzicow ale co mnie jeszcze bardziej wkurza to dzieci w wieku np. 4 lata ze smoczkiem w buzi na ulicy.Dziecko takie wyciaga smoczek z buzi i mowi np.:"Mamusi kupisz mi lody" po czym wklada smoka znow do buzi diaotma nie przejmuj sie komentarzami i spojrzeniami innych zacznie raczkowac ,chodzic i wszytsko zrzuci Tymo zobaczysz tity ale sobie Leoś trafil ![]() krusiak jaka okazja ci sie trafila
|
#2940 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
stad moje obiekcje a i dopatzrylam sie ze wszystkie nosidla co dziecko jest na zabke to maja wiekszy zakres wagowy czyli na logike jak bedzie duze dziecko musi miec nogi szeroko w gorze bo mama by go kopala idac a nosidlo nbaby bjorn jest do 11kg stad moze ta konstrukcja tak jak w mothercare ktore maja TUV no nie wiem nie znam sie ale mam nadzieje ze maly bedzie zadowolony z chodzenia ze mna w tym nosidle a co do chodzikow to ja bylam w chodziku wychowana i mam proste nogi i nie mam zadnych chorob z nimi zwiazanych Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kolezanki w Wawce a moj Tz to niechetny |
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

do wiosny będzie
po 28.06 kolejna tura wyprzedaży będzie... szkoda, że na damskim dziale same jakieś dziwadła dali. Ale i tak uwazam, że dla dziewczynek jest dużo większy wybór a na wyprzedażach to już w ogóle... za 10-20zł większośc

ale ja chcę przyspieszyć bo mam jeszcze sporo tych dodatkowych kg i dobrze się z tym nie czuję 

castia olusia wy też wpadajcie a niech te marudery pomarudzą sobie same i zobaczą jak to fajnie jak cały dzień ktoś tak marudzi 

jaka okazja ci sie trafila