|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słońce coraz mocniej świeci, czas do ślubu szybko leci PM 2011
A my dziś odebraliśmy kartkę, że zapowiedzi były wygłoszone w parafii Narzeczonego
, także ze spraw kościelnych zostało nam spotkanie z księdzem, na które dostarczymy kartki o wygłoszonych zapowiedziach i papiery z USC oraz gdzie omówimy szczegóły ślubu, ksiądz poda ewentualne namiary na parę/pary które miałyby ślub w tym samym dniu |
|
|
|
#4742 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
za załatwianie zawsze się dziwię że mam wesele przez Tobą a później wszystko załatwiam ![]() też nie słyszałam o przymiarkach ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4743 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4744 |
|
Zadomowienie
|
Laseczki, ja uciekam do pracki
![]() Życzę wszystkim miłego wieczorku papatki |
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Chwalę się
![]() Na zdjęciach nie są takie śliczne, w ogóle robiłam je z góry, bo na nodze chciałam pokazać, a nie miał kto zrobić zdjęć i są z dziwacznej perspektywy Kolor jest oszukany, w rzeczywistości jest to najbardziej oczo✂✂✂na fuksja jaką w życiu widziałam Teraz jeszcze tylko na przebranie jakieś takie wygodniejsze, chociaż te i tak są zadziwiająco wygodne, w życiu nie miałam na sobie "takich" butów, które były tak wygodne No i kosztowały całe 49,99
|
|
|
|
#4746 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Miła obsługa, doradzili mi w sprawie rozmiaru, paczka przyszła szybko
polecam![]() Starczyło bez problemu, było nawet za dużo i jeden pierścionek mi oddał ![]() Cytat:
![]() Mam nawet jej zdjęcie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A tamta para ![]() Cytat:
![]() Miałam dziś straszny dzień. Gdzie nie weszłam to problemy ![]() Idę coś zjeść i do wanny.
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Auto A ja mam coś talent do kupowania niefotogenicznych rzeczy - sukienka ślubna na zdjęciu (producenta) wygląda... średnio, na pewno bym jej nawet nie chciała przymierzać, gdybym jej na manekinie nie widziałam buty na zdjęciach też są jakieś takie dziwaczne ![]() Dzisiaj mama stwierdziła, że mi kupią sukienkę na poprawiny
|
|
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tata stał za plecami w oknie i gadał przez tel z bratem i szukał czegoś na niebie. i się zastanawiałam jakiej gwiazdy szuka tata. |
|
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie kupiłaś? w jakiejś sieciówce czy w lokalnym sklepie ?
|
|
#4751 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
czesc
dzis mialam ciezki dzien, wszyskto mnnie w✂✂✂✂.... i jak przyjechalam do domu wyładowalam emocje na prasowaniu przez 2,5 h ukladaniu, sprzataniu itd![]() happy mi tez sie wlacza stres, emocje przedślubne i dzis nie ładnie odezwalam sie do mamy...wkurzyla mnie głupim tekstem a ja sie wydarłam.... zaczynam, sie stresowac, gdzie kogo połozyc, gdzi ekogo posadzic, kto z kim moze spac, i jak ich dowiesc z domu do kosciola... a wogole dzis mialam dzien potwierdzen gosci, dzwoniło kilka osob potwierdzic i bylam w szoku ze pamietali i najwazniejsze mam juz pełna liste gosci i moge dalej ruszac z załatwianiemaaa i busik z poprawin załatwilam aby gosci rozwiazł ![]() Cytat:
![]() ja bym dokupila wodki bo bym sie bała... Cytat:
![]() Cytat:
![]() strasnzie goraco było, nawet klima w aucie nie nadazala Cytat:
za butki i dla tza![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Świniaczek boskie buty też chcę takie!
![]() Zaćmienie księżyca widziałam z okna, fajna sprawa ![]() Muszę lecieć spać bo jutro od 9 sesja zdjęciowa ![]() Ciekawe jak tam Happy.. miała iść do poradni z TŻ
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
W jakimś lokalnym sklepiku z totalnym badziewiem, nie chciałam nawet do niego wchodzić, ale matula chciała sobie laczuszki do domu kupić i zauważyłam te buty ![]() A w ogóle to pomysł roku - na ślub w listopadzie buty z odkrytym palcem Co tam, najwyżej mi paluch zmarznie, poświęcę się ![]() Micia, były jeszcze czarne (z różowym w środku tej "falbanki") i stalowe (też z różowym w środku "falbanki" ), stalowe mnie kusiły, ale fuksja wygrała
Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2011-06-15 o 23:28 |
|
|
|
#4754 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Auto super My zrezygnowaliśmy z wynajmowania klasyka, bo to duże koszty są. Na czymś trzeba było zaoszczędzić.Cytat:
- za załatwieniaCytat:
![]() Ja kopiłam dziś białe pończochy samonośne Obeszłam całą Silesie w Katowicach, ale ani jednej pary butów i ani jednej przyzwoitej sukienki. Ani ja ani moja mama i ciotka nic nie kupiłyśmy - masakra. / No dobra ja kupiłam tunikę w paski w NY/ A tak to katastrofa z tymi zakupami...---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- A jaki macie transport dla gości?? My się zastanawiamy, czy zamawiać busa, czy nie. Wszyscy autami nie przyjadą do kościoła a potem na sale, ale na tyle dużo, że może wszyscy by się spakowali autami, ale jak się nie spakują, to co zrobić... Jakoś mam kłopot z tym. Ja bym wolała na wszelki wypadek mieć tego busa, a mama i TŻ jakoś nie są przekonani by był potrzebny ;/ / Bursiarz chce za dwa dni 500zł - około 60 km w sumie zrobi = nie wiem czy szukać tańszego? ( bus na 20 osób )/
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Adrilka my mieliśmy autobus z kościoła na salę na 50 osób a w nocy busika na 20 bodajże. Płaciliśmy 400zł
Z kościoła na salę jest jakieś 5km a w nocy zrobił może z 10km.
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4757 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
/ Jak to nie kłopot /![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Poszukam jeszcze w okolicy swojej jakiś inny, w tedy zamówię może ktoś weźmie mniej...
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 15 no, max 20km wziął 400zł a Twój za 60km 500zł
|
|
|
|
|
#4759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo za ok 250km 400zł---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- ale sie zasiedziałam, ale robila listy kto ma gdzie siedziec, kto ma gdzie spac i z kim i ile noclegow potrzebuje na 2 dzien... masakra to jest, ale musze poczekać na D bo sama tego nie zrobie... ide spac dobranoc
|
|
|
|
|
#4760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobranoc
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie zamawiam busika. Najwyżej poprosze kolegę żeby odwiózł już kogoś jak bardzo będzie tego potrzeba.
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje Tzeta :Pco do tańca musi to super wyglądać... ale nie wiem czy odważyłabym sie na taki figury przed goścmi ![]() witam w klubie nie nudzących sie :P u mnie bez transportu sie nie obędzie - między kościołem a salą weselna jest spora odleglośc i juz dzis np jedna rodzina pytała o transport a to 15osób
|
|
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze zrozumiem jak rodzina jest z daleka i nie ma jak wrócić w środku nocy ale z kościoła na sale nie.
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
serio ?
a ja jeszcze nigdy nie byłam na weselu na którym własnie nie byloby transportu z kościoła na sale.. zawsze cos jest bus.. autobus albo taksówki. potem w nocy jest róznie ale zazwyczaj 1 bus jest zawsze
|
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze byliśmy swoim samochodem, albo prosiliśmy jakiegoś znajomego żeby nas woził. A jeśli to my byliśmy na weselu, to albo mój tata albo tata K. nas woził.
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas to podstawa- każdy dojeżdza do kościoła i więkzość wraca w swoim zakresie ale transport z kościoła jest
|
|
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmykam spac, dobranoc
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
codziennie sobie obiecuje pójsc wczesniej spac ale cos mi sie nie udaje :P
dobranoc |
|
|
|
#4769 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć laseczki
---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Ja też ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4770 |
|
Zadomowienie
|
Dobra maleństwa
![]() Ja uciekam ziuziać, wstanę około 13 buziam i miłego dzionka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

, także ze spraw kościelnych zostało nam spotkanie z księdzem, na które dostarczymy kartki o wygłoszonych zapowiedziach i papiery z USC oraz gdzie omówimy szczegóły ślubu, ksiądz poda ewentualne namiary na parę/pary które miałyby ślub w tym samym dniu 

w menu ale to niespodzianka
Bukiet zupełnie inny niż te co miałam zapisane na kompie, ale będzie śliczny
za załatwianie 

a w odpowiedzi: "czy człowiek który nie ma prawa jazdy może legalnie prowadzić samochód"; itd. itp.
w końcu ksiądz przystąpił do spisywania protokołu
a mój TŻ zasnął na krześle 

Kroimy: 2016(?)