Słońce coraz mocniej świeci, czas do ślubu szybko leci PM 2011 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-15, 20:24   #4741
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Słońce coraz mocniej świeci, czas do ślubu szybko leci PM 2011

A my dziś odebraliśmy kartkę, że zapowiedzi były wygłoszone w parafii Narzeczonego , także ze spraw kościelnych zostało nam spotkanie z księdzem, na które dostarczymy kartki o wygłoszonych zapowiedziach i papiery z USC oraz gdzie omówimy szczegóły ślubu, ksiądz poda ewentualne namiary na parę/pary które miałyby ślub w tym samym dniu

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 20:30   #4742
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ej noooo wesele było super!

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Najpierw byłam w salonie - kupiłam welon (może jeszcze dokupię jakąś długą mgiełkę na plener), a potem przymiarka - wszystko było ok - dekolt serducho takie jak ma być, tren i aplikacje śliczne , więc suknię mam już w domu, bo niestety nie mogła poczekać do ślubu w salonie :/ ; next pojechaliśmy na salę popytać o kilka szczegółów - właścicielka dopisała nam kilka rzeczy do menu, podała wstępne godziny, nie grymasiła nic na tort z innej cukierni i w zamian za tort będziemy mieć jeszcze coś w menu ale to niespodzianka , potem byłam na spotkaniu z p.Olą (bardzo sympatyczna kobieta ) i razem z Narzeczonym wybraliśmy bukiet i dekorację auta, a co do dekoracji kościoła damy jeszcze znać, jak się dowiemy czy ktoś jeszcze ślubuje w tym dniu co my Bukiet zupełnie inny niż te co miałam zapisane na kompie, ale będzie śliczny min. z białego goździka i fioletowej eustomy . Na końcu zakupy i padam ze zmęczenia. Za chwilę idziemy spać, do usłyszenia
za załatwianie zawsze się dziwię że mam wesele przez Tobą a później wszystko załatwiam

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
my w pt na przymiarke obrączek
też nie słyszałam o przymiarkach

Cytat:
Napisane przez Africa_Sun Pokaż wiadomość
A propos butków, dziewczyny mój Tż po raz kolejny utwierdził mnie w przekonaniu, że lepszego pod słońcem bym nie znalazła Nie dalej jak dwa dni temu pisałam, że chora jestem na buciki z Ecco i że czekam na letnią wyprzedaż bo są koszmarnie drogie. Wczoraj wróciłam z pracy a Tż mówi do mnie, że ma dla mnie prezent urodzinowy i czy może mi go dać od razu bo do jutra nie wytrzyma (jak dziecko normalnie ) Oczywiście zgodziłam się bo też pewnie bym nie wytrzymała. Patrzę a on niesie wielką pakę cudnie zapakowaną a w środku co? Moje wymarzone butki
Dzisiaj przyleciałam już w nich do pracy, dziewczyny zielone z zazdrości Butki oczywiście wklejam.

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj buty na ślub
Jak tylko uda mi się znaleźć czytnik kart pamięci to wkleję zdjęcia, bo już porobiłam, a nie mam ich jak wgrać na kompa
czekam na foto

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 20:39   #4743
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
No to uspokoilas mnie. Tak wlasnie wszyscy mowia, ze 0.5 l na osobe.
Ale strach jest, zeby nie zabraklo, wiec na wszelki wypadek dokupimy jeszcze troszke
u nas na sali też mówili, że 0,5 l na osobę, tyle, że my mamy wesele jednodniowe i podawała tą ilość na jeden dzień.

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
Dziś na naukę tańca na 19 idziemy...
W ogóle zapomniałam się pochwalić, że zaklepaliśmy już autko na ślub...
W załączniku zdjęcia
Tak zupełnie inaczej, sentymentalnie...hehe lubię czasy PRL.
Chciałam z początku nowe czarne audi, lub białe...jakieś inne nowe auto, ale takimi wszyscy jeżdzą...stąd decyzja o czymś innym.
Nieco droższa zabawa.
Miała być karoca, ale to już w ogóle hardkor cenowy
Co myślicie?
też mamy autko z tamtych czasów, ale inne

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 21:16   #4744
madziares25
Zadomowienie

Laseczki, ja uciekam do pracki
Życzę wszystkim miłego wieczorku papatki
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 21:20   #4745
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Chwalę się
Na zdjęciach nie są takie śliczne, w ogóle robiłam je z góry, bo na nodze chciałam pokazać, a nie miał kto zrobić zdjęć i są z dziwacznej perspektywy Kolor jest oszukany, w rzeczywistości jest to najbardziej oczo✂✂✂na fuksja jaką w życiu widziałam A chciałam buty w kolorze morskim
Teraz jeszcze tylko na przebranie jakieś takie wygodniejsze, chociaż te i tak są zadziwiająco wygodne, w życiu nie miałam na sobie "takich" butów, które były tak wygodne
No i kosztowały całe 49,99
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SP_A0018.jpg (84,3 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SP_A0019.jpg (66,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SP_A0020.jpg (79,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SP_A0021.jpg (79,7 KB, 41 załadowań)

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 22:07   #4746
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
Też tam chce kupić Więc troszkę mnie uspokoiłaś Dzięki
Miła obsługa, doradzili mi w sprawie rozmiaru, paczka przyszła szybko polecam
Cytat:
Jasne...
Starczyło bez problemu, było nawet za dużo i jeden pierścionek mi oddał
Cytat:
W załączniku zdjęcia
Moi znajomi mieli Warszawę we wrzesniu na ślubie fajnie to wyglądało
Mam nawet jej zdjęcie wkleje na dole

Cytat:
Jedyne co to nie podobały mi się misie na masce
I tablica z tyłu "Już po chłopie" Nie pasowała do samochodu
I dość ryzykowny pomysł z takim autem, w razie niepogody zero efektu
No to misie i tablice
Cytat:

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
byliśmy dziś na plebanii u TŻ-ta załatwić jego metrykę chrztu...
przyszliśmy pod kancelarię 16:40, a czynne jest do 17, no okej, i staliśmy jako 4 para w kolejce...pierwsze dwie nawet nie wiem kiedy weszły/wyszły; już jesteśmy drudzy -super ale szybko idzie parka przed nami miała do załatwienia chrzest i ślub, ale nie spodziewaliśmy się że będą aż takie problemy; dzieliły nas cienkie drzwi więc wszystko słyszeliśmy okazało się że matka chrzestna nie ma bierzmowania i próbowali przekonać księdza żeby to jakoś "załatwić" ; oni swoje argumenty, ksiądz swoje i tak przez kolejne pół godziny nawet usłyszałam w pewnym momencie: "ksiądz jest nieludzki i nie ma serca" a w odpowiedzi: "czy człowiek który nie ma prawa jazdy może legalnie prowadzić samochód"; itd. itp. ona próbowała go przekonać zarówno krzykiem jak i płaczem w końcu ksiądz odesłał ją do proboszcza, ale powiem wam że wykazał się ogromną cierpliwością gdy już myśleliśmy że nadejdzie nasza kolej, bo niedoszła chrzestna opuściła kancelarię, młoda para kontynuowała nadaremne "przekonywanie" księdza w końcu ksiądz przystąpił do spisywania protokołu a mój TŻ zasnął na krześle nagle usłyszała: to wszystkiego dobrego, więc kuknęłam TŻ-ta w bok i zerknęłam na zegarek. Wyobraźcie sobie była 17:45. Czekaliśmy ponad godzinę na szczęście ksiądz ładnie nas obsłużył, rzucił żartem, my również; wypisanie metryki chrztu zajęło jakieś 2 minuty!! "z Panem Bogiem" , "z Panem Bogiem", i na szczęście bez ofiary
No to czekanie się opłaciło
A tamta para
Cytat:
Chwalę się
Na zdjęciach nie są takie śliczne, w ogóle robiłam je z góry, bo na nodze chciałam pokazać, a nie miał kto zrobić zdjęć i są z dziwacznej perspektywy Kolor jest oszukany, w rzeczywistości jest to najbardziej oczo✂✂✂na fuksja jaką w życiu widziałam A chciałam buty w kolorze morskim
Teraz jeszcze tylko na przebranie jakieś takie wygodniejsze, chociaż te i tak są zadziwiająco wygodne, w życiu nie miałam na sobie "takich" butów, które były tak wygodne
Bardzo ładne

Miałam dziś straszny dzień.
Gdzie nie weszłam to problemy

Idę coś zjeść i do wanny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg car.jpg (51,1 KB, 18 załadowań)

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 22:13   #4747
lipus89
Rozeznanie

a ja tak chciałam cholera popatrzeć na zaćmienie, a nie widać nic bo chmury ... :/

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 22:15   #4748
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość

Bardzo ładne

Auto

A ja mam coś talent do kupowania niefotogenicznych rzeczy - sukienka ślubna na zdjęciu (producenta) wygląda... średnio, na pewno bym jej nawet nie chciała przymierzać, gdybym jej na manekinie nie widziałam buty na zdjęciach też są jakieś takie dziwaczne

Dzisiaj mama stwierdziła, że mi kupią sukienkę na poprawiny Nie, żebym miała z tego powodu rozpaczać

Stary 2011-06-15, 22:18   #4749
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
a ja tak chciałam cholera popatrzeć na zaćmienie, a nie widać nic bo chmury ... :/
a u mnie widać

tata stał za plecami w oknie i gadał przez tel z bratem i szukał czegoś na niebie. i się zastanawiałam jakiej gwiazdy szuka tata.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 22:51   #4750
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Chwalę się
świetne a gdzie kupiłaś? w jakiejś sieciówce czy w lokalnym sklepie ?

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 22:52   #4751
pomarancza24
Zadomowienie

czesc dzis mialam ciezki dzien, wszyskto mnnie w✂✂✂✂.... i jak przyjechalam do domu wyładowalam emocje na prasowaniu przez 2,5 h ukladaniu, sprzataniu itd

happy mi tez sie wlacza stres, emocje przedślubne i dzis nie ładnie odezwalam sie do mamy...wkurzyla mnie głupim tekstem a ja sie wydarłam....
zaczynam, sie stresowac, gdzie kogo połozyc, gdzi ekogo posadzic, kto z kim moze spac, i jak ich dowiesc z domu do kosciola...

a wogole dzis mialam dzien potwierdzen gosci, dzwoniło kilka osob potwierdzic i bylam w szoku ze pamietali i najwazniejsze mam juz pełna liste gosci i moge dalej ruszac z załatwianiem
aaa i busik z poprawin załatwilam aby gosci rozwiazł

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Czesc Myslalam, ze juz nowy watek bedzie
Nowe zonki nie wstawiaja realcji, nie ma zdjec - nie ma sie czym ekscytowac
Hmm, to my mamy chyba za malo 150 butelek na 2 dni, na ok 115osob.
Dodatkowo chcemy dokupic jeszcze kilkanascie, na bramy.
dokładnie nie ma zdjec
ja bym dokupila wodki bo bym sie bała...

Cytat:
Napisane przez notatki85 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY
Dzisiaj już jadę do domku z suknią, którą odbieram, więc Internetu już nie będę miała.
Trzymajcie za mnie kciuki proszę w sobotę.
Buziaki
życze szczescia na nowej drodze życia i powodzenia w sobote, trzymam

Cytat:
My dziś wysyłamy resztę - wreszcie
A na przymiarkę obreczy też się chodzi Nie wiedziałam
nam jubiler powiedzial ze bedzie, pozniej jej nie było i wszytko było ok
Cytat:
Napisane przez efonka Pokaż wiadomość
u was tez tak goraco? bo ja juz mam dosc a jesczze na dworze nie byłam
strasnzie goraco było, nawet klima w aucie nie nadazala

Cytat:
Dzięki Dziewczyny My wczoraj przećwiczyliśmy to co już umiemy i zaczyna nam to zgrabnie wychodzić, mam nadzieję, że się gościom spodoba, no chyba, że mnie trema zeżre jak się zacznę Tżowi wić na nodze

A propos butków, dziewczyny mój Tż po raz kolejny utwierdził mnie w przekonaniu, że lepszego pod słońcem bym nie znalazła Nie dalej jak dwa dni temu pisałam, że chora jestem na buciki z Ecco i że czekam na letnią wyprzedaż bo są koszmarnie drogie. Wczoraj wróciłam z pracy a Tż mówi do mnie, że ma dla mnie prezent urodzinowy i czy może mi go dać od razu bo do jutra nie wytrzyma (jak dziecko normalnie ) Oczywiście zgodziłam się bo też pewnie bym nie wytrzymała. Patrzę a on niesie wielką pakę cudnie zapakowaną a w środku co? Moje wymarzone butki
Dzisiaj przyleciałam juw nich do pracy, dziewczyny zielone z zazdrości Butki oczywiście wklejam.
za butki i dla tza
Cytat:
W załączniku zdjęcia
Chciałam z początku nowe czarne audi, lub białe...jakieś inne nowe auto, ale takimi wszyscy jeżdzą...stąd decyzja o czymś innym.
Nieco droższa zabawa.
Co myślicie?
fajny
Cytat:
Mi to jest w sumie obojętne, ja i tak abstynent jestem
Wypiję kielicha, dwa i ziuziuchny...
Kiedyś w domku, z rodzicami, w 3 osoby postanowiliśmy uczcić jakąś okazję, bodajże remont dużego pokoju ( tak wiem, każdy powód jest dobry
I tata postawił flaszeczkę, kurczaka, zrobił sałatkę, bigosik...
A córcia co?Wypiła kielicha, zjadła pół kurczaka, podziękowała i poszła spać
to nie pij na swoim weselu bo moze byc ciekawie jak pani młoda zniknie
Cytat:
Jak tylko uda mi się znaleźć czytnik kart pamięci to wkleję zdjęcia, bo już porobiłam, a nie mam ich jak wgrać na kompa
ładne
Cytat:
przyszliśmy pod kancelarię 16:40, a czynne jest do 17, no okej, i staliśmy jako 4 para w kolejce...pierwsze dwie nawet nie wiem kiedy weszły/wyszły; już jesteśmy drudzy -super ale szybko idziparka przed nami miała do załatwienia chrzest i ślub, ale nie spodziewaliśmy się że będą aż takie problemy; dzieliły nas cienkie drzwi więc wszystko słyszeliśmy okazało się że matka chrzestna nie ma bierzmowania i próbowali przekonać księdza żeby to jakoś "załatwić" ; oni swoje argumenty, ksiądz swoje i tak przez kolejne pół godziny nawet usłyszałam w pewnym momencie: "ksiądz jest nieludzki i nie ma serca" w odpowiedzi: "czy człowiek który nie ma prawa jazdy może legalnie prowadzić samochód"; itd. itp. ona próbowała go przekonać zarówno krzykiem jak i płaczem w końcu ksiądz odesłał ją do proboszcza, ale powiem wam że wykazał się ogromną cierpliwością gdy już myśleliśmy że nadejdzie nasza kolej, bo niedoszła chrzestna opuściła kancelarię, młoda para kontynuowała nadaremne "przekonywanie" księdzaw końcu ksiądz przystąpił do spisywania protokołu a mój TŻ zasnął na krześle nagle usłyszała: to wszystkiego dobrego, więc kuknęłam TŻ-ta w bok i zerknęłam na zegarek. Wyobraźcie sobie była 17:45. Czekaliśmy ponad godzinę a szczęście ksiądz ładnie nas obsłużył, rzucił żartem, my również; wypisanie metryki chrztu zajęło jakieś 2 minuty!! "z Panem Bogiem" , "z Panem Bogiem", i na szczęście bez ofiary
dobrze ze was jeszcze przyjał a para miala przeboje a i tak najlepszy był twoj TŻ

Cytat:
Chwalę się
Na zdjęciach nie są takie śliczne, w ogóle robiłam je z góry, bo na nodze chciałam pokazać, a nie miał kto zrobić zdjęć i są z dziwacznej perspektywyKolor jest oszukany, w rzeczywistości jest to najbardziej oczo✂✂✂na fuksja jaką w życiu widziałam A chciałam buty w kolorze morskim
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 23:22   #4752
MiciaKicia
Zakorzenienie

Świniaczek boskie buty też chcę takie!

Zaćmienie księżyca widziałam z okna, fajna sprawa

Muszę lecieć spać bo jutro od 9 sesja zdjęciowa

Ciekawe jak tam Happy.. miała iść do poradni z TŻ

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 23:25   #4753
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
świetne a gdzie kupiłaś? w jakiejś sieciówce czy w lokalnym sklepie ?

W jakimś lokalnym sklepiku z totalnym badziewiem, nie chciałam nawet do niego wchodzić, ale matula chciała sobie laczuszki do domu kupić i zauważyłam te buty Muszę sobie tylko dorobić dziurki w pasku na kostce, ale dam to szewcowi do zrobienia, bo ja znając siebie podrę cuś, a są mi za ciasne w tym miejscu, ledwo je dopinam
A w ogóle to pomysł roku - na ślub w listopadzie buty z odkrytym palcem Co tam, najwyżej mi paluch zmarznie, poświęcę się

Micia, były jeszcze czarne (z różowym w środku tej "falbanki") i stalowe (też z różowym w środku "falbanki" ), stalowe mnie kusiły, ale fuksja wygrała

Edytowane przez Świniaczek
Czas edycji: 2011-06-15 o 23:28
Stary 2011-06-15, 23:29   #4754
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Śliczne butki ardillka

Dzisiaj przyleciałam już w nich do pracy, dziewczyny zielone z zazdrości Butki oczywiście wklejam.
Fajne butki no i cudowny TŻ

Cytat:
W załączniku zdjęcia
Nieco droższa zabawa.
Co myślicie?
Jak lekcja tańca?? My zaczynamy 27 czerwca
Auto super My zrezygnowaliśmy z wynajmowania klasyka, bo to duże koszty są. Na czymś trzeba było zaoszczędzić.

Cytat:
przyszliśmy pod kancelarię 16:40, a czynne jest do 17, no okej, i staliśmy jako 4 para w kolejce...pierwsze dwie nawet nie wiem kiedy weszły/wyszły; już jesteśmy drudzy -super ale szybko idzie parka przed nami miała do załatwienia chrzest i ślub, ale nie spodziewaliśmy się że będą aż takie problemy; dzieliły nas cienkie drzwi więc wszystko słyszeliśmy okazało się że matka chrzestna nie ma bierzmowania i próbowali przekonać księdza żeby to jakoś "załatwić" ; oni swoje argumenty, ksiądz swoje i tak przez kolejne pół godziny nawet usłyszałam w pewnym momencie: "ksiądz jest nieludzki i nie ma serca" a w odpowiedzi: "czy człowiek który nie ma prawa jazdy może legalnie prowadzić samochód"; itd. itp. ona próbowała go przekonać zarówno krzykiem jak i płaczem w końcu ksiądz odesłał ją do proboszcza, ale powiem wam że wykazał się ogromną cierpliwością gdy już myśleliśmy że nadejdzie nasza kolej, bo niedoszła chrzestna opuściła kancelarię, młoda para kontynuowała nadaremne "przekonywanie" księdza w końcu ksiądz przystąpił do spisywania protokołu a mój TŻ zasnął na krześle nagle usłyszała: to wszystkiego dobrego, więc kuknęłam TŻ-ta w bok i zerknęłam na zegarek. Wyobraźcie sobie była 17:45. Czekaliśmy ponad godzinę na szczęście ksiądz ładnie nas obsłużył, rzucił żartem, my również; wypisanie metryki chrztu zajęło jakieś 2 minuty!! "z Panem Bogiem" , "z Panem Bogiem", i na szczęście bez ofiary
Niezła parka...
- za załatwienia

Cytat:
Chwalę się

Ja kopiłam dziś białe pończochy samonośne Obeszłam całą Silesie w Katowicach, ale ani jednej pary butów i ani jednej przyzwoitej sukienki. Ani ja ani moja mama i ciotka nic nie kupiłyśmy - masakra. / No dobra ja kupiłam tunikę w paski w NY/ A tak to katastrofa z tymi zakupami...

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

A jaki macie transport dla gości??
My się zastanawiamy, czy zamawiać busa, czy nie. Wszyscy autami nie przyjadą do kościoła a potem na sale, ale na tyle dużo, że może wszyscy by się spakowali autami, ale jak się nie spakują, to co zrobić... Jakoś mam kłopot z tym. Ja bym wolała na wszelki wypadek mieć tego busa, a mama i TŻ jakoś nie są przekonani by był potrzebny ;/
/ Bursiarz chce za dwa dni 500zł - około 60 km w sumie zrobi = nie wiem czy szukać tańszego? ( bus na 20 osób )/

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 23:32   #4755
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Adrilka my mieliśmy autobus z kościoła na salę na 50 osób a w nocy busika na 20 bodajże. Płaciliśmy 400zł Z kościoła na salę jest jakieś 5km a w nocy zrobił może z 10km.

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 23:33   #4756
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Fajne butki no i cudowny TŻ

Jak lekcja tańca?? My zaczynamy 27 czerwca
Auto super My zrezygnowaliśmy z wynajmowania klasyka, bo to duże koszty są. Na czymś trzeba było zaoszczędzić.

Niezła parka...
- za załatwienia

Ja kopiłam dziś białe pończochy samonośne Obeszłam całą Silesie w Katowicach, ale ani jednej pary butów i ani jednej przyzwoitej sukienki. Ani ja ani moja mama i ciotka nic nie kupiłyśmy - masakra. / No dobra ja kupiłam tunikę w paski w NY/ A tak to katastrofa z tymi zakupami...

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

A jaki macie transport dla gości??
My się zastanawiamy, czy zamawiać busa, czy nie. Wszyscy autami nie przyjadą do kościoła a potem na sale, ale na tyle dużo, że może wszyscy by się spakowali autami, ale jak się nie spakują, to co zrobić... Jakoś mam kłopot z tym. Ja bym wolała na wszelki wypadek mieć tego busa, a mama i TŻ jakoś nie są przekonani by był potrzebny ;/
/ Bursiarz chce za dwa dni 500zł - około 60 km w sumie zrobi = nie wiem czy szukać tańszego? ( bus na 20 osób )/
ja zalatwilam byusa na 20 os, przyjezdza w dzien poprawin zabiera gosci i rozwozi do domu, wsumie zrobi ok 250km i wezmie 400zł
Stary 2011-06-15, 23:56   #4757
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Adrilka my mieliśmy autobus z kościoła na salę na 50 osób a w nocy busika na 20 bodajże. Płaciliśmy 400zł Z kościoła na salę jest jakieś 5km a w nocy zrobił może z 10km.
Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
ja zalatwilam byusa na 20 os, przyjezdza w dzien poprawin zabiera gosci i rozwozi do domu, wsumie zrobi ok 250km i wezmie 400zł
To ten mój strasznie drogi ;/ A dajcie namiary na swoich :P Może mają wolne terminy / Jak to nie kłopot /

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Poszukam jeszcze w okolicy swojej jakiś inny, w tedy zamówię może ktoś weźmie mniej...

Stary 2011-06-15, 23:58   #4758
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
To ten mój strasznie drogi ;/ A dajcie namiary na swoich :P Może mają wolne terminy / Jak to nie kłopot /

Poszukam jeszcze w okolicy swojej jakiś inny, w tedy zamówię może ktoś weźmie mniej...
Mój wyszedł drożej za 15 no, max 20km wziął 400zł a Twój za 60km 500zł

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 00:07   #4759
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
to chyba moj weźmie najtaniej bo za ok 250km 400zł

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

ale sie zasiedziałam, ale robila listy kto ma gdzie siedziec, kto ma gdzie spac i z kim i ile noclegow potrzebuje na 2 dzien... masakra to jest, ale musze poczekać na D bo sama tego nie zrobie...
ide spac dobranoc
Stary 2011-06-16, 00:12   #4760
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie, jak patrze na kilometry to drożej... Przemyśle to jutro dokładnie i poszukam czegoś jeszcze dla porównania. Najwyżej zamówię tego co mam - lepiej chyba mieć busa niż opychać gości w samochodach...

Dobranoc

Stary 2011-06-16, 00:16   #4761
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja nie zamawiam busika. Najwyżej poprosze kolegę żeby odwiózł już kogoś jak bardzo będzie tego potrzeba.

- 25 kg
Stary 2011-06-16, 00:25   #4762
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki Dziewczyny My wczoraj przećwiczyliśmy to co już umiemy i zaczyna nam to zgrabnie wychodzić, mam nadzieję, że się gościom spodoba, no chyba, że mnie trema zeżre jak się zacznę Tżowi wić na nodze

fajny gest gratuluje Tzeta :P
co do tańca musi to super wyglądać... ale nie wiem czy odważyłabym sie na taki figury przed goścmi

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość

hehe to tak jak my zero nudy
witam w klubie nie nudzących sie :P

u mnie bez transportu sie nie obędzie - między kościołem a salą weselna jest spora odleglośc i juz dzis np jedna rodzina pytała o transport a to 15osób

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 00:30   #4763
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
u mnie bez transportu sie nie obędzie - między kościołem a salą weselna jest spora odleglośc i juz dzis np jedna rodzina pytała o transport a to 15osób
Ja już kiedyś na jakimś wątku poruszałam ten temat. Nikt nigdy nie zagwarantował mi transportu z kościoła na sale (gdy byłam gościem). Nie raz ktos prosił mnie albo moich rodziców żeby ich zawieźć na wesele i odwieźć w nocy.
Jeszcze zrozumiem jak rodzina jest z daleka i nie ma jak wrócić w środku nocy ale z kościoła na sale nie.

- 25 kg
Stary 2011-06-16, 00:36   #4764
margolka1986
Zakorzenienie

serio ?
a ja jeszcze nigdy nie byłam na weselu na którym własnie nie byloby transportu z kościoła na sale.. zawsze cos jest bus.. autobus albo taksówki. potem w nocy jest róznie ale zazwyczaj 1 bus jest zawsze

wymianka książkowa

Stary 2011-06-16, 00:38   #4765
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
serio ?
a ja jeszcze nigdy nie byłam na weselu na którym własnie nie byloby transportu z kościoła na sale.. zawsze cos jest bus.. autobus albo taksówki. potem w nocy jest róznie ale zazwyczaj 1 bus jest zawsze
Nigdy w życiu
Zawsze byliśmy swoim samochodem, albo prosiliśmy jakiegoś znajomego żeby nas woził.
A jeśli to my byliśmy na weselu, to albo mój tata albo tata K. nas woził.

- 25 kg
Stary 2011-06-16, 00:46   #4766
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy w życiu
Zawsze byliśmy swoim samochodem, albo prosiliśmy jakiegoś znajomego żeby nas woził.
A jeśli to my byliśmy na weselu, to albo mój tata albo tata K. nas woził.
co region to obyczaj u nas to podstawa- każdy dojeżdza do kościoła i więkzość wraca w swoim zakresie ale transport z kościoła jest

wymianka książkowa

Stary 2011-06-16, 00:55   #4767
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
co region to obyczaj u nas to podstawa- każdy dojeżdza do kościoła i więkzość wraca w swoim zakresie ale transport z kościoła jest
Dokładnie

Zmykam spac, dobranoc

- 25 kg
Stary 2011-06-16, 01:00   #4768
margolka1986
Zakorzenienie

codziennie sobie obiecuje pójsc wczesniej spac ale cos mi sie nie udaje :P

dobranoc

wymianka książkowa

Stary 2011-06-16, 06:55   #4769
madziares25
Zadomowienie

Cześć laseczki

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Ja też

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cytat:
Miła obsługa, doradzili mi w sprawie rozmiaru, paczka przyszła szybko polecam

Starczyło bez problemu, było nawet za dużo i jeden pierścionek mi oddał
Fajnie wyglądało autko
No to misie i tablice

No to czekanie się opłaciło
A tamta para

Bardzo ładne

Miałam dziś straszny dzień.
Gdzie nie weszłam to problemy

Idę coś zjeść i do wanny.
Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
U nas też
Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
czesc dzis mialam ciezki dzien, wszyskto mnnie w✂✂✂✂.... i jak przyjechalam do domu wyładowalam emocje na prasowaniu przez 2,5 h ukladaniu, sprzataniu itd

happy mi tez sie wlacza stres, emocje przedślubne i dzis nie ładnie odezwalam sie do mamy...wkurzyla mnie głupim tekstem a ja sie wydarłam....
zaczynam, sie stresowac, gdzie kogo połozyc, gdzi ekogo posadzic, kto z kim moze spac, i jak ich dowiesc z domu do kosciola...
Ech zaczyna się stresior...
a wogole dzis mialam dzien potwierdzen gosci, dzwoniło kilka osob potwierdzic i bylam w szoku ze pamietali i najwazniejsze mam juz pełna liste gosci i moge dalej ruszac z załatwianiem
aaa i busik z poprawin załatwilam aby gosci rozwiazł

dokładnie nie ma zdjec
ja bym dokupila wodki bo bym sie bała...

życze szczescia na nowej drodze życia i powodzenia w sobote, trzymam

nam jubiler powiedzial ze bedzie, pozniej jej nie było i wszytko było ok

strasnzie goraco było, nawet klima w aucie nie nadazala

za butki i dla tza

fajny

to nie pij na swoim weselu bo moze byc ciekawie jak pani młoda zniknie
Dokładnie, taki mam plan
ładne

dobrze ze was jeszcze przyjał a para miala przeboje a i tak najlepszy był twoj TŻ

Cytat:
Ja nie zamawiam busika. Najwyżej poprosze kolegę żeby odwiózł już kogoś jak bardzo będzie tego potrzeba.
U nas też się nie zamawia transportu powrotnego dla gości...każdy martwi się za siebie...
Cytat:
Ja już kiedyś na jakimś wątku poruszałam ten temat. Nikt nigdy nie zagwarantował mi transportu z kościoła na sale (gdy byłam gościem). Nie raz ktos prosił mnie albo moich rodziców żeby ich zawieźć na wesele i odwieźć w nocy.
Jeszcze zrozumiem jak rodzina jest z daleka i nie ma jak wrócić w środku nocy ale z kościoła na sale nie.
U nas też tak jest...
Cytat:
codziennie sobie obiecuje pójsc wczesniej spac ale cos mi sie nie udaje :P
Obiecanki cacanki
dobranoc
Stary 2011-06-16, 06:56   #4770
madziares25
Zadomowienie

Dobra maleństwa
Ja uciekam ziuziać, wstanę około 13 buziam i miłego dzionka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości