Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-16, 07:02   #2941
Mirabilka
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Mirabilka fajne cudenko masz w domku posciel fajna, z Ikei ?
tak Ikea - polecam - gatunkowo taka sama jak te lepsze na all - prasuje się super i cena dobra

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
mirabilka- widze, ze Karolcio nadal rozkochany w żabie
nadal - on sypia z żabą a nie z mamą jak zasypia to zawsze leży obok to się gapi na jej oczy - może się już zakolegowali

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 08:12   #2942
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
lasecczka mnie ta waga przeraza, mam nadzieje ze niedlugo sie zatrzyma ...jakośTymo jest równo na 95centylu z wagą, anie wiem jak ze wzrostem. mamy 30 czerwca szczepienie to sie dowiem. mam nadzieje ze nie uslysze wtedy ze waży 8kg bo sie na serio załamę:pros i: mam wrazenie ze zrobilam cos nie tak. i jeszcze kazdy w podtekscie ma w pracy u mnie, ze o matka dietetyk a dziecko utuczyła,i mi przykro jest

czarna, iza
, mój już od 3 tyg ciągnie mlesio z 3 dziurek...
dzis nie robie mu kaszki, chce zobaczyc ile pospi na mlesiu, bo tak to go na spiocha bralam zawsze o 23. to dzis musze sprawdzic na ile mu starcza.
jak skoncze tą puchę mleka to sprobuje Nan, bo kupilam dziś. no i kupilam tez w rossmanie tą wode specjalna dla niemowląt.bo jak beda upaly to nie chce ryzykowac i chce mu dawac ta specjalna wode.
jak wszytsko pojdzie oka to jutro skoczymy z tż do Łodzi na zakupki, tesciowa juz umowiona z Tymkiem.

aha, opierdzielilam dzis mojego tż jak tylko wrócił z pracy. że od tej chwili nie ma prawa sie odzywac w kwestii karmienia naszego dziecka-koniec. jak maly zaczynal plakac to ten zawsze no co cie zbawi 15 minut, albo 10. i ostatnio tesciowa nawet, nie ma co glodzic dziecka-no daj mu,no ale dzis sie zawzielam. nie chce oczami swiecic.
i pomyslalam ze zle sie mowi ze dziecko na MM tez powinno byc od poczatku karmione na zyczenie. mama mi mowila zeby robila wieksze przerwy, no ale polak mądr po szkodzie poza tym odstawiłam te herbatki bo to tez słodkie. no i Tymek robi sie bardzo ruchliwy i energiczny wiec licze na to ze zacznie spalac te kalorie.
typowy przykład od pani Hogg :P (a sie naczytałam )
MM karmi się co 3-4 h

Słyszałyście o proteście matek karmiących wczoraj w Wawie?? szkoda że nie wiedziałam, bo moze bym pojechała

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 08:26   #2943
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
typowy przykład od pani Hogg :P (a sie naczytałam )
MM karmi się co 3-4 h

Słyszałyście o proteście matek karmiących wczoraj w Wawie?? szkoda że nie wiedziałam, bo moze bym pojechała
Ja słyszałam szkoda, że tak daleko ode mnie bo bym na 100% tam była. Uważam, że akcja fajna i da niektórym, którzy uważają karmienie za zgorszające do myślenia. W DD TVN będą o tym dzisiaj mówić

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-06-16 o 08:31
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 08:40   #2944
87czarna
Zakorzenienie

Kobietki,droadźcie!

W koncu znalazłam dwa wókzi,które bardzo mi się spodobały, z czego ten http://allegro.pl/show_item.php?item=1664611275 jest używany,ale w stanie idealnym,a ten nowy,ale troche droższy http://allegro.pl/x-lander-xt-2011-c...654820097.html Jakie sa wasze typy? X-landery są ciężkie,to wiem... i wkurza mnie na budzie ten prześwit,które nie można zakryc,jak będzie swiecic słońce... Casuaplplay ma moja sąsiadka i wózek prezentuje się super,ponoc funkcjonalnie także...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 08:44   #2945
aja1
Zakorzenienie

oooooooo........... niedługo będzie

ja ci nie pomogę czarna, bo oglądałam kiedyś program (prowadził taki fajny fizykoterapeuta dla dzieci) ze wózki trójkołowe nie są dobre

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-06-16 o 08:46
Stary 2011-06-16, 08:53   #2946
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Castia Olusia obysmy miały spokojną noc
u nas w miare ok
spała 20.30- 3.00 , 3.30-5, 5-7.

a u was?

ukrop u nas, chyba sie wybierzemy na spacer dopiero po poludniu
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 09:07   #2947
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

mamuski mojemu Rafalkowi zaczely wczoraj lzy leciec ale tylko zjendego oczka i dzis ma je zaropiale tzn taka gesta zolta wydizelina sie wydostaje i skleja oczko
czym to przemywac bo sol fizj i rumianek nie pomaga...
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 09:26   #2948
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
Eirene te dzieci trzeba by zamknąć w jakimś pomieszczeniu dźwiękoszczelnym bo inaczej to by przecież nie było do zniesienia. ciekawe kto byłby najgłośniejszy?
pewnie moje dwie kreseczki pobiłyby inne kreseczki w bitwie na głosy
Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
tak się zastanawiam czy Nadii nie zaczął się skok 14-19 tydz

eirene wpadaj do mnie zamkniemy te nasze dzieciaki w pokoju a my w drugim będziemy sączyć kawowe karmi castia olusia wy też wpadajcie a niech te marudery pomarudzą sobie same i zobaczą jak to fajnie jak cały dzień ktoś tak marudzi
no przydałoby się tak nieraz a jak dziś marudy? mój póki co ma dobry humor

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
mam wrazenie ze zrobilam cos nie tak. i jeszcze kazdy w podtekscie ma w pracy u mnie, ze o matka dietetyk a dziecko utuczyła,i mi przykro jest

aha, opierdzielilam dzis mojego tż jak tylko wrócił z pracy. że od tej chwili nie ma prawa sie odzywac w kwestii karmienia naszego dziecka-koniec. jak maly zaczynal plakac to ten zawsze no co cie zbawi 15 minut, albo 10. i ostatnio tesciowa nawet, nie ma co glodzic dziecka-no daj mu,no ale dzis sie zawzielam. nie chce oczami swiecic.
i pomyslalam ze zle sie mowi ze dziecko na MM tez powinno byc od poczatku karmione na zyczenie. mama mi mowila zeby robila wieksze przerwy, no ale polak mądr po szkodzie poza tym odstawiłam te herbatki bo to tez słodkie. no i Tymek robi sie bardzo ruchliwy i energiczny wiec licze na to ze zacznie spalac te kalorie.
jak ty możesz tak mówić ważne że Tymo zdrowy i ładnie się rozwija a zobaczysz tylko zacznie chodzić zgubi szybko a może faktycznie trochę wydłużaj przerwy między karmieniami albo spróbuj tak jak mówisz o tej 23 nie karmić zobaczysz jak będzie

ja staram się aby przerwa była conajmniej 2.5godziny teraz Oli je 150ml to nie wiem jak będzie ale do tej pory na 50centylu jest. i w nocy je 2 razy wychodzi 7 karmień na dobę powinno być 6 ale się nie da u nas... weź wytlumacz dziecku że ma mniej zjeść...

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
najgorzej jak od samego początku się każdy prawie płacz interpretuje jako głód,
bo potem to się żołądeczek rozepcha no i wiadomo małe będzie coraz częściej wołać jeść,

a ludźmi się nie przejmuj moja Idalka ma 5800 za tydzień kończy 3 miesiące a niektórzy twierdza że jest duża
dokładnie
to chyba jakaś plaga mój jest na 50centylu a każdy jak go widzi to:: o jaki duży... a wcale nie jest taki duży...

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Kobietki,droadźcie!

W koncu znalazłam dwa wókzi,które bardzo mi się spodobały, z czego ten http://allegro.pl/show_item.php?item=1664611275 jest używany,ale w stanie idealnym,a ten nowy,ale troche droższy http://allegro.pl/x-lander-xt-2011-c...654820097.html Jakie sa wasze typy? X-landery są ciężkie,to wiem... i wkurza mnie na budzie ten prześwit,które nie można zakryc,jak będzie swiecic słońce... Casuaplplay ma moja sąsiadka i wózek prezentuje się super,ponoc funkcjonalnie także...
mnie się osobiście nie podobają wózki z 3 kołami ale z tych dwóch bardziej ten drugi mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
u nas w miare ok

a u was?

no u nas trochę gorzej mały o 21 zjadl zasnął o 21.30 a wstał na karmienie po 1...masakra... potem o 5 i o 8.40 no źle nie było ale ta 1 godzina mnie przeraziła...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 09:32   #2949
87czarna
Zakorzenienie

Eirene,aja mnie też się długi czas nie podobały,ale niedługo wyjezdzam do Anglii,a tam potrzebuje czegos zwrotnego...

Stary 2011-06-16, 09:34   #2950
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
u nas w miare ok

a u was?

U nas srednio na jeza bo mala ma katarek i nie mogla spac. Zasnela o 20 i spala do 1 zjadla butle i zasnela na butli. Pozniej wstala ok 5.20 odciagnelismy jej glutki zrobila lyka mleka(5ml;p) i zasnela teraz dalej spi a jest 8.30, ale o 7.40 dalam jej butle.
Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
iza wozek u starszych dzieci typu4-5 lat jest okropnym wygodnictwem rodzicow ale co mnie jeszcze bardziej wkurza to dzieci w wieku np. 4 lata ze smoczkiem w buzi na ulicy.Dziecko takie wyciaga smoczek z buzi i mowi np.:"Mamusi kupisz mi lody" po czym wklada smoka znow do buzi jak dla mnie to dramat
Oj smoczek u dzieci starszych niz 2 latka to dla mnie dramat, sama mam zamiar zabrac smoczek przed 1szymi urodzinami.
Ostatnio na salce wspinaczkowej dziewczynka podchodzi do mnie(Lenka w foteliku samochodowym) i mowi do mamy : ''patrz ona tez ma smoczka tak jak ja''. Mama powiedziala, ze jest w domu ale probuja ja oduczyc... po prostu zabrac smoka stworzyc historyjke i tyle dziecko po kilku dniach zapomni...

Diadoma Za niedlugo Tymus zacznie sie przemieszczac (np turlajac;p) i troszke zrzuci z wagi. Moze rzeczywiscie zrob odrobine dluzsze przerwy.

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-16 o 12:38
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 09:35   #2951
patrycja_22
Rozeznanie

eirene u nas zazwyczaj wychodzi 6 karmień na dobę ale zdarza się, że też 7 tak jak u Ciebie bo często jak Alan płacze to jedynym sposobem jest cycuś Ale wydaje mi się, że już nie przybiera tak dużo. W 13 tygodniu ważył 6200 a myślałam, że będzie więcej. Może to też dlatego, że on dużo energii traci jak płacze przez tą cholerną kolkę a niestety jeszcze się czasami zdarza tak co kilka dni. Sama nie wiem w sumie czy to kolka czy takie bolesne wzdęcia. Gdyby nie pij soczków to byłaby tragedia a tak to te jelitka powoli lepiej pracują

czarna mi bardziej podoba się x-lander

Stary 2011-06-16, 09:38   #2952
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Kobietki,droadźcie!

Mnie ten pierwszy sie bardziej podoba zdecydowanie ten pierwszy
Stary 2011-06-16, 09:40   #2953
87czarna
Zakorzenienie

X-landery wizualnie sa ładniejsze-bez dwóch zdań,ale ciągle przeraża mnie masa tego wózka :/

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

trzyrazyi ale brac używany??? ta babeczka mi napisała,że wózek jest na gwarancji i jest w stanie idealnym! na dodatek mieszka niedaleko mnie ,wiec mogę osobiście po niego jechac...

wiem,że nie ma wózków idealnych i zawsze będzie jakieś 'ale'!

Stary 2011-06-16, 09:41   #2954
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Eirene,aja mnie też się długi czas nie podobały,ale niedługo wyjezdzam do Anglii,a tam potrzebuje czegos zwrotnego...

Ja mam 3kolowy i serio prowadzi sie swietnie...jezdzilam tez 4kolowcami i ja jednak wole 3...lepiej mi sie prowadzi.....ale kazdy lubi cos innego

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
X-landery wizualnie sa ładniejsze-bez dwóch zdań,ale ciągle przeraża mnie masa tego wózka :/

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

trzyrazyi ale brac używany??? ta babeczka mi napisała,że wózek jest na gwarancji i jest w stanie idealnym! na dodatek mieszka niedaleko mnie ,wiec mogę osobiście po niego jechac...

i co z tego,ze uzywany??? Moja szwagierka kupila 3kolowca z mother care tydzien temu uzywanego,jest mega zadowolona zadnej gwarancji nie miala,wozek w swietnym stanie....ja bym brala bo serio fajny
Stary 2011-06-16, 09:41   #2955
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:

a będziesz musiała go wnosić np. po schodach? Bo jak tak to faktycznie jest problem i weź lepiej lżejszy. Ja mam Warriora i mieszkam na drugim piętrze i niestety sama go nie zniosę za ciężki

Stary 2011-06-16, 09:45   #2956
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Ja mam 3kolowy i serio prowadzi sie swietnie...jezdzilam tez 4kolowcami i ja jednak wole 3...lepiej mi sie prowadzi.....ale kazdy lubi cos innego

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

i co z tego,ze uzywany??? Moja szwagierka kupila 3kolowca z mother care tydzien temu uzywanego,jest mega zadowolona zadnej gwarancji nie miala,wozek w swietnym stanie....ja bym brala bo serio fajny

Dokładnie...

Ja na przykład za Chiny nie chciałam wózka głebokiego na 3 kołach,ale od jakiegoś czasu zaczęły mi się podobac 3-kołowe spacerówki,a ten casualplay wpadł mi bardzo w oko. Tylko ciągle ta mysl,ze jest używany Nowy kosztuje 1300 zł,także odpada... za taką cene to ja dałam za moj stary razem ze spacerówką :/

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

patrycja_22 jesteśmy na etapie zmiany mieszkania (w Anglii) także nie wiem,czy domek będzie ze schodami,czy nie...

Stary 2011-06-16, 09:50   #2957
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie...

Ja na przykład za Chiny nie chciałam wózka głebokiego na 3 kołach,ale od jakiegoś czasu zaczęły mi się podobac 3-kołowe spacerówki,a ten casualplay wpadł mi bardzo w oko. Tylko ciągle ta mysl,ze jest używany Nowy kosztuje 1300 zł,także odpada... za taką cene to ja dałam za moj stary razem ze spacerówką :/

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

patrycja_22 jesteśmy na etapie zmiany mieszkania (w Anglii) także nie wiem,czy domek będzie ze schodami,czy nie...
No wlasnie moj to taka tez spacerowka,ona do 3 roku jest,i serio sprawdza sie supermozna ja rozkladac i wogole fajna,ja bym brala uzywany i nie zastanawiala sie tymbardziej ze masz fotki i widzisz ze kola pewnie nowe wymienione bo nic nie zdarty,wyglada w b.dobrym stanie
Stary 2011-06-16, 09:51   #2958
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie...

czarna mnie też zawsze odstraszało,że coś jest używane ale przekonałam się, że czasem to jest zgubne bo można kupić naprawdę ładne i zadbane rzeczy mimo, że używane a poza tym po pewnym czasie to już się nawet zapomina, że ktoś przed Tobą z tego korzystał

Stary 2011-06-16, 09:57   #2959
87czarna
Zakorzenienie

Może macie rację...to,że uzywany nie znaczy,że gorszy. Z tego,co słyszałam,to bardzo dobra firma.

Mam już TAAAAKI łeb od tych wózków...jak Boga kocham

Stary 2011-06-16, 10:00   #2960
iizabelaa
Zakorzenienie

my na nogach od godziny
tzn. mała w sumie już od 7, ale położyłam ją pod karuzelą i spałam dalej,
ale wiadomo jaki to jest super sen

Cytat:
u nas w miare ok

a u was?

u na sstandard,
pobudka o 4:40 na jedzenie,
a o 7 pobudka na dobre

Cytat:
Kobietki,droadźcie!

mi się Xlander nie podobają
wiem jestem w mniejszości

ale wg mnie są strasznie toporne, wyglądają jakby ważył bardzo dużo, ale nie wiem nie miałam nigdy,
więc może się je fajnie obsługuję

moja kolejna spacerówka będzie 3 kołowa, bo 4 kołową mam w komplecie od wózka

pomyśl, gdzie będziesz jeździć tym wózkiem, czy będzie robić długie spacery po nierównych chodnikach,
czy raczej prosty teren

bardzo ładnie się prezentuje ten 3 kołowiec

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-06-16 o 10:02
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 10:01   #2961
aja1
Zakorzenienie

co do używanych to ci powiem, ze siostra kupowała spacerówkę używaną na all i wcale nie widac

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-06-16, 10:05   #2962
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

troche sie zaczelam doszukiwac jakis informacji o tym co lepsze dla bobasa i nigdzie nie znalazlam zadnych badan tylko info od producentow lub sprzedawcow ktorym nie do konca wierze,
stad moje obiekcje a i dopatzrylam sie ze wszystkie nosidla co dziecko jest na zabke to maja wiekszy zakres wagowy czyli na logike jak bedzie duze dziecko musi miec nogi szeroko w gorze bo mama by go kopala idac a nosidlo nbaby bjorn jest do 11kg stad moze ta konstrukcja tak jak w mothercare ktore maja TUV
no nie wiem nie znam sie ale mam nadzieje ze maly bedzie zadowolony z chodzenia ze mna w tym nosidle
a co do chodzikow to ja bylam w chodziku wychowana i mam proste nogi i nie mam zadnych chorob z nimi zwiazanych

Marsupi jest chyba do 13 kg ale producent zaznacza,że trzeba zaprzestać używania go kiedy dziecku zaczną wisieć nóżki i jest to dla mnie logiczne, nie będe go nosić jak będzie miał 11 kg tylko dlatego ,że jest do 13 a będzie wyglądał jak wisielec.
Co do chodzików, coraz więcej o tym słychać,że nie powinno się ich używać, w każdej gazecie na temat dzieci jest to napisane czy w DDTVN Zawitowski mówił nie raz, dziecko w chodziku uczy się źle stawiać nogi ,dużo dzieci chodzi na palcach przez to, obciąża stawy jeżeli dziecko nie potrafi samo chodzić, i przede wszystkim takie dzieci nie uczą się upadania na pupę, łapania równowagi! Moja mama jest dyrektorem ośrodka który ma styczność z rehabilitantami, fizjoterapeutami i wszyscy zgodnie twierdzą,że nie powinno używać się chodzików.

I wiem ,że teraz większość z Was napisze '' ale ja chodziłam i mam proste stopy '' '' moja siostra i jej dzieci też i wszystko jest ok '' no i chwała Bogu cieszę się bardzo, ale ja mając tą wiedze jaka mam teraz nie włożyłabym Fabiana ani w takie nosidło, ani w chodzik, ale każda mama ma prawo do wyboru i chce dla dziecka jak najlepiej
zapytałaś o opinie na temat nosidełka i w sumie Ci odpisałam, jesteś z niego zadowolona? to super i niech służy Ci i Rafałkowi
i w sumie koniec tematu bo to taki temat rzeka

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam szkoda, że tak daleko ode mnie bo bym na 100% tam była. Uważam, że akcja fajna i da niektórym, którzy uważają karmienie za zgorszające do myślenia. W DD TVN będą o tym dzisiaj mówić
Brawo dla tych dziewczyn !

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
mamuski mojemu Rafalkowi zaczely wczoraj lzy leciec ale tylko zjendego oczka i dzis ma je zaropiale tzn taka gesta zolta wydizelina sie wydostaje i skleja oczko
czym to przemywac bo sol fizj i rumianek nie pomaga...
mam nadzieję,że to nic poważnego

u nas nocka średnio od 20 do 4 rano i od 4,30 do 9.
teraz jem śniadanie a Fabianek przysnął pod karuzelą
muszę dzisiaj jechać na uczelnie i strasznie mi sie nie chce;/
ciekawe jak bedzie z moim tematem ;p

czarna
ja bym wzięła używańca

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 10:09   #2963
aja1
Zakorzenienie

Pamiętacie moje problemy z Kaśka i szkołą??
Nie wraca do tej samej klasy

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-06-16, 10:10   #2964
Montii
Zakorzenienie

aja1 - suuuper!!
wgl dawaj jakieś zdjęcie swoich księzniczek

[LEFT]
Stary 2011-06-16, 10:13   #2965
87czarna
Zakorzenienie

Dzięki,Kochane Na Was można zawsze liczyc

Stary 2011-06-16, 10:14   #2966
Montii
Zakorzenienie

wgl śniła mi się ego ego tak się przejęłam tymi rampersami z H&M

masakra a co ja dzisiaj w nocy odwaliłam, po 4 wzięłam małego do siebie, on leżał koło ściany ja się obrociłam na drugi bok i śpie... budze się i mam przed sobą rame z łóżka,drewnianą.. i nagle jakiegoś schiza załapałam że ta rama przygniotła mi Fabiana i ja chce ją ściągnąć!!!! matko, dopiero po czasie się 'obudziłam' i przecież Fabianek śpi na drugim boku.. matko jakie schizy..a ostatnio szukałam go w kołdrze a on spał w łóżeczku..a ja myslałam,że go przydusiłam :/

[LEFT]
Stary 2011-06-16, 10:14   #2967
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
iza wozek u starszych dzieci typu4-5 lat jest okropnym wygodnictwem rodzicow ale co mnie jeszcze bardziej wkurza to dzieci w wieku np. 4 lata ze smoczkiem w buzi na ulicy.Dziecko takie wyciaga smoczek z buzi i mowi np.:"Mamusi kupisz mi lody" po czym wklada smoka znow do buzi jak dla mnie to dramat

jeśli chodzi o te wózki to ja już tak nie myślę,
bo stwierdziłam że nic nie wiem o sytuacji osoby którą mijam na ulicy,
przecież może się zdarzyć, że to babcia która drepta 4 km po wnuka

albo kobieta, która nie ma samochodu, właśnie skończyła pracę, teraz musi odebrać to 4 letnie dziecko z przedszkola, zrobić zakupy i biegiem do domu, (łącznie może z 10km musi przejść), zrobić obiad dla męża i może starszych dzieci,
a a w domu czeka na nią jeszcze cała masa innych zajęć,
i co taka osoba ma zrobić
iść z dzieckiem za rękę

wg mnie to nie jest wygodnictwo, nie sądzę, żeby takim osobom było wygodnie, wygodnie to jest zrobić to wszystko mają samochód do dyspozycji
Stary 2011-06-16, 10:17   #2968
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Kobietki,droadźcie!

u nas na osiedlu też dużo tych casuaplplay a xlanderów prawie wcale, więc chyba dobry wózek

wogóle to dzień dobry, mój dzisiaj się obudzil o 3, 5,7 i już nie spał, nie wiem co mu, wczoraj miał dzień śpiocha a dzisiaj już od rana zaczyna marudzić,
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 10:18   #2969
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o te wózki to ja już tak nie myślę,
bo stwierdziłam że nic nie wiem o sytuacji osoby którą mijam na ulicy,
przecież może się zdarzyć, że to babcia która drepta 4 km po wnuka

albo kobieta, która nie ma samochodu, właśnie skończyła pracę, teraz musi odebrać to 4 letnie dziecko z przedszkola, zrobić zakupy i biegiem do domu, (łącznie może z 10km musi przejść), zrobić obiad dla męża i może starszych dzieci,
a a w domu czeka na nią jeszcze cała masa innych zajęć,
i co taka osoba ma zrobić
iść z dzieckiem za rękę

wg mnie to nie jest wygodnictwo, nie sądzę, żeby takim osobom było wygodnie, wygodnie to jest zrobić to wszystko mają samochód do dyspozycji
Dokładnie, też tak sądzę, ja myślałam,że jak Fabian zacznie chodzić to nie będę potrzebować wózka, co za błędne myślenie
jak ja mam iść z nim na zakupy, on za rączkę z prędkością żółwia a ja w rękach zakupy?

rok temu byliśmy ze znajomymi na wycieczce ich córka 3,5 letnia biegała,skakała a pod koniec nóżki ją bolały i suma sumarum musiała iść do taty 'na barana' bo już ledwo co szła i marudziła a śpieszyliśmy się już do domu , także nie wiemy jaka jest sytuacja

moja siostra długo jeździła w spacerówce takiej, laseczce, bo po prostu nie chodziła i ile to razy ktoś komentował ,że taka duża a w wózku.. :/ przykre to było, ludzie nie znali sytuacji, nie wiedzieli ,że jakby chodziła to z chęcią by dreptała sama..

[LEFT]
Stary 2011-06-16, 10:21   #2970
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
I wiem ,że teraz większość z Was napisze '' ale ja chodziłam i mam proste stopy '' '' moja siostra i jej dzieci też i wszystko jest ok '' no i chwała Bogu cieszę się bardzo, ale ja mając tą wiedze jaka mam teraz nie włożyłabym Fabiana ani w takie nosidło, ani w chodzik, ale każda mama ma prawo do wyboru i chce dla dziecka jak najlepiej
zapytałaś o opinie na temat nosidełka i w sumie Ci odpisałam, jesteś z niego zadowolona? to super i niech służy Ci i Rafałkowi
i w sumie koniec tematu bo to taki temat rzeka
Montii ale uważasz, że to że całe nasze pokolenie wychowało się w chodziku i ja np. nie znam osoby która ma krzywe stopy to o niczym nie świadczy?

ja uważam, że we wszystkim potrzebny jest umiar,
i odpowiednio dawkowana zabawa w np. chodziku nie szkodzi,
bo jednak jakoś chodzików nie wycofano z rynku

i oczywiście zgadzam się, że każda zrobi jak uważa i nic mi do tego

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości