|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
izabela ja nie wiem kto z moich znajomych ma krzywe stopy a kto nie
aż tak się nie zagłębiam po prostu liczy się dla mnie opinia osób które mają pojęcie na ten temat, chodziki, nosidła itp itd I ja po prostu tak czuję, nie chce pakować Fabiana w chodzik, wyraziłam swoje zdanie które nie jest wzięte ot tak sobie, wiele osób się ze mną zgadza, a i wiele nie musi Nic mi do tego w co kto wkłada swoje dziecko może to 'zboczenie' zawodowe, nie moje bo to nie mój zawód ale m.in spowodowany pracą mojej mamy wcześniej na to nie zwracałam uwagi, teraz mając swoje dziecko tak ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- a to ,że czegoś nie wycofano z rynku nie jest dla mnie żadną rekomendacją, foteliki które nie przeszły crash testów cały czas są w sprzedaży, ale czy są bezpieczne? Odpowiednie dla naszego dziecka? No ale jak wspomniałam wcześniej to temat rzeka, każda z nas ma zdanie na dany temat i dobrze chyba przegapiłam na DD TVN o tym karmieniu :/
|
#2972 |
|
Zadomowienie
|
ach, dzięki dziewczyny za pocieszenie
Eirene, wyobraż sobie ze mu w nocy nie dałam mlesia , czyli ostatnie zjadł o 20 a na następne się obudził o 5 rano!!!! teraz zaliczył o 9 ,i potem skacze co 3 godzinki. tyle ze ktores mleko zawsze mu sie o godzinke opóźnia. i tak dziś bedzie że jadł o 5, 9, 12, 15-16, 19. moze uda sie narazie zejsc na 5 razy, chociaz w wytycznych na ten miesiac jest 6 razy 150ml, ale on tak jadł wiekszosc 3 miesiaca. juz sama nie wiem. napewno dostaje mniej jedzonka i nie beczy. aja1, ja książkę t.hogg i juz 2 raz wertuje, bo 1 raz byl w ciazy ale nie bylam za kumata i teraz do tego wrocilam i zupelnie inaczej te tresci docieraja do mnie. mama mi sie zawsze przypomina jak mowi, ze jak mnie karmila butla od poczatku, to nie bylo zmiluj nawet jak sie darłam, to 3 godziny musily minąć i kropka. ale przejrzałam zapiski jak karmilismy małego w kwietniu i wychodzilo ze nawet 10 razy na dobe. no szok. i te herbatki, ech szkoda gadac, a tż jak go opieprzyłam zamilkł. Czarna my też kupilismy uzywany wózek, bo nowy byl baardzo drogi-4000zł. ale nasza gondolka jest ekstra skrętna, przez to ze mamy przednie kółka małe i obrotowe i ten nasz wózek dosłownie tańczy!!! w okol włąsnej osi. zobacz sobie spacerówki bugaboo, bo nasza gondolka wazy 9kg, a spacerowka ok 6kg. i ja nie mam problemow z wnoszeniem. tu jest sama spacerowka http://allegro.pl/bugaboo-bee-i1665252130.html no ale kosztuje niezle. z tego co wiem w Anglii jest mnostwo tych wózków, u nas wPolsce prawie ich nie widac, a u mnei w miescie tylko my go mamy. wiec moze niech twój tż się w Anglii rozejrzy i moze tam taniej sie kupi po prostu, albo ten http://allegro.pl/bugaboo-bee-kultow...665952722.html , tylko to kwestia znelezienia dobrej aukcji.
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
diatoma nie wiedziałam ,że masz ten wózek, on jest na prawdę tak lekki jak o nim piszą?
ja mojego w samej gondolce nie umiem znieść na dół ;/ przepukliny chyba dostanę:/
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
spoko
![]() oczywiście chodziki, jak wszystkie zabawki, powstały z wygodnictwa, jak np. moja siostra która nie mogła się doczekać kiedy wsadzi swojego 10 kg syna do chodzika, bo ręce już jej odmawiały posłuszeństwa ![]() co oczywiście może być skrytykowane, że zamiast nosić syna i poświęcać mu czasu, chciała mieć choć trochę czasu dla siebie, ... no dla siebie ... żeby obiad ugotować i ogarnąć mieszkanie ![]() bo mały i tak góra 1h wytrzymuję ja jeszcze nie wiem czy kupie chodzik czy nie ![]() koniec tematu z mojej strony
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
A na razie nie mam
Oglądałam ddtvn o tym karmieniu, masakra. Karmienie obsceniczne i obrażające uczucia religijne. Ludzie są walnięci ![]() Oczywiście wysłałam smsa na tak , akceptuję karmienie publiczne.Ostatnio siedziałam z młodą, obudziła się i zaczęłam ją karmić, przy placu zabaw. Przyszło czterech młodych chłopaków ok 20-25 lat, siedli na przeciwko na ławce jakieś 4-5 m ode mnie. Po chwili zorientowali się, że karmię i o mało szyi nie połamali, zeby się nie patrzeć, bo głupio się czuli, a jakie nagle zainteresowanie telefonami nagle było
|
|
|
|
#2976 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej,
u nas nocka w miare, pobudka o 3,6 i o 9.40 mała wstała ![]() Cytat:
rośnie Fabianek jak na drożdżach Cytat:
ja chyba w lipcu idę na cytologię ![]() Cytat:
super, przydadzą się Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie wkurzają te wszystkie komentarze. też często słysze , że Lenka jest duża, a jest na 50 centylu, wiec nie wiem czego Ci ludzie chcą ![]() Cytat:
kasia , przemywaj solą fizjologiczną i gazikami. rumianek jest niezalecany. dziewczyny, czy Wasze dzieci są zwiercone??? moja okropnie. nie uleży 2 minut w jednej pozycji, co kawałek leży w poprzek w łóżeczku
|
|||||||
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
I odebrałam w rossmanie drugą paczkę tym razem soczek marchwiowo-jabłkowy, zupka jarzynowa i łyżeczka... tym razem żółta
uff ![]() Cytat:
Mimo to kazali nam nie zmieniać mleka i stwierdzono, że przejdzie po 3 miesiącu co prawda łuski z główki już zeszły bez śladu, ale ciągle Mały ma wrażliwą skórę i na buzi dostaje czerwonych plam... Smaruję mu to maścią robioną z witaminą A i D, do tego za uszkami mam wodę z gentamycyną i clotrimazolum. I w kąpieli oillatum ... Cały szereg zabiegów...
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
aja1
Ja jeszcze nigdy nie karmiłam w miejscu publicznym, nie było okazji jakoś, zawsze młody włącza syrenę jak jestem w pobliżu CH i idę do pokoju matki z dzieckiem ale jakby była potrzeba to jak najbardziej gołe cycki na bilbordach nie szokują a matka karmiąca tak izabela no co Ty, po to są różne zabawki i urządzenia żeby sobie życie ułatwić i tak jak piszesz znaleźć czas dla siebie...zrobić obiad.... ![]() ostatnio dałam małego na leżaczek i zerkał na tv i jestem temu przeciwna, nie chce żeby się lampił na telewizor, ale po prostu marudził mi a ja musiałam coś zjeść i był spokój na 20 minut.. co ze mnie za mama
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
ja oglądałam ale ja się nie wypowiadam,
bo mnie zlinczują, bo nie przepadam za takim widokiem Cytat:
![]() na razie 4:40, 10 i będzie jeszcze 13,16,19
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
No i dalej śpi
muszę go budzić na karmienie :/
|
#2983 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Tez nie lubie tego widoku;p
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie jestem za tym, żeby Mała wpatrywała sie w tv ale np. czasami jak marudzi wkładam ją do hustawki i ona dalej jęczy, ale tak jak Ty i reszta mam musze coś zjeść, wiec kilka chwil musi sama pomarudzić czekam aż usiądzie i mam cichą nadzieję, że jak zainteresuje sie zabawkami to bede mogła w spokoju zjeść, wywiesić pranie itp. bo jak narazie to wszystko w biegu robie ![]() normalnie motorek w du...pce
|
|
|
|
|
#2986 |
|
Zadomowienie
|
Montii , tak ten wózek jest lekki, ja wiem że nie jest zbyt urodziwy, ale my się kierowalismy wagą i zwrotnościa wózka i jestesmy bardzo zadowoleni. ja teraz juz nie wniosek Tymka razem z wózkiem , bo waga wózka plus waga Tymka i torba do wózka wychodzi mi ok 18-19kg, ale jeszcze z miesiac temu dawalam rade go wniesc. ja jestem zadowlona i polecam.
uciekam sie ubrac bo zaraz kolezanka przychodzi ze swoim Antkiem i uciekamy na dworek
|
#2987 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojego dzisiaj znalazłam tak w łóżeczku
edit: to pomaranczowe to kocyk hehe
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] Edytowane przez Montii Czas edycji: 2011-06-16 o 10:49 |
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Jadł o 9 ale ja zaraz na uczelnie wyjeżdżam
wolałabym go nakarmić bo mam ściągnięty pokarm tylko na jedno karmienie jak mnie nie ma, jakbym teraz pojechała to on pewnie wstalby za 20 minut i płakał z głodu
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
wybudzasz na karmienie?
edit już doczytalam
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-06-16 o 10:51 |
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Montii hahahha ;D mały cyrkowiec
![]() Diatoma taki nietypowy jest... ale cena niezła
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
czytam o tych wózkach czytam i nie wiem o co chodzi - bo chyba większośc z nas kupowała wózki 2w1 albo się mylę to co z tymi spacerówkami w zestawie?
Ja kupiłam joolz day jest niewiele cięższy od bugaboo i tak samo zwrotny bo koła mają niemal identyczny układ - daję rade go sama wnieśc - zapakowac/spakowac i tym się przede wszystkim kierowałam przy wyborze wózka lekki i zwrotny. Czarna jakbym szukała samej spacerówki to przede wszystkim patrzyłabym na wagę wózka - bo tyle co my się kobity natachamy w życiu to dziękuje bardzo McLareny spacerówki są superowe - nie do zajechania nawet przy transferach na lotnisku - kuzynka ma jeden 10 lat i pół świata z nim zjechała ewentualnie silver cross dazle - nie wiem jak z ceną bo ja już nie kupie - za dużo dałam za ten 2w1
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-06-16 o 11:19 |
|
|
|
#2993 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki.
Nie mam czasu ost zaglądać.Teraz jak łądna pogoda jest to ciągle w terenie gdzieś jesteśmy Najczęsciej podrórko Poza tym mieliśmy gosci na 2 tyg.szwagier z żoną i ich roczne bliżniaki.Takiego poligonu w domu nigdy nie mieliśmy po dzieciakach4 czerwca byliśmy na pikniku rodzinnym w przedszkolu.Zosia chodziła powtarzałą w domu 4 wiersze.Myślałam,ze tyle dzieciaki mają zadane.Okazało się,że miałą tylko jeden a reszta to kwestie innych dzieci.Nie wiam jak ona się tego nauczyła Tyle prób to jej wpadło w ucho.Ale cyrk za darmo jak te dzieciaki przedstawiają.W załączniku Zosia ![]() Tymek rośnie zdrowo.Nie chce za bardzo ciagać butli.Wypije dziennie 2 X120ml. Reszta to długie wylegiwanie przy cycu. Ostatnio patrzy bardzo często tylko na jedną stronę.Przechyli też czasem na prawą,ale cały czas na lewo patrzy.Ukłądam go do spania na prawym boku,ale i tak się obkręca.Ma któraś z was taki dylemat?
|
#2994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam używany wózek i jest w bardzo dobrym stanie i jestem z niego zadowolona. Jeśli wózek jest dobry markowo, to tak szybko się nie niszczy i spokojnie można kupić z drugiej reki, zawsze trochę kasy zostanie na co innego. Cytat:
![]() ![]() Sama bym tego lepiej nie ujęła. I Marsupi jest od 3,5 kg, wiec jak najbardziej dla małych dzieciaczków, którym się jeszcze nóżki nie zwisają widzę, ze kolejne talenty plastyczne się objawiają ![]() Co do karmienia piersią publicznie, to ja jestem za, ale pod warunkiem, ze pierś jest przykryta, a nie tak, ze bluzka do góry, cycek na wierzch i heja-ostatnio widziałam taka sytuacje, dziecko już chodzące, nie chciało cycka złapać i przez jakąś minute babka tak siedziała bez sensu z piersią na wierzchu, dodam, ze przy ruchliwej ulicy. A jeśli chodzi o akcje, to na myśl o karmieniu na podłodze metra robi mi się niedobrze Przecież tam często przychodzi okoliczna zuleria, żeby się schować przed słońcem czy deszczem, sama bym nie usiadła, a co dopiero z dzieckiem.Młoda obudziła się o 6.30, potem o 8, myślałam, ze pośpię jeszcze, ale gdzie tam, obok mnie się nudziła , dałam pod karuzele, to tak głośno nadawała do zabawek, ze oka nie zmrużyłam
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
kampasiula jaki bodziak
![]() ćwicz ją ćwicz z pamięcią, Kaśka tak zapamiętywała w przedszkolu, a teraz na konkursy chodzi |
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do preferowania spania na jednym boku, to to się ponoć bierze z życia płodowego i trzeba pilnować, żeby dziecko spało na drugim również, nosić na te stronę. Moja jest lewoskrętna i w nosidełku zawsze ja mam na prawo, zabawki umieszczam po prawej stronie itp..
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
A to jest uznawane za sztukę, no proszę.....
http://www.uczen.staszic.edu.pl/2006...na%20litta.htm |
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam z cycem na wierzchu nie latam :P
A młoda ciągnie góra 8 min i to calego cyca ![]() widocznie na tyle dyskretnie karmię, że się chłopaki (o czym pisałam) nie zorientowali
|
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

Mimo to kazali nam nie zmieniać mleka i stwierdzono, że przejdzie po 3 miesiącu 

muszę go budzić na karmienie :/

Przecież tam często przychodzi okoliczna zuleria, żeby się schować przed słońcem czy deszczem, sama bym nie usiadła, a co dopiero z dzieckiem.