Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-16, 10:52   #2701
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
U mnie w 7 miesiącu. .
to mnie pocieszyłaś
Dzięki Kropuś za rady
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 10:53   #2702
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Truskawki tez jesz ?
ja mam taka ochote na choc szklaneczkę koktajlu...

Dzieki fotelikowi w wannie wczoraj sie juz chyba naprawde relaksowała. Nie było płaczu, kukała oczkami na prawo i lewo.
zjedz ze dwie truskawki jednego dnia,
następnego ciut więcej i obserwuj,
ja jem normalnie truskawki (oczywiście nie kilogram od razu, ale koktajl spokojnie mogę wypić i nic się nie dzieje)

to nie jest tak że nie można czegoś jeść, tylko dany produkt może bardziej uczulić od innych, dlatego zaleca się rozwagę a nie abstynencję

a co do fotelika, też taki mamy
mała się trochę zsuwa, ale i tak lepiej niż jak mężul ją trzymał, wtedy nie czuła się pewnie i była spięta,
do tego teraz sama zupełnie mogę ogarnąć kąpanie bez stresu

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:14   #2703
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
też się witam
i o zdrówko pytam

nocka ok, sen od 20,
pobudka o 1,30 i 5
teraz jeszcze śpi, ale już końcówka

nie chciała mi w nocy odbić
tarmosiłam ją na wszystkie strony i nic
mam nadzieję, że to nie zaowocuje dzisiejszą kolką

mężul dziś wybywa więc siedzę sama,
może uda mi się zgrać sen dwóch księżniczek na ziarnku grochu to troszkę odpocznę ....

moria tak mi się przypomniało odnośnie tej Waszej huśtawki i Igi, proszę kładź ją w ciągu dnia trochę na płasko żeby mogła ćwiczyć mięśnie, żeby uczyła się przewracać i podnosić główkę .... bo w takich bujaczkach to dziecko ma ograniczone ruchy i wolniej się później rozwija

ktoś mnie już woła systemem ostrzegawczym
to znikam
aaa kicham, smarkam
kaszel przechodzi po ACC

moja corka spala dzisiaj od 21 do 5 ranoi od 5 ano do 9.30
Stary 2011-06-16, 11:16   #2704
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

andziotka, zbawiłas mnie tą informacja
w niedzielę zjadłam dwie babeczki z budyniem zwienczone własnie truskawą, wiec mozna powiedzieć, ze 2 sztuki juz mam za soba i wszystko było ok
To ja spróbuję sobie 1 szklaneczkę wypic, przeciez zdrowsze to aniżeli wcinanie pączkow (przynajmniej tak mi sie wydaje)
Poza tym nabiału pochłaniam przeogromne ilości i też odpukać nic sie nie dzieje..

U nas z fotelikiem to samo, Gabi zjezdza delikatnie ale dzięki temu wygłebieniu na dupkę to spokojnie sobie lezy i tak jak mówisz - nie jest już spięta a przy okazji ja też nie
Ululałas swoje Księżniczki? Czy obie dokazują ?

Dziewczynki w dwupaku - apeluję, piszcie tu z nami !!

Kiara jak Twoje KTG ??

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:19   #2705
Klaterina
Zadomowienie

hej mamuśki

meldujemy sie po całkiem spokojnej nocce, karmienie o 1 i 4 a o 7 kolejne i kąpiel, teraz Młody sie przeciąga więc pewnie będzie zaraz cycek

dzisiaj muszę pomyc podłogi bo goście wieczorem będą, pazury już obcięłam później je pomaluje i jeszcze z fryzjerka się umówię po 20-tym, żeby mi coś na tej głowie wykombinowała
Stary 2011-06-16, 11:28   #2706
moria44
Wtajemniczenie

Dzieeeeń Dobryy!

Grazin synek cudooo

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Bardzo popieram Morię w tym wychodzeniu z zoo

anula moja Igosława też czasem mocno ulewa. Raz zje z butli 170 i nie uleje a raz 10m piersi i ulewa i to całkiem sporo. Dziś pociamkała trochę UU ale tyle co nic bo szybko nerwy były i dopiła z butelki 70ml i tak jej się ulało, że szło buzią i noskiem, całe ubranko mokre, na mokra no szok!
Acha i często jest tak, że jej się odbija ładnie i 2 sekundy później jeszcze ulewa.
I zazdroszczę Ci tego karmienia UU szczególnie kiedy macie ładne pokoiki w CH bo u nas to czasem syf z gilem jest ale nie miała okazji skorzystać nawet z takich.

Dziewczynki co do peelingu domowego. Teraz można już dodać fusy z zaparzonej kawy, kofeina to najlepszy lek na cellulit

Grazin ja też podejrzewałam krostki Iguśki, że to skaza bo miała na policzkach a raz to jej się rozlazło na szyjkę i nawet na głowie miała. No ale to nie skaza i to co mi powiedziała lekarka – może Ci pomoże – krostki, które wskazują na skazę nie znikają w ciągu 1-2 dni a u nas tak było. Pojawiały się, było ich sporo, czerwone, zaognione, później jakby znikały i znów się pojawiały.

U nas do dziś jakaś wysypka na buzi jest, szczególnie wokół ust, taka kaszka czerwona, nie wiem może to od mleka

andziotka ja też muszę z Iguśką non stop jeździć aby nie ryczała. Oczywiście o gondoli nie ma mowy ale w foteliku na zakupach nie mogę się zatrzymać choćby na 5 sekund więc wczoraj w Lidlu aby wybrać mięso robiłam kółka wokół lodówki Za pierwszym kółkiem znalazłam interesujące mnie mięso, za drugim looknęłam na cenę, za trzecim wrzuciłam do koszyka. Ze stoiskiem z owocami to samo, najpierw „risercz”, później foliówka, później pakowanie i do koszyka.

I dzięki za info o bujaczku ja wiem że ona nie powinna tyle spędzać w nim czasu więc teraz będę robić tak, że gdy pośpi sobie w nim 2-2,5h to ją wyciągnę i chociaż 0,5h spróbuję przetrzymać na płaskim. Ona lubi przewijak więc po tym gdy ją przewinę też ją przetrzymuję jeśli nie krzyczy, na pleckach trochę się bawimy, później na brzuszek przerzucam ale wtedy do góra 2-3 minutki wytrzymuje. W przyszłym tygodniu spróbuję ją matą zainteresować, to by było coś gdyby jej się spodobało.

Achaaaa!! W LIDLU (przynajmniej tym u mnie) X’lander nie mieści się w kasach! Normalnie szok! Musiałam bocznym wejściem wychodzić, ktoś mi musiał bramkę otworzyć i dopiero wtedy mogłam podjechać do swojej kasy, gdzie już zakupy skasowane więc na prędce musiałam wszystko pakować bo już kobity wzdychały za mną. I jeszcze usłyszałam „Za szerokie wózki teraz robią”

82anusia wątkizamykają moderatorzy więc śmiało piszcie ciężaróweczki u nas

Kasiu łódzka u nas też babć nie ma w pobliżu a poza tym jakoś tak dziwnie mam, że jeszcze bałabym się Igę zostawić babci. TŻ’towi jeszcze jeszcze ufam ale kurcze gdyby ktoś z zewnątrz miałby się nią zajmować to ja nie wiem. Najpierw musiałabym chyba godzinne szkolenie przeprowadzić I nie wiem czy to wynika z mojej nadopiekuńczości czy z tego, że Iga niewygodna jest i z nią trzeba się w taki i taki sposób obchodzić aby był spokój, wystarczy wziąć ją na ręce nie tak jak lubi i jest mega syrrrrena

Eve witamy

asiak dzień dobry! Moja Iga też zasypia późno bo o 21:30. Próby uśpienia wcześniej spełzły na niczym więc już jej nie męczę, pozwalam tak jak sobie uwidziała. Póki co nie mogę mieć jej za złe, bo gdy zaśnie tak późno to śpi ciurkiem 7h

Dziewczynki u nas kąpiele w wiaderku od samego początku na pełnym luzie i relaksie. Ani razu nie zapłakała, no na początku przy wyjmowaniu krzyknęła póki jej ręcznikiem nie opatuliliśmy. Teraz to już takie harce wyczynia, wyskakuje na nogach, rękoma wali w wodę, minę ma taką rozochoconą, no cud miód

kropka75 w chwilach słabości zaglądałam na Wasz wątek i napawał mnie optymizmem, że to niespanie i marudzenie to normalne, że dotyczy nie tylko mnie no i najważniejsze, że z czasem się normuje

Kiara śliczne zdjęcia dziewczynek

I jeszcze takie pytanie do mam butelkowych: Czy Wasze maluchy też w czasie karmienia całe się ulewają? U nas często pół śliniaka mokre, leci jej kącikami ust, czasem tak strzela z buzi, jakby pluła ale jednocześnie ciągnie więc nie wiem skąd to. Może za szybko pije?

Wiecie kiedy zaczynają się wyprzedaże w Mothercare?

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:29   #2707
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
To tyle o nas, jak weszłam dzisiaj na przechowalnię to się popłakałam Ostatnie pożegnalne posty .... A było tak słodko, tak magicznie, czekałyśmy na nasze cuda, a tu trzeba jeden z rozdziałów zamknąć, no kurde oczy to na podmokłym terenie chyba mam usadowione
Też mi się oczka zaszkliły jak pisałam tam jednego z ostatnich postów.
Piękne masz córki

Cytat:
Dziewczynki w dwupaku - apeluję, piszcie tu z nami !!
Kiara jak Twoje KTG ??
Odpowiadam na apel. Jestem u Was codziennie czytam na bieżąco, czekam na rozwój akcji, może niebawem coś ruszy no a resztę czasu poświęcam Tż. Staramy się siebie nawzajem rozpieszczać i jak najlepiej wykorzystać czas we dwoje

Mangoo miała mieć wczoraj KTG i o możliwym CC coś wspominała

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:31   #2708
moria44
Wtajemniczenie

Dorzuciłam kilka fotek w albumie Iguśka jutro skończy 8 tygodni

Stary 2011-06-16, 11:35   #2709
atiz
Rozeznanie

ja mogę zegarki nastawiac od pobudek mojegoo dziecka 1 i 4 w nocy potem 7 i po godzince dospanie do 10.
Teraz znow marudzi wiec staram sie ja utulac

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:45   #2710
matallewar
Zakorzenienie

moria 21 to późno? Edzik zasypia między 22 a 23:30 I wcześniej nie daje rady

U nas noc średnia, choć karmienie o 19:45, 1:00, 3:30 i 6:00... Ale spać poszedł koło 23, a potem od 2:30 do 3:30 nie spał I od 6 znów maraton, zasnął koło 7 i spał do 9:00.

Byłam u gina i mam przyzwolenie na seks
Ja tylko się pytam... KIEDY?
Kasiu łódzka, jakim cudem Wy znajdujecie na to czas??

Edzik kończy dziś 6 tygodni
Już tylko 6 do teoretycznego końca kolek!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:48   #2711
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Ululałas swoje Księżniczki? Czy obie dokazują ?
jedna śpi od 9, a druga dokazuje

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
andziotka ja też muszę z Iguśką non stop jeździć aby nie ryczała. Oczywiście o gondoli nie ma mowy ale w foteliku na zakupach nie mogę się zatrzymać choćby na 5 sekund więc wczoraj w Lidlu aby wybrać mięso robiłam kółka wokół lodówki Za pierwszym kółkiem znalazłam interesujące mnie mięso, za drugim looknęłam na cenę, za trzecim wrzuciłam do koszyka. Ze stoiskiem z owocami to samo, najpierw „risercz”, później foliówka, później pakowanie i do koszyka.

Achaaaa!! W LIDLU (przynajmniej tym u mnie) X’lander nie mieści się w kasach! Normalnie szok! Musiałam bocznym wejściem wychodzić, ktoś mi musiał bramkę otworzyć i dopiero wtedy mogłam podjechać do swojej kasy, gdzie już zakupy skasowane więc na prędce musiałam wszystko pakować bo już kobity wzdychały za mną. I jeszcze usłyszałam „Za szerokie wózki teraz robią”

hehe
dobre z tym riserczem

ja ostatnio do superpharmy nie mogłam wjechać wózkiem
musiałam wjeżdżać wyjściem

ja nic nie wiem o wyprzedażach ale jak się dowiesz to szybciutko nam ogłoś

idę samochodzikiem pomykać
Zosia już mi wręczyła żółte BMW

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-06-16 o 12:00
Stary 2011-06-16, 12:15   #2712
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze takie pytanie do mam butelkowych: Czy Wasze maluchy też w czasie karmienia całe się ulewają? U nas często pół śliniaka mokre, leci jej kącikami ust, czasem tak strzela z buzi, jakby pluła ale jednocześnie ciągnie więc nie wiem skąd to. Może za szybko pije?

Kotuniu u nas wlasnie problem z chlustami i ulewaniem wyszedl z tego za szybkiego picia. Mimo dwukrotnego odbijania w trakcie, mala tak szybko lykala, ze lecialo po brodzie na ubranka i pieluche tetrowa. Wiec niby byla najedzona, ale miala w sobie tyle powietrza, ze to wszystko zwracala. Po zmianie mleka na AR pije powoli i nic jej nie leci bokiem, ale chyba zmienimy jej smoczek na ten z wieksza dziurka bo ona zasypia po 30 ml z wysilku i tak ssie, ze az jej wychodzi zyla na czole Wiec bedzie miec smoczek z wieksza dziurka, ciekawe czy mleko AR sie tez sprawdzi czy bedzie to samo - strumienie na brodzie i szyi.
A co do wyprzedazy - nie wiemy, ale sprobujemy sie dowiedziec jak najszybciej

Bylismy u doktora - siuśki zdrowe, chlop jak dąb, czy cos Jemy ladnie, ino sie meczymy, wiec bedzie operacja "Dziurka" No ale dzisiaj znowu sie zaczal katarex, szlag mnie trafi, widze ze sie dziecko wkurza jeszcze bardziej przy karmieniu, dostalismy jakies kropelki i cos do pedzlowania nosa, a do tego jakas nowa wode morska jako gratis od lekarza.
Kropki na buzi i rekach niestety moga byc albo uczuleniem nie wiadomo na co albo AZS (po mamusi) albo skaza bialkowa, dostalam masc robiona z hydrokortyzonem (piep*rzone sterydy) i mam obserwowac. Zaraz sobie lukne na ten Cicalfate co on ma w srodku, zeby rozpracowac czy to aby sie bardziej nie przyda.
I siuśki zdrowe, ale kupa dzis zieloniutka jak u żabki, czy ktos mi moze wyjasnic o co loto? Ja nie wiem, moze to po mleku tym nowym tak sie zrobilo? Bo skoro dziecko zdrowe i nie ma mikroba, to kto jej te kupe na zielono maluje?
Jadziem na poczte wąchac smierdzacych dziadow w kolejkach
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:19   #2713
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Byłam u gina i mam przyzwolenie na seks Ja tylko się pytam... KIEDY?
matall u nas przytulanki umożliwia huśtawka - jeszcze raz podkreślę, że jest to nasz najlepszy zakup
No i brawo dla Edzika U nas po 6 tygodniu zaczęło się co nieco poprawiać ale nie wiem czy dlatego, że butelka wkroczyła na stałe do naszego menu czy to po prostu każdy tydzień to mały krok do przodu

Cytat:
ja nic nie wiem o wyprzedażach ale jak się dowiesz to szybciutko nam ogłoś
Ogólnie to właśnie w czerwcu zaczynają się wyprzedaże ale nie wiem czy już. Ja planuję zakupową sobotę i nie wiem czy jechać do Galerii gdzie jest MC a mam całe miasto do przejechania więc wolałabym gdzieś bliżej być jeśli jednak nie ma tam zniżek

Stary 2011-06-16, 12:22   #2714
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
I siuśki zdrowe, ale kupa dzis zieloniutka jak u żabki, czy ktos mi moze wyjasnic o co loto? Ja nie wiem, moze to po mleku tym nowym tak sie zrobilo? Bo skoro dziecko zdrowe i nie ma mikroba, to kto jej te kupe na zielono maluje?
Jadziem na poczte wąchac smierdzacych dziadow w kolejkach
od mleka może tak być

miłego wąchania

Stary 2011-06-16, 12:22   #2715
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Andziot, ja też dałam dwie krople więcej, bo Hanka trochę się krzywi na wszystko inne, niż mlesio. Także K i D też pewnie niecałą dawkę dostaje [bo teraz do dzioba prosto daje]

MoniaK, życzę Ci, aby Tymuś jednak szybciej, niż za pół roku dał Ci odetchnąć. A odciąganie nie wchodzi w grę? Albo chociaż małe oszustwo i podanie jednej porcji MM?

Kiara, ależ słodkie te Twoje dzieciaki

Ddaaiissyy, u nas wysypka też zaczęła się od jednej krostki. Hanex szybko sobie rozniósł po całej twarzy Ale masz grzecznego Gabulka

Aguś, zdrowiej szybko i masz zakaz chorowania!

Moria, jeśli chodzi o karmienie butlą, to u nas najczęściej stróżka mleka leci w stronę szyi albo ucha, ale łapiemy

Wyprzedaże w Mothercare od lipca!

Matall, w sprawie seksu, pozostają Wam tylko szybkie numery

Hanutka wzbogaciła się o nosidło Womar Zaffiro Banana! [mamy to w turkusowo-zielono-różowe pasy] Słuchajcie, rewelacja! Wygodne, dzieciak zbytnio się nie grzeje, nie ma zaplątywania się, jak w przypadku chusty. Jeszcze nie wiem, jak opinie, działanie na kręgosłup, ale myślę, że jakiś wypad do sklepu nie zaszkodzi dramatycznie? Postaram się o fotki Hanki w tym wynalazku i załączę

Janutek is coming to town <3

vege!

Edytowane przez mary poziomkowa
Czas edycji: 2011-06-16 o 12:25
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:23   #2716
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Wczoraj przechwaliłam moją Aluśkę zasnęla mi przy piersi po 22 i nie chciała butli jak nigdy, obudziła się o 2 i już UU nie wystarczyło, musiałam robic w nocy mm (pierwszy raz) a i tak nie było porzadnego spania. O 8 rano nakarmiam porzadnie i połozyłam na brzuch, spała 3,5 godz. (ja w tym czasie też ), ale ile było krzyku, stękania i wiercenia
No i od wczoraj popoludniu nie mogłam jej do dzisiaj rana odbic, no masakra jakas, cały czas cos jej sie cofa (ale nie ulewa), mieli jezykiem i kaszle jakby sie krztusiła Dobrze, że jutro wizyta u pediatry
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:28   #2717
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Kotuniu u nas wlasnie problem z chlustami i ulewaniem wyszedl z tego za szybkiego picia. Mimo dwukrotnego odbijania w trakcie, mala tak szybko lykala, ze lecialo po brodzie na ubranka i pieluche tetrowa. Wiec niby byla najedzona, ale miala w sobie tyle powietrza, ze to wszystko zwracala. Po zmianie mleka na AR pije powoli i nic jej nie leci bokiem, ale chyba zmienimy jej smoczek na ten z wieksza dziurka bo ona zasypia po 30 ml z wysilku i tak ssie, ze az jej wychodzi zyla na czole

mimbi to daj znać jak u Was z tym mleczkiem Może u nas też by się zmienić przydało, tym bardziej, że po pepti każda kupa rodzona jest w stękach i jękach a gdy jej nie ma za długo to i marudzenia więcej
Może przedzwonię dziś do naszej pediatry i zapytam czy mogę zmienić i ew. na co
Acha i ja też dwukrotnie odbijam w trakcie jedzenia. Czasem jest ok a czasem nawet po małej ilości uleje więc w sumie nie ma zasady
I jeszcze odbije jej się dwa, trzy razy, odłożę ją do łóżeczka i po godzinie po podniesieniu też potrafi jej się ostro beknąć a czasem i ulać przy tym.

I jeszcze bardzo często słyszę, że jej treść do gardła podchodzi, bo nagle robi zdziwioną minkę i głośno przełyka

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Wyprzedaże w Mothercare od lipca!

Hanutka wzbogaciła się o nosidło Womar Zaffiro Banana!
Dopierrrro No trudno, muszę cierpliwie czekać

Nosidło eleganckie przydałoby mi się coś co można szybciej niż chustę zapętać ale takiej pozycji na fasolkę to Iguśka nie zdzierży pionowo musi być i basta!

Stary 2011-06-16, 12:30   #2718
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
matall u nas przytulanki umożliwia huśtawka - jeszcze raz podkreślę, że jest to nasz najlepszy zakup
No i brawo dla Edzika U nas po 6 tygodniu zaczęło się co nieco poprawiać ale nie wiem czy dlatego, że butelka wkroczyła na stałe do naszego menu czy to po prostu każdy tydzień to mały krok do przodu

Ogólnie to właśnie w czerwcu zaczynają się wyprzedaże ale nie wiem czy już. Ja planuję zakupową sobotę i nie wiem czy jechać do Galerii gdzie jest MC a mam całe miasto do przejechania więc wolałabym gdzieś bliżej być jeśli jednak nie ma tam zniżek
a dajecie jeszcze ten Debridat i itp ???

już widzę że kolejną sobotę planujesz

Stary 2011-06-16, 12:33   #2719
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Mimbi, to AR właśnie chyba gęste? Podawaj Jej z kubeczka :P Żaby robią zielone kupy?

Moria, tak mjęę uprzejmięę poinformowało dziewczę w MC. Mam nadzieję, że nie ściemniła i pojadę, a tam ZERO i NU KOLEKSZĄ

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:35   #2720
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
No i od wczoraj popoludniu nie mogłam jej do dzisiaj rana odbic, no masakra jakas, cały czas cos jej sie cofa (ale nie ulewa), mieli jezykiem i kaszle jakby sie krztusiła Dobrze, że jutro wizyta u pediatry
mam to samo
aż boję się wieczoru

Stary 2011-06-16, 12:53   #2721
the_sania
Wtajemniczenie

witam

w końcu mam czas żeby coś napisać. Stęskniłam się za Wami.. brakuje mi tego codziennego bywania na forum

Marcelek w nocy ładnie śpi, kąpiele też znosi dzielnie (nawet przedwczoraj sama go wykąpałam, TŻ stał tylko obok ), za to w dzień troszkę marudzi.
W piątek miałam totalnego doła, bo byłam z nim sama od 14 i zaczęła się jazda. Ryczał i nic nie pomagało. Zmiana pieluchy, cyc itd. Przyjechała moja mama z ciocią i doradziły, żeby dokarmić go MM. i poskutkowało. Mimo miętolenia cyca ponad godzinę zjadł 50ml
mam pytanko: bo MM wybrałam na własną rękę, bez konsultacji z pediatrą (który zapewne też by wybrał coś na oko, albo coś z czego ma profity) Nan Pro 1. i dokarmiam jakoś 4razy dziennie. Czy jest wszystko ok, jeśli mały wczoraj i dziś ulał mi sporo i kupka jest jakoś 2-3 razy na dobę tylko, a mały jak robi to pręży się i stęka?

a i czy jest normalne, że jak pępek odpadł, to krewka leci z pępka? bo w poniedziałek odpadł pępek, a wczoraj zauważyłam strupek i krewkę i dziś to samo. przemywam octeniseptem...

muszę zadzwonić do położnej żeby wpadła.

a i w albumie zdjęcia Marcelka

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 13:12   #2722
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaK, życzę Ci, aby Tymuś jednak szybciej, niż za pół roku dał Ci odetchnąć. A odciąganie nie wchodzi w grę? Albo chociaż małe oszustwo i podanie jednej porcji MM?
dzięki oby było to jak najszybciej
Co do mm to miałam plan aby karmić tylko piersią ale jak już nie będę dawała rady to się złamię i dokarmię. Na razie jednak nie wiem co i jak z tym mlekiem, jak się rozrabia itd Jakieś Gerbera kupiłam i czeka w razie godz. w więc zobaczymy. Tylko czy przy np. takim jednym dokarmianiu nie można już podawać wit. d i k?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 13:29   #2723
Paulizia
Wtajemniczenie

Mam nocnego marka w domu!!! Ratunkuuuuuu
Puscilam mojemu marusiowi set 'Bora Bora life is a beach' i moje dziecie w lozeczku nozkami wywijalo, a oczka jak 5 zloty. Zazwyczaj wierzga nozkami jak jest wsciekly, a tu zadowolona mina, a nozki chodzily... nawet do gory je podnosil
I tak od jednego karmienia do nastepnego!
W koncu mu sie znudzilo, bo wlaczylo mu sie ssanie.

ja teraz chodze spac o 2 w nocy i wstaje o 11.
Jest super.

Oj jak ja Wam zazdraszczam tych przytulanek z mezem
Ja sie jeszcze boje, ale moze za 2 tygodnie sprobujemy sonde wprowadzic by sprawdzila co i jak

Jesli chodzi o Mothercare to jest taka cudna czarno biala kolekcja dla maluchow. Poluje na pajace

Mary fajna ta chusta... chyba tez bede musiala sobie cos takiego sprawic, bo od jutra maz wraca do pracy, a obiad tez trzeba zrobic

Eve czekam na Twoja relacje ze szpitala. Ja osobiscie tez mam dobre zdanie na temat szpitala, w ktorym rodzilam. Napewno wole rodzic dzieci w Anglii ... a ten telewizorek nad lozkiem...

Saniu nareszcie jestes!!! Marcelek daje w kosc mamusi? Ja jutro zostaje pierwszy raz caly dzien sama i sorry, ale...
Normalnie boje sie tego malego terrorysty
Ja nie dotykalam w ogole pepka, niczym nie smarowalam i nie psikalam i wszytsko ok. Co do mleka to w Anglii masz 3 do wybory i nikt Ci nie doradza. Zapytalam w aptece, ktory najlepszy i zakupilam. Nic sie Antosiowi nie dzieje

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

AgaM. nie moge znalezc Twojego sposobu na odbijanie co tak dziewczyny zachwalaja moglabys jeszcze raz wklejic? Bardzo prosze

Kiara76 wybacz kochana, ale mam teraz identyczne spotrzezenia na temat tego kremu nic jednak nie goi na szczescie kolega dzis z Polski wraca i ma mi przywiezc ten Maltan... oby pomoglo
Twoje dziewczynki sa przecudne
Stary 2011-06-16, 13:34   #2724
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
a dajecie jeszcze ten Debridat i itp ???
Daję Debridat 3 x dziennie i 2-3 x dziennie kropelkę lub dwie esputiconu więc jak na nas to prawie nic.
Kupka ma prawidłową konsystencję i kolor ale wychodzi dosyć rzadko a jak już wyjdzie to jest pogrom, z pampka ucieka. I cały czas sadzi takie bąki, że aż oczy zielenieję i ogólnie to cały czas purka. Jak ją teraz po spaniu w leżaczku na brzuszku położyłam to serie szły jak z karabinu

Cytat:
Moria, tak mjęę uprzejmięę poinformowało dziewczę w MC. Mam nadzieję, że nie ściemniła i pojadę, a tam ZERO i NU KOLEKSZĄ
Gdzieś na forach czytałm, że czasem pod koniec czerwca już były promocje ale pewnie nie ściemniła i będą w lipcu

Stary 2011-06-16, 13:45   #2725
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dziewczyny, nurtuje mnie to, że Pepe leży tylko na prawym lub lewym boku, a jak go położe na wznak, to odwraca głowę i tak jakby dalej leżał na boku. Jedynie, jak karmię, to leży na wznak na rogalu. Boję się, że jego główka będzie jajowata. W jaki sposób skłonić go do leżenia na wznak??

daisy, TŻ ściągnął polskie kołysanki ( spij kochanie, kotki dwa itp. ). Jak wróci z pracy mogę zapytać skąd to dokładnie wziął.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 13:53   #2726
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nurtuje mnie to, że Pepe leży tylko na prawym lub lewym boku, a jak go położe na wznak, to odwraca głowę i tak jakby dalej leżał na boku. Jedynie, jak karmię, to leży na wznak na rogalu. Boję się, że jego główka będzie jajowata. W jaki sposób skłonić go do leżenia na wznak??

daisy, TŻ ściągnął polskie kołysanki ( spij kochanie, kotki dwa itp. ). Jak wróci z pracy mogę zapytać skąd to dokładnie wziął.
Moja Aluśka też zawsze trzymała głowę na boku z tego co wiem to było normane, bo głowa dziecka jest ciężka i nie ma siły, żeby ją utrzymac - teraz od kiku dni potrafi przez kilka minut trzymac głowę prosto i np. patrzy na zwierzatka z karuzelki, wczoraj też zasnęła z głową na wznak
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 13:56   #2727
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:

u mnie podobnie, śliniak po każdym jedzeniu jest mokry, a jak go nie podłoże to próbuje łapać pieluchą, jak coś przeoczę to ma nawet body na plecach mokre i te strzelania tez są, ale nie pomyślałam że to może być od mleka

Kiara śliczne dzieciaczki

ja dzisiaj pierwszy raz wychodzę z domu sama i to nie po to żeby coś załatwić tylko idę do fryzjera , normalnie cieszę się jak bym co najmniej do spa jechała a to tylko zwykłe obcięcie
mam już potrzebę odreagowania i trochę zazdroszczę tym co tu mają dzień wolny dla siebie, bo u mnie to ciężka sprawa tż nawet w soboty pracuję tak więc mogę ewentualnie liczyć na babcię, ale nie chce jej obciążać na pół dnia bo ona ma tylko weekendy wolne i pewnie chciałaby też odpocząć

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 14:05   #2728
asiak1981
Rozeznanie

the sania- spokojnie, z Wojtka pępkiem też tak było.

A teraz usiądźcie!
Byliśmy dziś na szczepieniu,bo we wtorej Wojtuś skończył 6tyg.i UWAGA waży 6660g!! Przytył więcej niż Kasia w jego wieku a je mniej i rzadziej!
Ale mam mleko ekstra.. Chyba będę na allegro sprzedawać! Hihi

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 14:12   #2729
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
witam

Marcelek w nocy ładnie śpi, kąpiele też znosi dzielnie (nawet przedwczoraj sama go wykąpałam, TŻ stał tylko obok ), za to w dzień troszkę marudzi.
W piątek miałam totalnego doła, bo byłam z nim sama od 14 i zaczęła się jazda. Ryczał i nic nie pomagało. Zmiana pieluchy, cyc itd. Przyjechała moja mama z ciocią i doradziły, żeby dokarmić go MM. i poskutkowało. Mimo miętolenia cyca ponad godzinę zjadł 50ml
mam pytanko: bo MM wybrałam na własną rękę, bez konsultacji z pediatrą (który zapewne też by wybrał coś na oko, albo coś z czego ma profity) Nan Pro 1. i dokarmiam jakoś 4razy dziennie. Czy jest wszystko ok, jeśli mały wczoraj i dziś ulał mi sporo i kupka jest jakoś 2-3 razy na dobę tylko, a mały jak robi to pręży się i stęka?

a i czy jest normalne, że jak pępek odpadł, to krewka leci z pępka? bo w poniedziałek odpadł pępek, a wczoraj zauważyłam strupek i krewkę i dziś to samo. przemywam octeniseptem...

dłuugo Cię nie było,
aż zaczęłyśmy się już martwić
no ale dobrze że wróciliście z Marcelkiem

musisz małego obserwować, jeśli wcześniej nie ulewał a teraz zacznie to znaczy że mleko może mu nie podpasowało, kupka - ilość ok, pręży i stęka - też ok, oczywiście bez przesady ...

jak na pępku jest strupek i nic nie cieknie, to ok, malutkie sączenie jeszcze może być, patrz czy dużo nie cieknie

Cytat:
Daję Debridat 3 x dziennie i 2-3 x dziennie kropelkę lub dwie esputiconu więc jak na nas to prawie nic.
Kupka ma prawidłową konsystencję i kolor ale wychodzi dosyć rzadko a jak już wyjdzie to jest pogrom, z pampka ucieka. I cały czas sadzi takie bąki, że aż oczy zielenieję i ogólnie to cały czas purka. Jak ją teraz po spaniu w leżaczku na brzuszku położyłam to serie szły jak z karabinu
jak bąki idą to super, gorzej jakby nic nie szło ...
karabin jak najbardziej pożądany

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
jak kochana w ogóle Twoje piersi ??? już dobrze ?
co do główki - to normalne, Piotruś jeszcze jest mały i nie ma siły utrzymać jej na wznak, więc sama opada, jeszcze będzie czas na kształtowanie głowy, będzie się wiercił i wyginał, no i włosy mu się wytrą z tyłu na głowie

poskromiłam dwie królewny,
tyle że Zosia zasnęła
to Gabrysia się obudziła no i musiała zjeść,
ale na szczęście padła po jedzeniu,
tyle że czas "samobycia" mi się skrócił przez to
a jeszcze obiad trzeba przyszykować ...
czyli nici z drzemki dziś

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś na szczepieniu,bo we wtorej Wojtuś skończył 6tyg.i UWAGA waży 6660g!! Przytył więcej niż Kasia w jego wieku a je mniej i rzadziej!
Ale mam mleko ekstra.. Chyba będę na allegro sprzedawać! Hihi
WOW !!!!!!!
myślałam że mojej Gabryni 5kg to rekord
ale czynię pokłony

Zosia szła cały czas 75 centylem,
a Gabrynia wystartowała z 90 i tak ciągnie

baby mam niezłe

no i Gabrysia też je rzadziej i mniej niż Zosia

Stary 2011-06-16, 14:16   #2730
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dziewczonka, andziot, dzięki za pocieszenie i info

Moje piersi już całkiem dobrze ( troszkę pobolewają, jak dotykam, ale to pikuś, w stosunku do tego, co było parę dni temu ). Te bolesne gule, które miałam zniknęły po włożeniu do cycnika na noc liści kapusty ( nawet rozmasować ich nie musiałam ).
Niech żyją babcine metody leczenia
Antybiotyk i tak muszę brać przez 7 dni.
Pokarm mam, ściągam co 3-4 godziny.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości