|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
http://dobrerzeczy.blogspot.com/2007...uskawkami.html właściwie trudno doczekać do momentu aż wystygnie. Sernik na zimno z truskawkami robiłaś? |
|
|
|
|
#4922 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak na ta listę wskoczyc??
|
|
|
|
#4923 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze mamusia wczoraj spakowala paczke dla mnie, no I podpytalam tate , a on ze kupili cos jeszcze I ze mam nie jechac na zakupy , dopuki paczka nie przyjdzie.
Mama mowila ze tata I babcia zawineli rozek I przytulali do siebie , tak jak male dzieciatko. Normalnie tak mi szkoda ze jestem tak daleko on rodziny. DaKaro jestes szczesciara ![]() Przestalo padac ide troche sie przejsc. |
|
|
|
#4924 |
|
Wtajemniczenie
|
youyou mnie kochana zgaga męczy od samego poczatku ciązy teraz to mi pomaga gaviscon
jacieeee- a jaki kapusniak robisz ?? jak z kiszonej to juz mi slinka cieknie bo cos kwaśnego bym zjadła
|
|
|
|
#4925 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4926 |
|
BAN stały
|
napisz pw do zanety88 ze swoimi danymi, tzn imie wiek, tp, czy chlopczyk czy dziewczynka, jak masz wybrane imie to tez ![]() CrazyMachine nie probowalam, tzn robilam nieraz ale bez owocow z sama galaretką, ale to tez chyba na wierzch idzie galeretka i truskawki nie?? to raczej szukalabym cos innego. Ale to kruche ciasto to coś podobnego jak moj skubaniec, tylko troszkę inną techniką robione
|
|
|
|
#4927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hm sama ciekawe jak to jest, bo też będe miała położną, mam do niej jutro dzwonić i się umówić. jaciee nie wiem co tam u Ciebie może być, rzeczywiście może upławy? zaczynamy mieć paranoję z powodu czopów. ![]() bartessa ja mam świetny szybki przepis na ciasto z truskawkami. Chcesz? i nawet ja beztalencie go robię
|
||
|
|
|
#4928 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Kobieta potrafi![]() Marzenko trochę zazdroszczę urlopu. Mój mąż też ma w lipcu urlop, więc trzeba będzie pomyśleć, żeby jak najlepiej wykorzystać ostatni czas we dwoje... A ja się melduję po wizycie. Z szyjką wszystko ok Przytyłam tylko 2 kg przez 5 tygodni, więc też fajnie Dzidziolek waży już jakieś 1900 g (32. tydzień), więc w normie. Termin porodu wg usg pokrywa się z tym z OM, jak zawsze zresztą Jest tylko jedno ale- lekarz nie potwierdził, że to dziewczynka Dziś był bardziej przekonany, że chłopak, chociaż też nie na 100%. Zatem wygląda na to, że przy porodzie będziemy mieć NIESPODZIANKĘ![]() A mi dziś położna mówiła o badaniu na paciorkowca, ale płatnym (jak chcę, bo nie muszę)
|
||
|
|
|
#4929 |
|
Zadomowienie
|
Tak, sernik na zimno to jakiś podkład, najlepiej biszkoptowy, masa serowa z owocami i galaretka na górze.
|
|
|
|
#4930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agni82 przepraszam ze Cie "skreslilam" z listy Dusia mnie tez nie ma na liście. Zostałam usunięta, I uważam ze Zanka miała racje. Nie udzielalam sie z rożnych przyczyn wiec nie było sensu żebym tam "wisiała". Uważam jednak ze nie ma sensu dodawać na sile osób ktore kiedyś tam sie udzielały i teraz nagle pojawiają sie znów (bez urazy Asiago) nie wiadomo na jak długo. |
|
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie jakoś nijako bo nie czuję żeby coś się miało w najbliższym czasie wydarzyć ![]() a co do karmnika to zdjęcie przy okazji golasa jest w klubie, możesz zobaczyć a model ten : http://alles.pl/sklep//produkty/mama...mamanew_33.php |
|
|
|
|
#4932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak mi duszno i gorąco że nie mam ochoty na jakiekolwiek wychodzenie z domu, a co dopiero na wycieczkę do szpitala... |
|
|
|
|
#4933 | |
|
Wtajemniczenie
|
napisz wiadomość prywatną do zanety z danymi i Cię doda
Cytat:
. Mało tego, to moi zamierzają tam jeszcze trochę zostać i tak ominął ich okres dorastania pierwszego wnuka, teraz przegapią wnuczki. Ale tutaj nie ma dla nich na razie przyszłości i stabilności finansowej. Przykro trochę i im i mi.
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wy produkujecie
![]() zaraz wskoczymy na nastepny a ja z tym na bieżąco nawet nie jestem, wpadłam na chwilkę bo ostatnio czasu brak na wszystko. Trochę nauki mam bo jutro egz i w sobotę tez i miejmy nadzieję że będzie po sesji ![]() w poniedziałek przyszło nam łóżeczko - we wtorek je złożyłam i wstawiłam na miejsce zaraz wkleje zdjęcie łóżeczka i do klubu brzucholka w okazji nowego tygodnia
|
|
#4935 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i wielkie gratki za 40!!!![]() Cytat:
Lilka no super wieści Karolinka to już duża pannica [QUOTE=iustyna1;27547619] Ja dziś zaczynam 37 tydzień tadam! A jutro mam o 11.15 wizytę i baaardzo proszę o kciuki, bo to taka dokładna wizyta z usg i pobraniem na tego paciorkowca. za nowy tydzień i trzymam na jutro kciukaski dla Wastaaa jasne że jest za co!!! Carmelku a ja ty na dziś dobrze się czujesz tak bez koreczka śmigasz? ![]() Zmalowana a ty gdzie się podziewasz?? Beatko a ty co to za braki mamusiowe wracaj szybciutko ja idę chyba zaraz wkłada ciuszki do komody i kończyć pokój małego
|
|
#4937 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja nie napisałam, że Ania miała wynajętą położną tylko że gdyby miała to pewnie przyjechałaby dopiero za drugim razem bo przecież za pierwszym wrócili ją do domu bo nic się nie działo
Cytat:
za wizytę a co do płci to ciekawe kto w końcu z brzuszka wyjdzie co do badania to ja z każdej strony słyszę (łącznie z lekarzem ze szpitala-nie moim tylko z SR ) że teraz to jest obowiązkowe badanie którego wyniki trzeba mieć ze sobą do szpitala więc już nic nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
za kolejny tydzień i za jutro |
||
|
|
|
#4938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Zanim cokolwiek napiszę, to wstawię zdjęcie Adasia Ani Jest prześliczny
|
#4940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze raz gratulacje dla Ani
|
|
|
|
|
#4941 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
dziubek oka, źle zrozumiałam
Gratulacje za 40 tc![]() Mamad za wizytę.Wstawiam mojego golasa. I uciekam, bo nic nadal nie zrobiłam Jak to jest z pępuszkiem na początku? robi się dziurę w pampku na niego? |
|
|
|
#4943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo przecież oprócz moich rzeczy muszę spakować rzeczy maluszka, a u mnie w szpitalu akurat wszyściutko muszę mieć swoje... A może któraś ma jakąś listę rzeczy potrzebnych do szpitala? Pytałam już kiedyś o to i odpisałyście, że najlepiej spytać w szpitalu co potrzeba. U mnie akurat wszystko w szpitalu trzeba mieć swoje.
|
|
#4945 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() dawaj dawaj |
|
|
|
|
#4946 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Słuchajcie, a w którym dokłądnie Ania była tygodniu, bo się pogubiłam? A na liście tez nie ma tej informacji. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Że lekko odradzała, to fakt - zauważyłam. Ale mówiła wyraźnie że po znieczuleniu, można dalej rodzić aktywnie!No a tego, żeby szpitalna położna cały czas była przy łóżku, to przecież nie można nigdzie wymagać. Na Inflanckiej ona ma 7 rodzących na raz (bo jest 7 sal) i do każdej musi zajrzeć. Jak się che mieć położną non stop, to trzeba sobie wykupić...
|
|
#4947 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziaranew nie chciałam tu za Ciebie spraw załatwiać. Wybacz. Dobrym przykładem mi sie wydalas
Małe mieściny nie są złe. Maja swój klimat. U nas z kolei duzo jest ciapatych i Polaków. Mówi sie ze to "polskie" miasto. Z jednej strony fajnie. Duzo sklepów polskich, polskie produkty, Polacy, łatwiej sie dogadać. Ale ma to tez swoje minusy. Wszyscy wiemy jakie opinie mamy za granica, i to niestety sie potwierdza. Sama miałam okazje zobaczyc na własne oczy i aż mi wstyd było za tych ludzi. Po drugie wszystko po polsku to i nie wiele okazji by "szlifowac" język. Ale ogólnie rzecz biorąc narzekać nie moge. Mam fajna prace, która lubię, mieszkanko skromne ale sami, radzimy sobie i teraz czekamy na nasza corcie. To sie rozpisalam..... |
|
|
|
#4948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaraz wrzuce swojego ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- aaa nasza aania_20 też urodziła?? to niemożliwe żeby mnie takie wieści ominęły Aniu, gratulacje
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-16 o 13:20 |
|
|
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Patik - ale brzuchol
![]() Co do paciorkowca, to u nas w szpitalu jest tak, że możesz nie mieć tego badania Tylko że wtedy oni zakładają z góry, że wynik byłby zły i podają antybiotyk bez dyskusji. Więc lepiej mieć, żeby zaoszczędzić sobie faszerowania lekami kiedy jest się zdrowym. Mam smsa od Ani: "Czujemy się w zasadzie dobrze. Mnie lekko boli, Adaś w porządku, bardzo nie lubi jak go panie biorą Kiedy wyjdziemy to zalezy czy będzie grzecczny i ładnie zechce ssać "
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

Karolinka wazy juz 2788g +/- 10% 

. Mało tego, to moi zamierzają tam jeszcze trochę zostać i tak ominął ich okres dorastania pierwszego wnuka, teraz przegapią wnuczki. Ale tutaj nie ma dla nich na razie przyszłości i stabilności finansowej. Przykro trochę i im i mi.

za jutro