|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
jaki On sliczny i kurcze pomyslec że te słodziaki nosimy w brzuszkach no taki ładny chłopczyk Aniaa gratuluję i zeby zdrowo sie rozwijał
|
|
|
|
#4952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj mam okropne braki, wczoraj do Marinki sms-ka pisałam jak wrażenia po porodzie bo nie miałam czasu nadrabiać ![]() a to kącik Julki ten "łóżeczkowy" i ten obecny brzuszkowy ![]() jutro zaczynamy 36 tydzień
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-16 o 13:00 |
|
|
|
|
#4953 |
|
Wtajemniczenie
|
jacieee ale mi slina cieknie chyba wiadro podstawie zeby klawiatury nie zachlapać
patik i beatka śliczne brzuszki macie
|
|
|
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
Matko, a kto to są ciapaci?
Cytat:
|
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj sie umowilam z polozna z rejonu na koniec mies.Niby 3 mies wczesniej trzeba
|
|
|
|
|
#4956 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ok pewnie zależy to od szpitala jednak ale weź pod uwagę, że na wagę złota podanie jest w trakcie porodu antybiotyku ( jest określony limit godzinowy , bodajże 4h przed urodzeniem się dziecka) a jak nie daj boże maleństwo napije się wód to podanie potem antybiotyku może nie dać takich samych efektów... ja wiem że to skrajne przypadki pewnie ale ja wolę wiedzieć że robię wszystko żeby maleństwo było zdrowe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do pępka, to pampersy się podwija żeby nie drażniły a podobno niektóre pieluchy (chyba z lidla) mają wycięcie na kikut ![]() Ania miała termin na 4 lipca |
|||
|
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę:
SKładniki: - 5 jajek -1 szklanka cukru -1 szklanka mąki pszennej -pół szklanki mąki ziemnaczanej -czubata łyżeczka proszku do pieczenia -łyżeczka octu -margaryna -otarta skórka z cytryny Wykonanie: -białka oodzielić od żółtek. Białka ubić ze szklanką cukru, stopniowo wsypuję cukier i ubijam kilka minut. Do żółtek dodać czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia i łyżeczkę octu- rozmieszać łyżką. Dodać to do ubitych białek. Dodać szklankę mąki pszennej i pół szkl ziemniaczanej, otartą skórkę z cytryny. Na koniec dodać stopioną margarynę na gorąco. Nie czekaj aż ostygnie. Zmixuj wszystko razem. Ciasto będzie miało konsystencję lejącą, bardziej taką rzadką. Ja piekę na prostokątnej blasze. Smaruje masłem i posypuję bułką tartą. Wylewam ciasto. Truskawki kroję na połówki, i zewnętrzną stronę truskawki obtaczam delikatnie w mące i w cynamonie( nie musi być konieczny), i układam w cieście, delikatnie kładę. Piekarnik rozgrzać do 180, piecze się ok pół godz z termoobiegiem, zależy od piekarnika, wykałaczką sprawdzaj. Jak się upiecze posypuje cukrem pudrem. Ciasto jest takie fajne, deserowe, tylko nie przesadź z ilością skórki z cytryny bo będzie mocno czuć. Powodzenia! |
|
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle wczoraj przyglądałam się mojemu brzuchowi i mam wrażenie że w ciągu 2 dni okropnie urósł i jakoś tak wywalił się do przodu... a dni do porodu coraz mniej...
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko weź taka torbę aby wszystko zmieścić.Ja biore taka jak na wakacje.A przez te dni co bylam w szpitalu tyle rzeczy mi doniesli ze miałam jeszcze pelno siatek
|
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko śliczny benio
|
|
|
|
#4962 |
|
Wtajemniczenie
|
oki mamuski muszę lecieć idę do biblioteki i do gina będę wieczorkiem buziaki dla wszystkich dzidziusiów ....ah jakie one śliczne
|
|
|
|
#4963 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mmmm, uwielbiam cynamon, bede dzis kombinowac ![]() Dziękuje
|
|
|
|
|
#4964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kącik dla Juli też fajny...
|
|
|
|
|
#4967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za udaną i jakże zaskakującą wizytę![]() Aaniu po prostu śliczny maluszek Shirce się źle zacytowało i (prawie) wszystkie trzymacie kciuki za MOJĄ jutrzejszą wizytę i gratulujecie jej mojego 37 tygodnia ![]() ![]()
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Ale już coraz większy
a kącik gotowy - nareszcie bo zwlekaliśmy z łózeczkiem do czasu przeprowadzki żeby nie zawadzać na nim wcześniej niepotrzebnie. a kupiłam to łóżeczko używane na all za 150zł firmy Gluck z materacykiem gryka-pianka-kokos razem, on ma takie milutkie pokrycie z napisem "aloe vera" chyba z jakimś wyciągiem aloesowym czy coś, wiem że są staniki produkowane tez z takiej tkaniny, łózeczko jest absolutnie jak nowe, nawet ryski żadnej nie ma, żadnych śladów ząbków, mama myślała że nowe kupiliśmy, materacyk miał na pokryciu jedną plamkę ale wyczyściłam i nie ma po niej śladu. kupiłam ten komplet na tej aukcji http://allegro.pl/lozeczko-gluck-paw...640760377.html
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
nie rob lepiejn dziury bo pampek w srodku ma taki absorbent ktory pozniej sie robi w kuleczki i te kullki moga wypasc jak powierzga... lepiej zagiac calosc jakby pod pępek (czyli zmniejszyc szerokosc przedniego paska). niektore tez pampki maja specjalne wyciecie na pepek
|
|
|
|
#4970 |
|
Wtajemniczenie
|
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-06-16 o 13:20 |
|
|
|
#4971 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kochana biorę torbę taka w której chodzę na plaże ![]() zmieszczą się ręczniki, piżama i kosmetyczka + ubranka ewentualne dla dzieciątka, choć z tego co wiem u mnie nie chcą osobistych ubranek. No i Ja nie muszę brać majtek po porodowych jakiś podkładów itp, bo szpital mi to daje wszystko, biorę tylko:
Moja mama 3 razy rodziła i 3 razy była przeterminowana będzie dobrze zobaczysz ![]() Cytat:
![]() Mmmm coś pysznego ! Albo taką roladę z truskawkami i z bitą śmietaną Cytat:
Cytat:
Cytat:
śliczny bebzol Cytat:
Ja się zastanawiam kurczę, czy Marinie i Ani w ogóle wody odeszły ? bo to tak się szybko działo, że chyba wody nie miały kiedy odejść ![]() Wstawiłam pranie, zrobiłam chlebek - mam nadzieję że wyjdzie obiad prawie przygotowałam, jeszcze tylko panierka aaa i fasolka szparagowa ![]() Brzuch mi się napina, zdecydowanie za dużo emocji dzisiaj |
||||||
|
|
|
#4972 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku ciapatymi określają tutaj Hindusow, pakistanczykow, ogólnie takich ciemnoskorych nie murzynow
Jedno z ladniejszych określeń. Maja oni taki swój chlebek który sie nazywa "ciapati" stad ta nazwa. Żeby nie było to nie ja wymyslilam. He he
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Ciapaty
Pogardliwe określenie Pakistańczyka, Hindusa lub innego ciemnoskórego człowieka (choć nie Murzyna!) przywleczone przez przebywających czasowo w UK. Określenie jest typowe dla emigrantów polskich i pochodzi prawdopodobnie od nazwy hinduskiego pieczywa. tez sie z tym spotkalam a w Indiach nie mowi sie że meiszkaja Hindusi (bo to wyznawcy Hinduizmu) tylko Indusi (mieszkancy Indii) no i analogicznie Żyd - wyznawca Judaizmu, Izraelczyk - mieszkaniec Izraela...
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-16 o 13:25 |
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko to Ci się udało z łóżeczkiem,
Ty to jesteś allegrowiczka-okazyjna ![]() wszystko tam znajdziesz za małe pieniądze ![]() a Ja mam wrażenie, że brzuszek Ci opada ![]() czy ślepa jestem?! |
|
|
|
#4975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam znajomą, która jest z ciapatym. Nikogo nie obrażając, ale jak dla mnie " brudasy ".
|
|
#4976 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do znieczulenia to nasza położna cały czas mówi że jak ktoś się uprze to podadzą mu "narkotyki" przy porodzie ale ona odradza bo po co dziecko ma się na haju urodzić ![]() Cytat:
Cytat:
za egzaminyCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale położna sama mówiła, że gro dziewczyn przychodzi z walizkami na kółkach, bo sporo jest tych pierdołek typu pieluchy, podkłady, kosmetyki itd. A u nas ciuszków dla dziecka się nie przynosi, więc ciut odpada. Tak więc wydaje mi się że wielkość torby zależy od tego co dany szpital wymaga ![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to witam Zanka dzięki za poprowadzenie tylu wątków Zaneta dla nowej przewodniczkiWłaśnie mój humor poprawił się o 100% Łóżecka nadal nie mają, ale zadzwoniłam do producenta i jutro odbieramy prosto od niego Teraz tylko musimy kupić materac i już wszystko mamy
|
|
#4977 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zgrabny golas ![]() Cytat:
mój jeszcze nie wyskoczył, ale tak naprawdę niewiele z niego zostało. A brzuch ostatnio też rośnie mi jak na drożdżach - to chyba uroki końcówki ciąży
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-06-16 o 13:29 |
|||
|
|
|
#4978 |
|
Zadomowienie
|
a oto Igorek Mariny
(zaneta, problem problem byl prawdopodobnie w literce "ę" - mnie tez poczatkowo nie chcialo zalaczyc bo nazwa nie byla prawidlowa)
|
#4979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A przyznam się nieskromnie, że pyszna mi wyszła
|
|
#4980 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz po spacerze , 15 minut Bo znow zaczelo padac, a ja bez kurtki przeciwdeszczowej wiec szybko sie wrocilam.przyszla koszula nocna , zamowilam sobie no I przyszla odmowa becikowego, ale jeszcze bede pisala o odwolanie tej decyzji.swine wredne , mysla ze I'm podaruje!
Sliczny chlopczyk , tak zazdroszcze Marinie ze juz sa razem..... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

ten "łóżeczkowy" i ten obecny brzuszkowy 

ale z Sarcia juz pogadałam że jeszcze chwile ma posiedzieć w środku. Pani ordynator wczoraj powiedziała ze od odejscia czopa do porodu to jeszcze jest hohoh hohoho hohoh czasu i umówiła na wizyte w poniedziałek (oby miała racje!!)

bo to tak się szybko działo, że chyba wody nie miały kiedy odejść