|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
Cytat:
ja robilam je z pieluszek jest lepiej ale uszka jej sie nie pypraja juz, wiec nie robie waleczkow :P mojej Oli luszczy sie glowka natluscic oliwka po kapieli ?? moria chyba pytalas czy dzieci na mm tez tak ulewaja przy jedzeniu tak moja nie dosc, ze cmoka strasnzie, co by mial ktos jej butle zaraz porwac to jeszcze zawsze jej z ktorejs strony cieknie
|
||
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
dziekuje za komplementy dla sebusia ![]() nasza dzisiejsza nic na pewno do udanych nie nalezy ![]() drugi raz pod rzad obudził sie koło 1:30 i po jedzeniu nie był spiacy ![]() maaaało spałam i dzisiaj działam troche na auto pilocie. moje dziecko w odole spac nie chce od 10 do 13 nie spal potem godzina dzemki jedzenie i nie spi. ale bujam go w lezaku moze zasnie bo powieki ma z ołowiu. bylismy u pediatry z ta wysypka podobno to potówki zaleciła przemywanie spirytusem do pępka i nie jedzenie surowych warzyw bo moze od nich uczulenie...mały wazy 4800!a jutro ma 4 tyg
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Bede miala bardzo wazny powod zeby ze wsi wrocic dodom, jak sie okaze, ze w MC sa wyprzedaze (rym - jakby kto nie wiedzial, cala droge o nim myslalam, wracajac ze smierdzacej poczty). A jak NU KOLEKSZĄ to mi bedzie przykro, bo dziecko moje rosnie w takim tempie, ze niedlugo bedzie nosic moje ubrania.
Moje jak moje, ale jak zacznie nosic ubrania TŻ? I chcialam powiedziec, ze my wcale nie mamy chusty, tylko wlasnie takie no, nosidlo, jak to piekna Mary ząbki cztery napisala, tyle ze firma inna - Bebelulu. A ja cale zycie pewna bylam, ze to chusta, nawet tak napisali w instrukcji , ze to chusta jest. Ale tez napisali, ze to od 8mego tygodnia albo po konsultacji z pediatra, a ja zapomnialam pediatry zapytac http://babyclub.totu.pl/g/830/500/8300000632.jpg taka mamy tylko zielona-trawiasta (pod kolor kupy) Ide soczewki wyjac i kime sobie ze dwie seki. Dziecko w wozku jeszcze niewyjete po spacerze, mam nadzieje, ze nie zapusci tam korzeni. Wrzucam fotos-wzruszacz. Na fejsiku zrobil furore
|
|
|
|
#2734 |
|
Wtajemniczenie
|
/hej
![]() ja miałam dzisija masakryczna noc... i w ogóle zastanaiwm sie czy wszystko ok... bo moj synek jak się budzi na karmienie to potrafi przez 3 godziny sie domagac jedzenia co chwilę... szuka sysa a jak mu daje to ciumka chwile i dalej nie chce.... oczywiście jak budzi sie głodny to je normalnie, ale potem nie chce zasnąc.... no chyba, że odleci przy U i nie będzie odbicia... bo jak sie go ruszy to sie przebudza i dalej szuka... i tak potrafi po kilka godzin... dzisiaj w nocy np. nie spał mi od 00.01 do 5 rano dopiero jak wzięłam go do łózka to zasnął przy U i tak spaliśmy razem.... nawet nie pamietam, że go potem jeszcze ok 8.00 karmiłam... na spiocha dałam mu drugiego U i bez odbijania oczywiście zasnał i spał do 13.00 ale odbijać musi przecież....bo kolki będą murowane... potem pobudka i jeszcze nie spi.... Ciumkac chce ale jak mu dje U to na dwa pociągnięcia i plucie... teraz leży sobie u tżta na brzuchu i ciągnie smoka... a ja się zastanawiam co ja robię nie tak? może on się nie najada? ale z drugiej strony ulewa mi bardzo po takim kilkugodzinnym wiszenieu na UU... ![]() co o tym myślicie ?
|
#2735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2736 | |||
|
Rozeznanie
|
Kiara śliczne te twoje dziewczyny i jaka Lenka wpatrzona w Wiki
Cytat:
![]() Moria z tym chlapanie przy piciu mleka z butelki, to u nas też się to zdarza, ale wiem jaki jest na to patent, co nie znaczy, że zawsze się uda to zrobić Mamy butelki tt, sama jestem ciekawa, czy przy innych też jest taki problem? Chociaż my już sobie w miarę radzimy. Paulizia proszę bardzo Cytat:
Asiak1981 waga twojego Wojtusia wymiata Cytat:
Matatllewar wszystkiego dobrego dla Edzika z okazji 6 tygodni |
|||
|
|
|
#2737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Sanieczka <3 <3 <3
Na moje oko, wszystko z Marcelkiem dobrze, jak tak czytam, to każda z nas inne mleko stosuje, a dzieciaki ulewają, rozkład tygodniowy kup indywidualny. No i cudny jest! Jaka karnacja! MoniaK, ja MM podaję 3-4 razy na dobę a i tak podaję K i D. Przy jednym karmieniu, myślę, że na luziku, spoko, plaża, podawaj dalej ![]() Pauliziu, o ile dobrze zrozumiałam, Antonio dobrze śpi, a Ty narzekasz! Nosidło ekstra, przetestowane, Hanka jeszcze lekko się dziwi, ma TAKĄ minę, kiedy Ją noszę, ale jest ok. Jednak przy dłuższym noszeniu dzieciakowi może być za gorąco ![]() Moria, bo w sumie wszędzie są od czerwca, więc nie wiem sama ![]() Asiak1981, piękna waga masz jakieś magiczne mleczko Hanka o 2 kg mniej ważyła ostatnio Aha! Co Ty na to, żeby naszym dzieciakom wspólną osiemnastkę zrobić? ![]() Mimbi, super to bebelulu! No może i to co mamy, to chusta, ale mnie to w ogóle jak torba na ziemniaki wyglądało Z tymi ciuchami to ja się zastanawiam, bo w bodziaki od cioci Martusi moje dziecko jeszcze wchodzi, a przecież była dłuższa od Misi ![]() Poszłam ci ja dziś kulturalnie do gin na przegląd podwozia. Patrzy mnie kobita w futro i mówi, co następuje: -macica obkurczona [czyli nadzieja, że jeszcze mi się flak zmniejszy, PADŁA] - blizna pięknie się goi - to, co mogło być okresem w ostatnią sobotę, BYŁO OKRESEM - mogę znowu mieć dzieci - mogę znowu sobie iść rodzić, proszszsz, tylko trzeba dziecko zaprogramować, żeby urodziło się w Jej dyżur Ponadto dostałam receptę na piguły i oficjalne pozwolenie na jogging, brzuszki i fitness od 1 lipca. Bzykanie a i owszem, o ile się wcześniej z gachem nie pozabijam |
|
|
|
#2739 |
|
Rozeznanie
|
Mary a wrzucisz jakieś zdjęcia Hanutki w tej torbie?
Bo bardzo mi się to spodobało.Moniqac zapomniałam napisać ... sprawdziłam i folia przeciwdeszczowa, którą wożę w aucie naiwnie myśląc, że jak będzie padać, to ją założę na gondole okazała się być folią na spacerówkę Byłam pewna, że skoro moskitierę mam na gondole, to folię też. Dziękuję, że mnie zmobilizowałaś, żeby to rozwinąć, bo inaczej mogłabym się mocno zdziwić w nieodpowiednim momencie |
|
|
|
#2740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo już jest obżarta ale chce się uspokoić (jest bezsmoczkowa) spróbuj odbijać więcej Cytat:
![]() to jakby liścik miłosny zostawić, zobacz - karmiłam niedawno, jestem gotowa i chętna ja jakoś jeszcze nie mam odwagi ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- za przegląd,mój też się zbliża wielkimi krokami, (po Zosi byłam na przeglądzie dopiero po 4 miesiącach )teraz postaram się być wcześniej
|
||
|
|
|
#2741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() staram sie jak mogę go odbijać ile się da... może mu bliskości trzeba
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
któraś mamusia stosuje Esputicon ???
bo czytam, że tam tylko 2krople dwa razy na dobę wystarczy .. działa taka dawka ??? bo kończy mi się infacol i tak myślę co by kupić coś innego co mniej trzeba do buziuchny nalewać |
|
|
|
#2743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja chociaż nie pękłam, ani nie byłam nacinana i super się czułam, to mimo wszystko też nie miałam odwagi, ale dzień przed 6 tyg. od porodu byłam na kontroli u ginekologa, dostaliśmy zielone światło i skorzystaliśmy z niego od razu po powrocie do domu |
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
moja po jedzeniu zawsze odbija
raz na 2 dni zdarzy sie, ze moze w ciagu calej doby raz nie odbije ale rzadkosc nawet w nocy ja odbijamy ![]() tak sie zastanawiam kiedy moge jej nie zakladac czapeczki na dwor bo niby chroni tylko i wylacznie przed sloncem, ale mala jest przewaznie w cieniu jakos i tak boje sie jej brac na dwor bez czapeczki ![]() a ta chuste czy nosidelko tez bym kupila ale w lecie troche za goraco na chuste tz nie chce w niej chodzic a w ciagu dnia malo czasu z nia spedzam niestety |
|
|
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja Aluśka chyba odsypia noc
a mamusia nie może, bo dziecko śpi na złożonym łóżku rodziców mam nadzieje, że to nie oznacza przestawienia się na niespanie w nocy
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
sebek strasznie furczy przesz nos
jak spi az swiszczy. oczyszczam mu codziennie frida. najpierw psikam sola morska i wyciagamy po chwili. co jeszcze moge zrobic?
|
#2747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jutro jedziemy na kontrole to zapytam ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- A w ogóle jak ciągniesz fridą to wychodzą jakieś smarki? Bo u nas prawie nic nie ma...
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tz ciagnie bo ja mam za słabe płuce ![]() jakies tam gluty wychodza bo gruszka nic nie wychodzi
|
|
#2749 |
|
Moderatoreska
|
Hej kochane
![]() Przepraszam że tak malo sie odzywam ostatnio, ale podczytuję Was ![]() Dziekuje za wszystkie komentarze do zdjęć ![]() Jeśli chce Wam się poczytać o wakacjach i ocenić to zapraszam, dopiero dzis zaczęłam i szykuje kolejne posty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=537970 |
|
|
|
#2750 | |
|
Wtajemniczenie
|
AgnieszkaM
Mary oczywiscie spiiiii w dzien to spiiii a jakze ![]() tylko w nocy mu sie nie chce ![]() Ja tez chce fote w nosidle!!!! ![]() Cytat:
wystarczy zakrapiac... od dzis testuje i dam znac czy dziala
|
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej, pamięta mnie tu któraś??
Jestem codziennie, ale rzadko się odzywam. Dziś się zorientowałam, że jeszcze nie wrzuciłam wam zdjęcia ZuzankiU nas przygotowania do chrzcin w sobotę, więc na razie aktywnie się tym zajmuję. Byłam dziś u fryzjera i mam krótsze włoski Zuzka jest grzeczna, je i śpi ładnie, choć już zaczyna mieć okresy czuwania. u mnie trochę gorzej, bo rana po cc mi dokucza - jakaś ropa się tam pokazała i się wkurzam. Ale mam super położną środowiskową, która zawsze chętnie poogląda, czy lepiej. Dziewczyny po cc, czy szybko znikły wam brzuszki?? Ja wróciłam już do wagi sprzed ciąży, karmię piersią, a brzuch mam jak w 5 miesiącu ciąży - niektórzy już się pytali czy się drugiego spodziewam i mieli niezłe miny jak się okazało, że drugie już na świecie
|
|
|
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
ja sie melduje tylko na chwilę - Młody coś nie śpi i siedzę przy nim na łóżku, dobrze że dał mi kompleksowo posprzątać wcześniej mieszkanie
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam nadmienić fakt iż mój syn od godziny 10 rano spał ŁĄCZNIE jakieś 3 h...
|
#2754 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Melduje się jako rozpakowana mamusia Franusia. Jesteśmy w domku. Dzięki za wszystkie miłe słowa i gratulacje. Proszę na początku poprawić na liście wzrost z 57 na 59 cm. Odezwę się jak będzie troszkę więcej czasu.
|
#2755 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() podczytuję Was, ale zazwyczaj nie mam czasu napisać. Mam pytanie do mamuś sporo po porodzie i które były nacinane lub pękły i były szyte. Może to głupio zabrzmi, ale bronchilda chyba mi się zepsuła Czy Wy już kochałyście się ze swoimi TŻ`ami?? Bo ja próbowałam teraz nie dawno, ale jak dochodzi co do czego to piecze mnie i boli na zewnątrz i wewnątrz. Czy to jest normalne? Do gina jeszcze nie idę bo @ mi się zaczęła ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Gratulacje !!
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, wrzucam fotki z nosidełkiem. Jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia, ale jakiś pogląd będziecie mieć
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Weredko, no jachaaaa, że pamiętamy! Mamooptymistko, witajcie!
|
|
|
|
#2757 |
|
Zadomowienie
|
Ja Ci Martulko nie pomogę
mój Aniołek o 12 jadł i zasnął od razu, potem o 15 zjadł-zasnął, o 16 sie obudził, pociumkał 10 minut po czym co go odkładałam do łóżeczka to się dopominał, brałam na ręce, cyca nie chciał bo tylko trzymał w buzi, odkładałam - znowu się dopominał tak więc zwiedziliśmy mieszkanie, poopowiadałam mu co gdzie jest i zasnął jak trzymałam go na rękach, w zasadzie to na żabkę w pionie teraz grzecznie śpi w łóżeczku---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Weredko - dzidzia ma taki inteligentny wyraz twarzy
|
#2758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak spal 3h to max, ciekawe jaka noc bedzie.. Eve i mamaoptymistka Witajcie i gratlacje dla was!!!
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas Tymciu wystawiony na balkon w wózku śpi od 18 i dopiero teraz zaczyna się budzić ![]() Antropia, jakbym czytała o moim dziecku chociaż ostatnio jest ciut lepiej.
|
|
#2760 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie ciąg dalszy skoku rozwojowego
![]() O 18 Pepe zjadł, potem beknął i ulał centralnie między moje cyce ![]() A potem zaczął ryczeć jak syrena strażacka , tzn. Pepe do pampersa. Idę coś zjeść, póki cisza na pokładzie![]() Mam nadzieję, że jutro skok się skończy, skoro rozpoczął się w sobotę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

Czekamy na Ciebie fasolko

Jestem codziennie, ale rzadko się odzywam. Dziś się zorientowałam, że jeszcze nie wrzuciłam wam zdjęcia Zuzanki
- niektórzy już się pytali czy się drugiego spodziewam
02.08.2014![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
chociaż ostatnio jest ciut lepiej.