|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX
Matko, nie wiem kiedy 14 nastała.
![]() Właśnie się dowiedziałam, że prawdopodobnie czeka nas nie mały wydatek (przed wakacjami ).Sprzęgło w aucie nawala i to konkretnie. Nie wiadomo, czy nie do wymiany ![]() Na początku lipca przegląd - trzeba będzie to do tego czasu zrobić, bo nad morze nie będzie czym jechać.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-06-16 o 14:03 |
|
|
|
#3752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tyle, że ja wcześniej to nie bardzo głodna jestem ![]() No i po ładnej pogodzie Właśnie przeszła burza i pada deszcz.Po południu idę z córką do dentysty i trochę mam nerwa. Jeden ząb- górna dwójka, zaczął jej wychodzić jak jeszcze w tym miejscu miała mleczaka. Mleczak już wypadł, ale stały nie chce wejść na jego miejsce. Generalnie ząb rośnie krzywo i wyżej niż pozostałe. Chciałabym jej założyć aparat na noc, ale dentysta twierdzi, że jest za mała na aparat. Ja chcę, żeby miała ładny uśmiech
|
|
#3753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dobrze ze codziennie jakas kawiarnia czy cos zaliczona bo bym nie wyrobila hehe moze chudsza wroce . Cytat:
a najlepsze jest to ze jak tz w irlandii to sie czasem niemoge doprosic zeby zjadl cos do 4 moja babcia ma jakies 87lat i tez widze ze jej sie zmienia ale juz schorowana kobitka dobrze ze tate ma kolo siebie na codzien ale wstaje teraz moze kolo 6 czy 7 zamiast 4-5 i nie da jej sie przemowic zeby odpoczela .. Zwierzeta musza byc i prawnuk do bawienia na miejscu . Lilo ale jak za mala na aparat .. My z siostra 6 lat niemialysmy jak nam dal dentysta taki na noc fakt ze zdejmowalysmy albo mama nie dopilnowala ale dal dentysta . Ona chya ma miedzy 7-9lat prawda pewnie inne aparaty ale moze taki na noc by wiele dal Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-06-16 o 14:25 |
||
|
|
|
#3754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My na szczęście bezawaryjnie i bezkolizyjnie dotarliśmy w tamtym tygodniu nad Bałtyk ![]() Czego i Wam życzę. Niestety auto to skarbonka bez dna... Nie dość, że benzyna cholernie droga to jeszcze te awarie, części i usterki. Chyba się nie chwaliłam ![]() Cudnie było, pogoda można powiedzieć, że dopisała. Nie wypoczęłam jednak, bo musiałam się uczyć na egzamin... Wyjechaliśmy we wtorek, a w sobotę od razu z Ustki jechaliśmy na egzamin ![]() W te wakacje jeszcze dwa razy zaliczymy( |
|
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak miałam. Za czasów liceum potrafiłam pierwszy posiłek zjeść po powrocie ze szkoły.
Wszystko to kwestia przyzwyczajenia organizmu. Teraz nie wyobrażam sobie inaczej. Bardzooooo wcześniej jedynie nie zjem - przed 6. Później nie ma problemu.
|
|
#3756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do Twojej babci, to kochana jest, że chce pomagać. Napewno lepiej się czuje, jak wie, że jest jeszcze potrzebna.
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
pw
|
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3759 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kocham polskie morze, mimo, że z pogoda tam różnie bywa. W tym roku nie pojadę, bo remont mieszkania zjada nam całą kasę. Także zazdroszczę ![]() Co do jazdy samochodem nad morze, to ja miałam jedną nie miłą przygodę. Dwa lata temu wracaliśmy z Mielna i w Łodzi samochód zaczął nam dymić. Była 1 w nocy jak latałam po jakiejś kamienicy pukając do drzwi z prośbą o nalanie mi do butelki wody. Nie mieliśmy wody w chłodnicy, bo pękła. Dalej nie dało się jechać niestety. Zostawiliśmy, więc w Łodzi auto i do Tarnowa wróciliśmy autobusem+ pociągiem+ taksówką TŻ dwa dni później pojechał z tatą i nową chłodnicą po autko. Przygoda była i jest się z czego pośmiać teraz ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
najważniejsze, że małemu tam dobrze.
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
lilo - pewnie ze tak szczegolnie ze to jedyny prawnuk ktorego wnuczka daje na dluzej do niej wszyscy inni nawet jak mieszkaja blisko to nawet z wizyta sie do babci noe spiesza a ten mial kawal bo ze slaska ale jego mama i wujek sie u babci w sumie wychowali i druga prababcie tez ma jakies 10km stamtad
zle tam niema Ja to sie dziwie mojej siostrze ze wszystkie swoje dzieci trzyma na sile tak przy sobie i nawet niewiedza co to wies i prababcia a maja ja niedaleko |
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
do domuuuuu
dziś sobie zrobiłam wolniejsze popołudnie w pracy żeby odsapnąć ale za to jutro będzie ale to nic może trochę sił odzyskam. |
|
|
|
#3762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję!!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poczekasz i na stałe założysz ![]() Hej ![]() Jestem po drugiej jeździe. Stres jak zwykle ogromny Ale chyba dałam radę Matko jaka ulga, że mi coś wychodzi ! Parkowałam i zatoczkę i pod ukosem, zawracanie na trzy i ruszanie z ręcznego Nawet mi szło. Kilka razy zgasł, ale nie było źle. Chcę więcej ! Zaraz zmykam do lumpka z tż obkupić się, a potem do rodziców odebrać wody do testowania i zawieźć jej zakupce. W ogóle. Dziś podjechała po mnie Lka i tam podeszłam, gadałam z jednym instruktorem, witałam się z innym i tak byłam zaaferowana, że mam zaraz jechać, że ani nie widziałam ani nie słyszałam mamci Edytowane przez dodaja Czas edycji: 2011-06-16 o 16:18 |
||
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
dodaja
To jest przyzwyczajenie Jak w 1 klasie szkoły średniej mieszkałam z babcią to się przyzwyczaiłam do podstawiania pod nos obiadków I jaka wygoda a babcia miała zajęcie i była szczęśliwa bo poza tym nie miała nic do roboty i na dzień dzisiejszy jest hipohondryczką, lekomanką. Ja poza tym, że mieszkam z tż od roku wcześniej też mieszkałam ale wtedy razem z przyszłymi teściami. Więc obiadki były codziennie w dodatku co innego i jak o 15:30 tż kończył pracę to wchodził do domu i obiad był podawany na talerzu. Tż mama za bardzo do kuchni mnie nie dopuszczała więc ja siedziałam w pokoju na kompie i jak nie miałam pracy na zlecenie to się nudziłam bo ile można sprzątać 1 pokój, i codziennie 15:35 słyszałam "S. obiad". No nie powiem i nie będę zaprzeczać, że to był wręcz luksus Nie mówię, też że byłam dumna z tego, że mi dorosłej osobie ktoś jedzenie pod nos podaje i nie pozwala samej gotować to nie będę się kłócić. Na dzień dzisiejszy sami sobie gotujemy, ale powracając myślami do tamtych czasów to bym się nie obraziła jakby ktoś mi przez tydzień znowu podawał obiadki ![]() Moja mama np. do końca szkoły średniej każdemu dziecku robiła kanapki do szkoły nie wspominając o obiedzie. Nawet jak jechałam na zajęcia na studiach to mi kanapki robiła choć mówiłam, że sobie zrobię a ona twierdziła, że ja rano nie mam czasu i jak ja się ubierałam to ona zawsze się niezauważalnie przemykała do kuchni i robiła. Dobrze, że mój tż gotuje bo ja to bym jadła ciągle chleb z masłem lub pierogi ruskie Nawet teraz ja mieszkamy oddzielnie z tż rodzicami to jak idziemy do pracy to nieraz się pytam tż mamy jak nie będę mogła podskoczyć do domu czy by mi rozwiesiła pranie albo o 15 włączyła ziemniaki jak zdarzę obrać rano. Oczywiście staram się tego nie robić często ale nie raz jest tyle roboty, że ją proszę o małą przysługę. ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- A teraz idę prasować mimo bolącego łokcia i barku ktoś to musi zrobić Na obiad była zupka fasolowa ugotowana wczoraj.
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2011-06-16 o 17:00 |
|
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z egzaminu, większa masakra niż się spodziewałąm. Będzie poprawa, albo i więcej. Tego się nie da w tak małej ilości czasu policzyć
![]() A teraz sprzątam i może spłodzę pizze dudiny bo znajomi mają wpaść. Popijemy, pogadamy i powinno być miło. Nadia bardzo fajnie ta naklejka wygląda, a co do stolika jestem za tym samym co ijaa zaproponowała. Oj też bym juz mogła mieszkanko urządzać
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Załamana jestem,... U TŻa w pracy ktos popełnił błąd i każą im teraz płacic... (mimo że nie maja w umowie odpowiedzialności materialnej). 300 zł.... ja za 2 miesiące będę bez pracy a tu jeszcze to.... Ma wybór - odejść z pracy juz dziś.................... Dlaczego.... ;((((
|
|
|
|
#3766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję ze ta sprawa się wyjaśni i jednak nie będzie musiał płacić ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
Za udaną jazdę ![]()
|
|
#3767 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dentysta jednak przekonał mnie, że ten ząb może jeszcze wejść na właściwe miejsce.Gratuluje drugiej udanej jazdy Cytat:
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
teacherka mam nadzieje ze sie wyjasni u tz-a w pracy
Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-06-16 o 18:18 |
|
|
|
#3769 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Przez ten upał to strasznie z sił opadłam. Co Was nadrobię, to napisać już postu nie mam siły, albo jest coś do zrobienia w domu. Haniula gratuluję dzidzi Lilo, nie martw się na zapas ząbkami małej, moja mama mówiła, że jak byłam mała to z przodu mi strasznie krzywo zęby rosły, mówiła że w poprzek Dziś na obiad jakże zdrowe frytki i jajko sadzone, bo zamrażarka pusta i trzeba by jakieś mięsko dokupić. |
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Haniulko kochana gratuluję z całego serca
Nawet nie wiesz jak się cieszę i mam nadzieję że szybko się zarażę ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Pierwszy raz sypialnia pomalowana,jeszcze raz trzeba będzie pomalować w sobotę i jedziemy po panele
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
niezle sobie to wymyslili a koszulka spoko |
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprawsowałam firanki, powiesiłam. Padam! Tż dzielnie pomagał wieszać ![]() Zakupy zrobiłam. Mam nadzieję że starczy do końca miesiąca ![]() Dorwałam szparagi - będę testowała na dniach
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ale miałam dzień pełen wrażeń
![]() byli u nas tacy państwo co ich córka po wypadku leży w podobnym stanie co mama, ile nam uświadomili spraw to szok, tyle że ich córka jest już u nich w domu od grudnia a w śpiączce już 10 miesięcy podali nam co mamy dawać mamie jeść żeby przytyła, co na odleżyny, jak myć, ćwiczyć no ogólnie wszystko i jeszcze nam dali 12 kartonów takiego odżywczego wysokoenergetycznego mleka aptecznego z usa jutro idę złożyć wniosek o to by być mamy opiekunem, liczy się to normalnie do lat pracy i dostaje się miesięcznie 520 zł, oczywiście wszystko pójdzie dla mamy ale dobre i to ogólnie jest bardzo ciężko, sama rehabilitacja to koszt 2000zł miesięcznie, plus środki higieniczne, leki, jedzenie i te jedzonko apteczne, jeden taki nutridrink kosztuje 8 zł a dwie zupy 25 zł ale zupy są nie dobre w smaku więc ich juz nie kupujemy jestem wykończona, 12 h muszę siedzieć u taty, niestety chyba będę musiała zrezygnować z mojej pracy bo nie da rady sobie sam tata, byłam na urlopie, teraz ciągnę L4 ale ile można, niby w pracy nic nie mówią ale zwolnienia też w nieskończoność lekarz mi nie będzie wypisywał, no trudno, mam jeszcze dodatkową pracę którą wyrabiam jak wracam do domu i pracuję do 24 więc jakoś dam radę, może jeszcze jakieś dodatkowe zlecenia trafię
|
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam Cię i nie przestanę tego powtarzać.
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
anastazja podziwiam
a co z ta operacja co kiedys pisalas ze ten lekarz co byla ostatnia konsultacja chce mame operowac podejrzewam ze troche pewnie trzeba czekac dobrze ze ci panstwo byli bo zawsze to jakies doswiadczenia moga z wami podzielic latwo napewno nie jest
|
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio miałam zakaz, to Ty też
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
zakaz prasowania dla spd ... Niech chlopaki sie tez wkaza
aaby a Ty juz lepiej z tym barkiem ? |
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3779 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Bry Piękne
dziś cały dzień w pracy.. Cytat:
, w ogóle nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, no chyba że mielibyśmy oddzielne finanse![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dużo sił zyczę |
||||||||
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Ale dzisiaj za***prz miałam w pracy. Zaczynają nas remontować i musieliśmy się wynieść ze starego oddziału. Wszystkie graty i książki. Masakra.
Padam na twarz. Dzisiaj przyszła zamówiona torebka. Jest cudna. jutro zrobie zdjęcia. Ijaa tryskający z Ciebie optymizm jest zaraźliwy
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

).

Tyle, że ja wcześniej to nie bardzo głodna jestem
W weekend zawsze. W tygodniu zdarza mi się jeść wcześniej.