![]() |
#4951 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Dobry Fryzjer w Poznaniu
Cytat:
ps. Nie fałszywa reklama się liczy a umiejętności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Przyczajenie
|
Na gruper.pl jst kupon na strzyzenie+ farbowanie w salonie Uzuri, czy ktoras z Was moze cos powiedziec o tym salonie?Warto sie tam wybrac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Raczkowanie
|
Pewnie, że ma tylko potem niech nie marudzi, że jest gorzej niż było....a stary fryzjer nie ma dla niej czasu. Zwłaszcza, że jak był dobry to nie narzeka na brak klientek i ta jedna nielojalna go nie zbawi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() przez 2-3 lata chodziłam do p. Kamili /Trendy, Styliści../ ale po drugim dziecku 200 zeta + 2-3h to już granice zaporowe szukam tańszych i szybszych ofert, bo proza życia przyciska ..chlip.. w tej krzywej grzywie podobała mi się cena i czas też do 2h wiadomi klimat nie ten, ale coś-za-coś ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- a zna ktoś Studio Hawaii? na Krauhofera czy jakoś tak dostałam kupon przechodni i zaczynam się zastanawiać czy to aby na pewno warto pójść??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
Zapisałam się do Sebastiana z Ekstrakttu mam nadzieję,że nie będę żałować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Była tam moja znajoma i odradza, widziałam jej fryzurę i kolor nie dopasowany do odrostu fryzura kiepska. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Robie sobie baleyage już od kiedy pamietam, i już mam go dość. Moje włosy naturalne są ciemne po w Waszym języku to poziom 5 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez avent333 Czas edycji: 2011-06-10 o 16:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli faktycznie masz poziom 5 to farbą (tak realnie przy większości marek) możesz zejść max na poziom 9, jednak to nie jest taki jasny jak ma doda (ona ma bardzo jasne to już jest poziom 11 pewnie, chociaż zdjęcia są przekłamane i na żywo pewnie inaczej wygląda) . Wówczas nakładasz na włosy farbę z osobnej serii super blondy (niemal każda dobra firma je ma). Robi się je w większym rozcieńczeniu, trzyma nieco dłużej i zawsze się je robi z wodą 12%, dlatego nie można mieć wrażliwej skóry. Farba super blond + silna woda wbrew pozorom i tak jest łagodniejsza niż rozjaśniacz ze słabszą wodą. W tym przypadku będzie to jednak ciemniejszy kolor niż ma doda, gdyż wyjdzie max poziom 9 (przy założeniu, że twój to 5). Możesz też popytać w salonach czy jakaś firma nie serii farb rozjaśniających jeszcze mocniejszych, bo przyznam, że ostatnio jestem do tyłu pod względem nowych marek kosmetyków tyle się ich namnożyło. Jak chcesz na całości wyrównać kolor na bardzo jasny to moim zdaniem najlepiej jakbyś bardzo systematycznie nakładała tylko i wyłącznie DOBRY, łagodny rozjaśniacz do globalnego rozjaśniania z 6% wodą utlenioną i następnie tonowała włosy odpowiednim kolorem tonera. W ten sposób wychodzą idealne kolory blond na ciemnych z natury włosach, a ponieważ toner nie niszczy włosów a często zawiera odżywcze składniki i tak naprawdę w każdym miejscu włos jest tylko raz rozjaśniony a potem już tonowany (trzeba robić dokładnie odrost i nie przeciągać rozjaśniacza na resztę) to ich kondycja nie jest taka zła. Niestety nie nadaje się to do delikatnych włosów. Trzecia opcja to pojaśnienie włosów przed koloryzacją. Wówczas nakłada się specjalny preparat rozjaśniający (lekki rozjaśniacz) w przypadku odrostu lub robi kąpiel rozjaśniającą gdy farbuje się całość naturalnie ciemnych. Dopiero takie podjaśnione włosy suszy się i poddaje normalnej koloryzacji. Tylko, że wówczas usługa trwa jeszcze dłużej niż baleyage, jest droższa i nieumiejętnie zrobiona niszczy włosy. Ostatnia znana mi opcja, to ta którą ja stosuję najczęściej. Jak mam klientkę która nie chce niszczyć włosów baleyage (mało jaki fryzjer wie, że nie przeciągamy rozjaśniacza na całe pasmo jak robimy odrost albo też mało który fryzjer trafia idealnie w sam odrost bo robi na chybił trafił ![]() ![]() Natomiast "A chciała bym być blondynką taką bężowa, jasna hehe no taki jasny beżowy brąz" jeżeli chcesz jasny brązowy-czyli pewnie chodzi ci o ciemny blond ![]() I mogę się założyć, że włosy dody z bliska i bez sztabu fryzjerów nie są takie ładne ![]() Edytowane przez Anq26 Czas edycji: 2011-06-13 o 23:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Raczkowanie
|
Dziekuje kochana za odpowiedz. Ja własnie mam delikatne włosy, nie wiem czy pamietasz jak chciałam przejść na farby z rozjasniacza , to z blondynki stałam sie brunetką
![]() ![]() ![]() ![]() oooo! udało się! hehe w sumie to one nie są jakieś białe, własnie chce uzyskać efekt słonecznego lub beżowego blondu , a ciagle mi robi białe pasemka, zaznaczam białe paskudne pasemka. Co z moimi ciemnymi wyglądam jak pasy dla przechodniów. Chwaliłam swojego fryzjera, ale znów nie rozumie o co go prosze, że nie chce białych włosów tylko słonecznych , to itak potem widze sam perhydrol ![]() Edytowane przez avent333 Czas edycji: 2011-06-14 o 06:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Raczkowanie
|
teraz mam tak
![]() doda_mwmedia_20061113_10470.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |
Przyczajenie
|
Dot.: dobry fryzjer stylista w Poznaniu?
Cytat:
Pozdrawiam Przemo -również Baran |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.Byłam dziś w HAIR BAAZAR. Pani w recepcji zachowywała się jak nadąsana krowa.Kawę dostałam boską,ale nie wiem czy nie napluła
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
Halogen współczuję.... czekałam na Twoja recenzję, ale myslalam ze będzie inna.
cóż ja miałam podobne odczucia ale mnie szef nie ścinał, myślałam ze bedzisz zadowolona. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Konto usunięte
|
też bym w życiu nie zapłaciła tyle kasy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Raczkowanie
|
Zapraszam do mnie do szkoły na modelki od listopada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A w jakiej dzielnicy jest ta szkoła? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4970 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i potwierdzam, miło i sympatycznie pod okiem Anq26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Przyczajenie
|
Ja byłam tam wczoraj. Beznadzieja. Też na Grupona. Teraz siedze i zastanawiam sie czy nie iść do innego fryzjera po ratunek. Masakra!!! Obsługa, totalna porażka...pani fryzjerka sama przyznała "przez tego grupona mamy tyle pracyy"...czułam się jak bym była jakąś owcą do strzyżenia ! Po zabiegu sauny, fryzjerka nawet nie uprzedziła mnie ze zabiera urządzenie, na skutek czego dostałam sauną w łeb, byłam w szoku! Wszelkie próby zagadania do pani fryzjerki spełzły na niczym, miała minę jakby zajmowała się mną za karę, a w pewnym momencie powiedziała że zaraz jej ręka odpadnie....Masakra, dobrze ze za tydzień ide do fryzjera to poprawie tą ruinę na mojej głowie! Nie polecam. A jak juz ktoś kupił grupera, to ewentualnie prosić o podcięcie końcówek....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Raczkowanie
|
Dajcie sobie spokój z tymi grouponami itp. przecież wiadomo, że to idzie taśmowo, a zatrudnione fryzjerki dostają szału, że muszą tyle pracować i w takim tempie. Właściciel liczy na reklamę a fryzjerki klną robotę (zwłaszcza, że nie jest to związane z dodatkowymi wielkimi dochodami, bo usługa jest za półdarmo). Jak można liczyć na dobrą obsługę jak taki kupon kupiło 300 osób albo i więcej? Ja jestem naprawdę cierpliwym fryzjerem i kocham swoją pracę...ale czuję, że po połowie obsłużenia tych kuponowiczów, gdzie każdy jest nowy w danym salonie i chce być traktowany wyjątkowo, indywidualnie i dziesiątkach telefonów dziennie gdzie ludzie wściekają się, że nie ma wolnych terminów przez miesiąc...stanęłabym na środku salonu i krzyknęła "dajcie mi wszyscy spokój!"
![]() Edytowane przez Anq26 Czas edycji: 2011-06-16 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Trochę się pozbierałam już po zabójczej wizycie w hair baazar. Sama sobie się dziwię jak mogłam być tak mało czujna.Zawsze miałam ciemne włosy lub jakieś bordo.Zrobili mi niby złoty brąz a teraz już po 1 myciu mam tandetnie rude.Podejrzewam,że po 5 myciach będę wypłowiała jak osikany lis.Człowiek na błędach się uczy całe życie a takie patafiany tylko robią sobie sztuczną reklamę.Zapłacić raczej musiałam,bo po 4,5godzinach bycia tam chciałam jak najszybciej zamknąć drzwi z drugiej strony i nie patrzeć na ten fryzjerski burdel .Przyznaję rację,że pewnie bym wyszła bardziej zadowolona z dawania głowy do nauki praktykantce,która 10 razy się zastanowi zanim coś zrobi.Straciłam 590zł mogłam dać na dzieciaczki z domu dziecka a nie komuś kto udaje,że jest kimś i coś potrafi. Zachowuje spokój nie dlatego,ze zaopatrzyłam się w butelkę wina na otarcie łez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
Dwa dni temu byłam w Ekstrakcie u Sebastiana.Jestem bardzo zadowolona,włosy super ścięte ,układają się bez problemu.Jedyne co to nie podoba mi się obsługa w tym salonie,widziałam,że "stali" klienci byli traktowani w specjalny sposób , a ja jako nowa klientka trochę od niechcenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Przyczajenie
|
Jestem ciekawa czy wypadłyby mi włosy jeśli bym je znów zafarbowała w ciągu miesiaca? Nie mogę na siebie patrzeć.Mój facet na początku się śmiał,że jestem w ciapki(dekoloryzacja od połowy głowy) jak prawie dostał kapciem zauważył,że na lighcie tego nie znoszę. Dzwoniłam do Mono Bartka ponoć awangardowy chłopiec(termin 6 lipca)nie umówiłam się,bo się bałam. Chodzi mi po głowie Sebastian z ekstraktu.Boże sami faceci-załamać się idzie. Sergiusz to ponoć kolejny gwiazdor,lecz nie wiem, nie byłam tylko tak obiło mi się o uszy. który z nich dobierze i poprawnie pofarbuje włosy?Dziękuję z całego serca za tylko szczerą radę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Raczkowanie
|
a kupić dobrą farbę i nałożyć samemu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam prostą fryzurę i zawsze wychodzę zadowolona. NIgdy nie zrobił niczego wbrew mojej woli ![]() Widziałam też, ze potrafi obciąć naprawdę ekstrawagancko , ale nie zrobi niczego na co nie masz ochoty bądź co do Ciebie nie będzie pasowało. Jeśli powiedz mu czego nie chcesz, czego wolisz uniknąć - to posłucha. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 |
Raczkowanie
|
halogen, ja bym w sumie wróciła i kazała poprawić-przecież tak nie powinno być
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Raczkowanie
|
To własnie chciałam napisać, to jest banalnie proste. Kup sobie farbe w Galeria Handlowa ul. Górecka 30"Eurokos" tam Ci Pani nawet doradzi i i sprzeda łącznie z woda %. Nałóż na całośc i już
![]() ![]() Oni Ci pewnie na koniec położyli jakiś balsam koloryzujący który się zmyje po paru myciach, żeby nie był widoczny rudy. Edytowane przez avent333 Czas edycji: 2011-06-17 o 06:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.