|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
U nas chyba też skok
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas zaraz bedzie skok ale z okna wykonany przezemnie moje dzieko oszalało
|
|
#2763 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja tak na szybko,bo moje dziecię szuka już cyca...
..Wisi cały dzień na cycu a ja nic nie mogę w domu zrobić![]() W miarę możliwości będę się odzywać
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
weredka śliczną masz córę
mamaoptymistka mary fajne fotki Hanutki w torbie ![]() anulinka2009 dzięki skokowi Twój syn będzie mądrzejszy dobrze że humoru nie tracisz przy tych wyciach księżniczki poskromione, ciężko było ![]() ja zaczęłam zaległe prasowanie ... popadało i fajne powietrze jest, znowu ssanie żołądkowe mi się włączyło (czasami przez to czuję się jak w ciąży) klocki dla Zosi jeszcze nie przyszły no i dziś Zocha zsikała się dwa razy w majty ( i nawet się nie przyznała )to tyle wieści z poligonu ![]() wracam do okopów wypełnionych pogniecionymi ubrankami dziecięcymi z żelazkiem w ręku dzielnie się przez nie przeprawię
|
|
|
|
#2765 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Agnieszka.M podejście w sprawie seksu fenomenalne !!!!! tez tak uważam co więcej widze po nas jak dłuższe przerwy wpływają na nas nehatywnie jadnak to bardzo niezdrowe napięcie takie Cytat:
Cytat:
mamaoptymistka GRATULACJE I WITAMY Cytat:
Cytat:
ania2631 GRATULACJE I WITAMY My dziś u okulisty (po fototerapii), jest ok, konsultacja po skończonym 3 m-cu i roku Zgubiłam wózeczek (charms'a) od didzi ![]() Musze odkupić sobie Kupiłam strój kąpielowy - rozmiar 42 SZOOOOKKKKKK Gacie wyglądaja jak namiot, na pewno nie będe ich suszyć na wakacjach przed domkiem na sznurku !! Dziewczyny co noszą pasy poporodowe, kiedy je nosicie, cały dzień, do cwiczeń, na noc i jak długo ????
POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30 http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png Edytowane przez atiz Czas edycji: 2011-06-16 o 22:03 |
|||||
|
|
|
#2766 | |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny.
nie mam weny pisać. z TZtem znowu problemy. te same, tylko już dużo gorzej. rozstanie na tapecie. Mama znowu w szpitalu. Niuniu mój Kochany odpukać OK. Chciałam tylko napisąc - moria - mój ma identycznie. TZn nie chlusta mocno, ale po odbiciu zaczyna go "cofac" i ulewa. Potem jak go klade to ulewa jeszcze i nawet po godzinie ja go podniose potrafi mu się odbić a nawet ulac. TZ dzis kupił Bebilon AR, bo jadł Bebilon HA, więc mam nadzieje, że mogą mu podawac bez konsultacji z lekarzem. Mam nadzieje, że przestanie tak ulewać i będzie lepiej. Tylko tyle chcialam napisać. Buziaki. Cytat:
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Kochana jak podajesz Debridat? Ja mieszałam z mlekiem moim, ale ostatnio nie mam tyle UU żeby odciągnąć, często zapominam i jestem ciekawa jak podajesz bo wiem, że nie karmisz UU. |
|
|
|
|
#2767 | |
|
Rozeznanie
|
Weredka śliczności
Mamaoptymistka witamy Ciebie i Franusia Moniqac dużo siły życzę ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Tak więc praktykujemy dbając o zgodę w związku Atiz a gdzie jedziecie na wakacje? ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Andziot powodzenia w starciu z kupą prasowania Ja tą wątpliwą przyjemność zostawiłam dla męża
|
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, o co kaman, ale Hanka jeszcze nie śpi. Kręci się, wierci, stęka, polazłam do Niej, pokołysałam, przysnęła, odkładam do łoża, a ta budzi się. Położyłam się z Nią na dużym łóżku, na brzuszku, ja obok, Ta się kręci.... i FIKNĘŁA SAMA NA PLECY! Żebyście widziały Jej zdziwioną minę
![]() A miałam pazury robić Andziot, Ty to jesteś dzielna Kobita ![]() Atiz, ja pas mam, ale nie nosze, za gorąco mi poza tym mnie to się już chyba bardziej nie wchłonie, bo na oko mam taki jak przed ciążą, tylko dużo bardziej sflaczały ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Aga.M, odpisałam pod zdjęciem
|
|
|
|
#2769 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
Mam wolną chwilkę ,poczytalam troszkę. Z odbijaniem w nocy też mam czasami problem,mała zasypia przy cycu i ja także.W dzień jest super,odbija jej się jak dorosłemu ![]() Pierwszą wizytę u pediatry mamy za sobą.Z Martynką wszystko super,przybrała 500 gram przez 10 dni,dr, powiedziała ze bardzo ładnie. Moja księżniczka cosik się kręci,hmmm pewnie zaraz cyc pójdzie w ruch. Ja padam na pysk,zmęczona jestem i zaraz kładę się do łóżka. Wklejam kilka fotek Maniutki
|
#2770 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
Kasia1361 ślicznie się uśmiecha ta Twoja Martynka A jak synowie, równie mocno zakochani w małej, jak ty?
|
|
|
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja Aluśka padła jakieś 10 min. temu, mam nadzieje, że to już sen nocny, bo trochę wczesna pora jak na nią
Musiałam ją dzisiaj podgłodzic troszkę przed kąpielą, żeby wszystko znowu wróciło do codziennego harmonogramu . W przyszłym tygodniu wyjeżdżamy na długi weekend do teściowej - już się boję, po ostatniej wizycie nie poznawałam dziecka, teraz też pewnie z tydzień bedziemy dochodzic do siebie
|
|
#2772 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w sobotę chrzciny, to pewnie będzie sesja. Cytat:
![]() A ja teraz się zbieram do kąpania, bo chcę wylądować w łóżku przed północą. A muszę jeszcze się moją blizną zająć - naświetlić i posmarować Rivelem (brudzące paskudztwo). Tak więc życzę dobrej i spokojnej nocy. |
||
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, Martynka jest prześliczna! Idealna!
|
|
|
|
#2774 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane odpisuje wam od 18-stej ale Zosia dostala wieczornej marudki, cycka chciala co chwile jak nei dalam w koncu to placz potem spokoj blogi w kapieli i karmienie przed spaniem ok godziny, ale spi odpukac juz 10 minut
![]() wczoraj sie zalilam, ze nie bylo kupy a dzis jak bylam z nia caly dzien na zakupach 3 kupy, w domu dwie i jeszcze jedna przed kapiela ![]() kupilam sobie boskie butki na obcasie na lato wiec jestem szczesliwa )czy wasze dzieci mialy szczepionke na gruzlice? bo moja miala, i teraz patrze ze slad po szczepionce jest taki zaczerwieniony bordowy taki... macie tak tez?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratuluje okresu to kiedy staranka ?natluszczac, mojej sie luszczyla, ale natluszczam codziennie po kapieli i juz sie nie luszczy ![]() Cytat:
![]() odbija jej sie czasme tez pieknie jak Igusce a potem i tak wymiot jest. i nie zazdrosc karmienia UU w centrach handlowych...niby fajnie, ale normalnie czasem mam ochote podac butelke, bo czuje sie taka uwiazana, wiem ze ktoras z was juz pisala tez o tym...niby sie ciesze bo super zdrowe itp, mala przybiera na wadze ale jakos nie moge na siebie patzrec juz, TZ na moje UU bedzie tez pewnie patrzyl inaczej i w ogole to ze ciagle musze byc przy niej , nei to ze nie chce, ale mam ochote na jeden caly dzien sie odciac a poniewaz nie odciagam bo nei idzie to nie mam jak ![]() Twoja IGUSKA JEST BOOOOSKA! Cytat:
![]() Cytat:
i w ogole fajowo ze jestes ![]() ide spac bo mnie nogi bola po zakupach, jutro olewam i nie robie NIC! Tz zrobil obiad na jutro(znowu - chwala mu za to) wiec leze do gory brzuchem jutro- oprocz prasowania i takich tam malych obowiazkow![]() buziale, milych snow! |
||||||
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Anula
nasze dzieciaki też były szczepione przeciwko gruźlicy [czy któreś nie?!] i ta szczepionka ma to do siebie, że się tak brzydko goi. Pamiętasz swoją w okolicach osiemnastki? Moja goiła się pół roku! Hanki też brzydko wygląda, ale powolutku idzie ku lepszemu ![]() Kochana, starań na razie ŻADNYCH, muszę psychicznie odpocząć od rzeźni, którą przeszłam i niech no moja MACICA ODETCHNIE
|
|
|
|
#2776 | ||
|
Zakorzenienie
|
piękna kobietka
taka delikatna moja Gabrynia to kawał baby (po mężu )Cytat:
spać w dzień nie chciała, UU tylko jej się podobał i tak weekend u teściowej spędziłam przy łóżeczku córy chcąc ją uśpić Cytat:
![]() szczepionka na gruźlicę może się babrać jeszcze dłuuugo - nic się z tym nie robi ! u nas znów dziś była kupa do wanny ![]() idę spać, dobranoc |
||
|
|
|
#2777 |
|
Raczkowanie
|
Najpierw podziękuję pięknie za miłe slowa pod adresem moich dziewuch
A teraz się pożalę ... Czy ARBUZ mógł spowodować problemy z brzuszkiem????? Wczoraj wieczorej zjadłam arbuza, a dzisiaj mała dała mi w dzień popalić, spała niewiele, nie pomagało noszenie, śpiewanie, bujaczek itp. Najchętniej na cycu by wisiała. Co podjadła, zasypiała przy cycu, ale jak ja odstawiałam do łóżeczka to oczy jak 5zł i ryk. I znowu cyc itd. Usnęła dopiero padnięta ok. 17.00 A na dodatek jak ją dzisiaj przewijałam to kupkała z dobre 5 min non stop, a na koniec oddała taka salwę, że dostałam kupką z odległości co najmniej 40cm prosto na biust, brzuch i poleciało mi po nogawkach na podłogę, a było tego tyle, ze na podłodze kałuża kupkowa się zrobiła. Nic nowego wczoraj nie jadłam, tylko tego arbuza, czy on mógł zaszkodzić . Jakby tego było mało, po przewinięciu, nakarmieniu dzidziolka i przebraniu siebie wzięłam małą na ręce i nagle poczułam, że mi coś cieknie między UU, patrzę, a tu z pampka prosto między cyce siuśki kapią (musiałam przechylic ją dupką wyżej niż ma główkę w momencie sikania i zanim siuśki wsiąkły w pampka, to większość poleciała na mamine dydy) i kolejna bluzka i stanik do prania Pod wieczór natomiast nie poznała mnie bliska znajoma, do której zadzwoniłam, więc pomyślałam sobie, że skoro jednego dnia zostałam osrana, osikana i jeszcze nierozpoznana to nic innego jak w Lotto zagrać i wygram z pewnością szóstkę
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam taki okres, ktorego w zyciu nie mialam masakra jak ze mnie leci przerazliwie sie czuje
|
|
|
|
|
#2779 |
|
Moderatoreska
|
Mamuśki już śpią ???
chyba pora już spadać bynajmniej ja :P bo później będzie problem zwlec się w nocy :/ |
|
|
|
#2780 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry!
U nas leje,ale to nic bo się wyspałam! Wojtek zasnął o 21, jadł o 3.15 i obudził się dopiero teraz! Mary poziomkowa-brawo dla Hanki! Silna dziewczynka! Kasia1361- Martynka śliczna! Martulka- też tak miałam po 1 porodzie, ginka poleciła żel nawilżający z apteki, bo tam jest za sucho i dlatego szczypie, super pomogło,tylko nazwy nie pamiętam.. Z czasem było dużo lepiej. Na pocieszenie - po 2 porodzie nie mam tego problemu aż się zdziwiłam..
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-06-17 o 06:49 |
|
|
|
#2781 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry mamusie i brzuchatki
![]() witaj w domu mamoptymistko ![]() moniqac kurczę, może jednak jest jakies wyjście, żeby się poprawiły relacje między Wami ? Będę trzymać kciuki kasia1361 rozbrajający uśmiech córci ![]() Raduś spał w nocy ładnie tylko od 5 budził się co godzinę na cyca - pił może 5 minut i dalej w kimono, przypuszczam, że było mu ciepło. jestem niby wyspana, ale oczy mnie pieką
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki obecne i przyszłe
U nas nocka w miarę spoko. Pobudka o 2.30 i 5. Jestem zdziwiona, bo myślałam, że po bebilonie ( o 2.30 ) Pepe pośpi min. do 6-7, a on już o 5 ryczał z głodu ( ostatnio po bebilonie to po 5 godzin spał ).Teraz, dzięki karuzelce , udało mi się zjeść śniadanie i zrobić sobie kawę.Leży od 20 minut w łóżeczku i nawet tam nie zaglądam, abym mogła się jeszcze ubrać i ogarnąć. Pogoda taka se, jest rześko i chyba będzie padało. Pepe po każdym posiłku trochę ulewa, pomimo tego, że odbijamy. Nie wiem, czy się już martwić. Ktoś mnie woła , lecę...
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara76 no to lotka musisz puścić
co do arbuza to nie wiem, możliwe, arbuz to ogórkowaty jest a ogórek chyba też ciut wzdyma asiak1981 zazdroszcze jednej pobudki, u mnie dziś jakoś niewymiarowo i Gabulek obudził się już o 23, a później już standardowo o 5 dzień dobry, chłodno .... nie mogę się rano zwlec z łóżka ![]() a Zosia stoi nade mną i jęczy "mamo tał" "mamo tał" "mamo tał" "mamo tał" "mamo tał" potrafi tak powtórzyć milion razy i to coraz bardziej piskliwym głosem ![]() teraz leży na podłodze i kredką odkręca śrubki w Gabrysinym leżaczku
|
|
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja się nic nie odzywam...mam złote dziecko...noc przespana, pobudka 2 razy, obsługa i do spania... ale przed snem, gdzies od 19-tej jest akcja"tarmoszenie" i nie pozwalamy mu zasnąć, potem kąpiel, karmienie i spi... Grazin i inne używające fridy. Mocno ciągniecie? Bo ja sie boje...w nosie mu świszczy a ja nie umiem oczyścić Wlewacie fridowe kropelki czy sól fizjol? mamaoptymistka HELOOOŁŁ |
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie najbardziej wkurza nocne odbijanie w łóżku mi niewygodnie i ona w nocy nie współpracuje bo śpi ...a jak czasem nie odbije to się męczy później |
|
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ewesko, super wątek wakacyjny! Myślałam, że w przygodach wakacyjnych zawrzesz poczęcie syneczków ![]() Asiak, trochę miała łatwiej, bo sprężyste łóżko i jeszcze kołdra, a nie twardy materac w łóżeczku nie wiem, która z nas bardziej się zdziwiła tymi obrotami ![]() U nas nocka super, mam wrażenie, że w nocy Ona jest bardziej śpiąca, niż głodna, więc tylko pociamka kilka minut i zasypia. Natomiast rano jeśli obudzi się, a ja nie mam gotowej wyżerki, to syrena Zjadła dziś 150 ml Moria, zainspirowałaś mnie wczoraj do wyciągnięcia maty. Strzał w 10tke, nie wiedziałam, że już takie maluchy się zaczynają interesować. Nie jest to jakiś mega fokus, ale coś tam wydaje dźwięk, coś szeleści, zwisa. Na kilkanaście min Hanex miał zajęcie
|
|
|
|
#2787 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot, moje dziecko ochrypło
z tego wrzasku, czy iść z nim do pediatry?? czy to minie??
|
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
u mnie noc cudowna malutka jak zasnela kolo 21, to obudzila sie o 5 rano zjadla i spala do ok 8 bo ja juz od 6.30 nma nogach bo pracowac trzeba teraz juz z moja mama jest ![]() zaczyna gaworzyc ![]() a jak sie wscieka i placze to krzyczy "agagagagaga" haha wola mame cwaniara ![]() wczoraj zwalila taka kupe w bujaczku jak zwykle, ze jej wyplynelo bokiem w bodziakach, bo miala na krotki rekaw i nozki gole bo taki ukrop byl i jak ja nioslam na przewijak to mi kaplo na noge i na podloge hehe :P wykupilam mojej mamie masaz leczniczy na kregoslup na za tydzien mam nadzieje, ze bedzie jej sie podobac dziekuje jej 500 razy za opieke nad ola, ale nie bede jej dawac kasy, wole jej cos kupic.. u mnie wreszcie popadalo w firmie i domu duchota, ale na dworze fajnie andziot slodka ta twoja zochna nie moge sie doczekac jak moja ola zacznie wolac mama taj :P |
|
|
|
#2789 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas srednio, tzn mlody nie plakal, ale wierzgal, sapal, mruczal i ogolnie wiem ze nie spal, 2x startowalam do niego z mlekiem, ale nic z tego, wypil dopiero o 7mej ![]() wczoraj sie kiepsko rano czulam, a dzisiaaj to masakra! wszystko mi leci z rak, kreci mi sie w glowie, nie wiem co jest grane ![]() Cytat:
anulka, norbert tez mial bardzo brzydko wygladajacy slad po tej szczepiace, zrobil mu sie jakby bombelek z ropa ale juz ok. wcz mialam wizyte u gina, jak to powiedzial wszystko super ekstra bez najmniejszych zastrzezen ![]() ogolnie bardzo mila wizyta-lubie go, od razu prosilam o anty dla mnie, bo znajac zycie bede sie strachac przez najblizszy czas ![]() moniqac
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
uroczy sen mojej Gabrysi - prezentacja w albumie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

..Wisi cały dzień na cycu a ja nic nie mogę w domu zrobić
( i nawet się nie przyznała )

poza tym mnie to się już chyba bardziej nie wchłonie, bo na oko mam taki jak przed ciążą, tylko dużo bardziej sflaczały
Czekamy na Ciebie fasolko

)
z tego wrzasku, czy iść z nim do pediatry?? czy to minie??