Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-16, 19:51   #2761
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

U nas chyba też skok

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 20:40   #2762
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
U nas to samo!!!
jak spal 3h to max, ciekawe jaka noc bedzie..

Eve i mamaoptymistka

Witajcie i gratlacje dla was!!!
no nie zapowiada sie sałowo...

u nas zaraz bedzie skok ale z okna
wykonany przezemnie
moje dzieko oszalało
Stary 2011-06-16, 20:54   #2763
ania2631
Wtajemniczenie

Witam się i ja tak na szybko,bo moje dziecię szuka już cyca.....Wisi cały dzień na cycu a ja nic nie mogę w domu zrobić
W miarę możliwości będę się odzywać
Stary 2011-06-16, 21:30   #2764
andziot
Zakorzenienie

weredka śliczną masz córę no i pisz częściej

mamaoptymistka witaj z z powrotem z Franusiem, jak się czujecie ???

mary fajne fotki Hanutki w torbie

anulinka2009 dzięki skokowi Twój syn będzie mądrzejszy dobrze że humoru nie tracisz przy tych wyciach

księżniczki poskromione,
ciężko było
ja zaczęłam zaległe prasowanie ...
popadało i fajne powietrze jest,
znowu ssanie żołądkowe mi się włączyło (czasami przez to czuję się jak w ciąży)

klocki dla Zosi jeszcze nie przyszły
no i dziś Zocha zsikała się dwa razy w majty ( i nawet się nie przyznała )

to tyle wieści z poligonu
wracam do okopów wypełnionych pogniecionymi ubrankami dziecięcymi
z żelazkiem w ręku dzielnie się przez nie przeprawię

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 21:33   #2765
atiz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nurtuje mnie to, że Pepe leży tylko na prawym lub lewym boku, a jak go położe na wznak, to odwraca głowę i tak jakby dalej leżał na boku. Jedynie, jak karmię, to leży na wznak na rogalu. Boję się, że jego główka będzie jajowata. W jaki sposób skłonić go do leżenia na wznak??
Rozmawiałam o tym ostatnio z neurologiem i powiedziała mi że to jak na razie ok ale jak chce poćwiczyć to nie zaszkodzi i itak: robić czasem wałeczek i ukłądać główkę pomiędzy, wieszać zabawki interesujące nad główka a przede wszystkim jak się trzyma dziecko na kolanach np to brać główkę w dłonie i kierować w swoją tronę tak żeby patrzyło na wprost poz atym zabawki w wózku na przykład

Agnieszka.M podejście w sprawie seksu fenomenalne !!!!! tez tak uważam co więcej widze po nas jak dłuższe przerwy wpływają na nas nehatywnie jadnak to bardzo niezdrowe napięcie takie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Bzykanie a i owszem, o ile się wcześniej z gachem nie pozabijam
dobre......

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
sebek strasznie furczy przesz nos
jak spi
az swiszczy. oczyszczam mu codziennie frida. najpierw psikam sola morska i wyciagamy po chwili. co jeszcze moge zrobic?
nawilżać pomieszczenie na noc najlepiej, nam tak mówili i rzeczywiście pomogło, nie świszczy już ale gile rano i tak są ale lepiej sie je też wyciąga

mamaoptymistka GRATULACJE I WITAMY

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Witajcie
podczytuję Was, ale zazwyczaj nie mam czasu napisać.
Mam pytanie do mamuś sporo po porodzie i które były nacinane lub pękły i były szyte.
Może to głupio zabrzmi, ale bronchilda chyba mi się zepsuła
Czy Wy już kochałyście się ze swoimi TŻ`ami?? Bo ja próbowałam teraz nie dawno, ale jak dochodzi co do czego to piecze mnie i boli na zewnątrz i wewnątrz. Czy to jest normalne? Do gina jeszcze nie idę bo @ mi się zaczęła

miałam dokładnie to samo za pierwszym razem nawet bałąm się że zaraz cos mi pęknie i przestaliśmy, ale potem jest już coraz lepiej, rozmawiałam o tym z położną ostatnio i mówi że po szyciu i po porodzie natuarlnym to normalne i żeby się nie martwić, ostrożnie i próbować, powinno przestać a jak będzie tak dalej to wtedy konsultować z lekarzem

Cytat:
wykonany przezemnie
moje dzieko oszalało

ania2631 GRATULACJE I WITAMY

My dziś u okulisty (po fototerapii), jest ok, konsultacja po skończonym 3 m-cu i roku
Zgubiłam wózeczek (charms'a) od didzi
Musze odkupić sobie

Kupiłam strój kąpielowy - rozmiar 42 SZOOOOKKKKKK
Gacie wyglądaja jak namiot, na pewno nie będe ich suszyć na wakacjach przed domkiem na sznurku !!

Dziewczyny co noszą pasy poporodowe, kiedy je nosicie, cały dzień, do cwiczeń, na noc i jak długo ????

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

Edytowane przez atiz
Czas edycji: 2011-06-16 o 22:03
atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 21:38   #2766
moniqac
Zadomowienie

czesc dziewczyny.
nie mam weny pisać.

z TZtem znowu problemy. te same, tylko już dużo gorzej.
rozstanie na tapecie.

Mama znowu w szpitalu.

Niuniu mój Kochany odpukać OK.

Chciałam tylko napisąc - moria - mój ma identycznie. TZn nie chlusta mocno, ale po odbiciu zaczyna go "cofac" i ulewa. Potem jak go klade to ulewa jeszcze i nawet po godzinie ja go podniose potrafi mu się odbić a nawet ulac.

TZ dzis kupił Bebilon AR, bo jadł Bebilon HA, więc mam nadzieje, że mogą mu podawac bez konsultacji z lekarzem.

Mam nadzieje, że przestanie tak ulewać i będzie lepiej.

Tylko tyle chcialam napisać.

Buziaki.

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Acha i ja też dwukrotnie odbijam w trakcie jedzenia. Czasem jest ok a czasem nawet po małej ilości uleje więc w sumie nie ma zasady
I jeszcze odbije jej się dwa, trzy razy, odłożę ją do łóżeczka i po godzinie po podniesieniu też potrafi jej się ostro beknąć a czasem i ulać przy tym.

I jeszcze bardzo często słyszę, że jej treść do gardła podchodzi, bo nagle robi zdziwioną minkę i głośno przełyka

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Daję Debridat 3 x dziennie i 2-3 x dziennie kropelkę lub dwie esputiconu więc jak na nas to prawie nic.
Kochana jak podajesz Debridat? Ja mieszałam z mlekiem moim, ale ostatnio nie mam tyle UU żeby odciągnąć, często zapominam i jestem ciekawa jak podajesz bo wiem, że nie karmisz UU.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 21:56   #2767
Agnieszka.M
Rozeznanie

Weredka śliczności
Mamaoptymistka witamy Ciebie i Franusia
Moniqac dużo siły życzę

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Agnieszka.M podejście w sprawie seksu fenomenalne !!!!! tez tak uważam co więcej widze po nas jak dłuższe przerwy wpływają na nas nehatywnie jadnak to bardzo niezdrowe napięcie takie
No oczywiście, wszelkie napięcia niewskazane Poza tym już dawno zauważyliśmy z mężem, że jak się regularnie kochamy, to się nie kłócimy, bo jak tu się gniewać i drzeć na kogoś z kim się przed chwilą było tak blisko Tak więc praktykujemy dbając o zgodę w związku
Atiz a gdzie jedziecie na wakacje?

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Andziot powodzenia w starciu z kupą prasowania
Ja tą wątpliwą przyjemność zostawiłam dla męża

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 21:58   #2768
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Nie wiem, o co kaman, ale Hanka jeszcze nie śpi. Kręci się, wierci, stęka, polazłam do Niej, pokołysałam, przysnęła, odkładam do łoża, a ta budzi się. Położyłam się z Nią na dużym łóżku, na brzuszku, ja obok, Ta się kręci.... i FIKNĘŁA SAMA NA PLECY! Żebyście widziały Jej zdziwioną minę No to ja Ją znowu na brzuch, a Ta znowu na plecy! Zostawiłam tak, dałam nionia i przysypia

A miałam pazury robić

Andziot, Ty to jesteś dzielna Kobita

Atiz, ja pas mam, ale nie nosze, za gorąco mi poza tym mnie to się już chyba bardziej nie wchłonie, bo na oko mam taki jak przed ciążą, tylko dużo bardziej sflaczały

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Aga.M, odpisałam pod zdjęciem

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 21:59   #2769
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witam mamuśki
Mam wolną chwilkę ,poczytalam troszkę.
Z odbijaniem w nocy też mam czasami problem,mała zasypia przy cycu i ja także.W dzień jest super,odbija jej się jak dorosłemu

Pierwszą wizytę u pediatry mamy za sobą.Z Martynką wszystko super,przybrała 500 gram przez 10 dni,dr, powiedziała ze bardzo ładnie.
Moja księżniczka cosik się kręci,hmmm pewnie zaraz cyc pójdzie w ruch.

Ja padam na pysk,zmęczona jestem i zaraz kładę się do łóżka.
Wklejam kilka fotek Maniutki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0563.jpg (30,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0564.jpg (34,5 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0562.jpg (29,6 KB, 46 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 22:11   #2770
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:

Aga.M, odpisałam pod zdjęciem
Dziękuję

Kasia1361 ślicznie się uśmiecha ta Twoja Martynka i jakie ma słodziutki dołki w policzkach A jak synowie, równie mocno zakochani w małej, jak ty?

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 22:14   #2771
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Moja Aluśka padła jakieś 10 min. temu, mam nadzieje, że to już sen nocny, bo trochę wczesna pora jak na nią Musiałam ją dzisiaj podgłodzic troszkę przed kąpielą, żeby wszystko znowu wróciło do codziennego harmonogramu . W przyszłym tygodniu wyjeżdżamy na długi weekend do teściowej - już się boję, po ostatniej wizycie nie poznawałam dziecka, teraz też pewnie z tydzień bedziemy dochodzic do siebie
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 22:14   #2772
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

Weredko, no jachaaaa, że pamiętamy! Dzieciątko piękne! Jakie zamyślone oczęta
Cieszę się bardzo, że pamiętacie. Zdjęcie jest jeszcze ze szpitala, na razie jakoś mało zdjęć cykamy Ale w sobotę chrzciny, to pewnie będzie sesja.
Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość

Weredko - dzidzia ma taki inteligentny wyraz twarzy
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
weredka śliczną masz córę no i pisz częściej

księżniczki poskromione,
ciężko było
Dziękuję za komplementy. Andziot, wiem coś o poskramianiu dwóch księżniczek. Choć między moimi są 4 lata różnicy, to czasami ciężko je ogarnąć i nadążyć

A ja teraz się zbieram do kąpania, bo chcę wylądować w łóżku przed północą. A muszę jeszcze się moją blizną zająć - naświetlić i posmarować Rivelem (brudzące paskudztwo). Tak więc życzę dobrej i spokojnej nocy.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 22:16   #2773
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Kasiu, Martynka jest prześliczna! Idealna!

vege!
Stary 2011-06-16, 22:16   #2774
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane odpisuje wam od 18-stej ale Zosia dostala wieczornej marudki, cycka chciala co chwile jak nei dalam w koncu to placz potem spokoj blogi w kapieli i karmienie przed spaniem ok godziny, ale spi odpukac juz 10 minut
wczoraj sie zalilam, ze nie bylo kupy a dzis jak bylam z nia caly dzien na zakupach 3 kupy, w domu dwie i jeszcze jedna przed kapiela

kupilam sobie boskie butki na obcasie na lato wiec jestem szczesliwa)
czy wasze dzieci mialy szczepionke na gruzlice? bo moja miala, i teraz patrze ze slad po szczepionce jest taki zaczerwieniony bordowy taki... macie tak tez?

Cytat:
chciałam nadmienić fakt iż mój syn od godziny 10 rano spał ŁĄCZNIE jakieś 3 h...
moja spala na zakupach 3, 5 godziny a potem nic, karmienie w centrum handlowym, kupa, spanie 10 minut, kupa karmienie i zywczyk w oczach juz do wieczora

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
No, taki tajny szyfr
Ja chociaż nie pękłam, ani nie byłam nacinana i super się czułam, to mimo wszystko też nie miałam odwagi, ale dzień przed 6 tyg. od porodu byłam na kontroli u ginekologa, dostaliśmy zielone światło i skorzystaliśmy z niego od razu po powrocie do domu
my wiekszosc ciazy mielismy absencje, juz nie moge sie doczekac wizyty u lekarza!! az tak dziwnie bedzie jak sie do siebie dobierzemy hihi...
Cytat:

Poszłam ci ja dziś kulturalnie do gin na przegląd podwozia. Patrzy mnie kobita w futro i mówi, co następuje:
-macica obkurczona [czyli nadzieja, że jeszcze mi się flak zmniejszy, PADŁA]
- blizna pięknie się goi
- to, co mogło być okresem w ostatnią sobotę, BYŁO OKRESEM
- mogę znowu mieć dzieci
- mogę znowu sobie iść rodzić, proszszsz, tylko trzeba dziecko zaprogramować, żeby urodziło się w Jej dyżur
Ponadto dostałam receptę na piguły i oficjalne pozwolenie na jogging, brzuszki i fitness od 1 lipca. Bzykanie a i owszem, o ile się wcześniej z gachem nie pozabijam
ja tez chce na fitness!! tylko jak karmie UU to sie zastanawiam jak ja sobie ten fitness zaplanuje zeby TZ sie mala opiekowal, on cwianiak wlasnie poszedl na squosha a ja tak patrze na mojego brzuszkowego flaczka resztki i tez bym chciala posqoshowac z nim no...
gratuluje okresu to kiedy staranka?
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

mojej Oli luszczy sie glowka
natluscic oliwka po kapieli ??

natluszczac, mojej sie luszczyla, ale natluszczam codziennie po kapieli i juz sie nie luszczy

Cytat:

anula moja Igosława też czasem mocno ulewa. Raz zje z butli 170 i nie uleje a raz 10m piersi i ulewa i to całkiem sporo. Dziś pociamkała trochę UU ale tyle co nic bo szybko nerwy były i dopiła z butelki 70ml i tak jej się ulało, że szło buzią i noskiem, całe ubranko mokre, na mokra no szok!
Acha i często jest tak, że jej się odbija ładnie i 2 sekundy później jeszcze ulewa.
I zazdroszczę Ci tego karmienia UU szczególnie kiedy macie ładne pokoiki w CH bo u nas to czasem syf z gilem jest ale nie miała okazji skorzystać nawet z takich.
moja ulewa okrutnie i najczesciej ostatnio w ciagu dnia, a w szczegolnosci w centrach handlowych, nie wiem czy w wozku ja tak wytrzese, ze potem jak je to ulewa? dzisiaj ulala znowu tak, ze moje spodnie moja bluzka i cale jej ubranko mokre...
odbija jej sie czasme tez pieknie jak Igusce a potem i tak wymiot jest.
i nie zazdrosc karmienia UU w centrach handlowych...niby fajnie, ale normalnie czasem mam ochote podac butelke, bo czuje sie taka uwiazana, wiem ze ktoras z was juz pisala tez o tym...niby sie ciesze bo super zdrowe itp, mala przybiera na wadze ale jakos nie moge na siebie patzrec juz, TZ na moje UU bedzie tez pewnie patrzyl inaczej i w ogole to ze ciagle musze byc przy niej , nei to ze nie chce, ale mam ochote na jeden caly dzien sie odciac a poniewaz nie odciagam bo nei idzie to nie mam jak

Cytat:
Dorzuciłam kilka fotek w albumie Iguśka jutro skończy 8 tygodni
Twoja IGUSKA JEST BOOOOSKA!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
moria 21 to późno? Edzik zasypia między 22 a 23:30 I wcześniej nie daje rady
Zosia ok 22
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
witam

w końcu mam czas żeby coś napisać. Stęskniłam się za Wami.. brakuje mi tego codziennego bywania na forum

a i czy jest normalne, że jak pępek odpadł, to krewka leci z pępka? bo w poniedziałek odpadł pępek, a wczoraj zauważyłam strupek i krewkę i dziś to samo. przemywam octeniseptem...
nie martw sie pepkiem, moj sie mega slimaczyl po tym jak odpadl, ale przemywalam tylko i byla i krewka ze strupkiem i ropka i samo sie zagoilo po tygodniu chyba.
i w ogole fajowo ze jestes

ide spac bo mnie nogi bola po zakupach, jutro olewam i nie robie NIC!
Tz zrobil obiad na jutro(znowu- chwala mu za to) wiec leze do gory brzuchem jutro- oprocz prasowania i takich tam malych obowiazkow

buziale, milych snow!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 22:29   #2775
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Anula

nasze dzieciaki też były szczepione przeciwko gruźlicy [czy któreś nie?!] i ta szczepionka ma to do siebie, że się tak brzydko goi. Pamiętasz swoją w okolicach osiemnastki? Moja goiła się pół roku! Hanki też brzydko wygląda, ale powolutku idzie ku lepszemu

Kochana, starań na razie ŻADNYCH, muszę psychicznie odpocząć od rzeźni, którą przeszłam i niech no moja MACICA ODETCHNIE

vege!
Stary 2011-06-16, 22:31   #2776
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Wklejam kilka fotek Maniutki
piękna kobietka
taka delikatna
moja Gabrynia to kawał baby (po mężu )

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
W przyszłym tygodniu wyjeżdżamy na długi weekend do teściowej - już się boję, po ostatniej wizycie nie poznawałam dziecka, teraz też pewnie z tydzień bedziemy dochodzic do siebie
my jak byliśmy ostatnio to też Gabi się wszystko poprzestawiało ...
spać w dzień nie chciała, UU tylko jej się podobał i tak weekend u teściowej spędziłam przy łóżeczku córy chcąc ją uśpić

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane odpisuje wam od 18-stej ale Zosia dostala wieczornej marudki, cycka chciala co chwile jak nei dalam w koncu to placz potem spokoj blogi w kapieli i karmienie przed spaniem ok godziny, ale spi odpukac juz 10 minut
wczoraj sie zalilam, ze nie bylo kupy a dzis jak bylam z nia caly dzien na zakupach 3 kupy, w domu dwie i jeszcze jedna przed kapiela

czy wasze dzieci mialy szczepionke na gruzlice? bo moja miala, i teraz patrze ze slad po szczepionce jest taki zaczerwieniony bordowy taki... macie tak tez?
skąd ty tyle siły bierzesz, że cały dzień poza domem spędzasz
szczepionka na gruźlicę może się babrać jeszcze dłuuugo - nic się z tym nie robi !

u nas znów dziś była kupa do wanny

idę spać,
dobranoc

Stary 2011-06-16, 22:39   #2777
Kiara76
Raczkowanie

Najpierw podziękuję pięknie za miłe slowa pod adresem moich dziewuch

A teraz się pożalę ...

Czy ARBUZ mógł spowodować problemy z brzuszkiem?????
Wczoraj wieczorej zjadłam arbuza, a dzisiaj mała dała mi w dzień popalić, spała niewiele, nie pomagało noszenie, śpiewanie, bujaczek itp. Najchętniej na cycu by wisiała. Co podjadła, zasypiała przy cycu, ale jak ja odstawiałam do łóżeczka to oczy jak 5zł i ryk. I znowu cyc itd.
Usnęła dopiero padnięta ok. 17.00
A na dodatek jak ją dzisiaj przewijałam to kupkała z dobre 5 min non stop, a na koniec oddała taka salwę, że dostałam kupką z odległości co najmniej 40cm prosto na biust, brzuch i poleciało mi po nogawkach na podłogę, a było tego tyle, ze na podłodze kałuża kupkowa się zrobiła. Nic nowego wczoraj nie jadłam, tylko tego arbuza, czy on mógł zaszkodzić .

Jakby tego było mało, po przewinięciu, nakarmieniu dzidziolka i przebraniu siebie wzięłam małą na ręce i nagle poczułam, że mi coś cieknie między UU, patrzę, a tu z pampka prosto między cyce siuśki kapią (musiałam przechylic ją dupką wyżej niż ma główkę w momencie sikania i zanim siuśki wsiąkły w pampka, to większość poleciała na mamine dydy) i kolejna bluzka i stanik do prania .

Pod wieczór natomiast nie poznała mnie bliska znajoma, do której zadzwoniłam, więc pomyślałam sobie, że skoro jednego dnia zostałam osrana, osikana i jeszcze nierozpoznana to nic innego jak w Lotto zagrać i wygram z pewnością szóstkę
Stary 2011-06-16, 22:56   #2778
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

moja spala na zakupach 3, 5 godziny a potem nic, karmienie w centrum handlowym, kupa, spanie 10 minut, kupa karmienie i zywczyk w oczach juz do wieczora

my wiekszosc ciazy mielismy absencje, juz nie moge sie doczekac wizyty u lekarza!! az tak dziwnie bedzie jak sie do siebie dobierzemy hihi...

ja tez chce na fitness!! tylko jak karmie UU to sie zastanawiam jak ja sobie ten fitness zaplanuje zeby TZ sie mala opiekowal, on cwianiak wlasnie poszedl na squosha a ja tak patrze na mojego brzuszkowego flaczka resztki i tez bym chciala posqoshowac z nim no...

natluszczac, mojej sie luszczyla, ale natluszczam codziennie po kapieli i juz sie nie luszczy

moja ulewa okrutnie i najczesciej ostatnio w ciagu dnia, a w szczegolnosci w centrach handlowych, nie wiem czy w wozku ja tak wytrzese, ze potem jak je to ulewa? dzisiaj ulala znowu tak, ze moje spodnie moja bluzka i cale jej ubranko mokre...
i nie zazdrosc karmienia UU w centrach handlowych...niby fajnie, ale normalnie czasem mam ochote podac butelke, bo czuje sie taka uwiazana, wiem ze ktoras z was juz pisala tez o tym...niby sie ciesze bo super zdrowe itp, mala przybiera na wadze ale jakos nie moge na siebie patzrec juz, TZ na moje UU bedzie tez pewnie patrzyl inaczej i w ogole to ze ciagle musze byc przy niej , nei to ze nie chce, ale mam ochote na jeden caly dzien sie odciac a poniewaz nie odciagam bo nei idzie to nie mam jak

Zosia ok 22

nie martw sie pepkiem, moj sie mega slimaczyl po tym jak odpadl, ale przemywalam tylko i byla i krewka ze strupkiem i ropka i samo sie zagoilo po tygodniu chyba.

Tz zrobil obiad na jutro(znowu- chwala mu za to) wiec leze do gory brzuchem jutro- oprocz prasowania i takich tam malych obowiazkow

buziale, milych snow!
dziekuje

a ja mam taki okres, ktorego w zyciu nie mialam
masakra jak ze mnie leci
przerazliwie sie czuje
Stary 2011-06-16, 23:25   #2779
eweska
Moderatoreska

Mamuśki już śpią ???

chyba pora już spadać bynajmniej ja :P bo później będzie problem zwlec się w nocy :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 06:39   #2780
asiak1981
Rozeznanie

dzień dobry!

U nas leje,ale to nic bo się wyspałam! Wojtek zasnął o 21, jadł o 3.15 i obudził się dopiero teraz!

Mary poziomkowa-brawo dla Hanki! Silna dziewczynka!

Kasia1361- Martynka śliczna!

Martulka- też tak miałam po 1 porodzie, ginka poleciła żel nawilżający z apteki, bo tam jest za sucho i dlatego szczypie, super pomogło,tylko nazwy nie pamiętam.. Z czasem było dużo lepiej. Na pocieszenie - po 2 porodzie nie mam tego problemu aż się zdziwiłam..

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

Edytowane przez asiak1981
Czas edycji: 2011-06-17 o 06:49
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 08:33   #2781
Klaterina
Zadomowienie

dzień dobry mamusie i brzuchatki

witaj w domu mamoptymistko

moniqac
kurczę, może jednak jest jakies wyjście, żeby się poprawiły relacje między Wami ? Będę trzymać kciuki

kasia1361 rozbrajający uśmiech córci

Raduś spał w nocy ładnie tylko od 5 budził się co godzinę na cyca - pił może 5 minut i dalej w kimono, przypuszczam, że było mu ciepło.
jestem niby wyspana, ale oczy mnie pieką
Stary 2011-06-17, 08:41   #2782
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki obecne i przyszłe

U nas nocka w miarę spoko. Pobudka o 2.30 i 5.
Jestem zdziwiona, bo myślałam, że po bebilonie ( o 2.30 ) Pepe pośpi min. do 6-7, a on już o 5 ryczał z głodu ( ostatnio po bebilonie to po 5 godzin spał ).
Teraz, dzięki karuzelce, udało mi się zjeść śniadanie i zrobić sobie kawę.
Leży od 20 minut w łóżeczku i nawet tam nie zaglądam, abym mogła się jeszcze ubrać i ogarnąć.

Pogoda taka se, jest rześko i chyba będzie padało.

Pepe po każdym posiłku trochę ulewa, pomimo tego, że odbijamy. Nie wiem, czy się już martwić.

Ktoś mnie woła, lecę...
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 08:52   #2783
andziot
Zakorzenienie

Kiara76 no to lotka musisz puścić
co do arbuza to nie wiem, możliwe, arbuz to ogórkowaty jest a ogórek chyba też ciut wzdyma

asiak1981 zazdroszcze jednej pobudki, u mnie dziś jakoś niewymiarowo i Gabulek obudził się już o 23, a później już standardowo o 5

dzień dobry,
chłodno ....
nie mogę się rano zwlec z łóżka
a Zosia stoi nade mną i jęczy "mamo tał" "mamo tał" "mamo tał" "mamo tał" "mamo tał"
potrafi tak powtórzyć milion razy i to coraz bardziej piskliwym głosem

teraz leży na podłodze i kredką odkręca śrubki w Gabrysinym leżaczku

Stary 2011-06-17, 08:57   #2784
dorkabl
Zadomowienie

Hej dziewczynki

Ja się nic nie odzywam...mam złote dziecko...noc przespana, pobudka 2 razy, obsługa i do spania...
ale przed snem, gdzies od 19-tej jest akcja"tarmoszenie" i nie pozwalamy mu zasnąć, potem kąpiel, karmienie i spi...

Grazin i inne używające fridy. Mocno ciągniecie? Bo ja sie boje...w nosie mu świszczy a ja nie umiem oczyścić Wlewacie fridowe kropelki czy sól fizjol?

mamaoptymistka
HELOOOŁŁ
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 09:02   #2785
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Ja się nic nie odzywam...mam złote dziecko...noc przespana, pobudka 2 razy, obsługa i do spania...
ja też tak niby mam, mała zjada i zasypia od razu,
ale mnie najbardziej wkurza nocne odbijanie
w łóżku mi niewygodnie i ona w nocy nie współpracuje bo śpi ...
a jak czasem nie odbije to się męczy później

Stary 2011-06-17, 09:15   #2786
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cześć!

Ewesko, super wątek wakacyjny! Myślałam, że w przygodach wakacyjnych zawrzesz poczęcie syneczków

Asiak, trochę miała łatwiej, bo sprężyste łóżko i jeszcze kołdra, a nie twardy materac w łóżeczku nie wiem, która z nas bardziej się zdziwiła tymi obrotami

U nas nocka super, mam wrażenie, że w nocy Ona jest bardziej śpiąca, niż głodna, więc tylko pociamka kilka minut i zasypia. Natomiast rano jeśli obudzi się, a ja nie mam gotowej wyżerki, to syrena Zjadła dziś 150 ml

Moria, zainspirowałaś mnie wczoraj do wyciągnięcia maty. Strzał w 10tke, nie wiedziałam, że już takie maluchy się zaczynają interesować. Nie jest to jakiś mega fokus, ale coś tam wydaje dźwięk, coś szeleści, zwisa. Na kilkanaście min Hanex miał zajęcie

vege!
Stary 2011-06-17, 09:21   #2787
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

andziot, moje dziecko ochrypło z tego wrzasku, czy iść z nim do pediatry?? czy to minie??
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 09:26   #2788
agus87
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

u mnie noc cudowna
malutka jak zasnela kolo 21, to obudzila sie o 5 rano
zjadla i spala do ok 8 bo ja juz od 6.30 nma nogach bo pracowac trzeba
teraz juz z moja mama jest
zaczyna gaworzyc
a jak sie wscieka i placze to krzyczy "agagagagaga" haha
wola mame cwaniara
wczoraj zwalila taka kupe w bujaczku jak zwykle, ze jej wyplynelo bokiem w bodziakach, bo miala na krotki rekaw i nozki gole bo taki ukrop byl
i jak ja nioslam na przewijak to mi kaplo na noge i na podloge hehe :P

wykupilam mojej mamie masaz leczniczy na kregoslup na za tydzien
mam nadzieje, ze bedzie jej sie podobac
dziekuje jej 500 razy za opieke nad ola, ale nie bede jej dawac kasy, wole jej cos kupic..

u mnie wreszcie popadalo
w firmie i domu duchota, ale na dworze fajnie

andziot slodka ta twoja zochna
nie moge sie doczekac jak moja ola zacznie wolac mama taj :P
Stary 2011-06-17, 09:28   #2789
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

wykonany przezemnie
moje dzieko oszalało
grazinku jak tam noc?
u nas srednio, tzn mlody nie plakal, ale wierzgal, sapal, mruczal i ogolnie wiem ze nie spal, 2x startowalam do niego z mlekiem, ale nic z tego, wypil dopiero o 7mej

wczoraj sie kiepsko rano czulam, a dzisiaaj to masakra! wszystko mi leci z rak, kreci mi sie w glowie, nie wiem co jest grane

Cytat:

Zosia ok 22

buziale, milych snow!

anulka, norbert tez mial bardzo brzydko wygladajacy slad po tej szczepiace, zrobil mu sie jakby bombelek z ropa ale juz ok.

wcz mialam wizyte u gina,
jak to powiedzial wszystko super ekstra bez najmniejszych zastrzezen
ogolnie bardzo mila wizyta-lubie go,
od razu prosilam o anty dla mnie,
bo znajac zycie bede sie strachac przez najblizszy czas

moniqac
Stary 2011-06-17, 09:37   #2790
andziot
Zakorzenienie

uroczy sen mojej Gabrysi - prezentacja w albumie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości