Rozstanie z facetem, część XIX - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-17, 12:17   #1231
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Rozstanie z facetem, część XIX

Cytat:
Napisane przez pika87 Pokaż wiadomość
Malla staram się odwiedzać ten wątek jak najrzadziej ale średnio mi sie to udaje jak widać. chyba muszę poszukać sobie jakiś zastępczy i bardziej optymistyczny ciekawi mnie co tu u was słychać.
Przecież mamy wątek dla wyleczonych
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=518969
Stary 2011-06-17, 12:18   #1232
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Miały, miały, ale to nie znaczy że zdrada po pijaku powinna zostać wybaczona "bo są gorsi"
Wiem. Dlatego nie wybaczyłam To był pocałunek, nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to też zdrada... A było tak dobrze, tak pięknie... Jestem teraz tylko ciekawa czy on choć trochę żałuje... Niby z jego zachowania wynika, że tak, ale teraz to już sama nie wiem w co wierzyć Może to zabrzmi egoistycznie, ale naprawdę bardzo chciałabym, żeby któregoś pięknego dnia stwierdził: "Cholera, a mogłem mieć taką za*****ta laskę!"
Cytat:
Napisane przez pika87 Pokaż wiadomość
Malla, na codzień tego nie rozpamiętuję, (żyję narmalnie, rozbujałam trochę moje życie toważyskie, zajmuje się sobą) tylko jak czytam tu sytuacje dziewczyn to mam różne przemyślenia, przykłady. nie pielęgnuję tego w sobie, chciałabym się tego wyzbyć ale to nie jest takie proste bo on mnie naprawde baaardzo zawiódł, strasznie mnie to zabolało, wim, że nikogo do miłości się nie zmusi, ale chyba mógł to jakoś inaczej rozegrać - np.zerwać ze mną wcześniej. ja generalnie jestem bardzo ufna w stosunku do osób mi bliskiech, bardzo się przywiązuję, a w chwili w której zostaję oszukana, a tej sytuacji wyrwana z mojego świata, dotychczasowego życia, to trudno jest mi się z tym pogodzić, bo to zwyczajnie boli. zawsze wtedy męczy mnie sumienie, że dałam się zrobić w h***. myślę, że tak naprawdę i całkowicie zapomnę, kiedy spotkam kogoś innego.
Mam dokładnie tak samo, dlatego nie mogłam dojść do siebie przez dłuższy czas, z resztą dalej jeszcze nie zapomniałam. Ale minęły dopiero 3 tygodnie...
Ja chcę poznać w końcu fajnego i wiernego faceta... buuu
edit: dodam, że on jeszcze mi powiedział, że szukam ideału I życzył mi perfekcyjnego faceta, który nigdy nie popełnia błędów... No ludzie!!! Czy wierność to aż tak dużo? Czy to coś "ponad"? Przecież to PODSTAWA ZWIĄZKU... Ale fakt, pod wieloma względami on był idealny (chociaż plus dla niego, że się tym nie chwalił ). Ooooj to się rozpisałam

Edytowane przez BittersweetCocaine
Czas edycji: 2011-06-17 o 12:21
BittersweetCocaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:20   #1233
LetMeBeYourFantasy_
Rozeznanie

Ja przed chwila ogladalam zdjecia ex ex z zaręczyn. Ale sie uśmialam
LetMeBeYourFantasy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:23   #1234
yellowbird
Rozeznanie

Ostatnio dowiedziałam się, że do mojej - jak mi się wydawało - przyjaciółki napisał mój eks i prosił ją, żeby jakoś pomogła mu Nas ratować. Tamta, bez żadnego porozumienia ze mną odpisała mu, że to niemożliwe, że ja nigdy mu nie wybacze i żeby zostawił mnie w spokoju. Nie dowiedziałabym się o tym, gdybym całkiem przypadkowo nie spytała jej, czy eks się do niej nie odzywał. Opowiedziała mi wszystko, a na moje pytanie, dlaczego mi nie powiedziała od razu, usłyszałam odpowiedź: Najwyraźniej zapomniałam. What the fuck?!

A teraz eks rzeczywiście dał mi spokój, podczas gdy ja żałuję, że rozstaliśmy się z powodu jakiejś głupoty. Super :/

yellowbird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:26   #1235
blueone
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niquolle Pokaż wiadomość

tyle, że życie niestety nie jest czarno-białe, a szkoda.. [nie będę tematu rozwijać] i niekiedy miłość to za mało.. bo wklepano nam do głów, że miłość wszystko "załatwi" sama od siebie.. że nic więcej nie potrzeba.. jakby można samą miłością żyć..
Te bajki disney'a

Cytat:
Napisane przez niquolle Pokaż wiadomość
pytanie tylko - czy my tak naprawdę chcemy powrotu ?
może teraz tak, ale minie miesiąc, trzy, pół roku i już będziemy patrzeć na to zupełnie z innej perspektywy..
Dlatego ja się już wstrzymam z jakimikolwiek ocenami i dam czasowi czas...

[1=da0d8bfe13c8e7b1f0a4503 9ef3ea24cd6d05a3f_5e64359 42e329;27566003]

zapraaaaszam. ale musisz sie pospieszyc, bo jeszcze tydzień mi tu został [/QUOTE]

Kurcze to nie zdążę, bo mam tydzień do obrony.

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Przyjedziemy do Ciebie! :P
No właśnie, co się odwlecze to nie uciecze

Cytat:
Odrzuć gniew, odrzuć poczucie winy i palącą chęć zrozumienia. Nigdy go nie zrozumiesz. Spuść na to zasłonę milczenia i zapomnienia. Zamykasz sobie drogę do szczęścia, hodując wewnątrz ten cały żal.
Bardzo mądrze napisane.

Cytat:
NIGDY nie odchodzi się po to, by komuś coś pokazać! Konsekwencja to objaw szacunku. Rzucanie kogoś w celu manifestacji potrzeby starań oznacza pomiatanie jego uczuciami.
Dlatego ja już eksowi tego nie wybaczę, nigdy więcej do niego nie wrócę i nie zaufam. Jest tylko niedojrzałym zagubionym chłopcem. Aż nie mogę uwierzyć, że cieszyłam sie kiedyś z tego jak durna, że wraca...

Cytat:
Zgadzam się całkowicie. Miłość nie jest dobrem trwałym i niezmiennym.
Niestety

Cytat:
Napisane przez zverka Pokaż wiadomość

Tak trzymaj kochana Ja też już szybciej i dalej biegam :P
Tylko coś czuję, że przeforsowałam stawy skokowe :/ Tak to jest jak się biega po betonie...bo tam gdzie mogłam pobiegać po ubitym piaseczku oczywiście musiały siedzieć tabuny zakochanych par i dresów na browarku.

Cytat:
Bo to Ty jesteś górą. Bo to on będzie porzuconą szują, a nie Ty zabaweczką, która mu się znudziła. Bo jeszcze się nie nacieszył i nie znudził i on się nie zgadza na zabranie przytulanki.

I możesz mieć z tego cholerną satysfakcję!

Cytat:
Napisane przez sylllvia89 Pokaż wiadomość
pogoda sie psuje ;/ chce slonko bo ono poprawia nastroj
Bardzo dobrze. Może w koncu skończę tę cholerną magisterkę

Forrest Gump
blueone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:34   #1236
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez BittersweetCocaine Pokaż wiadomość
Wiem. Dlatego nie wybaczyłam To był pocałunek, nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to też zdrada...
Dla mnie też.
Ale dla mnie jest to również pisanie komuś "myślę o Tobie", będąc w związku z kimś innym.
Stary 2011-06-17, 12:35   #1237
pika87
Rozeznanie

Cytat:
Przecież mamy wątek dla wyleczonych
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=518969
oooooo
to pewnie zajrze, ale nie dzisiaj bo musze sie jeszcze pouczyc na popoludniowy egzamin na ktory nic nie umiem, to jakaś masakra będzie, a potem chyba pojadę do koleżanki trochę odreagowac ale spodziewajcie się mnie tam !!!!
pika87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:38   #1238
zverka
Rozeznanie

Cytat:
Jak można mieć zaufanie do faceta, który za plecami bierze urlop, by spotkać się z byłą dziewczyną, która nawet nie wie o istnieniu obecnej, dla której to nie ma czasu?

.
Wiesz jakby nie tak zwani "życzliwi ludzie" to pewnie by nie wiedziała:P Ja miałam tak samo także wiesz Ja z natury już nie ufam ludziom. Więc nie mam z tym problemów:P

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Dla mnie też.
Ale dla mnie jest to również pisanie komuś "myślę o Tobie", będąc w związku z kimś innym.
Popieram. I tacy nie powinni dostawać DRUGIEJ SZANSY. Jak ktoś zdradził raz, zdradzi kolejny i kolejny. I to tyczy się też kobiet.
to CHOLERNIE pewne, że nie zasługujesz na mnie kiedy jestem najlepsza."
MM.
zverka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:43   #1239
howdoi
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz jakby nie tak zwani "życzliwi ludzie" to pewnie by nie wiedziała:P Ja miałam tak samo także wiesz Ja z natury już nie ufam ludziom. Więc nie mam z tym problemów:P

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Popieram. I tacy nie powinni dostawać DRUGIEJ SZANSY. Jak ktoś zdradził raz, zdradzi kolejny i kolejny. I to tyczy się też kobiet.
Mnie wkurzało pisanie z koleżankami nawet...
Jeśli potrafił robić tak po zerwaniu pewnie i tak robił w związku

aaa mam na to wy✂✂✂ ane !

dzień dobry dziewczynki !
howdoi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:45   #1240
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez yellowbird Pokaż wiadomość
A teraz eks rzeczywiście dał mi spokój, podczas gdy ja żałuję, że rozstaliśmy się z powodu jakiejś głupoty. Super :/
To odezwij się do niego. Zobaczymy, czy mu przeszło.
Cytat:
Wybaczyłam zdradę emocjonalną, było super przez kolejne 2 lata, a po 3 się posypało, bo jednak nie byłam Tą Właściwą. Potem się nią stałam, ale potem znowu nie byłam
Stary 2011-06-17, 12:50   #1241
LetMeBeYourFantasy_
Rozeznanie

Ja bym tego pocalunku tez nie wybaczyła. I gdyby ja tak zrobila, to chyba sama bym odeszła. Chociaż tez nie byłam krystaliczna. To jakies maslane oczka na imprezie, jakies usmieszki, jak zagadywał do mnie jakiś facet to raczej odpowiadałam. Ale o wszystkim starałam sie informowac exa.
Wydaję mi sie, że jego to wcale nie ruszało, tylko budowało jego wysokie mniemanie o sobie.
LetMeBeYourFantasy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:59   #1242
zverka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez howdoi Pokaż wiadomość
Mnie wkurzało pisanie z koleżankami nawet...
Jeśli potrafił robić tak po zerwaniu pewnie i tak robił w związku

aaa mam na to wy✂✂✂ ane !

dzień dobry dziewczynki !
A mi nie przeszkadza bo ja nie jestem typem zazdośnicy :P Więc mam luz Ale co z tego. Jak i tak po dupie dostaję

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
To odezwij się do niego. Zobaczymy, czy mu przeszło.

Wybaczyłam zdradę emocjonalną, było super przez kolejne 2 lata, a po 3 się posypało, bo jednak nie byłam Tą Właściwą. Potem się nią stałam, ale potem znowu nie byłam
No a jakbyś nie wybaczyła, zaoszczędziłabyś czas. Ale z drugiej strony. Lepiej spróbować i żałować niż nie spróbować i też żałować
MM.
Stary 2011-06-17, 13:06   #1243
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
No a jakbyś nie wybaczyła, zaoszczędziłabyś czas. Ale z drugiej strony. Lepiej spróbować i żałować niż nie spróbować i też żałować
Dokładnie
Stary 2011-06-17, 13:37   #1244
AguŚ87
Zakorzenienie

witam

zdałam całą sesję na 4 i 5, jestem dopuszczona do obrony także wszystko skonczyło się dobrze.

byłego nowego widuję. wczoraj znów, odwróciłam głowę jak przechodził 1cm obok mnie.. zaraz przypominają mi się teksty jak to mnie nie cchiał i się wstydził. boli cały czas.

co dzien jednak o nim myslę niestety ale od rozstania ani razu się nie odezwalam. chociaż mnie ciąąąągle korci.. ;/
to już bedzie chyba ze 3tyg jak nie lepiej.
Stary 2011-06-17, 14:16   #1245
da0d8bfe13c8e7b1f0a45039ef3ea24cd6d05a3f_5e6435942e329
Konto usunięte

Cytat:
Przyjedziemy do Ciebie! :P

ciekawe jakby Słodziak zareagował jakbyś go poinformowała

Cytat:
Ciekawe, jak będzie wyglądał Wasz kontakt przez wakacje... Pewnie w pracy i tak nie będzie miał do tego głowy. W końcu nie wyjeżdża w poszukiwaniu żony
pewnie w ogóle go nie będzie, w sensie kontaktu, bo on leci na Cypr i nie sądzę, żeby miał dostęp do internetu.

Cytat:
Tak, poczułam "bum", bo ja tak już mam ale zniknęło w momencie, gdy byłam niesłusznie przekonana o tym, że mu nie zależy. Próbuję to odbudować, dziś wreszcie odważyłam się mu wszystko wygarnąć. Przyjął to z rezygnacją, aż prawie żałuję. Ale musiałam, bo i tak się sypało.
czyli na czym teraz stoisz?

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
witam

zdałam całą sesję na 4 i 5, jestem dopuszczona do obrony także wszystko skonczyło się dobrze.

byłego nowego widuję. wczoraj znów, odwróciłam głowę jak przechodził 1cm obok mnie.. zaraz przypominają mi się teksty jak to mnie nie cchiał i się wstydził. boli cały czas.

co dzien jednak o nim myslę niestety ale od rozstania ani razu się nie odezwalam. chociaż mnie ciąąąągle korci.. ;/
to już bedzie chyba ze 3tyg jak nie lepiej.
zastanawiałam się ostatnio co się z Tobą dzieje.
cieszę się, że wszystko ze studiami dobrze się ułożyło.
da0d8bfe13c8e7b1f0a45039ef3ea24cd6d05a3f_5e6435942e329 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:33   #1246
Malla
Nie depcze krokusów

[1=da0d8bfe13c8e7b1f0a4503 9ef3ea24cd6d05a3f_5e64359 42e329;27574021]ciekawe jakby Słodziak zareagował jakbyś go poinformowała [/QUOTE]
Myślę, że obojętnie. Ale już mi stękał, że wyjeżdżam w sierpniu na AŻ 2 tygodnie za granicę.
[1=da0d8bfe13c8e7b1f0a4503 9ef3ea24cd6d05a3f_5e64359 42e329;27574021]pewnie w ogóle go nie będzie, w sensie kontaktu, bo on leci na Cypr i nie sądzę, żeby miał dostęp do internetu.[/QUOTE]
Cypr to busz na końcu świata Ale mu fajnie...
[1=da0d8bfe13c8e7b1f0a4503 9ef3ea24cd6d05a3f_5e64359 42e329;27574021]czyli na czym teraz stoisz?[/QUOTE]
Jesteśmy razem, a on ma trochę do przemyślenia.
Według niego wszystko jest ok, niczego mu nie brakuje i tylko czasem go denerwuję, jak mu mówię, że odczuwam jego obojętność, bo on nie wie co robić, żeby starać się bardziej... No nic, pougniatam jeszcze chwilę to ciasto, może nie będzie zakalca
Szkoda tylko, że ma mniejsze potrzeby seksualne niż ja
[1=da0d8bfe13c8e7b1f0a4503 9ef3ea24cd6d05a3f_5e64359 42e329;27574021]zastanawiałam się ostatnio co się z Tobą dzieje.
cieszę się, że wszystko ze studiami dobrze się ułożyło.[/QUOTE]
Świetna wiadomość od Agi, a ciekawa jestem, co u Zośki?
Stary 2011-06-17, 14:57   #1247
blueone
Rozeznanie

Cytat:
Nie wyobrażam sobie czegoś takiego

Gratulacje Aguś, mówiłyśmy Ci że nie będzie tak źle

Forrest Gump
blueone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 15:15   #1248
AguŚ87
Zakorzenienie

DZIĘKUJE

najgorsze jest ze muszę nauczyć 60 pytan ze wszystkich przedniotów jakie mialam, mam na to 1,5tyg,,, strasznmeee to jest, mam to juz opracowane zajmuje 60 stron nie wiem jak ja to zrobię ! :/ i jeszze swoja prace sie nauczyc, pogieło ich z tymi pytaniami !!!!
inni moi znajomi tak nie mieli.
Stary 2011-06-17, 15:19   #1249
zverka
Rozeznanie

http://kwejk.pl/obrazek/160669/dziewczyno.html

Coś w tym jest
MM.
Stary 2011-06-17, 16:35   #1250
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Jak chcesz walczyć, to z głową
Kochana tylko co ja mam jeszcze zrobić? Wiem, że większość z Was proponowałaby taktykę... puść wolno, zerwij kontakty, a jak będzie miał wrócić to wróci. Tyle, że to nie zadziała. Mój eks nie przyjdzie do mnie z podkulonym ogonem prosić, żebym do niego wróciła. I ja mu się nie dziwię, bo sama zgotowałam mu niejednokrotnie piekło, do którego na jego miejscu nie chciałabym wracać. W jaki sposób mam walczyć? Postanowiłam wrócić na terapię. To mój pierwszy krok. Chciałabym się wyleczyć (farmakologicznie ma to trwać jeszcze kilka-kilknaście-kilkadziesiąt miesięcy, odnośnie terapii... nie wiem). Chciałabym mu się pokozać taką, jaką mnie pokochał. Pełną energii, radosną, mającą plany na przyszłość i marzenia, a jednocześnie panującą nad emocjami. Tylko nie pokażę mu się z tej strony, jeżeli posłucham rady o zrywaniu kontaktu. Proces mojego wracania do normalności nie będzie trwał kilka dni,a przez te miesiące on może ułożyć sobie życie z kimś inny. I pewnie powiecie... widocznie nie byliście sobie pisani. I może macie rację, tyle, że ja wciąż naiwnie wierzę, że byliśmy.
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 16:37   #1251
plu
Rozeznanie

oj dziewczyny dawno nie miałam takiego doła jak dzisiaj
czuje się kompletnie olana przez nowego... tak bardzo zaczełam się nakręcać na tą znajomość a teraz kompletnie nie wiem na czym stoje, nie mogę się za nic zabrać, bo obiecał mi że dzisiaj zadzwoni i pogadamy... no i tak siedze i czekam jak nie wiem na co

Czemu faceci zaczynają nas olewać akurat w momencie jak nam zaczyna zależeć...
plu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 16:50   #1252
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Kochana tylko co ja mam jeszcze zrobić? Wiem, że większość z Was proponowałaby taktykę... puść wolno, zerwij kontakty, a jak będzie miał wrócić to wróci. Tyle, że to nie zadziała. Mój eks nie przyjdzie do mnie z podkulonym ogonem prosić, żebym do niego wróciła. I ja mu się nie dziwię, bo sama zgotowałam mu niejednokrotnie piekło, do którego na jego miejscu nie chciałabym wracać. W jaki sposób mam walczyć? Postanowiłam wrócić na terapię. To mój pierwszy krok. Chciałabym się wyleczyć (farmakologicznie ma to trwać jeszcze kilka-kilknaście-kilkadziesiąt miesięcy, odnośnie terapii... nie wiem). Chciałabym mu się pokozać taką, jaką mnie pokochał. Pełną energii, radosną, mającą plany na przyszłość i marzenia, a jednocześnie panującą nad emocjami. Tylko nie pokażę mu się z tej strony, jeżeli posłucham rady o zrywaniu kontaktu. Proces mojego wracania do normalności nie będzie trwał kilka dni,a przez te miesiące on może ułożyć sobie życie z kimś inny. I pewnie powiecie... widocznie nie byliście sobie pisani. I może macie rację, tyle, że ja wciąż naiwnie wierzę, że byliśmy.
Odpuscic.
I zaczac zyc na nowo..
Bo caly czas siedzisz i tarzasz sie w kupie i nie mozesz wyjsc.
Im szybciej sie wyjdzie tym szybciej sie odzyje na nowo.
(a wiem z wlasnego doswiadczenia.. ze jak tylko zaczelam zyc na nowo to zapomnialam o eksie w ciagu m-ca)

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 16:50   #1253
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Kochana tylko co ja mam jeszcze zrobić? Wiem, że większość z Was proponowałaby taktykę... puść wolno, zerwij kontakty, a jak będzie miał wrócić to wróci. Tyle, że to nie zadziała.
Skąd wiesz? Przecież nie spróbowałaś tego. Zamiast dać mu odetchnąć, zatrzeć w pamięci złe chwile i skupić się na sobie, na dochodzeniu do równowagi, to ciągle pokazujesz mu jaka jesteś słaba i popieprzona. Wiadomo, że w ten sposób nie zauważy żadnej pozytywnej zmiany w Tobie.

Sama nie dajesz sobie, wam szansy.

Zamiast zawziąć się i naprawić co złe, Ty się bawisz w trucie. No jak ten facet ma uwierzyć w to, że jesteś stabilna? Że jesteś dobrym materiałem na życiową partnerkę?

On chce być mężczyzną, a nie psychoterapeutą, kierowcą i tragarzem.

A Ty chcesz być kobietą, a nie kwilącym, niestabilnym emocjonalnie dzieckiem.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez plu Pokaż wiadomość
Czemu faceci zaczynają nas olewać akurat w momencie jak nam zaczyna zależeć...
Czemu zamiast zająć się swoim życiem, siedzimy jak te głupie i wpatrujemy się w telefon?
Stary 2011-06-17, 16:50   #1254
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
czuje się kompletnie olana przez nowego... tak bardzo zaczełam się nakręcać na tą znajomość a teraz kompletnie nie wiem na czym stoje, nie mogę się za nic zabrać, bo obiecał mi że dzisiaj zadzwoni i pogadamy... no i tak siedze i czekam jak nie wiem na co
Skąd ja to znam Czemu sama nie zadzwonisz lub nie napiszesz?
Cytat:
W jaki sposób mam walczyć? Postanowiłam wrócić na terapię. To mój pierwszy krok. Chciałabym się wyleczyć (farmakologicznie ma to trwać jeszcze kilka-kilknaście-kilkadziesiąt miesięcy, odnośnie terapii... nie wiem). Chciałabym mu się pokazać taką, jaką mnie pokochał. Pełną energii, radosną, mającą plany na przyszłość i marzenia, a jednocześnie panującą nad emocjami.
Właśnie w taki.
Jak już się zmienisz, możesz się z nim skontaktować, np. wyślij mu życzenia na urodziny lub w Boże Narodzenie. Nie wcześniej, bo wcześniej zamkniesz sobie wszelkie drzwi. Które i tak już są zamknięte, ale to drobny szczegół... Możliwe, że do tego czasu będzie kogoś miał, ale to też szczegół. Jest już za późno na cokolwiek innego.
Nie zrywając kontaktu, będziesz jego wrzodem na tyłku, dzień po dniu zniechęcasz go do siebie i utwierdzasz w przekonaniu, że dobrze zrobił. Odpuść, nie masz innej możliwości.
Jeśli chcesz być szczęśliwa w życiu, MUSISZ odwalić terapię.
Stary 2011-06-17, 16:52   #1255
niquolle
Rozeznanie

Cytat:
ja to właśnie przechodziłam z eksem.. powoli zaczynało mnie to denerwować.. także myślę, że gdybyśmy nadal byli razem to mógłby to być poważny problem..
no niestety, ale seks dla mnie jest również ważny.. i pod tym względem też musi jakoś się układać i do siebie pasować..

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
DZIĘKUJE

najgorsze jest ze muszę nauczyć 60 pytan ze wszystkich przedniotów jakie mialam, mam na to 1,5tyg,,, strasznmeee to jest, mam to juz opracowane zajmuje 60 stron nie wiem jak ja to zrobię ! :/ i jeszze swoja prace sie nauczyc, pogieło ich z tymi pytaniami !!!!
inni moi znajomi tak nie mieli.
dasz radę !!
już sobie poradziłaś skoro zostałaś dopuszczona do obrony..

Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola..

Edytowane przez niquolle
Czas edycji: 2011-06-17 o 16:56
niquolle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 16:56   #1256
plu
Rozeznanie

Cytat:
Czemu zamiast zająć się swoim życiem, siedzimy jak te głupie i wpatrujemy się w telefon?
ale właśnie o to chodzi że pierwszy raz w moim życiu było wszystko powoli, nie narzucałam mu się, nie czepiałam o nic, nie zasypywaliśmy się setką smsów dziennie i rozmowami na komunikatorach, nic z tych rzeczy, po prostu sie z nim spotykałam nawet nie prosząc o określenie czy my w końcu do chole.ry jesteśmy razem czy nie...

Cytat:
Skąd ja to znam Czemu sama nie zadzwonisz lub nie napiszesz?
Zadzwoniłam wczoraj, ale nie bardzo mógł rozmawiać bo miał dyżur i powiedział że zadzwoni dzisiaj... no i tak sobie czekam, bo nie chce też jak gupia do niego wydzwaniać ehh...
Stary 2011-06-17, 16:59   #1257
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
ale właśnie o to chodzi że pierwszy raz w moim życiu było wszystko powoli, nie narzucałam mu się, nie czepiałam o nic, nie zasypywaliśmy się setką smsów dziennie i rozmowami na komunikatorach, nic z tych rzeczy, po prostu sie z nim spotykałam nawet nie prosząc o określenie czy my w końcu do chole.ry jesteśmy razem czy nie...
Miałam tak samo, a teraz muszę rozmawiać i rozmawiać... Tyle że on sam chciał wiedzieć, czy jesteśmy razem.
Stary 2011-06-17, 17:02   #1258
plu
Rozeznanie

Cytat:

też miałam ten problem z exem, niedogranie w tej kwestii to spory problem, przynajmneij dla tej osoby która chce 'więcej'. Ale myśle że nic straconego i jeszcze moze obudzić się w nim bóg seksu

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Miałam tak samo, a teraz muszę rozmawiać i rozmawiać... Tyle że on sam chciał wiedzieć, czy jesteśmy razem.
on mnie kiedyś o to zapytał, kim my właściwie dla siebie jesteśmy, ale to było bardzo na początku, kiedy ja niby juz nie byłam z eksem ale miałam jeszcze straszne przeboje z nim... a nagle teraz gdy mam już jasną sytuacje i nawet pogodziłam sie z rozstaniem, to on nagle stał sie bierny...
Stary 2011-06-17, 17:04   #1259
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
po prostu sie z nim spotykałam nawet nie prosząc o określenie czy my w końcu do chole.ry jesteśmy razem czy nie...
Nie czułaś takiej potrzeby, czy się bałaś odpowiedzi odmownej?

Cytat:
Zadzwoniłam wczoraj, ale nie bardzo mógł rozmawiać bo miał dyżur i powiedział że zadzwoni dzisiaj... no i tak sobie czekam, bo nie chce też jak gupia do niego wydzwaniać ehh...
Ja bym napisała, że wysoce nieeleganckim jest kiedy zapowiedziany dżentelmen olewa damę

Ale ja jestem bezczelna i bezpośrednia.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
też miałam ten problem z exem, niedogranie w tej kwestii to spory problem, przynajmneij dla tej osoby która chce 'więcej'.
A ja wolę być stroną chcącą więcej niż mniej Nie ma chyba nic gorszego niż zmuszanie się do seksu żeby partnera zadowolić. Albo oglądanie jego zawiedzionej miny kiedy się go informuje, że się nie ma ochoty
Stary 2011-06-17, 17:10   #1260
plu
Rozeznanie

Cytat:
Nie czułaś takiej potrzeby, czy się bałaś odpowiedzi odmownej?
na początku nie czułam potrzeby bo było zbyt świeżo po eksie i nawet głupio było mi sie od razu pakować w nowy związek. A teraz już chciała bym wiedzieć, chociaż mam świadomość że boje sie negatywnej reakcji i dlatego podświadomie opóźniam tą rozmowe

Cytat:
Ja bym napisała, że wysoce nieeleganckim jest kiedy zapowiedziany dżentelmen olewa damę

Ale ja jestem bezczelna i bezpośrednia.
Chyba będe musiała zastosować taką taktykę jak nadal tak pójdzie

Cytat:
A ja wolę być stroną chcącą więcej niż mniej Nie ma chyba nic gorszego niż zmuszanie się do seksu żeby partnera zadowolić. Albo oglądanie jego zawiedzionej miny kiedy się go informuje, że się nie ma ochoty
Mi było bardzo źle z tym że on chciał mniej. Czułam się przez to strasznie źle i czasem nieatrakcyjna, no bo jak to tak 'czemu on nie chce sie ze mną seksić?!'
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości