|
|
#31 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe staraczki:)2011:Koniec myślenia:) zaczynamy spełniać nasze marzenia
hej dziewczynki
ja tuz przed praca wpadłam na cwile![]() Cytat:
a teraz ja mam prace( chociaz dpiero na dniach sie okaze czy bede tam na stale) on tez ma, ale oczywiscie ciagle watpliwosci co bedzie jak straciimy prace itp... ale kurcze nie da sie wszystkiego przewidziec i gdyby kazdy sie tak zastanawial to chyba dzieci by nie bylo![]() Cytat:
![]() ja zmykam do pracy pewnie odezwe sie jutro wieczorem bo tez pracuje buuu milego weekendu kochane![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe staraczki:)2011:Koniec myślenia:) zaczynamy spełniać nasze marzenia
Dziewczyny, nie mozna tak ciagle myslec co by bylo gdyby .... zycie jest nieprzewidywalne i dzis biedni - jutro bogaci i odwrotnie
trzeba lapac chwile, poki mlodzi jestesmy i nawet jakby tfu tfu nie poszlo po naszej mysli to jestesmy zdolni do praktycznie kazdej pracy i jest wieksze prawdopodobienistwo ze zatrudnia mloda osobe jak starsza i juz z dzieckiem - bez powiedzmy ryzyka ze sie zatrudni i zaraz zajdzie w ciaze i cyk na zwolnienie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie myślę tak jak emigra mówi. Dzieci i w ogóle rodzina to fundament na przyszłość a praca dziś jest a jutro jej nie ma. A czy będziemy zarabiać tyle co mamy czy więcej czy mniej to nie ma w sumie aż takiego mega znaczenia. Jest takie powiedzenie, że każde dziecko rodzi się z bochenkiem chleba pod pachą. To prawda, każde z dzieci nam coś przynosi, zawsze coś nowego, niekoniecznie lepszego, ale dzięki nimu bardzo wiele się zmienia i my się zmieniamy. A skoro mam dwie ręce i dwie nogi to zawsze jakaś praca się znajdzie. Więc dziewczyny nię lękajmy się tylko działajmy..
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla nas, dla mnie i meza mojego bylo wazne abym miala skonczone spokojnie studia dlatego tylko czekalismy 2 lata na mozliwosc rozpoczecie staran o dziecko. I tak bedzie co ma byc dziewczynki cos tu pustawo, albo mam tylko takie wrazenie? cicho siedzicie
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Też chcę się przyłączyć do czerwcowych staraczek![]() Do tej pory jakoś nie myślałam o dzieciach, ale 3 tygodnie temu wyszłam za mąż i tak jakoś poczułam że chyba już czas na dziecko
|
|
|
|
|
#36 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiste jest, że nie powinno się od razu starać o dziecko, żeby gospodarka hormonalna się ustabilizowała i organizm oczyścił z resztek substancji po tabletkach Zmień lekarza---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
Tak samo o wiele większe szanse ma starsza kobieta z dzieckiem, niż młodsza z dzieckiem. Dla mnie podjęcie decyzji o macieżyństwie dopiero, jeśli sytuacja materialna jest w miarę ustabilizowana jest raczej przejawem dojrzałości, czego nie mogę powiedzieć o myśleniu "róbmy dziecko, a o reszcie pomyślimy później"
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-06-17 o 17:58 |
|||
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mialam na mysli tego ze nie ma tu tlumu a tego ze osoby juz tutaj 'zapisane' malo dzisiaj pisza a skoro Tobie przeszkadza ilosc watkow o staraniu sie to nie zagladaj na nie i bedzie spokoj i znowu mnie nie zrozumialas.... nie mowie ze dziecko 'zrobic' sobie trzeba bo przeciez jakby nie bylo i tak sie ulozy a mowie o tym ze gdy ludzie sie kochaja, sa dorosli i maja prace, sa w stalym szczesliwym zwiazku i chca te rodzine zalozyc a sie wahaja to niech ja zakladaja a nie mysla co bedzie jak straca prace bo stracic ja mozna zawsze a to ze mamy dzisiaj nie znaczy ze bedziemy mieli jutro i odwrotnie. absolutnie nie namawiam nikogo do podejmowania decyzji o dziecku na zasadzie ''sie zrobi, sie ulozy''- to po pierwsze. Po drugie widocznie nigdy nie probowalas szukac pracy bedac kobieta po 40-45 rz. Mlode osoby maja wiecej energii, lepsze wyksztalcenie (niestety ale nascie lat temu jeszcze studia nie byly tak wazne i oczywiste jak dzisiaj) ps. u starszej bezdzietnej tez nie wyklucza sie ciazy
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
emirga - zgadzam się z Tobą w 100%. Wypowiedzi bianki spotykam na każdym forum i jej "mądre" rady i uwagi, które niestety podnoszą mi ciśnienie (poza tym zauważyłam, że nie tylko mi). Lekarze często zapisują anty, żeby szybciej zajść w ciąże. I ja mogę tylko potwierdzić, że to skutkuje
Wszystkim Wam kochane, które się stracie o maluszka życzę powodzenia ) - te dwa specyfiki są pomocne i nieszkodliwe
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-06-17 o 19:12 |
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ludzie rozni maja rozne zachowania a co do wiesiolka to nie wiem jak reszta laseczek ale ja znam oba specyfiki i wiem, ze wiesiolek nie do 15 dc a do owulacji ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do 15 dc to ja źle się wyraziłam, rzeczywiście do owulacji (ja owul. miałam w 15 dc dlatego tak odruchowo napisałam ) W każdym razie - życzę Wam powodzenia!! |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie dziekuje ![]()
|
|
|
|
|
#42 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
![]() ale posiedzę jeszcze z Tż zanim mi na nockę ucieknie... a potem mogę z Wami do rana być ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- No i jak jestem to żadnej nie ma ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Przypomniałaś mi,że miałam iść do dentysty... Tylko ciągle mam nie po drodze Ale chyba czas się wziąć za siebie,w końcu teraz mam silną motywację ![]() Cytat:
Z tego co kojarzę to mamy wręcz identyczne dane ![]() Cytat:
I ten czerwiec będzie szczęśliwy Cytat:
Witamy,zapraszamy nie tylko do czytania ale i pisania No i oczywiście trzymamy kciuki,żeby i Tobie udało sie zafasolkować jak najszybciej
|
|||
|
|
|
|
#43 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty skończyłaś studia,a ja szalona jedne przerwałam,a drugie zacznę dopiero i chcę od razu dziecko No,ale mamy różne sytuacje,więc nie będę porównywać ![]() Cytat:
I obyście szybko mogli zostać szczęśliwymi rodzicami ![]() Cytat:
A tak na marginesie,ujrzałaś II kreseczki w moje urodziny akurat w tym roku,moje urodziny były wyjątkowe |
||||
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz w sumie zostala mi jeszcze tylko obrona pracy, a raczej jej napisanie i obrona i bedzie to we wrzesniu prawdopodobnie, wiec do konca studiow nie skonczylam, ale skonczyly mi sie jazdy co 2 tyg tyle km - a to oszczedza mi wiele energii i stresu ![]() A jaki kierunek przerwalas i na jaki sie wybierasz?
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przerwałam Inżynierię Środowiska,a wybieram się na fizjoterapię To było moje można powiedzieć marzenie jeszcze w liceum,gdzie po roku nauki przedmiotu 'rehabilitacja' czułam,że to jest to czym chcę się zajmować
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Życzę z całego serca wszystkim " staraczkom " szybkiego zafasolkowania
Pamiętam jak niedawno my z mężem staraliśmy się o maluszka, a już w lipcu urodzi się Nasz synek.
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieczynki kochane, zycze Wam zebyscie wszystkie chwalily sie niedlugo II kreseczkami
Izunia, Emigra za Was mocne
|
|
|
|
|
#48 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
HEJ KOCHANE
![]() Cytat:
) i gartulujeCytat:
![]() ![]() Cytat:
3mam mocno kciuki![]() Cytat:
![]() ja jestem padnieta bylam dzis na 6 w pracy a po pracy pojechalismy z tzem do aqua parku heh to byl spontan szalony bo mamy90km do tego parku heh ale bylo cudnie tego mi brakowalo![]() jak wam mija weekendzik??
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||||
|
|
|
|
#49 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
HEJ KOCHANE
![]() Cytat:
) i gartulujeCytat:
![]() ![]() Cytat:
3mam mocno kciuki![]() Cytat:
![]() ja jestem padnieta bylam dzis na 6 w pracy a po pracy pojechalismy z tzem do aqua parku heh to byl spontan szalony bo mamy90km do tego parku heh ale bylo cudnie tego mi brakowalo![]() jak wam mija weekendzik?? W oczekiwaniu na fasolinkę: Karoo 408( Karolina) 1 c.s. , last @ 1.06.2011 SAS (MONIKA, LAT 26) 2 C.S., LAST @ 22.05.2011
||||
|
|
|
|
#50 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może dzisiaj będę miała z kim posiedzieć tutaj,bo Tż drugą nockę ma... A ja u 'teściów' zostałam ![]() Dziękuję,też mi się baaardzo podoba ten kierunek (ciekawe czy jak już będę studiować to też tak będę twierdzić )To super miałaś dzień My może za tydzień na basen się wybierzemy,bo karnet jeszcze ważny jest A dzisiaj tańczyłam z dziećmi z podstawówki miały pokaz tańców i ostatni taniec był z rodzicami A chrześnica Tż zamiast wziać mamę albo mojego Tż to złapała mnie i musiałam iść i tańczyć nawet mam filmik nagrany Poza tym przyszła @,więc czekam na koniec i działamy ![]() Więc sas możesz mi wpisać OM-18.06
|
||
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Izunia, kierunek masz wspanialy, ja mialam przez jeden semestr zajecia z fizjoterapii (teorie tylko Sas, ale fajnie macie z ta wycieczka na spontanie Mnie mozesz dopisac - Paulina, 22 lata, ost.@ 4.06 a nastepna 3.07 (cykl mi sie skrocil ladnie i wg tempki bedzie mial ok 28-29 dni, ale jak co licze 30
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Tak się zastanawiam czy na czas starań zrezygnowałyście z używek? Wczoraj byli u mnie goście i w sumie nie wiedziałam czy pić to piwko czy nie, teoretycznie moge być we wczesnej ciązy, a z drugiej strony można się przecież starać o dziecko nawet rok i co wtedy?Wszystkiego sobie odmawiać?
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w tym cyklu troche moze, ale dlatego ze nie chce nic zaklocac, ani opozniac itp (i poki co dobrze idzie bo ost. cykl mial 37 dni a ten zapowiada sie 29 ) Ale generalnie mysle, ze nie ma sensu podporzadkowywac sie staraniom do tego stopnia- do 3 tygodni po zaplodnieniu nie ma jeszcze wymiany subst.odzywczych miedzy matka a plodem wiec nie dociera do niego alkohol, nikotyna czy nawet narkotyki. Ja jestem zdania ze upijac sie do nieprzytomnosci nie warto (nawet i nie starajac sie jak Wam mija niedziela?
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle to tak się nastawiłam, że za pierwszym razem zajdę, jak test wyjdzie negatywnie to się załamie![]() Moja niedziela mija pracowicie. Uczę się na egzamin i zaglądam na wizaż coby sie trochę zrelaksować
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej podejsc na luzie i wrecz nastawiac sie na niepowodzenie - sporo osob wlasnie tak przyciagnelo do siebie szczescie
|
|
|
|
|
#56 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Mi niedziele mija leniwie,z bólem głowy wciąż u 'teściów',z całą rodziną Tż ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
hej,można do was dołączyc? co prawda moje starania zaczęły się wcześniej ale jeszcze bez skutku
to od razu cos o sobie napisze. jestem Sylwia mam 24 lata,mieszkam w płocku.od 2 lat szczesliwa mezatka.o dzidzie staramy sie od lutego.wczesniej bralam tabletki,lekarz kazał odczekac miesiac.odczekalismy 2 i cały czas sie staramy
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też jestem nastawiona że od razu za pierwszym razem się uda że już nie mogę się doczekać żeby zrobić test... a jeszcze tak z 12 dni do @
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale już podświadomie zaczęłam wyszukiwać sobie objawy wczesnej ciąży, jakieś kłucie w brzuchu i tak dalej Jak teraz się nie uda to muszę wyluzować A jakie testy ciążowe są według was najlepsze, tzn najbardziej czułe?
|
|
|
|
|
|
#60 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj A jakie starania są przyjemne Oby szybko się udało ![]() Cytat:
i za 12dni będzie efekt ![]() Cytat:
![]() A najbardziej czułe sikacze mają czułość 10,niestety nie znam nazw... Większość ma czułość 25. Ale najwiarygodniejsza jest betaHCG,czyli badanie krwi,którym można wykryć ciążę przed terminem @
Edytowane przez Izuniaa_ Czas edycji: 2011-06-19 o 19:40 Powód: dopisek |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

ja tuz przed praca wpadłam na cwile
mysle ze podjecie decyzji o tym ze czas na dziecku jest jedna z trudniejszych. tak widze o sobie. chcielismy dziecko zaraz po slubie ale zawsze cos wypadalo, a to fajnie by bylo mieszkac samemu, a to maz stracil prace a to znowu ja nie pracowalam i tak w kolko.
zwlaszcza ze ostatnio tyle maluchow wokol mnie i w rodzinie i u znajomych. prze kochane szkraby
mam nadzieje ze za bardzo nie przynudzam
a teraz ja mam prace( chociaz dpiero na dniach sie okaze czy bede tam na stale) on tez ma, ale oczywiscie ciagle watpliwosci co bedzie jak straciimy prace itp... ale kurcze nie da sie wszystkiego przewidziec i gdyby kazdy sie tak zastanawial to chyba dzieci by nie bylo

oczywiste jest, że nie powinno się od razu starać o dziecko, żeby gospodarka hormonalna się ustabilizowała i organizm oczyścił z resztek substancji po tabletkach

) - te dwa specyfiki są pomocne i nieszkodliwe