|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
napuszone włosy..:/
Właściwie to nie wiem od czego zacząć.
Mam włosy które sięgają mi za ramiona, są dość mocno wystopniowane , no i do tego mam grzywkę. Po każdym umyciu...poprostu mam masakre! nie dość, że one się wykręcaja [każdy w inna strone] , powstaja jakies fale to jeszcze są strasznie napuszone.To wygląda narawde strasznie. Probuje jakoś je 'przyklapnąc ' wodą lub pianką...ale to nic nie daje, bo pozniej wracają do swojego poprzedniego stanu Konczy się na tym, że musze użyć prostownicy . Prostowanie górnych warstw nic nie daje, a na prostowanie całych włosów zazwyczaj nie mam czasu... Chce jeszcze dodać, że włosy schną mi same, bo jak użyje suszarki jest jeszcze gorzej. mam nadzieje ze mi pomozecie... z gory dziekuje |
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: napuszone włosy..:/
Hmm.. Ja na swoje znalazłam taki sposób, że wgniatam piankę i suszę z użyciem dyfuzora. Po tym zabiegu, amiast napuszonego, nijakiego siana na głowie mam fajne loczki, za które dostaję mnóstwo komplementów
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
mam identyczny problem, ale jednak prostuje wlosy
a jak nie mam juz naprawde czasu to uzywam wosku |
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
może jakaś odżywka... Ja miałam/mam ten sam problem, ale znacznie zmalał kiedy nawilżyłam włosy odżywkami etc.
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam dokładnie to samo. Wcześniej jak miałam proste włosy to po umyciu strasznie się puszyły i musiałam je prostować , a szczególnie grzywkę. Teraz mam wycieniowanie prawie na całej długości, rano "wgniatam" tylko trochę pianki, każdy kosmyk wywija mi się w inną stronę i nienajgorzej to wygląda, a włosy tak bardzo już się nie puszą
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Mam kręcone włosy i puszą się okrutnie, ale... kiedy je umyję i nałożę odżywkę(do spłukiwania) AVON do włosów kręconych to stają się one nawilżone i pięknie się układają. Oczywiście aż do momentu kiedy je uczeszę! Wtedy robi się siano i patrz w niebo czekając na deszcz a najlepiej mżawkę, która jest najlepszą metodą na moją fryzurę!
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
może pomóc Ci też jedwab do włosów
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a ja mam problem trochę z innej beczki, ale wolę nie zakładać nowego wątku, żeby nie oberwać po łapach
.Więc tak. Kiedyś miałam grzywkę prostą, teraz zaczęłam ją zapuszczać, fryzjerka jakoś tam na bok ścięła, żeby lepiej się układała. Ale w ogóle się nie układa! Ona się kręci i dziwnie wywija, używam sprayów do utrwalania, pianek, alkeirów rózniastych- i nic! Co robić? To masakra przecież jest
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
naprawdę bardzo dziękuje za wszystkie porady..
myśle, ze dzieki waszej pomocy znajde jakiś patent na ładne wlosy :Ptylko czasami aż mnie skręca jak dziewczyny piszą, że marzą o puszystych wlosach.. ehh..no tak jakos tak jest , że matka natura obdarza nas tym czego nie chcemy mieć )
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
innuendo [jak przekreciłam to sorki..
] a próbowałaś prostownicy ? mysle, że powinna pomóc ![]() a i jeszcze zapomniałam , bo mam taki problem chociaz za bardzo nie wiem jak go opisac :P no wiec jak przypinam grzywkę do góry to na czole zostaja mi takie bardzo kóciutkie włoski , strasznie pokręcone..są takie krótkie, że nic z nimi nie moge zrobić..a moze wy wiecie? |
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Adusia, problem w tym, że ja tę grzywkę prostuję, ale i tak robi sobie ona, co chce
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
ojjj...to niedobrze. a moze sprobuj ja podpinac do góry? ja tak robie jak juz nie mam siły cokolwiek z nia robić
)
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
próbowałam, ale wyglądam co najmniej dziwnie- takie fryzury mi się podobają, ale na innych, sama nie umiem sobie ładnie podpiąć. Zawsze jakiś kosmyk się wysunie i wygląda to komicznie.
Wychodzi na to, że będę musiała pocpierpieć, dopóki mi nie urośnie ta grzywka.
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
adusia, może to głupie pytanie, ale czym ty podpinasz grzywkę, aby się trzymała długo? Zwykłą wsuwką?
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
takimi spineczkami -'żabkami'
mam dosc krotka grzywke, dlatego mam podobny problem do ciebie. ale najpierw daje sporą ilość pianki na tą grzywke, pozniej ja tak troche zwijam i unosze lekko do góry [ale niezbyt wysoko:p] i przypijam tymi spinkami. to wszystko utrwalam lakierem i efekt trzyma sie conajmniej przez jakies 8 godzin )
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Patrząc na opis twoich włosów wydaje mi się, że sama go napisałam.
U mnie było (!) tak samo, ale teraz stosuje szampon i odżywkę Matrixa- Sleek look. Wydatek może i spory, ale naprawdę działa. Produkty te można dostać w salonach fryzjerskich, ale ja kupiłam na allegro. (jest dużo taniej)
|
|
|
|
#18 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
A Matrix może i działa ale na chwilę i doraźnie (do następnego mycia). |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

nie dość, że one się wykręcaja [każdy w inna strone] , powstaja jakies fale to jeszcze są strasznie napuszone.

.