|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Hejka!
Wróciłam nadrabiam, jeszcze 15 stron i będę na bieżąco ![]() Tęskniłyście trochę ? Zamiast się uczyć na jutro to czytam wizaż, typowe ![]() Cytat:
lodzik zabrzmiał bosko ![]() Ciesz się że ci mówią że nie wyglądasz, ja już jestem taka mała boja, i ludzie pytając się na kiedy termin są zdziwieni wielkością brzucha a mnie to grzeje, bo to mój ukochany brzusio ![]() Cytat:
Sory ale to indywidualna sprawa czy ktoś śpi w staniku czy nie... Mam duże piersi, do tego leci siara przy każdym ucisku, więc autmoatycznie spanie bez stanika wiąże się z mokrą pościelą, zresztą wiele osób poleca spanie w staniku co by biust nie opadał. Mi dzięki temu nie opada pod ciężarem, a ma pod czym, skóra jest jeszcze elastyczna i jędrna. Jak dojdę do tematu to się wypowiem szerzej, ale takie stwierdzenia nie wnoszą nic dobrego a moga kogoś skrzydzić!
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
W koncu uporządkowalam maluszkowe ubranka, obliczylismy z TŻ dwa kartony i 6 duzych toreb, a ze nigdy sie nie chwalilam maluszkowymi ubrankami to robie to teraz
ponizej 1/100 ubranek
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to wychodzi, że jestem brudasem. Wolę to niż mieć cycki do pępka. ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
?
|
||
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
LU piekne ciuszki
ja jak moje uporzadkuje to tez wam wrzuce![]() no mi akurat ten tekst o staniku i myciu sie rzucił w oczy jak nadrabiałam, pisało cos jescze o imprezie i nie rozbieraniu sie -musiałabym poszukać ale jak Małgosia nadrabia to pewnie sie natknie ![]() pewnie osoba piszaca nie miała nic złego na mysli ale mnie to troche poraziło moze dlatego ze sam ajestem zmuszona czasem spac w staniku |
|
|
|
#4566 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do tego ból kości ogonowej doszedł, podobno nic się nie da z tym zrobić może to kwestia tego że miednica zaczyna się rozstawiać do porodu nie wiem, tylko gdybam.Cytat:
Cytat:
Ja byłam właśnie pomachać brzuchem w mojej szkole rodzenia mam zajęcia 2 razy w tygodniu 1 wykłady i zajęcia z tatusiami a 2 ćwiczenia dla mam wyszło odrazu że moja wydolność jest beznadziejna i ćwiczenia bardzo się przydadzą ![]() Cytat:
|
|
#4567 |
|
Zadomowienie
|
hm...
dziwne... ja napisałam, że nie śpię w staniku, bo to dla mnie po prostu nie wygodne, ale gdzie Wy tam widziałyście tekst o nie myciu? chyba mi coś umknęło ![]() lulla ale ubranek... ślicznie... na zdjęciach dużo a Ty piszesz, że to 1/100... no ładnie to ja jestem w tyle z ubrankami hehe no i wreszcie się czymś pochwaliłaś
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żartujesz? nie zdążylam, mama TŻ srednio co 2-3 tyg cos kupuje jeszcze dostalismy troszke ubranek od siostry mojego przyszlego szwagra i tyle sie tego nazbieralo ze szok na poczatku pamietasz jak bylam zla ze mama TŻ tak kupuje i mi nie daje sie z tego cieszcy-no wiec wlasnie w lipcu mam zamiar sama jeszcze dokupic troszke co by nie wyjsc na wyrodna matke
|
|
|
#4570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzies mi umknelo, ale wy przynajmniej macie co wsadzic w ten stanik,cos wam zwisa a mi co? buuuuuuuCytat:
az momentami sie żalilam dziewczynom ze za duzo, ze nie powinna tyle kupowac
|
|
|
#4571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sama muszę za wszystkim chodzić hehe a tak poza tym co Ty chcesz jeszcze kupować? taką masz kolekcję, że pewnie nie jedna z nas Ci będzie zazdrościć
|
|
#4572 |
|
Rozeznanie
|
lullu ale cudne ciuszki
|
|
|
|
#4573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podejrzewam ze nie miałas nic złego na mysli ale osoba która to czyta a spi w staniku no cóż ma rózne odczucia bo wcale nei z lenistwa i z tego ze sie umys nie chce -kładzie sie w tej czesci garderobyCytat:
|
||
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znacie ta piosenke "projekt warszawa"?
wlasnie tego slucham bo mi tak wpadlo w ucho ze nucilam pol dnia
|
|
#4575 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
nie dam rady was dziś nadrobić dokładnie. Ale przeczytałam Pojechałam do pracy niby tylko zawiezc zwolnienie a sie okazało, że żyć beze mnie nie mogą i chyba z 5 osób miało do mnie jakiś interes ![]() Lulka no to faktycznie ci się namieszało z tymi terminami jak urodzisz to się okaże ![]() Cytat:
dołączysz do Natki i do mnie Mnie diabetolożka wcisnęła już insulinę, ale postanowiłam jeszcze przez weekend spróbować bez i na razie dziś jest super z cukrami. Może się uda ![]() bedzie dobrze, odstaw na razie słodkie i jedz mniej a częściej Cytat:
u mnie z tą dietą coś na dwa razy ale jeszcze się nie poddałam ![]() mała dostaje w brzuchu głupawki przemieszcza się z prawej na lewą i z powrotem, ale jak chciałam ją nakręcić na komórkę to się uspokoiła - chyba nie chce być gwiazdą
|
||
|
|
|
#4576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chce, chce bo mam wypatrzone jeszcze takie cudenka dla MikiegoCytat:
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
No jasne że nikt nikogo nie chciał obrazić co do stanika, każdy ma swoje przekonania
Ja osobiscie mam stanik tylko do spania, dobrze podtrzymujący, komfortowy, nie uciska, a to dla piersi ważne. Jeszcze 10 stron, miękkną mi już kolana ![]() Lula
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie ma taryfy ulgowej dla ciężarnych... lula - ciesz się, że teściowa kupuje, a nie marudzisz paskudo!! |
|
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to trzymam kciukasy za wytrwalosc
|
|
|
#4580 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie jak Aga pisze!
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, ja juz poszlam po rozum do glowy, naprawde tylko czuje sie troszke wyrodnie ze wlasnemu maluszkowi nic z tego sama nie kupilam
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ciuchów to masz nieźle dużo obdzieliłabyś trójkę dzieciPesteczko to ty pisałaś o Konczicie? ale super, że jej się udało ja sie tam nie udzielałam, bo jakoś nie umiałąm się wstrzelić w zgraną pakę ale podczytywałam was często |
|
|
|
|
#4583 |
|
Wtajemniczenie
|
Może źle wyraziłam myśl, chodziło mi o to że ja tak się czuję. Są ludzie którzy 90 razy dziennie muszą umyć ręce a ja jestem chora na bieliznę. Ale ok rozumiem jak odebrałyście, obiecuję więcej się na takie tematy nie wypowiadać. Rozgorzała dyskusja na temat mojej wypowiedzi a ja się nie odzywałam nie dlatego że bałam się przyznać czy coś tylko mnie nie było.
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym nie orientuje się co i jak i to mnie jeszcze bardziej dołuje... Danika - ale z tą nietolerancją to coś dziecku grozi jeśli jest taki wysoki cukier???No i oczywiście nadal temat skracającej się szyjki - zobaczymy co będzie na wizycie w niedziele ciągle pod górkę i powiem Wam, że myślałam, że będzie prościej jakoś przez te 9 miesięcy przetrwać... Boję się o małą... Dziś kupowałam stanik i jak zobaczyłam w przymierzalni moje rozstępy na piersiach załamałam się już ostatecznie. Choć wolałabym żeby mnie całą wysypały rozstępy niż miało by się coś stać albo pokomplikować bardziej... aaa maruda mi się załączyła, przepraszam. Wiem, że powinnam się cieszyć, bo to już 28 tc i zostało tak niewiele - i cieszę się - ale dopadają takie humorki i co robić?? |
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez sie odezwałas he he a mogłabyś nei pisać i bym sie nei skapła ze to typo prostu przez chwile sie xle poczułam i aż posżłam sie umysc co by nie było
|
|
|
|
|
#4586 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) tż zawsze robi Cytat:
![]() Cytat:
Mi mąż robi ciastka owsiane - robi je setny raz a teściowa i tak mu mówi co ma dać żeby takie a takie było (chociaż ona nigdy takich nie robiła) podziwiam go za cierpliwość. i marudziła ze za dużo kapusty zrobiłam (a co miałam wyrzucić?) a do drugiej synowej miała pretensje że za dużo jej się kurczaczków ulęgło ( miała zabić? może się coś uchowa) ![]() idę się kąpać
|
|||
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O szyjkę się nie zamartwiaj będzie co ma być zobaczysz, ja wierrzę że będzie wszystko dobrze Tak czasu coraz mniej, dziś zdałam sobie sprawę że leci mi 29 o mamusiu A humorki to rzecz normalna , taki ciążowy stan Lula własnie ciuszków a ciuszków zazdraszczam strasznie! a ten żółty śpioszek no boski
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a teściowa cieszy się z wnuka i szaleje. Dwie strony zadowolone ![]() znalazłam taką wypowiedź odnośnie norm: "Wartości prawidłowe to: na czczo stężenie glukozy poniżej 100 mg%, po 1 godzinie poniżej 140 mg%, po 2 godzinie poniżej 180 mg%" (dr Stanisław Pazio, specjalista ginekolog-położnik, Centrum Medyczne Damiana)- w tym wypadku byłoby u mnie ok, ale coś tu chyba nie gra ... a moją sister to ktoś widział??? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-06-17 o 21:13 |
|
|
|
|
#4589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i mam po 6 i 7 szt ale na jednej są ponoć większe nie byłam zadowolona z tego a tż mówi tak: krzywda od nich Ci się dzieje? boli cie? nie?! to co się przejmujesz i tak jesteś piękna i Cię kocham |
|
|
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i podobno nawet w ciąży to jest dopuszczalne
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.

ale mój Tż wiedząc, że tylko te lody mi spasowały to zaopatrzył zamrażalnik w Magnum ... mniammmm i co jakiś czas do niej zaglądam
Jak jej powiedziałam, że w październiku to się zdziwiła. Nie wiem jak to jest ale mi się wydaje, że mam widoczny brzuszek ale nie myślałam, że nie wygląda na tyle ile mam 

a wizytę planuję na przyszły tydzień. Aaa i do tego jeszcze nie za dobre wyniki glukozy i póki co do wizyty ograniczenie słodyczy a potem jakaś dieta. Pociesza mnie tylko fakt że już bliżej niż dalej
do tego ból kości ogonowej doszedł, podobno nic się nie da z tym zrobić
może to kwestia tego że miednica zaczyna się rozstawiać do porodu
nie wiem, tylko gdybam.
i znów zaczynają się schody...

podziwiam go za cierpliwość. i marudziła ze za dużo kapusty zrobiłam (a co miałam wyrzucić?) a do drugiej synowej miała pretensje że za dużo jej się kurczaczków ulęgło ( miała zabić? może się coś uchowa)