Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-18, 10:13   #571
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
A ja nie wiem ile waży moja mała, i aż do porodu juz sie nie dowiem. USG miałam ostatnie w 20 tc a i wtedy mi nie powiedziano.
A nie miałas USG w 29-30 tygodniu? Mnie zrobili przed samym wyjazdem.
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Kurde pospałabym jeszcze, ale obudziła mnie ta wstrętna zgaga Kładłam się spać to też się pojawiła, wstaje też jest !!!
Ojj, weź Renni (jeśli w ogóle pomaga), może przejdzie.
Pokoik cudny, ja uwielbiam wszystko co kremowe-pościel w moich kolorkach.
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
bo tu nie ważą, zresztą przy 2 usg na całą ciążę, czego tu wymagac. mnie już położna wybadała obmacując brzuch, że młody ma główkę w dole 2/5(czyli 2/5 głowy już jest na wysokości tej kości łonowej czy jakoś tak.) i usg ich zdaniem nie jest już potrzebne. A nie jesteś pod opieką żadnego polskiego lekarza? bo ja mam kontrole raz na miesiąc albo półtora. co prawda 70 funtów za wizytę, ale ta pani mi dzidziusia uratowała. wyślę jej jeszcze jakieś dobre wino i czekoladki kurierem po porodzie. Wsparcie jakie mi dała było bezcenne.
Agi dobrze, ze zdecydowałaś się na opiekę polskiego lekarza. Moja koleżanka poszła na wizytę w 32 tygodniu, położna wymacała brzuch, pochwaliła jak pięknie mała ułożona do porodu główką. Koleżanka uparła się jednak na USG, zaczęła jęczeć, że często ją coś tam boli i położna "z łaską" zrobiła USG. Okazało się, że mała leży główką do góry...Nie wiem jak ona wyczuła, że mała dobrze ułożona.

Obudziłam się już o 8.00 rano, sąsiadka dzwoniła jak najęta. Jak można ludzi o tak wczesnej porze budzić?

Nerolka gratuluję nowej furki.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-06-18 o 10:15
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 10:29   #572
agni82
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić, że podczas mojego pobytu w szpitalu przyjechał tapczan do pokoju małej. Pokój już w całości gotowy czeka na przybycie mojej kruszynki
ale super pokoik.
gdyby dzieciaki wiedziały co je czeka na zewnątrz to szybko by wyskakiwały z brzuszków.
mój T. gada do brzucha i mówi: mówię ci bedziesz miał tu nieograniczoną przestrzeń, no chyba że kiedyś zamkną cię w więzieniu, to Cie ograniczą
nerola gratulacje autobusiku. i skąd ty energie czerpiesz na porządki w domu, bo ja to się nawet ruszyc nie dam rady.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 10:29   #573
Bartessa
BAN stały

Nerola to faktycznie dzien pelen wrazen
I autko dla tak duzej rodzinki to tez chyba w tym momencie jedna z najbardziej potrzebnych rzeczy, tak więc gratuluje zakupu
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 10:45   #574
BABONIK
Zadomowienie

Brunetko piękny pokoik

Nerolka- gratulacje zakupu teraz to bedzie jazda
a nie powinnaś zadzwonic sobie do ZUSu na zasiłki prowadzących działalnosc i zapytac co z Twoim macierzyńskim??

zebrałam truskawki i plecy mi pękają

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 10:46   #575
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dziubek może na Śląsku niech nie pada niech będzie chłodniej ale bez deszczu
Dziś w nocy było chlodniej i zaraz lepiej sie spało

to kompromis proponuję u mnie może nad osiedlem lać a u Ciebie nie ok ?
a swoją drogą u mnie ani grama chłodniej, w nocy budzę się zlana potem serio i spać się nie da a efekt otwartego balkonu już mam w postaci TZ z bólem gardła no i nici z dalszego wyganiania Szymka bo się boję zarazić

Nerolka za autko !!!!!!!! super że się znalazło !!!

dzięki kobietki za odpowiedz w sprawie pokoju, no ja na łóżeczko w sypialni się zdecydowałam ze względu na męża żeby spać razem a swoją drogą niech się przyda i chociaż na początku podaje mi małego do karmienia przynajmniej na początku
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 10:51   #576
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dzięki kobietki za odpowiedz w sprawie pokoju, no ja na łóżeczko w sypialni się zdecydowałam ze względu na męża żeby spać razem a swoją drogą niech się przyda i chociaż na początku podaje mi małego do karmienia przynajmniej na początku
Ja też bym wolała mieć łóżeczko przy naszym łóżku, ale u nas się nie da bo mamy sypialnie na antresoli (gdyby ktoś pytał to taki pokój zrobiony z drewna nad pokojem, hmm pewnie i tak nikomu to nic nie mówi jak zrobię zdjęcie to pokaże) a tam wchodzi tylko nasze łoże małżeńskie i miejsca na łóżeczko nie ma, więc wyjścia innego nie mam

I o to nasza sypialnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04261.jpg (92,7 KB, 80 załadowań)

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-06-18 o 11:00
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:01   #577
nerola
BAN stały

Dziękuję Wam
To CHRYSLER VOYAGER
A T. upolował go za taką cenę,ze szok.
Facet ewidentnie chciał się pozbyć a to jakiś bogacz.Nawet chciał zamówić lawetę by wział go jakiś handlarz ale T. obiecał,ze pojedzie i tym sposobem mamy.
Sprzedaliśmy wcześniej busa ,to wystarczyło dołożyć 800 zł.
I mamy autobus
A do sprzedania mamy jeszcze stara osobówkę(teraz na aukcji nie poszedł tak jak chcielismy),wiec się zwróci i jeszcze zostanie

Babonik mówisz,ze powinnam?
Jakoś nie ciagnie mnie bo nie wierzę,ze coś mi się należy.
Liczę,ze dostanę w lipcu dopiero jak już.

Dziewczynki ale ja już nie jestem w ciaży,wiec mogę dizałać w domu
Wiem,ze tego nikt za mnie nie zrobi a uzbierało się masę niepotrzebnych rzeczy.
I tak cześc do sprzedania,wieksza do pieca.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:02   #578
madziaranew
Rozeznanie

Witam w sobotni ranek.wlasnie pije kawe, cos mnie dzis brzuszek kuje.Dzis mam malowanie sypialni , no I wieczorem grila, troche sie juz umordowalam przy wynoszeniu rzeczy z sypialni,lekkich oczywiscie. Wpadlam tylko na chwilke , pozniej Was nadrobie. Wczoraj Tz zamowil lozeczko, komode I materac, wkleje Wam link:
http://www.mothercare.com/richContent/B004EYGQV0
Dobra zmykam do sklepu po drobne zakupy. Zycze milego dnia.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:06   #579
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić, że podczas mojego pobytu w szpitalu przyjechał tapczan do pokoju małej. Pokój już w całości gotowy czeka na przybycie mojej kruszynki
Śliczny pokoik

Witam sobotnio
U nas wreszcie pogoda do życia - chłodno i pochmurnie
Zaraz muszę się zabrać za porządki, to przynajmniej popołudnie będę miała wolne
W ogóle, to obudziłam się dzisiaj z rana z takim bólem nadgarstka, że myślałam, że go w nocy złamałam przez sen. Na szczęście trochę nim poruszałam i jak się rozgrzał, to już tak bardzo nie boli
Łóżeczko już stoi złożone, więc później pstryknę fotkę i się pochwalę, ale najpierw muszę ogarnąć pokój bo coś się ciasno zrobiło i za dużo wszystkiego

Mykam sprzątać i do później mamusie

Nerola gratuluję zakupu samochodu To teraz szerokich dróg bez wybojów i bezawaryjnej jazdy życzę

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-06-18 o 11:08
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:07   #580
Shira_83
Zadomowienie

dobry laseczki

Cytat:
Ślicznie!!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Później muszę ugotować obiad, posprzątać i szykować jedzenie na imprezkę. Czuję, że padnę dziś na pysk zanim goście się zejdą
oj ciężki dzień trzymam kciuki żeby się wszystko udało aczkolwiek padniesz na pyszczek z całą pewnością

Cytat:
Ja przez jakiś czas mam zamiar spać na tej żabie, bo ona się rozkłada A mała będzie w łóżeczku spać, będę ją brała tylko na karmienie w nocy. Nie wiem czy to wypali, ale póki co tak sobie wykombinowałam
ja mam taki sam zamiar jak brunetka chociaż tych krokietów jej nie daruje

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dzień dobry

A ja wczoraj pod nieobecnosć T. posprzątałam dom od podstaw typu kąty,szafy,kotłownia,spiż arka....
Spaliłam w piecu kilkanaście worków.Tyle śmieci może się nazbierać
A sprzątałam bo dziś T. ma robić garderobę z naszej starej szafy.Rozwala sie i szkoda wyrzucić wiec zamurowalismy okno w wiatrołapie i tam będzie garderoba na wszystkie smieci.

Nie spałam całą noc bo martwiłam się o T.
Pojechał po samochód do Torunia i wrócił dziś o 6 rano z nowym autkiem na 7 osób

Do tego mojego Maksa wyprawiłam na wycieczkę do Kołobrzegu.
Pojechał o 5 rano.
Jak ja przeżyję dzień?
A dziś rodzice przyjeżdzają bo mama miała przedwczoraj imieniny i tu robimy.
tak widzę że Nerolka nam wypoczywa czy mi się zdaję czy ty nadal w połogu jesteś gratki za autko to duże ułatwienie super!!!

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam w sobote

Mój Tż ma siekiere fiskarsa i jest bardzo zadowolony
my też mamy siekierę z fiskarsa i mąż sobie bardzo chwali

a tak z nowości to ja już też chyba jestem odkorkowanadziś rano idę do wc patrzę na papier a tam taki spory "glutek" coś ale to zdjęcie na tle orzeszka co Carmelka podesłała ale taki przezroczysto biały nie z krwią więc to może tylko część hmmm wybaczcie za opis szczegółowy ale co myślicie że to TO???
Stary 2011-06-18, 11:09   #581
meszsares
Zadomowienie

witam sobotnio
prosto z placu boju - wlasnie wynosza mi moje meble ze "starego" mieszkanka i ... jakos mi smutno Przearanzowalam je prawie od zera - lacznie z nowymi scianami itp, jest piekne, wysokie, z zajefajnym parkietem, moja cudna zielona lazienka... a teraz (z wielu roznych wzgledow) wynosze sie do "lokum w bloku", na ktorego remont juz nie mamy kasy i czasu, wiec bede musiala patrzec kilka lat na nie-swoja lazienke, krzywe sciany i gros wkurzajacych patentow. Na szczescie bedzie balkon, a za nim widok na duzy zagajnik; zapach choinek po kilku latach wdychania ulicznego kurzu-to mnie pociesza
a Wam iustynko jak idzie przeprowadzka???
brunetko - mi sie wydaje, ze kazdy wie co to antresola
dziubek - dobrze myslicie, taka opcja wg mnie najlepsza-oboje rodzice zajmuja sie dzieckiem w nocy i maja do niego blisko
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:11   #582
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ja mam taki sam zamiar jak brunetka chociaż tych krokietów jej nie daruje
Oj Shira nie gniewaj się już Zapraszam na krokiety chętnie się podzielę

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
brunetko - mi sie wydaje, ze kazdy wie co to antresola
:
To ja ci powiem, że ja wcześniej nie wiedziałam jak mi mąż powiedział, że zrobimy sobie coś takiego, to wogole nie miałam wyobrażenia co to jest i jak to wygląda
Stary 2011-06-18, 11:12   #583
sygine
Zadomowienie

Wy tu o tych czopach, a u mnie nic się nie chce zadziać, chociaż z drugiej strony to się cieszę, bo przynajmniej razem z P. możemy przeganiać Młodego z brzucha, a jak nie będzie czopa to pozostaną herbatki
Stary 2011-06-18, 11:16   #584
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Wy tu o tych czopach, a u mnie nic się nie chce zadziać, chociaż z drugiej strony to się cieszę, bo przynajmniej razem z P. możemy przeganiać Młodego z brzucha, a jak nie będzie czopa to pozostaną herbatki
taaa, trzeba zawsze zauwazac "plusy dodatnie" kazdej sytuacji
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:17   #585
Shira_83
Zadomowienie

[QUOTE=brunetka2000;275901 79]Oj Shira nie gniewaj się już Zapraszam na krokiety chętnie się podzielę

No dobrze a jakie nadzienie masz?

Stary 2011-06-18, 11:18   #586
brunetka2000
Zakorzenienie

[QUOTE=Shira_83;27590353]
Cytat:
Oj Shira nie gniewaj się już Zapraszam na krokiety chętnie się podzielę

No dobrze a jakie nadzienie masz?

Pieczarki z cebulką zaprawiane śmietanką i mąką
Stary 2011-06-18, 11:22   #587
BABONIK
Zadomowienie

meszsares , mam nadzieje,że jutro samopoczucie będzie lepsze

nerola- często się spóźniają z ZUSu z wypłatą,bo np... coś w papierach brakuje...a jeśli potrzebna Ci kasa to lepiej zadzwon i się dowiedz.po Twoim peslu Ci powiedzą,kiedy dostaniesz zasiłek.

shira- no jak czop poszedł to może w końcu coś ruszy

chociaż nie chcę martwic Shirki,Zmalowanej czy Dziubka.... ale na pewno się trafi jakaś przeterminowana a to czekanie dobija... no cóż trzymam żebyście wszystkie rodziły w bliskich okolicach tp

mam rbic obiad...a jakoś weny nie mam i AgaG. dalej sprzątac mi się nie chce

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:25   #588
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Witam sobotnio! Ja z dobrymi nowinami. Po weekendzie na 99% wyjdziemy,mam nadzieję że przed Bożym Ciałem będziemy. Dziewczyny jedzą ładnie aczkolwiek swoim tempem,ale nic na siłe.
Suuuuuuuuuuuuuper
Stary 2011-06-18, 11:25   #589
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Witam sobotnio! Ja z dobrymi nowinami. Po weekendzie na 99% wyjdziemy,mam nadzieję że przed Bożym Ciałem będziemy. Dziewczyny jedzą ładnie aczkolwiek swoim tempem,ale nic na siłe.
Stary 2011-06-18, 11:27   #590
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry, u nas też pogoda średnia bardzo ale mnie to w sumie odpowiada, przynajmniej nie pocę się jak świnka

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Witam z rana, u nas chyba taka srednia pogoda sie zapowiada, ale mi wszystko jedno i tak mam leżeć
No to witaj w klubie, u mnie też dziś w planach leżenie...

Cytat:
Śliczny jest ten pokoik kawał dobrej roboty odwaliłaś

Cytat:
Pojechał po samochód do Torunia i wrócił dziś o 6 rano z nowym autkiem na 7 osób
Gratuluję zakupu nowego autka

Cytat:

To ja ci powiem, że ja wcześniej nie wiedziałam jak mi mąż powiedział, że zrobimy sobie coś takiego, to wogole nie miałam wyobrażenia co to jest i jak to wygląda
Ja też bym nie widziała, co to antresola Słowo jest mi znane, ale nie potrafiłabym powiedzieć co to dokładnie jest

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:28   #591
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Super!!!!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:29   #592
Shira_83
Zadomowienie

[QUOTE=brunetka2000;275903 95]
Cytat:

Pieczarki z cebulką zaprawiane śmietanką i mąką
o mniam mniam takie są najlepsze

[QUOTE=BABONIK;27590459]
shira- no jak czop poszedł to może w końcu coś ruszy

chociaż nie chcę martwic Shirki,Zmalowanej czy Dziubka.... ale na pewno się trafi jakaś przeterminowana a to czekanie dobija... no cóż trzymam żebyście wszystkie rodziły w bliskich okolicach tp

no może ale ja cierpliwa jestem nie denerwuję się bo jeszcze czas chyab mycie okna pomogło

Cytat:
klask i:
Stary 2011-06-18, 11:30   #593
patik87
Zakorzenienie

Jakim cudem wpis brunetki jest nad wpisem belli?
Mało ważne, bella super wiadomość:cmo k: będzie tak jak być powinno.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:32   #594
nerola
BAN stały

Shirko a wiesz,ze zapomniałam że jestem jeszcze w połogu?
Fakt,jeszcze sie sączy ze mnie ale na śmierć zapomniałam.

Babonik mówisz?
To zadzwonie w poniedziałek do nich.
Ale boje sie złych wieści może dlatego czekam.

Mam wiesci od Marinki:
Dzis wyszli do domku.
Maluszek ma lekka zółtaczke(ale to norma-to moja opinia) i niestety jakąś alergie skórną bo ma czerwone plamy z ropniakami
Marinka nie ma pokarmu i płacze z bezsilności
Niunek nie umie ssać i są na MM.
Wieczorem Marinka wejdzie na wizaż

Bella świetne wieści !!!
W domku sie "dotrzecie" i karmienie pójdzie.
Alez sie cieszę

I tak w ogóle Bruneteczko witaj w domciu

I życzę wytrwałości mamusiom w szpitalu.I duuuużżżo zdrówka!!!

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-06-18 o 11:34
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:34   #595
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Ja też bym nie widziała, co to antresola Słowo jest mi znane, ale nie potrafiłabym powiedzieć co to dokładnie jest
ja tez miałam w starym domu taką antresole tylko nie wiedziałam że tak się to nazywa
Stary 2011-06-18, 11:40   #596
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też bym wolała mieć łóżeczko przy naszym łóżku, ale u nas się nie da bo mamy sypialnie na antresoli (gdyby ktoś pytał to taki pokój zrobiony z drewna nad pokojem, hmm pewnie i tak nikomu to nic nie mówi jak zrobię zdjęcie to pokaże) a tam wchodzi tylko nasze łoże małżeńskie i miejsca na łóżeczko nie ma, więc wyjścia innego nie mam

I o to nasza sypialnia

oj ja zawsze marzyłam o takiej antresoli, jak mieszkałam w poprzednim facetem w kawalerce to marzyło mi się łóżko na antresoli a pod spodem chciałam taką duuuużą szafę do której można by wchodzić ale nic z tego nie wyszło może i dobrze bo bym żałowała zainwestowanej kasy

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
dziubek - dobrze myslicie, taka opcja wg mnie najlepsza-oboje rodzice zajmuja sie dzieckiem w nocy i maja do niego blisko
dziękuję za poparcie moich planów

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

mam rbic obiad...a jakoś weny nie mam i AgaG. dalej sprzątac mi się nie chce
ja sobie zdaję sprawę że przeterminowanie i to przy 1 dziecku to nic nadzwyczajnego chociaż liczyłam i liczę na to że mnie ominie ale pożyjemy zobaczymy nic zrobić się nie da , ale powiem Wam że ja zawsze mam takie szczęście jak gdzieś wyjeżdzam to zawsze na końcu mi się trafia przydział do pokoi , w restauracji w 99% dostanę ostatnia to co zamawiałam do jedzenia, zawsze na końcu jakoś tak już mam

no to mieszkanko posprzątane, małż zrobi łazienkę jak wróci i laba, obiadek na dziś mam z wczoraj więc full relaks

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
[

[COLOR=DarkGreen]Mam wiesci od Marinki:
Dzis wyszli do domku.
Maluszek ma lekka zółtaczke(ale to norma-to moja opinia) i niestety jakąś alergie skórną bo ma czerwone plamy z ropniakami
no to super że do domku idą i tak jak piszesz wydaje mi sie że może w domku lepiej im pójdzie, "nauczą" się siebie i będzie ok !!!

Bella super , że dziewczynki gotowe do wyjscia super
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:44   #597
Shira_83
Zadomowienie

[QUOTE=nerola;27590628]Shirko a wiesz,ze zapomniałam że jestem jeszcze w połogu?
Fakt,jeszcze sie sączy ze mnie ale na śmierć zapomniałam.

ty się prosisz o baty na tyłasek zapomniała nie wolno ci się przemęczyć bo o krwotok itd nie trudno uważaj na siebie

Stary 2011-06-18, 11:44   #598
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny pokoil ta żabka prze słodka jest!

Cytat:
Ja przez jakiś czas mam zamiar spać na tej żabie, bo ona się rozkłada A mała będzie w łóżeczku spać, będę ją brała tylko na karmienie w nocy. Nie wiem czy to wypali, ale póki co tak sobie wykombinowałam
Ja własnie nie chciałam aby dzieciątko było w innym pokoju, zrobiłabym pokoik jakbym miała miejsce ale na początku spała by mała z Nami w sypialni bo mam miejsce ale jak Ty miejsca nie masz, to nie masz wyjścia

Cytat:
Dzień dobry

SCIO WIELKIE GRATULACJE!!!!
WITAMY AGATKĘ
W DODATKU ŚLICZNĄ AGATKĘ: love:
Dużo zdrówka dla Was

Brunetko pokoik śliczny.Taki przytulny

Wagi Waszych dzieciaczków piękne.

Pieleszko co za zmiana(awatarka)

Aaniu świetnie sobie radzicie z Adasiem
Wracajcie szybciutko do dumku

Wiecie,ze ja przy żadnym porodzie nie przeklęłam?A w myślach chodziło cały czas k...,s....h.....i takie tam ale sie hamowałam .
Przy Izie po cichu do poduszki tylko k***wa jak boli.
A to takie zabawne jak baba sie drze i wyzywa wszystko pod ręką

A ja wczoraj pod nieobecnosć T. posprzątałam dom od podstaw typu kąty,szafy,kotłownia,spiż arka....
Spaliłam w piecu kilkanaście worków.Tyle śmieci może się nazbierać
A sprzątałam bo dziś T. ma robić garderobę z naszej starej szafy.Rozwala sie i szkoda wyrzucić wiec zamurowalismy okno w wiatrołapie i tam będzie garderoba na wszystkie smieci.

Do tego mojego Maksa wyprawiłam na wycieczkę do Kołobrzegu.
Pojechał o 5 rano.
Jak ja przeżyję dzień?
POkaż zdjęcia furyy
Kurcze to fajnie Wam się trafiło !

Cytat:

I o to nasza sypialnia
Ja wiem, Ja wiem co to jest mój tesciu ostatnio właśnie robil antresole

Cytat:

a tak z nowości to ja już też chyba jestem odkorkowanadziś rano idę do wc patrzę na papier a tam taki spory "glutek" coś ale to zdjęcie na tle orzeszka co Carmelka podesłała ale taki przezroczysto biały nie z krwią więc to może tylko część hmmm wybaczcie za opis szczegółowy ale co myślicie że to TO???
Ja juz jestem głupia z tego czopa ponoć ma mieć kolor brązowo - czerwony...

Cytat:
SUPERRRRRRRRRRRRRRRRR:jup i:

Cytat:
Mam wiesci od Marinki:
Dzis wyszli do domku.
Miałam to samo pisać
Mi napisała jeszcze że możliwe że nie ma pokarmu, bo była straszna presja na cyca, nie chcieli dawać do karmiać i się stresowała że mały może być głodny Igorka ma kapać jeszcze w olanium i trzeć jakiś specjlanym specyfikiem. W poniedziałek ma wizytę u lekarza odnośnie tych plamek, bo nitk nic nie wie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:45   #599
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Świetny

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
pokoik a przy okazji tak się zastanawiam, dziewczyny (te które urządzają osobno pokoik dziecku) będziecie kursować do malucha z sypialni od samego początku??? będzie spało samo w pokoju?? bo ja jakoś założyłam że wygodniej będzie mieć małego obok siebie więc łóżeczko do sypialni wstawiłam a pokoik czeka do "za pare miesięcy "
Dokładnie tak- w naszym nowym mieszkaniu Julka będzie miała swój pokój, ale póki co będzie w naszej sypialni-niewiem ile czasu??okaże się.

Cytat:
Gratulacje nowego autka
A mama Jolanta?? Miłej imprezki.

Cytat:

I o to nasza sypialnia
Ale dużo schodów i chyba strome?

Co do naszego spotkanka, to mi prawdopodobnie pasuje każdy dzień Piszę prawdopodobnie, bo tak do końca niewiem, czy mąż bedzie mnie odwoził , czy sama pojadę. Jak sama, to kazdy dzień ok.

U mnie coś pochmurno-zaraz muszę sie brac za sprzątanie.
Mąż na dniówce, taty od rana nie ma-nawet go nie widziałam dzisiaj-wkurza mnie jego zachowanie.....Wczoraj zrobilam pyszny obiad, a on nawet nie zjadł-bo też wpadł i wypadł-wrócił koło północy. Wczoraj też dokupiliśmy z mężem mnóstwo jedzenia, na działce tez narwałam sałaty, szczypioru, ogórków- i co?? Wstaję rano-jego nie ma, i podejrzewam , ze śniadania też nie jadł.....wk......sie.
Rano był teśc przywiózł mi karpia i zabrał Tofika na działkę.
Dobrze, że niedługo mama przyjeżdża

No nic spadam i trzymam kciuki za dzisiejsze egzaminy

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:46   #600
zanetaa88
Zakorzenienie

My dzisiaj zaczynamy 35 tydzień

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości