|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Cytat:
Pokoik cudny, ja uwielbiam wszystko co kremowe-pościel w moich kolorkach .Cytat:
. Obudziłam się już o 8.00 rano, sąsiadka dzwoniła jak najęta. Jak można ludzi o tak wczesnej porze budzić ?Nerolka gratuluję nowej furki .
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-06-18 o 10:15 |
|||
|
|
|
#572 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
gdyby dzieciaki wiedziały co je czeka na zewnątrz to szybko by wyskakiwały z brzuszków. mój T. gada do brzucha i mówi: mówię ci bedziesz miał tu nieograniczoną przestrzeń, no chyba że kiedyś zamkną cię w więzieniu, to Cie ograniczą nerola gratulacje autobusiku. i skąd ty energie czerpiesz na porządki w domu, bo ja to się nawet ruszyc nie dam rady.
|
|
|
|
|
#573 |
|
BAN stały
|
Nerola to faktycznie dzien pelen wrazen
![]() I autko dla tak duzej rodzinki to tez chyba w tym momencie jedna z najbardziej potrzebnych rzeczy, tak więc gratuluje zakupu
|
|
|
|
#574 |
|
Zadomowienie
|
Brunetko
piękny pokoik Nerolka- gratulacje zakupu teraz to bedzie jazda a nie powinnaś zadzwonic sobie do ZUSu na zasiłki prowadzących działalnosc i zapytac co z Twoim macierzyńskim?? zebrałam truskawki i plecy mi pękają
|
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kompromis proponuję u mnie może nad osiedlem lać a u Ciebie nie ok ? ![]() a swoją drogą u mnie ani grama chłodniej, w nocy budzę się zlana potem serio i spać się nie da a efekt otwartego balkonu już mam w postaci TZ z bólem gardła no i nici z dalszego wyganiania Szymka bo się boję zarazićNerolka dzięki kobietki za odpowiedz w sprawie pokoju, no ja na łóżeczko w sypialni się zdecydowałam ze względu na męża żeby spać razem a swoją drogą niech się przyda i chociaż na początku podaje mi małego do karmienia przynajmniej na początku
|
|
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zrobię zdjęcie to pokaże) a tam wchodzi tylko nasze łoże małżeńskie i miejsca na łóżeczko nie ma, więc wyjścia innego nie mam ![]() I o to nasza sypialnia Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-18 o 11:00 |
|
|
|
|
#577 |
|
BAN stały
|
Dziękuję Wam
To CHRYSLER VOYAGER A T. upolował go za taką cenę,ze szok. Facet ewidentnie chciał się pozbyć a to jakiś bogacz.Nawet chciał zamówić lawetę by wział go jakiś handlarz ale T. obiecał,ze pojedzie i tym sposobem mamy. Sprzedaliśmy wcześniej busa ,to wystarczyło dołożyć 800 zł. I mamy autobus A do sprzedania mamy jeszcze stara osobówkę(teraz na aukcji nie poszedł tak jak chcielismy),wiec się zwróci i jeszcze zostanie ![]() Babonik mówisz,ze powinnam? Jakoś nie ciagnie mnie bo nie wierzę,ze coś mi się należy. Liczę,ze dostanę w lipcu dopiero jak już. Dziewczynki ale ja już nie jestem w ciaży,wiec mogę dizałać w domu ![]() Wiem,ze tego nikt za mnie nie zrobi a uzbierało się masę niepotrzebnych rzeczy. I tak cześc do sprzedania,wieksza do pieca. |
|
|
|
#578 |
|
Rozeznanie
|
Witam w sobotni ranek.wlasnie pije kawe, cos mnie dzis brzuszek kuje.Dzis mam malowanie sypialni , no I wieczorem grila, troche sie juz umordowalam przy wynoszeniu rzeczy z sypialni,lekkich oczywiscie. Wpadlam tylko na chwilke , pozniej Was nadrobie. Wczoraj Tz zamowil lozeczko, komode I materac, wkleje Wam link:
http://www.mothercare.com/richContent/B004EYGQV0 Dobra zmykam do sklepu po drobne zakupy. Zycze milego dnia. |
|
|
|
#579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam sobotnio ![]() U nas wreszcie pogoda do życia - chłodno i pochmurnie Zaraz muszę się zabrać za porządki, to przynajmniej popołudnie będę miała wolne ![]() W ogóle, to obudziłam się dzisiaj z rana z takim bólem nadgarstka, że myślałam, że go w nocy złamałam przez sen. Na szczęście trochę nim poruszałam i jak się rozgrzał, to już tak bardzo nie boli ![]() Łóżeczko już stoi złożone, więc później pstryknę fotkę i się pochwalę, ale najpierw muszę ogarnąć pokój bo coś się ciasno zrobiło i za dużo wszystkiego Mykam sprzątać i do później mamusie Nerola gratuluję zakupu samochodu To teraz szerokich dróg bez wybojów i bezawaryjnej jazdy życzę
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-06-18 o 11:08 |
|
|
|
|
#580 | |||||
|
Zadomowienie
|
dobry laseczki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratki za autko to duże ułatwienie super!!!![]() Cytat:
a tak z nowości to ja już też chyba jestem odkorkowana dziś rano idę do wc patrzę na papier a tam taki spory "glutek" coś ale to zdjęcie na tle orzeszka co Carmelka podesłała ale taki przezroczysto biały nie z krwią więc to może tylko część hmmm wybaczcie za opis szczegółowy ale co myślicie że to TO???
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
witam sobotnio
prosto z placu boju - wlasnie wynosza mi moje meble ze "starego" mieszkanka i ... jakos mi smutno Przearanzowalam je prawie od zera - lacznie z nowymi scianami itp, jest piekne, wysokie, z zajefajnym parkietem, moja cudna zielona lazienkaa Wam iustynko jak idzie przeprowadzka??? brunetko - mi sie wydaje, ze kazdy wie co to antresola ![]() dziubek - dobrze myslicie, taka opcja wg mnie najlepsza-oboje rodzice zajmuja sie dzieckiem w nocy i maja do niego blisko |
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- To ja ci powiem, że ja wcześniej nie wiedziałam
|
|
|
|
|
#583 |
|
Zadomowienie
|
Wy tu o tych czopach, a u mnie nic się nie chce zadziać, chociaż z drugiej strony to się cieszę, bo przynajmniej razem z P. możemy przeganiać Młodego z brzucha, a jak nie będzie czopa to pozostaną herbatki
|
#584 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#585 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=brunetka2000;275901 79]Oj Shira nie gniewaj się już
![]() No dobrze a jakie nadzienie masz? ![]()
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#587 |
|
Zadomowienie
|
meszsares
, mam nadzieje,że jutro samopoczucie będzie lepsze![]() nerola- często się spóźniają z ZUSu z wypłatą,bo np... coś w papierach brakuje...a jeśli potrzebna Ci kasa to lepiej zadzwon i się dowiedz.po Twoim peslu Ci powiedzą,kiedy dostaniesz zasiłek. shira- no jak czop poszedł to może w końcu coś ruszy ![]() chociaż nie chcę martwic Shirki,Zmalowanej czy Dziubka.... ale na pewno się trafi jakaś przeterminowana a to czekanie dobija... no cóż trzymam żebyście wszystkie rodziły w bliskich okolicach tp![]() mam rbic obiad...a jakoś weny nie mam i AgaG. dalej sprzątac mi się nie chce
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sobotnio! Ja z dobrymi nowinami. Po weekendzie na 99% wyjdziemy,mam nadzieję że przed Bożym Ciałem będziemy. Dziewczyny jedzą ładnie aczkolwiek swoim tempem,ale nic na siłe.
|
#590 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
, u nas też pogoda średnia bardzo ale mnie to w sumie odpowiada, przynajmniej nie pocę się jak świnka![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Słowo jest mi znane, ale nie potrafiłabym powiedzieć co to dokładnie jest
|
||||
|
|
|
#591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super!!!!! ![]() |
|
|
|
|
#592 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=brunetka2000;275903 95]o mniam mniam takie są najlepsze
![]() [QUOTE=BABONIK;27590459] shira- no jak czop poszedł to może w końcu coś ruszy ![]() chociaż nie chcę martwic Shirki,Zmalowanej czy Dziubka.... ale na pewno się trafi jakaś przeterminowana a to czekanie dobija... no cóż trzymam żebyście wszystkie rodziły w bliskich okolicach tp![]() no może ale ja cierpliwa jestem nie denerwuję się bo jeszcze czas chyab mycie okna pomogło ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Jakim cudem wpis brunetki jest nad wpisem belli?
Mało ważne, bella super wiadomość |
|
|
|
#594 |
|
BAN stały
|
Shirko a wiesz,ze zapomniałam że jestem jeszcze w połogu?
Fakt,jeszcze sie sączy ze mnie ale na śmierć zapomniałam. Babonik mówisz? To zadzwonie w poniedziałek do nich. Ale boje sie złych wieści może dlatego czekam. Mam wiesci od Marinki: Dzis wyszli do domku. Maluszek ma lekka zółtaczke(ale to norma-to moja opinia) i niestety jakąś alergie skórną bo ma czerwone plamy z ropniakami ![]() Marinka nie ma pokarmu i płacze z bezsilności ![]() Niunek nie umie ssać i są na MM. Wieczorem Marinka wejdzie na wizaż Bella świetne wieści !!!W domku sie "dotrzecie" i karmienie pójdzie. Alez sie cieszę ![]() I tak w ogóle Bruneteczko witaj w domciu ![]() I życzę wytrwałości mamusiom w szpitalu.I duuuużżżo zdrówka!!! Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-18 o 11:34 |
|
|
|
#595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#596 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj ja zawsze marzyłam o takiej antresoli, jak mieszkałam w poprzednim facetem w kawalerce to marzyło mi się łóżko na antresoli a pod spodem chciałam taką duuuużą szafę do której można by wchodzić ale nic z tego nie wyszło może i dobrze bo bym żałowała zainwestowanej kasy Cytat:
Cytat:
jak gdzieś wyjeżdzam to zawsze na końcu mi się trafia przydział do pokoi , w restauracji w 99% dostanę ostatnia to co zamawiałam do jedzenia, zawsze na końcu jakoś tak już mam ![]() no to mieszkanko posprzątane, małż zrobi łazienkę jak wróci i laba, obiadek na dziś mam z wczoraj więc full relaks ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Bella ![]() super
|
||||
|
|
|
#597 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=nerola;27590628]Shirko a wiesz,ze zapomniałam że jestem jeszcze w połogu?
Fakt,jeszcze sie sączy ze mnie ale na śmierć zapomniałam. ty się prosisz o baty na tyłasek zapomniała nie wolno ci się przemęczyć bo o krwotok itd nie trudno uważaj na siebie
|
#598 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta żabka prze słodka jest!Cytat:
ale jak Ty miejsca nie masz, to nie masz wyjścia ![]() Cytat:
![]() Kurcze to fajnie Wam się trafiło ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ponoć ma mieć kolor brązowo - czerwony...Cytat:
Cytat:
![]() Mi napisała jeszcze że możliwe że nie ma pokarmu, bo była straszna presja na cyca, nie chcieli dawać do karmiać i się stresowała że mały może być głodny Igorka ma kapać jeszcze w olanium i trzeć jakiś specjlanym specyfikiem. W poniedziałek ma wizytę u lekarza odnośnie tych plamek, bo nitk nic nie wie ![]() |
|||||||
|
|
|
#599 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A mama Jolanta?? Miłej imprezki. Cytat:
Co do naszego spotkanka, to mi prawdopodobnie pasuje każdy dzień Piszę prawdopodobnie, bo tak do końca niewiem, czy mąż bedzie mnie odwoził , czy sama pojadę. Jak sama, to kazdy dzień ok.U mnie coś pochmurno-zaraz muszę sie brac za sprzątanie. Mąż na dniówce, taty od rana nie ma -nawet go nie widziałam dzisiaj-wkurza mnie jego zachowanie.....Wczoraj zrobilam pyszny obiad, a on nawet nie zjadł-bo też wpadł i wypadł-wrócił koło północy. Wczoraj też dokupiliśmy z mężem mnóstwo jedzenia, na działce tez narwałam sałaty, szczypioru, ogórków- i co?? Wstaję rano-jego nie ma, i podejrzewam , ze śniadania też nie jadł.....wk......sie.Rano był teśc przywiózł mi karpia i zabrał Tofika na działkę. Dobrze, że niedługo mama przyjeżdża ![]() No nic spadam i trzymam kciuki za dzisiejsze egzaminy
|
||||
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj zaczynamy 35 tydzień
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

Kładłam się spać to też się pojawiła, wstaje też jest !!!
. 

i skąd ty energie czerpiesz na porządki w domu, bo ja to się nawet ruszyc nie dam rady.
niech będzie chłodniej ale bez deszczu 
jak zrobię zdjęcie to pokaże) a tam wchodzi tylko nasze łoże małżeńskie i miejsca na łóżeczko nie ma, więc wyjścia innego nie mam 

gratki za autko to duże ułatwienie super!!!
żebyście wszystkie rodziły w bliskich okolicach tp
klask i: