![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)
Moja znajoma umówiła się z facetem z internetu- dobrze zarabiającym, posiadającym własne auto, niestety z innego miasta. Jako, że ona niedawno straciła pracę i jest bezrobotna, wolała by to właśnie on do niej przyjechał, w końcu podróż kosztuje. Facet stwierdził, że nie przyjedzie bo "coś tam"i ostatecznie ona pojechała. Byli na mieście i chcieli gdzieś usiąść, stoją przed kawiarnią a facet wypalił "nie, tu jest za drogo, znam lepsze miejsce" i zabrał ją do... McDonalda. Zamówił dwie kawy... I poprosił, by zostały policzone osobno. Jej błąd, że w ogóle pojechała
![]()
#92 |
Raczkowanie
|
Mój były:
- leżę chora w łóżku, rozmawiamy przez telefon, on mówi że nie może do mnie przyjechać bo nie ma kasy na bilet (1.60 zł w jedną stronę), pracował wtedy i na fajki kasę zawsze miał - nasza 1 rocznica, pyta czy pójdziemy do kawiarni, w środku oznajmia że nie ma kasy, musiałam zapłacić za nas oboje - jeśli pisał do mnie smsy to tylko z GG bo mu szkoda było płacić, mieliśmy nawet numer w tej samej sieci więc smsy miałby po 1 grosz, zawsze więc musiałam czekać na odpowiedź aż wróci do domu - nic mi nie kupił na urodziny ( a obchodziłam je dwa razy w czasie gdy byliśmy razem) bo nie miał kasy ani pomysłu, raz dostałam kubek na gwiazdkę, drugi raz na gwiazdkę srebrny łańcuszek za 20 zł (wspominałam już że wtedy pracował i zawsze miał kasę na fajki?), ja mimo że się jeszcze uczyłam zawsze mu coś kupowałam - parę miesięcy przed rozstaniem poprosił mnie żebym mu kupiła doładowanie do telefonu łącznie za 200 zł, do tej pory mi nie zwrócił, wtedy nie pracowałam i to była dla mnie duża kwota - jak zdałam egzamin na prawo jazdy zabrał mnie w nagrodę na hamburgera do McDonalda Całe szczęście że pozbyłam się tego buraka ze swojego życia ![]() __________ przypomniałam sobie jeszcze taką sytuację, trochę odbiegnę od tematu: Byłam ostatnio z siostrą w drogerii natura, przy kasie najpierw płaciła siostra, za nią ja. Płacę, pani w kasie pyta czy nie mam 9 groszy drobnych. Ja grzebię w portfelu, wygrzebuję 8 groszy. Ona patrzy ma mnie i mówi: brakuje grosza. Ja mówię: no to będę pani winna. Ona powtarza: brakuje grosza (w ogóle co za śmieszna sytuacja żeby się dopominać tego grosza??) Z siostrą mówimy jednocześnie że przed chwilą siostrze pani nie wydała (wtedy się nawet nie zająknęła czy może być winna grosza) Z łaską mnie wtedy skasowała. Poczułyśmy się z siostrą zażenowane Edytowane przez pchła Czas edycji: 2011-06-18 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozna oszczedzac, odkladac pieniadze na jakis cel a mozna z siebie robic pajaca. Zawsze mnie cos takiego zniesmaczalo i dlatego kilka miesiecy po przyjezdzie tutaj wynajelam z bylym mieszkanie tylko dla nas a nie z byle kim ( przez te 5 miesiecy mieszkajac z grupka innych osob prawie dostalam zalamania nerwowego - nie tak drastyczne przyklady aczkolwiek wciaz szokujace). Moja mama ma znajoma - powodzilo i powodzi im sie calkiem niezle - w sumie to mila osoba i po latach przywyklysmy. Zaproszenie na kawe - na stole leza 2 kawaleczki ciasta. Wchodze ja - niezapowiedziany gosc, dwa kawaleczki ciasta zostaje przekrojone i sa 4! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
tiaa... z tymi groszami, to zawsze tak jest
![]() Jedna pani jakiś czas temu nie wydała mi 11 groszy i myślałam, że to żart (był to nocny i godzina wczesnowieczorna), zajrzałam do kasy i niby nie miała... Z ciastem też dobre ![]()
Nadal myślimy nad tym, co kupujemy ![]() Piękno rodzi się w bólach niestety ![]() 290cc anatomy 29.04.2017 piękna data ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nikisa Czas edycji: 2011-06-18 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do tego grosza, wydaje mi się, że Ty też zachowałaś się podobnie, jak wszystkie panie na kasie "będę winna grosza". Grosz do grosza.... Mnie to osobiście denerwuje, bo nikt nie spyta, czy może być dłużny grosza, tylko stwierdza, a to już jest niegrzeczne. Zarówno z jednej, jak i z drugiej strony. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() I jakby mnie facet "w nagrodę" za cokolwiek miał zabierać do McDonalda, to bym już wolała, żeby mnie po prostu wyściskał i pogratulował. Jak Ci Twoje podejście pasuje, to ok, ale nie narzucaj go innym. Bo dla mnie, na przykład, rzucenie hasłem "nie kupię Ci bo już dostałaś od kogoś innego" to trochę buractwo ![]()
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2011-06-18 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W zasadzie na urodziny/imieniny/święta też nic nie powinna dostać, bo przecież na pewno dostanie jakiś prezent od mamy/taty/przyjaciółki, to na cholerę jej dwa prezenty???!!! ![]() Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2011-06-18 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
były mojej przyjaciółki. ona - uczy się w ostatniej klasie technikum, on już po 20, pracuje.
Przyjaciółka miała studniówkę, na która brała chłopaka. Płaciła za wsyzstko - za imprezę, szyła sobie sukienkę, załatwiała dojazd tam i z powrotem. Byłam przy ich rozmowie, kiedy zaproponowała, zeby kupił na tę studniówkę flaszkę - chłopak się zająknął i powiedział "wiesz co, ja nie będę pił, kupię sobie tylko paczkę fajek i mi to wystarczy" szok, 20 zł poskąpił... nie muszę chyba dodawać, ze przyjaciółka nie dostała od buraka nawet symbolicznej róży z okazji tej imprezy? Bo jej klasa miała układ poloneza z różą w jednej ręce "więc po co ci kwiatek skoro jednego już dostaniesz" (kwiatek w cenie studniówki ![]() zresztą, o tym to by też można książki pisać... |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście chodziło mi o niektorych, nie o wszytskich, mój tato też jakoś specjalnie nie biduje i nie żałuje sobie ![]() Nie wiem, ale śmiesznie to wygląda tak czy siak ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak obroniłam się to pojechaliśmy ze znajomymi do MCDonalda i TŻ mi zafundował wypas żarcie ![]() ![]() No ale to nie było w nagrodę tylko tak o w ramach dnia wolnego od diety ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zreszta - moi rodzice tez nigdy przesadnie nie byli oszczedni wiec z domu tego nie wynioslam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Copyraptor
|
Gupku, weź mnie nie załamuj mówiąc o "wypas żarciu" w McD
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
z całym szacunkiem ale niektóre posty aż kipią postawą roszczeniową.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czasem mam ochotę na tortille czy skahea z mcdonalda, ale sobie nie pozwalam bo mój brzuszek baaardzo po takim syfie cierpi ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() Co nie zmienia faktu, że jak ktos nie kupi tej wódki to jakiś super przejaw skąpstwa to nie jest ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ ogólnie oszczędny nigdy nie był, zwłaszcza na naszym związku nie oszczędzał...
Jednak ostatnio przechodzi sam siebie. Od 3 miesięcy pracuje na 2 etatach, czyli pieniądze ma. Ja studiuję i dorabiam w weekendy, ale to kwoty niewielkie, tym bardziej w porównaniu z nim. Kupił sobie samochód(15tys ze wszystkim opłatami i nowym sprzętem), a ostatnio w kinie czy gdziekolwiek byliśmy 2 miesiące temu... Minął tydzień od wypłaty, auto zalane, 2 nowe płyty, pytam się czy może gdzieś wyjdziemy, co słyszę - "Chętnie, ale niestety nie mam kasy, więc jeśli gdzieś wyjdziemy, to będziesz płacić" Kurczę, zawsze było u nas, że jakoś dzielimy się, raz ja gdzieś wezmę Ciebie, raz Ty mnie, ale rozpieprzyć wypłatę w tydzień i nie mieć nic na nas? |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pudełko czekoladek też pewnie nie wytrzyma 2 dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
.
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Boże jak czytam niektóre komentarze to nie mogę O_O powinnam dziękować bogu, że nigdy na takiego typka nie trafiłam. Osobiście jestem za tym, że dzielić się wydatkami na zasadzie raz ja płacę, raz facet, bez rozliczania się co do grosza (oczywiście jak facet chce płacić to ja nie protestuję :P).
Aleee moja koleżanka miała kiedyś współlokatorów, którzy zabranili jej używać suszarki, bo skoro oni nie suszą włosów (a rachunek za prąd dzielili po równo) to ona też nie powinna O_o. Innemu współlokatorowi (mieszkała tam owa para, 2 moje kolezanki i jeden facet) schowali czajnik elektryczny bo za dużo herbat pił O_o. W końcu koleżanki się wkurzyły i podliczyły ile każdy z domowników wydaje i okazało się że i tak ta para zużywa najwięcej prądu co zamknęło im usta (poza tym koleżanka się wkurzyła i powiedziała ze jak im tak zalezy to będzie dopłacać to kilka złotych za suszarkę). Dla mnie ta sytuacja to była jakaś masakra. Poza tym one zawsze jak przywoziły albo piekły jakieś ciasto to się dzieliły z wszystkimi współlokatorami (co dla mnie jest normalne jak się mieszka razem) a oni jak raz upiekli to zjedli po kilka kawałków i stwierdzili, że więcej nie zmieszczą więc muszą ciasto zamrozić, żeby się nie zmarnowało. Nawet ich się nie spytali czy nie mają ochotę na kawałek O_O
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie tragiczny koleś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak dziwnie to brzmi, koleś 'przeszedł sam siebie' bo kupił sobie auto zamiast zabrać dziewczynę do knajpy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a po co kupowałaś mu doładowanie do telefonu za 200 zł???? kto komu daje takie prezenty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Niektóre historie są świetne ![]() Ale wybaczcie - w niektórych sytuacjach drogie Wizażanki, same jesteście sobie winne. Znając swoich niewątpliwie skąpych facetów, fundujecie im jeszcze drogie prezenty czy też pożyczacie pieniądze. Dla mnie to czysta głupota. Ale cóż... ![]()
![]() |
#113 |
Copyraptor
|
Kamilora, daj spokój, zakochana kobieta zrobi dużo, wcale nie zauważa, że to głupie postępowanie. Jasne, z perspektywy czasu się zorientuje i pewnie więcej tego błędu nie popełni. Miłość zaślepia. To jest wątek który służy temu, żebyśmy się mogły pośmiać/pozałamywać z powodu facetów-sknerusów, a nie wytykać komuś, że ach, jak mogłaś tak zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I to prawda. Miłość zaślepia ![]()
![]() |
#115 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() ![]()
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2011-06-18 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Mi w sumie jedna sytuacja utkwila w pamieci
![]() ![]() Na co chlop krzyknal : "mam pomysl pojdziemy do xyz( sklep)". Mysle: 'Nareszcie. Jest tam kawiarnia, to posiedzimy i chociaz sie cieplej herbaty napijemy'. Niestety przeliczylam sie. Owszem usiedlismy, ale nie w kawiarni, tylko na laweczce na przeciwko stoiska z miesem ![]() ![]() Zapytalam sie czy moze wejdziemy na herbate ( zasugerowalam ze zaplace za siebie) na co on stwierdzil, ze i tak za chwile musi isc do domu to nie bedzie przeplacal ![]() No ale podsumowujac, randke pamietam do dzis ![]() Edytowane przez Addicted to love Czas edycji: 2011-06-18 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Copyraptor
|
A tego to akurat nie wiesz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja na szczęście chyba nigdy w życiu nie miałam do czynienia z takimi skąpcami. Mój TŻ się uczy,ja też,więc jako tako swoich pieniędzy nie mamy ale logiczne jest to,że jak ja mam w dany dzień 20 złoty to kupuję coś dla nas a jak on ma to i on płaci. No i zawsze każe mi wybierać co tylko chcę,nie jest tak,że ma przypuśćmy 3 dychy to może przeznaczyć dla nas 10 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Miałam trochę sytuacji związanych ze sknerami, ale zacznę może od tej: swego czasu łaził za mną kumpel z grupy na studiach. Długo tego nie zauważałam, gdyż od zawsze otaczam się głowie męskim towarzystwem. Zdecydowana większość z owego towarzystwa nie ma problemu z postawieniem kawy, czy coli, gdy gdzieś idziemy. W każdym razie ten "latający" zachowywał się podobnie. Gdy uczyliśmy się razem gdzieś w knajpce (piękne czasy) i coś piliśmy, on po skończonym "spotkaniu" pędził na złamanie karku, by uregulować rachunek. Raz byliśmy w kinie, innym razem spotkaliśmy się na jakiejś imprezie i sytuacja z płaceniem się powtarzała. No i doszło do głównej historii. Facet został zaproszony na wesele, ale na kilka dni przed imprezą jego partnerka go wystawiła. Spytał, czy z nim pójdę. Lubię się bawić, więc poszłam. Para załatwiła nocleg w domu kogoś z rodziny. Wszyscy wiedzieli, że jestem tylko jego koleżanką i mieliśmy przygotowane 2 osobne łóżka. Chcę się podłożyć do "mojego", a tu kumpel sobie leży i wyjeżdża z tekstem: "no... Tyle rzeczy ci postawiłem, wiec fajnie byłoby, gdybyś się odwdzięczyła". Nie chciałam robić cyrku przy obcych ludziach i poszłam spać do "jego" łózka. Na szczęście był tak pijany, że chwilę później zasnął, ale ja całą noc czuwałam, by czasem nie obudzić się z nim w tym 2 łóżku. Z typem zerwałam kontakt, a na uczelni byliśmy tylko na "cześć". Najlepsze jest to, ze on nie wie, o co chodzi. Albo rżnie głupa albo... Ale nie obchodzi mnie to. Może nie jest to klasyczny przykład sknery, ale na pewno pewna odmiana.
Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2011-06-18 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.