|
|
#4231 |
|
Matka Smoka
|
Dot.: Krakowianki - część XI
Ale kłamię - nie ma konserwantów
![]() No ale tydzień wytrzyma
Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2011-06-18 o 12:11 |
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
No to piszę, że koszt.. Zwłaszcza, że ceny idą w górę
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4234 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Melka, wiem co piszesz tylko ze się zastanawiałam co jest bardziej opłacalne, węgiel czy gaz, bo kiedyś wiele osób przerobilo dla oszczędzności ogrzewanie i ogrzewa gazem, który w rok-dwa po przeróbce cenowo skoczył w górę...
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim domu gaz się nie sprawdził, kilka lat temu próbowaliśmy nim grzać ale po 2 miesiącach i astronomicznym rachunku 3 000 odpuścili rodzice - niestety jest stara instalacja, która żre dużo gazu a nie daje ciepła (było maks. 18 stopni ciepła). Teraz węglem, bo co zrobić? ![]() Znajomi ogrzewają cały dom... kominkiem. I w najzimniejsze miesiące miesięczne koszty to ok. 100 zł... Minusem jest to że pył wszędzie, ale to wszędzie
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
Kasiencja a jaki Ty masz rozmiar i wzrost? Bo mam 3 weselne sukienki więc mogę pożyczyć...
|
|
|
|
#4237 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Blair, zależy to tez kiedy był zbudowany dom, bo czasem nie łatwo przerobić na kominek.. Ale mam sąsiadów którzy palą w piecu drzewem, efektem jest to, ze po sąsiedzku nasz tynk z jednej strony był tak brudny, że trzeba było przemalować. Zresztą po zapachu wątpię, by było to tylko drzewo
W każdym razie woda+gaz+prąd i inne w domu czasami (podkreślam czasami, bo trzeba kombinować po prostu tak by to sie oplacało i tyle) wychodzą masakrycznie drogo, drożej niż opłaty za mieszkanie, a mówię o samych opłatach. Bo jak przychodzi do większego remontu jak taki dach, za który w bloku nie płaci jedna rodzina, to koszty sa ogromne.
|
#4238 |
|
Pani Buka
|
Kama, jestem raczej niższa (ok. 1,63cm), rozmiar raczej 38, szukam czegoś z bardziej dopasowaną górą i rozszerzanym dołem sięgającym do kolan
tzn ta sukienka od koleżanki nie była zła, ale musiałabym jeszcze raz przymierzyć.
|
#4239 |
|
Zadomowienie
|
To ew. musiałabyś do mnie wpaść i pooglądać. Zapraszam serdecznie
|
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale w blokach chyba też się płąci za ogrzewanie, nie?
My akurat za węgiel nie płaciliśmy więc nie pomyślałam ![]() Cytat:
Ale nie wydaje mi się żeby koszty życia w domu były większe niż w bloku I weź pod uwagę, że masz wtedy 150-250 metrów a nie 50-100, ogród, brak sąsiadów nad, pod itp. Dla mnie bez porównania. Od kiedy na 1 roku zamieszkałam tu w bloku to stwierdziłam, że to straszne, że niektórzy tak całe życie mają
|
|
#4241 |
|
Pani Buka
|
Kama - daj tylko znać gdzie
![]() a co do domku, no to oczywiście, gdyby było mnie na to stać... miałam okazję pomieszkiwać w domku u paru znajomych rodziców i naprawdę - bez porównania, szczególnie jeśli tak jak ja mieszka się w mało ciekawej okolicy (nie mówię o Krakowie). takze M-ka - mam tak "strasznie" całe życie ![]() ps. czuję się jak na ostrym kacu, a nauka czeka
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2011-06-18 o 12:55 |
|
|
|
#4242 |
|
Copyraptor
|
Moja też
Granatowa, sen do północy to ja widuję, jak się czasem w ciągu dnia zdrzemnę |
|
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
W blokach to rozkładają na cały rok i doliczają do czynszu, więc niby nie wychodzi drogo, a jednak czynsz 700zł miesięcznie za 3 pokojowe mieszkanie - my tyle płacimy - to nie bagatela. A oprócz tego gaz 400zł co 2 miesiące i jeszcze prąd, radio-tv (jak chcesz mieć wiecej programów to jeszcze jakaś antena albo dekoder), internet, telefon.. No i niby "darmowa" służba zdrowia - np. moja siostra za plomby na NFZ płaci 80zł żeby nie mieć czarnych zębów z przodu
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie śliczną koralową sukienkę i ramoneskę
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Trust, poradź mi jaki lakier do pazokci i jaki makijaż do tej kiecki
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Melka, może mały kontrast? Czerwone paznokcie + usta (Tobie wyjątkowo ładnie byłoby w soczystej czerwieni), ewentualnie jakaś czerwona bransoletka i kolczyki. Makijaż takie szare smokey eyes (pięknie pasuje do niebieskich oczu A zaraz zrobię fotę Tylko kiecka wymiętolona^^
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
A od czego jest kredka i powiększanie ust?
![]() Ok, dodaję zdjęcia ![]() Ramoneska na żywo wygląda lepiej, tu mi aparat pozjadał kolory.
Narysuj mnie Pociągnij kreskę Dodaj uczucia Stwórz... To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście. Edytowane przez trustmyself Czas edycji: 2011-06-18 o 13:59 |
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
To się nie uda
nie wspominając, że moja ręka i kredka = Myślalam, żeby oko maznąć jasnym cieniem, po czym zaakcentować szafirowym pigmentem. A skoro tak to usta chcialabym delikatne ( u mnie albo oczy albo usta ). Tylko nie wiem w takim wypadku jaki kolor lakieru dopasować Na stanie mam nowy fuksjowy, miętowy i beże, więc w razie czego musiałabym jeszcze dopkupićAle się zasłodziłam.. apetyt przedokresowy mam jak smok znowu przytylam ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
![]() Brunetkom to chyba lepiej.. wam pasuje większość kolorów
|
|
|
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zdecydowanie lepiej będzie Ci w szaro-grafitowym smokey, pięknie komponuje się z niebieskimi tęczówkami (szkoda, że ja nie mam niebieskich oczu, bo byłby to mój ulubiony makijaż). Usta jak już chcesz zrób sobie "nude" i tylko pociągnij mocno odbijającym światło błyszczykiem (żeby je powiększył). Koniecznie nałóż bronzer na buzię! Paznokcie maźnij na szaro lub taki niebieski, jak mam na zdjęciu, będzie się miło komponował ![]() A co do koloru moich włosów, denerwuje mnie, już mi się znudził, a znowu nie chcę ich farbować
|
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
Sukienka super...
![]() Chciałam kupić sobie czerwoną marynarkę ale jakoś spotkać nie mogę. Jutro idę na Plac Nowy, bo Rodzice przyjeżdżają to może coś tam wynajdę dla siebie. |
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Eveline, tak ?
|
|
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Na tandecie będzie dużo kolorowych marynarek
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Nie idę na dzisiejszy egzamin
Nic nie umiem. Pójdę za tydzień, od razu machnę administrację i ekonomię.Cholera, mogłam się wcześniej zacząć uczyć
|
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Melka, Eveline Color Show
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
Jak jutro tam nic nie znajdę to pojadę na tandetę.
Chyba się przefarbuję na pamarańczowo-rudy z blond pasemkami... Co myślicie? |
|
|
|
#4259 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4260 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sasiedzi 'podworkowi' tez moga byc upierdliwi, uwierz mi Jednak juz musi byc naprawde glosno aby zadzwonili na policje (u mnie raz byla policja-rodzice robili impreze na podworku,przeciagnela sie na zabawe 2 dniowa i ktos przyniosl pod koniec wieeeelkie glosniki-tance na lawach ogrodowych byly )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz rodzice maja w domu ogrzewanie gazowe-nie wychodzi drogo..wazne, ze dom jest porzadnie ocieplony. Do tego dochodzi ogrzewanie podlogowe, ktore dlugo trzyma cieplo Kilka lat temu zrobili dodatkowo kominek-jest w pokoju ale cieplo bez problemu rozchodzi sie na cale pietro a na gore jest wypuszczona rura wiec tam tez jest w miare W kominku dlatego rodzice pala gdy nie ma mnie i rodzenstwa w domu Tez wam co chwile wychodzi jakis konkurs 'mama'? jak sie kliknie gdziekolwiek z boku okna?
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

W każdym razie woda+gaz+prąd i inne w domu czasami (podkreślam czasami, bo trzeba kombinować po prostu tak by to sie oplacało i tyle) wychodzą masakrycznie drogo, drożej niż opłaty za mieszkanie, a mówię o samych opłatach. Bo jak przychodzi do większego remontu jak taki dach, za który w bloku nie płaci jedna rodzina, to koszty sa ogromne.

znowu przytylam 
Nic nie umiem. Pójdę za tydzień, od razu machnę administrację i ekonomię.