Plotkowy dla Avono-maniaczek - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-18, 21:41   #3721
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Śliczne kolorki Wszystkie
W sumie te 2 pierwsze od lewej to jak nasz Vivid Violet i Blue Shock. I nawet ten lustrzany efekt pasuje do tego z katalogu.
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 22:12   #3722
musso4
Zakorzenienie

dzięki za rady zapytam jeszcze w aptece o ten lokomotiw w syropie

goście już pojechali, Klaudia wykąpana teraz lecę ją ululam chyba szybciej siebie ululam jak nie zasnę to jeszcze zajrzę miłego wieczoru
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 22:14   #3723
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Sarunieczka Ty już za niedługo śmigasz nad morze, nie? Ale Ci zazdroszczę, ja jeszcze dwa miesiące....
tak,11 lipca już będę na miejscu

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
Tak, słabiej łapie się opaleniznę Ale całkowicie blokuje słońce dopiero filtr 50+.
No właśnie,czyli w sumie dobrze że zawsze kupowałam krem z SPF 6 lub 10,chyba wystarczy

Znalazłam dziewczyny fajną sukienkę,powiedzcie mi tylko czy na wesele taka pasuje?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg vvx2390x15_600.jpg (34,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 69 zł bon prix.jpg (27,9 KB, 44 załadowań)
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 22:16   #3724
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
dzięki za rady zapytam jeszcze w aptece o ten lokomotiw w syropie

goście już pojechali, Klaudia wykąpana teraz lecę ją ululam chyba szybciej siebie ululam jak nie zasnę to jeszcze zajrzę miłego wieczoru
I jeszcze nie pozwól się córze za bardzo wiercić w aucie, pilnuj, żeby nie jechała tyłem do kierunku jazdy, albo np z głową zwróconą w inną stronę niż ciało, bo wtedy błędnik szaleje

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość

Znalazłam dziewczyny fajną sukienkę,powiedzcie mi tylko czy na wesele taka pasuje?
Moim zdaniem tak, miałam w zeszłe lato podobną na weselu Też z takich falbanek.
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 22:19   #3725
damngirl90
Rozeznanie

Cytat:
tak,11 lipca już będę na miejscu

No właśnie,czyli w sumie dobrze że zawsze kupowałam krem z SPF 6 lub 10,chyba wystarczy

Może być
Mi się zawsze ta podobała, z reszta dalej podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 964046_600.jpg (41,9 KB, 38 załadowań)
damngirl90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 22:29   #3726
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

moim zdaniem pasuje
Stary 2011-06-18, 22:30   #3727
Sarunieczka

Cytat:
Napisane przez damngirl90 Pokaż wiadomość
Może być
Mi się zawsze ta podobała, z reszta dalej podoba
dla mnie a ostra aczkolwiek lubię taki wzór,cielisty materiał z czarnym koronkowym wzorem,mam taką sukienkę nawet,ale nie z serii "sexy" tylko na komunii chrześniaka ją miałam
Stary 2011-06-18, 22:30   #3728
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem tak, miałam w zeszłe lato podobną na weselu Też z takich falbanek.
Zgadzam się
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 22:32   #3729
Buniat
Zakorzenienie

[QUOTE=musso4;27601671]dzięki za rady zapytam jeszcze w aptece o ten lokomotiw w syropie /QUOTE]

ja swoją córę niestety już od ok. drugiego roku życia karmię na podóż aviomarinem - podobno działa on nasennie, ale u niej tego nie widać

natomiast z tego co pamiętam to kiedyś mi ktoś powiedział, że na chorobe lokomocyjną dobry jest diphergan (chyba tak to się pisze) - ja dawałam dzieciom jak były małe na noc, żeby nie kasłały, jak były chore, no i kiedyś jak córcia jechała na wycieczkę autokarem w szkole to też jej dałam i było OK
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 23:05   #3730
sheryl
szeryfcio

Kurcze, u nas pogoda była do d... jak zwykle, zauważyłam, w weekendy. Z obserwowaniem rajdówek słabo, spędzilśmy więc dużo czasu pod dachem galerii i obkupiłam malucha. Wszędzie promocje Tylko na siebie nie miałam czasu.

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tragedia!!! Ćmi mnie ząb.. czemu? Mam zdrowe!! Czy może boleć od zatok? dzisiaj wstałam z zapuchnietym i bolącym gardłem, moze tu jakis zwiazek? Gdzie ja dentystę w weekend znajdę? A do mojej tygodniowe wyprzedzenie;(
Wiesz co, mnie też długo ćmił ząb, nie bolał normalnie i dentystka najpierw zrobiła zdjęcie i powiedziała, że nic tam nie widać żeby się działo i ćmienie może wskazywać na to, że coś dzieje się z dziąsłem. No ale to taki przykład tylko, potem zajęła się moim zębem (stanu zapalnego nie było, ale nadawał się do leczenia). Kto wie, może to ma coś w spólnego z bakteriami, skoro ci gardło zajęło.... Zobaczysz jutro.

Cytat:
no my też raz w tygodniu duże zakupy a reszte to tż kupuje jak wraca z pracy
U nas to samo raz w tygodniu większe zakupy, a i w tygodniu dokupuje się co nieco. Wszystko jest teraz strasznie drogie a może raczej pensje w naszym kraju nieadekwatne do wzrastających cen produktów.

Cytat:

Wytłumaczcie mi proszę bo jestem stara a nie mogę tego zrozumieć im większy filtr w kremie do opalania,tym bardziej chroni przed promieniowaniem,to wiem,ale...czy przez to też słabiej łapie opaleniznę? Bo ja np.mam skórę ciut wrażliwą,tzn opalam się na czerwono i szybko mi schodzi,zaraz jestem blada...a ja chcę się opalić i to w miarę szybko więc nie wyobrażam sobie nałożyć na siebie krem z SPF 25

:
Tak, trochę słabiej, a raczej dłużej

Cytat:
Tak, słabiej łapie się opaleniznę Ale całkowicie blokuje słońce dopiero filtr 50+
.
No, całkowicie nie ale prawie, prawdopodobnie jest to 98 %. Jeszcze nie wymyślono blokera.
Tak więc nawet z 50+ można się opalić.
Ja mojego malucha smaruję zawsze 50+ (filtr stabilny, Avene) a i tak złapie po jakimś czasie opaleniznę ale zdrową.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-06-18 o 23:15
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 23:08   #3731
theMonique
Zakorzenienie

ktos jeszcze?

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 23:21   #3732
zalotnica83
Zakorzenienie

[QUOTE=Buniat;27602059]
Cytat:
dzięki za rady zapytam jeszcze w aptece o ten lokomotiw w syropie /QUOTE]

ja swoją córę niestety już od ok. drugiego roku życia karmię na podóż aviomarinem - podobno działa on nasennie, ale u niej tego nie widać

natomiast z tego co pamiętam to kiedyś mi ktoś powiedział, że na chorobe lokomocyjną dobry jest diphergan (chyba tak to się pisze) - ja dawałam dzieciom jak były małe na noc, żeby nie kasłały, jak były chore, no i kiedyś jak córcia jechała na wycieczkę autokarem w szkole to też jej dałam i było OK
Coś w tym jest bo Diphergan działa tak uspokajająco i przeciwwymiotnie...że też wcześniej na to nie wpadłam

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Ja przy używaniu filtra powyżej SPF15 nie widzę żadnych rezultatów...kupiłam sobie w tym roku na wyjazd ten olejek Avon z SPF6...nie lubię być taka blada, choć kiedyś miałam fazę na "nieopalanie się i zdrową bladość" już mi przeszło i jednak opalone(nie przesadnie)ciało mi się bardziej podoba
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 23:33   #3733
theMonique
Zakorzenienie

ja tez lubie byc opalona sloncem

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

Stary 2011-06-19, 00:20   #3734
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja myślę, że pasuje, tylko uważaj, bo niektóre sukienki w przerwach miedzy falbankami nie mają materiału tylko taką siateczkę jak u góry
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 00:41   #3735
sheryl
szeryfcio

A ja jeśli chodzi o opaleniznę, lubię na złoto. Nie lubię ciemniej czekolady na buzi, bo wieczorem to taka ciemna plama zamiast buzi. A ciało już może być ciemniejsze. Bladości nie cierpię. Niektórym w bladości ładnie (zadbana porcelanowa cera, jakieś Nicole Kidman czy Marylin Monroe) ale mnie nie. Zresztą mnie słońce szybko łapie... ale powinnam się chronić filtrami, bo mi się już przebarwienia robią od słońca i zawsze w tym samym miejscu.
Stary 2011-06-19, 09:06   #3736
musso4
Zakorzenienie

doberek
Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
A ja jeśli chodzi o opaleniznę, lubię na złoto. Nie lubię ciemniej czekolady na buzi, bo wieczorem to taka ciemna plama zamiast buzi. A ciało już może być ciemniejsze. Bladości nie cierpię. Niektórym w bladości ładnie (zadbana porcelanowa cera, jakieś Nicole Kidman czy Marylin Monroe) ale mnie nie. Zresztą mnie słońce szybko łapie... ale powinnam się chronić filtrami, bo mi się już przebarwienia robią od słońca i zawsze w tym samym miejscu.
no właśnie, kiedyś nawet chodziłam do solarium z umiarem oczywiście i przed swoim ślubem trochę częściej podoba mi sie opalona skóra, ale nie kosztem zmarszczek i przebarwień latem trochę złapę słońca, ale nie wyleguję się całymi godzinami, tylko tyle co z córką wychodzę, ewentualnie jakiś wypad nad wodę
Stary 2011-06-19, 09:55   #3737
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
doberek

no właśnie, kiedyś nawet chodziłam do solarium z umiarem oczywiście i przed swoim ślubem trochę częściej podoba mi sie opalona skóra, ale nie kosztem zmarszczek i przebarwień latem trochę złapę słońca, ale nie wyleguję się całymi godzinami, tylko tyle co z córką wychodzę, ewentualnie jakiś wypad nad wodę
dokladnie twierdzę to samo, zresztą "w moim wieku" już słońca aplikuję mniej opalam się głównie podczas urlopu nad polskim morzem bo ta opalenizna ma zupełnie inny kolor niż ta z miasta . Natomiast u siebie nie leżę plackiem, ewentualnie w ruchu.. tj spacer... działka... przy czym na działce śmigam w koszulce długiej białej z rękawkiem aby opalały się tylko nogi

Edytowane przez dokia
Czas edycji: 2011-06-19 o 09:58
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 11:51   #3738
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

cześć Dziewczynki!!
Ja tez lubie słoneczko, ale plackiem leżeć Opalenizne łapie podczas spacerow lub na działce..
Stary 2011-06-19, 12:01   #3739
Sarunieczka

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość

ktos jeszcze?
Ja dziś się napiję,Pinacolady wczoraj padłam przed 22,jejku głowa mi leciała przed kompem,tak mnie szarpnęło,aż sobie łokcia stłukłam
Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
Ja myślę, że pasuje, tylko uważaj, bo niektóre sukienki w przerwach miedzy falbankami nie mają materiału tylko taką siateczkę jak u góry
no właśniepoza tym uświadomiłam sobie że ta sukienka ma siatkową górę i jest taka że szelki od biustonosza nie pasują...a ja bez stanika ani rusz

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
dokladnie twierdzę to samo, zresztą "w moim wieku" już słońca aplikuję mniej opalam się głównie podczas urlopu nad polskim morzem bo ta opalenizna ma zupełnie inny kolor niż ta z miasta . Natomiast u siebie nie leżę plackiem, ewentualnie w ruchu.. tj spacer... działka... przy czym na działce śmigam w koszulce długiej białej z rękawkiem aby opalały się tylko nogi
Mnie miastowe słońce w ogóle nie opalaile ja się dawniej godzin wyleżałam na balkonie,codziennie po 4-5,i nic,lekko czerwona a po dwóch dniach blada od nowa...a mnie niestety z bladoscią nie do twarzy,ale z lekką opalenizną już taknatomiast rok temu nad morzem trafiłam na wielkie upały i opaliłam się za bardzo,okropnie wyglądałam jak tak teraz patrzę na fotki,na szczęście po tygodniu zeszło wszystko
Stary 2011-06-19, 12:03   #3740
jolkag78
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś się napiję,Pinacolady wczoraj padłam przed 22,jejku głowa mi leciała przed kompem,tak mnie szarpnęło,aż sobie łokcia stłukłam
A jak robisz pinacoladę prawdziwą, czy kupną?? Jak pracowałam w uk za barem był to jeden z najpopularniejszych drinków Bacardi, malibu, sok ananasowy, śmietanka 30%, wszystko do blendera z lodem.. mniam Czasami sobie robię w domku Nie zbyt często, bo się dukanuję
Stary 2011-06-19, 12:06   #3741
sheryl
szeryfcio

Jejciu, a mnie miastowe słońce też mocno łapie. Wychodzę z dzieckiem na godzinę na plac zabaw, wracam już opalona na złoto. Po 2, 3 dnij normalnie opalona. Jakieś mocne to słońce w tym roku A nadmorska opalenizna to i ładniejsza i mocniejsza.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-06-19 o 12:08
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 12:23   #3742
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:

ktos jeszcze?
Cytat:
ja wczoraj przesadzilam... wypilam z kolezanka z Poznania przez gg po 2 piwa i normalnie padlam przed kompem... dobrze, ze przynajmniej nie mam dzis kaca

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

http://allegro.pl/sale-50-sukienki-j...664807879.html
a co myslicie o tych sukienkach? wczoraj juz chcialam sobie zamowic, ale zrezygnowalam bo pewnie nie dojda do srody a na wtedy potrzebuje
cena kuszaca i bardzo mi sie podobaja, sa jeszcze z dlugim rekawe i bufkami, ale ja nie lubie bufek
i boje sie troche rozmiaru bo to uniwersalny a ja nosze s lub nawet xs - no i moje "piersi" by chyba tu nie bardzo wygladaly

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Sarunieczka, a jak kupujesz w niedziele i robisz platnosc przez place z Allegro to ta kasa jest dopiero w poniedzialek u sprzedajacego, nie?

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

Edytowane przez theMonique
Czas edycji: 2011-06-19 o 12:18
Stary 2011-06-19, 12:34   #3743
zalotnica83
Zakorzenienie

Sarunieczko do tej sukienki to rzeczywiście lepiej bez stanika albo taki bez ramiączek...
Monique może i ładna ta sukienka, ale nie wiem komu by pasowała...jak ktoś ma duży biust(np.ja) wygląda to jak na tej modelce...bleee, a przy małym to tak trochę płasko będzie to wyglądało...
Ja lubię taką opaleniznę jasny brązik/złoto... raz tylko przesadziłam(niestety przed własnym slubem...) Nie cierpię leżeć na słońcu, po 15 minutach jestem już tak zmęczona i osłabiona ze ruszyć się nie mogę...korzystam czasem z solarium...nawet dermatolog mi ostatnio powiedziała że to żadna tragedia, a widocznie mi cerę poprawia
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 12:39   #3744
sheryl
szeryfcio

Cytat:
a jak kupujesz w niedziele i robisz platnosc przez place z Allegro to ta kasa jest dopiero w poniedzialek u sprzedajacego, nie?
Ja mogę odpowiedzieć jako Sprzedający. Jak Kupujący wpłaca w niedzielę przez Płacę z Allegro, to u Sprzedającego pojawia się od razu informacja mailem, że wpłacił. A fizycznie pieniądze na koncie mogą w poniedziałek wieczorem, we wtorek.... albo i później Zależy jak długo allegro potrzyma. Oczywiście allegro tłumaczy to tym, że zależy od banku, bla, bla, bla... Ale ja mam jedno i to samo konto, a wypłata pieniędzy od allegro trwała raz 2 dni, raz 6 dni, różnie...
Najszybciej jest jak ktoś wpłaci bezpośrednio na konto (omijając PzA) - 1 dzień.
Stary 2011-06-19, 12:48   #3745
theMonique
Zakorzenienie

sheryl, wlasnie chodzi mi o to czy od razu w niedziele on dostaje tego maila, ze juz je wplacilam
tez sprzedaje i kupuje, ale jakos nigdy nie zdazylo mi sie w niedziele dlatego mam watpliwosci

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

Stary 2011-06-19, 13:22   #3746
Sarunieczka

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
A jak robisz pinacoladę prawdziwą, czy kupną?? Jak pracowałam w uk za barem był to jeden z najpopularniejszych drinków Bacardi, malibu, sok ananasowy, śmietanka 30%, wszystko do blendera z lodem.. mniam Czasami sobie robię w domku Nie zbyt często, bo się dukanuję
Nie,kupną,tę kupiłam w Biedronce,smaczna jestkocham wszystko co kokosowe

Cytat:
http://allegro.pl/sale-50-sukienki-j...664807879.html
a co myslicie o tych sukienkach? wczoraj juz chcialam sobie zamowic, ale zrezygnowalam bo pewnie nie dojda do srody a na wtedy potrzebuje
cena kuszaca i bardzo mi sie podobaja, sa jeszcze z dlugim rekawe i bufkami, ale ja nie lubie bufek
i boje sie troche rozmiaru bo to uniwersalny a ja nosze s lub nawet xs - no i moje "piersi" by chyba tu nie bardzo wygladaly

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Sarunieczka, a jak kupujesz w niedziele i robisz platnosc przez place z Allegro to ta kasa jest dopiero w poniedzialek u sprzedajacego, nie?
Sukienka dość fajna,widziałam je u innego sprzedawcy już wolałabym w tej sukience żeby dół nie był marszczony,bo za dużo tego,kropki,marszczenie:n ie:a taki dekolt najlepiej wygląda na średniej wielkości piersiach,ja mam małe ale jak założę podnoszącego push-upa to nie wygląda to nawet bardzo źle
Co do płatności,to tak jak napisała Sheryl,mnie przychodzi od razu mejl że sprzedający otrzymał moją zapłatę,i jestem spokojna
Znowu sobie upatrzyłam okulary przeciwsłoneczne bo wczoraj rozwaliłam jedne,a w starych nie mam śrubki i wiążę nitką
Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
korzystam czasem z solarium...nawet dermatolog mi ostatnio powiedziała że to żadna tragedia, a widocznie mi cerę poprawia
dokladnie tak jest,pozbyłam się wszystich syfków dzięki solarium
Stary 2011-06-19, 13:42   #3747
jolkag78
Zakorzenienie

Jeśli któras z Was lubi pieski, zarąbisty program na tvp1 leci... W sumie dobrze, ze zachorowałam, inaczej bym przegapiła
Stary 2011-06-19, 14:14   #3748
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

witajcie
orientuje się któraś z was jak sytuacja z aparatami tymi co wygrywałyśmy fujifilm..
bo sprzedałam go kumpeli i jej się zepsuł... i teraz kompletnie nie wiem jak go reklamować skoro nie ma potwierdzenia zakupu ani nic
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 15:58   #3749
nightsong
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
U nas też dzisiaj pochmurno.
My idziemy na Verva Street Racing na oglądanie wyścigówek... niestety... faceci w domu...
Ale potem na zakupki.
właśnie na to jechałam do Wawki ale szczerze mówiąc, spodziewałam się lepszej imprezy. Co z tego, że auta miały np. 1000 KM, skoro nie miały jak pokazać swoich możliwości A silników nie było słychać na trybunach, bo zagłuszała je muzyka z telebimów Za rok już na pewno nie pojadę, ale przynajmniej mam zdjęcie z Hołowczycem A poniżej załączam auto moich marzeń

Cytat:
Znowu sobie upatrzyłam okulary przeciwsłoneczne bo wczoraj rozwaliłam jedne,a w starych nie mam śrubki i wiążę nitką
hehe do optyka jakiegoś podejdź, powinni Ci śrubkę wstawić :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bumble.jpg (99,9 KB, 14 załadowań)
nightsong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 16:09   #3750
katniewojt
Zakorzenienie

Dostałam dziś zaproszenie na wesele mojej koleżanki z dziecięcych lat Nie mam czasu teraz myśleć nad sukienką, ale na pewno coś wytrzasnę Mam dużo nieużywanych sukienek w szafie
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości