|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
też je podziwiałam, piękne wzory i kolory i chyba zakupię na wiosnę 2012 ale dla maluszka niezbyt, prunelle pisała ostatnio ,że nie podtrzymują dzieciątka z boku niestety
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też kiedyś wrócę ![]() jestem ciekawa ile mi to zajmie
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Ja fakt,że mam boczki w jeansach
zwalam na to ,że mam szersze biodra po porodzie ha ha ha jasne
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
No to się rozumiemy
I tak nie ma zbyt wielu fajnych ciuchów dla figury z wystającym brzuchem, chyba, ze jakies ciążowe kroje, wiec mnie nawet nie kuszą na razie zakupy.
|
#3425 |
|
Zadomowienie
|
witam
Ewelqa wspolczuje ze tyle czasu bedziesz bez tż, ale za to jestes bardzo dzielna laseczka gratuluje 2 miesiaczkow! Montii ale jak to nie wygralas? moze ktos sie pomylil? aguchaw, do kaszki sa smoczki trojprzeplywowe, ja juz je zakupilam, ale narazie tylko plaska lyzeczke kleiku do mlesia dodaje i to mi nie zatyka dziurek , tu masz link http://www.dominobaby.pl/go/_info/?id=308. ja juz od wczoraj u rodzicow, ale Tymo dal koncert powitlany, znowu go ugotowalam w foteliku, za cieplo ubralam, ajak go wyjelismy to cale plecki mial mokre i caly fotelik mial plame potu ![]() mielismy dzis dzien odwiedzin, sporo osob sie przewinelo i TYMo sie supcio zachowal. byla m.in . kolezanka z 10 miesieczna córką i odechcialo mi sie na ten moment 2 dziecka. poczekam aż synek bedzie bardziej samodzielny ![]() aczkolwiek, jakkby nie patrzec uzywamy tylko gumek i unikamy przytulanek + - 3 dni od owulki. chyba musze pomyslec o innej antykoncepcji,ale do pigulek nie chce wracac, bo bralam 4 lata i czulam sie tragicznie-humorki gorsze niz jak w ciazy bylam i chcialam sie pochawlic, ze 3 noce temu Tymek spal 9 godzin, przedwczoraj w nocy 7 godzin, a wczoraj 8 godzin, ciekawe ile dzis pospi? aha i jakos mi sie wyeliminowal 6 posilek, Izabela Ty pisalas wczesniej ze Idalka zjada 5 razy, nadal tak ma? Tymek od 5 dni wlasnie je po 5, a co do tych fałdek to moj synek ma taki zegarek na prostej rączce, no mam nadzieje ze mu to zniknie. no i biedak ma odwyk od karuzelki. zobaczymy jak dlugo pociągnie, i dzis kupki nie bylo, a zwykle robi pod karuzela.
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
diatoma ani nie mów bo już w myślach pakowałam się na Karaiby
dopiero 6sta wylosowana osoba odebrała voucher a 5 pierwszych nie było mój ma praktycznie zawsze plecki mokre po wycieczce samochodem mimo iż ubieram go cienko, włączam lekko klime to i tak to plecki są wilgotne
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać
kurcze .. coraz gorzej znoszę pobudki na jedzenie ![]() aaaaaaa ... ostatnio miałam takie przemyślenie, że wizaż sprawia że człowiek jest taki bardziej tolerancyjny, bo się naczyta jak rożnie mamy zajmują się swoimi dziećmi itp, czasami się z czymś nie zgadzamy albo wydaje nam się dziwne alle jednak raczej krytyki tutaj nie spotkałam i namawiania na swoją jedyną rację ![]() wczoraj spotkałam się z koleżanka co ma synka o tydzień młodszego od Idalii, i po prostu szok, nie mogła zrozumieć, że moja mała je mniej więcej o stałych porach, powiedziała, że nie mogę tak robić tylko muszę czekać aż mała zacznie płakać o jedzenie bo się karmi na żądaniechociaż jej tłumaczyłam że moje dziecko w ten sposób zjada 600ml na dobę poza tym i tak z czasem dzieci sobie uregulują godziny posiłków, no a my mamy trochę szybciej ale najlepsze było jak jej powiedziałam że mała je ok 5 rano a potem ok 10, że jej synek po obudzeniu się płacze tak długo aż mu mleka nie da ![]() więc ja tez muszę dawać małej mleko zaraz jak się obudzi, i mówiła to tak jakby tłumaczyła komuś kto się na niczym nie zna co ma zrobić, z takim przejęciem w głosie ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
tak nadal tak je 5 razy na dobę po 120ml właśnie odkąd śpi 8-9h w nocy, chciałam jej już powoli wprowadzać 150ml, bo w środę kończy 3 miesiące ale mi nie chce tyle wypić, dzisiaj tylko w nocy mi wypiła 150ml
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-06-18 o 23:07 |
|
|
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie jest świecie przekonana, ze jakieś zło robisz Idalce i chce cie nawrócić na dobra ścieżkę Ja mam dziwny tryb dnia i tez może się komuś wydawać kosmiczne kapanie dziecka o północy, ale co tam
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nigdy w życiu nie przyszło by mi do głowy cię pouczać czy mówić że robisz źle i powinnaś inaczej
|
|
#3430 |
|
Raczkowanie
|
Prunelle zagłosowane
My też bardzo prosimy o głosy
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazda z nas jest inna, nasze dzieci tez się różnią miedzy sobą i to normalne, ze nasze metody wychowawcze czy coś się będą różnić.
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,
padłam http://www.widelec.pl/widelec/1,1116...ign=FB_Widelec ''zabił mnie kurz'',' to mi zrobiło stare jajo'' i wiele innych, polecam... ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- zaglosowane
|
#3434 |
|
Zadomowienie
|
Izabela , ja czesto widze podobienstwo twoich wpisow do tego co ustalam z Tymkiem. i musze ci powiedziec ze jestem dumna ze Tymek ma tez stale godziny jedzenia, dzieki temu jestem w stanie cos zaplanowac. poza tym czas na aktywnosc i drzemka-bo jak jej braknie to tragedia. dla mnie to dziwne ze ktos krytykuje. mysle ze ta Twoja kolezanka zazdrosci, ciekawe czy ona karmi MM? ja mam teraz takie zdanie ze dziecko karmione MM nie powinno byc karmione na żadanie! jak podliczylam to Tymkowi dosc czesto zdarzalo sie jesc 10 razy na dobe! no obled jakis, wiadomo ze raz to bylo30 a raz 100. ale kiedy ten brzusio mial odpoczac? a teraz o 20 ostatnie mlesio i zobaczymy rano.
mi kiedys polozna powiedziala, ze to dziecko ma sie dostosowac do naszego trybu zycia, a nie my do dziecka
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
diat
Cytat:
Diatoma- śliczny avek
|
|
#3436 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
iza, dziękuję także Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to póki karuzeli nie będzie to kupy nie zrobi głosuję codziennie ![]() dziękuję |
||
|
|
|
#3437 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzięki za kciuki obym miała cierpliwość do teściowej Cytat:
Cytat:
Oli też się poci mimo że klima włączona lekko i ubrany lekko... Cytat:
Cytat:
ta twoja koleżanka to jak moja teściow a ![]() Cytat:
Cytat:
aguś nie mogę coś zagłosowac próbuję i nic dałam do zakładek jutro będę próbować... Prunelle no właśnie przypominajcie dziewczyny o tym ![]() Cytat:
żołądek musi odpocząć a to że dziecko zje 150ml i po godzinie płacze to nie musi znaczyć że jest głodne ja teraz po prostu patrze na zegarek i jak marudzi to mowie o nie nie mały zjadłeś godzine temu głodny nie jesteś i daję mu np pić. zreszta uwazam ze karmienie piersia też nie powinno byc na żądanie tylko mniej więcej co ileś tam godzin np co 2. tak to można cały dzień przesiedzieć z dzieckiem przy cycku jak się nauczy. jakbym karmiła piersią też staralabym sie ustalić jakiś rytm. nawet tracy hogg pisze o tym łatwym planie w swojej ksiązce dobra lece spac bo nie wstane na karmienie a to juz 2-3 godzinki przy dobrych wiatrach
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
to już można mi zmienić na liście z 26 na 27 lat
|
#3439 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() uuuuuuu szkoda, przydałaby się nie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no to wszystkiego najlepszego! idę dalej spać
|
||||
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
agus głosik oddany
![]() montii mówisz,że puszczasz klimę,jak jedziecie samochodem? wiesz,zastanawiam się jak to będzie,bo 1 lipca jedziemy już w trójkę do Tż i to będzie pierwsza taka długa podróż z Mają. Jestem z lekka przerażona,bo ostatnio jak z nią jechałam na bioderka (7 km) to po wyjściu z samochodu mała wygladała jak burak! :/ Eirene torta to bym zjadła... ![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Montii widelec the best,hahahaha
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
ego ego- dziekuje
Wzielam dzis Nadie od razu w nocy do lozka i stwierdzam, ze o wiele szybciej zasypia we wlasnym lozeczku jednak.
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
traicionera a Maja spi ze mną
a tak się zarzekałam,że nie,nie,nie...absolutnie nie wezme jej do łóżka! no i masz... ;]Dziewczyny,własnie piszę z koleżanka na GG- dziewczyna jest w ciązy,termin za kilka dni i od nocy ma nieregularne skurcze...Booooże,automat ycznie przypomina mi się swój poród! Jak dobrze,że to za mną....
|
|
#3443 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam za to płytę dla kobiet po ciąży taki aerobik z gazety Shape, jeszcze w ciąży ze starszym kupowałam i teraz zacznę ćwiczyć. Mam nadzieję, bo ja to nie dość że ubrań teraz dobrych na siebie nie kupuje to kupuje w rozmiarze sprzed ciąży jak mi się coś bardzo podoba mając nadzieję, że przecież schudnę, eh biorę się od jutra mocno do roboty jak mi czas pozwoli![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurczę a ja uważam że bardzo ładnie przybiera i jest tylko na piersi. Nawet wybór chrzestnych skrytykowała. No normalnie mam ochotę ![]() Cytat:
Zagłosowane na obydwa zdjęcia. Wszystkiego najlepszego Wczoraj wieczorem takiego długiego posta napisałam i mi go gdzieś wcięło, w ogóle coś chyba pokręciłam przy rejestracji sama nie wiem ![]() U nas nocka dobrze minęła, dwa razy się mały obudził. Zresztą on zawsze ładnie w nocy śpi, tylko nad ranem to chce już ze mną. Szalejecie na zakupach i kusicie na wyprzedaże a ja kurczę ja tak lubię ubranka z H&M, a niestety mam daleko do niego i musiałabym samochodem jechać a Tż tak ostatnio pracuję, że nie ma na nic czasu i narazie nie pojedzie ze mną Mam jednak nadzieję, że jak będzie miał urlop na początku lipca to jeszcze się załapie na jakieś przeceny, a jak nie to poproszę koleżankę, która jedzie do Austrii pod koniec sierpnia na urlop i mi pokupuje ubranka. Tam bez przecen są rzeczy po 2-3 euro, nie to co u nas. Pochwalę się natomiast najnowszą zabawką jaką kupiłam Jasiowi: http://allegro.pl /playskool-swiecaca-przytulanka-melodie-39334-i1667056214.html po .pl spacja. Przytulanka jest genialna, buźka po naciśnięciu na brzuszek się świeci i oczywiście gra melodie, jest trzy tryby nocny dzienny i tylko świecący. Wykonana bardzo dokładnie, miła w dotyku. Moja siostrzenica ją ma, ma teraz pięć miesięcy i non stop tylko z tą przytulanką się bawi. Jasiowi też przypadła do gustu. Jeśli chodzi o karmienie publiczne, to mi się to często zdarzało gdzieś na uboczu, ale zawsze się zakrywałam pieluszką, a odkąd mam marsupi to w nim karmię. W ogóle bez niego to nawet kilometr od domu się nie ruszam. Pisałyście kiedyś o książce Język Niemowląt, mam ją w e-booku więc jakby któraś z Was chciała to piszcie mi na priva adres mailowy i wyślę. Ja mam, ale już w wersji papierowej Dziecko Benjamina Spocka i też jest bardzo fajna i polecam, drugie dziecko już na nim chowam, dużo życiowych rad i szeroki zakres aż do dorosłości od ciąży. Chciałam wstawić zdjęcia, ale coś nie mogę, chyba muszę zmniejszyć format, po południu na pewno powstawiam kilka od urodzenia Jasia do teraz. |
||||
|
|
|
#3444 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam,
u nas dzis 3 pobudki ![]() Cytat:
![]() ale czekam na wyprzedaże a kurteczka bardzo fajna Cytat:
planuje kupoc białą lub kremową sukieneczkę+opaska na główkę+sweterek hahaha, normalnie picasso ![]() Gratuluję Cytat:
![]() Cytat:
![]() przyznaj sie nie chciałas Jej czegoś kupić dlatego krzyczała a moja zauważyłam ostatnio, że jest straszna pieszczocha (po matce )ja Ją łaskocze, gadam głupoty, a Ona tak sie śmieje że szok! aż piszczy ![]() Cytat:
jak to "musisz"?? to chyba taki typ "alfa i omega" co wszystko wie lepiej zagłosowane prunelle, zagłosowane Cytat:
![]() a weź nic nie pisz o porodzie.....dobrze, że już dawno poooo ![]() Montii, padłam z tych artykułów "faktu" i "super expresu" hahaha ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- dziewczyny, które dają swoim pociechom mleczko z butli, uzywacie smoka 1 czy 2 ??? bo tak sie zastanawiam, że może z 1 Małej za słabo leci że nie chce jeść ![]() już sama nie wiem co wymyśleć.... za chwile robie kolejne podejście
Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-06-19 o 09:08 |
||||||
|
|
|
#3445 | |||
|
Zakorzenienie
|
my dzisiaj pobudka na jedzenie 4:50 ale kurcze nie wyspałam się bo mała od 3 tak do 4 wydawała przez sen dziwne odgłosy, prawie płakała ![]() a ja nie mogę zasnąć jak słyszę Wczoraj wieczorem karmiła mojego małego kotka mm ![]() Smakowało mu, a mleka z kartona nie chce ![]() Cytat:
sama nie wiem czemu, bo takie myślenie też jest trochę ograniczone, a wiadomo takiemu maleństwu trzeba dać jeść kiedy zawoła, i to mnie czasami frustrowało, teraz jak o tym myślę, to się zastanawiam czy stało by się coś złego jakbym wyluzowała z tym jedzeniem, jakoś ciągle miałam wizje grubego dziecka Wiąże się to z tym że moja siostra miała 6 miesięcy przede mną dziecko, więc się napatrzyłam na nią, a on był bardzo dużym glodomerem, ona musiał na glowie stawać żeby chociaz 2 h przerwy miał miedzy posiłkami chociaż to też mogło się wiązać z kolkami, przez ktore plakal calą dobę, i ona była oglupiala czy to kolka czy to gółd ![]() Mówię ci czeski film. Teraz mały ma 8 miesięcy i nie je dużo i nie jest otyły. przypominam mi się taka sytuacja jak byliśmy u rodziców na obiedzie, i mała się rozpłakała, i moja mama i tz mówią że pewnie jest głodna, ja do nich że jadła godzinę temu więc nie możliwe, no ale wzięliśmy ją na ręce i idziemy do siebie (mieszkamy po sąsiedzku), ona po drodze przestała płakać, w domku tez nie płakał, na jedzenie się rozpłakał dopiero za 1,5h i to mnie trochę utwierdziło w przekonaniu że rozsądnie postępuje, nie dając jej co chwilę mleka Było okres w którym jadła jeden posiłek więcej niż w tabeli mleka ale myślę, że to jest w miarę ok Natomiast te w miarę stałe pory i 5 posiłków, ustaliło nam sie jak zczęła spać do 4-5, a potem woła sama jeść dopiero koło 9-10, więc skoro kładę ja spać przed 20, to naturalne było że musi mieć kolejne posiłki ok 13, 16, 20. więc aktualnie je jeden posiłek mniej niż w tabeli ![]() I teraz staram się pilnować w drugą stronę żeby nie jadła mniej niż te 600ml na dobę, chociaż teraz to już powinna zaczynać jeść 150ml razy 5. ehhh temat rzeka a faktycznie takie stałe pory jedzenia to są bardzooo wygodne, ja wtedy odżyłam A koleżanka karmi mm, i mały potrafi zjeść na dobę 920 ml ![]() Także nie wiem kto tu komu powinien rad udzielać. Cytat:
![]() ciesze się, że zaaprobowała jego przyrost ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
mieszkałyśmy razem na studiach a teraz o dzieciach to nie idzie z nią gadać ![]() nie wiem co jej się porobiło
|
|
#3446 | |
|
Wtajemniczenie
|
no to wszystkiego najlepszego!
![]() Cytat:
![]() Krzyś też czasem z nami śpi, chociaż to raczej z mojego lenistwa bo nie zawsze mi się chce wstawać do niego w nocy, a sam zasypia w łóżeczku bez problemu, jak jest ciemno, chwilę nawet leży coś tam do siebie "gada" i zasypiaTŻ mnie z rana wkurzył nieziemsko, mały płacze, bo go brzuszek boli, ten go wziął na ręce, bo go poprosiłam po 1,5 godzinie, żebyśmy się zmienili, wziął i po chwili zaczął kur...ami rzucać, z dzieckiem na rękach, myślałam, że go zabiję, i jeszcze mi dziecka oddać nie chciał ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
no super ...
miało być mleko o 10 a mała śpi ![]() zaczęła marudzić a tż dał jej smok i usnęła, wystarczy ich spuścić na półgodzinki z oka
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-06-19 o 10:04 |
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie to samo
![]() i ja juz naprawde nie wiem od czego to zalezy
|
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kotke masz niezłą, teraz będzie podjadać Małej mlesio ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- ja też nie wiem od czego to zależy, bo czasami prześpi 6,30 (nasz rekord) a czasmi budzi sie co 3-4 h ![]() baaaaa była nocka tydzień temu co wstawałam co 1,5 h :/ |
|
|
|
|
#3450 |
|
Raczkowanie
|
No to wreszcie wrzucam obiecane zdjęcia
W kolejności od urodzenia do teraz.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

My też bardzo prosimy o głosy

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Mam jednak nadzieję, że jak będzie miał urlop na początku lipca to jeszcze się załapie na jakieś przeceny, a jak nie to poproszę koleżankę, która jedzie do Austrii pod koniec sierpnia na urlop i mi pokupuje ubranka. Tam bez przecen są rzeczy po 2-3 euro, nie to co u nas.