Dzieciaczki styczeń 06 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-21, 19:36   #1921
Alien
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieciaczki styczeń 06

Moni@ i Jastin dziekuje za zyczenia o zdrówko Wiki.

Nie wiem co jej sie dzisiaj stało jesc nie chce z butelki ? Ciekawe dlaczego, nie mam pojecia ?

Jastin fajnie, ze juz niedługo bedziecie na swoim , bo nie ma to jak u siebie. My musimy jeszcze troche poczekac a bardzo mi sie marzy wyprowadzka.

Katesia gdzie sie podziewasz, odezwij się

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 20:49   #1922
Moni@
Zakorzenienie

Alien moj Szymus tez miał taki okres kiedy karmiałam go kaszą lyzeczką, bo nie chciał za chiny smoczka..ale juz mu przeszlo...trwalo to nawet miesiac...

Wlasnie Katesiu gdzie jestes?????
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif placze.gif (14,9 KB, 55 załadowań)
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 21:02   #1923
*Niki*
Zakorzenienie

Iwonka ślub to jedna z najważniejszych decyzji na całe życie dlatego masz takie wątpliwości i dziwne myśli. Ja miałam to samo, dzień przed slubem się zastanawiałam czy dobrze robię , czy nie będę żałować..... A przecież bardzo kochałam mojego wtedy jeszcze narzeczonego i mimo tego miałam takie głupie myśli. W końcu wybór męża to wybór na całe życie ( choć nie zawsze, bo tyle teraz rozwodów ), ale na pewno będzie dobrze .

Moni@ mój Patryk miał takie butki, w sklepie nie było wyboru- były tylko rózowe więc je kupiłam i chodził w różowych , a co tam..... dziecku pasuje

Chciałam Was zapytać, jakie macie foteliki samochodowe??? Wymieniacie już na te 9-18 kg??? Ja mam jeszcze ten 0-13 ale widzę ze Nikolce już w nim niewygodnie, ona by chciała siedzieć w trakcie jazdy, a w tym się nie da bo ma pozycję bardziej leżącą. Wprawdzie nie waży jeszcze 9 kg ale złości sie w tym fotelu , chce siedzieć i nie wiem co robić, czy kupić już ten większy??? ....
*Niki* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 21:04   #1924
*Niki*
Zakorzenienie

Alien mój Patryk też miał taki okres,że nie chciał jeść z butelki tylko łyżeczką, tak mu się ta łyżeczka spodobała, że już potem butelkę odrzucił
Stary 2006-09-21, 21:20   #1925
Moni@
Zakorzenienie

Niki wczesniej pisałysmy o fotelikach ja mam od 9-18 kg moj Szymus nie ma jeszcze 9 kg ale musiałam tamten mniejszy juz odsprzedac bo miałam kupca.. w tym foteliku maly moze jezdzic do 4 lat około wiec mi do 36kg nie jest potrzebny na razie...

Powiem tylko tyle ze Moj Szymus tez sie podnosil z tego fotelika 0-13kg i czasami zle mu sie lezalo ciagle..ale teraz mimo ze ten obecny ma mozliwosc troszke pochylenia go, to Szymus jak spi to trzymam mu glowke bo mu wisi albo spada w doł Ale nic nie poradze bo wszystkie sa takie..No coz pozycja niemowlaka sie skonczyła Jezdzi jeszcze tylem do kier jazdy bo nie ma 9kg, ale niedlugo go przekrecimy
Stary 2006-09-21, 21:29   #1926
Moni@
Zakorzenienie

Niki - ja mam taki

Foteliki francuskiej firmy TEAM TEX model CHALLENGER.

WŁAŚCIWOŚCI:

- Foteliki wykonane są z tworzywa sztucznego. (nie styropianu !!!), zapewnia większe bezpieczeństwo,

- Foteliki posiadają pięciostopniową regulacja położenia fotelika względem podłoża; od pozycji tzw. półleżącej do pozycji siedzącej,

- Posiadają pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa z łatwą regulacją ich długości ( naciągu ),

- Posiadają dużą,miekką poduszkę (wkładka) pod plecki oraz główkę dziecka ,

- Posiadają zdejmowaną tapicerkę, można ją prać nawet w pralce do 40 stopni,

- Do każdego fotelika dołączona jest instrukcja montażu w języku polskim.

Foteliki posiadają atest oraz homologacje europejską ECE R44-03

cena ok 130-140zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 127037571_4.jpg (38,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 127037571_6.jpg (42,0 KB, 8 załadowań)
Stary 2006-09-21, 22:24   #1927
*Niki*
Zakorzenienie

Dzięki Moni@ za odp. i fotki , fajny masz ten fotelik kupowałaś w sklepie czy może na Allegro?? Ja dziś patrzyłam na Allegro, może tam coś kupię, popatrzymy też jakie w sklepach mają .
Idę spać, bo zaraz zasnę na biurku Do jutra

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-22, 08:05   #1928
humbak
Rozeznanie

Moni mam taki sam fotelik, tylko oczywiście tapicerka inna, zapłaciłam za niego 121 zł (w hurtowni) na Allegro są takie same w takiej samej cenie mniej więcej, zaoszczędziłam po prostu koszty przesyłki (już o tym pisałam).

Moni@ wczoraj nie mogłam się zalogować, więc pisze dzisiaj - Butki śliczne, kupiłabym takie Lili ale nie widziałam u nas żadnych nawet podobnych.
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-22, 08:06   #1929
humbak
Rozeznanie

Katesiuuuuuuuuuuuuuu wróć!!!!!!!!!!!!
Stary 2006-09-22, 09:24   #1930
jastin83
Zakorzenienie

Dziś moja niunia konczy 8 miesięcy
Ale ten czas szybko leci
Córeczko kocham Cie bardzo mocno,rośnij zdrowo

Ps.Dziewczynki czy Wy myślicie podobnie jak ja,bo jak tak sobie wydumałam ze moja córcia jak dorośnie to będzie miala cudowny pamiętniczek tu na wizażu(o ile to forum będzie nadal istnieć,a wierze ze będzie )

Edytowane przez jastin83
Czas edycji: 2007-01-28 o 09:59
jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-22, 09:33   #1931
jastin83
Zakorzenienie

Iwonko nerwy to normalka tak juz musi być ale zobaczysz ze będzie dobrze,małżenstwo to wleika sprawa,ale ja wychodze z założenia ze jak dwoje ludzi sie kocha to będzie dobrze
A spory i kłotnie,a nawet słowa wypowiedziane w złości bolą wiem,ale tak już poprostu jest,nic na to nie poradzimy,nie ma ludzi idealnych.
Ja tez jak sie pokłóce ze swoim tż-tem nieraz powiemy sobie takie przykre rzeczy,że czasami sie zastanawiam co ja tu robie,ale później złość przechodzi i myśli sie o tych dobrych chwilach(przynajmniej ja tak mam).
U nas jest tak ze oboje jesteśmy nerwusy straszne,i zawsze lubimy mieć ostatnie słowo,chociaż ja jestem może bardziej uparta,ale jakoś sie dogadujemy i jest ok.
Będzie dobrze
Zobaczysz będziesz szczęśliwa żoną i mamusią,ja Ci tego życze!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-22, 09:39   #1932
jastin83
Zakorzenienie

A u nas znowu nocka zawalona,Wiktorka budziła sie znów co półtorej,co dwie godziny
Ja myślałam ze jej tylko jedna jedynka wychodzi na górze,juz dwójeczka wyszła po prawej stronie a tu sie okazuje ze jej wychodzą dwie jedynki i druga dwójka Jestem w szoku ze tak szybko juz widać te ząbki,ale musi ja to boleć okrutnie,wprawdzie poranionych dziąsełek nie ma ale takie napięte bardzo,no i budzi sie w nocy z płaczem biedulka.

Stary 2006-09-22, 09:44   #1933
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
...
Chciałam Was zapytać, jakie macie foteliki samochodowe??? Wymieniacie już na te 9-18 kg??? Ja mam jeszcze ten 0-13 ale widzę ze Nikolce już w nim niewygodnie, ona by chciała siedzieć w trakcie jazdy, a w tym się nie da bo ma pozycję bardziej leżącą. Wprawdzie nie waży jeszcze 9 kg ale złości sie w tym fotelu , chce siedzieć i nie wiem co robić, czy kupić już ten większy??? ....
Niki ja juz jakiś czas temu kupiłam Wice fotelik,taki od 9do 18 kg.Kupowaliśmy w sklepie i zapłaciliśmy coś ok. 200 zł.
Tez mieliśmy takie nosidełko do 13 kg,ale małej nogi wystawały a poza tym nic nie widziała,no i pozycja jej nie odpowiadała bo taka półlerząca.
Teraz siedzi jak królewna,wszystko widzi,i sie cieszy,a jak śpi w samochodzie to poprostu przestwaim ten fotelik do pozycji półlerzącej właśnie bo tez ma taką regulacje no i jest ta wkładka w nim ze można wozic nawet takei malutkie dzieciaczki.
Ogólnie jesteśmy zadowoleni z zakupu,ale firmy Ci nie podam bo nie pamiętam.

Stary 2006-09-22, 10:06   #1934
humbak
Rozeznanie

Wszystkiego dobrego z okazji urodzinek 8 - miesięcznych - życzy Lili i mama - rośnij Wiktorko zdrowa i piękna .
Stary 2006-09-22, 10:08   #1935
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humbak Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego z okazji urodzinek 8 - miesięcznych - życzy Lili i mama - rośnij Wiktorko zdrowa i piękna .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-22, 14:46   #1936
Alien
Wtajemniczenie

Nie miałam interneta wczesniej.

Jastin ucałuj Wikunie od cioci Alien i mojej Wiki

Wika nadal przeziebiona, niby juz jej przechodzi ale jeszcze nie do konca. To jej pierwsze przeziebienie.
Ale jak bylismy u lekarki to nam powiedziała, że słyszy jakies szumy na serduszku strasznie sie tym zmartwiłam, ze nawet nie miałam siły o tym wczesniej napisać. Powiedziałam tej lekarce, ze wczesniej nic takiego nie miała to ona mi na to, ze to moze byc z przeziebienia tego. Ale ja sie zmartwiłam, mam nadzieje, ze niepotrzebnie.
Pediatra powiedziała, ze Wika ciezko przechodzi zabkowania i kazała jej podawać codziennie rano i wieczorem Nurofe po 4 ml. Cos mi sie ywdaje, ze przesadziła i daje dawke mniejszą o połowe i nie mam zamiaru jej tego ciagle podawac. A Wika znowu dziąselka ma we krwi

Na szczescie dzisiaj piła juz z butli kaszke, wiec mam nadzieje, ze to tylko wczorajsze było.

I najwazniejsze wydarzenie Wika przedwczoraj i dzisiaj przespała całą noc
Az sie budziłam sprawdzac ją, bo taka nie jestem przyzwyczajona do tego.

Niki mi fotelika jeszcze nie zmienilismy ale mamy taki zamiar zakupic fotelik do 18 kg w pazdzierniku.

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-22, 15:00   #1937
jastin83
Zakorzenienie

Alienku dziękujemy za całuskiWas też ściskamy.
Nie mart sie kochana napewno jest wszystko ok.,ja teraz tez troche sie martwie bo w poniedziałek do neurologa,ale Ty sie nie przejmuj
Jak mi szkoda tej Twojej córci,biedulka z tymi ząbkami,moja tez piszczy bo jej na gorze trzy naraz wychodzą
Ciesze sie razem z Toba pezspanymi nockami,chyba nasze córcie sie pozamieniały bo moja skoleji juz druga noc nie śpi

Stary 2006-09-22, 17:10   #1938
jastin83
Zakorzenienie

Kochane milego weekendu Wam zycze !

Stary 2006-09-22, 18:25   #1939
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Moni mam taki sam fotelik, tylko oczywiście tapicerka inna, zapłaciłam za niego 121 zł (w hurtowni) na Allegro są takie same w takiej samej cenie mniej więcej, zaoszczędziłam po prostu koszty przesyłki (już o tym pisałam).

Moni@ wczoraj nie mogłam się zalogować, więc pisze dzisiaj - Butki śliczne, kupiłabym takie Lili ale nie widziałam u nas żadnych nawet podobnych.

humbaczku jesli chcesz moge ci kupic dla Lilianki rozowe bo sa naprawe przecudne..podaj tylko dl wkladki wew jaka nosi Lili i Ci kupie jesli chcesz, dla mnie to nie problem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-22, 18:40   #1940
Moni@
Zakorzenienie

Jeszcze ja i Szymus chcielibysmy dołaczyc sie do najpiekniejszych zyczen dla Zwycięskiej Wiktorii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif 21.gif (11,0 KB, 49 załadowań)
Stary 2006-09-22, 18:46   #1941
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
Dzięki Moni@ za odp. i fotki , fajny masz ten fotelik kupowałaś w sklepie czy może na Allegro?? Ja dziś patrzyłam na Allegro, może tam coś kupię, popatrzymy też jakie w sklepach mają .
Idę spać, bo zaraz zasnę na biurku Do jutra
Niki kupilam w sklepie i dałam cos 120zł o ile pamietam
Stary 2006-09-23, 10:16   #1942
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni@ Pokaż wiadomość
Jeszcze ja i Szymus chcielibysmy dołaczyc sie do najpiekniejszych zyczen dla Zwycięskiej Wiktorii
Moni@

Stary 2006-09-23, 18:33   #1943
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Spóźnione życzonka dla Wiktorki. Przepraszam, że wczoraj nie złożyłam, ale nie miałam możliwości.
STO LAT KOCHANA!

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-23, 19:48   #1944
Moni@
Zakorzenienie

OJ co tak cicho dzisiaj

Ja dzis byłam z Szymusiem u jego prababci na urodzinach (79-tych)..Szymus strasznie marudzil w czasie drogi i podroz byla meczaca..w ogole w pasach nie chce zapity jechac...wyrywal sie, ciagnał i szarpał...jestem zdruzgotana....jak tak dalej pojdzie to moge pomarzyc o dluzszych wycieczkach...

Zasnał juz o 19,30 wiec mam troszke wolnego dla siebie..
Ale musze Wam powiedziec ze on wstaje od kilku miesiecy o 5.00-5.30 i czasami chce mi sie plakac..tak mi sie chce spac a tu trzeba z nim juz sie bawic..potem zasypia o 10 i wstaje na obiadek o godz 11,30-12,00...
No i caly dzien chodze zmeczona, spac mi sie chce...

Czy Wasze dzieci tez tak wczesnie wstaja? A ile w ogole spią w ciagu dnia?
Stary 2006-09-24, 09:04   #1945
humbak
Rozeznanie

Moni@ Lili wstaje codziennie o 6.00 , punktualnie. Może robić za budzik . I to najczęściej wygląda tak, że pare minut jest zadowolona, bawi się a potem zaczyna sie wsciekać. I po spaniu . Ale za to ok. 8 - 9 usypia. Troche w dzień jest lepiej z tym spaniem Liliankowym. Noc też zazwyczaj przesypia, żadko sie zdarza żeby w nocy wstawała.

Moni@ co do tych butków to jesteś kochana . Ale nie wiem czy to się za bardzo opłaca bo ta cholerna pocztapolska weźmie więcej za przesyłke niż te butki kosztują .
Stary 2006-09-24, 11:12   #1946
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
[B]

Moni@ co do tych butków to jesteś kochana . Ale nie wiem czy to się za bardzo opłaca bo ta cholerna pocztapolska weźmie więcej za przesyłke niż te butki kosztują .
Humbaczku jesli chcesz to wysles mi na konto tylko 15zł a ja przesylke (4,80 poleconą) podaruje Liliance bom taka dobra cioteczka ale nie namawiam, decyzja nalezy do Ciebie
Stary 2006-09-24, 12:19   #1947
*Niki*
Zakorzenienie

Moja Nikolka wstaje między 7 a 8 rano, chwilkę się pobawi potem marudzi, idziemy do kuchni zjadam śniadanko, coś tam porobię i za jakieś dwie godzinki kładę ją znów spać, bo już jest spiaca . A w ciągu dnia śpi róznie nieraz 3 razy nieraz dwa, długość snu też zawsze inna 30 min. 1 godz. 2 godz. a czasem nawet 3 godz. (zależy jak cicho jest w domu )
Stary 2006-09-24, 17:11   #1948
Nel70
Zadomowienie

Jastin ucałuj od nas śliczną Wikunię z okazji urodzinek,Amelcia Sle jej buziaczki
Moni a czy Amelci tez bys kupila te buciki,jezeli tak to podaje Ci jak zmierzylam jej nozke linijka to 11, wiec nie wiem jaki to rozmiar, doradz mi a pieniazki jutro przeleje,dzieki
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-25, 08:20   #1949
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nel70 Pokaż wiadomość
Jastin ucałuj od nas śliczną Wikunię z okazji urodzinek,Amelcia Sle jej buziaczki
Moni a czy Amelci tez bys kupila te buciki,jezeli tak to podaje Ci jak zmierzylam jej nozke linijka to 11, wiec nie wiem jaki to rozmiar, doradz mi a pieniazki jutro przeleje,dzieki
Nel nie ma problemu..zmierz tylko dl wkładki wew buciaka ktory jest na Amelcie dobry tak bedzie mi lepiej. Moj Szymus ma rozm 18, ale kupilam mu 19 bo raptem na 0,5cm roznicy a chcialabym by miał tak na zime zanim kombinezon zaloze, by w nozki miał ciepło
Ide dzis sprawdzic jakie rozm sa i dam ci znac a ty potem jak dam ci znac przelejesz mi pieniazki 15,00zł i bedziemy wszyscy zadowoleni
Stary 2006-09-25, 08:24   #1950
Moni@
Zakorzenienie

Kochane dziewczyny chce Wam napisac jakie katorgi przechodze z moim Szymonkiem...
Otoz w piatek i dzisiaj jechalismy do szpitala bo musialam zrobic rtg kregoslupa...droga to 15min samochodem w jedna strone..Nameczylam sie z nim ze mało mnie nie trafiło...On nie chce siedziec zapiety w pasach szarpie sie, drze pasy, wygina i wpada w taki szał ze jest cały siny..A placze tak jakbym go ze skory obdzierała...No i co ja mam z nim zrobic? Zadne zabawki nie pomagaja, herbatka..nic..po prostu jest jeden wrzask
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości