|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
w ogóle to chciałam powiedzieć że fajnie się tak patrzy jak mamuśka wraca po porodzie i wita się na odchowalni i jej podpis jest jeszcze z czasów oczekiwania na dzidzie
jeszcze niedawno tak czekałyśmy na dzieciątka a teraz już większość z nas tuli maleństwa w ramionach a propos gdzie resztka naszych brzuchatek ??????? |
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie co sie fajnego dowiedziałam?
ze tz wczoraj tel nie odbieraz bo chcviał miec ode mnie spokój bo go psychicznie niszczyłam!!!!! tki ze mnie własnie potwór a owe niszczenie polegało na tym ze powiedziałam mu ze sie dziwie ze jak ma wolny dzień to woli go spedzic na imprezie niz z synem... padam....
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Lolcia witaj w domu ![]() Agnieszka.M też zaczynałam wielkie boje od poniedziałku, najlepiej jeszcze jak się trafiał początek miesiąca to szłam w zaparte ja niestety jeszcze muszę trochę poczekać bo większego wysiłku przez ten brzuch się bojęPaulizia miałyśmy popdobne kila do stracenia i nadal tkwię w postanowieniu, że ni huhu nic nie kupię nawet na chrzciny idę w tym w co wejdę, mam jedną kieckę z czasów przed moim wielkim odchudzaniem i wystarczy mam nadziejęGrazin no opcje interesujące - zrób losowanie andziot skoczyłabym na takie wyprzedaże, celowo bym brała rozmiary sprzed ciąży hmm muszę to dobrze przemyśleć, może warto by było jechać w tym tygodniu, a na obiad robię rosół z pulpetami bo mam na to wielka ochotęprzestawiamy jednak Młodego na kąpanie wieczorne, po dwóch tygodniach się nie buntował jak za pierwszym razem w domu, dostał cyca o 22, zasnął jak aniołek, potem 1:30, o 4:20 i 7 zestaw cyc-kupa-cyc. Pewnie niedługo wstanie i jestem ciekawa co będzie dalej za to w nocy tym razem wymęczył mnie tatuś - co 5 minut chyba mówiłam mu żeby przestał chrapać, normalnie jak stara lokomotywa
|
#3034 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A my wczoraj ochrzciliśmy Zuzankę. Była bardzo grzeczna w kościele Tak więc wczoraj od rana do wieczora zamieszanie, ale cieszę się, że dziś odpocznę. Moja druga córka niestety się rozchorowała, więc nieciekawie to wygląda. Muszę z nią jutro do lekarza pojechać...
|
|||
|
|
|
#3035 |
|
Raczkowanie
|
Grazin moj tz mi tez ostatnio powiedzial ze sie na nim caly czas wyzywam
albo z nami cos nie tak albo z nimi (ale raczej z nimi) ![]() Lolcia witaj w domku andziot ale zazdroszcze ze sie miescisz w spodnie z przed ciazy, ja za nic w zyciu nie wejde ;( od porodu zeszlo mi 10kg dopiero jeszcze z 15 mi zostalo jak ja moglam tak przytyc. Blada to tez jestem, wiec nawet jak by mi pasowaly jakies spodenki to i tak bym nie wyszla w nich ![]() Moja ksiezniczka dzisiaj przespala prawie cala noc Przedwczoraj bylam z nia u lekarza. Wazy 4200 a wzrost ma 55,5
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske Edytowane przez SiLLee Czas edycji: 2011-06-19 o 10:43 |
|
|
|
#3036 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry mamusie
U nas nocka spokojna, Aluśka spała od 22:30 do 4:30, a później od 6 do 8:30 z nami w łóżku . Teraz też pojedzona, położona na brzuszku śpi, mam nadzieję, że troszkę pośpi Pogoda ładna, ale zimno...może potem będzie lepiej, wczoraj ominął nas spacer... Moje dziecko chyba ma lekką chrypkę albo mi się wydaje, jakoś tak dziwnie od rana skrzeczy, wczoraj strasznie sie pociła po kąpieli - oby to nie był zwiastun choroby
|
|
#3037 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łączę się w bólu, ja też co 5 min muszę kopniaka dać, albo łokciem strzelić bo nie wyrabiam już od tego chrapania, ostatnio często ląduję na kanapie, bo Gabrysia jeszcze stęka przed zaśnięciem po karmieniu i już w ogóle zasnąć nie mogę (powiem Ci że nawet do salonu chrapanie dolatuje Cytat:
za udane chrzciny, masz jakieś fotki królewny swojej ???Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3039 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nocka spokojna. Pospaliśmy z Pepe do 8.45 ( ale rozpusta ).Teraz miał kolkę i pół godziny męczyliśmy się razem Pogoda trochę do bani, więc chyba na spacer nie pójdziemy. Miłej niedzieli dziewczyny
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie odciągam mleko
może uda mi się na jakiś wypad sklepowy uzbierać
|
|
|
|
#3041 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie!!!
W końcu mam chwilę, aby tu zajrzeć. Ostatnio tylko was podczytywałam i nie powiem sporo wiadomości się przydało Mam teraz pytanie do mam butelkowych: czy wasze dzieci też jak jedzą z butli to się tak spinają, marszczą brwi, krzyczą i piszczą? Myśleliśmy najpierw, że to są może ataki kolki, ale nic na to nie wskazuje, bo ona tak robi nie przy każdym karmieniu i wogóle do objawów kolkowych mi nie pasuje. Zmieniłam już mleko (wcześniej był Nan, teraz jest Gerber) i jest trochę lepiej, ale wciąż te ataki występują. Mi one przypominają takie ataki histerii Myślałam też, że może ma za mała dziurkę w smoczku (S) i przez to się denerwuje. Zmieniłam na M i zaczęła się krztusić więc to chyba też nie to Teraz drugie pytanie: czy wasze dzieci też tak rzadko robią kupkę? Moja to tak robi raz na dwa, trzy dni. Wczoraj już ją tak męczyło, że po konsultacji z położną, zrobiłam jej lewatywkę termometrem i jakoś poszło, ale kupka była taka gęsta i miała białe grudki, które podobno są resztkami niestrawionego pokarmu Jutro postaram się mała do lekarza zarejestrować, chociaż wizytę patronażową ma dopiero 28 czerwca, ale raczej nie wytrzymam, bo wiem, że coś jej jest a ona nie chce powiedzieć co ![]() |
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Mój synek dzisiaj po raz pierwszy świadomie się do nas uśmiechnął
Poza tym dzisiaj skończył 4 tygodnie, więc przechodzi do grona niemowlaków
|
#3043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kupek - dopajasz ??? skoro gęsta to musi więcej pić Cytat:
![]() cudowne, nie
|
||
|
|
|
#3044 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o kupki to za bardzo nie pomogę, moja robi kilka dziennie, ale z tego co się orientuje jedna raz na kilka dni też jest ok ![]() Też mi się na początku wydawało, że małej coś jest, ale teraz kiedy się już dosyc dobrze poznałyśmy wiem, że większosc odgłosów i zachowan to standard ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
za 4 tygodnie i pierwszy uśmiech
|
|
|
#3045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Herbatki też pije ale może za mało, dzisiaj będziemy dopajać i zobaczymy. Dobrze, że nie mam z nią problemów w nocy ze spaniem coś za coś, albo spanie albo kupa ![]() Co do smoczka, to już sama nie wiem, S za mała M za duża. Jak zrobić pośrednią DZIURĘ, eh
Edytowane przez aniutka_85 Czas edycji: 2011-06-19 o 12:31 |
|
|
|
|
#3046 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam tylko powiedzieć ze wy jesteście chyba pająkami ze znajdujecie jeszcze czas na wizaz :P ...
zazdroszczę wam, pająkom
|
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia Bo całą noc wstawał do łazienki
Grazin No w domu. Na miesiąc, a potem operacja. A teraz tż śpi, a ja zajmuję się małym. Nie ma jak niedziela
|
|
#3048 |
|
Rozeznanie
|
grazin martulka oj ci faceci, dziś już ok?
lolka ![]() eweska sprzedawca ciekawy, daj znac jak przyjda ciuchy jak tam z jakością Dziś noc spoko, teraz leży na kolanach, zasypia i wydaje cudne dźwięki. dziś w planach spacerek po ryneczku, tylko niech nie pada. Odciągnęłam recznie 40 ml, bez laktatora !!! W sam raz żeby rozpuścić saszetke do wypicia, potrzebuje kupić laktator, może któraś chce sie pozbyć tanio, bo nie używa??
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiedzialam, ze wymyslil cos glupiego wiec nawet do niego nie dzwonilam. Zadzwonil po 3 godzinach i oznajmil, ze siedzi u takiego jednego (a z tym facetem widza sie praktycznie codziennie i maja dosyc czasu zeby sobie razem posiedziec!). No i wielce zdziwiony, ze nie mialam ochoty z nim rozmawiac. Moja wina jak zwykle. Obiecal mi cos i sie nie wywiazal ale moja wina. I uslyszalam to samo, ze sie czepiam i go psychicznie wykanczam Nie wiem skad tacy idioci sie biora. A jutro wizyta w szpitalu Ciekawe jaka date porodu mi wyznacza
|
|
|
|
|
#3050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3051 |
|
Zadomowienie
|
hej
Ja tylko na chwilkę w nocy mój głodomorek spał 3,40h co jest dla mnie mega szokiem że tak długo. Za to od 8 ej tylko małe drzemki i cyc i jeden dłuższy sen na balkonie 40 minut. Cycki bolą coraz mniej pokarmu jest sporo więc damy radę, a przerwy między karmieniami pewnie się wydłużą - oby. Lolka śliczny Toni
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
super uczucie
![]() Dziewczyny, jakie macie karuzelki do łóżeczka? Chciałabym coś kupić i waham się pomiędzy: http://allegro.pl/c0108-karuzela-z-m...658149455.html http://allegro.pl/maxx-wypas-karuzel...665557692.html Polećcie która lepsza?
|
#3053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój laktator niby rzadko używany, ale jednak, ale też po drugim dziecku już ![]() Cytat:
![]() wszystko idzie ku lepszemu moje królewny śpią Zosia dziś tak pięknie zasnęła że w szoku jestem ![]() Gabrysia kontynuuje drzemkę ![]() mężul robi obiad ![]() normalnie żyć nie umierać ![]() idę podrzemać moniaK ja mam tą z misiami, fajna jest, muzyczki milutkie, ale wydaje mi się jednak że kolory takiej karuzeli powinny być bardziej wyraźne, żeby dziecko bardziej przyciągała, więc jak bym miała teraz kupować to wzięłabym ta Rainforest |
||
|
|
|
#3054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu jest korzystniejsza cena z przesyłką : http://allegro.pl/fisher-price-karuz...669249146.html A ja zamówiłam laktator i woreczki do mrożenia pokarmu, może jutro będą
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-06-19 o 13:29 |
|
|
|
|
#3055 |
|
Raczkowanie
|
Młody śpi teraz jak zaklęty. Raz go w międzyczasie nakarmiłam i nie beczy ani nic.
Z TŻ`tem wsio ok. Wczoraj był trzeźwy. Dziś teraz jeszcze śpi. Kolego z którym się wczoraj pożarł dziś 3 razy u niego był i 11 połączeń nie odebranych. Ciekawe o co im poszło? Dziękuję w imieniu Adrianka za uśmiechowe komplementy ![]() Dziś rano świeciło słońce, teraz jest pochmurno. Mam nadzieję, że padać nie będzie. Wczoraj i dziś dni Konina. Tak walą muzą, że uciekać z domu można. ![]() Aniutka ja nie mam przygód z karmieniem mm. Jedynie wierci łbem od czasu do czasu a tak wszystko jest dobrze. A kupkę mój robi jedną na dzień. Kiedyś nie robił 2 dni, ale później jak nawalił to obkupkał się cały.
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam Rainforest i Edzikowi się podoba.
O taką: http://allegro.pl/fisher-price-karuz...669249146.html Nie lubię mojego tż. Od czasu tego szpitala jest nie do wytrzymania. Nie mówię już nawet o tym, że non stop śpi w dzień, ale... ...cały czas się kłócimy, bo on nie ma dla mnie i Edy czasu. Bo praca, bo choroba, bo cośtam Edzikiem się w ogóle nie zajmuje, na spacer nie pójdzie... Kurde, to tylko mój syn?? Ja wszystko robię z małym na ręku, a on ma czas na wszystko. O ile już jest w domu. Mam tego dość. Załóżmy klub mamuś z durnymi tż-ami...
|
|
#3057 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie i brzuchatki.
Widzę, że dziś w większości dzieci dały mamusiom pospać. Jakaś noc dobroci była ![]() Ja tylko się melduję, że nadal nic się nie dzieje. Urlop tż schodzi, a tu cisza. Miłego dnia |
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matal twoj TZ to naprawde chory wiec moze sie zle czuje a przy moim trzeba wszystko zrobic nawet jak ma katar... bo umiera.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-06-19 o 14:01 |
|
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym sam przyznaje (jak się raz na jakiś czas uspokoi), że by sam ze sobą nie wytrzymał. A ja niby muszę
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i juz go ostrzegalam, ze dostanie po lbie jak bedzie przy dziecku takich wyrazow uzywal.Teraz ma zatoki chore i codziennie jak wstanie, to szuka na sile zaczepki a jak mnie wkurzy i go ochrzanie bo juz nie wyrabiam, to sie glupio tlumaczy, ze go boli glowa i dlatego tak sie zachowuje. Szkoda tylko, ze kobiety musza znosic takie zachowania palantow. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

ja niestety jeszcze muszę trochę poczekać bo większego wysiłku przez ten brzuch się boję
hmm muszę to dobrze przemyśleć, może warto by było jechać w tym tygodniu, a na obiad robię rosół z pulpetami bo mam na to wielka ochotę
za to w nocy tym razem wymęczył mnie tatuś - co 5 minut chyba mówiłam mu żeby przestał chrapać, normalnie jak stara lokomotywa 

Czekamy na Ciebie fasolko
za udane chrzciny, masz jakieś fotki królewny swojej ???

Poza tym dzisiaj skończył 4 tygodnie, więc przechodzi do grona niemowlaków
Ciekawe jaka date porodu mi wyznacza 

02.08.2014