|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
a ja nie mam ani wycieków z sutków ani tej kreski na brzuchu...buuu
jestem jakaś inna ![]() Ale zgadzam się z tym, że schylanie się coraz ciężej już mi wychodzi a nie mam wcale takiego dużego brzucha... nogi mi trochę puchną - kostek czasami nie widzę ani nie czuję ![]() ja jak się schylam żeby założyć buty dziwnie rozszerzam nogi i zginam w kolanach tŻ zawsze mówi "a co Ty teraz robisz?" ![]() wogóle to strasznie dużo się śmieję -a wręcz chichram... najczęściej jak tż jest w domu bo jak sama jestem to tak nie wypada co by sobie sąsiedzi pomyśleli ![]() TŻ ostatnio powiedział "Ja nie wiem jak ja to wszystko wytrzymam, jeśli Leoś będzie śmiał się tyle co Ty" ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- a co do wielkości piersi to tŻ mi wczoraj powiedział że bardzo się powiększyły i się nie dziwi że przytyłam już 6kg skoro jedna pierś chyba z ponad kg waży
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
cukier po kolacji 1h po wyszedł mi 60
coś tu jest nie hallo ja tego nie ogarniam... jutro idę do diabetologa |
|
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idz idz, moze cos z tym sprzetem jest nie teges?
|
|
|
#4894 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Przy stopach robie cokolwiek jedynie w rozkroku, zeby brzusio mi miedzy nogi wszedl bo inaczej to nie moge, bo jest mega niewygodnie i prawie nie siegam No i zaczynam chodzic jak kaczuszka zwlaszcza po dluzszym siedzeniu albo lezeniu dopoki sie "nie rozchodze" Matko, a to jeszcze prawie 3 mce i najgorsze upaly przede mna ![]() Uciekam spac, bo jednak jutro trzeba sie zwlec rano do pracy
Edytowane przez Sharifa Czas edycji: 2011-06-19 o 23:25 |
||
|
|
|
#4895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
idź idź lekarz Ci najlepiej wyjaśni co i jak mamunie ja zmykam do kąpielki i spanku... dobranoc
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez juz lece, dobranoc
|
|
#4897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrej nocy
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#4898 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie. Sama nie wiem co napisac, bo jakos dziwnie mi tutaj teraz.....
|
|
|
|
#4899 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() pesteczko ![]() Cytat:
![]() kochana nie martw się tak bardzo ja np. wczoraj zauwazyłam ze nie wszystki ruchy czuje, tak sobie leżałam i patrzałam na brzusio i falował tzn. że dzidzia się ruszała a ja nie czułam nic a nic. JEśli będzie już bardzo niespokojna to po prostu idź do lekarza ![]() Cytat:
za wpisy ![]() Cytat:
jeśli tak to musze wykorzystać tż'ta na maksa w tym tgodniu Cytat:
![]() Cytat:
tzn mieli na mnie stanik ale tylko jeden model a ja nie chciałam taiego samego stanika jak ostatnio. Jak coś to zajrzyj do tego ciązowego w Merkurym i jeszcze zaraz obok tego sklepu są takie sklepy gdzie się wchodzi po schodach do góry ... i tam jak się wejdzie to po prawej jest bielizna pytałam ostatnio tam o te staniki i pani powiedziała że mają duży wybór w rozmiarach ![]() Cytat:
![]() Dziewczny dziękuję Wam bardzo za kciuki ![]() palant nas już nie zwolnił do tego wystawiał oceny jak mu się podobało wcinał się w zdanie i gadał to, co Ty mu chciałaś powiedzieć ale dostała 4 i niech się wali, najważniejsze ze pierwszy rok za mną Zmykam poogarniać mieszkanko bo mama wpadnie tak o 9 a aż wstyd ze taki rozgardiasz w domu niby miała czyściutko przed weekendem a tak jakoś się nazbierało
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-20 o 07:14 |
||||||
|
|
|
#4900 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mleczarnie Zauważyłam że jeśli mi pocieknie, to pierś przetaje być obolała , sutek też, także chyba tak musi być Cytat:
Cytat:
ale udaje mi się jeszcze pomalowac paznokcie u nóg coprawda wykonuje przy tym akrobacje, ale daję radę ![]() Cytat:
![]() Do tego najlepiej się siedzi, chodzi leży w rozkroku, chociaż raz można sobie rozłożyć nogi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
więc będzie i on słuchał co i jak w tych sprawach ![]() spadam do roboty
|
|
|
#4901 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tzn ja teraz mam raczej 65F, ale w stare E też jeszcze się mieszczęCytat:
Cytat:
a jaki masz ten glukometr? dobrze sie czułaś, nie było ci słabo? wyciskałaś krew z palca na pasek? nie wolno wyciskać bo wtedy głupoty pokazuje...jak dasz za mało krwi to tez czasem wariuje. Trzeba dać tyle, zeby było na pasku i na palcu jeszcze zostało. mi ta hemoglobina glikozylowana wyszła w dolnej granicy normy a i tak moj organizm nie daje rady ze śniadaniem mam nadzieje ze mnie ta baba nie opierniczy, że biore insuline tylko do sniadania (kazała tez do obiadu i kolacji) ale mam takie niskie cukry po pozostałych, że sie boje, że po insulinie całkiem by mi spadły.... Cytat:
co do bałaganu też tak mam posprzątam w sobotę a w poniedziałek juz burdelik
|
|||||
|
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() witam po weekendowej nieobecnosci wczoraj moja mała strasznie slabo sie ruszała i juz sie zaczynałam martwic ale dzis troszke pofikała i jestem spokojniejsza ![]() lausanne jak tam z tymi skurczami?? uspokoiło sie cos?? mama nadzieje ze wszystko dobrze u ciebie i maluszka no i pochwale sie wam ze zamowilismy wczoraj z męzem wiekszosc potrzebnych rzeczy (wanienke, butelki, laktator, smoczki i inne takie potrzebne rzeczy ) ostatnio jak TZ mowiłam zeby kupic to mi mowił ze po co tak wczesnie jak jeszcze nie rodze i pomarudziłam mu troche ale myslałam ze nic to nie dalo a tu nadle wczoraj popoludniu powiedział ze jedziemy do sklepów dzieciecych rozgladac sie cenowo co i jak a jak nie to na all zamówimymała rzecz a tak sie ciesze i mebelki sa w trakcie skrecania wiec mysle ze do srody juz beda gotowe
|
|
|
#4904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mi siara pojawiła się wczoraj - 27t6d, a w pierwszej ciąży szybciej, bo 26t3d
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#4905 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Zaczynamy 30 tydzień i wizyta dzisiajCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Insulinę też ci ginek przepisze Ale wynik tej hemoglobiny nie przesądza o insulinieCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za wskazówkiGratulacje zdanego egzaminu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I żeby to jeszcze jakoś wyglądało![]() Mi też na dolnej granicy ta hemoglobina wyszła i przy śniadaniu są najwyższe wyniki. A spróbuj przez jeden dzień wziąć insulinę do każdego posiłku i może aż tak nie spadnie Ja bym tam poeksperymentowała:brzyda l:Zmykam narazie, jadę po wyniki do laboratorium. |
|||||||||
|
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz co, boje sie tej insuliny brac bo po obiedzie mam od kilku dni około 100, nawet 90 miałam - wiec chyba nie ma potrzeby opracowałam, że jak jem kalafiora, brokuła, fasolkę szparagową to mam lepsze te cukry niż po świezych sałatakch, typu sałata z pomidorem a bardziej się najem
|
|
|
|
|
#4907 |
|
Zadomowienie
|
witajcie,
ale dziś u mnie brzydka pogoda ![]() dokonałam dziś nie fajnego odkrycia, znalazłam dwu centymetrowe rozstepy na brzuchu, za wcześnie sie cieszyłam ich brakiem ![]() |
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Hej porannie
Lausanne - mam nadzieję, że się skurcze uspokoiły Acelinko, Natko - gratuluję 30 tygodnia ![]() Nadrobiłam już prawie wszystko, ale jakoś sama nie mam o czym pisać. Jestem na posterunku, mogę zakładać nowy wątek, jak zajdzie taka potrzeba, bo raczej się dziś nigdzie nie wybieram Miałam wczoraj jechać na spotkanie, ale nie byłam w stanie, tak mnie kręgosłup bolał. Jednak rytm - dwa dni (tylko umiarkowanej) aktywności pod rząd to dla mnie za dużo. Kręgosłup po dłuższym (tj, godzina-półtorej) chodzeniu/staniu bardzo daje mi się we znaki, ból promieniuje do nogi, aż mam uczucie jakbym nią pociągała Jako bonus puchnie mi ręka, zawsze tylko lewa ![]() Za to schylać się umiem (jak ból kręgosłupa nie utrudnia) i malowanie paznokci, czy ubieranie skarpet/butów dobrze mi idzie
|
#4909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie najgorsze te wyniki
![]() Cytat:
Jak już naprawdę nie będę potrafiła nic znaleźć w sklepach to się może skuszę![]() Skoro masz takie wyniki to też bym nie brała Najlepszy obiadek (łącznie z wynikiem ) pierś z kurczaka bez panierki smażona na patelni + mieszanka warzyw z parowara![]() Cytat:
Biedna
|
||
|
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Natko tez mam parowar
jutro zamierzam rybkę z warzywkami zrobic, mniam
|
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
przypomniałyście mi, że miałam zapytać - mam czasem takiem maleńkie kropeleczki na sutkach, to jest to?
|
|
|
|
#4912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i brzuch jeszcze nie taki duzy
|
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Mmm, muszę rybkę kupić
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4914 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
Podobne niektóre wrześniowe mamuśki tęskniły za mną ![]() Bord Ano czy Ty faktycznie chowasz w brzuszku Leosia ? Natko za wizytęLausanne co u Ciebie? Czy skurcze minęły? A ja po sobotnim odessaniu. Siniak na prawej ręce, że ho ho , lewa troszkę lepsza. Niektóre wyniki będą dopiero w środę (np powtórne toxo), więc raczej dopiero wtedy pojadę i dowiem się co z glukozą.Maluszek kopie jak najęty, jak mi wybrzuszy nóżkę po prawej stronie nad pępkiem, to umieram z bólu (mam wrażenie, że uciska wątrobę ).No i powróciła częsta czkawka .Na polu okociła nam się dzika, zupełnie nieznana nam kotka. Najpierw przyniosła jednego malucha (o jak płakał! moje córcie od razu zajęły się nim jak swoim , ululały, napoiły mleczkiem z palca i zaniosły na stryszek, co by nasza psinka nie miała śniadania ), wieczorem w sobotę już były dwa, a wczoraj okazało się, że już mamy 7 kociąt . No cóż, dopajamy kocicę i piastujemy kociaki pod jej nieobecność. Jak podrosną to zapewne pójdą w świat...Ale żeby nie było tak kolorowo, to rano w klatce znalazłam martwą zeberkę . Nie wezmę jej do ręki, muszę poczekać na męża, ale żeby drugi ptaszek tak strasznie nie przeżywał śmierci partnera, to nakryłam ją (go) chusteczką higieniczną. Nie wiem jak powiedzieć Marysi, bo to akurat jej Charlie .Idę Was troszkę ponadrabiać. |
|
|
|
#4915 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =) a Mi dzisiaj nie chciało się wogóle ruszać z łóżka =)))
|
|
|
|
#4916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najbardziej ubolewam ze nie mogę nosić ładnych miękkich koronek, ale tak mnie gryza ze po 2 minutach od załozenia musze zdjąć - masakra
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od 8 na nogach. Już byłam na uczelni i oczywiście informatyk nie dał mi wpisu, muszę pocinać jutro ... znowu
Poza tym znowu jestem nakłuta na dwie ręce, ale dzidziuś kopie aż miło więc przynajmniej na spokojnie... ![]() I oczywiście znowu spięcia z tatą, dzisiaj chyba sobie siądę i poryczę bo za dużo tego wszystkiego na Nie ostatnio. |
|
|
|
#4918 |
|
Zadomowienie
|
cotynato wiem co czujesz. U Mnie naszczęście odkąd mieszka narzeczony jest lepiej
|
|
|
|
#4919 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki juz dzis ze mną okey, a przynajmniej o wiele lepiej, dzięki za posty
) i w ogole wszystkoCytat:
Aga juz po wizycie dzisiejszej? napisz co i jak |
|
|
|
|
#4920 |
|
Zadomowienie
|
Pisałyście o problemach ze schylaniem... Dziś rano zmywałam sobie lakier do paznokci z palców u nóg
. Jakoś poszło, ale z wymalowaniem będą już niemałe problemy. Jak mi się uda, to pewnie po raz ostatni .No i wczoraj już drugi raz zdarzyło mi się zasłabnąć w kościele (co te kościoły mają w sobie, że ludzie padają jak muchy ) . Tydzień temu normalnie oblała mnie fala gorąca, spociłam się potwornie, zabrakło mi tchu i musiałam pójść do domu. Wczoraj znowu zaczęłam okropnie ziewać, w końcu tętno mi skoczyło i zrobiło mi się ciemno przed oczami. W żadnym innym miejscu mi się to nie zdarza; ciekawe....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

jestem jakaś inna 

tŻ zawsze mówi "a co Ty teraz robisz?" 

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 

za wpisy
trzymajcie kciuki za jutro 
ale dostała 4 i niech się wali, najważniejsze ze pierwszy rok za mną 

i wizyta dzisiaj
. Nie wezmę jej do ręki, muszę poczekać na męża, ale żeby drugi ptaszek tak strasznie nie przeżywał śmierci partnera, to nakryłam ją (go) chusteczką higieniczną. Nie wiem jak powiedzieć Marysi, bo to akurat jej Charlie