|
|
#2131 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bylam- Jestem- Chce byc AU PAIR vol VIII
A tak w ogóle to chyba dzisiaj się wyjaśni, czy wyjeżdżam czy nie
o 15 ma dzwonić hostka, trochę się już stresuję! ![]() Jestem wlaśnie po rozmowie!! Dziewczyny jadę do Irlandii już na 100%! ![]() ![]() Matko wreszcie i ja znalazłam swoją rodzinkę! W następnym tygodniu pewnie będę do Was pisać, bo będę miała pewnie problemy z rezerwacją lotu ![]()
Edytowane przez ankaa_ Czas edycji: 2011-06-19 o 15:21 |
|
|
|
#2132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to kiedy lecisz?
|
|
#2133 |
|
Konto usunięte
|
Ankaaa- super, cieszę sie razem z Tobą !!
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super!
|
|
#2135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do lotu, to brzmi znajomo ja też tu sporo się pytałam ![]() tak przy okazji, to kiedy trzeba zrobić odprawe on-line? jest jakoś to określone? |
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2137 |
|
Raczkowanie
|
będę rezerwować bilet w następnym tygodniu, ale hostka powiedziała ze od 10 do 18 lipca daje mi czas, żebym wybrała, w który dzień jest najtańszy bilet i tak sprawdziłam wlaśnie na rynair do dublina z łodzi we wtorek 12 lipca jest 129zl a 10 lipca np 185zl, i nie wiem to 129zl to chyba mało nie? do tego dochodzi pewnie jeszcze bagaż, ale nie wiem ile się płaci
|
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu masz tabele oplat http://www.ryanair.com/pl/pytania/tabela-oplat
|
|
#2139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale ja nigdy nie leciałam samolotem i nie orientuje sie czy jakies dodatkowe oplaty sobie ryanair pobiera...ale bedzie dobrze, jak masz wybor to znajdziesz taki bilet, ktory bedzie korzystny cenowo powodzenia! i mam nadzieje, ze bardziej obeznane w lataniu i ryanair'rze wizażanki Ci pomoga
|
|
#2140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie tak patrzylam na to wczesniej, ale jakis np pierwszenst wejscia na poklad i takich rzeczy to nie musze chyba wykupowac co? bo niby po co? a Wy jak latacie to ubezpieczenie wykupujecie? Czy w 15kg bagazu sie zmieszcze? czy lepiej to 20kg wykupic?
|
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na ile lecisz? Mi 15 kilo calkowicie starczylo (w sumie wyszlo 14 w duzej torbie xd) a pamietaj ze jeszcze 10kg masz w bagazu podrecznym. Ja niepotrzebnie bralam reczniki bo tu dostalam od hostow - wiec lepiej o to, suszarke itp wypytaj hostow bo moze niepotrzebnie bedzesz targac ja mam zamiar na powrot kupic bagaz 20 kg, jak nie bede brala spowrotem tych wszystkich zeli pod prysznic, szamponow itp to powinnam sie zabrac z moimi zakupami, prezentami itp (chyba no i ja tez gratuluje wjazdu!! U mojej rodzinki byli wczoraj goscie z Afryki i Indii - fajnie bylo poznac troche ich kulture, jedzenie (mega ostree, ale uwielbiam ich curry haha) itp Ale w koncu mnie przekonali i bylo baaaaaaaaardzo milo Nie wiedzialam tez za bardzo co robic jak proponowali mi piwo - tak dziwnie troche pic przy nich haha Ale przekonalam sie calkowicie dot tej rozinki, sa kochani, nie traktuja mnie jak 'sluzacej'' tylko ''czlonkinie rodziny'' jak to sami mowia ![]() A juz w czwartek przyletuje do mnie przjaciolka
|
|
|
#2142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() świetny tydzien Ci sie zapowiada ![]() ![]() ![]()
|
|
#2143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jadę od 12 lipca do w sumie sama nie wiem jak najdłużej ![]() Do świąt na pewno a jak pójdzie dalej to zobaczymy tylko ze ja jeszcze będę musiała wrocic do polski na pierwszy tydzien wrzesnia na poprawkę i obronę, ale to akurat hosci jadą do włoch na 2 tygodnie do rodziny hosta, więc będę mogła zostać w polsce nawet 2 tygodnie i wtedy jak coś dowiozę sobie resztę rzeczy![]() Oo ale masz fajnie z hostami! Wydają się byc super, ja mam nadzieje,że i moi tacy będą! Niby jak się pytalam o ewentualny przyjazd kogos znajomego do domu, to absolutnie nie mają nic przeciwko Matko, ale się cieszę, bo ja to chyab szukałam od marca albo wcześniej![]() ![]() A tylko najgorsze, ze hostka powiedziala, że u nich pada bardzo czesto
|
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, właśnie przeżyłam jeden z większych stresów życia. Zadzwoniła do mnie babka, a ja kompletnie nie byłam przygotowana na tą rozmowę. Powiedziała, że jest mną zainteresowana. Proponuje mi 80e na tydzień, 4 dzieci od 6miesięcy do 14lat. Chce mnie tylko na miesiąc. Kazała mi się zastanowić i napisać do niej maila, ale ja nie wiem dokładnie kto to jest i nie mogę go nigdzie znaleźć w wiadomościach na aw
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Już znalazłam, ale i tak nie mam do niej maila, bo mnie nie zaakceptowała.
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak tak bardzo chcesz... daj mi jej imie i nazwisko na prv.
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się tak wydaje.
|
#2147 |
|
Raczkowanie
|
Hej dostałam dziś taką ofertę czy to spam ?
Hello Aupair, I saw your contact details on easyaupair.com, and I'm very interested in your profile, I have two kids, Adam and Anita, Anita is 5 and Adam is 3 yrs old, we live in New York, United States, my wife is always busy with NGO (Non Governmental Organization) and I have been taking good care of my kids but due to my work i don't really have time to be with them again. I'm glad that you want to be my new au pair. My working hour would be 10 hrs per day and you will have to work 5 days in a week. I have 3 good cars that you are free to drive any at your own conveniences. I'm offering you $100 Per week and $1200 monthly Salary. I really want to know when precisely you will like to resume work because I will like you to start work as soon as possible. we leave in a duplex, well furnished with facilities like swimming pool, basketball court and internet well connected. Your accommodation is not the problem, you will be having a flat of yours with all these facilities connected to it, your flat is going to be inside the duplex, is really going to be fun loving job. Your are to take my kids to school and bring them from school during closing hours, help them to read their bible when they are at home and You are to work five days in a week. This all you need to do for me. Let me know as soon as you comply with all the term, so that we can make necessary travel arrangement.Hope to hear from you soon. My home address is 641 Lexington Ave #1400, New York, NYC 10022 United States... Mr Brown... |
|
|
|
#2148 |
|
Raczkowanie
|
jak dla mnie to spam! 100 tygodniowo plus 1200 na miesiąc
ale ja nie jestem jakoś doświadczona w tym, więc może ktoś bardziej doświadczony się wypowie
|
|
|
|
#2149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ktoś pytał o bagaż w ryanair. ja wykupiłam 20kg, a i tak przed wylotem okazało się że moja walizka waży 25kg i musiałam wyciągać mnóstwo rzeczy. a i tak nie brałam suszarki, ręczników, kosmetyków typu żel pod prysznic. |
|
|
|
|
#2150 |
|
Rozeznanie
|
Kasiamarta120, tak jest to spam. Nie zawracaj sobie głowy takimi emailami.
ankaa_, a do jakiej miejscowości się wybierasz?
|
#2151 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moje gratulacje
|
|
#2152 |
|
Wtajemniczenie
|
Uhhh właśnie wróciłam z imprezy z Kasią! ah, ale jestem pijana lol
Ale było SUPER! wreszcie jakieś social life mam!
|
|
|
|
#2153 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
WROCILAM!!! super bylo... a jakie widoki
roux bylam u Ciebie |
|
|
|
#2155 |
|
Rozeznanie
|
Aj dziewczyny, ale chętnie wróciłabym do Irlandii.
|
#2156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wybieram się do Kilkenny Może Ty tez gdzies tam koło mnie jesteś??
|
|
|
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam niedawno z Warszawy, byłam na Roxette, normalnie było za✂✂✂....ście... chyba jak znajdę kogoś chętnego na koncert w Londynie to pójdę raz jeszcze. Może któraś z Was by się wybrała?? 40funtów wstęp.. ??
|
#2158 |
|
Konto usunięte
|
nie lubie roxette :P
wole rock :P |
|
|
|
#2159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze i u mnie zaczyna sie robic tlok;D hahaa Cytat:
![]() a co stoi na przeszkodzie??;>
|
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

o 15 ma dzwonić hostka, trochę się już stresuję! 

ja mam zamiar na powrot kupic bagaz 20 kg, jak nie bede brala spowrotem tych wszystkich zeli pod prysznic, szamponow itp to powinnam sie zabrac z moimi zakupami, prezentami itp (chyba
Ale w koncu mnie przekonali i bylo baaaaaaaaardzo milo