![]() |
#4921 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
To jest bez orkiestry (4 os., bez nas i bez fotografa). Hej, kiedy dokładnie masz ślub?
![]() |
#4922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4923 | |
Zadomowienie
|
Może Wy mnie oświecicie
![]() załamka... wszędzie tak zdzierają ![]() a już widzę ![]() ![]() ![]() Cytat:
a jak liczyłyście tą początkową liczbę gości? Zakładałyście maksymalną liczbę gosci, tzn. że wszyscy zaproszeni przyjdą i każdy kto może z osobą towarzyszącą? Czy jakoś inaczej?
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-06-19 o 17:55 Powód: była aktualizacja listy ale wkleiłam do posta niżej, więc stąd usunęłam żeby nie zaśmiecać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4924 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My mamy taką salę, na której musimy zapłacić za 100 osób. Niezależnie czy tyle będzie czy nie. Bo sala ogólnie jest na 200, więc to taki ich minimum. Dlatego zapraszaliśmy więcej znajomych. Wiedzieliśmy, że zawsze się ktoś znajdzie, kto nie przyjdzie... ale w życiu nie pomyślałabym, że odmówi połowa ![]()
![]() |
#4926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak w ogóle to niedługo skończymy wątek ![]()
![]() |
#4927 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4928 |
Zadomowienie
|
na kogo trafi zakładanie nowego wątku, nich wrzuci do pierwszego posta listę PM-ek wraz z datami ślubów i nasze podsumowania (wtedy najłatwiej będzie to znaleźć), czyli niech skopiuje to:
LIPIEC 2011
2.07 natalontko, potterka, edytkadan, asia_z, Karo_lka, Yes yes, marysiasmile, pycia17, moscicka, sandra_107 3.07 KuNu 08.07 kaassia88, ruda-wiedzma 9.07 elunka88, Aaamelkaa,Sweet Delights, Kasiek1987, kot7055 16.07 mrowinka, oleandra86, aania88, scotasia, Mmedeah88, maaatrusia, nata1596lia, Malinum, Kala! 21.07 kajasia222 22.07 Angel Eyes 23.07 lusesita23, Alizzee, kwiatuszekkk21, Kalpana, olla83, Kociak85, stokrotka1029,zophiee, aaby, minini, gajqa, niniona, qbsonik, anulka09 30.07 goosia207, kakunia6, Marzenkaa2310, Barbii, buzka86, karolluki, messy, bernadka10, Asist22 LIPIEC 2012 14.07 (kicia) 20.07 czarna_kawa80 21.07 Madzionella Sukienki i reszta ślubnych rzeczy Lipcówek ![]() Kasiek1987 kwiatuszekkk21 kakunia6 lusesita23 aaby KuNu mrowinka natalontko asia_z minini Angel Eyes, c.d. anulka09 Karo_lka marysiasmile karolluki Alizzee
#4929 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
byliśmy wczoraj na tym "dniu skupienia narzeczonych" straszne nudy!! ![]() ![]() dziś chcieliśmy umówić się z księdzem na spisanie protokołu, ale nam "uciekł" po mszy i musimy jutro znowu jechac ![]() za to dziś TZ kupił buty ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27613223]U nas też tylko my ślubujemy w tym dniu ![]() Na razie, niestety, nie mogę pójść na żaden zabieg, muszę sobie radzić domowymi sposobami. Może niedługo stanę na nogi i wtedy... ![]() 100 zł to niedużo ![]() 100zł za normalne wesele to bardzo mało ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4931 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale 250zł?! To w niektórych parafiach tyle za mszę chcą! Aż się boję zapytać, ile w takim razie "kosztuje" tam ślub... Swoją drogą jak napisałaś o tych 800zł za mszę, to jestem przerażona, bo płacenie dopiero przed nami, a mamy przeznaczone na mszę 500zł. Oby starczyło ![]() Ja jestem za, by to kwiatuszek założyła nowy wątek. Udziela się chyba najwięcej i robi piękne zestawienia ![]() Dzień dobry lipcowe ![]() Wczoraj byliśmy na małych zakupach przedślubnych. Kupiłam sobie pończochy (2 pary), a TŻ ma w końcu bokserki i skarpety. Na razie po jednej parze, bo musimy sprawdzić, czy bokserki nie odznaczają się pod spodniami i czy skarpetki nie są za krótkie, żeby nie było tak, że TŻ usiądzie, a tu futro wystaje ![]() ![]() ![]() Poza tym tak myślę, czy w piątek lub sobotę nie jechać zamówić ciast i tortu. W cukierni mówili, że co najmniej 3 tygodnie przed, a początek lipca będzie zabiegany, więc chyba teraz to załatwimy. Muszę się tylko dowiedzieć, czy nie mają przypadkiem długiego weekendu, żeby nie pojechać i nie pocałować klamki. Dziewczyny, które już zamówiłyście ciasto: możecie napisać, jakie macie rodzaje? Bo ja zakładałam 3-4 rodzaje, ale jak widzę u niektórych 8-9, to jestem przerażona i kompletnie w świecie ciast zagubiona ![]() Pragnę przypomnieć dziewczynom z 23.07., że zostały nam 33 dni ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4933 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mnie ksiądz nic nie chciał, w parafii narzeczonego powiedzieli, że zapłaci przy odbiorze (tzn. już po wygłoszeniu zapowiedzi), więc jeszcze nie wiem, ile. Cytat:
![]() U mnie zostało 26 dni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Konto usunięte
|
A nam zostało z dniem dzisiejszym 12 dni, jejku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Zakorzenienie
|
Aaa, pytałyście o zapach, jaki mnie ubierze w dzień ślubu... Otóż po długich dywagacjach padło na Calvina Kleina - Beauty
![]() A TŻ będzie odziany w D&G - The One ![]()
#4936 |
Konto usunięte
|
[1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;2762311 5]A nam zostało z dniem dzisiejszym 12 dni, jejku
![]() ![]() Malutko! ![]() A 2 lata temu to mnie się nawet nie śniło, że za mąż wyjdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zakorzenienie
|
To jest smutne. Jeszcze brakuje bramek i ochroniarzy przy wyjściu z kościoła... Ja za mszę płacę 300zł i teraz widzę, że muszę się dopytać co ta kwota zawiera, a za co muszę jeszcze dopłacić... Ale to co inni księża wyprawiają to gruba przesada...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do ciast to my mamy tort 4 pietrowy (na ponad 80 osób podobno tyle musi być) z dwóch smaków z czego jeden z ciasta kukurydzianego (bezglutenowy) gdyby nie to - byłby jeden smak całego tortu. ciasta na stół mamy 4 rodzaje: rafaello, orzechowe, sernik wiedenski i galaretka z bita smietana i owocami. to tylko od ciebie zależy ile rodzajów wybierzesz - tortu i tak każdy zje po jednym kawałku więc nie widzę potrzeby robienia kilku smaków do wyboru bo tylko zamieszanie będzie, a ciasta - za duży wybór to też źle ![]() ![]() kwiatuszek - zostałaś jednomyślnie wybrana na założenie nowego wątku ![]() obiecałam fotki naszych zakupów - więc idę je zrobić ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
No sala rewelacja! Naprawdę piękna ![]() ![]() p.s. Dziękuję Kochana na ciepłe słowa ![]() Staram się właśnie mieć takie myślenie. Ale wiem, że gdyby nie Narzeczony, to bym sobie nie dała z tym rady.. ![]() I za protokół nie dziękuj! Po to tu jesteśmy, żeby sobie pomagać i wspierać ![]() Szczerze mówiąc dziewczyny to ciesze się że się zalogowałam na 'Wizażu'. Sporo się można tu dowiedzieć. Można się Wam 'wypłakać', pochwalić, poradzić ![]() Naprawdę fajna sprawa ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4940 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W końcu znalazłam chwilę by ogarnąć zaległości na forum ![]() U mnie coś się ruszyło ![]() Przymiarka sukni na 29.06 ![]() Juz myślałam,że sie jej nie doczekam ale radość jest niesamowita po 4 miesiącach czekania ![]() Na 29.06 umówiłam się z fryzjerka na kolejna próbna fryzurę tak żeby połączyc to z przymiaka sukni ![]() Byłam na wybielaniu zębów lampą beyod polus i uczucia mam mieszane. Zęby wybieliły mi się o 4 odcienie wiec nie jest to aż bardzo widoczne ale pare osób zwróciło uwagę,że zęby mam bielsze. Przed wybielaniem nie miałam bardzo żółtych zębów więc może dlatego nie rzuca to się w oczy. Za zabieg zapłaciłam 400 zł w promocji(normalnie 800zł) więc nie narzekam ale za 800zł nigdy bym sie na to nie zdecydowała bo efekt jest średni jak dla mnie. Planuje dokupic paski wybielajace i stosowac jeszcze przez miesiąc. Byłam tez na mikrodermabrazji i jestem zadowolona ![]() Dzisiaj ide na kolejną wizytę(w sumie będę miała 4 zabiegi do konca czerwca) i od początku lipca zaczynam opalanie ![]() W weekend jedziemy wybierać garnitur dla Tż-ta z całym niezbędnym wyposażeniem ![]() Dzisiaj chcemy zamówic obrączki na stronie www.jubileraurum.pl ale nie możemy sie zdecydowac i w związku z tym mam do Was pytanie ![]() Obie pary bardzo nam się podobają. Tż-owi trochę bardziej te z jednym kamieniem. Te z jednym kamieniem mają białe złoto płaskie matowe a żółte złoto półokrągłe błyszczące,czyli z jednej strony są płaskie a z drugiej delikatnie zaokrąglone. Te z trzema kamieniami są błyszczące ale myślałam żeby je zrobić matowe. Te z trzema kamieniami wyniosą nas 2100zł (z soczewką)a te z jednym 2050 zł (z soczewka)czyli prawie ta sama cena. Nie wiem czy te z tym jednym kamieniem nie sa troche za bardzo przekombinowane tzn dwa kolory złota,kamień zaokrąglenie z jednej strony i jeszcze ten rowek. Z drugiej strony są bardzo orginalne... Te z jednym kamieniem bardzo mi się podobaja ale troche za duzo mają żółtego złota i myślałam zeby zamienić tak żeby tego białego było więcej a żółtego mniej. Przesyłam tez zdjęcia obrączek matowych tylko bez kamieni tak żebyscie zobaczyły jak wyglądały by zmatowione lub w połowie zmatowione ![]() Jak sądzicie?? Niestety jak to bywa przed ważnymi chwilami musiało sie też coś złego stać ![]() Tż miał wypadek autem, facet wjechał w niego na skrzyzowaniu gdzie Tż miał pierszeństwo ![]() Całe szczęscie,że nic mu się nie stało, tylko kark go bolał przez kilka dni ![]() Musimy teraz szukac jeszcze auta do ślubu bo mielismy jechac własnym a w związku z ta sytuacja nasze auto czeka w salonie na naprawę lub kasację ![]() Ech tyle stresu przed slubem i jeszcze taka sytuacja ![]()
![]() |
#4941 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A TŻ u siebie dał 20zł, bo ksiądz powiedział że to dobrowolna ofiara. A czy Twój TŻ już dał Mu te pieniążki? Bo jak nie to się zapyta 'za co to'?? Normalnie to przechodzi ludzkie pojęcie ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Angel Eyes ale żeś się rozpisała ![]() ![]() Co do obrączek to mi się zbytnio nie podobają z takiego mieszanego złota. Zresztą mi się podobają standardowe złote ![]() ![]() Co do wypadku to współczuje naprawdę! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4942 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4943 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- [1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;2762583 5]U mnie w parafii (w niej będzie ślub) za zapowiedzi nie płaciliśmy nic, a u narzeczonego 20 zł, co i tak było dla nas zastanawiające, tak samo jak 20 zł za wystawienie aktu chrztu... organiście chcemy dać 50 zł, myślicie że to dobra kwota? Kwiatów nie załatwiamy, bo nasza katedra jest ogromna i nie będzie ich widać, a tak czy siak jakieś kwiaty tam zawsze są. A za to kwota 200 zł to absolutne minimum, więc pewnie będą za to 2 duże bukiety i tyle... A na mszę daliśmy 100 zł, ewentualnie po ślubie dołożymy. Cennika nie ma, usłyszeliśmy tylko że to mało, ale na więcej nas nie stać, nie robimy nawet wesela.[/QUOTE] Każdy daje tak jak uważa i na ile go stać! I nie powinno byc żadnych cenników! Ciekawe czy Księża z tych pięniędzy co dostają za chrzty, śluby, pogrzeby rozliczają się z podatku ![]()
![]() |
#4944 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Oj, dobrze, że narzeczonemu nic się nie stało. Wiem, co to za stres... ja już nieraz płakałam, że jak mi się nie polepszy, to będę musiała o kulach do ołtarza iść. Ale walczę i ćwiczę, żeby tak nie było. Cytat:
![]() [1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;2762583 5]organiście chcemy dać 50 zł, myślicie że to dobra kwota? [/QUOTE] Nasz organista zażyczył sobie 200 zł. No ale jaki mamy wybór? Trzeba zapłacić i jeszcze cieszyć się, że ma wolny termin ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie się podobają te z trzema kamieniami - ale własnie w błysku ![]() a o auto popytaj w wypożyczalni samochodów, my płacimy za caly dzien coś ok. 280 zł nie pamiętam dokładnie. ale myślę że to dobra cena ![]() no i dobrze że nic poważnego TZ się nie stało. ja już nie ufam na drodze nikomu, nawet jak mam pierwszeństwo to wolę spojrzeć dla pewności... a ja wrzuciłam do klubu fotki naszych kolejnych zakupów. mam też problem, w sumie dwa ![]() pierwszy - to nie mogę znaleść takich skarpet męskich, bo te na fotce w załączniku są damskie, ale kupiłam żeby pokazywać w sklepach czego szukam mniejwięcej. mają mieć jakiś fioletowy motyw ![]() ![]() drugi - czy ten jasnofioletowy szal będzie pasował do białej sukienki, czy kupić biały?? mnie się podoba, ale nie jestem do końca przekonana.. wrzucam fotki, wiadomo że nieco inny odcień niż w rzeczywistości, ale chodzi o intensywność koloru. ahhh nie wiem..
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do drugiego dylematu, to moim zdaniem bardzo ładnie pasuje, zwłaszcza, jeśli dodatki są fioletowe. Tylko z drugiej strony pytanie, czy ten szal trochę nie odwróci uwagi, bo choćby goście w kościele będę widzieć właśnie Twoje barki, jak będziesz siedzieć. Czy to nie zepsuje trochę ślubnego efektu ![]() Może nałóż ten szal nawet na bieliznę samą, usiądź na krześle w dość jasnym miejscu i niech TŻ z tyłu zrobi zdjęcie... Zobaczysz, jak to mniej więcej będzie wyglądało, bo może tego fioletu tak naprawdę nie będzie widać. edit: Obejrzałam fotki. Będziecie ślicznie wyglądać! ![]() ![]() ![]() ![]() Przyszły też spinki. Nie jestem super zachwycona jakością, ale na tle śmietankowej koszuli może będzie ok. Oczywiście też jeszcze nie przymierzył, bo jak przyszły spinki, to koszule poszły do krawca ![]() Masz piękną bieliznę ![]() ![]() ![]() Jedyne, co nie w moim guście, to buty TŻa. Ja preferuję gładkie. Ale ogólnie wszystko pięknie! ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2011-06-20 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Konto usunięte
|
"Nasz organista zażyczył sobie 200 zł. No ale jaki mamy wybór? Trzeba zapłacić i jeszcze cieszyć się, że ma wolny termin
![]() 200 zł za 45 minut pracy... masakra ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4948 |
Konto usunięte
|
[1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;2762933 6]200 zł za 45 minut pracy... masakra
![]() Taaak... Chciałabym tyle zarabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [/QUOTE] ojejku ![]() ![]() ![]() wyzwanie przyjęte ![]() ![]() a czy udzielam się najwięcej? hmm... na prawdę? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27622980]250 zł? ![]() U mnie ksiądz nic nie chciał, w parafii narzeczonego powiedzieli, że zapłaci przy odbiorze (tzn. już po wygłoszeniu zapowiedzi), więc jeszcze nie wiem, ile. [/QUOTE] Cytat:
Dzisiaj dowiedziałam się jak to było dokładnie... TŻ się spytał ile a ksiądz odpowiedział, że "co łaska ale dają po 250zł, no zdarza się czasem, że 200 dadzą albo 100zł" ale ewidentnie sugerował, że ma być 250zł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() najbardziej podobają mi się te pierwsze Cytat:
U mnie w domu to samo, akurat kiedy zaczyna się najgorętszy okres przed weselem zdarzył się wypadek. nikomu na szczęście nic sie nie stało ale samochód do niczego się nie nadaje, po prostu nie opłaca się go robić... na szybko za kwotę, którą pewnie pokryje ubezpieczenie rodzice kupili drugi. grat to grat ale jeździ Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- spokojnie ![]() ![]() ![]() [1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;2762933 6]"Nasz organista zażyczył sobie 200 zł. No ale jaki mamy wybór? Trzeba zapłacić i jeszcze cieszyć się, że ma wolny termin ![]() 200 zł za 45 minut pracy... masakra ![]() takie zarobki mieć to żyć nie umierać ![]()
![]() |
#4950 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o ilość wiadomości, to zdecydowanie jesteś na podium ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.