Lipcowe Panny Młode - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-19, 14:28   #4921
goosia207
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
no to faktycznie bardzo dużo odpadło. U mnie to samo, z tym że ja miałam 130 osob, a będą 82 razem z zespołem. Wiec generalnie chyba 75 osób ma być. Też się zawiodłam na niektórych osobach, nie spodziewalam się że aż tyle odpadnie
Strasznie dużo odpadło. U nas wstępnie było 132 osoby w tej chwili zostało 125, a nie potwierdziło nam ok.15 (część jest z nich na bank przyjdzie).
To jest bez orkiestry (4 os., bez nas i bez fotografa).

Cytat:
Napisane przez Kala! Pokaż wiadomość
Cześć Przyłączam się. Niewiele się udzielałam do tej pory na forum ślubnym, ale zaczynam mieć stresa na miesiąc przed ślubem i chyba potrzebuję "grupy wsparcia"
Hej, kiedy dokładnie masz ślub?
Stary 2011-06-19, 14:51   #4922
Kala!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Strasznie dużo odpadło. U nas wstępnie było 132 osoby w tej chwili zostało 125, a nie potwierdziło nam ok.15 (część jest z nich na bank przyjdzie).
To jest bez orkiestry (4 os., bez nas i bez fotografa).

Hej, kiedy dokładnie masz ślub?
16 lipca U nas też będzie coś ok. 120-130 gości na weselu. Cały czas teraz sobie siedzę i zastanawiam się czego jeszcze nie załatwiłam Muszę chyba zrobić jakąś listę, ale nie mogę się do tego zabrać - liczę, że samo się ułoży
Stary 2011-06-19, 16:55   #4923
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Może Wy mnie oświecicie TŻ poszedł dziś do swojego księdza z papierkiem od mojego księdza żeby dać na zapowiedzi. Powiedzcie mi za co on chce 250zł?? no bo chyba nie za same zapowiedzi taka kwota...

załamka... wszędzie tak zdzierają

Cytat:
Napisane przez Alizzee Pokaż wiadomość
Tak, zdjęcie oglądałam. Wysyłam Ci odpowiedź tam
a już widzę dziękuję za odpowiedź fajnie to wygląda, tylko nie wiem czy znowu nie rozwiązywałoby się... trzeba było to dawno wyciąć i nie byłoby teraz problemu

Cytat:
No, my tez zapraszaliśmy tylko najbliższą rodzinę i kilku znajomych, ale że mamy duże rodziny, to się trochę gości uzbierało.
u nas jest to samo, duża najbliższa rodzina i nikogo nie chciało się pominąć ale niestety niektórzy zaproszenie traktują nie jak wyróżnienie tylko jak wielki problem a to jest przykre...

a jak liczyłyście tą początkową liczbę gości? Zakładałyście maksymalną liczbę gosci, tzn. że wszyscy zaproszeni przyjdą i każdy kto może z osobą towarzyszącą? Czy jakoś inaczej?

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-06-19 o 17:55 Powód: była aktualizacja listy ale wkleiłam do posta niżej, więc stąd usunęłam żeby nie zaśmiecać
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 16:55   #4924
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
9 lipca w moim Kościele tylko my będziemy mieli ślub ,strasznie się ciesze nie będzie problemu że jak wchodzimy to inna para wychodzi, wszystko na spokojnie
U nas też tylko my ślubujemy w tym dniu

Cytat:
Napisane przez Malinum Pokaż wiadomość
Witam
Mozna dołączyć do zacnego grona Lipcowych PMek ? Slub 16 lipca tego roku...
Witaj To też moja data
Cytat:
Cześć Przyłączam się.
Cytat:
16 lipca U nas też będzie coś ok. 120-130 gości na weselu. Cały czas teraz sobie siedzę i zastanawiam się czego jeszcze nie załatwiłam Muszę chyba zrobić jakąś listę, ale nie mogę się do tego zabrać - liczę, że samo się ułoży
Witaj Coraz więcej nas na 16 lipca
Cytat:
Ja robiłam tydzień temu mikrodermabrazję i muszę powiedzieć Wam dziewczyny, że naprawdę działa. Nie mogę powiedzieć, że mam brzydką cerę, bo w sumie to nie jest tak źle, ale po tej mikrodermabrazji moja cera wygląda jeszcze lepiej! Jest taka gładka i pory mi super wyczyściło. A poszłam tylko na jeden zabieg w sumie.
Na razie, niestety, nie mogę pójść na żaden zabieg, muszę sobie radzić domowymi sposobami. Może niedługo stanę na nogi i wtedy...

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
no i najważniejsze- nie podniosła nam ceny za wesele- dalej mamy 100zł/os. byłam w szoku, co prawda za poprawiny podniosła z 10zł na 12zł ale to jeszcze nic
100 zł to niedużo My płacimy 80 zł za skromne, kilkugodzinne przyjęcie.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 17:38   #4925
Alizzee
Raczkowanie

GG do Alizzee

Cytat:
a już widzę dziękuję za odpowiedź fajnie to wygląda, tylko nie wiem czy znowu nie rozwiązywałoby się... trzeba było to dawno wyciąć i nie byłoby teraz problemu

a jak liczyłyście tą początkową liczbę gości? Zakładałyście maksymalną liczbę gosci, tzn. że wszyscy zaproszeni przyjdą i każdy kto może z osobą towarzyszącą? Czy jakoś inaczej?
A może dałoby się to zrobić na jakiejś gumce, bo w sumie nie wiem na sto procent czy to zawiązywane jest. Jak kiedyś oglądałam na filmach amerykańskich (gdy dziewczyny szły na bal maturalny), to takie kotyliony chyba właśnie na jakichś opaskach/gumkach były. Możesz popytać w kwiaciarni.

My mamy taką salę, na której musimy zapłacić za 100 osób. Niezależnie czy tyle będzie czy nie. Bo sala ogólnie jest na 200, więc to taki ich minimum. Dlatego zapraszaliśmy więcej znajomych. Wiedzieliśmy, że zawsze się ktoś znajdzie, kto nie przyjdzie... ale w życiu nie pomyślałabym, że odmówi połowa. Teraz pozostaje mi się tylko modlić, że się jakoś dogadamy z właścicielem i nie będziemy musieli za wszystkich płacić. Tym bardziej, że ślub jest w hotelu, a my zarezerwowaliśmy wszystkie pokoje (3/4 gości to przyjezdni więc nie było innego wyjścia).

Alizzee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 17:45   #4926
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
A może dałoby się to zrobić na jakiejś gumce, bo w sumie nie wiem na sto procent czy to zawiązywane jest. Jak kiedyś oglądałam na filmach amerykańskich (gdy dziewczyny szły na bal maturalny), to takie kotyliony chyba właśnie na jakichś opaskach/gumkach były. Możesz popytać w kwiaciarni.
u nas na studniówce dawali każdej dziewczynie taki kwiatek i był on na cienkiej tasiemce zapinanej na rzep, jeszcze coś wymyślę

Tak w ogóle to niedługo skończymy wątek
Stary 2011-06-19, 17:48   #4927
Konto usunięte

Cytat:
Tak w ogóle to niedługo skończymy wątek
O, faktycznie Nasze ślubne relacje będą już w nowym wątku
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 17:54   #4928
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

na kogo trafi zakładanie nowego wątku, nich wrzuci do pierwszego posta listę PM-ek wraz z datami ślubów i nasze podsumowania (wtedy najłatwiej będzie to znaleźć), czyli niech skopiuje to:

LIPIEC 2011

2.07 natalontko, potterka, edytkadan, asia_z, Karo_lka, Yes yes, marysiasmile, pycia17, moscicka, sandra_107

3.07 KuNu

08.07 kaassia88, ruda-wiedzma

9.07 elunka88, Aaamelkaa,Sweet Delights, Kasiek1987, kot7055

16.07 mrowinka, oleandra86, aania88, scotasia, Mmedeah88, maaatrusia, nata1596lia, Malinum, Kala!

21.07 kajasia222

22.07 Angel Eyes

23.07 lusesita23, Alizzee, kwiatuszekkk21, Kalpana, olla83,
Kociak85, stokrotka1029,zophiee, aaby, minini, gajqa, niniona, qbsonik, anulka09

30.07 goosia207, kakunia6, Marzenkaa2310, Barbii, buzka86, karolluki, messy, bernadka10, Asist22

LIPIEC 2012
14.07 (kicia)
20.07 czarna_kawa80
21.07 Madzionella

Sukienki i reszta ślubnych rzeczy Lipcówek

Kasiek1987
kwiatuszekkk21
kakunia6
lusesita23
aaby
KuNu
mrowinka
natalontko
asia_z
minini
Angel Eyes, c.d.
anulka09
Karo_lka
marysiasmile
karolluki
Alizzee
Stary 2011-06-19, 22:13   #4929
minini
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny. Długo tu nic nie pisałam ale podczytuję Was sobie na bieżąco Został nam już tylko miesiąc i pięć dni do śubu, a ja jakoś tego jeszcze nie czuję. Jakoś to do mnie nie dociera... Nie potrafię sobie wyobrazić siebie w kościele, składającą przysięgę...
Ale jakkolwiek czas goni. Mamy już załatwione:
-Sala
-hotel dla gości
-orkiestra
-kamerzysta i fotograf
-obrączki
(zdjęcie poniżej, ale przepraszam za nie najlepszą jakość)
-Garnitur i wszystkie dodatki TŻ-a
-suknia
(poprawki w trakcie, na zdjęciu z tyłu trochę się źle ułożyła, ale normalnie się tak nie układa)
-bukiet ze storczyków (w załączniku coś w tym stylu co chcę, dekoracja na samochód wstępnie zamówiona)
-wszystkie dokumenty i nauki kościelne
-buty dla mnie
(zdjęcie również poniżej)
-stanik ślubny
-zaproszenia rozdane
-fryzjer, paznokcie i makijaż zamówione
(fryzurkę chcę coś takiego jak w załączniku
-bus dla gości wstępnie zamówiony
-wódka Stock i trochę wina
świetnie wyglądasz w tej sukience! idealnie układa się w talii

Cytat:
słaba jakość bo z telefonu i niektóre robione pod słońce. W rzeczywistości wygląda dużo lepiej. Mogliby jeszcze podłogę zmienić bo nie pasuje

Akurat trafiliśmy na dekoratorkę więc od razu powiem Wam jaką cenę i za co sobie zażyczyła. Za samą dekorację stołu młodych 450zł-bez podświetlenia, 550zł-z podświetleniem. Dekoracja w dowolnej kolorystyce i cokolwiek młodzi chcą- tutaj nie podobają mi się te serca bo są za wielkie i za brzydkie i te miski ze świeczkami, bo strasznie pusto wyglądają. Nie znam się na cenach, może Wy coś podpowiecie ale wydaje mi się że to dość drogo.

do tego dekoratorki są wazony, kwiatki na stołach i ten kawałek kremowego materiału rozłożony na środku każdego stolika.
falbanki przy stole młodych, kwiaty na stojakach i świeczniki przy tym stole też są jej. Z wazonami nie byłoby problemu, bo można jakieś kupić i pewnie taniej by wyszło...

Na dzień dobry na naszym stole mamy tylko biały obrus, żadnych dekoracji, więc coś przydałoby się zrobić chociaż za naszymi plecami, bo siedzieć na tle firanki jakoś tak głupio by było. Zastanawiam się czy sama nie zrobiłam tego taniej... aha i za pokrowce na krzesła właścicielka życzy sobie 4 zł, więc nie będziemy ich mieli. Przy 240zł to wychodzi prawie 1000zł a wolę te pieniądze przeznaczyć na coś innego.

i zdjęcia po:
no sala zdecydowanie ładniejsza!! no i droga jakaś ta dekoratorka-jeśli to cena za same przystrojenie waszego stolika, bo jeśli za całą salę to b.dobra cena! podświetlenie waszego stolika myślę że jest zbędne, ale nie rezygnowałabym z pokrowców na krzesła - dają taki elegancki efekt. Może pieniądze jakie masz przeznaczone na dekoratorkę wydaj na jakieś materiały, wstążki kwiatki i sama coś pokombinuj dasz radę

Cytat:
Ja te 80 to liczę też już z zespołem, kamerzystą, fotografem i księdzem (co mi daje 7 osób), a oni nie są w tej liczbie 160 gości proszonych
księdza też się zaprasza?? trzeba, czy tylko wy zapraszacie?

byliśmy wczoraj na tym "dniu skupienia narzeczonych" straszne nudy!! 1,5 godziny analizował jakieś czytanie, potem spowiedz do tych co chcieli, msza i na koniec podpisywanie obecności. strasznie się wynudziliśmy!
dziś chcieliśmy umówić się z księdzem na spisanie protokołu, ale nam "uciekł" po mszy i musimy jutro znowu jechac
za to dziś TZ kupił buty jutro mam wolne to porobię zdjęcia wszystkiego co ostatnio dokupiliśmy i się pochwalę
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 22:37   #4930
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Może Wy mnie oświecicie TŻ poszedł dziś do swojego księdza z papierkiem od mojego księdza żeby dać na zapowiedzi. Powiedzcie mi za co on chce 250zł?? no bo chyba nie za same zapowiedzi taka kwota...

u nas jest to samo, duża najbliższa rodzina i nikogo nie chciało się pominąć ale niestety niektórzy zaproszenie traktują nie jak wyróżnienie tylko jak wielki problem a to jest przykre...

Nie mam pojęcie za co te 250zł my jesteśmy z jednej parafii i za zapowiedzi u nas się nie płaci

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27613223]U nas też tylko my ślubujemy w tym dniu

Na razie, niestety, nie mogę pójść na żaden zabieg, muszę sobie radzić domowymi sposobami. Może niedługo stanę na nogi i wtedy...

100 zł to niedużo My płacimy 80 zł za skromne, kilkugodzinne przyjęcie.[/QUOTE]

100zł za normalne wesele to bardzo mało

Cytat:
na kogo trafi zakładanie nowego wątku, nich wrzuci do pierwszego posta listę PM-ek wraz z datami ślubów i nasze podsumowania (wtedy najłatwiej będzie to znaleźć), czyli niech skopiuje to:

LIPIEC 2011

2.07 natalontko, potterka, edytkadan, asia_z, Karo_lka, Yes yes, marysiasmile, pycia17, moscicka, sandra_107

3.07 KuNu

08.07 kaassia88, ruda-wiedzma

9.07 elunka88, Aaamelkaa,Sweet Delights, Kasiek1987, kot7055

16.07 mrowinka, oleandra86, aania88, scotasia, Mmedeah88, maaatrusia, nata1596lia, Malinum, Kala!

21.07 kajasia222

22.07 Angel Eyes

23.07 lusesita23, Alizzee, kwiatuszekkk21, Kalpana, olla83,
Kociak85, stokrotka1029,zophiee, aaby, minini, gajqa, niniona, qbsonik, anulka09

30.07 goosia207, kakunia6, Marzenkaa2310, Barbii, buzka86, karolluki, messy, bernadka10, Asist22

LIPIEC 2012
14.07 (kicia)
20.07 czarna_kawa80
21.07 Madzionella

Sukienki i reszta ślubnych rzeczy Lipcówek

Kasiek1987
kwiatuszekkk21
kakunia6
lusesita23
aaby
KuNu
mrowinka
natalontko
asia_z
minini
Angel Eyes, c.d.
anulka09
Karo_lka
marysiasmile
karolluki
Alizzee
Dobry pomysł i niech założy wątek osoba, która często się udziela zeby nie było problemu z edycją i ewentualnym dopisaniem kogoś
Stary 2011-06-20, 05:58   #4931
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam pojęcie za co te 250zł my jesteśmy z jednej parafii i za zapowiedzi u nas się nie płaci
u mnie w parafii zapłacilismy 50zł za zapowiedzi i myślałam, że tak samo będzie u TŻ a tam ksiądz zażyczył sobie 250zł ale za co nie wiem

Cytat:
Dobry pomysł i niech założy wątek osoba, która często się udziela zeby nie było problemu z edycją i ewentualnym dopisaniem kogoś
to ja mogę jestem codziennie a posta i tak cały czas edytuję jak ktoś coś doda albo jak ktoś do nas dołączy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 06:18   #4932
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w parafii zapłacilismy 50zł za zapowiedzi i myślałam, że tak samo będzie u TŻ a tam ksiądz zażyczył sobie 250zł ale za co nie wiem

to ja mogę jestem codziennie a posta i tak cały czas edytuję jak ktoś coś doda albo jak ktoś do nas dołączy
O matko... co za zdzierstwo! My owszem, płaciliśmy za zapowiedzi w jednej i drugiej parafii. Tam, gdzie śubujemy (parafia TŻa) daliśmy 100zł (ksiądz ma często "odjazdy" i woleliśmy dać trochę więcej, żeby go uciszyć i żeby coś mu nie odbiło i zaczął być niemiły), a w mojej 50zł - a i tak oczy księdzu zabłysły, jak zobaczył niebieski świstek
Ale 250zł?! To w niektórych parafiach tyle za mszę chcą! Aż się boję zapytać, ile w takim razie "kosztuje" tam ślub...
Swoją drogą jak napisałaś o tych 800zł za mszę, to jestem przerażona, bo płacenie dopiero przed nami, a mamy przeznaczone na mszę 500zł. Oby starczyło

Ja jestem za, by to kwiatuszek założyła nowy wątek. Udziela się chyba najwięcej i robi piękne zestawienia

Dzień dobry lipcowe
Wczoraj byliśmy na małych zakupach przedślubnych. Kupiłam sobie pończochy (2 pary), a TŻ ma w końcu bokserki i skarpety. Na razie po jednej parze, bo musimy sprawdzić, czy bokserki nie odznaczają się pod spodniami i czy skarpetki nie są za krótkie, żeby nie było tak, że TŻ usiądzie, a tu futro wystaje Bokserki w dotyku są super, TŻowi bardzo się spodobały, ale powiedziałam, że za tę cenę to tylko na ślub (Sloggi, więc chyba nic więcej mówić nie muszę ). No ale czemu ja mam mieć nie wiadomo jaką bieliznę, a on bokserki z targu...
Poza tym tak myślę, czy w piątek lub sobotę nie jechać zamówić ciast i tortu. W cukierni mówili, że co najmniej 3 tygodnie przed, a początek lipca będzie zabiegany, więc chyba teraz to załatwimy. Muszę się tylko dowiedzieć, czy nie mają przypadkiem długiego weekendu, żeby nie pojechać i nie pocałować klamki.
Dziewczyny, które już zamówiłyście ciasto: możecie napisać, jakie macie rodzaje? Bo ja zakładałam 3-4 rodzaje, ale jak widzę u niektórych 8-9, to jestem przerażona i kompletnie w świecie ciast zagubiona

Pragnę przypomnieć dziewczynom z 23.07., że zostały nam 33 dni (a ja wciąż kompletnie nic nie czuję ). Nie mówiąc już o naszych pannach z 2.07.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:59   #4933
Konto usunięte

Cytat:
250 zł?
U mnie ksiądz nic nie chciał, w parafii narzeczonego powiedzieli, że zapłaci przy odbiorze (tzn. już po wygłoszeniu zapowiedzi), więc jeszcze nie wiem, ile.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ja jestem za, by to kwiatuszek założyła nowy wątek. Udziela się chyba najwięcej i robi piękne zestawienia
mam mieć nie wiadomo jaką bieliznę, a on bokserki z targu...

Pragnę przypomnieć dziewczynom z 23.07., że zostały nam 33 dni (a ja wciąż kompletnie nic nie czuję ). Nie mówiąc już o naszych pannach z 2.07.
Jestem za

U mnie zostało 26 dni Trochę mnie to przeraża, bo czasu mało, a trochę do załatwienia zostało.
Stary 2011-06-20, 08:10   #4934
93f3798e881f84a2d27604fd91409608e23d92eb
Konto usunięte

A nam zostało z dniem dzisiejszym 12 dni, jejku A dopiero co było 2 lata do ślubu, albo rok, a tu tylko tyle... Ale fajnie! Jeszcze tylko telefon do organisty, mam nadzieję, że będzie dobrze
93f3798e881f84a2d27604fd91409608e23d92eb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 08:18   #4935
aaby
Zakorzenienie

Aaa, pytałyście o zapach, jaki mnie ubierze w dzień ślubu... Otóż po długich dywagacjach padło na Calvina Kleina - Beauty
A TŻ będzie odziany w D&G - The One

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-06-20, 08:36   #4936
Konto usunięte

[1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;2762311 5]A nam zostało z dniem dzisiejszym 12 dni, jejku A dopiero co było 2 lata do ślubu, albo rok, a tu tylko tyle... Ale fajnie![/QUOTE]
Malutko!
A 2 lata temu to mnie się nawet nie śniło, że za mąż wyjdę
Stary 2011-06-20, 09:24   #4937
Malinum
Zakorzenienie

Cytat:
To jest smutne. Jeszcze brakuje bramek i ochroniarzy przy wyjściu z kościoła... Ja za mszę płacę 300zł i teraz widzę, że muszę się dopytać co ta kwota zawiera, a za co muszę jeszcze dopłacić... Ale to co inni księża wyprawiają to gruba przesada...
Malinum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 09:59   #4938
minini
Zadomowienie

Cytat:

Dzień dobry lipcowe
Wczoraj byliśmy na małych zakupach przedślubnych. Kupiłam sobie pończochy (2 pary), a TŻ ma w końcu bokserki i skarpety. Na razie po jednej parze, bo musimy sprawdzić, czy bokserki nie odznaczają się pod spodniami i czy skarpetki nie są za krótkie, żeby nie było tak, że TŻ usiądzie, a tu futro wystaje Bokserki w dotyku są super, TŻowi bardzo się spodobały, ale powiedziałam, że za tę cenę to tylko na ślub (Sloggi, więc chyba nic więcej mówić nie muszę ). No ale czemu ja mam mieć nie wiadomo jaką bieliznę, a on bokserki z targu...
Poza tym tak myślę, czy w piątek lub sobotę nie jechać zamówić ciast i tortu. W cukierni mówili, że co najmniej 3 tygodnie przed, a początek lipca będzie zabiegany, więc chyba teraz to załatwimy. Muszę się tylko dowiedzieć, czy nie mają przypadkiem długiego weekendu, żeby nie pojechać i nie pocałować klamki.
Dziewczyny, które już zamówiłyście ciasto: możecie napisać, jakie macie rodzaje? Bo ja zakładałam 3-4 rodzaje, ale jak widzę u niektórych 8-9, to jestem przerażona i kompletnie w świecie ciast zagubiona

my jeszcze nie wiemy ile się płaci w kościele, ale jak piszecie 800 zł za msze to aż się boję ile nam zaśpiewa....

co do ciast to my mamy tort 4 pietrowy (na ponad 80 osób podobno tyle musi być) z dwóch smaków z czego jeden z ciasta kukurydzianego (bezglutenowy) gdyby nie to - byłby jeden smak całego tortu.
ciasta na stół mamy 4 rodzaje: rafaello, orzechowe, sernik wiedenski i galaretka z bita smietana i owocami. to tylko od ciebie zależy ile rodzajów wybierzesz - tortu i tak każdy zje po jednym kawałku więc nie widzę potrzeby robienia kilku smaków do wyboru bo tylko zamieszanie będzie, a ciasta - za duży wybór to też źle weź takie, które wszyscy lubią i które np. można potem zamrozić jeśli zostanie (a potem zjeść za miesiąc wspominając ślub). nie przesadzaj z różnorodnością - większość gości i tak zje jeden lub dwa kawałki ciasta..

kwiatuszek - zostałaś jednomyślnie wybrana na założenie nowego wątku

obiecałam fotki naszych zakupów - więc idę je zrobić wkleję wieczorem
Stary 2011-06-20, 10:03   #4939
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:
Jestem szczęśliwa po wczorajszej wizycie na sali weszłam tam i: myślałam że pomyliłam sale ślicznie ją odnowili, pomalowali na stonowane kolory już nie jest brzydka i nie trzeba za bardzo dekorować

Nie bój się podziękowania Nawet jak się popłaczesz to nie będzie nic dziwnego, wszyscy zrozumieją. bardzo mało czasu upłynęło ale Twoja Mama na pewno będzie przy Tobie

Dziękuję za protokół a najlepsze było zdziwienie księdza jak mu odpowiedzieliśmy ile się znamy (4,5 roku) a ile jesteśmy zaręczeni (3 lata minie w sierpniu). Wywalił oczy i się pyta: co? 3 lata ?? i minę zrobił jakby to cos złego było....
nie wiedziałam, że to takie dziwne... chyba powinien się cieszyć, bo przecież mają wprowadzić jakieś nowe zasady, że minimum rok trzeba być narzeczeństwem

No sala rewelacja! Naprawdę piękna Świetny wybór! Ale faktycznie wielka

p.s. Dziękuję Kochana na ciepłe słowa
Staram się właśnie mieć takie myślenie. Ale wiem, że gdyby nie Narzeczony, to bym sobie nie dała z tym rady..

I za protokół nie dziękuj! Po to tu jesteśmy, żeby sobie pomagać i wspierać

Szczerze mówiąc dziewczyny to ciesze się że się zalogowałam na 'Wizażu'. Sporo się można tu dowiedzieć.
Można się Wam 'wypłakać', pochwalić, poradzić

Naprawdę fajna sprawa

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:

Ja też jestem ZA

kakunia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 10:07   #4940
Angel Eyes
Rozeznanie

GG do Angel Eyes

Cytat:
słaba jakość bo z telefonu i niektóre robione pod słońce. W rzeczywistości wygląda dużo lepiej. Mogliby jeszcze podłogę zmienić bo nie pasuje

Akurat trafiliśmy na dekoratorkę więc od razu powiem Wam jaką cenę i za co sobie zażyczyła. Za samą dekorację stołu młodych 450zł-bez podświetlenia, 550zł-z podświetleniem. Dekoracja w dowolnej kolorystyce i cokolwiek młodzi chcą- tutaj nie podobają mi się te serca bo są za wielkie i za brzydkie i te miski ze świeczkami, bo strasznie pusto wyglądają. Nie znam się na cenach, może Wy coś podpowiecie ale wydaje mi się że to dość drogo.

do tego dekoratorki są wazony, kwiatki na stołach i ten kawałek kremowego materiału rozłożony na środku każdego stolika.
falbanki przy stole młodych, kwiaty na stojakach i świeczniki przy tym stole też są jej. Z wazonami nie byłoby problemu, bo można jakieś kupić i pewnie taniej by wyszło...

Na dzień dobry na naszym stole mamy tylko biały obrus, żadnych dekoracji, więc coś przydałoby się zrobić chociaż za naszymi plecami, bo siedzieć na tle firanki jakoś tak głupio by było. Zastanawiam się czy sama nie zrobiłam tego taniej... aha i za pokrowce na krzesła właścicielka życzy sobie 4 zł, więc nie będziemy ich mieli. Przy 240zł to wychodzi prawie 1000zł a wolę te pieniądze przeznaczyć na coś innego.

i zdjęcia po:
Sala niebo a ziemia w porównianu do wcześniejszych zdjęć

W końcu znalazłam chwilę by ogarnąć zaległości na forum
U mnie coś się ruszyło
Przymiarka sukni na 29.06
Juz myślałam,że sie jej nie doczekam ale radość jest niesamowita po 4 miesiącach czekania
Na 29.06 umówiłam się z fryzjerka na kolejna próbna fryzurę tak żeby połączyc to z przymiaka sukni
Byłam na wybielaniu zębów lampą beyod polus i uczucia mam mieszane.
Zęby wybieliły mi się o 4 odcienie wiec nie jest to aż bardzo widoczne ale pare osób zwróciło uwagę,że zęby mam bielsze.
Przed wybielaniem nie miałam bardzo żółtych zębów więc może dlatego nie rzuca to się w oczy.
Za zabieg zapłaciłam 400 zł w promocji(normalnie 800zł) więc nie narzekam ale za 800zł nigdy bym sie na to nie zdecydowała bo efekt jest średni jak dla mnie.
Planuje dokupic paski wybielajace i stosowac jeszcze przez miesiąc.
Byłam tez na mikrodermabrazji i jestem zadowolona
Dzisiaj ide na kolejną wizytę(w sumie będę miała 4 zabiegi do konca czerwca) i od początku lipca zaczynam opalanie
W weekend jedziemy wybierać garnitur dla Tż-ta z całym niezbędnym wyposażeniem
Dzisiaj chcemy zamówic obrączki na stronie www.jubileraurum.pl ale nie możemy sie zdecydowac i w związku z tym mam do Was pytanie
Obie pary bardzo nam się podobają.
Tż-owi trochę bardziej te z jednym kamieniem.
Te z jednym kamieniem mają białe złoto płaskie matowe a żółte złoto półokrągłe błyszczące,czyli z jednej strony są płaskie a z drugiej delikatnie zaokrąglone.
Te z trzema kamieniami są błyszczące ale myślałam żeby je zrobić matowe.
Te z trzema kamieniami wyniosą nas 2100zł (z soczewką)a te z jednym 2050 zł (z soczewka)czyli prawie ta sama cena.
Nie wiem czy te z tym jednym kamieniem nie sa troche za bardzo przekombinowane tzn dwa kolory złota,kamień zaokrąglenie z jednej strony i jeszcze ten rowek.
Z drugiej strony są bardzo orginalne...
Te z jednym kamieniem bardzo mi się podobaja ale troche za duzo mają żółtego złota i myślałam zeby zamienić tak żeby tego białego było więcej a żółtego mniej.
Przesyłam tez zdjęcia obrączek matowych tylko bez kamieni tak żebyscie zobaczyły jak wyglądały by zmatowione lub w połowie zmatowione
Jak sądzicie??

Niestety jak to bywa przed ważnymi chwilami musiało sie też coś złego stać
Tż miał wypadek autem, facet wjechał w niego na skrzyzowaniu gdzie Tż miał pierszeństwo
Całe szczęscie,że nic mu się nie stało, tylko kark go bolał przez kilka dni
Musimy teraz szukac jeszcze auta do ślubu bo mielismy jechac własnym a w związku z ta sytuacja nasze auto czeka w salonie na naprawę lub kasację
Ech tyle stresu przed slubem i jeszcze taka sytuacja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obr__czki_Dwukol_4d34bf9bcc09c.jpg (34,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obr__czki_Dwukol_4d5423fd51c0d.jpg (30,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obr__czki_Dwukol_4d54224ac0d4f.jpg (32,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obr__czki_Dwukol_4d729518217db.jpg (31,6 KB, 3 załadowań)

Zdeklarowana kociara
Angel Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 10:17   #4941
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:

OMG!!! Poszalał czy jak?? U mnie w Parafii na zapowiedzi daliśmy 100zł, ale na pewno dają też mniej.
A TŻ u siebie dał 20zł, bo ksiądz powiedział że to dobrowolna ofiara.
A czy Twój TŻ już dał Mu te pieniążki? Bo jak nie to się zapyta 'za co to'??
Normalnie to przechodzi ludzkie pojęcie

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Angel Eyes ale żeś się rozpisała Czytałam i czytałam..
Co do obrączek to mi się zbytnio nie podobają z takiego mieszanego złota. Zresztą mi się podobają standardowe złote Tez chciałam z cyrkoniami ale szybko się rozmyśliłam. Dwie koleżanki mają i nie polecają. Najzwyczajniej w świecie tych święcących oczek nie będzie z czasem widać. Zresztą z tego co my szukaliśmy obrączek po jubilerach to wiem, że nie polecają żadnych oczek ani właśnie matowego złota, bo to z czasem też się zetrze. No ale to Wam ma się podobać i to Wasz wybór
Co do wypadku to współczuje naprawdę! Że też teraz się to musiało przytrafić ! Dobrze, że Twojemu TŻ nic się poważnego nie stało!

Stary 2011-06-20, 10:24   #4942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kakunia6 Pokaż wiadomość
OMG!!! Poszalał czy jak?? U mnie w Parafii na zapowiedzi daliśmy 100zł, ale na pewno dają też mniej.
A czy Twój TŻ już dał Mu te pieniążki? Bo jak nie to się zapyta 'za co to'??
Normalnie to przechodzi ludzkie pojęcie

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Angel Eyes ale żeś się rozpisała Czytałam i czytałam..
Co do obrączek to mi się zbytnio nie podobają z takiego mieszanego złota. Zresztą mi się podobają standardowe złote Tez chciałam z cyrkoniami ale szybko się rozmyśliłam. Dwie koleżanki mają i nie polecają. Najzwyczajniej w świecie tych święcących oczek nie będzie z czasem widać. Zresztą z tego co my szukaliśmy obrączek po jubilerach to wiem, że nie polecają żadnych oczek ani właśnie matowego złota, bo to z czasem też się zetrze. No ale to Wam ma się podobać i to Wasz wybór
Co do wypadku to współczuje naprawdę! Że też teraz się to musiało przytrafić ! Dobrze, że Twojemu TŻ nic się poważnego nie stało!
U mnie w parafii (w niej będzie ślub) za zapowiedzi nie płaciliśmy nic, a u narzeczonego 20 zł, co i tak było dla nas zastanawiające, tak samo jak 20 zł za wystawienie aktu chrztu... organiście chcemy dać 50 zł, myślicie że to dobra kwota? Kwiatów nie załatwiamy, bo nasza katedra jest ogromna i nie będzie ich widać, a tak czy siak jakieś kwiaty tam zawsze są. A za to kwota 200 zł to absolutne minimum, więc pewnie będą za to 2 duże bukiety i tyle... A na mszę daliśmy 100 zł, ewentualnie po ślubie dołożymy. Cennika nie ma, usłyszeliśmy tylko że to mało, ale na więcej nas nie stać, nie robimy nawet wesela.
Stary 2011-06-20, 10:28   #4943
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:

Ja jeszcze konkretnie się nie dogadałam z babeczką z kwiaciarni, ale z tego co wstępnie mi mówiła to weźmie od nas ok 200zł za przystrojenie sali. Nasza proponuje nam na każdy stół kwiaty żywe i powiedziała że wymyśli jakieś szklane świeczniki w kształcie kielichów chyba z jakimiś tam pływającymi duperelkami Wiem, że ma to być coś ślicznego i oryginalnego. Do tego za przystrojenie kościoła bierze tylko 600zł. A, że w tym dniu prócz nas ślubują jeszcze 2 pary, więc wychodzi po 200zł na parę W innej kwiaciarni natomiast chciała 1000-1200zł za przystrojenie kościoła. Więc zatem jak widać co kwiaciarnia to ceny zróżnicowane. Może spróbuj zorientować się w cenach gdzieś indziej. Kto wie...Może troszku zaoszczędzisz

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

[1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;2762583 5]U mnie w parafii (w niej będzie ślub) za zapowiedzi nie płaciliśmy nic, a u narzeczonego 20 zł, co i tak było dla nas zastanawiające, tak samo jak 20 zł za wystawienie aktu chrztu... organiście chcemy dać 50 zł, myślicie że to dobra kwota? Kwiatów nie załatwiamy, bo nasza katedra jest ogromna i nie będzie ich widać, a tak czy siak jakieś kwiaty tam zawsze są. A za to kwota 200 zł to absolutne minimum, więc pewnie będą za to 2 duże bukiety i tyle... A na mszę daliśmy 100 zł, ewentualnie po ślubie dołożymy. Cennika nie ma, usłyszeliśmy tylko że to mało, ale na więcej nas nie stać, nie robimy nawet wesela.[/QUOTE]

Każdy daje tak jak uważa i na ile go stać! I nie powinno byc żadnych cenników! Ciekawe czy Księża z tych pięniędzy co dostają za chrzty, śluby, pogrzeby rozliczają się z podatku Głęboko w to wątpię!!

Stary 2011-06-20, 10:31   #4944
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Angel Eyes Pokaż wiadomość
U mnie coś się ruszyło
Przymiarka sukni na 29.06
Juz myślałam,że sie jej nie doczekam ale radość jest niesamowita po 4 miesiącach czekania
Tż miał wypadek autem, facet wjechał w niego na skrzyzowaniu gdzie Tż miał pierszeństwo
Całe szczęscie,że nic mu się nie stało, tylko kark go bolał przez kilka dni
Musimy teraz szukac jeszcze auta do ślubu bo mielismy jechac własnym a w związku z ta sytuacja nasze auto czeka w salonie na naprawę lub kasację
Ja w ten sam dzień suknię odbieram.
Oj, dobrze, że narzeczonemu nic się nie stało. Wiem, co to za stres... ja już nieraz płakałam, że jak mi się nie polepszy, to będę musiała o kulach do ołtarza iść. Ale walczę i ćwiczę, żeby tak nie było.

Cytat:
Co do obrączek to mi się zbytnio nie podobają z takiego mieszanego złota. Zresztą mi się podobają standardowe złote
Też na początku chciałam z jednego rodzaju złota, a potem jednak wybrałam w salonie mieszane

[1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;2762583 5]organiście chcemy dać 50 zł, myślicie że to dobra kwota? [/QUOTE]
Nasz organista zażyczył sobie 200 zł. No ale jaki mamy wybór? Trzeba zapłacić i jeszcze cieszyć się, że ma wolny termin
Stary 2011-06-20, 11:02   #4945
minini
Zadomowienie

Cytat:
Te z trzema kamieniami są błyszczące ale myślałam żeby je zrobić matowe.
(...)
nie rób matowych.. mat musisz odnawiać co rok-dwa bo się wycierają.
mnie się podobają te z trzema kamieniami - ale własnie w błysku
a o auto popytaj w wypożyczalni samochodów, my płacimy za caly dzien coś ok. 280 zł nie pamiętam dokładnie. ale myślę że to dobra cena
no i dobrze że nic poważnego TZ się nie stało. ja już nie ufam na drodze nikomu, nawet jak mam pierwszeństwo to wolę spojrzeć dla pewności...

a ja wrzuciłam do klubu fotki naszych kolejnych zakupów.
mam też problem, w sumie dwa
pierwszy - to nie mogę znaleść takich skarpet męskich, bo te na fotce w załączniku są damskie, ale kupiłam żeby pokazywać w sklepach czego szukam mniejwięcej. mają mieć jakiś fioletowy motyw chcę kupić z 10 par tez dla znajomych bo mamy z fotografem wizję na takie fotki śmieszne jesjku nie wiecie gdze by takich jeszcze poszukać? już dzwoniłam do hurtowni, producenta jednego... może rzuciły wam się gdzieś w czasie waszych poszukiwań?
drugi - czy ten jasnofioletowy szal będzie pasował do białej sukienki, czy kupić biały?? mnie się podoba, ale nie jestem do końca przekonana..
wrzucam fotki, wiadomo że nieco inny odcień niż w rzeczywistości, ale chodzi o intensywność koloru. ahhh nie wiem..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg poszukiwane skarpetki.jpg (58,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szal1.jpg (53,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szal2.jpg (27,5 KB, 16 załadowań)
Stary 2011-06-20, 11:32   #4946
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
a ja wrzuciłam do klubu fotki naszych kolejnych zakupów.
mam też problem, w sumie dwa
pierwszy - to nie mogę znaleść takich skarpet męskich, bo te na fotce w załączniku są damskie, ale kupiłam żeby pokazywać w sklepach czego szukam mniejwięcej. mają mieć jakiś fioletowy motyw chcę kupić z 10 par tez dla znajomych bo mamy z fotografem wizję na takie fotki śmieszne jesjku nie wiecie gdze by takich jeszcze poszukać? już dzwoniłam do hurtowni, producenta jednego... może rzuciły wam się gdzieś w czasie waszych poszukiwań?
drugi - czy ten jasnofioletowy szal będzie pasował do białej sukienki, czy kupić biały?? mnie się podoba, ale nie jestem do końca przekonana..
wrzucam fotki, wiadomo że nieco inny odcień niż w rzeczywistości, ale chodzi o intensywność koloru. ahhh nie wiem..
O kurcze, będzie ciężko z kolorowymi męskimi skarpetami. Może poszukaj w damskich, ale jakiś największy rozmiar Niestety, nawet allegro nie może pomóc w tej kwestii

Co do drugiego dylematu, to moim zdaniem bardzo ładnie pasuje, zwłaszcza, jeśli dodatki są fioletowe. Tylko z drugiej strony pytanie, czy ten szal trochę nie odwróci uwagi, bo choćby goście w kościele będę widzieć właśnie Twoje barki, jak będziesz siedzieć. Czy to nie zepsuje trochę ślubnego efektu
Może nałóż ten szal nawet na bieliznę samą, usiądź na krześle w dość jasnym miejscu i niech TŻ z tyłu zrobi zdjęcie... Zobaczysz, jak to mniej więcej będzie wyglądało, bo może tego fioletu tak naprawdę nie będzie widać.

edit: Obejrzałam fotki. Będziecie ślicznie wyglądać! Wszystko tak pięknie do siebie dobrane! Zaczynam mieć wątpliwości, czy u nas wszystko do siebie pasuje Muszę dziś TŻa zagonić, żeby poprzymierzał wszystko. Ostatnio zdecydowaliśmy jednak, że skrócimy rękawy w koszulach o 2cm, no i od odbioru jeszcze nie przymierzył Zabiję Go chyba, jak okażą się za krótkie i będzie trzeba kolejne koszule kupować
Przyszły też spinki. Nie jestem super zachwycona jakością, ale na tle śmietankowej koszuli może będzie ok. Oczywiście też jeszcze nie przymierzył, bo jak przyszły spinki, to koszule poszły do krawca
Masz piękną bieliznę (można wiedzieć, co za firma?), a TŻ ma piękny garnitur i najładniejszy krawat, jaki widziałam! A najbardziej rozwaliły mnie fioletowe bokserki
Jedyne, co nie w moim guście, to buty TŻa. Ja preferuję gładkie. Ale ogólnie wszystko pięknie!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2011-06-20 o 11:39
Stary 2011-06-20, 12:36   #4947
Konto usunięte

"Nasz organista zażyczył sobie 200 zł. No ale jaki mamy wybór? Trzeba zapłacić i jeszcze cieszyć się, że ma wolny termin [/QUOTE]"

200 zł za 45 minut pracy... masakra

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 12:51   #4948
Konto usunięte

[1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;2762933 6]200 zł za 45 minut pracy... masakra[/QUOTE]
Taaak... Chciałabym tyle zarabiać
Stary 2011-06-20, 12:55   #4949
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
no sala zdecydowanie ładniejsza!! no i droga jakaś ta dekoratorka-jeśli to cena za same przystrojenie waszego stolika, bo jeśli za całą salę to b.dobra cena! podświetlenie waszego stolika myślę że jest zbędne, ale nie rezygnowałabym z pokrowców na krzesła - dają taki elegancki efekt. Może pieniądze jakie masz przeznaczone na dekoratorkę wydaj na jakieś materiały, wstążki kwiatki i sama coś pokombinuj
w tym problem, że nie miałam pieniędzy przeznaczonych na dekoratorkę. wpadłam na pomysł, że wykorzystam moją ciocię ma zmysł plastyczny i dojścia do jakiejś hurtowni materiałów więc może by coś wykombinowała za nasze plecy pokrowce mi się podobają, bo tak jak mówisz dodają elegancji ale wizja wydania 1000zł na nie, skutecznie odwodzi mnie od tego pomysłu

Cytat:

Swoją drogą jak napisałaś o tych 800zł za mszę, to jestem przerażona, bo płacenie dopiero przed nami, a mamy przeznaczone na mszę 500zł. Oby starczyło
może u Ciebie nie będzie tak źle. Może powie Wam "co łaska" i dacie wtedy 500zł. U nas niestety takiego pojęcia nie ma. Jest ustalony cennik i koniec. Nasz kościół, szczerze mówiąc to już nie Kościół tylko biznes... Za zapowiedzi też nie było "co łaska". Spisaliśmy protokół i czekaliśmy bo ksiądz jeszcze jakiś papierek wypełniał. Skończył i mówi: za zapowiedzi poproszę 50zł.

Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27622980]Jestem za
[/QUOTE]

Cytat:
kwiatuszek - zostałaś jednomyślnie wybrana na założenie nowego wątku

ojejku
jak mi miło dziękuję

wyzwanie przyjęte teraz muszę czatować, kiedy wątek się skończy
a czy udzielam się najwięcej? hmm... na prawdę? po prostu dobrze mi tu z Wami

Cytat:
Kobieto! nie strasz

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27622980]250 zł?
U mnie ksiądz nic nie chciał, w parafii narzeczonego powiedzieli, że zapłaci przy odbiorze (tzn. już po wygłoszeniu zapowiedzi), więc jeszcze nie wiem, ile. [/QUOTE]

Cytat:
A czy Twój TŻ już dał Mu te pieniążki? Bo jak nie to się zapyta 'za co to'?
TŻ ma zapłacić przy odbiorze ale cenę już mu powiedział...

Dzisiaj dowiedziałam się jak to było dokładnie... TŻ się spytał ile a ksiądz odpowiedział, że "co łaska ale dają po 250zł, no zdarza się czasem, że 200 dadzą albo 100zł" ale ewidentnie sugerował, że ma być 250zł a niech się wypcha. na pewno tyle nie damy. chyba włożymy w kopertę 100zł i niech ma, to i tak za dużo, bo za co tu tyle płacić? bez przesady...

Cytat:
nie przesadzaj z różnorodnością - większość gości i tak zje jeden lub dwa kawałki ciasta..
zgadzam się, ja bardzo rzadko jem na weselach ciasta, może ze 2 razy mi się zdarzyło... jakoś nie ma na to ochoty

Cytat:
p.s. Dziękuję Kochana na ciepłe słowa
Staram się właśnie mieć takie myślenie. Ale wiem, że gdyby nie Narzeczony, to bym sobie nie dała z tym rady..
Nie ma za co Dobrze, że TŻ Cię wspiera, we dwoje zawsze dacie rade w trakcie podziękowania tez będziesz miała go przy sobie, więc będzie dobrze

Cytat:
Dzisiaj chcemy zamówic obrączki
najbardziej podobają mi się te pierwsze

Cytat:
Dobrze, że nikomu nic się nie stało

U mnie w domu to samo, akurat kiedy zaczyna się najgorętszy okres przed weselem zdarzył się wypadek. nikomu na szczęście nic sie nie stało ale samochód do niczego się nie nadaje, po prostu nie opłaca się go robić... na szybko za kwotę, którą pewnie pokryje ubezpieczenie rodzice kupili drugi. grat to grat ale jeździ

Cytat:
Ja jeszcze konkretnie się nie dogadałam z babeczką z kwiaciarni, ale z tego co wstępnie mi mówiła to weźmie od nas ok 200zł za przystrojenie sali. Nasza proponuje nam na każdy stół kwiaty żywe i powiedziała że wymyśli jakieś szklane świeczniki w kształcie kielichów chyba z jakimiś tam pływającymi duperelkami Wiem, że ma to być coś ślicznego i oryginalnego. Do tego za przystrojenie kościoła bierze tylko 600zł. A, że w tym dniu prócz nas ślubują jeszcze 2 pary, więc wychodzi po 200zł na parę
bardzo fajne ceny

Cytat:
a szukałaś na rynku? może tam by były, chociaż wszędzie głownie królują czarne, białe i szare

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Zaczynam mieć wątpliwości, czy u nas wszystko do siebie pasuje
spokojnie gorzej jak ja nie będziesz miała u mnie każdy pies z innej budy nie umiem tak jak Dziewczyny ładnie wszystko podobierać żeby do siebie pasowało

[1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;2762933 6]"Nasz organista zażyczył sobie 200 zł. No ale jaki mamy wybór? Trzeba zapłacić i jeszcze cieszyć się, że ma wolny termin [/QUOTE]"

200 zł za 45 minut pracy... masakra[/QUOTE]

takie zarobki mieć to żyć nie umierać jedna sobota i niezła sumka wpada do kieszeni.
Stary 2011-06-20, 13:00   #4950
Konto usunięte

Cytat:
w tym problem, że nie miałam pieniędzy przeznaczonych na dekoratorkę. wpadłam na pomysł, że wykorzystam moją ciocię ma zmysł plastyczny i dojścia do jakiejś hurtowni materiałów więc może by coś wykombinowała za nasze plecy pokrowce mi się podobają, bo tak jak mówisz dodają elegancji ale wizja wydania 1000zł na nie, skutecznie odwodzi mnie od tego pomysłuł

ojejku
jak mi miło dziękuję

wyzwanie przyjęte teraz muszę czatować, kiedy wątek się skończy
a czy udzielam się najwięcej? hmm... na prawdę? po prostu dobrze mi tu z Wami
U nas na szczęście dekoracja restauracji jest w cenie

A jeśli chodzi o ilość wiadomości, to zdecydowanie jesteś na podium Sprawdź sobie, ile napisałaś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości