|
|
#511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Imię dla dziewczynki.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
Jak będzie córeczka to mam już kilka opcji: Amelka, Marcelina albo Lena
|
|
|
|
|
#513 |
|
Przyczajenie
|
cześć
jeżeli jesteś posiadaczką długiego nazwiska hi hi to moja propozycja brzmi NEL to bardzo ładne imie które niestety pasuje raczej do nieco dłuższych nazwisk
|
|
|
|
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam wierze w "moc" imienia - konkretne imie wpływa na charakter danej osoby
) (z przymróżeniem oka )Osobiscie podobają mi sie imiona (podział jest subiektywny oczywiście): - ze staropolskich: Dobrochna, Józefina, Antonina, Michalina, Janina - z normalnych: Dorota, Daniela, Agata, Amelia, Laura, Hanna - z oryginalniejszych: Ksenia, Kornelia (Kordelia), Adela (Adelina) - z kosmopolitycznych: Emma, Stella, Lilla (Lilly) Kira (Keira) - z niesklasyfikowanych: Nela, Roma, Sądze ze imie powinno być jak najbardziej dopadowane do nazwiska. Żarty językowe w stylu Ala Makota czy Ala Dyn itp w moim przypadku odpadają. Za duże znaczenie ma to dla dziecka, zwłaszcza w wieku przedszkolnym. A propo Dżesik itp czasami mam wrażenie ze niektóre mamy (nieobrażając nikogo) naoglądały sie za duzo MTv i bezmyslnie podążają za modą lansowaną przez gwiazdy. Zagraniczne imiona w połączeniu z typowo polskimi nazwiskami brzmią niekiedy groteskowo. Sama mam na imie Aleksandra i dostałam je ze względu na uniwersalność i liczne zdrobnienia które można stworzyć. Najbardziej podoba mi sie Olcia a najbardziej irytujace było Oleandra. |
|
|
|
|
#515 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja córka będzie maiła na imię Nadia
Jak będzie chłopak to Tomasz. Starania zaczynamy już (albo dopiero) w grudniu, ale imiona są już wynegocjowane i zaklepane.A podoba mi się jeszcze: Natalia, Anastazja, Pola i Antonina Edytowane przez jolineczka Czas edycji: 2006-09-09 o 16:25 |
|
|
|
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo podoba mi sie imie Zuzia i Hania
i pewnie tak w przyszłości bedzie miala na imie moja córcia. Pozdrawiam wszystkie fanki tych imion
|
|
|
|
|
#518 |
|
Raczkowanie
|
A ja swoją córeczke nazwę:
Sandra Roksana Nikola |
|
|
|
|
#519 |
|
Zadomowienie
|
ja obstawiam Lena i Maja ewentualnie Adrianna oraz Kornelia
|
|
|
|
|
#520 |
|
Raczkowanie
|
U nas będzie dziewczynka i na pewno Liwia
|
|
|
|
|
#521 |
|
Zadomowienie
|
W latach 70-tych moi rodzice dali dzieciom takie imiona
Alina Grażyna Grzegorz Urszula Bożena Marta Wszystkie mi się podobają, nie były staroświeckie ani nowoczesne, po prostu najnormalniejsze imiona, ale imion tych nie było duzo (chodzi mi o to że żadne z nas nie miało kłopotu np. w szkole gdzie w klasie czasem było 3 Sylwie, 4 Kaski itp. nasze imniona były pojedyncze) |
|
|
|
|
#522 |
|
Rozeznanie
|
Moja coreczka bedzie miala na imie ZUZIA ,postanowilam tak jakis czas temu i narazie zdania nie zmienie,ewentualnie poprzestane na propozycji TŻ,mianowicie Nadia
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
zauwazylam ze ost wszysycy daja corkom imiona Oliwia, Wiktoria, Zuzanna, Zofia,Julia,
szczegolnie ta Wiktoria no i po tym co piszecie widze ze sporo ruskich imion na topie ja tam wciaz obstawiam Hanne ale i tak pewnie jej nie bedzie wazne zeby imie tworzylo ladna calosc z nazwiskiem |
|
|
|
|
#524 |
|
Raczkowanie
|
Oliwia
Kornelia Klaudia Nadia Alicja Julia
|
|
|
#525 |
|
Przyczajenie
|
Jeżeli chcesz wybierać imię,to uwierz mi:wybierz jakieś normalne.Nie mówię,żeo takie imię jak moje:Żaklin,albo Róża,Estera,DElfina,Helen ni są ładne ale to jest troszkę uciążliwe.Przedstawiam się minimalnie dwa razy,w szkole wyczytują mnie z początków po nazwisku (a też nie łatwe).Jak coś przeskrobię to nikt nie musi mówić ,że a to ta Żaklin z... Bo tylko jedna Żaklin w naszej gminie ;/ W szkołach tak samo.Albo jak nawiązuję znajomość np. przez gg ;/ To męczące choć imię śliczne.Pozatym problemy z pracami domowymi na temat naszego jestestwa. Wymieniam wady takiego wyboru bo sama jestem takim eksperymentem i czym jestem starsza tym bardziej mi to ciąży
Dlaczego nie mogę mieć na imię JUstyna,Ania,MAGDA-to jest sliuczne imię.Jaoasia.... Daj dziecku normalne imię,"pospolite".Mówię Ci,bd Ci wdzięczne Pozdro |
|
|
|
|
#526 |
|
Przyczajenie
|
Hmm...ostatnio, chociaż jakoś jeszcze tak na poważnie nie planujemy z moim misiakiem dzidziusia, to zaczęlismy myśleć nad imionami..
jeśli chodzi o dziewczynkę, to bardzo podoba nam sie Zuzia tak słodko, a w przyszłości Zuzanna...ah ! Ładne jest jeszcze Karolina, Marysia no i oczywiście Agatka, bez dwóch zdań !
|
|
#527 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem dlaczego ale podoba misie Amelia, Lilia i Celina (taka mala Calineczka)
Szczerze mowiac nie mam pojecia czy to zdrobnienie od Celiny ale co tam...
|
|
#528 |
|
Raczkowanie
|
Nasza dzidzia miała miec na imię Melania, taka mała Mela
Ale w siódmym miesiącu okazało się że będzie chłopak (w szóstym lekarz twierdził że dziewczynka), wszyscy sie śmieją że będzie Melaniusz![]() Poród w listopadzie. |
|
|
|
|
#529 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#530 |
|
Rozeznanie
|
Anastazja, Lidia, Maja, Blanka
|
|
|
|
|
#531 |
|
Zadomowienie
|
jesli bedzie dziewczynka to Karina -juz postanowione, jeszcze podoba mi sie Amelia ale TZ woli Karine
|
|
#532 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie podoba mi się Zosia potem Aleksandra (Olka), Karolinka, Alicja i Emilka
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Mi podoba się Sylwia (chyba nikt go nie wymienił
) ale niestety tak ma na imię moja siostra i bratowa TŻ więc Sylwii nie będzie. Podobają mi się jeszcze : Lena (szkoda że ostatnio tak popularne) Ida Iga Iwa Eliza a dla chłopaka Piotruś Michał |
|
|
|
|
#534 |
|
Zadomowienie
|
Mi już od długiego czasu podoba sie Emilka. Ewentualnie jeszcze: Zuzia, Paulina. To z damskich, natomiast męskie: Daniel, Dominik.
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
U mnie miała być Oliwia albo Julia ,ale jest KacperekZastanawiałabym się teraz jeszcze nad Mają lub Jagodą
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli do grudnia maleństwo solidnie pokaże co tam chowa między nóżkami i będzie to dziewczynka to będzie Laura Wanessa! TŻ postanowił i już!
|
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
Mnie się podobają:
- Ismena - Amelka - Oktawia - Oliwia chłopiec: - Jakub - Seweryn
Edytowane przez khuna Czas edycji: 2006-10-24 o 09:40 |
|
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest MOJE ZDANIE !!Ale Weronika OWSZEM dziewczynka bedzie albo Weronika lub Eliza ewentulnie Hania a dla chłopczyka Remigiusz lub Maciej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

.

) (z przymróżeniem oka )
i pewnie tak w przyszłości bedzie miala na imie moja córcia. Pozdrawiam wszystkie fanki tych imion

Dlaczego nie mogę mieć na imię JUstyna,Ania,MAGDA-to jest sliuczne imię.Jaoasia.... Daj dziecku normalne imię,"pospolite".Mówię Ci,bd Ci wdzięczne 

to jest MOJE ZDANIE !!