|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słonko świeci, ptaszek kwili- może byśmy się zaręczyli? zazdrośnic część 37
Dziewczyny czy przesuwała któraś z Was okres tabletkami? Mi wypada, że dostanę akurat w czasie urlopu, a tego bardzo nie chcę (nie chodzi o ból, raczej o kąpiele w morzu itp.). Czy antykoncepcja jest zachowana jak wezmę 2 opakowania pod rząd?
|
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słonko świeci, ptaszek kwili- może byśmy się zaręczyli? zazdrośnic część 37
Carmi ja przesuwałam. Działanie anty jest zachowane. Ale mogą wystąpić plamienia.
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Aleks a brałaś 2 pod rząd, czy jakoś inaczej?
|
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale miałam intensywny weekend... W piatek aerobik i poszłam potem późno spać. W sobotę wstałam 6.30, na 8.00 pojechałam na paznokcie, potem do galerii po farbę do włosów i inne zakupy, m.in. już na wyjazd, potem do rodziców. Musiałam jechać objazdem, bo mi drogę zamkneli z powodu wylewania nowego asfaltu. Posiedziałam w domu, mama zafarbowała mi włosy, wypindrzyłam się i pojechałam prosto na imprezę zakończeniową TŻ-a. Powiedział, że bardzo ladnie wyglądam No i wróciliśmy do domu o 2, a ja rano miałam jechać na uczelnię... Nic nie piłam, bo byłam autem i musiałam być przytomna na egzamin. Wstałam wczoraj o 7, pojechałam pociągiem o 9 na egzamin, który był o 12 i co? Weszłam, a dr prowadząca mówi, że osoby mające z zaliczenia ćwiczeń 5 są zwolnione... Więc z powrotem wrociłam do domu, byłam o 15.00... Cały dzień straciłam, a jak wróciłam to padłam na godzinkę, potem wrócił TŻ, poszliśmy na sałatkę i na lody, więc nawet udana niedziela ![]() Teraz tylko intensywne trzy dni, masa załatwiania spraw, szczególnie u TZ-a w związku z zakończeniem roku szkolnego, a potem już tylko wakacje Sorki za tak szczegółowy opis, ale musiałam się wygadać ![]() Frezyjko, wyglądałaś cudownie, relacja Carmi super i w ogóle życzę wam tony szczęścia! ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi, a recepta nie jest czasem ważna tylko tydzień? Jak masz starszą to będziesz musiała chyba i tak iść do gina...
Magda, no to spędziłaś baaardzo intensywnie dzień Jestem zła. Zapomnialam spakować sobie kanciaków i mam tylko dżinsy A na ustny nie wypada. Więc zamiast się uczyć pójdę do sklepu coś kupić...
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
Magda no to miałaś bardzo intensywny weekend
Ale fajnie tak czasem robić wszystko na przyspieszonych obrotach. Byle nie za często. No i żałośnie zazdroszczę wakacji Jak przesuwałaś sobie okres, to nie zabezpieczałaś się dodatkowo?My zdecydowaliśmy, że lecimy jednak do Tunezji do tego hotelu w którym byliśmy 3 lata temu.Pokoje są skromniutkie, ale za to jest piękna i szeroka plaża, świetne animacje dobre (jak na kraje arabskie) jedzenie, za darmo tenis, rowery wodne i kajaki no i generalnie to dosyć rozrywkowy hotel Przeglądaliśmy inne oferty, ale nic ciekawego nie ma, bo nie chcemy takiego "blokowego" hotelu i chcemy hotelową piaszczystą plażę z darmowymi leżakami i parasolami :P Czekamy tylko na lasta i kupujemy.W tej chwili na 7 lipca jest cena 1438 zł all inc. i to by się mieściło w naszym budżecie. My chcemy leciec 21 lipca, a na razie ten termin jest za 1839 zł . Poczekamy http://www.holidaycheck.pl/hotel-Zdj...hid_29362.html
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież działanie antykoncepcyjne jest zachowane jeżeli nie zapomni się żadnej tabletki i bierze o regularnych porach Nie obawiaj się o nic. Jak czytam Twoje obawy to widzę siebie sprzed kilku lat Okropnie się bałam zajścia w ciążę Mimo brania tabletek i dodatkowego zabiezpieczenia i tak co miesiąc uważałam, że jestem w ciąży ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Carmi, a na ile chcecie lecieć? Ty masz już 26 dni urlopu czy jeszcze 20?
|
|
#4238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Urodziłabym przed weselem ![]() Co do urlopu to już mi naliczyli 26 dni. Chcemy jecieć na tydzień, chociaż urlopu bierzemy 2 tygodnie. Ja niestety czasem wykorzystuję pojedyńcze dni na egzaminy, więc za wiele tego urlopu mi nie zostaje i bedę chciała sobie teraz wziąć L4, bo muszę się przygotować do kolejnego egzaminu, na który baaaaardzo mało umiem
|
||
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi, no i dobrze, lepiej się wybrać tam, gdzie się jest pewnym dobrej zabawy i standardu niż szukać na siłę i być później niezadowolonym
![]() Co do urlopów, to jednak tego zazdroszczę w innych firmach. Co prawda, ja jeszcze jestem na 1/4 etatu, ale urlop już mam liczony na 20 dni, tylko że mam zarządzenie w firmie, że jednorazowo nie więcej niż tydzień... Obejrzałam zdjęcia od tego Cichockiego i wpadłam w depresję
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi, to fajna ta farmaceutka. Ja miałam 2 opakowania na recepcie i za holender kobieta nie chciała się zgodzić załatwić sprawę w ten sposób. Więc musiałam wyjąć z konta te 250zł...
|
|
#4241 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Przede wszytskim, Frezi, dużo szczęścia i radości, żebys zawsze była taka piekna i taka usmiechnięta Maja, mocne kciuki Carmel, przesuwałam kilka razy, nie zabezpieczałam sie dodatkowo. Raz miałam minimalne plamienie i tak jak aleks mówiła, pod koniec drugiego opakowania byłam spuchnieta. A co do recept, to mają ważność miesiąca, oprócz antybiotyków, które są ważne tydzień. Mam multum pracy, więc miłego dnia życzę |
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Carmi ja też przesuwałam, nie miałam żadnym skutków ubocznych. |
|
|
|
#4243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Frezyjko.... Cytat:
Idę dziś z mamą kupić sobie stanik
|
|
#4244 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale w lutym nabędę prawo do 26 dni, więc już w przyszłym roku chociaż w przerwie świątecznej nie będę musiała siedzieć w pracy, bo zostaną mi dni na urlop ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do ważności recept, to dokładnie tak jak napisałaś
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, a co w ogóle u Ciebie?
bo ja tak średnio na bieżąco ![]() U mnie z urlopem to jes ttak, że płatny jest liczony tylko jak bierzemy na kilka dni. Pojedyncze dni mamy po prostu niepłatne. Ja do tej pory każde, nawet kilkudniowe wolne miałam niepłatne, ale nie licząc obrony, to skończyłam studia, zajęć nie mam i cały czas jestem w pracy, więc już zmienił się mój system pracy ![]() Ale jestem koszmarnie senna. Kawa mnie tylko rozdrażniła, książka jest lipna i mnie usypia, na dodatek wpadłam w jakiś dołek ślubno-małżeński i mam piękne wizje przed oczami przytłoczone czarną chmurą pt. "nigdy nie będziesz mieć własnej rodziny". Heh... Poprawiłabym sobie nastrój jakimś zakupem, gdybym tylko miała za co kupić...
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z TŻ raz lepiej, raz gorzej, ale jakoś daję radę Dużo zajęć, więc nie mam czasu myśleć i robić afer ![]() A Ty masz umowę o pracę czy zlecenie? Bo w umowie o pracę nie ma wolnych niepłatnych dni, poza kodeksowym urlopem bezpłatnym
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdałam łacinę (teraz jeszcze test) mimo że wczoraj do 4 czytałam na Guru Gossip o biednej Megan. Jej facet, byli razem 1,5 roku, powiedział jej że idzie na męski wieczorek a potem na całego you tube'a poszło że miał w pokoju 6 pijanych i szmatowych dziewczyn i bawiły się jego kompem i nagrały filmiki, puszczając w sieć a za nimi lata on bez koszulki. Cóż za klasa... |
|
|
|
|
#4250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej zawsze, jak się coś dzieje, a na wakacjach akurat sobie chwilkę odpoczniesz i tulę co do magisterki znam ten ból.Jestem na umowie o pracę, z tym że no... u nas to nieco inaczej funkcjonuje mamy dużo przywilejów poza umową.---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
takie forum do obgadywania beauty guru z you tuba. Oglądam ich wiele
|
|
|
|
#4253 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Pf... (10 587)
gratuluję Gasz... mam ochotę się pociąć. Co za dzień... Co za czas...
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mów hop!
![]() Jestem już "zadomowiona"!
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Frezi to cudownie,że jesteś taka szczęśliwa Powodzenia na nowej drodze życia- ŻONO![]() Magda czasami intensywne weekendy są fajne i fajnie,że nie musisz pisać egzaminu![]() Ilsa gratulację z powodu łaciny. ale mi zimno. dziś nauka heh
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=justyna_dt;27625049]Pf... (10 587)
gratuluję QUOTE] pffff...ja jestem tu 5928745726209459827405275 493220 razy krócej niż Ty więc fakju! ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Ale beka. Wiecie że na lotnisku w Gdańsku nie ma przechowalni bagażu? właśnie dzwoniłam żeby się dowiedzieć, bo lecimy z TZtem jutro o 18 a będę na lotnisku już o 11 i chcieliśmy skoczyć do miasta i nie uśmiecha mi się łazić po sklepach z 40 kg bagażu...ale dramat
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=capriola_87;2762511 1]
Cytat:
![]() EDIT: Aleś zrobiła porządek z cytowaniem
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=justyna_dt;27625354]spadówa!
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

No i wróciliśmy do domu o 2, a ja rano miałam jechać na uczelnię...
Nic nie piłam, bo byłam autem i musiałam być przytomna na egzamin. Wstałam wczoraj o 7, pojechałam pociągiem o 9 na egzamin, który był o 12 i co? Weszłam, a dr prowadząca mówi, że osoby mające z zaliczenia ćwiczeń 5 są zwolnione... Więc z powrotem wrociłam do domu, byłam o 15.00... Cały dzień straciłam, a jak wróciłam to padłam na godzinkę, potem wrócił TŻ, poszliśmy na sałatkę i na lody, więc nawet udana niedziela 
Sorki za tak szczegółowy opis, ale musiałam się wygadać 
A na ustny nie wypada. Więc zamiast się uczyć pójdę do sklepu coś kupić...
Jak przesuwałaś sobie okres, to nie zabezpieczałaś się dodatkowo?

Ale w lutym nabędę prawo do 26 dni, więc już w przyszłym roku chociaż w przerwie świątecznej nie będę musiała siedzieć w pracy, bo zostaną mi dni na urlop 
13.03.2008
znam ten ból.