|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Niezłe przeboje masz z tymi zwierzakami, może kotki osłodzą smutek po stracie ptaszkaCytat:
Cytat:
Tak jakby nie mogło być ocen tylko w systemie internetowym szkoły
|
|||
|
|
|
#4922 | ||
|
KWC
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Cytat:
Lepiej strzel sobie jakiegoś nowego ciucha albo zjedz megaporcję lodów, bo płacz niewiele pomaga. Ja wczoraj popłakiwałam całe przedpołudnie, a potem powiedziałam DOŚĆ i poszłam do centrum handlowego. Wydałam na na siebie 60zł i od razu humor mi wrócił. Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-06-20 o 11:52 |
||
|
|
|
#4923 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
wczoraj jakoś gorszy dzień miałam, trochę zmęczona, niewyspana, ale dziś jest ok![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale biedna co musiałaś się nadenerwować![]() co do przytulanek to ja nie pamiętam niestety kiedy ostatnio były móc możemy, ale mój mąż nie chce, bo stwierdził, że on się boi, że coś zrobi małemu, czuje się niekomfortowo i niestety żadne tłumaczenia nie pomagają, jak sobie coś do głowy wbije to dupa, więc pozostaje mi czekać do porodu, ale trudno. Rozumiem go nawet, bo straszny z niego myśliciel i w psychice sobie coś wymyśli to koniec..Cytat:
za zakupy![]() trzymam kciuki za wizytę Cytat:
![]() Cytat:
i do tego w szybkim czasie dorobiłaś się 7 dzieciaczków
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swojego teraz widuję codziennie (przyjeżdża do dziadka - swojego taty) poza sobotą i często muszę się gryźć w język, żeby mu nie dowalić. A czasem nie uda mi się ugryźć i mi się uleje zółć. Choć jak jestem w ciąży, to jakoś chyba głupio mu mnie opieprzać, a wcześniej się nie hamował. Czyżby zobaczył, że jakby dorosła się zrobiłam Caltea, gratuluję kociaków i żałuję zeberki. Ja tam akurat lubię ten śmieszny dźwięk jaki wydają, ale wiem że niektórych wkurza
|
|
#4925 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Od razu lepszy humor i samopoczucie ![]() Jeśli chodzi o dzisiejszy poranek, to nie mogłam się zwlec z łóżeczka, do tego przez tą pogodę główka mnie boli no ale nic, zapodałam sobie herbatkę z miodzikiem i cytrynką i leżę pod kocykiem Do środy muszę się wzmocnić, bo w czwartek o 5 rano jedziemy nad morze odpocząć.Już się nie mogę doczekać
|
||
|
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie też widuję go dziennie- wkurza mnie strasznie, tym bardziej, że kiedyś widywaliśmy się raz na tydzień ( przez jego pracę) i jakoś tak spokojniej było. A teraz co chwilę jakieś pytania, problemy, wiecznie coś się nie podoba, wiecznie powinnaś to i tamto, no kurna A co do płakania to mi często pomaga. Takie oczyszczenie. Kupować już nie mogę bo przegięłam ostatnio |
|
|
|
|
#4927 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
), ja natomiast lubiłam jak mi świergoliły za uszami. Jeden to już nie to samo...![]() Właśnie mi się przypomniało! Czy któraś z Was miał po glukozie problemy żołądkowe? Ja przez całą sobotę cierpiałam straszliwie, żołądek mnie bolał nawet jeszcze w niedzielę rano, cokolwiek zjadłam czy wypiłam, to nie mogłam wytrzymać z bólu. A nigdy nie miałam takich problemów nawet po najdziwniejszych zestawieniach żywnościowych (typu: kiełbasa wiejska + mleko prosto od krowy). |
||
|
|
|
#4928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4929 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
popłacz sobie trochę to się uspokoisz współczuję tych nerwów ja mam coraz gorzej z teściem, poprostu działa na mnie jak płachta na byka brrr nie umiem wogóle z nim rozmawiać, bo się zaraz denerwuję, ale z nim to się kłócić nie wypada dobrze, że nie długo się wyprowadzamyCytat:
i ta Twoja szwagierka to musi być kochana kobieta![]() Cytat:
a ostatnio to nawet byłam na pogrzebie i na dworze stałam i też mi się słabo zrobiło, masakra, aż sama się boję chodzić. Myślę, że to właśnie od dłuższego stania w jednym miejscu, bo jak idziesz to mięśnie się ruszają, a tak to jakiś zastój jest, ja przynajmniej sobie to tak tłumaczę![]() Cytat:
zazdroszczę a na jak długo jedziecie i gdzie??A mi się przypomniało, że muszę mocz oddać do badania, bo za tydzień mam wizytę i zadzwonić do szkoły rodzenia popytać co i jak i kiedy możemy zacząć chodzić
|
|
|
#4930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko ch.. pogoda niestety ma być pod psem... deszcz, deszcz i jeszcze raz deszcz
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#4931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(a u znajomych siedzę kilka godzin i nic się nie dzieje )
|
|
|
|
|
#4932 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, fajnie macie z tym morzem
. Pokłońcie się tam naszemu Bałtykowi od prawie góralek
|
|
|
|
#4933 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() też miałam zeberki kiedyś, niestety jedna nas pożegnała to w krótkim czasie druga też sobie poszła... niby tylko ptaszek, a zawsze szkoda zwierzątka... trzymam kciuki za tą co została a co do dźwięków to mi nie przeszkadzało wcale ćwierkanie zeberek, lubiłam też jak mój kanarek rozpoczynał swoje serenady o 5 rano... czasem mi tego brakuje... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak byłam mniejsza to też mi się zdarzyło 2 razy, nie wiem czy to przez to, że duzo ludzi i duszno... coś te kościoły do siebie mają, że ludzie w nich mdleją poza tym gratuluję zdanego egzaminu ![]() i dzień dobry w pochmurny dzień
|
|
#4934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4935 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) i zostały u mamy i siostry, a teraz one je wydały komuś innemu bo są uziemione w domu przez nie, ale mam nadzieję że im tam będzie dobrze Cytat:
Cytat:
Ale chodzi mi o to że naprawdę w małych piersiach też jest mleko Witam się tak w ogóle pokaże wam coś na dobry początek tygodnia http://www.youtube.com/watch?v=nCQll...layer_embedded ja wczoraj wróciłam późno i się trochę rozczarowałam tą "pracą" tż jeździł 10 h z tą pizzą a zarobił 50 zł łącznie z napiwkami ciekawe ile by miał bez napiwków! a i w tym jest 5 zł na doładowanie konta za dzwonienie do klientów!Dzidziuś dokazuje więc humor mam dobry, ogólnie mam dobry - tż nawet to zauważył że nie marudzę
|
|||||
|
|
|
#4936 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Mucka jak to jedyna możliwa praca i jakieś wasze źródło dochodów to trzeba zacisnąć zęby i robić. Niestety... Chyba że tż poszuka innej pracy, ale z tego co pamiętam mówiłaś coś o rencie.
|
|
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Lausanne, dobrze że sytuacja się uspokoiła i trzymam kciuki za wizytę i jakąś dobrą radę
Cytat:
|
|
#4939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A czemu takie złe humorki i nastrój mógłby być od razu lepszy), bo jak sobie przypomnę ten sobotni ból... to wybieram dietę![]() Mucka, to niewesoło z tą pracą |
|
|
|
|
#4940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4941 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? Nie brałam tego pod uwagę, ale kanarek fajny ptaszek (tylko słyszałam, że miewa słabe serce i nawet głośne ujadanie psa - u nas na porządku dziennym - może doprowadzić ptaszka do zawału ). Pewnie skończy się na dokupieniu jakiegoś partnera dla Gucia, chociaż czasem to już mam dość tak ganiać dziewczyny do sprzątania klatki . To są ich ptaszki, ich obowiązek a przypominać muszę ja. Trochę je potrzymam w żałobie, a potem się zobaczy...---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ide sobie zrobic warzywek na patelni
|
|
|
|
|
#4943 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Widzę że u was z humorkami słabo, u mnie też jakoś tak nudzę się i jednocześnie nie chce mi się nic robić co mi przychodzi do głowy Tak offtopowo mam propozycję, tylko nie wiem co wy na to: jak już zaczniemy się rozpakowywać żeby dla porównania na liście zostawić planowany TP i dopisywać kiedy urodzenie nastąpiło. Jakoś tak jak czytam inne wątki zawsze mi tej informacji brakuje do porównania jak to jest naprawdę z tymi statystykami że tylko 5% jest terminowe.
|
#4944 | |
|
Zadomowienie
|
coś do poczytania - mam nadzieję że na poprawę humorków w deszczowy dzień
Cytat:
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-06-20 o 13:06 Powód: nie wszystkim przypadło do gustu |
|
|
|
|
#4945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zawsze mylę Jednym słowem Hell Będziemy tam do niedzieli, robimy sobie z Tż i znajomymi taki dłuższy weekendowy wypad ![]() Co do pogody no cóż, jaka będzie taka będzie...ale też wolałabym aby było słoneczko
|
|
|
|
|
#4946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4947 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Że niby teraz to już się nie będę starać? Sorry, wzięłam do siebie
|
||
|
|
|
#4948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam skasować? dostałam to od znajomych, którzy maja wielodzietna rodzine mnie rozbawiło, myslałam ze was też. My sie w domu podsmiewamy, że zaczymamy od wersji 3 bo lubimy żartować.
|
|
|
|
|
#4949 |
|
Zadomowienie
|
nie wiedziałam o lakierze do paznokci, niedługo trzeba będzie zrezygnować, a na stopach może być?
![]() caltea mamo zabiegana witaj przykro mi z powodu ptaszka
|
|
|
|
#4950 | |
|
Wtajemniczenie
|
81gosia o lol uśmiałam się, jak narazie 3 pierwsze pozycje się zgadzają
![]() bruma rzeczywiście wygląda na to że termin wycieczki wam sie nie uda, u mnie w Gdyni od rana leje i zimno, może na półwyspie lepiej ale... jeśli nie bedzie padało to jest to fajne miejsce na wędrówki, są one mało męczące bo nie ma tam żadnych wzniesień pocieszę Cię że ja rok temu miałam z mężem jechać w góry na wakacje, akurat jak się zaczęły powodzie zaliczka na pokój poszła w ****, cały urlop przesiedziany w domu bo "może jutro pojedziemy jak woda opadnie"![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

?
za wizytę
, lewa troszkę lepsza. Niektóre wyniki będą dopiero w środę (np powtórne toxo), więc raczej dopiero wtedy pojadę i dowiem się co z glukozą.
).
, ululały, napoiły mleczkiem z palca i zaniosły na stryszek, co by nasza psinka nie miała śniadania
. No cóż, dopajamy kocicę i piastujemy kociaki pod jej nieobecność. Jak podrosną to zapewne pójdą w świat...
. Nie wezmę jej do ręki, muszę poczekać na męża, ale żeby drugi ptaszek tak strasznie nie przeżywał śmierci partnera, to nakryłam ją (go) chusteczką higieniczną. Nie wiem jak powiedzieć Marysi, bo to akurat jej Charlie
.
Tak jakby nie mogło być ocen tylko w systemie internetowym szkoły

jeśli będzie nie tak z tym wynikiem to chyba insulina...
za zakupy

współczuję tych nerwów

ciekawe ile by miał bez napiwków! 
i nastrój mógłby być od razu lepszy), bo jak sobie przypomnę ten sobotni ból... to wybieram dietę

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
. Że niby teraz to już się nie będę starać? Sorry, wzięłam do siebie