|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
A na drugim, gdzie sa tylko moje nogi - one rzeczywiscie byly takie gladkie bez celulozisu, tu juz bylam w 1 miesiacu, to nie Photoshop!!! Wszyscy mi mowili, ze schudne, jak bede karmic piersia, ze dziecko wszystko wyciagnie, a ja karmie tak niewiele, ze nie mam szans, zeby sie cokolwiek wyciagnelo. Z rozmiarem S to sie chyba do konca zycia pozegnalam
|
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zamienilabym go na innego Oleńka uwielbia w nim robic kupe ![]() ale kosztuje 270 zl |
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Grazin Edzik jadł już co 2,5-3 h, a teraz non stop co 2 h się dopomina
Do tego je krótko i dłużej nie chce ![]() dorkabl U na weszła jedna RL20 i 4 mniejsze (nie pamiętam jakie..., ale też z tych dużych) My dziś też siedzimy w domu. Mam już dość tych 4 ścian ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
49kg to ja ważyłam w podstawówce Od liceum nie ważyłam mniej niż 61kg... A za wieloryba się do tej pory nie miałam...
|
|
|
#3154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i zwracałam uwagę na to zeby zawieszki z pałąku były atrakcyjne dla malca, kolory, kształty itp. Mi osobiscie taka zieleń nie pasuje ale dzieci takie kolory uwielbiają
|
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek Mamusie i Brzuchatki
82anusia; wow rozkreca sie oby to juz dzis ! a jutro miałąs miec wizyte, nie ? Grazin, kurde ten TŻ troche niedojrzale sie zachowuje... jakby nie dojrzał momentami to roli partnera/ojca... mam nadzieje, ze szybko jednak sie dogadacie ! mocno Wam kibicuje mamaoptymistka; Gabikowi dokladnie w tych samych miejsach luszczyla sie skorka: stopki i raczki Połozna powiedziała, ze wiele noworodkow ma tą przypadłosc, bierze sie jeszcze z okresu zamieszkiwania w brzuszku gdyż najwiecej tymi czesciami ciałka wierzgały Ja korzystam z kosmetyków Mustela (mam oliwke i żel do mycia) Stosuje do kąpieli zel, oliwką posmarowałam ze 3 x stopki/dłonie i łuszczenie zeszło Lolus, sliczny Anton !!!! Jak aniołek jakie ma delikatniusie rysy twarzy Buzka jak laleczka ![]() do Ciebie chyba podobny ? cucciola, no ja pewna byłam ze to ciesn nadgarstka dziekujemy za info o Princi moocno za Nich kciuki trzymamy mimbi, fajowski avatar Ja tez waze 63 od tygodnia albo wiecej... waga nie chce drgnąć Zrzuciłam 9 pozostalo do zrzucenia 12 anulko Kochana, jestem ![]() weekend jakos szybko mi zleciał... leniłam się, TŻ robił obiadki i śniadanka w sobotę i niedzielę. Kiedy wczoraj go wyprawiłam na ponad 2h spacer i myslalam że sobie z Wami poplotkuję okazało się, że netu niet a potem bylismy u babci. Jak autko? Odebraliscie juz? Mam nadzieje, ze kłotnia z TŻ to był jednorazowy incydent, prawda ? Paulizia, widziałam zdj z urodzin Antoś widze był gwiazdą imprezy !! To tak jakby było to jego świeto Superowskie to zdjęcie z całą gromadką dzieciaczków i Antoś na przodzie - jak król Julian ![]() Cycusie mniej bola ?? Widzisz jak dzielnie sama sobie radzisz Moniqac, jak badania Szymonka? Pewnie juz masz ?? Mama lepiej ? i w ogóle jak Wam weekend minał ewesko, jak zwykle zdj I klasa ![]() MoniaK, za pierwszy miesiac !!! Tez na niego czekam straszniePotówki troszkę znikneły ? matallewar, u nas to samo z odkładaniem do łóżeczka tzn w dzien jeszcze swiec Panie, ale po pierwszym nocnym karmieniu musi byc z nami w lozku i nie ma bata Ja już myslalam, ze może nie umiem jej odkładac ?? A braliscie wczesniej tak sami od siebie Edzika do łóżka swojego? Może odzwyczaił sie od własnego łózia? Jak TZ? Martulka, kciuki za Wasz zwiazek !!!!! Oby Adrianek mial pełna rodzinke Kochane, wczoraj wypiłam (za rada Andziotki) szklankę koktajlu truskawkowego i nic ! Bo rozumiem, że to alergię moze powodowac? A na obiad zjadłam... UWAGA.... Lasagne i tez nic Dzis drugą szklankę koktajlu wciągnełam ![]() Dziewczyny, Luxmed gdzie mamy ubezpieczenie zaproponowai nam szczepienia w promocyjnej ponoć cenie - wynosi ona 2950 za nastepujace szczepienia Rotawirusy Rotarix Pneumokoki Synflorix Ospa wietrzna Varilrix Meningokoki NeisVacC Grypa sezonowa Vaxigrip Junior + Wszystkie szczepienia obowiązkowe ( w powyzszej cenie) orientowałyscie się ile Was będą te szczepienia w całości kosztowały ?? nie mamy info ile poszczególne szczepienie i ciężko mi się odnieść a poza tym nie znam cen rynkowych (w tanich aptekach) ile co kosztuje U nas odpukac poprawa dzieki Gabi Mąz bardzo sie angazuje (choć w nocy nie wstaje ze mna aby np przewinąć ;> ale juz go nie budze) Tzn poprawa polega na tym, ze duzo mi pomaga, przewija, nosi Malutką, bawi się z nią, kąpie i robi mi jesc ale to pewnie tylko dlatego, że to co ja jem to wpływa na GabiJak nierozpakowane Mamusie? Gusia, Mango... co u Was? jak weekend minął agus, no własnie ! Liczyłam i mi nie pasiło - bo przecież Olenka z kwietnia To pewnie ze zmęczenia
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-06-20 o 11:47 |
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy zyrafke z tej firmy - sprawdza sie, a jest duzo tansza niz FP
http://allegro.pl/listing.php/search...=bright+starts |
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
mimbi ale Ty laska jeszcze przed samym porodem byłas
![]() to jest 1 msc przed porodem ??????????????????? a gdzie brzuch?? ![]() to ja jeszcze 2 lata temu wazyłam 45 (Ale kurdupel jestem bo 158cm) ale już nawet nie wracam do tych czasów myslami aby sie nie dołowac... Teraz 63 i marze i 52 a waga stoi jak zakleta a mierzyłaś sie czy jakies cm w dup..ce Ci zleciały? ja pozbyłam się 6cm i nadal 6 do zgubienia zostalo...
|
#3158 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a jak jest taka pogoda jak dzis to co? To nie wychodzimy? Przecież przewietrzyć by sie trzeba było...
Wychodzicie dzis bo mam dylemat?
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz sobie policzyć, rozumiem że to cena za wszystkie dawki ??? ja nie liczyłam ile wyszło, bo to w czasie się rozkłada ... zależy też kiedy się szczepi, bo no pneumokoki im później szczepisz tym mniej dawek się daje |
|
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3161 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem przemeczona dzieki Bogu moje dziecie przesypie nocki |
|
|
|
|
#3164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kochana jak Twoj Sebus w nocy spi?? U mnie nie zaciekawie,mamy nowe kropelki troszke pomogly ale mala nerwowa i od czasu do czasu jak ja cos ugryzie to placze i wcale nie spi ddaaiissyywiesz co mi powiedzieli,ze jak po ciazy nie przejdzie to trzeba operowac nadgarstki miejmy nadzieje,ze Ci sie poprawi i przejda te bole jak bedziesz nosila usztywniacze,mi duzo pomogly!!a mialam pytanko do Ciebie,jesz wszystko czy uwazasz na to co jesz??bo ja juz sama ni ewiem co mozna a co nie??!!np.mozna jesc lody czy slodycze jak sie karmi piersia?? |
|
|
|
|
#3165 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia.A co w ogóle jest Flavciowi ??? |
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od czasu szpitala. Ale w dzień ładnie sypiał w łóżeczku do niedawna. Od kilku dni nie chce w nim spać, a jeśli już to po 15 minutach pobudka... Ale nie płacze, tylko sobie leży jeszcze dłuższą chwilę i dopiero zaczyna kwękać i stękać i potem ryk "mama chodź!" Nie chce zapeszać, ale właśnie śpi w łóżeczku... Odłożyłam go i się nie obudził ![]() Zdążyłam ogarnąć pranie i zjeść ![]() Nawet bym się położyła, ale nie wiem, czy łóżko już wyschło (nad ranem pielucha nam przemokła...)
|
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
Kurna, jakos sie tak nadprogramowymi kg nie przejmuje. Bardziej mnie przerażają rozstępy na cycach
Jak uratowałam ciało w ciąży tak teraz, jak karmie to az współczuje tym piersią ze sie tak rozciągają.Mój syn spi od 3 godzin...w nocy tak nie można było??!! |
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
U mnie noc do d... Tymciu budził się co godzinę i usypiał bardzo długo tak więc jestem niewyspana Od rana próbowałam go kilka razy uśpić ale nic to nie dało. Teraz położyłam go na brzuszku i trochę kima ale jestem w szoku, bo zawsze pozycja na brzuszku była beee Na dodatek czekamy na położną i pewnie zjawi się jak moje dziecko ma jedyną drzemkę w ciągu dnia ![]() Daisyyy, niestety z buźki nie zeszło To jest chyba trądzik niemowlęcy. Mam nadzieję że położna coś doradzi a jak nie to do lekarza uderzymy. Ty bierzesz te wszystkie szczepionki? 3000 ![]() Co do wagi to ja nadal nie wiem ile ważę
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-06-20 o 12:07 |
|
|
|
#3169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mimbiczym Ty sie martwisz kochana laseczka z Ciebie i tyle
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-06-20 o 12:07 |
|
|
|
|
#3170 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie już pobudka
|
|
#3172 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja kruszynka jakaś dziwna jest od wczoraj, spokojna, praktycznie nie płacze, a jak płacze to jakoś tak inaczej
. Mam wrazenie, że ma delikatną chrypkę i jakby coś jej się z gardła odrywało , oddech świszczący (ale to od dawna), gorączki nie ma, ale poci się jej strasznie głowka i karczek - no i jest słabiutka, zawsze głowę tak dzwigała wysoko, a dzisiaj nie miała siły .
|
|
#3173 |
|
Raczkowanie
|
moja niunia śpi od rana po 15 minut i godzina na usypianie
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jakos nie uspiam dziecka w dzien
jak zje to albo sie troche pobawi, pooglada wszytstko dookola, lub byc noszona na ramieniu oglada sciany a mam fototapete z brooklyn bridge na scianie to patrzy na niego jak zaczarowana czasem pomarudzi troche podrzemie ale max godzine juz nie pamietam kiedy przespala 3h w dzien |
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
cucciola tez mi pani chirurg powiedziała ze operacja
ale jak ja mam sobie dac dwie dłonie w tej sytuacji pokroic ? Przeciez w ogole juz nic nie zrobie... dlatego najpierw jeszcze spróbujemy z rehabilitacja, jednakże poki co priorytet to USG. IDe w poniedzialek. Niestety....... jem słodkie moze nie takie ilosci jak przed ciążą ale jem.. wczoraj zjadłam jedno ciastko Hit lody jem co dzien ciasto jem równiez... nabiału naprawdę sporo nie pije zadnego alko, piwko bezalkoholowe czasem no i slabiutką kawe czasem dwie dziennie Kurcze biedna Princi powaznie to wyglada o czym piszesz ucałuj ją moooocno MoniaK; u mnie tez Gabik na brzuchu obecnie spi, choc mysle sobie, ze samo spanie na brzusiu nie wzmacnia miesni ?? Chyba wazne jest tez aktywne spędzanie czasu na brzuchu a Gabrysia wscieka się kiedy kładę ją w tej pozycji. Ojej mnie spodnie sprzed ciazy w udach i dupce sie nie mieszcza TYlko w 1 sie wcisnełam andziotka, MoniaK Niiie nie biore wszystkich Taki pakiet po prostu przysłali.. na pewno nie chce grypy, pewnie nie chce tez ospy... na pewno biore Rotawirusy Chodziło mi tylko o porównanie cenowe. Nei wiem co z meningokokami i pneumokokami Szczepicie wszystkie Dziewczyny na to Wasze Maleństwa ?? andziotka, widzialam, zE Ty także fanką Inki jesteś. Ja również i to nei tylko w czasie ciaży, zawsze ją lubiłam. Zalewam ją sobie wodą a potem uzupełniam mleczkiem i smakuje jak normalna kawa rozpuszczalna Chyba mogę wypic i 3 dziennie prawda ? ![]() Przeciez to grama kofeiny nie ma
|
#3176 |
|
Zadomowienie
|
hej
u nas nocka nawet znośna, ciężko miał z zaśnięciem bo trwało to od 20-22 ale jak juz zasnął to następna pobudka była o 1.30 , następne pobudki nie były już tak optymistyczne ddaaiissyy moge Ci tylko napisać że u nas wychodzi to: - 6 w 1 - 185zł jedna a chyba muszą być 3 = 555 - rotawirusy - 300 zł jedna razy 3 (chyba) = 900 - pneumokoki nie wiem bo u nas szczepią ale jak maluszek jest większy i tyle tylko wiem na dzień dzisiejszy tak więc to już jest 1455 a z pneumo myślę że koło 2000 jak nic trzymam mocno kciuki za małego princi, strasznie długo u nich te wszystkie badania trwają, ale mam nadzieję że wszystko będzie ok mimbi ale laska z Ciebie, swoją drogą 49 kg??? ja przy 170 ważyłam 56 i było ok a teraz jestem na 63 i jest masakra. Ale od dwóch dni jestem na diecie - nie jem słodyczy i kolacji - może nie padnę z głodu matal ja przy wzroście 170 i wadze 56 wyglądałam tak samo jak koleżanka która miała 171 cm i ważyła 62 kg, tak więc różnie to bywa z tą wagą ja niestety należę do tych co to muszą mniej ważyć żeby nie wyglądać jak słoniątko
|
#3177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3178 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem zadowolona i wiem ze z niego długo pokorzystamy mały w nim zasypia mi troche brakuje w nim dla nowiorodka takich poduszeczek pod główke takich co sa w niektórych fotelikach. ale ogolnie jestem zadowolona ![]() Cytat:
)Cytat:
![]() wieje i jest brzydko ale dzidzia jest ciepło ubrana i w gondoli ![]() Cytat:
budzi sie na jedzenie i zasypia![]() biedna princi tez bym chyba yła na skraju załamania... ![]() człowiek nie docenia tego ze dzieciaczek zdrowy poki nie zachoruje ![]() ja ze słodyczy jem wafelki i herbatniki (bez czekolady) czasem lody smietankowe. Cytat:
spokojnie![]() Cytat:
mam stekacza marudera chyba tez mu sie pogoda nie podoba
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
cucciola, powiedz mi jeszcze tylko prosze, czy mozna wykonywac jakies normalne czynnosci w tych usztywniaczach na kciuki ????
Nie chce kupowac z netu bo to odp rozmiar trzeba dobrac a do sklepu wyrwe sie dopiero w piatek Tez tak mialas, ze momentami jakby blokowal Ci sie palec i musialas go odblokowac druga reka ?? Jak ruszam prawym kciukiem to slysze jak mi tam cos chrupie/strzela ![]() ja mam tak w prawej dloni i pani dr powiedziala, ze to juz mocno zaawansowane stadium i raczej nie pomoze rehabilitacja i to w moim przypadku z uwagi na karmienie, mozliwa w mocno okrojonym zakresie
|
#3180 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
U nas nocka ok, Pepe nie spał od 7 prawie do 11, trochę się z nim namęczyłam, zanim uspałam ![]() TŻ ma od wczoraj katar i musiałam go odizolować od Pepe. Spał "za karę" na podłodze w dużym pokoju.Pogoda do Muszę dzisiaj pojechać na zakupy, bo kończą mi się pampersy 2 ( mam tylko 4 sztuki jeszcze ), a w realu jest promocja. Czekam tylko, aż mama TŻ wroci z pracy i doglądnie Pepe, bo moja jest na wycieczce ![]() Co do wagi to moja wróciła do tej sprzed ciąży, ale mam flak na brzuchu Nie mam na tyle samozaparcia, aby go smarować kremem, czy nosić na co dzień pas ( który kurzy się tylko na regale |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia.
Na dodatek czekamy na położną i pewnie zjawi się jak moje dziecko ma jedyną drzemkę w ciągu dnia ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Mam wrazenie, że ma delikatną chrypkę i jakby coś jej się z gardła odrywało
, oddech świszczący (ale to od dawna), gorączki nie ma, ale poci się jej strasznie głowka i karczek - no i jest słabiutka, zawsze głowę tak dzwigała wysoko, a dzisiaj nie miała siły
Czekamy na Ciebie fasolko