|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacje zaczynamy i na wyniki matur czekamy! Matura 2011 cz. VII
Oh Peggy Brown może na pierwszym roku będzie mi trudniej, ze będę szukać sama i mieszkać pierwsyz raz wśród obcych ludzi. Ale nie mam takiego probblemu (mimo iż mieszkam ok 550 km) że nie bedę mogła zatrzymać się w Krakowie.
Tam gdzie są autobusy tylko to są zazwyczaj straszne zadupia i zakorkowane. Marzy mi się kilka miejsc, gdzie jest wiele połączeń..no ale zobaczymy...i tak, tak wiem, ze mieszkania już po 10 min są zaklepane, więc tzreba mieć gorom szczęścia..no ale ja licze, ze to szczęście mnie spotka. No jestem na te kierunki zdecydowanaod jakiegoś roku...ale na geofizyke co roku strasznie próg rośnie, więc brałam pod uwagę geologię, gdzie była specjalizacja geofizyka poszukiwawcza, a teraz czytałam na forum, że podobno zlikwidowali, a na stronie nadal jest.. więc w następnym tygodniu będę musiała się tam przejść i dowiedzieć...i będę zła jeżeli nie ma, a wprowadzają ludzi w błąd, bo między innymi ja geologię brałam pod uwagę tlyko i wyłącznie na AGH, a nie na jakiejś innej uczelni. |
|
|
|
#3302 | ||||
|
Wiecznie niezdecydowana
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do Katowic idę ze względu na to, żeby uciec z domu, że tak powiem^^ Chcę zasmakowac studenckiego życia A do Katowic nie mam daleko, ok 60 km, godzina jazdy pociągiem
||||
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziewczyny pomóżcie! Chcę kupić laptopa, ale kompletnie się na tym nie znam, macie jakieś typy, ktoś się w tym orientuje?
|
#3304 |
|
Rozeznanie
|
Ja też, też kupuję : D powiedzmy jako tako się orientuję x d... bardziej mi brat pomaga, bo jest informatykiem. Ale to przede wszystkim zależy ile masz na to kasy ; P... bo mozes zi kupić do 2 tys, a możesz i za 5 ; P
|
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mogę Ci powiedzieć, co jest ważne: procesor, pamięć RAM i karta garficzna. tu masz recenzje róznych notebook'ów http://www.notebookcheck.pl/ warto spojrzeć. |
|
|
|
|
#3307 |
|
Rozeznanie
|
Też mam zamiar kupic niedługo laptopa na studia(w domu mam tylko stacjonarny
Na razie kompletnie sie nie orientuję więc tynus jeśli masz jakieś typy to pomóż!![]() Boże jaka straszna pogoda dzisiaj u mnie...niby nie pada, chociaż się na to zanosi, ale jest 14 stopni...Pytanie do dziewczyn które rejestrowały się na UJ: załatwiałyście sobie już ten Profil Zaufany ePUAP? Wiem, że muszę isc do Urzędu Skarbowego ale zastanawiam się ile załatwianie tego może potrwac?
|
#3308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę nad tym http://allegro.pl/asus-k52jt-sx505v-...672325508.html i nad tym http://allegro.pl/toshiba-l650-4gb-3...667346085.html
|
|
#3310 |
|
Wtajemniczenie
|
W filiach wcale nie jest nizszy poziom, w Bielsku jest oddzial UE katowice, i ucza ci sami wykladowcy co w Katowicach i Rybniku - bo dojezdzaja. Egzaminy, kolosy tez sa takie same - informacja potwierdzona
![]() Jedyna roznica to jest taka ze w filiach jest mniej osob, i naprzyklad w Katowicach otwieraja 5 specjalnosci a w filiach 2 albo 3 (zalezy od ilosci osob). |
|
|
|
#3311 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też będę szukać niedługo laptopa, i też do 2tys, więc jak znajdziecie coś godnego uwagi to piszcie! |
|||
|
|
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
moja siostra ma Acer Aspire 5737Z i ja polecam
|
#3313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
whiskey a jak dawno kupiła ? |
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie mieści się w moim przedziale cenowym ^^
Bluetooth to ważna rzecz, do czego to potrzebne w komputerze?
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
a myślałyście o używanym laptopie? kolega kupił niedawno właśnie używanego i chociaż nie był stary, zapłacił niewiele
|
#3316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jaki musi mieć procesor i w ogóle. Głownie potrzebny mi będzie na studia, pakiet office, filmy, muzyka, internet, no ale od czasu do czasu w jakąś grę bym zagrała
|
|
#3318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja o tym myślałam, ale trochę się boję
|
|
#3319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chociaż ten pierwszy nie był zły, dopiero zajarałam, że to jest duo a toshiba ma dobre lapki, duuuużo wytrzymują zobacz sobie tylko na wymiary matrycy, najlepiej weź linijkę i zobacz ile to jest tak naprawdę, żeby nie okazało się, że to dla Ciebie za mało
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam Toshibę, bardzo solidny laptop
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc toshiba mogłaby być, a z tych dwóch który lepszy? Toshiba?
|
|
#3322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fakt ten 1st z Asusa ma procesor i3... ale nie wiem czy do 2 tys się znajdzie z i5. tak Toshiba jets całkiem niezła...ale Asus'y też nie są złe...tu już nie chodiz o firme, a konkretne parametry. whiskey własnie 2 latat emu, a takie laptopy sa już przestarzałe i w takiej samej cenie z takimi sami paramterami, a anwte lepsze można znaleźc nowe laptopy. Karolllka7 ważny jest ten procesor... ale karta graficzn ai RAM też (tu chodzi o to jak syzbko taki komputer będzie Ci działał). To zależy, co chcesz na nim robić...do czego będzie Ci potrzebny. Jak wspomniała AjcCc o grach..to wtedy latop musi mieć coraz lepsze paramtery (w szczególności karta graficzna), ale może to Tobie wcale nie jest potrzebne. |
|
|
|
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
tynus chciałam uświadomić Karolce na prostym przykładzie (bo napisała, że się nie zna) że warto kupić lepszy komputer, bo czasami będzie chciała zrobić na nim coś innego niż tylko poprzeglądać net...
a dziewczyny które idą na kierunki ścisłe będą używać wymagających programów, więc kupno słabego komputera to delikatny strzał w kolano, bo będą musiały go wymienić ![]() Karolllka z tych dwóch wybrałabym Toshibę
|
#3324 |
|
Rozeznanie
|
Ponawiam pytanie do dziewczyn rejestrujących się na UJ!!!
Właśnie założyłam sobie konto na platformie ePUAP i próbuję wysłac wniosek o przyznanie Profilu Zaufanego, ale po wypełnieniu go i wysłaniu nie dostaję informacji w stylu: wniosek został wysłany, na maila też nic nie przychodzi Nie wiem co jest nie tak, czy miałyście też takie problemy??? ![]() Odwołuję prośbę ) Okazało się, że gdy użyłam Mozilli zamiast Opery to wniosek został wysłany...dziwne.
They make it look so easy. Connecting with another human being. It's like no one told them it's the hardest thing in the world. Edytowane przez _Japonka_ Czas edycji: 2011-06-20 o 12:59 |
|
|
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
hej!
![]() Co do laptopów to polecam ASUSY, ja co prawda mam małego notebook'a bez napędu CD (mam napęd na usb) ale baaaardzo zadowolona jestem, ma wszystko co trzeba no i nie waży nawet 1kg ![]() Myślę, że na studiach raczej laptop potrzebny będzie do internetu/pisania dokumentów itd. niż do gier
|
|
|
|
#3326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
AjcCc pewnie, ze tak..ale to się wiąze z wydatkiem ponad 2 tys... mi chodziło o wielkość matrycy przy tym często się wiąże z rozmiarami całego latopa... No fakt faktem, ze te programy na studiach często są wymagające. Zgadzam się z Tobą...no ale to wiąże się z kosztami. |
|
|
|
|
#3327 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
Jesli za 30zl mialabym mozliwosc starac sie o miejsce na psychologii w UJ to nie ma nad czym sie zastanawiac, nawet jesli szanse moje wynosza 20% na dostanie sie, a tak wlansie je oceniam
|
|
|
|
|
#3328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
tynus, a masz internet bezprzewodowy i laptopa? jak tak to możesz brać lapka i tuż przed Krakowem umawiać się z ludźmi z ogłoszeń
ja bym tak robiła jakbym wtedy miała bezprzewodowy. Do miasta, w którym studiuje też mam daleko- 750 km, do tego nie miałam nikogo znajomego we Wro, nikogo, nigdy miasta na oczy nie widziałam W ogóle jak tu przyjechałam to wszystko się zaczęło sypać... rozstałam się z Tżtem, zaczęłam płakać, że daleko od domu, zaczęłam płakać, że nie dam rady z fizyką ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Paulinka, mam porównanie np. filii pwr i.. owszem egzaminy mają te same, Ci sami wykładowcy, ale jednak laboratoria, ćwiczenia jest łatwiej zaliczyć :P a u nas non stop podnoszą wymagania, bo skoro umiesz zrobić coś to trzeba podwyższyć wymagania, bo muszą kogoś uwalić a w filiach tak nie jest.
|
#3330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciągłe przesuwanie obrazu może zdenerwować... poza tym nie wiem, czy ktoś zamierza chodzić z lapkiem na wykłady, żeby rzeczywiście musiał być "mały i lekki"
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

A do Katowic nie mam daleko, ok 60 km, godzina jazdy pociągiem

Na razie kompletnie sie nie orientuję więc tynus jeśli masz jakieś typy to pomóż!
stopni...

Nie wiem jaki musi mieć procesor i w ogóle. Głownie potrzebny mi będzie na studia, pakiet office, filmy, muzyka, internet, no ale od czasu do czasu w jakąś grę bym zagrała 
Nie wiem co jest nie tak, czy miałyście też takie problemy??? 
Jesli za 30zl mialabym mozliwosc starac sie o miejsce na psychologii w UJ to nie ma nad czym sie zastanawiac, nawet jesli szanse moje wynosza 20% na dostanie sie, a tak wlansie je oceniam