|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 17,07% |
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
0 | 0% |
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
1 | 2,44% |
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
6 | 14,63% |
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
27 | 65,85% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
![]()
![]() |
#3572 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny hihi moj tez po tacie
![]()
#3573 |
Zakorzenienie
|
napisalam tak poniewaz wiekszosc hiszpanow ma krotkie nogi i moj tz sie z tego smieje i tyle...
#3574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj się dziwisz, osiołkowi z żłobie dano.... matko kiedy moja będzie się tak zajmowac :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Wtajemniczenie
|
kasiuni_a,patrycja_22,Mon tii,iweczka,prunelle,trzy razyi dziekuje za odpowiedź
![]() Cytat:
![]() ![]() prunelle gratuluje "przespanej" nocy ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- oszaleje z tym swoim dzieckiem, ja ją kładę na mate, na boczku, na brzuszku, na pleckach- co by ćwiczyła do przewracania się a ten mały zasmarkaniec woli się wysilać i robi kołyskę z pleców i chce siadac. jak lezy po karmieniu na rekach, to wrzask, bo jej nie pozwalam, a jak ją posadzę tak, ze ma głowe pomiedzy cyckami- to świat jest ok |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha, tak jak moja ![]() Na serio, ja jestem mała i mam krótkie nóżki, a mój mąż to normalnie tapmadl no i mloda tez ma kopytka dlugie, już w szpitalu się śmiały położne. trochę się pobawiła, napiła herbatki i znowu lulu, kolejny dzien śpiocha ![]()
![]() |
#3579 |
Wtajemniczenie
|
Monti,aja to tak samo.Moja tez średnio pije 10 minut.Bo jeszcze myślałam,ze może za krótko ja karmię i sie nie najada.teraz juz ma pzrerwe 2,5 h,ale śpi na kolanach,więc jak sie rusze pewnie włączy syrenę
![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też miałam nic nie kupować, ale niech mu się glupio zrobi, że matce nic nie kupił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mój Olek też się nie przewraca, nie wiem czemu |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Zakorzenienie
|
Montii jeżeli chodzi o podobieństwo to :
no coments ![]() Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-07-17 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3582 |
Zakorzenienie
|
Ego Kachna miała jakieś 3-4 miesiące jak zaczęła się przekręcać, także czekam cierpliwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
Montii będzie mały model
![]() prunelle nie martw się...wierzę,że wszystko będzie dobrze i wyniki się poprawią! Dziewczyny,a ja jestem podłamana. Pisałam Wam,że byłam u dermatologa i okazało się,że mam łupież pstry,bo najprawdopodobniej zaraziłam się na solarium. Dostałam tabletki i masc. Plecy troszke sie poprawiły,a na dekolcie zaczęly pojawiac mi się nowe plamska i w dodatku z każdym dniem sie powiększają. Jak ja będę wyglądac na własnym weselu? Juz nie wiem,co mam robic.,..na pewno nie bede szla po raz kolejny do dermatologa,bo tylko kase strace na te drogie leki,a gowno pomoze. Czytałam na forach,ze mozna te plamy przecierac octem jabłkowym albo spirytusem salicylowym...ale sama nie wiem,czy bawic się w cos takiego? Zaraz jadę na 3 przymiarke i własciwie po odbior sukni,wiec przy okazji zajrzę do apteki i wypytam,co maja do zaoferowania bez recepty... Zawsze muszę miec pod górkę,jak Boga kocham... ![]()
![]() |
#3584 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#3585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mały śpi regularnie już od 20.30 -2 i później od 2.30 - 5 ( później robi w pampera i już oczy jak 5 zł i na siłę go uspac nie idzie.. masakra) ale na noc chyba mu zacznę robic 150ml bo 120 to mało i muszę mu później dorabiac - może też dłużej na tym pośpi a nie o 5 pobudka codziennie - jak w zegarku ![]() Wstyd przyznac -jestem 2mce po porodzie i nie byłam u gina jeszcze ![]() A to mój Herkulesik - rośnie jak na drożdżach odkąd pije nutramigen, i ubranka 62 niektóre na długośc prawie zamałe ![]()
![]() |
#3586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3587 | |
Zakorzenienie
|
ja tez
![]() Cytat:
![]() zwykle w dzien co 2,5 h, a w nocy je 2 razy. czarna nizoralem to myj ![]() mamy za soba pierwsze wspolne zakupy. poki co szybkie w drogerii i empiku, ale nastepnym razem moze bardziej poszalejemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() doszłam do wniosku, ze chyba nici z córeczki o niebieskich oczkach, bo się zaczęły brązowe plamki pojawiać na tęczówce Nadii, wiec jednak moje geny w tej materii zwyciężają ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-20 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Zakorzenienie
|
Mirabilka ale jaki słodki Herkulesik
![]() Czarna jak spirytusem tzn cza wysuszyć, tylko żeby się od spirytusu nie zaogniło :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Rozeznanie
|
w dzien karmie mniej wiecej co 3 godziny, no chyba ze chce czesciej. a w noccy- zasypia ok 22 to ostatnio budzi sie kolo 2 a czasami nawet pozniej i wtedy kolo 5 albo 6
|
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |
Wtajemniczenie
|
Prunelle trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku
![]() Montii niezły dylemat ![]() Aja1 identycznie wyglądają te Twoje dziewczyny. Też myślałam, że to jedno dziecko ![]() Mirabilka świetny i kawał chłopa już z niego ![]() 87czarna ze spirytusem to może się wstrzymaj, ale ocet jabłkowy to raczej nie powinien zaszkodzić... Cytat:
![]() ![]() zazwyczaj 10 do 15 minut, czasem ciut krócej, czasem dłużej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | ||
Wtajemniczenie
|
o jaaaaaa, a która to ktora
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Zakorzenienie
|
Kasia z prawej, Basia z lewej
![]() więcej dzieci nie robię, bo już wiem jak będą wyglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() normalnie atak klonów
![]() |
#3595 | |
Zadomowienie
|
patrycja super że dobrze się bawiłaś
a ja się zastanawiałam z czego mój Bubuś ma fałdki na rączkach i nóżkach, teraz już wiem ![]() iweczka mój mąż ma kuzyna ośmioletniego który też waży coś koło 60 kg i jest małym spaślaczkiem, niestety rodzina walczy z tym jak może ale to dziecko jest tak nieusłuchane że słodycze z szafek wykrada i lodówkę potrafi wyjadać w ciągu nocy kiedy go nikt nie pilnuje, teraz starają się kupować same zdrowe rzeczy ale wiadomo że człowiekowi od czasu do czasu się słodkiego zachce to on nie wiadomo jakim sposobem zawsze to znajdzie a jak już wie że nigdzie nie ma to leci i babce po szafkach grzebie ![]() Cytat:
![]() sorki ale jak sobie to wyobraziłam to ![]() prunelle a co wyprałaś spodnie z telefonem ![]() ![]() ![]() montii Fabianek wygląda jakby miał zaraz fiknąć do tyłu :P niezły jest ![]() coralady ja do 10 min co do karmienia piersią czy wasze dzieci też się bawią sutkami, Nadia jak się naje to ściska dziąsełkami brodawkę i patrzy na moją reakcję a że zawsze krzyknę i spojrzę na nią to ta ma radochę ![]() traicionera moja NAdia to samo dziś ma, poje, pobawi się troszkę i do spania i tak w kółko ![]() aja przecież one są identyczne ![]() czarna biedaczku nasz oby zeszło do wesela, wejdź sobie na doz. pl i wpisz ten lek co dostałaś, z boku albo na dole powinny ci się pojawić odpowiedniki, może będzie coś tańszego i bez recepty albo popytaj w aptece mirabilka coś mi się wydaje że z twojego synka też wyrośnie mały rozrabiaka ![]() dobre ![]()
![]() |
#3596 |
Zadomowienie
|
o matko, już myslalam ze nie napisze, Tymo ma marudny dzien, poza tym jak jestem u rodzicow, to mam czestsze wizytacje rodzinki-glownie babci.
cos sie mojemu dziecku dzis wnocy pochrzanilo, bo nie dosc ze wypil na noc tylko 120ml, ktore dodatkowwo rozwodnilam o 20ml ![]() ![]() ![]() aja1 dziewczynki baardzo podobne, ciekawe jak bedzie z charakterami, bo podobno jedno dzicko ma po 1 rodzicu, a drugie po drugim ![]() czarna ja bym skonsultowala te zmiany z immym dermatologiem jesli masz taka mozliwosc, bo w tej materii nigdy na 100 % nic nie wiadomo. Izabela zabilas mnie tym wpisem o smoczkach, czy smoczek 3+ to ten co ma 3 dziurki i ktory sie daje po pol roku? bo Tymo na smoczku z 3 dziurkami jedzie od poczatku 3 miesiaca ![]() Montii ale super Fabio sie bawi ![]() ![]() ![]() moja mama wczoraj umoczyla smoczka Tymka w kompocie, o matko jak go wylizywał! jak szczepionke na rotavirusy ![]() mam pytanko, jak często kładziecie swoje dzieci na brzuszku??? i na ile czasu?
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-06-20 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masakra z tym dzieckiem, rodzice byli u jakiegoś dietetyka? Nadii żaden kucyk niestraszny, teraz cały czas nosze spięte włosy, a i tak zawsze je złapie w koncu. Dzis zrywala zabawki z maty ![]() Moja cycków nie ssie, ale za to łapie mnie za rękę, moje palce sobie wsadza do buzi i memle.
![]() |
#3598 |
Raczkowanie
|
aja gratulacje kulki, fajnie że tak szybko wyszło, Kasia miała mniej grzebania. Basia śliczna
![]() Eirene1987 Fajnie że chrzciny się udały. Kurcze chyba będziemy mieć najpóźniej z Was wszystkich chrzciny bo dopiero 27 sierpnia, ale jakoś tak terminy nie mogły się zgrać żeby każdemu pasowało. Montii gratuluję nowych osiągnięć, ja już nie mogę się doczekać kiedy zacznie Jaś się bawić zabawkami, chociaż trochę go zaczęły interesować zabawki w leżaczku, więc może już niedługo. trzyrazyi i w końcu jakie marsupi zakupiłaś? Ja na moje też pamiętam że się nie mogłam doczekać ![]() patrycja_22 Fajnie, że wesele udane. Ja mam u koleżanki 13 sierpnia i już nie mogę się doczekać. A wczoraj siostra cioteczna się zadeklarowała, że z Jaśkiem zostanie i się bardzo ucieszyłam, bo już myślałam że będe go musiała brać ze sobą na całą noc. coralady ja raczej karmię na żądanie, bo jak Jasiowi zachce się cyca to mogę wszystko robić a on i tak płacze dopóki nie dostanie cycusia. Staram się wydłużać ten czas bo takto to by jadł co 1,5 godziny albo siedział cały czas przy cycuniu i tak ciumkał. prunelle trzymam kciuki za badania, żeby były w jednak w normie. U nas morfologia też słaba wyszła i żółtaczka dopiero teraz zeszła i mały miał przesunięte szczepienia. 87czarna ja też spróbowałam z tym krochmalem, spirytusem to raczej nie bo podrażnisz. Mirabilka ja też nie mogę się zebrać do ginekologa ![]() traicionera mojemu Kubie oczy zmieniły się po raz kolejny jak miał trzy lata i teraz ma po mamusi ![]() Dziękujemy za komplementy ![]() Mnie wczoraj bolał cały dzień ząb, dziąsła mi napuchły, nie mogłam nic jeść. Dzisiaj rano pojechałam do mojej dentystki i okazało się, że ropień się zrobił straszny i ona jak karmię piersią to żadnych leków nie mogę brać i jest tylko jedno wyjście usunąć, albo przestać karmić piersią ![]() ![]() Chciałam wracając zajechać na wyprzedaże do Reserved ale strasznie bolało i może jutro namówię Tż-ta i pojedziemy. Eh i popsuła nam się karuzela, fakt my jej nie kupowaliśmy tylko dostaliśmy od koleżanki taką z Chicco fajną i padło kręcenie się. Chyba zainwestuje teraz w karuzele z Tiny Love. Dzisiaj wyszła ze szpitala moja koleżanka która urodziła dziewczynkę i jutro Jasiek idzie w kawalerkę do małej Zuzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Zakorzenienie
|
Margo, jak się zmieniały oczka Kuby?
#3600 |
BAN stały
|
hej dziewczyny
my wrocilismy do szczecina to byl straszny tydzien maly nigdy tak czadu nie dal i daje do tej pory w dzien to zaczyna ryczec jak tylko oczy otworzy /a spi takimi 5min-kami/ w nocy budzi sie co godzine /w tym przed snem nie spi okolo 5h/ a standard od 3 juz wogle nie spi do 7 ;-/ mam dosc glowe mam jak baniak ryczec mi sie chce dzis 1 raz stwierdzilam ze nie sprzatam/bo po prostu nie mam jak z maym tak sie drze a co najlepsze moj maz byl w domu sam przez tydzien i az wczoraj mnie wryło w ziemie jak zobaczylam maieszkanie-gary z calego tygodnia, na podlodze w pokoju jakies rozwalone chipsy,z 10 puszek po piwie, brud, syf i malaria juz nie wspomne ze skarpetki brudne byly rozwalone po calym tygodniu i O CO MI CHODZI?? ON POSPRZATA!! TAK... TAK POSPRZATAL ZE ZEBRAL PUSZKI A JA RESZTE ZROBILAM jak moj ojciec ktory nas przywioz to zobaczyl to z wrazenia wyszedl bez slowa ;-/ mam ku#@a dosc.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.