Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, cz.35 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-20, 09:46   #151
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c

cześć
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 09:57   #152
pomarancza24
Zadomowienie

Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
melduje sie w nowym watku jako żona
czesc, to pisz relacje
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 10:05   #153
_Misia_
Raczkowanie

hej
dawno mnie nie było Gratulacje dla wszystkich mężatek
wybaczcie ale nie dam rady wszytskiego nadrobic
u Nas sprawy ślubne ruszyly do przodu: bylismy u ksiedza, na dniu skupienia, u 1 spowiedzi, kupilam bielizne, buty i pozostalo mi jeszcze wybrac bizuterie
Stary 2011-06-20, 10:19   #154
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Misia_ Pokaż wiadomość
hej
u Nas sprawy ślubne ruszyly do przodu: bylismy u ksiedza, na dniu skupienia, u 1 spowiedzi, kupilam bielizne, buty i pozostalo mi jeszcze wybrac bizuterie

(zazdroszcze butów... dla mnie wybór butów to klęska totalna!)

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 10:45   #155
karolinusienka
Zakorzenienie

Mówisz i masz
RELACJA

W piątek byliśmy na sali, żeby zawieźć wódeczkę i pozostały alkohol oraz winietki i rozpiskę,kto gdzie siedzi nad tą rozpiską oraz nad zawieszkami na wódkę siedziałam do 2 w nocy wiec rano byłam nieprzytomna. W nagrodę, że tak długo siedziałam poszłam sobie do kosmetyczki na pedicure i paznokcie, z których byłam mega niezadowolona, ale dzięki temu, że robiłam je w różnych salonach, kosmetyczka od pedicure mi je uratowała...ale i tak mi się połamały po porawinach ehhh Wieczorem wzieliśmy się za dmuchanie balonów-do ozdoby klatki. MASAKRA! nadmuchaliśmy całą rodziną około 100 balonów J jak się pozniej okazało-ślicznie to wyglądało.
Dobra przyszła sobota wstałam po 7, zjadłam śniadanko, wypiłam kawkę i pojechałam z mama do fryzjera. Siedziałam tam do 11. Przyjechałam do domu i czekałysmy na wizazystkę. W międzyczasie tata zajął się dekoracją klatki J Chyba bardzo się stresował, bo nie chciał za szybko wracać do domu. Ja wziełam się za jedzenie obiadu hehh wszyscy się smiali, ze nic się nie stresuje., ze nie przypuszczali, ze ja taka spokojna będę J Na pierwszy ogień poszła mama-umalowała ją tak-> pozniej siostra-> i na koniec ja. Jak zaczęła mnie malować, przyjechał fotograf i wziął się za robotę był wszędzie nawet mojemu tacie zdjęcie zrobił jak w gaciach parodował po mieszkaniu Wkońcu nadszedł czas, żeby się ubrać. Wyprosiłysmy z siostra i mama fotografa i się zaczęło J nawet sprawnie nam to poszło w połowie ubrana zaprosiliśmy fotografa, żeby robił zdjęcia z moich przygotowań J nawet nie wiem, kiedy pstrykał zdjęcia. Po ubraniu się, nie miałam co robić, więc babcia przyniosła mi taboret i siedziałam sobie na nim okrakiem i gadałam z fotografem. Z ciekawości zadzwoniłam do męża , żeby się dowiedzieć się co u niego, bo na 14.30 był umowiony zflorystą na przybranie auta. I dobrze, ze zadzwoniłam, bo mój mąż zapomniał kartki od spowiedzi więc dzwonił do kuzynki, żeby mu dowiozła. Pod swoim domem miał bramkę – około 20osób więc na bramce poszedł już karton wódki J Przyjechał do mnie do domu o 15.45 teście byli już wcześniej ale czekali na męża pod klatką. Na dzięń dobry była bramka. Poszły dwie butelki. Pierwszy wszedł Piotrek, gdzie przywitał go mój tata, a ja czekałam w pokoju na niego. Wszedł z mega bananem na buzi i pierwsze co mi powiedział, to to, że ślicznie wyglądam J on wyglądał -> daliśmy sobie po buziaku, przyczepiłam tacie i teściowi butonierkę trochę pogadaliśmy i zaczęło się błogosławieństwo. Przemowę wygłosił mój tata-stresował się bardzo. Ale powiedział pięknie, aż każdemu się łezka w oku zakręciła. Dostaliśmy obraz Matki Boskiej karmiącej. Na sam koniec powiedział, ze to , ze wychodzę za mąż nie zwalnia mnie od informowania go smsem, że gdzieś dojechałam wszyscy buchnęli smiechem :Lol:

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Zaczęłiśmy wychodzić. Pod klatką grała już orkiestra i czekała na nas jeszcze jedna bramka. Poszły kolejne flaszki przepuścili nas i poszliśmy do auta. Dopiero wtedy zobaczyłam jak ładnie zostało ono przystrojone ledwo co się wpakowałam do niego z moją kiecką. Ale dałam rade J pojechaliśmy do Kościoła. oczywiście byliśmy za wcześnie, więc posiedzieliśmy sobie w aucie. Koło 16.35 wysiedlismy i czekaliśmy na Gości pod kościołem. W pewnym momencie spojrzeliśmy na siebie i skapnęliśmy się, ze oboje zujemy gumę. Dobrze, ze P miał chusteczki J ładnie wyjeliśmy gumy i P pakował chusteczki do kieszeni, ale podeszła do nas moja kuzynka i zabrała nam je, bo inaczej P miałby wypchane kieszenie hehhee
Godzina 16.45 P poszedł pod ołtarz a ja z tatą powoli ustawialiśmy się w Kosciele. Gosice wchodzili i czekali J Nadeszła godzina zero z tata parę minut wczesniej ustalilsmy, od której nogi zaczynamy, a jeśli przyszło co do czego to nie wiedzieliśmy z której ruszyć hehehe ale szliśmy powoli a ja cały czas się uśmiechałam na prawo i na lewo J Na wejściu grało Prawo Miłości wykonane przez scholę J pięknie! Doszłiśmy do P, tata powiedział mu: „ze oddaje mnie w dobre ręce”. Ścisnęli sobie dłonie, P pocałował mnie w dłonie i odprowadził na siedzenie. Zaczęła się msza-odprawiał ją mój wujek-brat mojej mamy. Nie czuliśmy się stresowani-ja nic a nic. Kazanie wujek wygłosił boskie-o kobiecie i mężczyźnie. Spytał się mężą w jaki sposób ja mu pomagam w życiu. A P wystrzeli, ze piorę, prasuje, gotuje Następnie mnie się spytał jak pomagam P-to ja oddałam pałeczkę-„piorę, prasuję, sprzątam (cisza) ale najważniejsze jest to, ze jestem przy nim”J Wujek się uśmiechnął, P ścisnął mnie za rękę. Następnie o coś się spytał naszych rodziców-ale już nie pamiętam o co L Po kazaniu, wujek przekazał nam wisiorki z wizerunkiem świętego Dominika Savio – bo mam problemy z zajsciem w ciążę, ze względu na moją chorobę.
Przyszła kolej na przysięgę-poszła nam gładko-nie pomylismy się, nie załamał nam się głos J Pozniej mogliśmy się pocałować. Jak to wujek powiedział, po pierwszym pocałunku, ze się tylko „macnęliśmy” wiec trzeba pocałunek powtórzyć. za drugim razem było już lepiej. Dostaliśmy brawa
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 10:46   #156
karolinusienka
Zakorzenienie

Na „Ojcze nasz” wujek poprosił wszystkich, żeby wyszli z ławek i złapali się za rękę. W tym momencie odwróciłam się do gosici i zobaczyłam Kościół pełen ludzi trzymających się za ręce. Odmówiliśmy „Ojcze nasz”, przekazaliśmy sobie „znak pokoju”. coś pięknego Do komunii Św poszło mnóstwo osób-byliśmy w szoku
Ślub dobiegał końca-w prezencie do wujka dostaliśmy pismo swięte-tłumaczenie z oryginału-piekne. Zagrali ave Maria na skrzypcach, pomodliliśmy się i zaczęły grac ograny marsz, wiec ruszyliśmy ku wyjscia-mega zadowoleni i całyt czas uśmiechnięci
Zyczeń nie było konca! Matko ile osób było...końca nie było widać J była też jedna dziewczyna z łódzkiego wątku J
Po zyczeniach pojechaliśmy na salę. Mój P jest kibicem łódzkiej drużyny i niestety nie mógł być na ostatnim meczu, bo grali akurat w momencie naszego slubu, więc kierowca podjechał pod stadion dowiedzieć się jaki wybnik J Mąż był mega zaskoczony J
Dojechaliśmy do Sali-wszyscy już na nas czekali Zostalismy przywitani chlebem i solą oraz kieliszkami (wódka/woda) ja trafiłam na wodę-ale się wykrzywiłam tak bez popitki J Zaczęlismy zapraszac gosci na salę-słyszełismy tylko „ochy i achy” jak wchodzili gdy wszyscy już znaleźli swoje miejsca, zostało odspiewane pierwsze z wielu sto lat, wypiliśmy po szampanie i nadszedł rosól J Jedzenia było od groma oczywiście ja miałam ściśnięty żołądek więc niewiele zjadłam-ale odbiłam sobie na poprawinach,. Nadszedł moment na pierwszy taniec-wszystko piękni e szło, Az do momentu, aż P nie pomylił kroku i później poleciało....ale na szczęście już na sam koniec. Oczywiście dostaliśmy mega brawa J no bo jakże by inaczej. Zaraz po pierwszym tańcu zrobiliśmy podziękowania dla rodziców-zaskoczeni byli z prezentu J zatańczyliśmy w kółku i zaczeła się impreza. Wszyscy się bawili. nie było momentu, żeby parkiet był pusty. Byliśmy w szoku, ze wszyscy tak się dobrze bawią.
Następny był tort-matko jaki pyszny!!!!! taki lekki i nie za słodki-coś pysznego-zszedł cały...goscie jedli po 2 kawałki J
Na „Ojcze nasz” wujek poprosił wszystkich, żeby wyszli z ławek i złapali się za rękę. W tym momencie odwróciłam się do gosici i zobaczyłam Kościół pełen ludzi trzymających się za ręce. Odmówiliśmy „Ojcze nasz”, przekazaliśmy sobie „znak pokoju”. coś pięknego Do komunii Św poszło mnóstwo osób-byliśmy w szoku
Ślub dobiegał końca-w prezencie do wujka dostaliśmy pismo swięte-tłumaczenie z oryginału-piekne. Zagrali ave Maria na skrzypcach, pomodliliśmy się i zaczęły grac ograny marsz, wiec ruszyliśmy ku wyjscia-mega zadowoleni i całyt czas uśmiechnięci
Zyczeń nie było konca! Matko ile osób było...końca nie było widać J była też jedna dziewczyna z łódzkiego wątku Dark ze swoim mężem Dziękuję kochana!!
Po zyczeniach pojechaliśmy na salę. Mój P jest kibicem łódzkiej drużyny i niestety nie mógł być na ostatnim meczu, bo grali akurat w momencie naszego slubu, więc kierowca podjechał pod stadion dowiedzieć się jaki wybnik J Mąż był mega zaskoczony J
Dojechaliśmy do Sali-wszyscy już na nas czekali Zostalismy przywitani chlebem i solą oraz kieliszkami (wódka/woda) ja trafiłam na wodę-ale się wykrzywiłam tak bez popitki J Zaczęlismy zapraszac gosci na salę-słyszełismy tylko „ochy i achy” jak wchodzili gdy wszyscy już znaleźli swoje miejsca, zostało odspiewane pierwsze z wielu sto lat, wypiliśmy po szampanie i nadszedł rosól J Jedzenia było od groma oczywiście ja miałam ściśnięty żołądek więc niewiele zjadłam-ale odbiłam sobie na poprawinach,. Nadszedł moment na pierwszy taniec-wszystko piękni e szło, Az do momentu, aż P nie pomylił kroku i później poleciało....ale na szczęście już na sam koniec. Oczywiście dostaliśmy mega brawa J no bo jakże by inaczej. Zaraz po pierwszym tańcu zrobiliśmy podziękowania dla rodziców-zaskoczeni byli z prezentu J zatańczyliśmy w kółku i zaczeła się impreza. Wszyscy się bawili. nie było momentu, żeby parkiet był pusty. Byliśmy w szoku, ze wszyscy tak się dobrze bawią.
Następny był tort-matko jaki pyszny!!!!! taki lekki i nie za słodki-coś pysznego-zszedł cały...goscie jedli po 2 kawałk

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Kolejne były oczepiny. Welon złapała moja przyjaciółka, która pobiera się we wrzesniu, natomiast muszkę – wujek P-stary kawaler J ubaw był ni ezły
Po oczepinach świadek P wyszedł na środek Sali i poprosił swoja dziewczynę, aby tez wyszła i jej się oświadczył dostali mega brawa i odtańczyli taniec z nową parą młodą J I dalej trwała impreza
Pierwsi goscie zaczeli wychodzić koło 3 J ostatni razem z nami-po 5. Na poprawinach punktualnie zjawiło się ¾ gości., Byliśmy w szoku jak się bawili. Az nam było przykro, jak musieliśmy isc do orkiestry i powiedziec, ze to ostatnia piosenka.
Po weselu poszliśmy do hotelu J wykapalismy się, i zaczęliśmy otwierac prezenty, koperty i sprawdzac totki J później była pierwsza nasza wspólna noc jako małżeństwo było cudnie. Poszlismy spac koło 7. Wstaliśmy o 11 przed budzikiem J poszliśmy na śniadanko i szykowaliśmy się na poprawiny
Ogolnie uwazamy, ze wesele nam się udało J jesteśmy MEGA ZADOWOLENI!!!!!
Pewnie o czymś zapomniałam-wybaczcie
Stary 2011-06-20, 11:08   #157
pomarancza24
Zadomowienie

pieknie!!!!! przed chwila zrobilam sobie makijaz a łezka w oku mi sie zakreciła, świetna relacja i super ze wszytko sie udało, gratuluje!!!klask i:
ps: moze jakies fotki??
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 11:10   #158
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
melduje sie w nowym watku jako żona
piękna relacja jeszcze raz gratulacje
Jedyne co mi się nie podobało to oświadczyny świadka, ale to takie moje skrzywienie

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 11:18   #159
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
piękna relacja jeszcze raz gratulacje
Jedyne co mi się nie podobało to oświadczyny świadka, ale to takie moje skrzywienie
dziękuję

szczerze - tez mi sie nie podobały...no ale cóż dobrze, ze trwały chwilkę i nikt o nich nie wspomina, wiec nie byly jakims znaczącym punktem naszego wesela
Stary 2011-06-20, 11:23   #160
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
szczerze - tez mi sie nie podobały...no ale cóż dobrze, ze trwały chwilkę i nikt o nich nie wspomina, wiec nie byly jakims znaczącym punktem naszego wesela
dobre i to
ja w sumie nie wiem czy osobiście by mi przeszkadzało na moim weselu, ale pamiętam jak TŻ coś pobąkiwał o zaręczynach to od razu mu wybijałam z głowy oświadczyny na czyimś ślubie (chociaż nawet tego nie planował). Ten dzień powinien być dla młodych, a nie dla kogoś innego...

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Stary 2011-06-20, 11:24   #161
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
pieknie!!!!! przed chwila zrobilam sobie makijaz a łezka w oku mi sie zakreciła, świetna relacja i super ze wszytko sie udało, gratuluje!!!klask i:
ps: moze jakies fotki??
dziękuję

fotek-brak musze zolestować rodzinę, zeby mi powysyłała

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
dobre i to
ja w sumie nie wiem czy osobiście by mi przeszkadzało na moim weselu, ale pamiętam jak TŻ coś pobąkiwał o zaręczynach to od razu mu wybijałam z głowy oświadczyny na czyimś ślubie (chociaż nawet tego nie planował). Ten dzień powinien być dla młodych, a nie dla kogoś innego...
takie samo mam podejście...ale widocznie świadek tego nie zrozumiał :troba: było -minęło
Stary 2011-06-20, 11:32   #162
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:

takie samo mam podejście...ale widocznie świadek tego nie zrozumiał :troba: było -minęło
ważne, że dzień był udany i weselicho

Jako jedność :
Stary 2011-06-20, 11:38   #163
T'ai
Zakorzenienie

Karola gratulacje
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 11:47   #164
Mustique
Lena

to i ja sie witam w nowym wątku...

Karolinusienka- wszystkie najlepszego na nowej drodze zycia... czytając twój opis slubu.. aż łza sie w oku zakręciła i przypomina sie swoje weselisko!
Stary 2011-06-20, 11:58   #165
niunia32
Zakorzenienie

Karola wszystkiego najlepszego!!!! Piękna relacja!!!!

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 12:30   #166
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Czesc.

Cytat:
Napisane przez sweetieSS Pokaż wiadomość

opowiem Wam jaka jestem chora

robiłam dla mamy tort i pierwszy raz ozdabiałam go masą cukrową. Wyszło mi jej bardzo dużo, a że za miesiąc ma Sz uro i też mu będę tym ozdabiać postanowiłam zamrozić tą resztę. Wzięłam kompa, czytam, czy można zamrażać, wyczytałam i idę po kulkę z chęcią schowania jej do zamrażalnika. No i nie ma jej patrzę do lodówki, czy jej nie schowałam z tortem, do zamrażalnika, bo może mam zaniki pamięci, do śmieci do pokoju, patrzę po szufladach, bo tam wcześniej skarpetki chowałam, po szafie, bo aparat chowałam, pod stołem, w kieszeniach, w zlewie
potem sobie wyobraziłam jak idę spać i znajduję tą kulkę pod poduszką czy tam teraz taką książkę gdzie matce syn zginął i wszędzie widzi napisy Nie umarł. Biorę kompa żeby Wam opowiedzieć, że złoczyńca mi masę schował a kulka za kompem
Swietna historia.

Cytat:
Mówisz i masz
RELACJA
Takiej wlasnie relacji oczekiwalam.
Super wesele, przepiekna msza, ahh wszystko cudnie. Wzruszylam sie.
Jeszcze raz wszystkiego Najlepszego
Stary 2011-06-20, 12:38   #167
AgatkaL
Wtajemniczenie

Witam i ja w kolejnej części

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 12:48   #168
carolyna86
Zakorzenienie

karolinusienka - przepiękna relacja

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 12:53   #169
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
załapałam się bez Dotki nie ma chlania

Cytat:
hej

Cytat:
Mówisz i masz
RELACJA
i jeszcze raz gratulacje

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 13:06   #170
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 14:07   #171
efonka
Zadomowienie

karolinusienka- PRZESLICZNA RECENZJA gratuluje pieknego slubu i wesela
Stary 2011-06-20, 14:12   #172
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
to i ja sie witam w nowym wątku...
cześć

Karola, piękna relacja! jeszcze raz gratulacje!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-06-20, 14:13   #173
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez efonka Pokaż wiadomość
chyba relacja

hej wam
szukam właśnie noclegu jakiegoś w Zakopanem, bo się tam w podróż poślubną wybieramy, może macie jakiś sprawdzony

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 14:16   #174
anemeon
Zakorzenienie

witam w nowej części

anemeon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 14:20   #175
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez anemeon Pokaż wiadomość
witam w nowej części

- 25 kg
Stary 2011-06-20, 14:24   #176
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

My kolejne zaproszenie mamy rozdane i jesteśmy po pierwszym spotkaniu naszych rodziców. Spontanicznie jakoś wyszedł grill z małą deszczową przygodą, więc było śmiesznie (a obawiałam się wielkiego sztywniarstwa i panowania/paniowania sobie). Dzień zaliczam do udanych. Idę się myć i spać, bo ranoooo trza do roboty wstać...
Takie spontaniczne spotkania są najlepsze...

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ale mam ochotę na cipsy teraz
A jaką ja mam ochotę, ale staram się trzymać moją dietę i nie podjadać za dużo. a o chipsach to już mogę zapomnieć.

Cytat:
Napisane przez sweetieSS Pokaż wiadomość
ja oglądałam jakiś filmik
do słoika wrzucasz skórę z cytryny (babka obrała taką obieraczką do warzyw z pół cytryny do 1 słoika), ok.8 ziaren pieprzu kolorowego i gałązkę tymianku, potem wrzucasz obrane ząbki czosnku (moja nauczycielka w LO mówiła pazurki ) i zalewasz oliwą i pasteryzujesz 20 min

to ja zapasteryzuję jutro dobrze że nikomu nie chciało się ich wynieść

ja też kocham samą to czynność i nie mogę się doczekać aż będę miała piękną swoją kuchnię i mnóstwo pierdołek w niej

tym smacznych akcentem żegnam Was, dobranoc
Ja też nie mogłam się doczekać dnia kiedy będę miała swoją kuchnię. bo zawsze mama wcześniej gotowała i rzadko mnie do kuchni dopuszczała. ale za to teraz uczę się gotować i podobnie jak pisały dziewczyny nie tyle sprawia mi radość jedzenie, ale samo gotowanie, szukanie nowych przepisów, zakupy

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Karola wszystkiego najlepszego!!!! Piękna relacja!!!!
Cytat:
Napisane przez efonka Pokaż wiadomość
klask i:
Śliczna relacja...
morenica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 14:51   #177
Niesforna_88
Wtajemniczenie

ide dziś do księdza umówić się na protokół Proszę o kciukasy, żeby obyło się bez problemów

Jako jedność :
Stary 2011-06-20, 14:52   #178
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
ide dziś do księdza umówić się na protokół Proszę o kciukasy, żeby obyło się bez problemów

- 25 kg
Stary 2011-06-20, 14:53   #179
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
powodzenia

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-06-20, 14:55   #180
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
20 sierpniówki już wam zostało tylko 2 miesiące i do mojej daty oraz bliżej

A biżuterii nadal brak

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Moja biżu zaczeła się dzisiaj robic

I ty znajdziesz coś dla siebie

- 25 kg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości