Włosomaniaczki cz. VII :) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-20, 12:54   #3961
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość

Całe życie byłam bałaganiarą
Ale to właśnie tak jest. Twój bałagan - i wiesz, co gdzie jest.
Po sprzątaniu - wiecznie w głowę zachodzisz, gdzie co było podłożone...

Zawsze jak widzę skrót PLL kojarzy mi się z PLO, którego nota bene nie mogę się doczekać [na bank dorwę przedpremierowy przeciek, sssasasasa].

BTW, Aga, nie wiem czy lubisz "Oko Jelenia", ukaże się w lipcu ostatnia część.

ja dzis posprzątałam
ja też byłam bałaganiara, ale od 2 lat mnie to denerwuje, lubie mieć czysto w pokoju, ale u kogoś bałagan mi nie przeszkadza

co to PLO?

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie, mam mamę nauczycielkę

Nauczyciel państwowy może zarabiać maksymalnie 2,5 tys. I to jest właśnie po 20 latach pracy i po mianowaniu (tak, są stopnie nauczycielskie...). Dodatkowo żeby te 2,5 tys. mieć to musi pracować na dwa etaty. No i musi dostać premię od dyrektora szkoły, a wiadomo jak z tym jest.
Także nauczyciele nie zarabiają dużo
nikt nie mówi, że nauczyciele zarabiaja dużo, ale kto zarabia? ludzie po studiach pracują na kasach w marketach zarabiając niecałe 7 zł na godzine, czyli nawet mniej niż ja na promocjach...

Nakarm pieska

Wymienię
NaKrawedzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 13:08   #3962
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi Pokaż wiadomość
nikt nie mówi, że nauczyciele zarabiaja dużo, ale kto zarabia? ludzie po studiach pracują na kasach w marketach zarabiając niecałe 7 zł na godzine, czyli nawet mniej niż ja na promocjach...
No właśnie niektórzy mówią, że nauczyciele dużo zarabiają I "jeszcze nic nie robią cały rok, a potem mają 2 miesiące wolnego". Taaa
Stary 2011-06-20, 13:20   #3963
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie niektórzy mówią, że nauczyciele dużo zarabiają I "jeszcze nic nie robią cały rok, a potem mają 2 miesiące wolnego". Taaa
moja mama tak mówi nie, że dużo zarabiają, tylko o wolnym

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-06-20, 13:35   #3964
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
moja mama tak mówi nie, że dużo zarabiają, tylko o wolnym
No tak, wolne mają. Ale rzadko kto wie, że przez część wakacji też nauczyciele mają w szkole rady

A gdyby policzyć wszystkie nadgodziny nauczycieli, pewnie przez 10 miesięcy pracy, uzbierałoby się nadgodzin odpowiadających pracy przez 2 miesiące... Wielogodzinne rady (nie tylko dwie pod koniec roku), przygotowywanie się do zajęć, tworzenie sprawdzianów, kserowanie ich... Sprawdzanie prac, wychodzenie z dziećmi na wycieczki np. do muzeum, wyjazdy na dłuższe wycieczki (i oczywiście organizowanie tych wycieczek )... Wypisywanie świadectw, prowadzenie dziennika (często już po godzinach pracy), przygotowywanie różnych sprawozdań na rady...
Przygotowywanie uczniów do konkursów, prowadzenie zajęć dodatkowych/kół dla zainteresowanych... Odwożenie dzieci na konkursy...
To wszystko nauczyciele robią za darmo.
Stary 2011-06-20, 14:27   #3965
NaKrawedzi
Zakorzenienie

kliknęłam jednak tego nail teka, musiałam

znacie?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...sk.html&next=1
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ka.html&next=1

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-06-20, 14:42   #3966
Lanessa
Zadomowienie

No więc hello Kasiu, Joasiu i Ago i dalej niestety nicków nie rozpoznaję

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość

Pewnie, że można .
Obejrzałam / przeczytałam Twoje "Norweskie baśnie". Imponujące .
A tak, w ogóle - jak Ci tam ?!

Przeczytałam {oprócz Wizażu czasem czytam i coś innego !} artykuł na temat probiotyków. Jakoś, do tej pory, modę na bakterie uważałam za nową formę wyciągania pieniędzy od konsumenta. Ten artykuł mnie przekonał. Od wieków stosujemy metody na poprawę flory bakteryjnej w organizmie {np : zsiadłe mleko, maślanka, kefir przy antybiotykach} lub maseczki naszych babć "dla urody" z tychże produktów. Nie nazywano tego : probiotykami, ale działały. Zapierniczam po kefir i maślankę, bo jogurtów nie lubię.
Dziękuję, miło mi, że zajrzałaś
Ano u mnie tyle, że znalazłam sobie chłopaka, jesteśmy razem od roku i 3 miesięcy, nauczyłam się języka, chodzę do szkoły i wreszcie mam trochę czasu na wizaż i maseczki i dbanie - jednam się z Tobą, ja też nieco zaniedbałam się ostatnio
A Ty jak się masz?

Co do probiotyków, dla mnie to taki must. Bardzo często, kiedy mam dziwne bóle brzucha i łapią mnie infekcje grzybicze, łykam probiotyki i mija jak ręką odjął. Ewentualnie jogurty, nie ma co się ich wstrzegać, mi ratują zdrowie Jak ktoś ma niezidentyfikowane wzdęcia, probiotyki mogą pomóc.

Cytat:

Cześć Stara Wyjadaczko
Miło Cię widzieć z powrotem
Opowiadaj!!!
Hej
To Ty opowiadaj jak w Twojej małej rodzince!
Mam nadzieję, że wszystko szło tylko lepiej i lepiej przez ten czas! hmm, prawie dwa lata tutaj nie urzędowałam...

U mnie dobrze, nigdy nie byłam wcześniej tak szczęśliwa jak teraz, ale nadal pracuję, żeby było lepiej
Poza tym, pare stron wczesniej podalas linka do blogu paznokciowego szwedzkiego - oznajmiam, ze rozumiem bez problemu pisany szwedzki, dunski i norweski, wiec jak ktoras kiedys chcialaby tlumaczonko, to uderzac smialo

Edytowane przez Lanessa
Czas edycji: 2011-06-20 o 14:44
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 15:42   #3967
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Dalej mnie trzyma, paskuda jedna ! Hau, hau ! Au, au !

Cytat:
Nie daj niedzielne popołudnie - po centrum można środkiem ulicy chodzić.
Tragedia . Tak się zastanawiam, co ci ludzie wieczorami robią ?! TV i komputer pewnie.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Po sprzątaniu - wiecznie w głowę zachodzisz, gdzie co było podłożone...
Święta racja !

Cytat:
Napisane przez Estelle
Tak mi jeszcze do głowy przyszło z kolorami, może Wibo 280 by Ci pasował?
Zapisałam .
Dostałam Vipera : 20 - opalizujący fiolet i 24 - opalizująca, buraczkowa czerwień.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Bo przecież przy antybiotykach nawet lekarze od zawsze, obok osłonowych kapsułek, polecają jogurty i inne takie na naturalne wspomaganie.
No właśnie. Rzadko brałam antybiotyki, ale zawsze wmuszano we mnie zsiadłe mleko lub maślankę. A to sąsiadka futruje swoje dzieciaki jakimiś kroplami / kapsułkami z probiotykami na florę bakteryjną w jelitach.

Cytat:
ludzie po studiach pracują na kasach w marketach zarabiając niecałe 7 zł na godzine, czyli nawet mniej niż ja na promocjach...
Coś Ty ? U mnie za 7 zł na godzinę nikt nie chce kosiarki ciągać.

Cytat:
znacie?
Nie. Kupiłaś ?

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
A Ty jak się masz?
To się ciesze, że u Ciebie wszystko ok. Pamiętam Twoje rozterki przed wyjazdem w nieznane.
U mnie wszystko w porządku. Jako tako - jak mówią Japończycy.

Mój organizm nie przyjmuje zbyt dużo białka. Szczególnie - jogurtów. Zakwaszam się i mam problemy z żołądkiem. Od ilości połykanych dziennie tabletek mam wszystko rozstrojone. Dziwne - kefir i maślanka żadnej krzywdy mi nie czynią.

Mam znajomego nauczyciela. Rady pedagogiczne do późnych godzin wieczornych, soboty zajęte gratis {SKS} i wakacje też nie tak całkiem wolne. Oni mają jakieś dyżury w szkole i zajęcia dzieciom organizują, żeby po ulicach się nie szwendały. Kiedyś do najgorszego wroga mówiło się : żebyś cudze dzieci uczył. Dzisiaj pewnie i gorzej jest, bo dyscyplina mniejsza.

Właśnie usłyszałam w telewizorni, że "dietę Dukana" do sądu podali, jako wyjatkowo szkodliwą. Nie usłyszałam szczegółów - jak to ma praktycznie wyglądać.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 15:46   #3968
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Dalej mnie trzyma, paskuda jedna ! Hau, hau ! Au, au !

Tragedia . Tak się zastanawiam, co ci ludzie wieczorami robią ?! TV i komputer pewnie.

Święta racja !

Zapisałam .
Dostałam Vipera : 20 - opalizujący fiolet i 24 - opalizująca, buraczkowa czerwień.

No właśnie. Rzadko brałam antybiotyki, ale zawsze wmuszano we mnie zsiadłe mleko lub maślankę. A to sąsiadka futruje swoje dzieciaki jakimiś kroplami / kapsułkami z probiotykami na florę bakteryjną w jelitach.

Coś Ty ? U mnie za 7 zł na godzinę nikt nie chce kosiarki ciągać.

Nie. Kupiłaś ?

To się ciesze, że u Ciebie wszystko ok. Pamiętam Twoje rozterki przed wyjazdem w nieznane.
U mnie wszystko w porządku. Jako tako - jak mówią Japończycy.

Mój organizm nie przyjmuje zbyt dużo białka. Szczególnie - jogurtów. Zakwaszam się i mam problemy z żołądkiem. Od ilości połykanych dziennie tabletek mam wszystko rozstrojone. Dziwne - kefir i maślanka żadnej krzywdy mi nie czynią.

Mam znajomego nauczyciela. Rady pedagogiczne do późnych godzin wieczornych, soboty zajęte gratis {SKS} i wakacje też nie tak całkiem wolne. Oni mają jakieś dyżury w szkole i zajęcia dzieciom organizują, żeby po ulicach się nie szwendały. Kiedyś do najgorszego wroga mówiło się : żebyś cudze dzieci uczył. Dzisiaj pewnie i gorzej jest, bo dyscyplina mniejsza.

Właśnie usłyszałam w telewizorni, że "dietę Dukana" do sądu podali, jako wyjatkowo szkodliwą. Nie usłyszałam szczegółów - jak to ma praktycznie wyglądać.
ja bym Ci skosiła tę trawe lepiej niż 10h stać na promocji

Nie kupiłam, pytam

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-06-20, 15:46   #3969
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No właśnie...

Cytat:
Ciekawe, ciekawe Chociaż faktycznie, jak na moje oko to ta dieta do nadmiernie zdrowych nie należy
Stary 2011-06-20, 15:52   #3970
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, mam mamę nauczycielkę

Nauczyciel państwowy może zarabiać maksymalnie 2,5 tys. I to jest właśnie po 20 latach pracy i po mianowaniu (tak, są stopnie nauczycielskie...). Dodatkowo żeby te 2,5 tys. mieć to musi pracować na dwa etaty. No i musi dostać premię od dyrektora szkoły, a wiadomo jak z tym jest.
Także nauczyciele nie zarabiają dużo
A bo tak się właśnie zastanawiałam
Nie zanegowałam tego,że mało zarabiają. Ale i tak mają lepszą sytuację niż pielęgniarki,chyba Mama (nie wnikajac w szczegóły)miała kilka spraw sądowych o niewypłacanie należnych im pieniędzy i Do 2tys nie dobija.Co do stopni to wiem, moja kuzynka miała zdawać(bezsens).
Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
No więc hello Kasiu, Joasiu i Ago i dalej niestety nicków nie rozpoznaję
Gośka jestem, miło mi

Cytat:
ja bym Ci skosiła tę trawe lepiej niż 10h stać na promocji
Mnie tata za skoczenie działki dał dychę co z tego,ze połowę sam skosił, a później SAMA się kosiarka zepsuła

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 16:00   #3971
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Nie zanegowałam tego,że mało zarabiają. Ale i tak mają lepszą sytuację niż pielęgniarki,chyba Mama (nie wnikajac w szczegóły)miała kilka spraw sądowych o niewypłacanie należnych im pieniędzy i Do 2tys nie dobija.Co do stopni to wiem, moja kuzynka miała zdawać(bezsens).
Nie mam akurat żadnej pielęgniarki w rodzinie, więc się nie wypowiem. Wiem tyle, że sytuacja pielęgniarek jest nie do pozazdroszczenia Ale szczegółów nie znam...
Stary 2011-06-20, 16:03   #3972
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam akurat żadnej pielęgniarki w rodzinie, więc się nie wypowiem. Wiem tyle, że sytuacja pielęgniarek jest nie do pozazdroszczenia Ale szczegółów nie znam...
No ja mam kilka w rodzinie i dość bliskim kręgu...
A jeszcze co do nauczycieli-nie podoba mi się "zwyczaj" mówienia "pani/panie profesor/profesorze" do człowieka, który z wykształcenia jest magistrem. Na studiach prawdziwi profesorowie musieli się napracować na taki tytuł... U nas nawet do wf-istów mówiło się per profesor.

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2011-06-20, 16:07   #3973
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A jeszcze co do nauczycieli-nie podoba mi się "zwyczaj" mówienia "pani/panie profesor/profesorze" do człowieka, który z wykształcenia jest magistrem. Na studiach prawdziwi profesorowie musieli się napracować na taki tytuł... U nas nawet do wf-istów mówiło się per profesor.
Też tego zwyczaju nie rozumiem
Ale ja w ogóle nie rozumiem dlaczego uczeń do nauczyciela ma mówić "proszę pani/pana", a nauczyciel wali do ucznia na Ty Nie lubię tego społeczego zwyczaju
Stary 2011-06-20, 16:07   #3974
NaKrawedzi
Zakorzenienie

ja tam nie mówię pani prfesor,phi

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-06-20, 16:10   #3975
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja też nie mówiłam. Nawet formułkę "proszę pani" omijałam poprzez stosowanie form bezosobowych
Stary 2011-06-20, 16:11   #3976
NaKrawedzi
Zakorzenienie

mnie najbardziej wkurza, że nauczycielowi nic nie można powiedziec, bo się bd miało przeje**ne,a jak nauczyciel Cię pojedzie to przecież on Ci mówi tylko prawde;/
moja matematyczka niedawno tak pojechała moją koleżanke, że jest głupiąblondynką, że nic w życiu nie osiągnie itd...
najczęściej jest tak, że najbardziej fair nauczycielami są faceci

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-06-20, 16:11   #3977
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Też tego zwyczaju nie rozumiem
Ale ja w ogóle nie rozumiem dlaczego uczeń do nauczyciela ma mówić "proszę pani/pana", a nauczyciel wali do ucznia na Ty Nie lubię tego społeczego zwyczaju
Babka od fizyki w gimanzjum mówiła,że jej by pasował taki układ jak jest w Stanach m.in.. Że jest się na "Ty" z nauczycielem
Cytat:
jak coś chciałam to tak mówiłam. Ale rzadko rozmawiałam z nauczycielami Najgorzej było z dyrektorem, mieliśmy trzy opcje i nie wiedzieliśmy, którą mamy wybierać

Stary 2011-06-20, 16:13   #3978
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
U nas nawet do wf-istów mówiło się per profesor.
Ja bym do WF-istów nie tylko : "Panie Profesorze" mówiła, ale : "Aniele, Herkulesie". Toż to właśnie oni biorą na siebie cały impet tej rozwrzeszczanej hordy oczajduszów. To na WF właśnie uczniowie muszą energię wywalić z siebie, coby na innych lekcjach cicho siedzieć. Virtuti Militari oświatowe im się należy.

Idę sobie. Zaczęło grzmieć i Maksymilian już mi na kolana włazi. Musimy iść się pod kołdrę zakopać.
Stary 2011-06-20, 16:16   #3979
NaKrawedzi
Zakorzenienie

nam w 1 LO wychowawczyni mówwiła, że w naszje szkole, by wyrazic szacunek dla nauczycieli mówimy pan/pani profesor, ale ja nigdy tak nie powiedziałam, bo żadni z nich profesorowie.. nawet jak ktoś tak powiedział to niektórzy nauczyciele mówili, że oni profesorami nie są

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-06-20, 16:17   #3980
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym do WF-istów nie tylko : "Panie Profesorze" mówiła, ale : "Aniele, Herkulesie". Toż to właśnie oni biorą na siebie cały impet tej rozwrzeszczanej hordy oczajduszów. To na WF właśnie uczniowie muszą energię wywalić z siebie, coby na innych lekcjach cicho siedzieć. Virtuti Militari oświatowe im się należy.

Idę sobie. Zaczęło grzmieć i Maksymilian już mi na kolana włazi. Musimy iść się pod kołdrę zakopać.
Nasi wfiści? Oj Katarzyno,zapraszam do mnie do szkoły. Zdziwiłabyś się jacy są zaangażowani. Kiedyś wręczyli nam łopaty i dawaj wyrywać chwasty z płytek, a sami poszli na kawusię z ciastuniem. Albo zajęcia "na-macie"-"macie piłkę i grajcie".

Stary 2011-06-20, 16:18   #3981
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Babka od fizyki w gimanzjum mówiła,że jej by pasował taki układ jak jest w Stanach m.in.. Że jest się na "Ty" z nauczycielem

jak coś chciałam to tak mówiłam. Ale rzadko rozmawiałam z nauczycielami Najgorzej było z dyrektorem, mieliśmy trzy opcje i nie wiedzieliśmy, którą mamy wybierać
taki układ były fajny.. w ogóle wg mnie w szkole wszystko powinno działać w 2 strony jak Cię nauczyciel obraża to czemu masz siedzieć cicho? On też nie ma do tego prawa..;/

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-06-20, 16:18   #3982
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
nam w 1 LO wychowawczyni mówwiła, że w naszje szkole, by wyrazic szacunek dla nauczycieli mówimy pan/pani profesor, ale ja nigdy tak nie powiedziałam, bo żadni z nich profesorowie.. nawet jak ktoś tak powiedział to niektórzy nauczyciele mówili, że oni profesorami nie są
W innym liceum w "moim" mieście jak nie powiedziałaś "profesor" mogłas mieć obniżowe zachowanie (moze przesadzam,ale już nie patrzono na Ciebie łaskawie). A,że kiedyś któraś dziewczyna dostała dziennikiem po głowie to pikuś

Stary 2011-06-20, 16:22   #3983
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Nasi wfiści? Oj Katarzyno,zapraszam do mnie do szkoły. Zdziwiłabyś się jacy są zaangażowani. Kiedyś wręczyli nam łopaty i dawaj wyrywać chwasty z płytek, a sami poszli na kawusię z ciastuniem. Albo zajęcia "na-macie"-"macie piłkę i grajcie".
O mojej wfistce się nie wypowiem, musiałam sobie zwolnienie z wf-u wypisac, bo jej nastroje były nie do zniesienia, raz do rany przyłóż, 2 dnia bez kija nie podchodź, a akcje takie odpierdziela, że szok, ostatnio kolezanka pozyczyła spodnie zeby cwiczyc na wfie a wfistka po całej szkole biegała szukając tej od której kolezanka pożyczyła spodnie żeby jej tylko brak stroju wpisać

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-06-20, 16:22   #3984
Heroldin
Zakorzenienie

Dziewczyny, a postawcie się z drugiej strony katedry. Jak długo w stoickim spokoju wytrzymałybyście z takimi ananasami . Ja bym waliła gdzie popadnie. Braku dyscypliny mamy przykłady .
Co do tytułowania, ja wychodzę z innej pozycji : każdy powinien znać swoje miejsce i dyrektor i sprzątaczka. Mnie tam nic nie ubędzie, jak do nauczyciela powiem : Panie Profesorze. A i podstawy kultury wymagają szacunku dla ciała pedagogicznego. Zgadzam się, że, tak jak w innych zawodach, są ludzie i ludziska. Ale, kto nie jest bez winy, niech rzuci kamieniem.
Stary 2011-06-20, 16:23   #3985
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
mnie najbardziej wkurza, że nauczycielowi nic nie można powiedziec, bo się bd miało przeje**ne,a jak nauczyciel Cię pojedzie to przecież on Ci mówi tylko prawde;/
moja matematyczka niedawno tak pojechała moją koleżanke, że jest głupiąblondynką, że nic w życiu nie osiągnie itd...
najczęściej jest tak, że najbardziej fair nauczycielami są faceci
No coś Ty Na mnie tylko jedna nauczycielka przez całe LO krzyknęła... Bardzo szybko byłam z tym u pedagoga szkolnego A na jakieś wyzwiska to już tym bardziej bym sobie nie pozwoliła. Zawsze odnosiłam się do nauczycieli z szacunkiem, i wymagałam od nich aby oni odnosili się do mnie z szacunkiem

Cytat:
W sumie to w krajach anglojęzycznych nie jest się ani na Ty ani na pan/pani. You = ty oraz you = pan/pani to niby nie to samo you, ale jednak w mowie to samo
Ale też by mi taka wersja pasowała. W sumie każda by mi pasowała, byle tylko nauczyciel odnosił się do ucznia tak samo jak uczeń do nauczyciela
Stary 2011-06-20, 16:23   #3986
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
W innym liceum w "moim" mieście jak nie powiedziałaś "profesor" mogłas mieć obniżowe zachowanie (moze przesadzam,ale już nie patrzono na Ciebie łaskawie). A,że kiedyś któraś dziewczyna dostała dziennikiem po głowie to pikuś
u mnie w gim matematyki uczyła nas dyrektorka i jak się szło do tablicy i nie umiało to z całej siły waliła pięściami w biurko i od skonczonych idiotów wyzywała

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-06-20, 16:26   #3987
Heroldin
Zakorzenienie

Nie zagadujcie mnie, bo prawie pięćdziesiąt kilo żywej wagi mnie depcze.
I jeszcze pamiętajcie co już nasi dziadowie wiedzieli : pokorne ciele dwie matki ssie .
Stary 2011-06-20, 16:27   #3988
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dziewczyny, a postawcie się z drugiej strony katedry. Jak długo w stoickim spokoju wytrzymałybyście z takimi ananasami . Ja bym waliła gdzie popadnie. Braku dyscypliny mamy przykłady .
Taki nauczyciel wtedy nie jest lepszy.
No błagam, w jak nauczyciel może wyzywać ucznia? Albo bić dziennikiem? Nie pozwoliłabym na to. Zawsze odnosiłam się do nauczycieli z szacunkiem, zawsze byłam miła i kulturalna. Więc nie widzę powodu żeby nauczyciel miał na mnie krzyczeć czy mnie wyzywać

Cytat:
Mnie tam nic nie ubędzie, jak do nauczyciela powiem : Panie Profesorze.
Ale profesorom ubędzie
Zresztą... Skoro magistra tytułujemy profesorem, to może panie sprzątaczki zaczniemy chociaż doktorami?
Paranoja. Tytułuje się ludzi tytułami jakie mają. Magistra magistrem, doktora doktorem, profesora profesorem.

Cytat:
Matulu. Wyniosłabym się z tego LO. A wcześniej narobiła rabanu Choćbym miała iść z tym do samego kuratorium. To już przechodzi ludzkie pojęcie
Stary 2011-06-20, 16:27   #3989
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
No coś Ty Na mnie tylko jedna nauczycielka przez całe LO krzyknęła... Bardzo szybko byłam z tym u pedagoga szkolnego A na jakieś wyzwiska to już tym bardziej bym sobie nie pozwoliła. Zawsze odnosiłam się do nauczycieli z szacunkiem, i wymagałam od nich aby oni odnosili się do mnie z szacunkiem

W sumie to w krajach anglojęzycznych nie jest się ani na Ty ani na pan/pani. You = ty oraz you = pan/pani to niby nie to samo you, ale jednak w mowie to samo
Ale też by mi taka wersja pasowała. W sumie każda by mi pasowała, byle tylko nauczyciel odnosił się do ucznia tak samo jak uczeń do nauczyciela
czasem lepiej nic nie powiedzieć i odbić sobie po lekcji, bo z nauczycielem ciężko wygrac kiedy ma się kiepska sytuacje

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-06-20, 16:29   #3990
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tytułowania, ja wychodzę z innej pozycji : każdy powinien znać swoje miejsce i dyrektor i sprzątaczka. Mnie tam nic nie ubędzie, jak do nauczyciela powiem : Panie Profesorze. A i podstawy kultury wymagają szacunku dla ciała pedagogicznego. Zgadzam się, że, tak jak w innych zawodach, są ludzie i ludziska. Ale, kto nie jest bez winy, niech rzuci kamieniem.
Powiedzieć mogę,ale chciałabym też nie czuć się ostatnim tępakiem tak jak czasem bywało na lekcjach, gdzie taki profesor zwyzywał całą klasę o anaalfabetów itd tylko dlatego,ze miał zły dzień. Szacunek też działa w obie strony. W moim liceum nie zdażyły się,żadne wyskoki typu bicie i wyzywanie nauczyciela. Za to,gdy dziewczyna miała jakieś problemy i chciała się zabić to polonistka nie chciała jej wpuścić do sali bez zaświadczenia od pyschiatry,że jest "normalna",bo jak na razie wg niej jest psychiczna.(i nie, nie popieram samobójstw). Teraz już chyba nie ma dużo nauczycieli, którzy cieszą się swoją pracą.
Cytat:
Ale mimo tego"you" już jest inaczej,wg mnie Ogólnie tam chyba jest większa swoboda i atmosfera.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości