|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek
ależ tu sie burza wytworzyła....ehhh...
Cytat:
Pewnie rozpętałam kolejną burzę ale myślę, że każdy w głebi duszy tak myśli tylko nie każdy sie do tego przyzna, ze owszem nie musi być na bogato ale jak sie idzie do kogoś na proszoną imprezę to każdy jednak zaciera ręcę, ze jednak tochę na tej imprezie się użyje i z głodu ani pragnienia nie padnie. Cytat:
Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów Edytowane przez Oja 84 Czas edycji: 2011-06-20 o 12:45 |
||
|
|
|
#3812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prawdopodobnie będzie w stylu chińskim/japińskim młody będzie małą karateką ![]() ale to narazie plany ... co wyjdzie to się zobaczy ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
|
#3814 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Ale z postu jamapi wynikało, że ona zrobiła z rozmachem, urodziny tematyczne i że oczekiwałaby czegoś takiego po swoim bracie, a on jeszcze podał na stół:... i tu podała menu, które nie jest niczym odrażającym. I zaraz się okaże, że wszystkim chodzi o to samo, a nie wiedzą o czym piszą. ![]() A propos ciast kupnych, jamapi, tak się długo zastanawiałm, bo chciałam cię zrozumieć..., co jest złego w ciastach kupnych i przypomniły mi się ciasta kupne, które moja teściowa kupiła na święta . Ohydztwo. Ciasta kupne z Biedronki. I też miałam taki niesmak, pomyślałam sobie, też mogłaby kupić w jakiejś dobrej cukierni... Ale z drugiej strony, może nie miała takiej w pobliżu, pewnie nie miała pieniędzy, bo dobre ciasta kosztują.... No i tak ją "usprawiedliwiłam" a ciast po prostu nie jadłam ![]() A ciasta kupne to nic złego, aby tylko były dobre i świeże. Ja mam takie 2 cukiernie w okolicy co to nagrody zbierają co roku i ciasta przepyszne
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-06-20 o 13:14 |
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Jamapi jak Ci się skończą te bibułki matujące co masz, to zobacz co Ci napisałam na Twoim blogu pod nimi. Polecam, te z perfecty są naprawdę fajne, i opakowanie duuużo lepsze
|
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narazie na nie nie wpadłam nigdzie ![]() no i avonu na pewno kupię
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2011-06-20 o 13:14 |
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka oddała mi do zwrotu lakier szybkoschnący modern mauve i powiem Wam że jest śliczny na pazurkach! Normalnie się zakochałam i zostawilam dla siebie
|
|
|
|
|
#3818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż jakoś w mojej rodzinie ciast kupnych raczej się nie zastaje na stole, gdy się urządza imprezkę zawsze domowe, ... nawet, jak ktoś sam nie potrafi, to się kogoś prosi );stąd moja reakcja na ciasto kupne ... jestem chociaż trochę usprawiedliwiona?? ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oddała bo kolor w katalogu wydawał jej się bardziej szary a w rzeczywistości wpada trochę w róż. W sumie się cieszę, sama bym go nie wzięła bo w katalogu mi się nie podoba, a tak spoko
|
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
różowy i już
|
|
#3821 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Ja to rozumiem.Każdy ma inny gust, jeden woli tradycyjne, drugi wymodzone (ja)Ja na przykład nie lubię ciast tradycyjnych (serniki, szarlotki, drożdżowe) chociaż.... chociaż... niektórzy robią pyszne szarlotki - takie z kruchym wierzchem i mnóstwem lejącej się masy Tort zawsze zamawiam - z bitą śmietaną, pyszny. Sama nie umiem i nawet nie będę się wygłupiać .Ciasto 1 piekę, 1-2 zrobi mama, ewentualnie dokupię - ale tak jak pisałam, znam cukiernie, gdzie robią pyszne ciasta i nawet rodzinka chwali te ciasta. Natomiast u bratowej zawsze są domowe ciasta (ona ma siostrę, która lubi piec). No i nie wszystkie ciasta mi smakują, bo dużo jest tradycyjnych ... ale to kwestia gustu, bo rodzina się zajada.
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Święte słowa!!! Pamietam jak doradzałam siostrze-nie rób tak, nie pozwalaj jej na to, rozpieszczasz ją, odstaw już od piersi (dziecko miało 3,5 roku), nie śpij z nią itp. Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... ........jassssne......... urodziłam Melkę i totalnie zapomniałam o radach dla siostry!! Teraz mam taką bliską koleżankę, która nie ma dzieci a wiecznie wypowiada się co do ich wychowania. Może to i skrzywienie zawodowe (ta obserwacja).... ja pewnego dnia nie wytrzymałam i skwitowałam to słowami "jak ktos nie pił piwa to niech się nie wypowiada na temat jego smaku" Poruszyłyście temat, który dla mnie jest na czasie, ponieważ moja córcia za 2 tygodnie kończy 7 lat Robię grilla na działce, zapraszam ok 10 dzieci (takicj które Melka uwielbia), zrobiłyśmy zaproszenia, kupiłam bibułkę, baloniki. Tort zamówię, bo moje dziecko kocha Hello Kitty i właśnie taki dostanie Ja niestety gotowac lubię i potrafie, ale piec za nic w świecie ![]() Pomoże mi siostra, która zrobi 2 sałatki (jarzynową i owocową), koleżanki pomogą mi przy dekoracjach jamapi ja kiedys czytałam twoje wypowiedzi odnośnie macierzyństwa, twojej codzienności i doszłam do wniosku, że jestes troskliwą mamą, każda z nas wychowuje dzieci wedle uznania, tak jak uważa za słuszne. I nie wiem po co cała ta krytyka innych dziewczyn, poniewaz jesli kiedykolwiek ktokolwiek będzie sobie pluł w brode to tylko my - matki. A słowa krytyki usłyszysz jeszcze wiele razy-takie życie....Ja w ciągu 7 lat słyszałam 100 razy słowa babci "Oleńko nie pozwalaj jej na to i na tamto bo dwóch z niej nie będzie", mama z kolei na odwrót ![]() a ja doszłam do wniosku, że mam ich wszystkich gdzieś, to moje dziecko i będe robiła jak chcę. Każdy ma swoje 5 minut!! Ja osobiście przeczytałam kilka książek, a wszystko co przeczytałam wzięło w łeb. Np sytuacja, gdy Ami nabroiła, powiedziałam, ze ma zakaz lodów na cały dzień, po czym poszłam na plac zabaw, gdzie dzieci jadły lody, a moja Mała siedziała i tak bardzo tęsknie patrzyła....ehhhh...oczyw iście poszłam z nią na lody....
Bywa, że marzenia o rycerzu na białym koniu przekreśla romans ze stajennym Edytowane przez Sarasfati Czas edycji: 2011-06-20 o 14:28 |
|
|
|
|
#3824 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama zawsze robi pyszne ciasta i torty, ale nie chce jej nigdy zawracać głowy...kupuję torta, ciasto czasem piękę jakieś jedno i jest git !Jeśli chodzi o wychowywanie dzieci to też kiedyś byłam taka mądrala- "zrobie tak i tak" "a jak ona tak może..."teraz tak jak piszecie jestem bardziej pokorna...
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
A koniec końców przyniósł do domu owoce morza, makaron spaghetti z pszenicy durum (jestem dumna, bo nic nie mówiłam, że ma być taki) i koncentrat pomidorowy. Usmażę żyjątka na oliwie, dodam czosnek i troszkę pomidorków, wymieszam z makaronem i będzie pychotka
|
#3827 | ||
|
vel Turkusoowa :)
|
Witajcie,oj widzę że z przyjęcia dla dziecka się zrobiła
Ja czytając dzisiejsze posty najbardziej zgadzam się z Sheryl przecież nie mamy sobie tylko przyklaskiwać,prawda?![]() No dobrze,może koniec tego tematu ![]() Cytat:
![]() Pudding kokosowy Smakija uwielbiam ![]() Cytat:
ale kuchnię włoską ogólnie uwielbiam,teraz dużo takiego jedzonka jest w Lidlu na promocji
|
||
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do owoców morza blehhh
|
|
#3829 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
od tego jest forum .Sarunieczko, mnie nie chodzi o opinie, tylko o krytykowanie matek przez osoby, które nie mają dzieci, bo wierz mi, o wychowywaniu dzieci mają pojęcie ci, co zmagają się z tym na codzień. Naprawdę, bez urazy , przecież pewne rzeczy są oczywiste (kara, konsekwencja)." Dopiero jak sama zaczęłam wychowywać dziecko, to zobaczyłam, że to zupełnie inna bajka i nie jest tak jak mi się wydawało...i że nie na każde dziecko działa jedna i ta sama metoda wychowawcza... a i rodzic ma prawo być zmęczony i nie mieć cierpliwości, żeby powtarzać coś po 100 razy łagodnym i spokojnym tonem...i zrozumiałam te osoby, które krytykowałam... łoooj temat rzeka .
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko jampi napisała to w takim sposób jakby rodzice którzy robią skromne przyjęcia dla swoich dzieci byli dla niej jak jacyś marsjanie z obcej planety . Spoko rozumie może jej o coś innego chodziło , ale dla mnie sens jej wypowiedzi był taki , i to ona nas skrytykowała bo jak my w ogóle możemy sie odzywać na ten temat., Sory ale forum to taka instytucja na której trzeba się przygotwać na krytykę bo jak tutaj już jedna koleżanka wspomniała , nie idzie tylko odczytać tony czy miny . A pisanie mi że jestem w✂✂✂✂iająca bo mam charakterystyczny sposób pisania , też mam się za to obrazić ? To jest jej zdanie . Odpowiedz jej na moje myślenie " mam się śmiac czy płakać ? " sory po jej odpowiedzi zrobiło mi się przykro , to że się kogoś nie widzi a pisze nie stworzone rzeczy nie znaczy że kogoś to może nie dotknąć . I dziękuje Ci jampi za twoje nie przemyślane słowa , wiem że masz to głęboko ale dzięki Tobie dziś nie jest mi za fajnie , ale Tobie życzę miłego dnia .
..a publika wygwizda bo życie to nie Sopot . Maleństwo moje Edytowane przez Resscue21 Czas edycji: 2011-06-20 o 16:32 |
|
|
|
|
#3831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czym innym zabawa w strojenie, żarcie na 3 dni i imprezy tematyczne, jak dla mnie najfajniej to wypośrodkować po prostu. Mi i tka po urodzinach córki zostalo jedzenia. I co później to wyrzucać jak nie zjedzą? Dla mnie to kosmos, że mam nie prać 2 dni, bo ludzie zobaczą. Na urodziny zapraszam bliskich ludzi, których znam na tyle, że jak zobaczą pranie to się nie przestraszą natomiast z tymi ciastami to też się z sheryl zgadzam, u mnie i znajomych często są placki kupione nawet w święta, bo nikt nie ma czasu ani ochoty piec. A cukierni znam kilka rewelacyjnych. Cytat:
a co do rodzicielstwa i krytyki, ostatnio mi babcie na placu zabaw usiłowały wmówić, że robię krzywdę mojej córce,bo powyżej roku karmię ją piersiąCytat:
|
|||
|
|
|
#3832 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Z dużymi byłaby historia jak z łososiem.Kuchnia włoska to moja wielka miłość, na drugim miejscu chińska. A za naszą polską jakoś nie przepadam.
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisałam, że nie podoba mi się zachowanie wcześniej wspomnianej matki. MI nie podoba się JEJ zachowanie. Nie wyobrażam sobie (JA) jak można głodzić, więzić w piwnicy, bić czy psychicznie znęcać się nad dzieckiem. Ale widocznie guzik o tym wiem, bo nie jestem matką. Nie napisałam nic o tym jak ja będę wychowywać swoje dziecko. |
|||
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jesteś sama
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to ludzie sie wypowiadają na różne tematy(religia, światopogląd, polityka, sposób życia), na które też nie ma żądnego pojęcia i wtedy wszystko jest oki, a jak zaczyna się temat dzieci to najczęściej się spławia: nie masz dzieci - nie masz prawa o tym gadać. |
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Ale powiem, że nie podobało mi się Twoje zachowanie względem Jamapi. Tylko dlatego, że wydałaś mi się w stosunku do niej agresywna
|
|
|
|
#3838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
Tak samo często mówie jak to inny odbierają poniesiony tonem ale to nie oznacza że jestem zdenerwowana czy krzyczę . Poza tym ja unikam kłocenia się w życiu realnym bo mam problem z wyładowaniem własnej agresji czy złych emocji . Często konczy sie to tak czy inaczej - nie bede wchodzić w szczegóły.
..a publika wygwizda bo życie to nie Sopot . Maleństwo moje Edytowane przez Resscue21 Czas edycji: 2011-06-20 o 17:18 |
||
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez tonia85 Czas edycji: 2011-06-20 o 17:21 |
|
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
No to teraz ja, najwyżej znowu mnie niektórzy nie zrozumieją
a -Jamapi opisuję to na swoim przykładzie nie odnoszę się do żadnej z wcześniejszych wypowiedziMoje dziecie ma urodziny w wakacje, więc rzadko kiedy jej ulubione koleżanki są na miejscu- raz udało mi sie zorganizować imprezę dla dzieciaków w domu, narobiłam się nakomboinowałam a i tak dzieciaki były zajęte zabawą a nie podziwianiem dekoracji czy zastanawianiem się co zjeść i czy to ładnie wygląda. Owszem jeśli chodzi o ogarnięcie w domu był porządek- pranie było na swoim miejscu czyli w łazience i na balkonie- bo musiało być- tak to by się wysypywało z kosza pralnianego. Natomiast po imprezie i tak był bajzel totalny. Dlatego najlepszy jest złoty środek jeśli dzieci lubią takie imprezy tematyczne- super- można takie organizować, ale nic na siłę - to popołudnie czy wieczór naszych szkrabów - wg mnie ważne żeby same dzieciaki poczuły się solenizantami i wiedziały że to ich święto. Dobra, teraz jeszcze jedno bo poruszyłyście ważny dla mnie temat- moja córka od kilku lat jest na diecie 1200 kcal- była gruba ale złożyło się na to kilka rzeczy- i podkarmianie przez babcię i leczenie sterydami. Lekarka zapisała taką dietę dała przykładowy jadłospis i miałam go stosować- i też mi dziecko płakało ze chce słodkie, że jest głodna- ja musiałam być twarda i tyle- czy jestem zatem wyrodna,wredna- bo chcę żeby moje dziecko było zdrowe? Chyba nie- a zbilansowana dieta powoduje że dziecko jest syte i nie może być głodne, to są przyzwyczajenia które się za dzieciakiem ciągną- jest coś na stole trzeba zjeść. Zapewne "polecą na mnie psy"- ale cóż zdrowie jest ważniejsze niż zachcianki i tyle. Jeśli chodzi o krytykę innych rodziców to mnie się nie podoba tylko jedna rzecz- że rodzice (mówię na podstawie tego co widzę wśród znajomych) wolą siedzieć przed TV czy w knajpie a dziecko goni samopas po osiedlu. Tego nie rozumiem, że rodzic nie wie gdzie jest jego dziecko, bo 10 latek robi co chce ... A teraz czekam na gromy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

...)
no kuźwa, jak ja organizuję imprezkę to mieszkanie musi być wyszorowane na błysk ....
to nawet cytat z książki A.Faber i E.Mazlish i święta prawda.

I też miałam taki niesmak, pomyślałam sobie, też mogłaby kupić w jakiejś dobrej cukierni... Ale z drugiej strony, może nie miała takiej w pobliżu, pewnie nie miała pieniędzy, bo dobre ciasta kosztują.... No i tak ją "usprawiedliwiłam"