|
|
#1201 |
|
BAN stały
|
Dot.: Łączcie się Miłośnicy Buldożków Francuskich!
DSC_0404.jpg
DSC_0490.jpg DSC_0535.jpg DSC_0557.jpg DSC_0572.jpg DSC_0582.jpg DSC_0584.jpg DSC_0601.jpg DSC_0614.jpg DSC_0617.jpg
Edytowane przez Stellanova Czas edycji: 2011-06-11 o 08:44 |
|
|
|
|
#1202 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma jak bić sobie samej brawo...
Temat się zrobił bardzo monotonny. Toż to jakiś monodram. Proponuję zmianę tematu na "wypociny Stellanowa". Swoją drogą, Kobieto jest coś takiego jak BLOG! Załóż sobie i tam sobie wklejaj zdjęcia z wystaw itp. Na pewno będziesz miała duuuużą rzeszę fanów Tylko że Tobie nie chodzi przecież o fanów, a o potencjalnych klientów dla córeczki. Ech, nie ma jak darmowa (niedozwolona zresztą) reklama na forum. Pomimo tego, że mam kochaną bulwinkę w domu, nie mam najmniejszej ochoty tutaj o nim (bo to chopczyk ) pisać. Zresztą, jak widać po historii tego tematu, nie tylko ja zrezygnowałam z aktywności w tym temacie ze względu na obecność Stellanowa (która nie jest w sumie "Stellanowa"). Odwieszam subskrypcje, a tu niech się dzieje wola nieba ![]() Pozdrawiam prawdziwych miłośników buldożków francuskich. Buziaczki dla Waszych bulwinek w nosek i do zobaczenia w innym miejscu
|
|
|
|
|
#1203 | ||||
|
BAN stały
|
Użytkowniczko "Gabbi" - juz wielokrotnie atakowałaś moje wypowiedzi i robisz to dalej. A oto niektóre z nich aby nie było wątpliwości:
Cytat:
![]() I dla twojej wiadomości: ja nie muszę być autorytetem dla nikogo ani mi na tym nie zależy ani o to nie zabiegam Ja jestem tylko za propagowaniem w naszym społeczeństwie psa rasowego oraz za tępieniem pseudohodowli i osób ktore tym się zajmują.Cytat:
Dla popierających "pseudo" na pewno jest ona niezadowalająca Cytat:
Cytat:
Tutaj na forum takie ataki są niedozwolone. Edytowane przez Stellanova Czas edycji: 2011-06-11 o 08:43 |
||||
|
|
|
|
#1204 |
|
BAN stały
|
Mam przyjemność przedstawić dwa śliczne szczenięta buldoga francuskiego:
Porshe Baflo & Nefretete Baflo porshenefretete.jpg bb1a.jpg bb2c.jpg bb4l.jpg 67426465.jpg dsc0014rn.jpg dsc0022gf.jpg dsc0026fio.jpg dsc0050im.jpg dsc0059rd.jpg |
|
|
|
|
#1205 |
|
BAN stały
|
Szczeniaczki buldoga francuskiego w obiektywie:
dsc0067kh.jpg dsc0078yg.jpg dsc0086c.jpg dsc0105az.jpg dsc0118zq.jpg dsc0120pa.jpg dsc0124q.jpg dsc0172v.jpg dsc0163ov.jpg dsc0151ky.jpg |
|
|
|
|
#1206 |
|
Wtajemniczenie
|
A do której mojej wiadomości się Pani odniosła?
Pani nie ma szczeniąt na sprzedaż, bo Pani nie jest właścicielką hodowli "Stellanova", którą prowadzi Pani córka (widoczna na zdjęciach, duża blondynka) i Ona już ma szczeniaki na sprzedaż. To nie jest reklama? Chce Pani promować R=R to niech Pani założy nowy temat, albo wyżywa się na swoim blogu. To jest temat dla miłośników buldożków francuskich, WSZYSTKICH miłośników, tych z rodowodowymi psami i tych z psami bez rodowodu. No i Pani o nicku "Stellanova" ma BAN stały. Może teraz dyskusja znowu nabierze właściwego toru? Zapraszam. Co tam słychać u Waszych bulwinek? Mój Diego ma się dobrze. Podobno ma alergię, bo wyskakują mu jakieś bąbelki co jakiś czas na skórze, ale na szczęście nie jest to uciążliwe dla Niego, nie swędzi. Planujemy jechać w te wakacje do Bułgarii z Diegiem. Wybraliśmy samochód jako środek lokomocji, bo w samolocie musiałby lecieć w luku bagażowym Nigdy na to nie pozwolę. Czy ktoś z Was był kiedyś ze swoją bulwinką za granicą Polski? Jakie są Wasze doświadczenia?
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2011-06-15 o 22:52 |
|
|
|
|
#1207 |
|
Raczkowanie
|
Przylaczam sie do wątku
Żaden pies jakos nigdy nie robił na mnie takiego wrażenia jak Buldog.To takie moje marzenie i po wakacjach postanowilam je spelnic.Chociaz przyznam ze juz chcialabym go mieć przy sobie Wypatrzyłam na allegro juz jednego psiaka bez rodowodu bo na tym mi nie zalezy,wazne by byl zdrowy.No i sie zakochalam...tylko ze po wakacjach mialby juz 5 miesiecy,o ile juz by go ktos nie kupił. Od jakiego wieku da sie psa jakos tak wychowac?...chodzi mi o to czy taki 5-miesieczny pies bedzie juz mial jakies swoje przyzwyczajenia z poprzedniego otoczenia?w jakim wieku go najlepiej kupic?
|
|
|
#1208 |
|
Przyczajenie
|
temat rasowy=rodowodowy jest również poruszany na "psim" forum http://www.forum.molosy.pl/showthrea...t=23482&page=4 może osoby, które chcą kupić z allegro czy allegratki niech najpierw przeczytają
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Rozeznanie
|
jak będzie z niewłaściwego źródła,to nie wiem,czy da się wychować,
a czemu jak chcesz psa rasowego, to nie kupisz rasowego,a nie w typie, zresztą jak zależy Ci na tanim psie,to czemu nie adoptować,tyle buldożków, nawet na tym forum jest wątek? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=379915 czyż nie ładny buldożek czeka na właściciela? Edytowane przez milkanika Czas edycji: 2011-06-19 o 13:03 |
|
|
|
|
#1210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1211 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak Ci nie zależy na psie rasowym, to weź szczeniaka ze schroniska lub z domu tymczasowego. Szczeniaków tam pod dostatkiem, do wyboru, do koloru za symboliczną złotówkę. Zapoznaj się proszę z tematem "Rasowy=Rodowodowy", bo zanim nabędziesz jakiegokolwiek psa, dobrze byłoby, żebyś cokolwiek wiedziała, a nie opowiadała takich dyrdymałów. Cytat:
A i psa można "wychować" w każdym wieku, tylko zależy od chęci i wiedzy właściciela. |
||
|
|
|
|
#1212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim znajomi kupili buldoga wlasnie przez allegro,BEZ RODOWODU,pojechali,zabral i psa do weterynarza na "przegląd" i do tej pory jest zdrowy jak rybka.Ma juz 1,5 roku i nic mu sie nie dzieje.A urodził sie w normalnej rodzinie,nie u jakis handlarzy.
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Prosze panowac nad emocjami.
Buldog BEZ rodowodu to nie Buldog - a pies w typie Buldoga
|
|
|
|
|
#1214 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No rzeczywiście, jest się czym chwalić - ludzką bezmyślnością. Pies JUŻ 1,5 roku ma i zdrowy... Tylko jest mały problem - pewne choroby nasilają się lub wychodzą z wiekiem. Też miałam psa, z takiej "normalniej rodziny", jak to określiłaś, śliczny szczeniaczek, bez rodowodu, zdrowy na oko. Skończył 7 lat i się zaczęło. Przez następne 7 lat nie było miesiąca bez 3-4 wizyt u lekarza, a zdarzało się, że u lekarza musieliśmy być codziennie przez bardzo długie okresy czasu. Do tego leki rzędu kilkuset złotych miesięcznie, przez kilka lat. I pal licho te pieniądze, ale chyba nie muszę Tobie tłumaczyć, jak trudno patrzeć na cierpienie swojego przyjaciela. A ciepiał tylko dlatego, że ktoś bezmyślnie powołał go do życia, choć jego rodzice w ogóle nie nadawali się do hodowli. Dlatego jestem przeciwko kupnie psów bez rodowodu, choćby nie wiem co. Twoim znajomym na razie się poszczęściło, co nie znaczy, że Tobie się poszczęści. Przecież pies z rodowodem to nie żadna fanaberia ani hańba, wcale nie kosztuje więcej. Rodowód można wsadzić do szuflady na następne sto lat i nigdy go nie oglądać. |
||
|
|
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
"Matka szczeniąt posiada rodowód ojciec natomiast jest po rodzicach z rodowodem" czyli o co chodzi? juz nie warto kupowac takiego szczeniaka?
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam tamten watek i załuję swojej poprzedniej decyzji...Bede szukac psa z rodowodem.Tylko w jakim wieku go najlepiej kupic?
|
|
|
#1218 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1219 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pies został uśpiony w odpowiednim czasie. Przez cierpienie rozumiałam to, że nie był w pełni sprawny, ale nie odczuwał bólu fizycznego. Gdybym była egoistką to właśnie uśpiałabym ją jak zaczęło jej szwankować zdrowie. Ja nie traktuję przedmiotowo zwierząt, bo wzięliśmy ją na dobre i na złe i to nie rzecz, której można się pozbyć. Domyślam się, że łatwo Tobie wyrokować, ale zrobiliśmy dla niej wszystko i gdybym miała jeszcze raz to przeżyć to postąpiłabym dokładnie tak samo. |
||||
|
|
|
|
#1220 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o nowotwory i genetyczne uwarunkowania - owszem, przyznaję rację, gdyż ten aspekt też ma wpływ na to czy zachorujemy czy nie, ale nie uznawajmy tego za pewną przyczynę występowania choroby, gdyż na to nakłada się wiele czynników. Tak czy siak współczuję, bo wiem co to znaczy patrzeć na cierpienie zwierzaka bliskiego sercu.
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jakie posłania dla Buldożków polecacie?
|
|
|
#1222 |
|
Przyczajenie
|
Moja bulwinka ma wiklinowy koszyczek wysłany kocykami, jednak jest szczeniakiem i bardzo przypadło jej do gustu gryzienie go.
A skoro już temat posłań to... jak nauczyć rozpieszczonej bulwy spania u siebie? Mam jeszcze bokserka, który śpi w swoim legowisku, a bulwie bardzo pasuje spanie ze mną i nie ma innej opcji, bo inaczej nie da mi żyć. Czekam na konkretne wskazówki!
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj Diego dostał już trzecie legowisko w swoim dwuletnim życiu
Za każdym razem jest to legowisko z materiału. Pierwsze kupiłam w sklepie zoologicznym, a dwa następne na allegro. Diego też bardzo lubi spać z nami w łóżku, ale wystarczy, że powie mu się komendę "do leżanki" i idzie bez problemu. Jak to zrobiliśmy? Hm, pierwszy rok jego życia poświęciłam na wychowanie i są tego efekty |
|
|
|
|
#1224 |
|
BAN stały
|
Nie polecę a pokażę
![]() Najlepsze legowisko swiata to łóżko pancia/ci
Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2011-07-15 o 11:46 |
|
|
|
|
#1225 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale super! Też chciałabym mieć taką piękną gromadkę
![]() Jak radzicie sobie z sierścią??? Ja dostaje szału. Jest wszędzie pełno kudłów Diega, a ja chodzę i kicham Wyczesuję sierść trymerem, ale chyba za rzadko, bo sierści non stop jest baaaardzo dużo. Macie jakieś super sposoby na zmniejszenie wypadania sierści?
|
|
|
|
|
#1226 |
|
BAN stały
|
No sierść to sierść , jedynie częste wyczesywanie cokolwiek poprawi- FURMINATOREM usuniesz najwięcej martwego włosa/sierści. Ja osobiście bardzo chwale sobie ten produkt .
|
|
|
|
|
#1227 |
|
Rozeznanie
|
po co im ubranka? pytam z ciekawości
|
|
|
|
|
#1228 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Raczkowanie
|
No to mnie załamałyscie...wybrałam Buldoga bo mialam nadzieje ze kichać od siersci nie bede,bo jest krotka itp.
a Wy mowicie ze im tak wypada sierściuszek...Co do legowiska to na poczatek cos takiego moze byc,wrzucilabym mu jeszcze jakies poduchy? Podobno małe strasznie niszcza..a tego nie byłoby mi szkoda jakby zeżarł http://allegro.pl/legowisko-kanapa-d...701541165.html
|
|
|
#1230 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
NISZCZENIE - są BF które bardzo niszczą ale nie jest to regółą. Nie raz jeszcze zmienisz legowisko więc to z linka dla maluszka świetne
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.

Tylko że Tobie nie chodzi przecież o fanów, a o potencjalnych klientów dla córeczki. Ech, nie ma jak darmowa (niedozwolona zresztą) reklama na forum. 

Nigdy na to nie pozwolę. Czy ktoś z Was był kiedyś ze swoją bulwinką za granicą Polski? Jakie są Wasze doświadczenia?

Jak Ci nie zależy na psie rasowym, to weź szczeniaka ze schroniska lub z domu tymczasowego. Szczeniaków tam pod dostatkiem, do wyboru, do koloru za symboliczną złotówkę. Zapoznaj się proszę z tematem "Rasowy=Rodowodowy", bo zanim nabędziesz jakiegokolwiek psa, dobrze byłoby, żebyś cokolwiek wiedziała, a nie opowiadała takich dyrdymałów.