Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-20, 19:53   #3511
myha82
Wtajemniczenie

Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII

Cytat:
Napisane przez karina222 Pokaż wiadomość
Nie, wydaje Ci się

Tak piszecie o tym, że tęsknicie za brzuszkami, a ja jeszcze nie urodziłam i się zastanawiam jak to będzie dziwnie nie czuć tych ruchów w brzuchu, czasem czuję się jakbym od zawsze była w ciąży No i muszę przyznać, że poza pierwszymi 3 miesiącami to w ciąży czuję się lepiej niż przed nią, dzisiaj dopiero odczułam jakiś dyskomfort.

Madzik nie martw się, pierwszy raz po porodzie jest też przede mną

Dania jak wizyta?
Ja już wiem, że bede bardzo tęsknić za brzuszkiem i za ruchami i za tym, że tak wyjątkowo się czuje

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 19:56   #3512
_pini_
Raczkowanie

Witam wszystkie!

Mnie też tak głowa boli, że nic nie jestem w stanie zrobić wzięłam już 2 paracetamole i nic.

Justa a jaki masz ten nowy krem na rozstępy ?? ja na moje nie patrze, udaje że ich nie ma Rzeczywiście jest jakiś zabieg polegający na wstrzyknięciu czegoś w nie i podobno jest znaczna poprawa. Zobaczymy, zacznę odkładać po porodzie.

Karina fajny brzusio taki "szpica" albo Ci dziecko dębem stanęło no i jestem pełna podziwu, że nie pojawiły się rozstępy

Ja też nie spałam w nocy ale to dlatego, że ktoś mi się całą noc plątał pod oknem w ogródku. Rano jak robiłam śniadanie zobaczyłam że po nocnych buszowaniach w mojej magnolii zostawił wózek taki na zakupy

Edytowane przez _pini_
Czas edycji: 2011-06-20 o 19:59
_pini_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 19:58   #3513
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Ja już wiem, że bede bardzo tęsknić za brzuszkiem i za ruchami i za tym, że tak wyjątkowo się czuje
Dobrze, że nam Justa już kolejną kolejkę zajęła

Mój mąż ostatnio stwierdził, że nie ma co czekać tylko trzeba planować już kolejną ciążę i kolejną i kolejną Nawet porozdzielał już pokoje między dzieci, dla siebie przewidział łóżko w gabinecie, bo stwierdził, że wtedy to już będzie musiała być klinika całodobowa a nie gabinet żeby na to wszystko zarobić, więc nawet nie będzie stamtąd wychodzić
karina222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 20:03   #3514
kasiek64
Zadomowienie

Karina muszę ci powiedzieć że z tym samopoczuciem mam tak samo. W zyciu takich pokładów energii nie miałam. Tż też się dziwi bo jemu wydawało się ze około 8 miesiąca to wszystkie baby tylko leżą i jęczą.

A brzuch super . Ja zgodnie z harmonogramem robię jutro. Od 13 do 31 tc robiłam równo co 4 tygodnie a teraz co 2.

Dzisiaj na SR było o aktywnym porodzie. w jakich pozycjach, co mają na porodówce itp. Ewentualnie muszę zabrać sobie mp3 i dmuchany basen bo nie mają żeby w wodzie rodzić I decyzja podjęta. Idę stękać sama. A w środę mam wycieczkę na porodówkę żeby później trafić Zastanawiam się czy mam brać prowiant na drogę i aparat na tą wyprawę

Zosia jest już z nami
kasiek64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 20:04   #3515
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _pini_ Pokaż wiadomość
Karina fajny brzusio taki "szpica" albo Ci dziecko dębem stanęło no i jestem pełna podziwu, że nie pojawiły się rozstępy
Na piersiach mi się zrobiły mimo smarowania Mustelą, ale teraz już zbladły i tak bardzo ich nie widać, na brzuchu jeszcze w sumie mają szansę się zrobić na razie jest ok. A na pocieszenie powiem Ci, że jak byłam nastolatką i zaczęłam intensywnie rosnąć to mi się zrobiły rozstępy na tyłku i jakoś z nimi żyję i specjalnie się nimi nie przejmuję
Stary 2011-06-20, 20:13   #3516
_pini_
Raczkowanie

Cytat:
Na piersiach mi się zrobiły mimo smarowania Mustelą, ale teraz już zbladły i tak bardzo ich nie widać, na brzuchu jeszcze w sumie mają szansę się zrobić na razie jest ok. A na pocieszenie powiem Ci, że jak byłam nastolatką i zaczęłam intensywnie rosnąć to mi się zrobiły rozstępy na tyłku i jakoś z nimi żyję i specjalnie się nimi nie przejmuję
to ja też mam takie z nastoletniej przeszłości i nie tylko na tyłku ale i na krzyżu udach i piersiach, no i o nich też zapomniałam albo raczej nauczyłam się z nimi żyć. No cóż nic nie poradzę, smaruję dalej w nadziei, że skóra szybciej się później "ściągnie"
Stary 2011-06-20, 20:14   #3517
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiek64 Pokaż wiadomość
Tż też się dziwi bo jemu wydawało się ze około 8 miesiąca to wszystkie baby tylko leżą i jęczą.
Mój, po opowieściach swoich kolegów, był przygotowany na to, że będę się go czepiać o wszystko i mieć ataki histerii a tu nic. Do tego też chyba zakładał, że pod koniec to nie będę się ruszać wcale, bo już będę tak gruba Ale wiesz, ja sama zakładałam, że będzie dużo gorzej niż jest, np zakładałam że będę mieć problemy z kręgosłupem, bo wcześniej miewałam trwające tygodniami bóle a nic takiego się nie dzieje.
Stary 2011-06-20, 20:21   #3518
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Karina superowy brzuszek

U nas po wizycie wszystko ok, Młoda ładnie rośnie, ale dalej (na szczęście) na wielkoluda się nie zapowiada Moja szyjka bez zmian - trzyma się, ale trzeba na nią uważać. Tak że do rodzinki niestety nie mogę pojechać... Cóż, gnębię mamę, żeby wreszcie ona się do nas wybrała Pani doktor stwierdziła, że jeszcze miesiąc i można spokojnie rodzić. Ale jakoś nie mam zamiaru tak się spieszyć
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 20:28   #3519
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _pini_ Pokaż wiadomość
to ja też mam takie z nastoletniej przeszłości i nie tylko na tyłku ale i na krzyżu udach i piersiach, no i o nich też zapomniałam albo raczej nauczyłam się z nimi żyć. No cóż nic nie poradzę, smaruję dalej w nadziei, że skóra szybciej się później "ściągnie"
To jest myśl, po porodzie ściągniesz skórę z rozstępami i założysz nową

Nie ma co wydawać kasy na Mustelę, swoją drogą to ciekawe skąd wzięli tą nazwę, bo mustela to po łacinie łasica Nie ma co się smarować tą Łasicą

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Pani doktor stwierdziła, że jeszcze miesiąc i można spokojnie rodzić. Ale jakoś nie mam zamiaru tak się spieszyć
I ja to rozumiem Też mi się nie spieszy, tym bardziej, że tapeta będzie dopiero w przyszłym tygodniu
Stary 2011-06-20, 20:32   #3520
_pini_
Raczkowanie

Może jest na bazie sadła z łasicy a właśnie jaką ma konsystencję? Jak zwykły balsam czy jest bardziej tłusta?

No ja jeszcze tapety nie zdążyłam zamówić bo czekam na zwrot podatku za 2010 Mam nadzieję, że dostanę do końca czerwca bo mi wykupią mojego faworyta
Stary 2011-06-20, 20:34   #3521
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:

Nie ma co wydawać kasy na Mustelę, swoją drogą to ciekawe skąd wzięli tą nazwę, bo mustela to po łacinie łasica Nie ma co się smarować tą Łasicą

I ja to rozumiem Też mi się nie spieszy, tym bardziej, że tapeta będzie dopiero w przyszłym tygodniu
No moja miała być po 3 tygodniach a po 2 miesiącach zrezygnowałam. Meble też miały być w sobotę i co
Mam wszystko przygotowane do prania ale nie zaczynam bo nawet nie bedę miał gdzie pochować.
Ale dzisiaj chyba przyszły naklejki i ten album bo mam jak zwykle awizo w skrzynce bo dla listonosza wejść na 4 piętro za wysoko

Dania gratuluję wizyty. I masz racje, jeszcze nie czas rodzić. Za to laski z wątku lipiec sierpień szaleją z porodami.

Zosia jest już z nami

Edytowane przez kasiek64
Czas edycji: 2011-06-20 o 20:37
Stary 2011-06-20, 20:36   #3522
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:

Fajnie byłoby tak z tą skórą
A co do smarowania, to ja już dawno wyczytałam, że jak się mają rozstępy zrobić, to i tak się zrobią, obojętne czym się smaruje... Dlatego nie inwestowałam w Łasicę, używam oliwki i balsamu z rossmana Na razie tragedii nie ma, ale pierwsze paskudy już się pojawiły - spodziewałam się ich, bo takie z nastoletnich czasów też mam
Stary 2011-06-20, 20:40   #3523
karina222
Zadomowienie

Pini konsystencję ma jak balsam tylko się słabo wchłania, a jak się cała posmarujesz to Ci takie futro wyrośnie:

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...e_Centre-4.jpg

Kasiek, a co z tą tapetą w końcu? Ja też idę w środę na wycieczkę do szpitala, jak mi się spodoba to może od razu zostanę
Stary 2011-06-20, 20:44   #3524
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
Pini konsystencję ma jak balsam tylko się słabo wchłania, a jak się cała posmarujesz to Ci takie futro wyrośnie:

Kasiek, a co z tą tapetą w końcu? Ja też idę w środę na wycieczkę do szpitala, jak mi się spodoba to może od razu zostanę
Jedno wielkie g... darowaliśmy sobie zmianę i stwierdziliśmy, że na te bąble ponalepiamy zwierzaki a od łączeń młoda będzie odwracać uwagę
Bierzesz prowiant i aparat na wycieczkę

STOKROTKA ile tych pieluch wielorazowych kupiłaś. I jaka żywotność mają wkłady????

Zosia jest już z nami
Stary 2011-06-20, 20:47   #3525
_pini_
Raczkowanie

[QUOTE=karina222;27640460]Pini konsystencję ma jak balsam tylko się słabo wchłania, a jak się cała posmarujesz to Ci takie futro wyrośnie:

Fajna, tylko depilator mógłby mi się lekko zatkać ale jakby dawała by taką smukłą linię to musiałabym się zastanowić czy nie warto się poświęcić
Stary 2011-06-20, 20:57   #3526
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Bierzesz prowiant i aparat na wycieczkę
Aparat na zęby co najwyżej

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Patrzyłam na tą listę lipcowo-sierpniową i po pierwsze to tam jest chyba jakiś błąd, bo jedno dziecko ma ponad 7 kg i 49 cm Po drugie to One w 37 tygodniu już urodziły czyli tak jakbym ja teraz urodziła Normalnie aż mi brzuch stwardniał jakoś
Stary 2011-06-20, 21:01   #3527
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
Aparat na zęby co najwyżej

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Patrzyłam na tą listę lipcowo-sierpniową i po pierwsze to tam jest chyba jakiś błąd, bo jedno dziecko ma ponad 7 kg i 49 cm Po drugie to One w 37 tygodniu już urodziły czyli tak jakbym ja teraz urodziła Normalnie aż mi brzuch stwardniał jakoś
To sie dziewczyna musiała pomęczyć. 7 kg

Dorcia
dziękuje za zaproszenie na nk

Zosia jest już z nami
Stary 2011-06-20, 21:46   #3528
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
STOKROTKA ile tych pieluch wielorazowych kupiłaś. I jaka żywotność mają wkłady????
całych pieluch formowanych mam 12 ,10 kieszonek,6 otulaczy ,wkładów po 5 (bambusowe ,bawełniane i z mikrofibry ) ,i do tego takie wkładki "zawsze sucho" 10 szt.
W dzień młoda śmiga w wielorazówkach,w nocy narazie częściej jednorazowe,ale powoli się przestawiamy

Zywotnośc wkładu ...czyli chłonność? czy ogolnie jak dlugo da sie uzywac jednego?

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684

Edytowane przez stokrotka_to_ja
Czas edycji: 2011-06-20 o 21:47
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 22:00   #3529
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
całych pieluch formowanych mam 12 ,10 kieszonek,6 otulaczy ,wkładów po 5 (bambusowe ,bawełniane i z mikrofibry ) ,i do tego takie wkładki "zawsze sucho" 10 szt.
W dzień młoda śmiga w wielorazówkach,w nocy narazie częściej jednorazowe,ale powoli się przestawiamy
A jak często trzeba zmieniać?
Stary 2011-06-20, 22:04   #3530
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
A jak często trzeba zmieniać?
W sumie chyba tak jak jednorazową pieluchę ,ale ja lekko skrzywiona jestem ,i kiedy np. wiem,że młoda pieluchę zasikała to nie przekona mnie fakt,że "ma sucho". Czy to wielo ,czy jednorazowa.

Ale tak bardziej normalnie patrząc to wygląda to tak,ze nie trzeba zmieniac pieluchy po kazdym siknięciu, wkłady dobrze chłoną,a polar czy np. te wkładki "zawsze sucho" izolują wilgoć od skóry.

Stary 2011-06-20, 22:26   #3531
karina222
Zadomowienie

Chciałam się pochwalić, że zaczęłam pakować torbę To znaczy zgromadziłam to co mam do zabrania w jednym miejscu i to tyle na dzisiaj Nie mam oczywiście wszystkiego, ale może jutro dokupię. Czy rożek będzie potrzebny od razu?
Stary 2011-06-20, 22:52   #3532
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
To widzę, że Ty masz najwięcej formowanek Ja myślałam o opcji kieszonek i ew. SIO, ale na razie w dalszym ciągu zgłębiam temat i czekam na jakiś przypływ gotówki
A często pierzesz? Na jak długo taki zestaw Ci wystarcza?

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Chciałam się pochwalić, że zaczęłam pakować torbę To znaczy zgromadziłam to co mam do zabrania w jednym miejscu i to tyle na dzisiaj Nie mam oczywiście wszystkiego, ale może jutro dokupię. Czy rożek będzie potrzebny od razu?
wow
Nie wiem, jak to jest z rożkiem, słyszałam, że niektóre szpitale wymagają...
Jeśli u mnie na SR o torbie do szpitala powiedzą na końcu, to ja będę się pakować gdzieś w 38tc
Stary 2011-06-21, 07:41   #3533
dorcia1465
Rozeznanie

Cześc babeczki.

Dania za wizytę.

kasiek cała przyjemność po mojej stronie.

madzik przekazałam Twoje ostrzeżenia tym starym miotłom i będa miały się na baczności.

dziś śniło mi się, że mojej Ewa została co prawda dziewczynką po porodzie, ale okazało się że siedzą tam w środku dwie. No kurde taki realistyczny sen, że dzis rano do męża mówię, że będzie miał razem 3 córeczki. On popatrzył na mnie i mówi że powinnam stanowczo wcześniej kłaść się spać, bo coś nie tak z moją kopułą

Ewunia:

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49cwa1dd033ibe.png

29.05.2010

Olgusia:

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69n4vy31f0.png
dorcia1465 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 07:42   #3534
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
To widzę, że Ty masz najwięcej formowanek Ja myślałam o opcji kieszonek i ew. SIO, ale na razie w dalszym ciągu zgłębiam temat i czekam na jakiś przypływ gotówki
A często pierzesz? Na jak długo taki zestaw Ci wystarcza?

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

wow
Nie wiem, jak to jest z rożkiem, słyszałam, że niektóre szpitale wymagają...
Jeśli u mnie na SR o torbie do szpitala powiedzą na końcu, to ja będę się pakować gdzieś w 38tc
Przeciętnie piorę co 2 dni nie używam tez tego wszystkiego na raz,bywa,ze np.zakładam małej tylko otulacz i wkład ,niektore kieszonki dopiero czekaja na swoja kolej,bo są zbyt duze.

U mnie rozek byl potrzebny od razu. Przed skurczami partymi kazali przygotowac męzowi ubranko dla dziecka i rozek wlasnie. I pozniej presonel wszytsko robił z dzieckiem w rozku, po kapieli tez zawijali w rożek.
Za to ja go w szpitalu w ogóle nie używałam
Mloda spała ze mną,okryta tylko tetrą albo cienkim kocykiem,jesli karmiłam na siedząco to tez bez rożka. Teraz czasem mi się przydaje po kąpieli. Wczoraj wykąpałam małą zupełnie sama,bez niczyjej asysty i jestem z siebie dumna jak diabli

Stary 2011-06-21, 09:08   #3535
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:

Zywotnośc wkładu ...czyli chłonność? czy ogolnie jak dlugo da sie uzywac jednego?
Ok to rozumiem. Ale te wkłady sie pierze więc pewnie tez ta chłonność ich stopniowo zmienia się bo się spieraja najzwyczajniej. Ale to nie tak, ze po 2 praniach już jest do wywalenia?? Zaczynam dumać nad kupieniem na próbę

Cytat:
Brawo za postęp. ale tempo to masz zabójcze Mam wrażenie że cie zaraz prześcignę w przygotowaniach U mnie na szczęście tak jak pisałam nie trzeba nic oprócz pieluch. A rożek dostałam wczoraj od kuzynki i muszę go sobie tylko wyprać. Powiem wam że warto byc jednym z młodszych członków rodziny.

Cytat:
Napisane przez dorcia1465 Pokaż wiadomość
Cześc babeczki.

Dania za wizytę.

kasiek cała przyjemność po mojej stronie.

madzik przekazałam Twoje ostrzeżenia tym starym miotłom i będa miały się na baczności.

dziś śniło mi się, że mojej Ewa została co prawda dziewczynką po porodzie, ale okazało się że siedzą tam w środku dwie. No kurde taki realistyczny sen, że dzis rano do męża mówię, że będzie miał razem 3 córeczki. On popatrzył na mnie i mówi że powinnam stanowczo wcześniej kłaść się spać, bo coś nie tak z moją kopułą
Mój zaznaczył że jak kolejna będzie dziewczyna to wykupuje karte wędkarską i wszystkie soboty giba do pracy żeby zarobić na podpaski dla nas wszystkich

Cytat:
P
Mloda spała ze mną,okryta tylko tetrą albo cienkim kocykiem,jesli karmiłam na siedząco to tez bez rożka. Teraz czasem mi się przydaje po kąpieli. Wczoraj wykąpałam małą zupełnie sama,bez niczyjej asysty i jestem z siebie dumna jak diabli

LUII kiedyś pytałaś jak mój tż może bać się dziecka po urodzeniu? Jemu chodzi o wygląd noworodka Mówi, że chce zobaczyć małą już czystą bo te mazie płodowe i krew to nie dla niego. A jak mu powiedziałam, że podczas porodu to różne rzeczy z kobiety wyciekają to stanowczo stwierdził że idę tam sama. No cóż nie każdy chce i musi a ja nie neguje tego zdania.

Zosia jest już z nami
Stary 2011-06-21, 09:22   #3536
Myysiaaa
Rozeznanie

dania super ze po wizycie jest o.ki
stokrotko fajnie ze wykapalas sama mala ja sie nie odwazylam co prawda myje ja czasem sama pod prysznicem ale kapieli w wanience nie probowalam

ja wlasnie wrocilam z bazarku musialam kupic stroj kapielowy w koncu skoro w pt wybieramy sie z Oliwka na basen udalo mi sie upolwac fany w paseczki biało śliwkowy
...
http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h5mjbp2r1.png
Myysiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 09:35   #3537
justa878
Zadomowienie

Pini kupiłam linoderm zielony. To jest linomag z dodatkiem wit. E i czegoś jeszcze. Służy właśnie do pielęgnacji pupy noworodka i na rozstępy. U mnie w aptece dałam 8,99, a rozstępy przynajmniej mi trochę zbielały. Na razie smaruję te górne - żeby zobaczyć efekt. I też nie polecam musteli - szkoda pieniędzy (p.s. mustela jest raczej nazwą francuską??)

karina robisz postępy jak już masz wszystko w jednym miejscu przygotowane Jak spakowałam 3 op. tych podpasek poporodowych i 1 pakiet podkładów na łóżko to mi większość torby zajęło

Dania fajnie, że na wizycie OK. Jak urodzisz za miesiąc to teoretycznie jeszcze przede mną dobrze, że ja i tak chcę się wepchać przed kariną

no i dziewczyny naprawdę szaleją na wątku mamuś lipcowo-sierpniowych. Za tydz. co poniektóre mają cesarki, bo się dziecko nie obróciło, także lista będzie się szybko skracała. A 7 kg to błąd

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 09:45   #3538
dorcia1465
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
Pini kupiłam linoderm zielony. To jest linomag z dodatkiem wit. E i czegoś jeszcze. Służy właśnie do pielęgnacji pupy noworodka i na rozstępy. U mnie w aptece dałam 8,99, a rozstępy przynajmniej mi trochę zbielały. Na razie smaruję te górne - żeby zobaczyć efekt. I też nie polecam musteli - szkoda pieniędzy (p.s. mustela jest raczej nazwą francuską??)

karina robisz postępy jak już masz wszystko w jednym miejscu przygotowane Jak spakowałam 3 op. tych podpasek poporodowych i 1 pakiet podkładów na łóżko to mi większość torby zajęło

Dania fajnie, że na wizycie OK. Jak urodzisz za miesiąc to teoretycznie jeszcze przede mną dobrze, że ja i tak chcę się wepchać przed kariną

no i dziewczyny naprawdę szaleją na wątku mamuś lipcowo-sierpniowych. Za tydz. co poniektóre mają cesarki, bo się dziecko nie obróciło, także lista będzie się szybko skracała. A 7 kg to błąd
Dobrze że u nas karina jest pierwsza Z jej zapałem i umiłowaniem pozycji lidera to ja do grudnia moge czekać

Ewunia:

29.05.2010

Olgusia:

Stary 2011-06-21, 09:47   #3539
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorcia1465 Pokaż wiadomość
Dobrze że u nas karina jest pierwsza Z jej zapałem i umiłowaniem pozycji lidera to ja do grudnia moge czekać
może tak źle nie będzie? W grudniu nie są fajne urodziny - lepiej w listopadzie. Ja mam 3 grudnia, 6 jest mikołaj i zazwyczaj jeden prezent dostawałam a koleżanka ma w wigilię i tak samo miała

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 09:50   #3540
dorcia1465
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
może tak źle nie będzie? W grudniu nie są fajne urodziny - lepiej w listopadzie. Ja mam 3 grudnia, 6 jest mikołaj i zazwyczaj jeden prezent dostawałam a koleżanka ma w wigilię i tak samo miała
A jak przeciągnę do 24.12 to i imieniny Ewa miałaby przy okazji.

Ewunia:

29.05.2010

Olgusia:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości