Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-20, 20:13   #151
danika
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
R
Za dużo myśli mi się kłębi- chyba chaotycznie piszę.
Czytanie teraz lepiej mi idzie.
przytulam

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

mucka, a ja sobie mieszkania bez firanek nie wyobrażam, jak dla mnie tworzą taki przytulny klimat
co do rodzinki to ale pomocni masz racje zamów na allegro bez proszenia się i już
ja z kolei nie lubie firanek, i nie mam na dole mam rolety zewnętrzne i żaluzje, a na górze takie materiałowe roletki. Do pokoiku małej też chcę taką roletkę kupić

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Ja wizytę będę miała pod koniec 27 tygodnia, więc napewno przed następną wizytą u gina będę miała usg. Denerwuje i smuci Mnie troszkę to że nie widzę dziecka na usg =/// jak poprosiłam faceta który to robi o pokazanie na ekranie, to powiedział że oni nie pokazują bo mają tak ustawiony sprzęt i że zobaczę na wydruku =///
dziewczyny chodzące na NFZ ja was podziwiam za cierpliwość....tylko 3 usg ... Ja nie mogę miesiąca wytrzymać, teraz 2 tyg nie widziałam małej i najchętniej juz bym podglądnęła

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Kiedyś obiecałam swój brzuchol, więc jeśli mi się udało go dobrze wstawić to będzie a jak nie to sorki ale jestem laikiem na tym wizażu i dopiero się uczę
super laseczka ze zgrabnym brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Po wizycie: szyjka zamknięta, długość bez zmian, ale delikatnie zmiękła - mam się nie przejmować jakoś bardzo, ale oszczędzać w miarę możliwości. Mały ułożony główką w dół i waży już 1600 gram - od terminu odbiega o tydzień do przodu czyli ciągle jestem sierpniówką Moja waga w miejscu, gin zadowolony, sypał komplementami, że mam ładny i całkiem spory brzuszek
no to cieszę się, ze wszystko ok jaki duży już twój synuś

nas położna na szkole rodzenia trochę dobiła. Mówiła o tych nowych standardach, że powinni dawać dziecko na 2 godziny po porodzie, że poród w wybranej pozycji i plan porodu powinno się napisać itp.
Okazuje się, ze tak jak myślałam - prawo sobie a szpitale sobie. I powiedziała, ze jedyny sposób żeby coś zmienić to pisać skargi do dyrektora, nfz, rzecznika praw pacjenta. no i chyba niestety ma rację
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 20:16   #152
mucka21
Rozeznanie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
No wiesz rodzina rodziną, ale może też mają swoje życie tym bardziej jak dziewczyna wraca z zarobku to pewnie faktycznie chciałaby odpocząć itp. Ja np. nie mam w ogóle rodziny blisko ( mama na studia z okolic lublina przyjechała a tato z gór, więc sami we wro jesteśmy), tż też nie ma ponieważ przyjechał tu na studia i został, więc też liczymy albo na siebie albo na moich rodziców i tyle, ale co zrobić, nie można całej nadziei w innych pokładać.
Mucka poszukaj na all tańszej wysyłki. Ja płacę za kuriera 15 zł a zamawiam na pewno więcej i ciężej, więc ty też pewnie znajdziesz taniej ( a na all bardzo często są okazje cenowe).
no właśnie to są najtańsze materace http://allegro.pl/materac-kokos-pian...666135296.html a przesyłka pocztą priorytetem (zawsze biorę tą opcję gdyby paczka zginęła) 19zł, a firma jest z Radomia - czyli w moim rodzinnym mieście. Co do kuzynki - nie wiem czy i tak nie będzie u tam w domu odwozić moją mamę
Cytat:
Kiedyś obiecałam swój brzuchol, więc jeśli mi się udało go dobrze wstawić to będzie a jak nie to sorki ale jestem laikiem na tym wizażu i dopiero się uczę
śliczny i fajne lusterko

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
http://www.mambaby.pl/mam-perfect-0-6.html ktoś coś slyszałm ot ych smoczkach? niby nowość ale może jakieś mamy albo znajome uzywały?
ciekawe smoczki, ale cena szkoda że ta strona na wizażu z oceną artykułów jeszcze się nie rozkręciła, miałybyśmy jakieś opinie
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Hello w nowym wątku

zaraziłam troszke córe, więc leży zakatarzona,gonie poczytać bajeczki do podusi.. jutro zaglądne wieczorkiem..(dzisiaj się lepiej coś czuje, mam nadzieje,że pomalutku przejdzie herbatkowo-parówkowymi sposobami)
trzymam kciuki żeby córcia wyzdrowiała

Cytat:
mucka21 ja pytałam A co sobie zrobiłaś w podniebienie?
mąż robił kotlety sojowe i je opanierował w rozdrobnionych płatkach kukurydzianych i jakoś sobie to podniebienie podrażniłam, ma nawet taką "krostkę" z ropą
Cytat:
Napisane przez Ahya Pokaż wiadomość
Hej Małgosiu , fajnie że kolejna osoba z okolic, a jak się zobaczymy na porodówce to jeszcze lepiej Chodzę do dr Sikory, na nfz a może w tym tygodniu wybiorę sie na szkołe rodzenia do starego szpitala. Tylko nie wiem czy wyrobię się, bo mam wizytę w środę. A usg będzie na początku lipca.

Martunia, ale kształtny brzuszek, bardzo ładnie wyglądasz i a propos fajna bluzka, sama na podobna poluję
Caroline, do mnie ostatnio wpadła koleżanka i zrobiła mi sesję z brzuszkiem. Będzie wisiało nad łóżeczkiem malutkiej - najpierw brzuś, potem dojdzie zdjęcie po porodzie i dalej fotki coraz starszej. Wszystko w wersji black and white
fajne takie fotki

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=101576
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=101575
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=101574
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=101573
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=101572
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=101571
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=101570

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

nie wiem czy dobrze dałam =)))
mam jeszcze sporo ciuszków, ale na razie nie robiłam zdjęć =)))
wózek obcykany z każdej strony, bo wysyłałam znajomej fotki i chciała dokładnie =)))
fajne zdjęcia (w końcu )

któraś pisała o zdjęciach maluszków (nie pamiętam, cotka?) ja mogę pokazać swoje z usg połówkowego, widać że dzidziuś będzie miał moją bródkę

chciałam jeszcze napisać o tej siostrze co nie przyjedzie nas prosić na wesele. No właśnie nie wiem co z nią zrobić wiadomo że nas zaprosi (chce mi dać zaproszenie jak będę w Radomiu - tylko że ja się tam nie wybieram) ale dziwnie się czuję że nie zaprosi mnie osobiście. Może to jakoś dziwnie zabrzmi- ale zrozumiałabym jakby kasy nie miała ale robią to wesele (cuda - wianki) jednocześnie remontują dom i mają na niespodziewane wydatki (ostatnio brama się im popsuła to kupili nową z jakimiś bajerami za kilka tys, robili podwieszany sufit i spadł cały - trudno, zrobili drugi). I dziwnie mi tak jechać na to wesele bez oficjalnego zaproszenia tym bardziej ze bywa nie daleko - co innego jakby musiała specjalnie jechać z Radomia do mnie te 100km). Zobaczymy... poszłabym sobie na wesele bo to chyba ostatnie jakie nam się szykuje
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 20:16   #153
19natka88
Zakorzenienie

Zapomniałam napisać, że bardzo sie cieszę, że wygrał mój tytuł

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Natka 1600gr? 30tc?? matuuuuuulu kiedy to zleciało????
gratuluję komplementów o udanej wizyty

pochwalę sie, że mamy już wózek i ostatnio w ciuchu byłam na polowaniu i dorwałam parę rzeczy, między innymi śpiworek za całe 12zł w stanie prawie nie wskazującym na używanie
Nie wiem kiedy Jaki wózek macie?

Cytat:
natka uwielbiam odliczanie dni do porodu pod Twoimi wypowiedziami, zawsze Mi to poprawia humorek, chociaż u Mnie ponad 100 dni jeszcze =)
Heh dzięki, mnie to jakoś przeraża narazie

miss.hot, Danika
Anuska kto wie, może go rajcują kobiety w ciąży

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 20:30   #154
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ale będzie relacji
oooo a to kto się jeszcze wtedy wybiera?

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
nas położna na szkole rodzenia trochę dobiła. Mówiła o tych nowych standardach, że powinni dawać dziecko na 2 godziny po porodzie, że poród w wybranej pozycji i plan porodu powinno się napisać itp.
Okazuje się, ze tak jak myślałam - prawo sobie a szpitale sobie. I powiedziała, ze jedyny sposób żeby coś zmienić to pisać skargi do dyrektora, nfz, rzecznika praw pacjenta. no i chyba niestety ma rację
ehhh niestety
ostatnio w Gazecie Wyborczej był dodatek "gdzie rodzić w Krk" i oczywiście każdy szpital się reklamuje tym, że działają wg nowych zasad, że mają system rooming-in, że poród w dowolnej pozycji itp.. a wystarczy poszukać w necie opinie jak jest naprawdę..

Cytat:
Nie wiem kiedy Jaki wózek macie?
Tako Jumper GT czarno-zielony. Odkupiłam od koleżanki po córci wrześniowej- używali tylko gondoli, reszta pachnie nowością heh Zadowolanam

aaa pamiętam w którejś części była mowa o wózkach i chyba Tusia i Cotka pisały o czarnych wózkach - wtedy byłam na nie, ale ostatnio widuję na spacerze właśnie taki cały czarny wózek i wygląda rewelacyjnie! Jakbym kupowała nowy to na pewno cały czarny. Ekstra wygląda

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 20:34   #155
mucka21
Rozeznanie

Mąż mnie położył na łóżku żeby się poprzytulać do brzuszka, potem wstał i mówi" "poczekaj, podniosę Cię!"
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 20:37   #156
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
mąż robił kotlety sojowe i je opanierował w rozdrobnionych płatkach kukurydzianych i jakoś sobie to podniebienie podrażniłam, ma nawet taką "krostkę" z ropą
Uu no to wierzę, że podniebienie ucierpiało
Co do wesela, to ja bym chyba nie poszła gdyby mnie ktoś osobiście nie zaprosił

Cytat:
Tako Jumper GT czarno-zielony. Odkupiłam od koleżanki po córci wrześniowej- używali tylko gondoli, reszta pachnie nowością heh Zadowolanam
Też mam Tako Jumpera ale X z niecierpliwością czekam na telefon ze sklepu, że jest do odebrania

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-20, 20:40   #157
DzastaW
Zadomowienie

mucka i jak wyszło podnoszenie? =)))

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 20:45   #158
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
[
A i powiedzcie mi czy 43 zł za 94 pieluchy z Pampersa to dużo czy mało?
wydaje mi się że raczej tanio - gdzie taka promocja?
na all znalazłam najtańsze za 49zł a najdroższe te same za 75zł (chyba komuś odbiło) ogólnie w necie ceny wysokie
gdzie znalazłaś promocję?

Cytat:
dziewczyny chodzące na NFZ ja was podziwiam za cierpliwość....tylko 3 usg ... Ja nie mogę miesiąca wytrzymać, teraz 2 tyg nie widziałam małej i najchętniej juz bym podglądnęła
ja mam wizytę co 4 tygodnie, usg miałam 3 ale to jeszcze nie koniec
tez bym często chciała oglądać, tylko nie wiem czy to takie zdrowe dla dzidzi
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 20:49   #159
agnieszka 0605
Zakorzenienie

maminki - u mnie z tym cukrem chyba nie jest aż tak źle po kolacji 1h 112 -> 2 kromki chleba z twarogiem i szczypiorkiem, świeży ogórek i pomidor

natka - brzuszki już duże to i rzucają się w oczy, a Ty że ładna mamusia to już wogóle

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 20:49   #160
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
wydaje mi się że raczej tanio - gdzie taka promocja?
na all znalazłam najtańsze za 49zł a najdroższe te same za 75zł (chyba komuś odbiło) ogólnie w necie ceny wysokie
gdzie znalazłaś promocję?

ja mam wizytę co 4 tygodnie, usg miałam 3 ale to jeszcze nie koniec
tez bym często chciała oglądać, tylko nie wiem czy to takie zdrowe dla dzidzi

To nawet nie była promocja ale normalna cena w Auchanie w Mikołowie

Agnieszka wynik elegancki Ważne żeby nie być głodnym, bo to gorsze niż podwyższony cukier
Apropo brzuszków to musiałabym znowu zdjęcie sobie zrobić i pomiary

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-06-20 o 20:52
Stary 2011-06-20, 20:50   #161
DzastaW
Zadomowienie

A Ja zmykam do łóżeczka z jakąś książką =)
życzę Wam miłej nocki =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 20:52   #162
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
[

ciekawe jak się sprawdzają w realu

a jakie imię dla małej? i czemu ponoć - czyżby możliwe były jakieś zmiany??

Dzasta -
a który Ty masz tc?
Imię - no właśnie nie wiem póki co miała być Hania ale szwagierka mi podkradła imię i mam duży problem bo chciałam Hanulkę a tak to może Zuzia - chyba będę wiedziała dopiero jak się urodzi. A czemu ponoć? Kuzynka do dnia porodu miała mieć Olka a urodziła się Ola

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 20:54   #163
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
To nawet nie była promocja ale normalna cena w Auchanie w Mikołowie
własnie znalazłam w gazetce - obniżka z 55zł - chyba jutro kupię
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 20:56   #164
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Agnieszka wynik elegancki Ważne żeby nie być głodnym, bo to gorsze niż podwyższony cukier
Apropo brzuszków to musiałabym znowu zdjęcie sobie zrobić i pomiary
1. nie głoduje się właśnie i jestem w szoku fakt, że odstawiłam cukier i słodycze do zera i do każdego dania dużo warzyw. Zobaczymy co będzie dalej, żeby nie przechwalić
I jak wymiary???? I zdjęcie

Stary 2011-06-20, 20:57   #165
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam Tako Jumpera ale X z niecierpliwością czekam na telefon ze sklepu, że jest do odebrania
ooo to super stwierdziłam, że ten wózek ma wszystko to co chcę, a że się trafiła okazja to żal nie skorzystać
jak przywieźliśmy do siebie ten wózek to mąż chciał psa zapakować, żeby sprawdzić jak się nim jeździ po chodnikach

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
Mąż mnie położył na łóżku żeby się poprzytulać do brzuszka, potem wstał i mówi" "poczekaj, podniosę Cię!"
taaaa skądś to znam podnoszenie z łóżka bez pomocy zajmuje mi około 2-3min..seryjnie ja nie wiem co będzie dalej

Mućka ta Hańcza z opisu wakacyjnego to ta z Mazur czy ze świętokrzyskiego?

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 20:57   #166
danika
Zakorzenienie

Cytat:
maminki - u mnie z tym cukrem chyba nie jest aż tak źle po kolacji 1h 112 -> 2 kromki chleba z twarogiem i szczypiorkiem, świeży ogórek i pomidor

natka - brzuszki już duże to i rzucają się w oczy, a Ty że ładna mamusia to już wogóle
Aguś no to super cieszę się ja dzis po obiadku mialam 97, po kolacji 104...tylko te śniadania zakichane ale po 2 jedn insuliny jest super
Stary 2011-06-20, 20:58   #167
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Imię - no właśnie nie wiem póki co miała być Hania ale szwagierka mi podkradła imię i mam duży problem bo chciałam Hanulkę a tak to może Zuzia - chyba będę wiedziała dopiero jak się urodzi. A czemu ponoć? Kuzynka do dnia porodu miała mieć Olka a urodziła się Ola
Hehe a mi dzisiaj chodziło po głowie dopytać się gina czy aby na pewno płeć się nie zmieniła i żeby nie było przypadkiem Michaliny

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
własnie znalazłam w gazetce - obniżka z 55zł - chyba jutro kupię
Oo to w środę ja też się zaopatrzę chociaż w 1 pakę

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-20, 20:58   #168
Patiisia
Wtajemniczenie

Hej Chciałam się zameldować w nowej części wątku Hihi widzę że tempo niezłe (jak zwykle zresztą), już 6 stron
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 21:01   #169
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Hania ale Zuzia też słodko a szwagierka kiedy rodzi? Czy urodziła? I czemu podkradła paskuda nieładnie!!!
z Olkiem-Olą ciekawa sprawa a dawno temu kuzynka rodziła? Może jakieś kiepski sprzęt albo oko miał lekarz

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Aguś no to super cieszę się ja dzis po obiadku mialam 97, po kolacji 104...tylko te śniadania zakichane ale po 2 jedn insuliny jest super
a ile miałaś po śniadaniach, że dostałaś insulinę?

Stary 2011-06-20, 21:05   #170
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
1. nie głoduje się właśnie i jestem w szoku fakt, że odstawiłam cukier i słodycze do zera i do każdego dania dużo warzyw. Zobaczymy co będzie dalej, żeby nie przechwalić
I jak wymiary???? I zdjęcie
Będę szczera: przyjdzie kryzys Jak ci się zachce pączka tak jak mi ostatnio
Zdjęcia brak bo baterie padły, ale jutro obowiązkowo musi być. A brzucho w obwodzie 96 cm

Cytat:
ooo to super stwierdziłam, że ten wózek ma wszystko to co chcę, a że się trafiła okazja to żal nie skorzystać
jak przywieźliśmy do siebie ten wózek to mąż chciał psa zapakować, żeby sprawdzić jak się nim jeździ po chodnikach
My też kupiliśmy troszkę taniej niż normalna cena ale nowy ze sklepu właśnie Ja się już nie mogę doczekać spacerów

Cytat:
Ja dzisiaj miałam dzień idealnych wyników Nawet po śniadaniu było ok

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-20, 21:06   #171
danika
Zakorzenienie

Cytat:

a ile miałaś po śniadaniach, że dostałaś insulinę?
na początku po 150 nawet, ale to po mleku do kawy było potem poradziła mi diabetolog żeby zjeść dopiero w godzinę po wstaniu - efekt marny bo poniżej 130 udało mi sie zejsc tylko raz, ale głodna byłam. Stwierdziłam, ze nie bede walczyć - coś jeść muszę,żeby małej nie zagłodzić i wzielam tą insulinę.

A imię HAnia też nam się strasznie podoba, ale siostra TZ jest Ania i trochę by się chyba mieszało więc będzie chyba Ula
Stary 2011-06-20, 21:11   #172
pestka78
Rozeznanie

Melduje sie w nowej czesci i pozdrawiam.
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 21:13   #173
danika
Zakorzenienie

idę spać dobranoc
Stary 2011-06-20, 21:14   #174
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
aaa, no co ty u mnie już kilka razy ginka pokazaływała piśka Filipa ( na prośbę tż ) i wydaje mi się że raczej już się nie wchłonie i nawet dobrze ponieważ a) już się przyzwyczaiłam do tego że będzie to synuś i się tym mega cieszę b) Jagoda by na pewno nie była zadowolona z bucików i tonacji kolorystycznej wszystkich śpiochów, bodziaków itp a poza tym tż się nie zgodzi na Jagodę a Filipina odpada haha

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-06-20 o 21:16
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 21:18   #175
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

i wszystko się zgadza Aga bo jak masz 27 tc i 4 dni to według lekarzy jesteś w 27 tygodniu nie w 28. Ginkowie liczą pełne skonczone tygodnie. Dlatego ja jestem w 26 a tydzien po Tobie
No właśnie od kilku dni zapominałam się Was spytać jak liczycie tc . Ja liczę skończone tygodnie, a nie te zaczęte i z Twojego postu wynika, że lekarze też tak robią.
I czy 27 tydzień to jest już III trymestr czy ostatni tydzień II??
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 21:19   #176
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Będę szczera: przyjdzie kryzys Jak ci się zachce pączka tak jak mi ostatnio
j miałam dzień idealnych wyników Nawet po śniadaniu było ok
pączków nie lubie, ale u mnie kryzys będzie przez czekoladę, nutelle i ciastka :pro si: a jadłaś/skusiłaś się na coś słodkiego podczas diety??
a za wyniki czyli poniżej 120?

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-06-20 o 21:22
Stary 2011-06-20, 21:21   #177
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
No właśnie od kilku dni zapominałam się Was spytać jak liczycie tc . Ja liczę skończone tygodnie, a nie te zaczęte i z Twojego postu wynika, że lekarze też tak robią.
I czy 27 tydzień to jest już III trymestr czy ostatni tydzień II??
Ja od wtorku będę mówiła, że jestem w 29 tygodniu w końcu 28 skończę i zacznę 29 i w nim będę, ale nie wiem czy to dobre rozumowanie

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 21:23   #178
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka wieczorowo
Cytat:
Napisane przez Ahya Pokaż wiadomość
Martusia, wyprawka sie pomału przygotowuje. Póki co zbieramy dary od rodziny i znajomych, mamy wózek, fotelik, krzesełko do karmienia, leżaczek, trochę ciuszków. Mama chrzestna Emi już szaleje, więc od niej też sporo prezentów będzie, m.in. kocyki, butelki, ubranka. Poluję na łóżeczko - mam już wybrane, czekam aż będzie dostępny kolor.

Aga, tak to pierwszy maluszek, ani wyczekany ani niespodzianka, bo od ślubu w żaden sposób nie zabezpieczaliśmy się, więc wiedziałam że prędzej czy później nasza rodzinka się powiększy. Fakt faktem czekaliśmy 2,5 roku na malutką. Termin mam na 4 września, rodzę w Świdniku
to super, że już tyle rzeczy kupione i rodzinka szaleje
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

idę się pakować dziewczyny, do czwartku jestem u szwagierki, potem w piątek jadę do wa-wy, w sobotę mecz (o ile nie będzie tych skurczy paskudnych tfu tfu). Będzie mnie mniej więc uprzedzam nie martwić się
to trzymam kciuki kochana, żeby skurcze się nie powtarzałyi udanego pobytu u szwagierki
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
lulla- staram się czytać, ale nie mam veny by pisać. Tak jak pisała lau- siedzę i czekam na kolejne bad. notując ruchy małego.
Raz jest ze mną ok, raz czarna rozpacz
Strasznie się boję przyszłego tyg. No i się właśnie poryczałam...
Archinta trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Mamuśki mam w sobotę ślub mojego teścia i za cholerkę nie wiem w co się ubrać ide zaraz na poszukiwania w szafie, ale marnie to widzę
a jeszcze w środę zakończenie roku w zerówce i też nędza w garderobie, w żadną spódnicę się nie wbije a kiecki też odpowiedniej raczej nie mam i weź tu coś wymyśl
no to same imprezy Cię czekają, a może jakieś leginsy i elegancka tunika?

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 21:25   #179
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja od wtorku będę mówiła, że jestem w 29 tygodniu w końcu 28 skończę i zacznę 29 i w nim będę, ale nie wiem czy to dobre rozumowanie
ja też tak mówię/liczę - tzn. liczymy tc zaczęte
a lausanne i spray skończone czyli jak mają np. 25tc i 3dni to są w 25 tc

Stary 2011-06-20, 21:28   #180
cotynato
Zakorzenienie

Weźcie coś zróbcie bo ja oszaleję jak nic.
W grudiu wzięliśmy psa, czyli ma ok 6-7 miesięcy, mały jeszcze nawet, ale kurde jaki on jest durny. Już pominę to, że to nie pierwszy pies mojej mamy ( pierwszy jeżeli chodzi o płeć męską) i z żadnym w życeiu nie miała problemów a ten.. wychowywany jak reszta, wariat i głupek. Wiadomo, nosi kapcie, buty, rozrywa co się da na strzępy, wyciąga chusteczki z kubła i je rozdrabnia na maczek, co spadnie na ziemie to ciągnie zaraz do swojego kącika. A teraz? Przyszła ostatnio moja koleżanka a ten tak się uradował że jej całe spodenki usiurał w tych skokach radości !! No błagam, co za wstyd . Albo spacery. Wychodzi co godzinę czasem i jak by nie było to siądzie i naleje w windzie , ostatnio go też głaszczę w ubikacji a ten nagle sobie kucnął i siura. No weźcie mi powiedźcie co z nim zrobić, jak go oduczyć bo ja go przez balkon wywalę za chwilę

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
ja też tak mówię/liczę - tzn. liczymy tc zaczęte
a lausanne i spray skończone czyli jak mają np. 25tc i 3dni to są w 25 tc
W sumie to i tak w większości chyba na forum się nadaje bo ludzie jak pytają to nie obchodzą ich tygodnie, ale miesiące
Ja sama się jakoś lepiej czuję jak liczba jest większa więc szkoda by mi było liczyć na skończonych

Wymianka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości