![]() |
#211 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uświadomione kobiety
Ja mam jeszcze gorsze ślady niż Lilith36. Ale mi ślady zostawia wszystko. 75 też a noszę 60-65. I schodzi dość długo.
![]() |
#212 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
mam wrazenie, ze dosc nisko - za nisko - pod piersiami Ci sie fiszbiny odcisnely, rozumiem, ze wyzej nie moglas zalozyc tego stanika? EDIT jesli slady znikaja po jakims niedlugim czasie, to praktycznie wszystko winno byc w porzadku. to tak jak ze sladami po skarpetkach ![]()
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2011-06-13 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Noszę uświadomione staniki od ponad 2 lat (przy wymiarach 70/90 przeszłam z triumphowych spłaszczaczy-minimizerów 75d - na brytyjczyki 30f/polskie 65g). I owszem, większość moich staników po całym dniu noszenia zostawia mi podobne ślady. Ale te ślady nie są trwałe, znikają jakis czas po zdjęciu stanika (nie wiem dokładnie, czy po godzinie czy dwóch, nie zwróciłam nigdy na to uwagi). Natomiast komfort, jaki czuję podczas noszenia odpowiednio ścisłych i trzymających się na miejscu staników, w pełni wynagradza mi niewygodę ściskania czy śladów (szczerze mówiąc, nawet już tego ściskania nie czuję, przyzwyczaiłam się).
Lilith, nie wiem za bardzo, jak przy wymiarach 69/78 wyszedł ci rozmiar 65C (przy obwodzie 65 miseczka C to 82cm, może się źle zmierzyłaś?). Zauważyłam, że na zdjęciach masz na sobie usztywniany stanik bez pasa obwodowego, czyli przód stanika trzyma się bezpośrednio na fiszbinach - może dlatego właśnie te fiszbiny tak ci się wbijają w ciało? Osobiście miałam podobne doświadczenia z tym typem staników, fiszbiny dość boleśnie ściskały mi żebra. Dlatego teraz noszę tylko staniki podszyte pasem obwodowym. Może to Ci w czymś pomoże 8)
![]() |
#214 |
Konto usunięte
|
Kurcze... ale na plecach to mi się nic tak nie odcisnęło. Wam na plecach tak się odciskają?
Dziwne jest też to, że z przodu widać kilka śladów, pewnie przez to, że się podciąga. Ogólnie to wydaje mi się, że dziewczyny mają rację- zły rozmiar, zły krój, zły 'styl' (czyli miseczki kończą stanik a nie ma obwodu niżej). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Rozeznanie
|
Dopiero na zdjęciach widzę, że faktycznie te fiszbiny są za nisko. Wydawało mi się, że dobrze go założyłam, przynajmniej starałam się, zgodnie z 'zasadami'. Może sam się zsunął.
Mam drugi, 'uświadomiony' biustonosz z pasem, i odciska mi podobne ślady. Jeśli chcecie, to mogę wrzucić w nim zdjęcia jutro. Zły rozmiar, krój... Bardzo możliwe, że zwyczajnie wciśnięto mi niewłaściwy biustonosz tylko dlatego, że byłam nieuświadomiona... I dlatego, że był dosyć drogi, a ja oczywiscie byłam zupełnie zielona w temacie (do sklepu przyszłam w 'standardowym' 70A...) to dałam sobie go wcisnąć. Już sama nie wiem czy dobrze się mierzę i nie mam już pojęcia jaki jest mój rozmiar. Na wydechu pod biustem jest 68 (baardzo mocno ściśnięte) a w biuście na wdechu, najluźniej, 78-9 cm.
Edytowane przez Lilith36 Czas edycji: 2011-06-13 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Szef ds. Wymianek
|
Lilith, jesli sie "zsunal", to chyba swiadczyloby, ze za waski obwod jest, stad szuka on wezszego miejsca, ktore jest nizej niz bezposrednio pod biustem.
a ile masz na luzno pod biustem? EDIT w ogole, nie myslalas, zeby zajrzec na watek z mojego linka? ![]()
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że to zły model, po prostu się nie dopasowaliście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Rozeznanie
|
Luźno pod biustem i na wdechu mam 71.
Też mi się wydaje, że to po prostu zły model. Teraz przynajmniej orientacyjnie wiem czego szukać - pasa pod biustem, oraz szeroko rozstawionych, płytkich miseczek. Albo model, który będzie je do siebie zbliżał. Do wątku z Twojego linka siarko zaglądałam, i jestem w trakcie brnięcia przez tą całą epopeję ![]()
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Ale po co zaniżać obwód aż o 10 cm? Przesada w drugą stronę też nie jest dobra, ja na początku przy moich 70 pod biustem wbijałam sie w 6otki i cierpiałam wg idei, że "im ciaśniej, tym lepiej!" Fiszbiny były za bardzo naciągnięte, co deformowało miski i całość była niewygodna i pospłaszczana. Jak się przesiadłam na 65tki - od razu lepiej.
Moim zdaniem nie musisz, a wręcz nie powinnas zaniżać obwodu bardziej niż o 5cm, tym bardziej, że biust masz niewielki i nie potrzebujesz strasznego ściskania, żeby go utrzymać na miejscu 8)
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
Biust niewielki, a i szczupła jestem bardzo
![]()
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem już, ile sklepów obleciałam w poszukiwaniu stanika w rozmiarze 65E :/ W końcu znalazłam, w Venezianie
![]() Tragedia z tymi stanikami, jak to możliwe, że producenci nie zauważają, że standardowa Polka wcale nie nosi 75B? Polecam też artykuł z Wysokich Obcasów EXTRA o stanikach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Lilith, a czytałaś o kształtach biustów [stożkowe, kroplowe, kulowe]? mi to bardzo pomogło nakierować swoje poszukiwania na coś z sensem [jestem stożkiem i wszystkie plandże robią mi krzywdę :P]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Rozeznanie
|
Monius, nie czytałam. Aż wstyd mi się przyznać. Ale niestety. Jak zobaczyłam cały ten ogrom informacji, zaczęłam oczywiscie czytać, i wciagnęło mnie to na dłuższy czas, ale później miałam wrażenie, że zgłupiałam jeszcze bardziej i już kompletnie nie wiem co jest dla mnie najlepsze. Dlatego chciałam pójść na łatwiznę, i pozwolić komuś dobrać biustonosz, ale jak widzę te wszystkie pseudo brafitterki są nastawione tylko na zysk, a nie na dobro mojego biustu. Przyznam szczerze, że nie chciało mi się zagłębiać w lektury tych wszystkich stron i blogów, bo informacji jest naprawdę multum, ale widze, że chyba jednak będę musiała sporo doczytać. A tego właśnie wolałam uniknąć, bo niespecjalnie mam na to czas, a nie znalazłam jednego kompendium, które w zwięzły i rzeczowy sposób opisało najważniejsze rzeczy, na które trzeba zwrócić uwagę dobierając biustonosz.
![]() |
#224 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Szef ds. Wymianek
|
http://balkonetka.pl/forum/czy-nosze...ztaty-piersi/1
moze to sie przyda ![]()
![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
tak ogólnie i w skrócie http://smallcup.blox.pl/2011/03/Bius...le-i-kule.html
a o stożkach i ich problemach z dopasowaniem dużo jest tu: http://www.biuperfekcja.pl/search/la...hiperboloidach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
Hehehe
![]() Przytocze Wam pewna sytuacje ktorej bylam swiadkiem i zwalila mnie z nog. W roli glownej 2 kobiety A i B, miejsce akcji kolejka w H&M do przymierzalni damskich ktore ulokowane sa przy dziale z bielizna. Pani A dosc hojnie obdarzona przez nature miala przymierzyc staniki jeden model ale.. Kolezanka B pyta ja jaki nosi rozmiar a kolezanka A ze oslawione 75B. I dodala, ze w reku trzyma jeszcze 70C i 85 B. Jak to bywa w okresie wyprzedazy balagan w sklepie wiec biustonosze na podlodze sie walaly. Wtem pani B krzyczy to pani A. -AAAnnnia (hipotetycznie)!!!! Tu jest jeszcze 70 A!!! (i podnosi 70 A z ziemii) Na co pani A odparla: to daj tez przymierze moze bedzie dobry. I tym spodobem pani A z nareczem stanikow dumna z siebie wparowala do przymierzalni ![]() Gdzie tu swiadomosc jak sie bierze 5 stanikow w odmiennych rozmiarach... Kurde i tu heroizm bo ja ze wzgledu na nietypowa budowe ciala tez nie wiem jaki mam rozmiar i najgorsze ze nie wiem jak to sprawdzic i co z tym zrobic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
a ja już mam 7 dobrze dobranych biustonoszy
![]() ![]() edit; ale siara ![]() Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2011-06-19 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Doliczyłam się 35... Uzależnienie?
Ale idealne z tego są 23, a na codzień noszę ok. 10 z nich - miękkie, kolorowe balkonetki 8)
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
O mamo, to ja ze swoimi pięcioma wypadam z rankingu.... trzeba coś zamówić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Rozeznanie
|
35?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Kurde dziewczyny, a jak zamawiacie biustonosz przez neta, to nie boicie się, że nie będzie pasował?
Bo ja np. byłam ostatnio w sklepie, zmierzyłam chyba z 8 biustonoszy, wszystkie w moim rozmiarze, 70F, ale żaden mi nie pasował. Jeden za bardzo mi spłaszczał biust, inny robił biust trójkątno-spiczasty, kolejny za bardzo rozsuwał mi piersi na boki, a jeszcze jeden okazał się w ogóle za duży w miseczce. Zamówiłabym sobie coś przez neta, bo cierpię na ogromny niedosyt dobrze dobranych biustonoszy, ale boję się, że właśnie zamówię i będzie z nim coś nie tak - rozmiar będzie ok, ale będzie mi spłaszczał, czy coś tam.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Konto usunięte
|
Ja się boję. Dlatego mam używane z allegro, za plus minus 15pln
![]() Usiłowałam też pójść do stacjonarnego, pomierzyć, spisać model i kupić na allegro ale niestety stacjonarny obok mnie to jakaś porażka była ![]() ![]() Ale znam dziewczyny, które znają już swoje piersi wiedzą jakie kroje, marki, modele i prawie w ciemno mogą zamawiać. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2011-06-21 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Kurde, tylko żeby zamówić te 4 biustonosze np. to muszę mieć prawie 5 stów żeby im przelać, a to już sporo. Wiem, że mi oddadza jakby co, ale jednak przelać trzeba.
A tak btw, to może któraś z Wizażanek z Krakowa zna jakiś dobry sklep z biustonoszami u nas? ![]() Do tej pory jedyne dobre biustonosze, jakie kupiłam, kupiłam w Le Chanson (jest w Bonarce i w Galerii Krakowskiej). W Galerii Krakowskiej byłam ostatnio i babeczka miała jedynie 2 modele w moim rozmiarze, na dodatek koszmarnie paskudne, więc nawet nie mierzyłam. W Bonarce większy wybór, ale tak jak mówię - zmierzyłam z 8 i nic nie kupiłam. Wiem, że jeszcze w Galerii Kazimierz jest sklep i mają rozmiarówkę od 60A do chyba 90K, ale też jakoś nigdy mi tam nic nie podeszło, na dodatek jest dość drogo. Mamy jakiś inny 'ogarnięty' sklep u nas? ![]() Marzy mi się jakiś ładny kolorowy biustonosz, zachwycają mnie te, które oglądam w necie ![]() A do tej pory jedyne dobre, jakie udało mi się kupić to białe i czarne. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Wtajemniczenie
|
W Krakowie jest:
Brafitteria na Krakowskiej 5 Intimo4you na Dietla 50 doBRAna na Powstańców Wielkopolskich 18 MamBra na Sławkowskiej 16 Marcille na Długiej 18 Adore na Al.Pokoju 24 Jest w czym wybierać.
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Właśnie sobie znalazłam te adresy
![]() ![]() Także w przyszłym tygodniu wybieram się po zakup czegoś fajnego ![]() Jeszcze na Stojałowskiego jest sklep, to tam podjadę, bo mają dość fajne ceny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
Ja na polowanie na staniki wybiorę się ze ściągą jaki biustonosz jak się zachowuje. Bo niektóre są bardziej rozciągliwe i można kupić mniejszy obwód bo za chwilę będzie wisieć a nie trzymać cycki itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.