Uświadomione kobiety - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-13, 20:25   #211
Ninquelote
Wtajemniczenie

Dot.: Uświadomione kobiety

Ja mam jeszcze gorsze ślady niż Lilith36. Ale mi ślady zostawia wszystko. 75 też a noszę 60-65. I schodzi dość długo.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-13, 20:26   #212
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Lilith36 Pokaż wiadomość
*Jak widać na zdjęciach, chudzinka ze mnie... Widać nawet żebra. Może jestem za szczupła na tak ciasne biustonosze?
To są zdjęcia po 2 godzinnym noszeniu 70C, zmniejszonego w obwodzie (a mam go już naprawdę baaardzo długo, i praktycznie wcale się nie rozciągnął. Chociaż na początku wżynał mi się w ciało dużo bardziej, prawie zgniatał mi żebra...) Przypomnę swoje wymiary: 68-9 cm pod, 79cm z biuście.
ja miewam gorsze slady po straplessie Mlecznym^^

mam wrazenie, ze dosc nisko - za nisko - pod piersiami Ci sie fiszbiny odcisnely, rozumiem, ze wyzej nie moglas zalozyc tego stanika?

EDIT jesli slady znikaja po jakims niedlugim czasie, to praktycznie wszystko winno byc w porzadku. to tak jak ze sladami po skarpetkach

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2011-06-13 o 20:28
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-13, 20:27   #213
maimeri
Raczkowanie

Noszę uświadomione staniki od ponad 2 lat (przy wymiarach 70/90 przeszłam z triumphowych spłaszczaczy-minimizerów 75d - na brytyjczyki 30f/polskie 65g). I owszem, większość moich staników po całym dniu noszenia zostawia mi podobne ślady. Ale te ślady nie są trwałe, znikają jakis czas po zdjęciu stanika (nie wiem dokładnie, czy po godzinie czy dwóch, nie zwróciłam nigdy na to uwagi). Natomiast komfort, jaki czuję podczas noszenia odpowiednio ścisłych i trzymających się na miejscu staników, w pełni wynagradza mi niewygodę ściskania czy śladów (szczerze mówiąc, nawet już tego ściskania nie czuję, przyzwyczaiłam się).
Lilith, nie wiem za bardzo, jak przy wymiarach 69/78 wyszedł ci rozmiar 65C (przy obwodzie 65 miseczka C to 82cm, może się źle zmierzyłaś?). Zauważyłam, że na zdjęciach masz na sobie usztywniany stanik bez pasa obwodowego, czyli przód stanika trzyma się bezpośrednio na fiszbinach - może dlatego właśnie te fiszbiny tak ci się wbijają w ciało? Osobiście miałam podobne doświadczenia z tym typem staników, fiszbiny dość boleśnie ściskały mi żebra. Dlatego teraz noszę tylko staniki podszyte pasem obwodowym. Może to Ci w czymś pomoże 8)
Stary 2011-06-13, 21:20   #214
201604190949
Konto usunięte

Kurcze... ale na plecach to mi się nic tak nie odcisnęło. Wam na plecach tak się odciskają?
Dziwne jest też to, że z przodu widać kilka śladów, pewnie przez to, że się podciąga.

Ogólnie to wydaje mi się, że dziewczyny mają rację- zły rozmiar, zły krój, zły 'styl' (czyli miseczki kończą stanik a nie ma obwodu niżej).
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-13, 21:37   #215
Lilith36
Rozeznanie

Dopiero na zdjęciach widzę, że faktycznie te fiszbiny są za nisko. Wydawało mi się, że dobrze go założyłam, przynajmniej starałam się, zgodnie z 'zasadami'. Może sam się zsunął.
Mam drugi, 'uświadomiony' biustonosz z pasem, i odciska mi podobne ślady. Jeśli chcecie, to mogę wrzucić w nim zdjęcia jutro.
Zły rozmiar, krój... Bardzo możliwe, że zwyczajnie wciśnięto mi niewłaściwy biustonosz tylko dlatego, że byłam nieuświadomiona... I dlatego, że był dosyć drogi, a ja oczywiscie byłam zupełnie zielona w temacie (do sklepu przyszłam w 'standardowym' 70A...) to dałam sobie go wcisnąć.
Już sama nie wiem czy dobrze się mierzę i nie mam już pojęcia jaki jest mój rozmiar. Na wydechu pod biustem jest 68 (baardzo mocno ściśnięte) a w biuście na wdechu, najluźniej, 78-9 cm.

Edytowane przez Lilith36
Czas edycji: 2011-06-13 o 21:38
Lilith36 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-13, 21:46   #216
siarka40
Szef ds. Wymianek

Lilith, jesli sie "zsunal", to chyba swiadczyloby, ze za waski obwod jest, stad szuka on wezszego miejsca, ktore jest nizej niz bezposrednio pod biustem.

a ile masz na luzno pod biustem?

EDIT w ogole, nie myslalas, zeby zajrzec na watek z mojego linka?
Stary 2011-06-13, 21:48   #217
muszynianka
Zakorzenienie

Wydaje mi się że to zły model, po prostu się nie dopasowaliście.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-14, 10:00   #218
Lilith36
Rozeznanie

Luźno pod biustem i na wdechu mam 71.
Też mi się wydaje, że to po prostu zły model. Teraz przynajmniej orientacyjnie wiem czego szukać - pasa pod biustem, oraz szeroko rozstawionych, płytkich miseczek. Albo model, który będzie je do siebie zbliżał.
Do wątku z Twojego linka siarko zaglądałam, i jestem w trakcie brnięcia przez tą całą epopeję (wstęp oczywiście). A z kalkulatora tam podanego wyszło mi 60C.

Stary 2011-06-14, 14:00   #219
maimeri
Raczkowanie

Ale po co zaniżać obwód aż o 10 cm? Przesada w drugą stronę też nie jest dobra, ja na początku przy moich 70 pod biustem wbijałam sie w 6otki i cierpiałam wg idei, że "im ciaśniej, tym lepiej!" Fiszbiny były za bardzo naciągnięte, co deformowało miski i całość była niewygodna i pospłaszczana. Jak się przesiadłam na 65tki - od razu lepiej.
Moim zdaniem nie musisz, a wręcz nie powinnas zaniżać obwodu bardziej niż o 5cm, tym bardziej, że biust masz niewielki i nie potrzebujesz strasznego ściskania, żeby go utrzymać na miejscu 8)
Stary 2011-06-14, 14:36   #220
Lilith36
Rozeznanie

Biust niewielki, a i szczupła jestem bardzo Więc faktycznie, chyba nie ma sensu wbijać się w 60, żeby potem wżynał mi się w moje wystające żebra. Będę szukać 65C. I szukać fasonu, który najbardziej mi odpowiada. Dziękuję za wszystkie wskazówki.

Stary 2011-06-19, 13:44   #221
_vixen_
Zakorzenienie

Ja nie wiem już, ile sklepów obleciałam w poszukiwaniu stanika w rozmiarze 65E :/ W końcu znalazłam, w Venezianie
Tragedia z tymi stanikami, jak to możliwe, że producenci nie zauważają, że standardowa Polka wcale nie nosi 75B?

Polecam też artykuł z Wysokich Obcasów EXTRA o stanikach
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-19, 14:40   #222
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith36 Pokaż wiadomość
Biust niewielki, a i szczupła jestem bardzo Więc faktycznie, chyba nie ma sensu wbijać się w 60, żeby potem wżynał mi się w moje wystające żebra. Będę szukać 65C. I szukać fasonu, który najbardziej mi odpowiada. Dziękuję za wszystkie wskazówki.
Lilith, a czytałaś o kształtach biustów [stożkowe, kroplowe, kulowe]? mi to bardzo pomogło nakierować swoje poszukiwania na coś z sensem [jestem stożkiem i wszystkie plandże robią mi krzywdę :P]
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-19, 18:26   #223
Lilith36
Rozeznanie

Monius, nie czytałam. Aż wstyd mi się przyznać. Ale niestety. Jak zobaczyłam cały ten ogrom informacji, zaczęłam oczywiscie czytać, i wciagnęło mnie to na dłuższy czas, ale później miałam wrażenie, że zgłupiałam jeszcze bardziej i już kompletnie nie wiem co jest dla mnie najlepsze. Dlatego chciałam pójść na łatwiznę, i pozwolić komuś dobrać biustonosz, ale jak widzę te wszystkie pseudo brafitterki są nastawione tylko na zysk, a nie na dobro mojego biustu. Przyznam szczerze, że nie chciało mi się zagłębiać w lektury tych wszystkich stron i blogów, bo informacji jest naprawdę multum, ale widze, że chyba jednak będę musiała sporo doczytać. A tego właśnie wolałam uniknąć, bo niespecjalnie mam na to czas, a nie znalazłam jednego kompendium, które w zwięzły i rzeczowy sposób opisało najważniejsze rzeczy, na które trzeba zwrócić uwagę dobierając biustonosz.

Stary 2011-06-19, 18:28   #224
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
Lilith, a czytałaś o kształtach biustów [stożkowe, kroplowe, kulowe]? mi to bardzo pomogło nakierować swoje poszukiwania na coś z sensem [jestem stożkiem i wszystkie plandże robią mi krzywdę :P]
Masz jakiś link na ten temat? Chętnie przeczytam
Stary 2011-06-19, 19:22   #225
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Masz jakiś link na ten temat? Chętnie przeczytam
http://balkonetka.pl/forum/czy-nosze...ztaty-piersi/1
moze to sie przyda
Stary 2011-06-19, 19:53   #226
monius9
Zakorzenienie

tak ogólnie i w skrócie http://smallcup.blox.pl/2011/03/Bius...le-i-kule.html

a o stożkach i ich problemach z dopasowaniem dużo jest tu: http://www.biuperfekcja.pl/search/la...hiperboloidach
Stary 2011-06-19, 20:30   #227
zielona2
Rozeznanie

Hehehe Uswiadomione?

Przytocze Wam pewna sytuacje ktorej bylam swiadkiem i zwalila mnie z nog. W roli glownej 2 kobiety A i B, miejsce akcji kolejka w H&M do przymierzalni damskich ktore ulokowane sa przy dziale z bielizna.

Pani A dosc hojnie obdarzona przez nature miala przymierzyc staniki jeden model ale..
Kolezanka B pyta ja jaki nosi rozmiar a kolezanka A ze oslawione 75B.
I dodala, ze w reku trzyma jeszcze 70C i 85 B.

Jak to bywa w okresie wyprzedazy balagan w sklepie wiec biustonosze na podlodze sie walaly. Wtem pani B krzyczy to pani A.
-AAAnnnia (hipotetycznie)!!!! Tu jest jeszcze 70 A!!! (i podnosi 70 A z ziemii) Na co pani A odparla: to daj tez przymierze moze bedzie dobry.

I tym spodobem pani A z nareczem stanikow dumna z siebie wparowala do przymierzalni

Gdzie tu swiadomosc jak sie bierze 5 stanikow w odmiennych rozmiarach...

Kurde i tu heroizm bo ja ze wzgledu na nietypowa budowe ciala tez nie wiem jaki mam rozmiar i najgorsze ze nie wiem jak to sprawdzic i co z tym zrobic:confused :
zielona2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-19, 21:15   #228
muszynianka
Zakorzenienie

a ja już mam 7 dobrze dobranych biustonoszy przez półtora roku się zebrało ich

edit; ale siara

Edytowane przez muszynianka
Czas edycji: 2011-06-19 o 22:17
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-19, 22:10   #229
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
a ja już mam 7 dobrze dobranych biustonoszy przez półtorej roku się zebrało ich
aż poszłam policzyć.. 11 i czaję się na następny ale nie mam kasy ;( http://www.ewa-michalak.pl/product-p...HP-Garden.html
Stary 2011-06-20, 21:01   #230
maimeri
Raczkowanie

Doliczyłam się 35... Uzależnienie?
Ale idealne z tego są 23, a na codzień noszę ok. 10 z nich - miękkie, kolorowe balkonetki 8)
Stary 2011-06-20, 21:57   #231
cynamonowe
Zadomowienie

O mamo, to ja ze swoimi pięcioma wypadam z rankingu.... trzeba coś zamówić !
cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 22:17   #232
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maimeri Pokaż wiadomość
Doliczyłam się 35... Uzależnienie?
Ale idealne z tego są 23, a na codzień noszę ok. 10 z nich - miękkie, kolorowe balkonetki 8)
...a jaki masz rozmiar? rozważam włamanie

[balkonetki ci zostawię, to prawie niemożliwe dopasować jakąś do mojego biustu :P]
Stary 2011-06-20, 22:42   #233
Lilith36
Rozeznanie

35? musiałaś wydać na nie majątek? jestem w szczerym szoku. 11 to już dla mnie szok, a 20-30... to już w ogóle.

Stary 2011-06-21, 10:03   #234
Dotka90
Zakorzenienie

Kurde dziewczyny, a jak zamawiacie biustonosz przez neta, to nie boicie się, że nie będzie pasował?
Bo ja np. byłam ostatnio w sklepie, zmierzyłam chyba z 8 biustonoszy, wszystkie w moim rozmiarze, 70F, ale żaden mi nie pasował. Jeden za bardzo mi spłaszczał biust, inny robił biust trójkątno-spiczasty, kolejny za bardzo rozsuwał mi piersi na boki, a jeszcze jeden okazał się w ogóle za duży w miseczce.
Zamówiłabym sobie coś przez neta, bo cierpię na ogromny niedosyt dobrze dobranych biustonoszy, ale boję się, że właśnie zamówię i będzie z nim coś nie tak - rozmiar będzie ok, ale będzie mi spłaszczał, czy coś tam..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 10:36   #235
201604190949
Konto usunięte

Ja się boję. Dlatego mam używane z allegro, za plus minus 15pln Dwa do wywalenia, dwa do noszenia.

Usiłowałam też pójść do stacjonarnego, pomierzyć, spisać model i kupić na allegro ale niestety stacjonarny obok mnie to jakaś porażka była Niby uświadomiony sklep a same niepolecane marki. Muszę zacisnąć zęby i pojechać do Złotych Tarasów ble.

Ale znam dziewczyny, które znają już swoje piersi wiedzą jakie kroje, marki, modele i prawie w ciemno mogą zamawiać.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2011-06-21 o 10:38
Stary 2011-06-21, 10:49   #236
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny, a jak zamawiacie biustonosz przez neta, to nie boicie się, że nie będzie pasował?
Bo ja np. byłam ostatnio w sklepie, zmierzyłam chyba z 8 biustonoszy, wszystkie w moim rozmiarze, 70F, ale żaden mi nie pasował. Jeden za bardzo mi spłaszczał biust, inny robił biust trójkątno-spiczasty, kolejny za bardzo rozsuwał mi piersi na boki, a jeszcze jeden okazał się w ogóle za duży w miseczce.
Zamówiłabym sobie coś przez neta, bo cierpię na ogromny niedosyt dobrze dobranych biustonoszy, ale boję się, że właśnie zamówię i będzie z nim coś nie tak - rozmiar będzie ok, ale będzie mi spłaszczał, czy coś tam..
Można odesłać to, co się zamówiło (oczywiście z metkami) i dostać zwrot pieniędzy. Koszt to tylko wysłanie przesyłki z powrotem. Znam osoby, które tak robią -- zamawiają kilka staników, mierzą, odsyłają te niepasujące i albo piszą w formularzu zwrotu, że chcą większy/mniejszy model, albo zwrot pieniędzy.
cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 11:33   #237
Dotka90
Zakorzenienie

Kurde, tylko żeby zamówić te 4 biustonosze np. to muszę mieć prawie 5 stów żeby im przelać, a to już sporo. Wiem, że mi oddadza jakby co, ale jednak przelać trzeba.

A tak btw, to może któraś z Wizażanek z Krakowa zna jakiś dobry sklep z biustonoszami u nas?

Do tej pory jedyne dobre biustonosze, jakie kupiłam, kupiłam w Le Chanson (jest w Bonarce i w Galerii Krakowskiej). W Galerii Krakowskiej byłam ostatnio i babeczka miała jedynie 2 modele w moim rozmiarze, na dodatek koszmarnie paskudne, więc nawet nie mierzyłam. W Bonarce większy wybór, ale tak jak mówię - zmierzyłam z 8 i nic nie kupiłam.

Wiem, że jeszcze w Galerii Kazimierz jest sklep i mają rozmiarówkę od 60A do chyba 90K, ale też jakoś nigdy mi tam nic nie podeszło, na dodatek jest dość drogo.

Mamy jakiś inny 'ogarnięty' sklep u nas?

Marzy mi się jakiś ładny kolorowy biustonosz, zachwycają mnie te, które oglądam w necie Ale jednak chyba wolałabym zmierzyć w sklepie i kupić na miejscu, ew. zmierzyć w sklepie i zamówić w necie mając pewność, że jest na pewno ok.
A do tej pory jedyne dobre, jakie udało mi się kupić to białe i czarne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 12:04   #238
Ninquelote
Wtajemniczenie

W Krakowie jest:
Brafitteria na Krakowskiej 5
Intimo4you na Dietla 50
doBRAna na Powstańców Wielkopolskich 18
MamBra na Sławkowskiej 16
Marcille na Długiej 18
Adore na Al.Pokoju 24
Jest w czym wybierać.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 12:07   #239
Dotka90
Zakorzenienie

Właśnie sobie znalazłam te adresy
Także w przyszłym tygodniu wybieram się po zakup czegoś fajnego
Jeszcze na Stojałowskiego jest sklep, to tam podjadę, bo mają dość fajne ceny
Stary 2011-06-21, 12:35   #240
201604190949
Konto usunięte

Ja na polowanie na staniki wybiorę się ze ściągą jaki biustonosz jak się zachowuje. Bo niektóre są bardziej rozciągliwe i można kupić mniejszy obwód bo za chwilę będzie wisieć a nie trzymać cycki itd.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości