Najbardziej skąpy facet- ranking:) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-19, 22:46   #181
cholernarejestracja
Copyraptor

Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)

Cytat:
Napisane przez nAtaL!a Pokaż wiadomość
Moj ex mial taka taktyke:
wchodzilismy do sklepu, ladowal kosz po brzegi z tekstem "kochanie, ja zaplace" po czym przy kasie się rozplywal nagle znikal, a ja zostawalam z koszem wkurzona. "Na szczęscie" po zaplaceniu przypadkiem znajdowalam go przed wejsciem do sklepu Nie zdarzalo się to notorycznie, ale kilka razy owszem. Dodam, ze on pracujacy, ja studentka.O jego skapstwie moglabym pisac wiele. Generalnie zycie z facetem, ktory szczedzi na wszystkim (poza soba) nie jest latwe i nie polecam
jak dla mnie ten Pan wygrywa ranking
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 22:57   #182
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
wchodzilismy do sklepu, ladowal kosz po brzegi z tekstem "kochanie, ja zaplace" po czym przy kasie się rozplywal nagle znikal, a ja zostawalam z koszem wkurzona. "Na szczęscie" po zaplaceniu przypadkiem znajdowalam go przed wejsciem do sklepu Nie zdarzalo się to notorycznie, ale kilka razy owszem. Dodam, ze on pracujacy, ja studentka.O jego skapstwie moglabym pisac wiele. Generalnie zycie z facetem, ktory szczedzi na wszystkim (poza soba) nie jest latwe i nie polecam
ja bym wyszła bez zakupów i jakby się 'cudownie odnalazł' oświadczyła, że zapomniałam pieniędzy z domu i że skoro już się znalazł to możemy iść zrobić zakupy raz jeszcze..
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 23:01   #183
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
ja bym wyszła bez zakupów i jakby się 'cudownie odnalazł' oświadczyła, że zapomniałam pieniędzy z domu i że skoro już się znalazł to możemy iść zrobić zakupy raz jeszcze..
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 23:03   #184
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
O to to to
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 23:04   #185
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
trzeba było poprosić o jego portfel, kiedy mówił, że zapłaci

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 23:45   #186
nAtaL!a
Zakorzenienie

wiem, wiem, glupota totalna, mialam zacmienie i do dzis sama nie wierze w to, ze faktycznie za to placilam To dodam jeszcze, ze kiedys jak bylismy w markecie to dopiero sie wkurzylam, jak powiedzialam, zeby wypakowal kosz do konca(czesc ja wypakowalam) a ja podskocze po cos co zapomnialm. A gosc na mnie oczy jak pieciozlotowki i tekst "to ja poczekam" i spakowal rzeczy spowrotem do kosza. Myslalam, ze lapy mu powyrywam. Bo co by bylo gdyby on musial zaplacic za calość, a nie daj boze ja bym nie oddalaFakt nie mieszkalismy razem i nigdy nie wymagalam zeby za mnie placil, ale robilismy wspolnie zakupy,on swoje a ja np. do swojego domu(dla mojej rodziny), ale placilismy razem tzn. na jeden rachunek, przy czym oczywiscie zawsze sie z nim rozliczalam natychmiast( nie lubie nikomu "wisiec kasy") po powrocie do domu! Wtedy krew mnie zalała i stracilam wszelką nadzieje na to, ze z tym panem to cos da sie zrobic
Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
jak dla mnie ten Pan wygrywa ranking
sama nie wiem czy sie cieszyc czy plakać, ze spotkalo to akurat mnie
Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
trzeba było poprosić o jego portfel, kiedy mówił, że zapłaci
boskie, zapamiętam, chociaz mam cicha nadzieje, ze juz wiecej takiech kwiatków nie spotkam

Edytowane przez nAtaL!a
Czas edycji: 2011-06-19 o 23:48 Powód: literowka
nAtaL!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 01:05   #187
marryme21
Zakorzenienie

Nie miałam w swoim życiu na dłuższą metę do czynienia ze skąpcami i sknerami,ale różne epizody się zdarzały. Mam się z czego dzisiaj przynajmniej pośmiać.

Przypadek pierwszy.
Licealne czasy,miałam ok.16 lat,zaczęłam się spotykać z pewnym chłopakiem(ze 3 lata starszym,już pracującym).
Byliśmy chyba na drugiej randce,zaprosił mnie do małej knajpki(tania,nic wyszukanego),pyta czy się czegoś napiję.Wybrałam jakiś tam sok.On nic nie chciał tłumacząc się bólem zęba i bolącym brzuchem. Siedzimy, gadamy,ja od czasu do czasu popijam ten sok,ale nie smakował mi za bardzo.Prawie cały został w szklance.Postanawiamy opuścić knajpę,on się zadeklarował,że zapłaci i to zrobił(3 zł),ale kazał sobie ten sok przelać do plastikowego kubka ''na wynos'',
żeby się nie zmarnował.
Gdy tylko wyszliśmy z budynku,zaczął żłopać napój jak oszalały,wypił w sekundę wszystko. Prawie się posikałam ze śmiechu.Biedaczek nasiedział się o suchym pysku tyle czasu.Najśmieszniejsze to,że pytałam go w trakcie pobytu w lokalu,czy nie jest spragniony czy głodny,chciałam mu postawić jedzenie czy picie. Ciągle tłumaczył się tym bólem.

Ok,byłam młoda i głupia,przymknęłam oko na ten ''wyskok''.Na kolejnej randce już się przekonałam,że koleś ma nie wszystko równo pod sufitem.
Szwędaliśmy się po mieście,proponowałam,żeby śmy gdzieś usiedli i napili się czegoś,że mogę postawić,on twierdził,że nie,bo na dworze jest przyjemniej.
Przechodziliśmy po parku chyba ze 4 godziny,miałam już dość i chciałam wracać do domu.Obydwoje nie byliśmy zmotoryzowani,ale tak się złożyło,że mieliśmy bardzo blisko nasze przystanki.On stwierdził,że jest tak blisko,to nic mi się nie stanie i on już sobie pójdzie na swój,a ja na swój.Szczerze,to miałam go już po dziurki w nosie i chętnie się zgodziłam.
Na przystanku zorientowałam się,że mam jego okulary przeciwsłoneczne,postanow iłam mu je szybko oddać.Przeszłam przez ulicę,zaraz za dużym budynkiem był jego przystanek.Idę i już z daleka widzę mojego Romeo opychającego się kebabem czy inną knyszą.
Wpierniczał jak opętany,palcem sobie popychał nawet.Jak mnie zobaczył,to był tak zdziwiony,że sos mu wyciekł na koszulkę.Oddałam okulary i szybko się stamtąd zwinęłam.Potem jeszcze mi napisał sms'a,że powinnam mu oddać kasę za zaniszczone ubranie.

Co najśmieszniejsze po kilku latach zakolegowałam się z dziewczyną,która jest jego sąsiadką. I mam co jakiś czas świeże informacje o tym ancymonie.Teraz ma prawie 30 lat,mieszka nadal z rodzicami,bo tak taniej i wygodniej.Ma dziewczynę,do której nigdy nie jeżdzi,bo szkoda na paliwo,ona musi jego odwiedzać.A jak musi coś załatwić,to pożycza samochód od tatusia,bo za benzynkę nie trzeba płacić.Dobrze,że z naszego spotykania nie wyniknął żaden związek.

Przypadek drugi.
Byłam na zagranicznym stażu z grupką innych Polaków.Dobrze nam tam płacili,wystarczało na wygodne życie.Poszłam pewnego dnia z jednym z tych kolegów poszwędać się po mieście.Trafiliśmy na targ,gdzie raz w tygodniu sprzedają organiczne owoce i warzywa.Nakupowałam sobie śliwek,czereśni,brzoskwiń .Znajomy nic nie chciał,bo twierdził,że nie przepada za takim jedzeniem.Wróciliśmy do domu(tzn.mieszkaliśmy na jednej ulicy,ale w różnych domkach,ale spotykaliśmy się grupowo na ,,moim'' tarasie,bo był największy.Poszłam naszykować jakieś picie(tylko dla naszej dwójki),on został na zewnątrz z moimi owocami,kazałam mu się poczęstować.Jak wróciłam,to nie było niczego!Stwierdził,że on był u siebie w domu po telefon,a w tym czasie te owoce musiał ktoś ukraść. To była praktycznie zamknięta ulica,obcy się tam nie kręcili.
Ok,spoko,pomyślałam,że może to prawda. Potem okazało się,że pochwalił się swojemu współlokatorowi,że ''skombinował sobie za darmoszkę owoce''.Jestem prawie pewna,że moje.
Potem innym osobom też ginęło jedzenie,raz koledze cała pizza,innemu jakieś konserwy,herbaty,proszek do prania,itd.Na sam koniec pobytu koleś pogrążył się całkowicie,bo ukradł flagę(WTF?) w miejscu stażu i nagrali to monitoringu.

Przypadek trzeci.
Strasznie ostra zima,trzaskający mróz.Czasy licealne,umówiłam się z chłopakiem(starszy,pracuj ący),pierwsza randka,bardzo mi się podobał.
Spotykamy się w umówionym miejscu,idziemy przez osiedle,zimno jak cholera.Przechodziliśmy chyba z godzinę,czekałam na jego reakcję,w końcu zaproponowałam pójście do lokalu.Odmówił twierdząc,że kocha trzaskający śnieg pod stopami. Ok,pomyślałam,że nie dość,że przystojny to jeszcze romantyczny. Po pewnym czasie przechodziliśmy obok kiosku,on powiedział,że musi coś kupić.Wziął sobie wielkiego batona,jakiegoś Snickersa czy coś podobnego.Nie zapytał ani słowem czy ja też nie mam ochoty.Odwinął papierek i zaczął jeść bez słowa. Mina mi zrzędła,postanowiłam już pomału zbierać się do domu,bo przemarzłam na kość,mój ''romantyk''odprowadził mnie na przystanek.Akurat tam była taka mała pizzeria i sklepik obok gdzie sprzedawali ciepłe napoje na wynos.Stoimy i czekamy już na autobus,facet idzie na chwilę do sklepu,wraca z wielką,gorącą kawą.Pije na całego,zadowolony,siorbie przy tym okropnie i jeszcze wydaje pomruki zadowolenia ,,ooo...mmmm....jakie dobre.....mmmmm''.
Aż mnie obrzydzenie do niego wzięło.Nie wiem,nie mam postawy roszczeniowej w życiu,ale w domu mnie nauczono,że jak coś jem to zawsze powinnam zapytać osobę,która jest przy mnie czy nie ma ochoty,czy nie jest głodna.A jak nie ma się ochoty dzielić,to po prostu nie jeść przy kimś,zwłaszcza na ''randce''.

Epilog tej historii też będzie. Studiowałam potem z jego siostrą i co nieco o nim słuchałam przez kolejne lata.Facet ożenił się wkrótce po naszym spotkaniu.Zamieszkał w domu teściów,pracuje w policji i poodbno wylicza każdy grosz żonie,potrafi zrobić awanturę,że kupiła dziecku ciastka czy soczek na spacerze,bo to przecież zbędny wydatek.

Nie wyobrażam sobie związku z patologicznym sknerą.To musi być męczarnia psychiczna i fizyczna.

Edytowane przez marryme21
Czas edycji: 2011-06-20 o 01:10
marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 01:57   #188
muszynianka
Zakorzenienie

Mój chrzestny. Przez całe życie dostałam od niego jeden prezent. Puzzle na komunie ;-) nie żebym czegoś oczekiwała, ale całe życie był zapraszany (póki mama organizowała coś takiego jak byłam mała) na jakąś kolację z okazji moich urodzin, nawet czekolady nie dał, przyszedł, najadł się za darmo ;-)
Miał lepsze zainteresowania i wydatki ;-)

---------- Dopisano o 02:50 ---------- Poprzedni post napisano o 02:43 ----------

A to jeszcze bardzo dawne czasy jak miałam mało lat, 15? 16? spotkałam się z chłopakiem... na pierwsze spotkanie przyniósł róże. Jedną - to istotne. No i fajnie fajnie, nie oczekiwałam tego. No i tak się spotykaliśmy. Na święta dostałam od niego dezodorant fa z żelem w zestawie z naklejką biedronka :-P nie skakałam z radości. On?
"Wiesz co, ty to jesteś. Z róży (pół roku, rok wcześniej) też się nie cieszyłaś A TAKA DROGA BYŁA, to nie była zwykła róża!"

mógł sobie darować wspomnienie bo zepsuł całe wrażenie jakie na mnie zrobił za pierwszym razem

---------- Dopisano o 02:57 ---------- Poprzedni post napisano o 02:50 ----------

Chyba się rozkręcam bo coraz więcej sobie przypominam
Wiecie, wtedy byłam mała nie miałam swojej kasy więc nie miałam co szaleć. Ale moi rodzice zawsze się dzielili, żaden gość nie wyszedł od nas głodny. No i sprawa się miała tak że on mieszkał kilkadziesiąt kilometrów ode mnie, pociągi rzadko jeździły jak i PKS jak przyjeżdżał rano to wracał wieczorem. No i jak przychodził do mnie to mojej mamie wydawało się to normalne że poczęstuje go zupą skoro jemy obiad, czy czym tam, prawda? Jak zasiadaliśmy do pomidorówki to gość oczywiście też był proszony.
Jednak dla jego rodziny to chyba nie było takie oczywiste...? Jego mama pracowała w nadmorskiej miejscowości, miała swojską małą knajpkę, prowadziła sama. Pojechaliśmy tam oczywiście rano zbliżała się godzina 16 ja nic jeszcze nie jadłam, więc chciałam coś zjeść. On się upierał że mamy iść do jego mamy. No to poszliśmy. Poznałam ją itp Siadamy i tak głupio, chciałam coś zamówić (i zapłacić) no bo nie chciałam żeby za mnie musiała dokładać do interesu czy coś. Ale nic nie mówiłam czekałam na dalszy rozwój wydarzeń. Mamuśka przyniosła talerz frytek i kotlecika dla synka, z jednym kompletem sztućców. (Jedz synuś, jedz ) On zajada się zajada prawie mu te frytki z paszczy wypadają w końcu zjadł prawie wszystko i spod okularów mówi "a może chcesz tę frytkę?"

Nie chciałam Do dziś tego nie zapomnę

Edytowane przez muszynianka
Czas edycji: 2011-06-20 o 01:59
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 02:49   #189
oh Mandy
Zakorzenienie

Dwa lata temu pojechałam z byłym Tż nad morze. Kupiliśmy sobie krówki, kosztowały 5 zł (on miał drobne, więc płacił).
Po odejściu od stoiska, kazał mi rozmieniać moje 100 zł i oddawać mu 2,50
Dodam, że ani jednej krówki nie zjadłam, bo zabrał je do swojego domu.
Stary 2011-06-20, 09:58   #190
manciaooo
Raczkowanie

.

Edytowane przez manciaooo
Czas edycji: 2011-06-23 o 22:46
manciaooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 10:51   #191
kasica6662
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Nasz dawny kolega, straszny sknera miał dziewczynę. Poważny zwiazek, potem wzięli ślub. Kazał jej oddawać pieniądze nawet za jogurt kupiony dla niej w sklepie, a jak jadła u niego posiłek np. śniadanie i nakładała sobie jakąś rybę na chleb to potrafił rzucić komentarz "Oj nie za dużo tej rybki..?" Koszmar, jak dla mnie.
Jeszcze są małżeństwem?

Jak dla mnie na przodzie jest marryme21 i jej "przypadki"
manciaooo zastanów się porządnie nad tym, czy ciągnąć ten związek dalej... Tak różne podejście do kwestii pieniędzy nie wróży nic dobrego...

Kurcze tak myślę i myślę i nie mam takich przypadków sknerusów nawet wśród znajomych Baa, nawet jeśli koledzy zapraszają mnie na pizzę/piwo/dyskotekę nie pozwalają mi płacić za siebie...
Tylko 1 przypadek, który opisywałam na 1 stronie mi się przytrafił...

Moje dzieła
Preferencje

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=858471 Książkowy wątek
kasica6662 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 11:28   #192
WaSP1
Przyczajenie

To ja dorzucę cos od siebie
Jakies 4 miesiące temu pożyczyłam mojemu TŻ 30 zł na kartę do telefonu, poniewaz wtedy nie pracował i własnej kasy chwilowo nie miał. Oczywiście zapewniał, że odda kiedy tylko będzie mógł. W maju w dzień kiedy nasz zwiazek obchodził pół roku wybraliśmy się do kina, on stawiał. Po skończonym seansie siedzimy jeszcze w parku po czym słysze od niego tekst "chipsy 4 zł, bilet 18 zł... no to już ci 22 zł oddałem"
,a ja jeszcze specjalnie tydzień wcześniej zamówiłam kosmetyki z Avonu bo liczyłam, ze zapłacę za nie tą kasą, którą on mi odda..!
WaSP1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 11:38   #193
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WaSP1 Pokaż wiadomość
To ja dorzucę cos od siebie
Jakies 4 miesiące temu pożyczyłam mojemu TŻ 30 zł na kartę do telefonu, poniewaz wtedy nie pracował i własnej kasy chwilowo nie miał. Oczywiście zapewniał, że odda kiedy tylko będzie mógł. W maju w dzień kiedy nasz zwiazek obchodził pół roku wybraliśmy się do kina, on stawiał. Po skończonym seansie siedzimy jeszcze w parku po czym słysze od niego tekst "chipsy 4 zł, bilet 18 zł... no to już ci 22 zł oddałem"
,a ja jeszcze specjalnie tydzień wcześniej zamówiłam kosmetyki z Avonu bo liczyłam, ze zapłacę za nie tą kasą, którą on mi odda..!
I oddał Ci ostatecznie tą kasę, czy nadal zalega?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 11:50   #194
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
I oddał Ci ostatecznie tą kasę, czy nadal zalega?

Z moich obliczeń wynika,że 8 zł jeszcze wisi
Stary 2011-06-20, 12:03   #195
kropkara
Raczkowanie

Nastepnu kandydat - były facet kropkary
1. Postanowilismy jechac na trzy dni do Gdańska, po co wynajmowac pokój dla dwóch osób jeżeli można wynająć dla jednej? Przeciez mnie sie zepchnie na podłogę, a łóżko bedzie dla niego
2. Ten sam wyjazd, kolacja na rynku, dośc ekskluzywna restauracja, nagle Tż zamaist zamówic napój wyciąga wielki sok Pluum z Biedronki i pije bez kubeczka oczywiscie - moja mina bezcenna.
3. Stok narciarski , uczylismy sie jezdzić, oczywiscie jeden karnet dla dwojga, kombinowanie, podawanie go przez bramki. Po kilkunastu zjazdach karnet się skończył. Pomysł tz?Przechodzimy pod bramką, tylko szybko, póki ten koleś nie widzi.Powiedziałam ze ide kupic nowy i nie będę oszukiwać bo to poprostu juz nawet nie było smieszne. Oczywiście obraził się, bo wydałam pieniadze na ,,pierdołę''
kropkara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 12:08   #196
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropkara Pokaż wiadomość
1. Postanowilismy jechac na trzy dni do Gdańska, po co wynajmowac pokój dla dwóch osób jeżeli można wynająć dla jednej? Przeciez mnie sie zepchnie na podłogę, a łóżko bedzie dla niego
2. Ten sam wyjazd, kolacja na rynku, dośc ekskluzywna restauracja, nagle Tż zamaist zamówic napój wyciąga wielki sok Pluum z Biedronki i pije bez kubeczka oczywiscie - moja mina bezcenna.
3. Stok narciarski , uczylismy sie jezdzić, oczywiscie jeden karnet dla dwojga, kombinowanie, podawanie go przez bramki. Po kilkunastu zjazdach karnet się skończył. Pomysł tz?Przechodzimy pod bramką, tylko szybko, póki ten koleś nie widzi.Powiedziałam ze ide kupic nowy i nie będę oszukiwać bo to poprostu juz nawet nie było smieszne. Oczywiście obraził się, bo wydałam pieniadze na ,,pierdołę''

Stary 2011-06-20, 13:34   #197
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
massssssssakra :P po jednej takiej akcji nie chcialabym sie z nim widywac :P
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 13:35   #198
Madame Lockheart
Raczkowanie

Cytat:
No nie mogę, chyba skonam

Mój Tata jest przesadnie oszczędny (ale tak w ogóle to jest kochany).

Jeździ niemal codziennie od marketu do marketu po całym mieście (jeździ oczywiście rowerem, bo to nic nie kosztuje) i poluje na promocje. Potem potrafi godzinami rozemocjonowany mówić o tym, że tu banany kosztują 3zł, a tu 2,50 Albo przegląda wcześniej wszystkie możliwe ulotki i tak sobie planuje dłuuugą trasę. Pal licho, że dosłownie pod samym naszym domem (wystarczy przejść przez ulicę) stoi Piotr i Paweł.

Jak jechałam na jeden dzień do koleżanki do Krakowa, to radził mi zabrać ze sobą jakieś konserwy, a najlepiej to usmażyć w domu kotlety mielone i zabrać "bo po co mam płacić tyle za jakiś obiad na mieście".

Jestem z raczej małej miejscowości i dawniej, jak byłam nastolatką, raz, dwa razy do roku lubiłyśmy z Mamą pojechać do pobliskiego dużego miasta po jakieś fajne ciuchy. W drodze powrotnej w pociągu od każdej rzeczy, którą kupiłyśmy, odklejałyśmy cenę i ustalałyśmy nową, przynajmniej dwa razy niższą (dla mojego Taty buty za 50zł są już ekstrawagancją, a ja lubię porządne, skórzane). Zaznaczam, że Mama zawsze pracowała i zarabiała nawet więcej od niego (nigdy nie mieliśmy kłopotów finansowych), ja też wydawałam swoje pieniądze, ale i tak byśmy się nasłuchały.

Ale to jest nic w porównaniu z innymi historiami z tego wątku
Stary 2011-06-20, 13:38   #199
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
Z moich obliczeń wynika,że 8 zł jeszcze wisi
Już ja bym mu wsadziła takie wyliczenia wiadomo gdzie. Facet bez honoru jak dla mnie i chytrus - najgorsze połączenie. Ciekawe tylko, czy autorka tego wpisu dała się głupio urobić, czy jednak nie?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 14:24   #200
Foxy89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kociaczekbestyjki Pokaż wiadomość
Mój były narzeczony po wyjściu ze wspólnych zakupów kazał mi sobie oddać 1,40 zł, które dołożył mi przy kasie...

O losie

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Kingulaaa Pokaż wiadomość
Chłopak mojej przyjaciółki zaprosił ją do kina z okazji jej urodzin - prezentem było jego towarzystwo bo sama musiała za bilet zapłacić
Nie wierzę, że tacy faceci istnieją

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
Nie no padłam...
Rozwaliła mnie herbata za 2 zł
A takich ludzi, co żerują na innych to niestety znam, ale jak najdalej ode mnie
Z tż-tami mam małe doświadczenie, ale nie uważam też żeby mieli płacić za wszystko... np. za mój bilet na autobus. Bez przesady...
Powinny być jakieś w miare sensowne reguły, żeby nie rozliczać się do 1 zł, bo to też śmieszne, ale nie tak, że on za wszystko by płacił...
Ty kupujesz bilety, ja popcorn i nie widze w tym nic złego
Popieram

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez prostownica87 Pokaż wiadomość
Zaraz po moim przjeździe do UK mieszkałam z kilkoma osobami w jednym domu, a tam mieszkał strasznie skąpy koleś.
1. jadł chleb z sałatą żeby było taniej (przez 2 lata w UK schudł ok 10kg)
2. market zamykał się o 10 więc chodził o 9:45 żeby kupić kurczaka z rożna za 20pensów (przecena z 1funta) - a ten kurczak miał być na 3 dni.
3. mój narzeczony zapomniał portfela i skończyło mu się picie w pracy, więc zapytał tego kolesia żeby dał mu łyka - a ten nie bo zaraz do domu idą i tam się napije. - A napój był z Lidla za 38pensów za 2litry.
4. Mieszkał w pokoju z innym kolesiem - na jedym podwójnym materacu spali żeby było taniej.
5. Kontrolował wydatki kolegi z pokoju - "dlaczego kupiłeś sobie batona?", "pamiętaj że K. wziął od Ciebie torebkę herbaty" itp.
6. przez 2 lata w UK nie kupił sobie nic nowego do ubrania - w końcu dziewczyna jak przyjechała w odwiedziny to kazała mu kupić bluzę nową.
7. herbatę przywoził biedronkową z Polski bo taniej
8. żółte kamizelki do pracy też z Polski, bo w Polsce po 5zł a nie 3funty.
9. no i kupował coś kiedyś z siostrą, ona oddała mu 5funtów, a ten na to że jej rzeczy kosztowały 5,13.
10. proszku do prania używał tyle że 1kg karton wystarczał na 6 miesięcy.
11. a jak jego współlokator został z nami w salonie wieczorem, to wykręcił mu żarówkę żeby nie marnował prądu, bo czas na położenie się do łóżka minął już.
12. bilety na samolot kupował z rocznym wyprzedzeniem bo taniej.

Dodam że koleś zarabiał całkiem niezłą kasę, a odkładał prawie 80% zarobków. Wrócił do Polski z zamiarem NIEWYDANIA zaoszczędzonych pieniędzy.
Nie no, zonk jak nic. Jak dla mnie wygrałaś
Stary 2011-06-20, 15:28   #201
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:

Nie uciekłaś?

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 15:55   #202
passion80
Zakorzenienie

subskrybuję
Stary 2011-06-20, 16:38   #203
nikisa
Zakorzenienie

Dziękuje, że piszecie, bo mój zły dzień, po przeczytaniu 2 stron zamienia się w dużo lepszy

Osobiście nienawidzę sytuacji, kiedy komuś pożyczę pieniądze, a ten ktoś "zapomina" i nawet przestaje być świadomy, że coś jej winien... Zaznaczam, że nie pracuje. A też okropnie nie lubie upominać się

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

Edytowane przez nikisa
Czas edycji: 2011-06-20 o 16:43
nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 16:52   #204
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe Niegłupie wyjście, ale pewnie dziewczynę przy kasie też trochę wstyd ogarniał, więc ja tam nie wiem co bym zrobiła na jej miejscu... Boże, straszny ten facio.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 20:56   #205
mikropodroznik
Przyczajenie

Ok, też coś dorzucę, bo to moje ulubione anegdoty. Spotykałam się z pracującym gościem. Kasy mu nie brakowało, dom pięknie urządzony, super auto, ciuchy, perfumy i kremy do twarzy droższe niż moje opłaty za pokój Koleś zaprasza mnie wieczorem do miasta, wiem, że mu się podobam i liczy na coś więcej. Siedzimy w knajpie i on idzie do baru i bierze sobie piwo. Mnie nawet nie pyta czy mi coś z baru przynieść. Ponieważ to nie pierwszy raz postanawiam konsekwentnie się nie ruszać z miejsca, chociaż jest ciężko. Po kilku minutach pyta zdziwiony "ty nic sobie nie bierzesz". Odpowiadam, że nie mam ze sobą pieniędzy. Koleś łaskawie proponuje mi "łyka". Inna sytuacja, idziemy razem do kina. Jako skromna osoba znająca już jego osobowość pierwsza wyrywam się do kasy i płacę za swój bilet, żeby nie było głupiej sytuacji - trochę mi wstyd było czekać aż on zapłaci. On kupuje dla siebie i do końca wieczoru wysłuchuję jak to się przeze mnie spłukał, bo nie wiedział że będzie go tyle ten bilet kosztował. Jeden jedyny raz kupił mi loda (ale musiałam to na nim wymusić, no i było to po wspólnych wakacjach gdzie żył na mój koszt). Teraz bym to inaczej rozegrała, no ale jak mówiłam, miał ładne perfumy
mikropodroznik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 21:13   #206
marryme21
Zakorzenienie

Przypomniałam sobie jeszcze jedno śmieszne zdarzenie.
Wieki,wieki temu,mój ojciec zaprosił swojego kolegę do naszego domu.Nie była to żadna impreza czy specjalna uroczystość,po prostu niedzielna kawa.Mama naszykowała poczęstunek,facet przyniósł ze sobą jakieś ciasto,które wyłożył na stół.
Pod koniec spotkania zawinął je w sreberko i zabrał z powrotem ze sobą.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 21:54   #207
kropkara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LunatyczkaBB Pokaż wiadomość

Nie uciekłaś?
Naprawdę mało brakowało , kupiłam zwykłą wodę dla nas dwojga i kazałam mu schować to coś do plecaka,w drodze powrotnej oczywiście, nie wiedział o co mi chodziło, przeciez woda w restauracji tyle kosztuje, a taki sok można kupić i jest całkiem dobry.
Przypomniało mi się, że często obnizał temperaturę w MOIM mieszkanu ( dbał poprostu o wydatki moje i rodziców), kiedyś krecił ta gałką a potem pojechalismy razem z moimi rodzicami na wesele. Na dworze dobre - 15 stopni, wracamy w nocy zmęczeni, a w domu 16 stopni ! . Grzaliśmy dwoma farelkami i piecykiem , ale do dziś pamiętam ten ,,lekki chłodek'' Po tej akcji obraziłam się na niego, ale głupia byłam i znowu się pogodzilismy.Słyszałam, ze teraz ma pannę, która kupuje TYLKO w sh, chociaż nieźle prosperuje i chodzi po zakupy spożywcze wieczorami .
kropkara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 22:21   #208
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Przypomniałam sobie jeszcze jedno śmieszne zdarzenie.
Wieki,wieki temu,mój ojciec zaprosił swojego kolegę do naszego domu.Nie była to żadna impreza czy specjalna uroczystość,po prostu niedzielna kawa.Mama naszykowała poczęstunek,facet przyniósł ze sobą jakieś ciasto,które wyłożył na stół.
Pod koniec spotkania zawinął je w sreberko i zabrał z powrotem ze sobą.

Normalnie nie wierzę...
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 04:56   #209
_vixen_
Zakorzenienie

Mój wujek z ciotką po rodzinnej imprezie w lokalu też sobie pozbierali ze stołów owoce, alkohol - impreza nie przez nich wyprawiana. Kiedyś wzięli też do domu od moich rodziców piwo, stała cała skrzynka dla gości, więc gdy wracali do siebie, to sobie kilka butelek dobrali. Takie zachowanie to dla mnie szczyt buractwa.

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2011-06-21 o 04:58
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 07:48   #210
ondatrazibethicus
znaczy piżmak

To chyba raczej nie była oznaka skąpstwa, ale niewątpliwie dziwna sytuacja z pieniędzmi. Jakieś 10 lat temu poznałam chłopaka przez internet. Mieliśmy się spotkać. To było moje pierwsze w życiu spotkanie z kimś poznanym przez internet. Mieszkał od mojej miejscowości jakieś 20 km - przyjechał. Było dziwnie, raczej nie przypadliśmy sobie do gustu. Nie rozumiem dlaczego nie przygotował sobie pieniędzy na powrót do domu. Zapytał czy mogłabym mu pożyczyć. Miałam 10 zł, a bilet kosztował 5. Dałam mu banknot. Powiedział, że odda przy najbliższej okazji. Oczywiście nie spotkaliśmy się już nigdy więcej.

b.
ondatrazibethicus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości