Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-21, 08:00   #3271
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

U nas nocka super
Bo wieczornym bebilonie przerwa ponad 6 godzin od 20 do 2.10, potem jedzenie o 5 i teraz po 7. W trakcie pojawiła się gigantyczna kupa i moja mama z odsieczą ( złota kobieta, wróciła o północy z wycieczki, a po 7 była już u nas ).
Teraz ja doję, bo znowu mi się gule pojawiły , muszę porządnie opróżnić piersi.
Miłego dnia dziewczyny.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 08:13   #3272
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

witam u nas nocka swietna zasypianie koło22 pobudka o 2.30 ale tu juz nie cyc a mm , kolejna pobudka o 7 teraz juz najedzony cycusiem i lula, pewnie ma kupe w pampersiaczku ale padł po odbiciu i nie mam sumienia go budzic.
mam nadzieje ze dzisiejszy dzien bedzie lepszy od wczorajszego i ze mój Stas nie zacznie tak robic jak moriowa Igutka..........Moria jak Ty funkcjonujesz? kiedy masz czas na obowiazki domowe? robisz wszystko z Igą na reku?
Stary 2011-06-21, 08:14   #3273
Weredka
Zadomowienie

Hej, hej, a ja z samego rana mam dobrą wiadomość od 82anusia:
Adaś przyszedł na świat wczoraj o 23.25. Z wagą 2800 i mierzy 52 cm. Mimo że z niego kruszyna ciężej szło niż 1 razem. Dziękuję za wszystkie kciuki. Jak reszta brzuchatek? Ja wciąż mam oczy pełne łez ze wzruszenia. Pozdrawiam serdecznie.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 08:18   #3274
dorkabl
Zadomowienie

cześć dziewczynki

Zachodzę w głowe czy to moja chora wyobraźnia czy fakt...
Moje grzeczne dziecko od kad podaje witamine D i K zaczeło byc marudne. Dokładnie 6 h po podaniu dostaje wzdęć i jest niespokojny. Trwa to gdzieś 3 h i spokój...

Ma któraś tak, czy ja juz świruje:/

No i ponawiam pytanko, czy wasze bąble też tak ssą raczki?

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Adaś przyszedł na świat wczoraj o 23.25. Z wagą 2800 i mierzy 52 cm. Mimo że z niego kruszyna ciężej szło niż 1 razem. Dziękuję za wszystkie kciuki. Jak reszta brzuchatek? Ja wciąż mam oczy pełne łez ze wzruszenia. Pozdrawiam serdecznie.
ojjj ale kruszynka GRATULACJE:ro za:
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 08:34   #3275
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Wiecie co, moja jedyna atrakcja to wyjście do marketu na zakupy. Doła mam
to powiem Ci ze i tak masz duze urozmaicenie ja praktycznie siedze tylko w domu ewentualnie spacer...
ytez juz mnie szlak trafia.
chciałabym gdzies pojechac na cały dzień. na jakis piknik
Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
W poniedzialek ide sie polozyc do szpitala. Mialam isc szybciej ale po "drastycznym" badaniu lekarz stwierdzil, ze moge jeszcze tydzien pochodzic bo wszystko pozamykane. Myslalam, ze szybciej bede to miala za soba.
super jak nastrój??
ale beda wywoływac czy bedziesz lezec az samo sie rozkreci??
Cytat:
super wieści !
gratulaski!!

a wy wstrętne małpy olałyscie moje pytanie o nadmanganian potasu i mam oficjalnie focha i ide sobie i nie bedzie mnie milion trzystka lat!

jeszcze z fochem nadmienie ze u nas noc spoko pobudka o 12 30 o 3 i 6. jak zwykle przynajmniej maamy jakiś schemat choc chciałabym zeby sie budził tylko raz w nocy.
Stary 2011-06-21, 08:35   #3276
aniutka_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

Moje grzeczne dziecko od kad podaje witamine D i K zaczeło byc marudne. Dokładnie 6 h po podaniu dostaje wzdęć i jest niespokojny. Trwa to gdzieś 3 h i spokój...

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

ojjj ale kruszynka GRATULACJE:ro za:
moja ssie jak się złości jeszcze tydzień temu ssała bardziej ale staraliśmy się zawsze jej wyciągać, położna nawet kazała soli nasypać, żeby dziecko sobie paluszków nie zniekształciło.
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 08:37   #3277
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

dorkabl sebek ssie rączki, ale zazwyczaj jak jest głodny. wczoraj ja robiłam obiad i musiAŁ czekać na cyca i tak ssał ze tż mu filmik nagrał bo popłakany ze śmiechu byłZ dziecko zagłodzone jakby z dwa dni nie jadło

ktos wspominał ze po witaminie k i d mogą byc sensacje brzuszkowe.

sebek sobie zaciesza do jaszczurki na bujaku jak temu dziecku czasem nie wiele trzeba do szczescia
Stary 2011-06-21, 08:40   #3278
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

grazin ja kupowałam nadmanganian w takim proszku i dodawałam ociupinke do wanienki do kąpieli,tak mi zalecili w szpitalu bo z tamtad wszlismy z mega potówkami . kapałam go w tym 5 dni i przeszło
a o jakie tabletki Ci chodzi to ja nie mam pojecia
dorkabl mój mały tez ssie łapetki i nie tylko jak jest głodny, bo nawet bo jedzeniu potrafi sobie zapchac buzie raczka
anusia82 gratuluje syncia
Stary 2011-06-21, 08:41   #3279
dorkabl
Zadomowienie

aniutka_85Grażynka ( :P ) a jakie wy witaminki podajecie?
Ja mam te co matall w kapsułce, ale tu czytam inne fora ze tam jest taki olej co to moze szkodzic na brzuszek
Stary 2011-06-21, 08:46   #3280
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Ja mam te co matall w kapsułce, ale tu czytam inne fora ze tam jest taki olej co to moze szkodzic na brzuszek
ja mam KiD vitum w kapsułkach za 36 szt zapłacilismy cos 24 zł chyba.

monika z numerkami no ja mam ten nadmanganian w tabletkach własnie... a zawsze trzeba kąpac czy moge przenywac buzie roztworem? raz dziennie czy czesciej? i czy gotowy roztwór musze wylac czy moze stac cały dzien??
Stary 2011-06-21, 08:58   #3281
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
ja mam KiD vitum w kapsułkach za 36 szt zapłacilismy cos 24 zł chyba.

monika z numerkami no ja mam ten nadmanganian w tabletkach własnie... a zawsze trzeba kąpac czy moge przenywac buzie roztworem? raz dziennie czy czesciej? i czy gotowy roztwór musze wylac czy moze stac cały dzien??
no to mam te same witaminki...i lipa...odstawiam na własne ryzyko na jeden dzień. Zobaczymy co bedzie :/
Stary 2011-06-21, 09:02   #3282
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
u nas tragedia
mala ulewa czesto
pierdzi smierdzaco
co chwile sie budzi
nie spiiiiiiiiiii
2,5 godziny juz chodzimy na zmiane
chyba ta skaza ja dopadla potezna
szkoda mi jej bo chce spac a cos ja budzi
biedna

szybko zmieńcie mleko !!!!
już wcześniej Oleńka miała jakieś zmiany na buźce pamiętam - może już wtedy się zaczynało

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
A ja wlasnie stopa bujam bujaka z maruda w srodku
Znowu pewnie bedzie walka do 12
codziennie to samo... fakt potem spi pieknie, ale do 12 trzeba spiewac, tanczyc, bujac, rozmawiac...
oj, u nas wczoraj było to samo,
mała zasnęła o 23 3 razy się budziła

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
witam u nas nocka swietna zasypianie koło22 pobudka o 2.30 ale tu juz nie cyc a mm , kolejna pobudka o 7 teraz juz najedzony cycusiem i lula, pewnie ma kupe w pampersiaczku ale padł po odbiciu i nie mam sumienia go budzic.
mam nadzieje ze dzisiejszy dzien bedzie lepszy od wczorajszego i ze mój Stas nie zacznie tak robic jak moriowa Igutka..........
a czemu w nocy mm dajesz ???

Cytat:
GRATULACJE anusia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

Cytat:
cześć dziewczynki

podobno po K czasem dzieci się wiercą
Gabrysia też ssie rączki jak się chce uspokoić

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

a wy wstrętne małpy olałyscie moje pytanie o nadmanganian potasu i mam oficjalnie focha i ide sobie i nie bedzie mnie milion trzystka lat!
na tej buteleczce pisze jak się rozrabia te tabletki,
tam chyba w zależności od tego ile wrzucisz taki kolor się robi wody,
jakbyś chciała mało do buźki zrobić to nie wiem, trzeba by bardzo podzielić tą tabletkę,
bo pamięta,j że nie może być stężony roztwór to to żrące jest !!!!

ja nie wiem co się dzieje z Gabrysią
ona je w nocy mniej a częściej !!!!!!!!!! czemu ????????
ktoś wie ???
jeszcze parę nocy temu potrafiła przespać 5-6h,
a teraz się budzi co 2h i je tylko z jednej piersi i usypia (nie da się jej dobudzić żeby jeszcze zjadła)
ja tak nie chce !!!!!!!!

jedziemy dziś na usg bioderek
prosimy o kciuki

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 09:16   #3283
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Gratulacje

U nas nocka jak zwykle, nawet zegarka nie potrzebuję, bo jak chłopcy się budzą to już wiem która godzina Co noc wstają tak samo, jeśli zjedzą o 23 to pobudka o 2.30 i 6 jeśli zjedzą o 22 to pobudka o 1.30-2 i o 5 Regularni są bardzo

W końcu dziś lepsza pogoda, więc pewnie będzie spacerek
Starszy syn jeszcze śpi, no śpioch jeden

ciemieniucha nam wychodzi, na razie delikatnie i zaczynamy z nią walczyć nie damy się tak łatwo
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 09:22   #3284
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
GRATULACJE

Cytat:

jak jest głodny to mam wrażenie że zaraz je zje bo czasami przy tym głośno ciumka

u nas nocka bez zmian, ale chyba się już przyzwyczajam
standard 24.30 gdzie zasnął o 2.00 , 4.00, 7.00 i w między czasie stękanie
ja myślałam że dzieciaczki jedząc mm mają większe przerwy w jedzeniu ale jakoś mój głodomorek lubi często podjadać

zapowiada się ładny dzień i mam nadzieję że taki zostanie bo w planach mam spacer, wczoraj mieliśmy dzień przerwy i o jeden dzień za dużo
uciekam na śniadanko bo mam ostatnie minutki wolnego czasu

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 09:55   #3285
matallewar
Zakorzenienie

Paulizia A Edzik ma kolki po nabiale. Wczoraj pół Danio zrobiło taką rewolucję, że głowy leciały

Mały śpi cały dzień?? Teraz to ja zazdroszczę...

Zytus Mi by cycki eksplodowały, jakbym całą noc nie karmiła...

MoniaK Moja do wczoraj również. Wyrwij się gdzieś, dobrze Ci to zrobi

dorkabl Podobno te witaminy mogą powodować problemy z brzuchem... Ale są potrzebne...
Edzik ssie co popadnie... rączkę, mojego palca, moją bluzkę...

82anusia Gratulacje

andziot U mnie to samo. Co 2 h pobudka, 5-7 minut UU i spać... Ja też tak nie chcę!!
za bioderka

Noc masakra, ja chcę SPAĆ!!
Dziś szczepienia. Ciekawe jak Edzik to zniesie...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 10:00   #3286
Kiara76
Raczkowanie

GRATULUJĘ kolejnej MAMUSI

A ja miałam wczoraj straszny dzień z małą. To chyba przez czereśnie, zjadłam przedwczoraj ze 20 szt. Wczoraj od 14.30 do 21.00 mała darła się jakby ją mordowali. Usypiała spłakana na mojej piersi i spała po 10 - 15 min i dalej wrzask. Gripe Water nie pomogła, masaż brzuszka też nie, cyce to mam tak zmaltretowane, bo co kilkanaście minut podawałam, bo tylko tak się uspokajała. 6 kup zrobiła w tym czasie, szok normalnie robiła się purpurowa, prężyła, krzyczała, a ja cały czas ją na rękach nosiłam, nawet do toalety nie miałam jak iść, o jedzeniu nie wspominając. Ostatecznie ok. 21.00 padła i spała pieknie do 1.30, potem do 4.00 i dalej do 7.00 już ani razu nie zapłakała i kupki też już nie zrobiła.

Mam pytanie odnośnie czekolady i wyrobów typu marsy, snikersy, czy takie coś nam wolno jeść? Ja przed ciążą byłam maniakiem słodyczy, w ciąży mi przeszło, ale teraz znowu wróciło i szczerze powiem, że zmiotłabym z szafek wszystko co czekoladowe, ale to chyba też nie wskazane u karmiącej?

Paulizia mam teraz dobry krem na brodawki, ale wymaga systematycznego stosowania - po każdym karmieniu. PUERLAN firmy Medela. Ja mam strasznie wrażliwe brodawki, wręcz tragiczne, a po tym kremie (czy też maści bo w sumie nie wiem, mam angielską wersję) naprawdę jest lepiej. Jedną brodawkę mam nawet przeciętą wargami małej na odcinku ok. 4 mm i aż panikuję jak mam małej podać pierś, ale z tym kremem jest o niebo łatiwej. Czekam jeszcze na Matlan i będę się ratowała, bo już byłam bliska przejścia na butelkę .
Po wczorajszej akcji co prawda nawet ten Puerlan nie pomógł, ale skutki wczorajszego karmienia co 10-15 minut odczułam dopiero dzisiaj, wczoraj mogłam bez lęku podawać jej tak często pierś, a smarowałam co któreś tam karmienia, bo tak często jak ona jadła to nie dałabym rady
Stary 2011-06-21, 10:07   #3287
matallewar
Zakorzenienie

Kiara czekolada to silny alergen... więc niespecjalnie. Spróbuj może mało na początek?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 10:16   #3288
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

nie wiedziałam, że przy malutkim dziecku będę w stanie powiedzieć, że znowu się wyspałam Hanka to jest niezły śpioch! Dziś między 22:00 a 8:00 rano była JEDNA pobudka, nawet nie wiem, o której, bo nie patrzyłam na godzinę. Chwilę podjadła i dalej spać

Natomiast jak zasnęła koło 21:00, to chwilę potem pobudka, zwymiotowała, albo porządnie ulała, pościel i ciuchy do wymiany poszły

W ciągu dnia śpi gorzej, jedna krótka [max 30 min] drzemka rano i potem dopiero jedna dłuższa [2-3 h] po południu Ale może dzięki temu nocki zarąbiste

Dziewczyny, ile prań tygodniowo robicie? Bo ja jakąś masakryczną ilość! Chyba muszę zacząć liczyć. Średnio to chyba codziennie, bo nie robiłam przez weekend, a wczoraj poszły dwa

Weredko, masz super córeczki!

Grazin, wrzucasz NA OKO, tak tylko żeby się woda lekko zaróżowiła, ma być przejrzysta, ale lekko różowa EDIT, jak tabletki masz to rozkrusz i wrzuć do wody trochę pyłu. Możesz też przecierać miejsca z potówkami i to kilka razy dziennie. Roztwór, moim zdaniem, najlepiej świeeeeży

Pauliziu, z tym oczkiem, to jednak postaraj się masować kanalik, chociaż przy jednym zakrapianiu. Myślę, że to pomaga no i nie wiem, czy musisz nawet naciągać i siłą otwierać oczko, ja Hanutce wlewałam na otwarte oko po prostu. Zauważ, że dzieciaki nie mają takiego odruchu zamykania oka, kiedy coś się zbliża do niego

Andziotku, zapomniałam podziękować za info o ciemiączku, że może zarastać 18 m-cy. Czyli nie będę się teraz stresować

Moniczko nadmorska, bardzo miło widzieć Cię znów na forum! Ucałowania dla Stasia i gratulacje dla Ciebie za utratę wagi

A gdzie nasze dziewczyny? Listopadowa? Eve? Mazianka? Kwiatecek?

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Aha! I gratulacje dla nowej mamusi! Wstyd się przyznać, ale nie kojarzę Anusi. Ale w Odchowalni nadrobimy Wszystkiego dobrego dla Mamy i Dzieciaczka!

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Widzę, że wiele z Was narzeka na ból brodawek... Naprawdę współczuję, wiem co przeżywacie. Mnie już chyba trochę się zahartowały, jednak dalej PORZĄDNIE boli, kiedy Hanex zasysa, aż mi się słabo momentami robi Wątpię, żeby to minęło. W szpitalu ratowały mnie nakładki. W domu polewanie wodą z prysznica i smarowanie Maltanem. Ale co ja Wam będę...

Jednak staram się być dzielna i dalej 2-3 karmienia są z piersi, im dłużej wytrzymam, tym lepiej

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 10:29   #3289
Klaterina
Zadomowienie

hej

dorkabl mój też te same witaminy je i na początku był niespokojny, marudny, teraz już lepiej jakoś je znosi, wkraplam mu je w trakcie karmienia
a rączki ssał bardzo przed karmieniem, pomogły niedrapki - materiał mu nie smakuje

Anusia gratulacje
Stary 2011-06-21, 10:34   #3290
aniutka_85
Raczkowanie

Cytat:
ja mam witaminę K w kroplach (podaje ją z łyżeczki bo inaczej się nie da) a witaminę D w kapsułkach. Jakoś nie zauważyłam, żeby moja Haniutka miała jakieś sensacje po tych witaminach, zresztą ona i tak dość rzadko robi kupkę (raz na kilka dni), a jak się denerwuje to brzuszek napręża, ale raczej to nie przez witaminy bo ostatnio zapomniałam jej podać a nerwy i tak były
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 10:34   #3291
Klaterina
Zadomowienie

u nas nocka przerywana budzeniem na cyca co 3 godziny łącznie ze zmiana pieluchy, ale ogólnie było znośnie

mary poziomkowa jak zasysa to aż mnie podnosi z siedzenia, jakby ktoś mi szpilki wsadzał w brodawki, ale trwa to krótką chwilkę więc jest do przeżycia i staram się na to nie narzekać
automat idzie raz dziennie, wcześniej tak nie było
Stary 2011-06-21, 10:39   #3292
dorkabl
Zadomowienie

mary poziomkowa a ty jakie witaminy podajesz?

Dziękuje całej reszcie za wypowiedzi jesteście kochane

Klaterina na poczatku? tzn po jakim czasie mu przeszło? Zastanawiam sie czy nie kupic innych, szkoda mi dziecka :/
Stary 2011-06-21, 10:43   #3293
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Paulizia; tez slyszalam o tym smarowaniu naszym mleczkiem ale jeszcze nie próbowałam.
Przyznaję sie, że także nie jestem systematyczna z kropieniem wrrr
Dalej Paulis ropieje
Przemywam tez sola fizjologiczna.
Najbardziej ropieje kiedy Gabik płacze.
Nam lekarz kazał masowac kanaliki (to co andziot mówi) ale tego to już prawie w ogole nie robię bo wrzask
Jeżeli nie przejdzie to mam juz skirowanie na wymaz z oczka
Odnosnie tego co pisałas w "K"
wprawdzie u mnie tego nie zdiagnozowano ale pani pediatra kazała mi smarować sutki clotrimazolum (zmywac przed karmieniem)
Dalej walczę z plesniawkami ale widzę poprawę.

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Wiecie co, moja jedyna atrakcja to wyjście do marketu na zakupy. Doła mam
u mnei to samo !!
Jestem juz 3tygodnie w domu i przez ten czas byłam 2 x na zakupach w sklepie (wróciłam w 30min bo maz dzwonił, ze mała juz płacze) i raz na slubie byłam... to wszystko
Poza tym nie ruszam sie z domu.. no i na spacerze 2 x
Oszaleje - rozumiem Cie
Co powiedziała położna na buźke ?

Grazin; no to mamy takie samo "urozmaicone" zycie
ze tez blizej siebie nie mieszkamy
Jesli chodzi o nadmanganian to czytałam o tym i wiem, że woda musi być w kolorze jasnego różu
Jak po princessie ??

Juz sie nie fochaj
Zgoda z TZ ?

andziot; jak klocki ??
Chyba juz doszły? Bawi sie Zosia ??
A skąd Ty wiesz czy Twoj Gabik ssie rączki bo chce się uspokoić a nie że jeszcze jest głodna ?
Dla mnie to masakra odróżnić czy to głod czy nie oraz czy dziecię już sie najadło...
Kciuki za USG
daj znac jak poszło !! Tzn wiadomo jak poszło tylko dobrze musi byc

mary, dziekuje Ci za cynk o promocjach !!
W piatek będę chyba u rodziców i zaliczę galerie mam nadzieję
U mnie z praniem to samo
Dzień w dzień pranie - już myslalam, że ze mną coś nie halo
Praktycznie każdy ciuszek po zmianie idzie do pralki.. nie wiem czy dobrze czy źle, ale martwię się aby jakiegos uczulenia nie dostała, że coś 2 x na siebie wkłada.

ewesko, chłopcy działają niczym szwajcarski zegarek

anulinko, znając zycie skoro sie wyspałaś to w wir pracy wpadniesz

Kiara, czeresnie nawet dla nas są cięęężko strawne, więc obawiam się, że płacz Lenki spowodowany był własnie nimi.
Już nie jedz Dla świetego Waszego spokoju

Weredko super zdjecia !
ale grzeczne masz córeczki, że obie tak przespały msze
duzo zdrowka dla Pierworodnej

Jesli mowa o bólu sutków ja nadal kilka karmien na dzien mam w nakładkach silikonowych

Kolezanka wczoraj mnie nastraszyła, że nie wolno spać z dzieckiem bo można przydusić albo kołdrą poddusić i mam stracha, ale Gabi dostaje szału jak w nocy ją odkładam do łóżeczka. I co mam zrobic ?
Wy też spicie ze swoimi Malenstwami - przynajmniej niektore z Was, prawda ?
Wczoraj TŻ wypił 2 piwa więc ze strachu wygoniłam go z łózka, ze może nie panuje nad sobą i mógłby zrobić Malutkiej krzywde...

No i ciągle nie wiem jak rozpoznać kolkę Mam kropelki na wszelki wypadek ale jeszcze nie dawałam.
Gabi czasem po jedzeniu tak okropnie sie preży i np 5-10 min płacze ale to chyba jeszcze nie kolka?
Często tez gdy biorę ją po jedzeniu na raczki aby sie jej odbiło to jak szalona po szyi mnie niemalże dziobie buzką... to znaczy, że głodna- nie ????

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 10:48   #3294
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Ja ci polecam tą http://www.tinylove.com.pl/index.php...a-wyspa-marzen
Jest naprawdę świetna, mały się w nią wpatruje jak zaczarowany. Jak jest już niecierpliwy, bo głodny w trakcie przewijania, to puszczam mu karuzelkę i się zajmuje wgapianiem się w nią z przewijaka i jest spokój. Czasem jak nie ma ochoty spać i marudzi w łóżeczku, to też włączam mu karuzele iw ychodzę z pokoju, jak słyszę, że się melodia skończyła, to tylko klikne pilotem, żeby nie podchodzić do łóżeczka i nie rozbudzać i Antoś w końcu odlatuje.

Super
p.s. mojemu Antosiowi już ta czapeczka jest za mała a tak mi się w niej podobał

Paulizia dostałam identyczny album dla Antosia, dostał od swojego przyszłego chrzestnego. Bardzo fajny ten album.

Agus87 dużo zdrówka dla Oleńki.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

szybko zmieńcie mleko !!!!
już wcześniej Oleńka miała jakieś zmiany na buźce pamiętam - może już wtedy się zaczynało

oj, u nas wczoraj było to samo,
mała zasnęła o 23 3 razy się budziła

a czemu w nocy mm dajesz ???

GRATULACJE anusia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

podobno po K czasem dzieci się wiercą
Gabrysia też ssie rączki jak się chce uspokoić

na tej buteleczce pisze jak się rozrabia te tabletki,
tam chyba w zależności od tego ile wrzucisz taki kolor się robi wody,
jakbyś chciała mało do buźki zrobić to nie wiem, trzeba by bardzo podzielić tą tabletkę,
bo pamięta,j że nie może być stężony roztwór to to żrące jest !!!!

ja nie wiem co się dzieje z Gabrysią
ona je w nocy mniej a częściej !!!!!!!!!! czemu ????????
ktoś wie ???
jeszcze parę nocy temu potrafiła przespać 5-6h,
a teraz się budzi co 2h i je tylko z jednej piersi i usypia (nie da się jej dobudzić żeby jeszcze zjadła)
ja tak nie chce !!!!!!!!

prosimy o kciuki
moze juz wtedy faktycznie

jedziemy na 11.45 do dermatologa
nie mam dzisiaj pneumo - pediatra mowi, zeby sie wstrzymac i wyjasnic to
olence sie uszy luszcza, na zgieciach raczek, cala glowka, buzia, okolice oczu
jezuuuuuu jak mi jej szkodaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa
Stary 2011-06-21, 10:49   #3295
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

hej mamuski

u nas noska nawt nawet
o 2.00 tata się ewakuował na kanapę, bo musiał wstać po 5 do pracy a ja wzięłam małego do łózka i nie pamiętam kolejnych karmień
kojarzę tyko, że coś z odbiciami kombinowałam

i pospaliśmy do 9
przebrałam brzdąca, nakarmiłam, wsadziłam do łóżeczka i zasnął sobie

a ja nie wiem co na obiad
ja podaje witaminy Di K w jednej kapsułce...ładnie mi połyka i chyba mu smakują...
a czy go bardziej brzuszek po tym boli...trudno stwierdzić...

Kiara czekolada=silny alergen....ja się nie pokusiłam, żeby spróbować....ale biała jadłam i nic małemu nie było...w tych wszystkich batonach są tez orzechy...też chyba nie bardzo wskazane

82anusia GRATULACJE !!

a brodawki mnie już nie bolą
chyba, że mały ewidentnie źle złapie...ale wtedy wyciągam mu syska i daje złapac jeszcze raz i jest ok
Stary 2011-06-21, 10:52   #3296
Dziewczonka
Wtajemniczenie

dzień dobry
Moje dziecie zasnęło wczoraj o 21:30 (pierwszy raz tak szybko), potem obudziła sie o 22:30 pociumkała piers i spała do 5:30 tak jak wczoraj z przerwa od 3 do 4 na marudzenie. Potem wydoiła UU i spała z nami w łóżku do 10 . Czasami sie zastanawiam czy to normalne, że tak małe dziecko tak długo śpi i nie je - martwie się

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Ja ci polecam tą http://www.tinylove.com.pl/index.php...a-wyspa-marzen
Jest naprawdę świetna, mały się w nią wpatruje jak zaczarowany. Jak jest już niecierpliwy, bo głodny w trakcie przewijania, to puszczam mu karuzelkę i się zajmuje wgapianiem się w nią z przewijaka i jest spokój. Czasem jak nie ma ochoty spać i marudzi w łóżeczku, to też włączam mu karuzele iw ychodzę z pokoju, jak słyszę, że się melodia skończyła, to tylko klikne pilotem, żeby nie podchodzić do łóżeczka i nie rozbudzać i Antoś w końcu odlatuje.
.
Ja również polecam tą karuzelkę

Cytat:
Gratuluje serdecznie!!!

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
prosimy o kciuki
zaciskam

Powiedzcie mi dziewczyny czy usg bioderek to standard??? Pytałam ostatnio pediatry to powiedział, że on kieruje kiedy widzi coś niepokojącego i mamy nie robic
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 10:53   #3297
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

moniqac, jak wyniki Szymonka? Masz juz jakies wiesci??
Mami dalej w szpitalu.. ?
Co jestem pod prysznicem to mysle o Tobie aby spytac i juz tak z 2 tygodnie pytam
Dobrze mi sie kojarzy,że pisałaś iż masz na plecach czy buzi ? (juz nie kojarzę) takie drobne krosteczki ?
Bo jesli dobrze mysle, to ja mam to samo i wiem, że pojawiło mi się cos takiego w ciąży tylko, że nadal nie zniknęło.
To wynika ze zmian hormonalnych ?? Przeszło Ci ??

anulka, ciesz się autkiem !!
Teście do Was w lipcu a Wy do PL w sierpniu, tak ?
Zazdroszczę tej Twojej aktywnosci

GRATULACJE DLA 82ANULKA !!

a ciekawe jak nasza swieżo upieczona Mamusia Lolcia sobie radzi

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 10:55   #3298
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

daisy ja czesto małego biore do łózka w połowie nocki jak tż sie ewakuuje na kanapę :d
ale ja spie tak czujnie, że nie ma szans na przygniecenie czy kołdra przyduszenie
nie wiece się tak już w nocy jak kiedyś, nie rzucam się.....mały tylko stęknie, jęknie a ja już oczy jak 5 zł i obczajam co się dzieje
Stary 2011-06-21, 11:05   #3299
Klaterina
Zadomowienie

dorkabl może 3-4 dni ? bo dawałam je tak jak leżał w łóżeczku, część wypluwał albo ulewał i wtedy mu to nie pasowało brzuszkowo, jak daje w trakcie karmienia to w zasadzie jest spokój - no ale to może też nie być zbyt wiarygodna metoda, bo w sumie wypił 8 kapsułek
Stary 2011-06-21, 11:16   #3300
fistaszek24
Zakorzenienie

Witam. Ja dopiero będe rodzic i chciałam sie poradzić świezo upieczonych mam. jak rozwiazałyście sprawę wanienki i perzewijaka??? Komoda kapielowa, wanienka+stelaż i osobno przewijak czy jakos inaczej??? Nie weim co wybrać. A jesli przewijak to jaki i jak się spisuja poszczególne rzeczy???
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości