![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Imię dla dziecka - wątek zbiorczy
Ami, Amik, Maduś. Moja Siostra uczy Amadeusza i tak mu zdrabniają.
Z tym że Ami, Amik, to dla mnie trochę jak dla psa imię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#694 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim
![]() chciała bym poznać waszą opinie na temat imienia Liliana ![]() za 3 miesiace urodze córeczkę i właśnie to imie wpadło mi do głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
ja mam synka Oliwiera - ma już 10 miesięcy. Jestem bardzo zadowolona z imienia, bo choć słyszane, mało spotykane, w rankingach na szarym końcu, może dlatego, że to imię musi się wyjątkowo podobać.
Jeśli zajdę w ciążę z dziewczynką, podobają mi się strasznie imiona z tych niespotykanych: Laila, Nela (zdrobnienie NEL), Aurelia, Laura. Z tych niestety oklepanych: Lena, Natalia Uważam, że te imiona są po prostu prześliczne i takie dziewczęce i delikatne. Mężowi podoba się Sandra - mi w brzmieniu nawet też, ale kojarzy mi się nie wiem czemu z disco polo i burdelem. Gdzie nie patrzę na ulicy na ulotkach wszędzie jakiś pseudonim Sandra;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Wtajemniczenie
|
oj, ja akurat za Sandrą nie przepadam... dla mnie tak twardo brzmi... a co do "burdelowych" imion to bardziej Natalia i Lena pasują - ale te akurat mi się podobają
![]()
![]() |
#701 |
Raczkowanie
|
Tak, trochę twardo brzmi Sandra, szczególnie z twardym nazwiskiem, które niestety mam i jest w nim "r", a nawet "dra"...więc wyszłoby dziwnie.
Najlepiej u nas sprawdziłoby sie imię miękkie z "l", np. Natalia, Lena, Nel. Ale co zrobić jak mnie się mimo wszystko podobają te z "r", są takie charakterne, np. Aurelia, Laura. Eh, może drugi będzie też chłopczyk ![]() Jesteśmy na etapie starań. Oboje jednak marzymy teraz o córuni dla odmiany, ale drugi chłopczyk to też będzie pełnia szczęścia, ale co z imieniem??? ![]() Z męskich...może Nataniel, Natan z bardziej pospolitych uwielbiam Łukasz (tyle, że mam brata Łukasza i głupio tak;/a mamy ze sobą stały kontakt) Może pomożecie z męskim imieniem? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem jak się teraz ma z pospolitością Mikołaj? mi się strasznie podoba, sama miałam tak mieć na imię, ale w końcu Mikołajem jest kuzyn
![]() Olek też mi się podoba, ale pewnie dużo ich ![]()
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oj dużo Olek i Olków..
![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Ja dałam mojej córce na imię Ewa - drogą eliminacji spośród innych branych pod uwagę
![]() Każdy lekarz, położna, pielęgniarka komentują, że takie rzadko spotykane imię... Tym bardziej się cieszę z wyboru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u mojego 5-latka jest w przedszkolu Ewa ![]()
![]() |
![]() |
#707 |
Raczkowanie
|
hmmm, ja mam na imię Ewa i nawet w moich czasach nie było dużo Ew - byłam jedyna w klasie. Mimo to, nienawidzę swojego imienia
![]() Mam nadzieję, że Twojej córce będzie się podobać. W szkole była u mnie: Olimpia, Greta, Andżelika, Weronika, Dominika, Iga. Tym dziewczynom zazdrościłam, ze mają takie ładne imiona. Niestety mam ze 3 koleżanki Ewy i każda ma podobne zdanie co do tego imienia. Ja zawsze chciałam być choćby Justyną albo Martą, Karoliną, ale Ewa dla mnie to najgorsze imię. co do Mikołaja, też nie mój gust. Jak Święty Mikołaj - bez sensu. Mam w pracy Mikołaja i wszyscy się z niego śmieją, wołając "ty święty Mikołaj".. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
szczerze ja Ewa tez bym nigdy nigdy nie dała, mam jakieś uprzedzenie do tego imienia...takie pospolite.. a Mikołaj to nie moja bajka, ja preferuje imiona z literką R, takie szlacheckie w moim odczuciu..
![]() |
![]() |
#709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chyba nie kwestia imienia, a nastawienia. Cytat:
![]() Nie chciałam nadawać typowo modnego obecnie imienia, jak Oliwia, Maja, Laura, Amelia, bo za dużo tego wkoło, choć niektóre, owszem, podobają mi się. Zależy dużo od nazwiska - ja mam typowo śląskie i wymyślne imiona nie pasują. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Raczkowanie
|
asiuk, przepraszam, że to powiem, ale imię Asia też mi się nie podoba
![]() Na innym prywatnym forum na którym piszę (rodziłyśmy z dziewczynami wszystkie w tym samym czasie) są aż 4 Asie i 4 Anie. Dla mnie beznadziejnie tak pospolicie nazwać dziecko. I te dziewczyny strasznie szczycą się tym, że tak nazwały dzieci. No ale...rzecz gustu, wiadomo, nie dyskutuje się. Co do imion pospolitych, te które wymieniłas, wszystkie są popularne oprócz Laury. Nie ma dużo Laur. Spójrz na rankingi. Na szaaarym końcu. Owszem słyszy się, pojawia się to imie, podobnie jak ostatnimi czasy Oliwier, ale naprawdę rzadko. Ja znam 1 Laurę, za to Antosi, Jasiów, Stasiów, Marcelinek, Maryś i innych starodawnych imion jak mrówków. No i te standardowe czyli Lena, Amelia, Julia. Tego chyba jeszcze więcej ![]() Oliwia już wyszła z mody podobnie jak Wiktoria, wiec można śmiało dawać ![]() Jeszcze bardzo ładne imię to Patrycja. Moim zdaniem. Lavendax podusnęłaś mi pomysł na chłopca......Oskar. Fajnie. Zobaczę jak mąż zareaguje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Zadomowienie
|
ciesze się ze się podoba, bo nie ma wiele osób którym podobają takie światowe imiona, a to imię chodziło za mną już od czasów liceum...i nie miałam alternatywnego imienia dla chłopca...kolejne imiona to pomysł męża..
![]() |
#712 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Mnie dla dziewczynki od zawsze podoba się imię Wiktoria. Nadawałam takie imiona lalkom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Raczkowanie
|
A my będziemy mieli Patryka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że te Asie i Anie (i inne pospolite, jak Ewa ![]() Mam koleżankę Dianę, która się wstydzi swojego imienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z "r": Robert, Norbert, Marcel. Cytat:
![]() ![]() ![]() A ludzie wstydzą się swojego imienia naprawdę z tylu różnych powodów: bo rzadkie, bo pospolite, bo nieładnie im brzmi, bo budzi skojarzenia z kimś nielubianym... Staram się unikać oceniania, czy imię jest ładne, czy brzydkie, zwłaszcza nie mówię tego osobie je noszącej. Nie lubię pewnych imion, ale zachowuję to dla siebie, chyba że ktoś pyta. Po co robić ludziom przykrość, bo ja mam jakieś złe skojarzenia? Niedawno wybieraliśmy imię dla dziecka i po pierwszej fali "nic nam się nie podoba" doszliśmy do wniosku, że jak tak odrzucić głupie skojarzenia i przyjrzeć się imieniu samemu w sobie, to jest wiele ciekawych propozycji ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-23 o 18:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Wtajemniczenie
|
Moi synowie mają na imię Mieszko i Zawisza, pierwszy jest już dawno pełnoletni i nigdy nie miał problemow ze swoim imieniem , wręcz jest happpy , że takie jedyne i charakterystyczne, przez okres dorastania nie były mu potrzebne żadne pseudonimy tak popularne wśród młodzieży. Dzisiaj Mieszko w środowisku freestylerów piłki koszykowej jest znany i rozpoznawany właśnie pod swoim imieniem.Oczywiście na początku rodzina i znajomi byli trochę w szoku, o urzędnikach USC nie wspomnę. Mąż musiał przynieść wydruk z internetu , że imię Zawisza w ogóle istnieje, bo o Mieszku gdzieś tam na lekcjach historii słyszeli a o Zawiszy już nie.Nie jest dla mnie ważne czy komuś podobają się te imiona , ludzi ocenia się po zachowaniu a nie po imionach, jesli ktoś lubi te popularne to OK, ja akurat lubię dawne polskie. No i Zawisza jest jednym z niewielu imion męskich kończących się na "a"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Zadomowienie
|
a mi się Diana i Liliana bardzo podoba, Mieszko też, zresztą w ubiegłym roku na oddziale gdzie pracuje właśnie się urodził, co do Zawiszy to tak średnio...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Pare dni temu, dowiedziałam się że jestem w ciąży. I jeśli byłby córeczka, to na 99% jak i na 100% będzie Alicja
![]() ![]() A co najlepsze w dniu w którym testowałam, imieniny obchodziły właśnie ALICJE ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-06-25 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Zadomowienie
|
Alicja i Adrianna są śliczne Amelii jest mnóstwo..
![]() |
#720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znamy się Nino z "Perfum" (a przynajmniej ja Cię dobrze kojarzę), a nie wiedziałam, że masz takie duże dzieci ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.