![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CzarnaZuzia wymiata,czyli letnia odsłona wątku.
![]() relaksuje sie wieczornie prasujac przy fajnej muzie ![]() Koto, ja tez dzis dziwny dzien w pracy mialam, zageszczona atmosfera.. Ale dalam rade, nie dam sobie w kasze dmuchac ![]() Anastazjo - piekne imie dla kotki ![]() ![]() Milego wieczoru Wam ![]()
#182 |
Zakorzenienie
|
Kolu, relaksuj się, ja się trochę już zrelaksowałam malutkim kieliszeczkiem słodkiego jak ulepek limoncello, teraz dobra herbata z cytryną, za chwilę biędzie pachnąca kąpiel- ba, tylko niestety nie wannie, której nie posiadam
![]() potem będzie cd lektury- kryminału, dziejącego się w przedwojennym Weherowie ![]() Decu dziś już nie będzie. Anastazjo, Bazylia biedna.... Edit- Obśmiałam się do łez ze szczucia cycem, zamieszczonego na Gazecie, szczególnie z ostatniego przykładu reklamy. A, jeszcze autostopowicz mnie wzruszył Edytowane przez Kota Czas edycji: 2011-06-20 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Lubo niestety na ostatnim, kończącym rok szkolny przedstawieniu nie mogłam być i bardzo żałuję, bo Ada była bardzo przejęta rolą kurki
![]() ![]() ![]() Koto niestety święte słowa: pracować z samymi babami to katorga ![]() ![]() ![]() Karaluchy pod poduchy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
![]() Składaczku, Iwonko, Krissuniu - dziękuję Wam bardzo za pomoc ![]() Faktycznie Gigaset S 790 prezentuje się świetnie - wizualnie podoba mi się ogromnie. Niestety nie mogę znaleźć informacji o wadze słuchawki. Ile ta słuchawka może ważyć Składaczku? Czyżby naprawdę Bazylia cierpiała na chorobę sierocą? Jestem przekonana, że już Ty Justysiu pieszczot jej nie żałujesz... Przy tym ma towarzystwo innych kotków. Może to objaw czegoś innego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mojej pracy- to teraz tak mi się zdarzyło, ale ogólnie to jest bardzo dobrze, właśnie tutaj, gdzie teraz jestem to wyjątkowo mało obgadywania i kopanych dołków... no ale samo przeżywanie kobiece to mnie czasami wnerwia- ![]() wykąpanam- żel Pomarańcza i Czekolada- jeszcze zacięgnę trochę perfumy- i karaluchy do poduchy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ważyłam przed chwilą na wadze ✂✂✂✂✂✂✂✂✂owej. Mąż się dziwnie spojrzał jak go tarowałam i wrzucałam słuchawkę do misy ![]() Koto- a jakie zioła sadzisz? Ja kiedyś wsadzałam do ziemi na balkonie takie z zioła z supermarketu. Padały średnio po 2 tygodniach a jak przetrwały to takie lichutkie były. Teraz (jakieś 2 miesiące temu) posadziłam takie ogrodowe. Kupiłam malutkie sadzonki w ogrodniczym. I pięknie rosną. Tymianek tak się rozkrzewił, ze mi bazylię wykurzył. Mięta też sobie pięknie radzi. Żałuje, że w jeszcze większą donicę nie wsadziłam, bo by się zielska jeszcze bardziej rozbujały. A w ogóle (w ogrodniczym temacie ![]() Znacie jakiś "domowy" sposób na pozbycie się tego dziadostwa? Nie chce chemii, bo Wega wśród tych kwiatów wariuje, podgryza, wącha je.. Na temat bab w pracy mogłabym długo... Mam same baby w pracy, łącznie z szefem w trakcie menopauzy. I ... serdecznie dosyć mam. Zawsze wiedziałam, że wolę chłopców ![]() Dobranoc ![]() Edytowane przez mskladaczek Czas edycji: 2011-06-20 o 22:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
A jakiej perfumy zaciągniesz do pomarańczy i czekoladki Koto?
![]() To ja dla odmiany posyłam Wam na noc pchły na dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- Składaczku - jestem Ci niezmiernie wdzięczna za zważenie słuchawki ![]() ![]() Narobiłaś mi chętki wielkiej na ten telefon ![]() Gdyby tak jeszcze Tigris nasz pochwalił go to już bym się nie zastanawiała ![]() Tygryskuuuu... wypowiesz się na temat telefonów bezprzewodowych? A względem różnych ogrodowych robaczków to myślę, że Mammita miałaby dużo do powiedzenia. Mnie to tylko coś tak świta w głowie, że na mszyce to biedronki byłyby dobre ![]() Ale może coś z czymś pomyliłam ![]() Buziakuję Was wszystkich na dobranoc ![]() Edytowane przez passero Czas edycji: 2011-06-20 o 23:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czas chyba na rewolucje ![]() tym oto pozytywnym akcentem kończę poniedziałek i zaczynam wtorek. mam nadzieję lepszy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Miłego dnia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Piers do przodu
|
Allo ahoj w ten pierwszy dzień lata
![]() ![]() A ja pracuję z chłopami ![]() ![]() ![]() Zostawiam pieśń O LECIE ![]()
#191 |
Zakorzenienie
|
Wrzuć, wrzuć
![]() A ja w mojej pierwszej pracy miałam same kobity i świetnie było! Do dziś utrzymuję niektóre znajomości i spotykamy się jak jestem w okolicy. ![]() Potem to już towarzystwa mieszane i tez fajne.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2011-06-21 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Piers do przodu
|
Luba - jak tam zapaszek z rury ?? Poradziłaś sobie??
#193 |
Zakorzenienie
|
![]() miłego dnia.
#194 |
Piers do przodu
|
Dla Madzi Składaczkowej (i nie tylko) dla wyrównanej walki z mszycami pozostawiam to (działa):
Między grządkami warzyw i roślinami ozdobnymi, które są szczególnie lubiane przez mszyce, warto posadzić rośliny, które je odstraszają. Są to między innymi: cebula, czosnek, lawenda i mięta. Trzeba pamiętać, że rośliny tego samego gatunku posadzone w dużych skupiskach tworzą wymarzone miejsce do żerowania i rozwoju szkodników, podczas gdy rozproszone w ogrodzie są dla nich znacznie mniej dostępne. Dlatego zamiast na grządkach lepiej posiać koper na przykład między roślinami ozdobnymi, traktując jego delikatne, strzępiasto ulistnione pędy jako dekorację. Jeśli szkodniki już się zadomowiły w ogrodzie, można je opryskać roślinnymi preparatami, które łatwo jest wykonać samemu. Mają one tę zaletę, że są nieszkodliwe dla ludzi i dla środowiska naturalnego. Przeciwko mszycom działają preparaty: - z czosnku – wyciąg (200 g roztartych nasion zalać 10 l wody i pozostawić na 24 godziny) oraz wywar (wyciąg gotować przez 20 minut). Stosuje się je bez rozcieńczania, także przeciwko innym szkodnikom oraz chorobom roślin; - z cebuli – wywar (75 g pociętej cebuli zalać 10 l wody i gotować przez 30 minut) stosuje się bez rozcieńczania, również przeciwko chorobom grzybowym; - z mniszka lekarskiego (mleczu) – wyciąg (400 g liści zalać 10 l wody i zostawić na trzy godziny) stosuje się bez rozcieńczania; niszczy również inne szkodniki; - z pokrzywy – wyciąg (1 kg roślin zebranych przed kwitnieniem zalać 10 l wody i pozostawić na 24 godziny) stosuje się bez rozcieńczania. Skuteczny jest także oprysk z gnojówki (1 kg roślin zebranych przed kwitnieniem zalać 10 l wody i pozostawić na dwa-trzy tygodnie, aż roztwór stanie się klarowny). Fermentujący roztwór trzeba codziennie mieszać. Żeby pozbyć się nieprzyjemnego zapachu, należy do niego dodać 500 g dolomitu. Gnojówkę z pokrzywy trzeba przed użyciem rozcieńczyć, mieszając 0,5 l roztworu z 10 l wody. Wyciągi roślinne należy zużyć w ciągu jednego dnia, gnojówkę można przechowywać przez jeden-dwa miesiące, a wywary przez trzy-cztery miesiące (gorące należy przelać do szczelnych butelek lub słoików i trzymać w ciemnym miejscu).
#195 |
Wtajemniczenie
|
Katty, skarbnico wiedzy rolniczej, dzięki za rady, mnie też się przydadzą, ale powiedz Ty mnie kochanieńka czy ten czosnek to aby na pewno ma być w nasionach czy raczej w ząbkach?
#196 |
Zakorzenienie
|
czesc Ludzie
![]() wzgledem babow - mam dobre zdanie przychodzi mi pracowac z mienszanym towarzystwem i jakos nie zauwazylam wielkich roznic w relacjach, zaleznych od plci towarzystwa ludzie sa rozne - durne i nie durne i juz |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Piers do przodu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2011-06-21 o 09:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Idę się pakować do
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Piers do przodu
|
Krissa -
![]()
#201 |
Zakorzenienie
|
![]() pada, a u was? względem środowiska pracowego się zgadzam z dorotką, ludzie są różne ![]() ja pracuje w babińcu i bardzo sobie chwalę to akurat towarzystwo, a co kilka miesięcy podrzucają nam jakiegoś młodzieńca i jak na razie były to same koguciki przekonane, że pozjadały wszystkie rozumy, a na pewno więcej od nas ![]() kseniu, pakujesz się na wyjazd? też tego nie znoszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Dzię dobry bardzo
![]() Kriss, ja sfój życiowy przydział molesty pracowej żech przyswoiła już w karierze - mam nadzieję! ![]() ![]() Co do preferowanej zaś czenści ludzkości, co z niom wole pracować, to jeste seksistkom i wybieram te brzydszom ![]() ![]() ![]()
#203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja w pracy też mam prawie same baby, nawet dyrektor jest babą ![]() ![]() A Dorotka jak zwykle mądrze prawi ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- A zapomniałam sie Wam wyżalić. Wczoraj zadzwoniła do mnie ciotka (fajna, ale głośna i dość męcząca ![]() No nie miałam się jak wykręcić, więc się zgodziłam, na co ona wyjęła "szydło z worka" i poinformowała mnie radośnie, że nie bedzie sama jeno z przyjezdną rodziną. Razem osób pięć ![]() No nie powiem trochę mnie się zagotowało we wnętrzu, bo ja nie lubię jak ktoś na mój koszt sobie organizuje wakacje. Tym bardziej, że u nas się po tych całych pracach remontowo-budowlanych kasa nie przelewa a i ciągle jest coś do zrobienia. Poza tym nie mamy nawet tylu miejsc do spania, o pościeli nie wspominając. Ludzie to jednak są bez skrupułów, nawet te ludzie w rodzinie ![]()
"Miło jest być ważnym, ale ważniejsze jest być miłym" Edytowane przez chypre Czas edycji: 2011-06-21 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Piers do przodu
|
Szyprowa - to daj jasny sygnał, ze podłogę w kuchni mają zagwarantowaną, jednak wikt we własnym zakresie
![]() ![]()
#205 |
Zakorzenienie
|
szypero
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Szyperuniu, ale jak to tak?
po cos sie zgadzala, skoro ich nie pragniesz wew domu swym ... ja jestem bardzo niegoscinna nawet nie wiecie jak bardzo a jak mi z tym dobrze, mowie Wam |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dorotku, bo ja już taka mało asertywna jestem. Nie umiem tak wprost się sprzeciwić a potem się gryzę i truję wewnętrznie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
szypru, a nagły, niespodziewany wyjazd wam nie może wypaść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Wtajemniczenie
|
No byłoby to mocno naciągane i grubymi nićmi szyte, bo ciotka mnie przed wyjawieniem swoich planów pociągnęła za jezyk i wypytała kiedy mamy urlop, gdzie jedziemy i teraz głupio byłoby coś ściemniać.
Jakbym wiedziałą co knuje, to byłabym mniej rozmowna i bardziej tajemnicza ![]() A poza tym nie określiła sie jeszcze dokładnie kiedy mieliby przyjechać i na ile (wiem tylko że w okolicach I-szej połowy sierpnia ![]()
"Miło jest być ważnym, ale ważniejsze jest być miłym" Edytowane przez chypre Czas edycji: 2011-06-21 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Chyperko współczuję i rozumiem wkurzenie. Też się parę razy dałam tak wrobić. Identycznie jak Ty - najpierw wypytywanie, czy się aby nigdzie nie wybieram, a potem radosne wproszenie. Zupełnie nie wiem, jak można wybrnąć z takiej sytuacji. Chyba tylko zasłonić się remontem i generalną katastrofą.
W kwestii bab w pracy, to mam podobnie jak Dorota. Kobitki pracowe są super. Mężczyźni też w większości fajni. Ale kiedyś byłam na obozie studenckim z samymi dziewczynami i było o wiele więcej niesnasek, niedopowiedzeń i fochów, niż na obozach z mieszanym towarzystwem. Najwyraźniej najlepsza jest płciowa równowaga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.