Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-21, 10:50   #211
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Witajcie

dzisiaj zaczynam 30tydzień (chodź ja wole te skonczone 29)

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Kapka życze Tobie i córci zdrowia i udanej dalszej części remontu

Carolnie ja zamówiłam materayck grykę-kokos-pianka, mam nadzieje, że będzie fajny

Natka gratuluję wizyty, ale mały rośnie

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

a co do pampersów to cena chyba przystępna, gdzie takie dają?
Jej, gratulacje 30 tyg!
Stary 2011-06-21, 10:53   #212
mucka21
Rozeznanie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

mamuśki
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
ooo to super stwierdziłam, że ten wózek ma wszystko to co chcę, a że się trafiła okazja to żal nie skorzystać
jak przywieźliśmy do siebie ten wózek to mąż chciał psa zapakować, żeby sprawdzić jak się nim jeździ po chodnikach

taaaa skądś to znam podnoszenie z łóżka bez pomocy zajmuje mi około 2-3min..seryjnie ja nie wiem co będzie dalej

Mućka ta Hańcza z opisu wakacyjnego to ta z Mazur czy ze świętokrzyskiego?
świętokrzyskie, byłaś kiedyś? my byliśmy 2 razy, ale w tym roku raczej nie pojedziemy

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Doberek

Też się cieszę bardzo Do leniuchowania nie trzeba mnie namawiać

U mojego tż mają jamniczkę, ma już jakieś 4 lata i nadal sika po nogach jak się boi albo cieszy W domu też się jej zdarzało ale jest wyprowadzana 2 razy dziennie i w domu już nie ma niespodzianek. Czytałam takie coś, ze jak zwierze sika przy przywitaniu z kimś to ta osoba nie może go głaskać itp tylko udawać, że go nie widzi i on wtedy nie ma takich silnych emocji i nie powinien popuścić Ale może faktycznie weterynarz by pomógł, albo chociaż powiedział co robić.

Tylko ten biustonosz raczej mały wychodzi - ale były inne jeszcze tylko tak po 12 zł no ale to i tak sensowna cena
A no w Focusie
Też właśnie liczyłam na sztuki ale wolałam się upewnić czy to opłacalna cena. Faktycznie dużo rzeczy tańszych jest, np. butelka antykolkowa AVENT 125ml 17,90zł a w Smyku w Focusie 29,90 Była jeszcze promocja na body, jednokolorowe za 5 zł. Ja akurat często bywam w Auchanie bo mam po drodze ze szkoły

A mi się takie głupoty znowu śniły, że brak słów, a do tego całą noc mnie bolały pachwiny
Miłego dnia
ja dwie butelki antykolkowe 125ml aventu kupilam za 17zł i jeszcze gratis byly 2 male kremy sudokcrem (chciałam napisać sudoku ) i z hippa jakieś próbki i z czegoś jeszcze (8szt bo podwójnie były)

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
hahah

A wiecie że jestem bogatsza o jeden wpis, i to 5,5 a jutro idę po kolejny i zaczynam opierniczanie roku? I jeszcze jutro wizyta i film 3d, no żyć nie umierać normalnie
no to gratki za wpis i zazdoszczę wizyty i filmiku

mój małż robi wszystko żeby się nie uczyć, wysprzątał łazienkę i pokój a teraz chce robić moskitierę na drzwi balkonowe żeby mnie nic nie gryzło - o co się doprosić jego nie mogłam fakt ze egzamin ma za tydzień więc może dzisiaj dam mu dzień luzu i go wykorzystam

mi się śniło że miałam usg i się okazało że mam chłopca, i to było normalne że wiem bo chciałam wiedzieć a nie chce
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 10:59   #213
AgnesD
Rozeznanie

hello

ja mam takie pytanie do Poznanianek czy znacie jakiś sklep albo hurtownie w poznaniu lub okolicy, gdzie można kupić wszystko na raz dla naszych dzidzioli no i oczywiście dobrej cenie
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 11:04   #214
luii
Zadomowienie

No laski pędzicie niesamowicie....
Od niedzieli nowy watek i tyle stron.....

Mam pytanko do tych dziewczyn z problemem "cukrowym"...czy to ze cukier jest za wysoko odczuwacie jakos fizycznie?
Bo ja zauwazyłam ze prze ostatnie tygodnie czesto jest mi niedobrze po śniadaniu.....czy to moze miec cos wspólnego z tym cukrem?

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 11:09   #215
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
hello

ja mam takie pytanie do Poznanianek czy znacie jakiś sklep albo hurtownie w poznaniu lub okolicy, gdzie można kupić wszystko na raz dla naszych dzidzioli no i oczywiście dobrej cenie

Baby Store, budzynska 18, tam sa wszystkie artykuly dla niemowlat i doroslych

http://www.1baby.pl/index.php?show=com&sw=3 a tu jest ich strona online
Stary 2011-06-21, 11:18   #216
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość

Mam pytanko do tych dziewczyn z problemem "cukrowym"...czy to ze cukier jest za wysoko odczuwacie jakos fizycznie?
Bo ja zauwazyłam ze prze ostatnie tygodnie czesto jest mi niedobrze po śniadaniu.....czy to moze miec cos wspólnego z tym cukrem?
ja nie odczuwałam ani nadal nie odczuwam, że cos jest nie tak - takie skoki jak u mnie się zdarzają do 140-150 to za mało, zeby je poczuć.

Właśnie wróciliśmy ze sklepu dzieciowego - podjęlismy decyzję co do łóżeczka (KLUPŚ Radek 2 biały) i wózka (Tako Warrior, tylko kolor jeszcze w zawieszeniu bo mnie się podoba czarny z budką w białe kropki a TZ patrzy na brązowe )

teraz jem spóźnione drugie sniadanko, na obiad rybka z warzywami i resztka chłodnika z wczoraj
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 11:19   #217
Caltea
Zadomowienie

No kochane, wchodzę na stary wątek, cieszę się, że tylko 2 strony do nadrabiania a tu się okazuje, że Wy już naprodukowałyście 6 stron nowego wątku. Ale cieszę się, bo wygrał tytuł, na który głosowałam

No to witam się i ja i idę nadrabiać.

Lula jestem, jestem. Czytałam, że kawał chłopa będzie i szyjka trzyma.
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 11:33   #218
agnieszka 0605
Zakorzenienie

witajcie

Od rana mój ukochany tatuś skutecznie "poprawił" mi humor... jak zwykle o pierdoły, ale można się zagotować.

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
ja również się melduję po wizycie
szyjka 3,3cm (2 tyg temu 2,5), domknięta. Z małym wszytsko ok. Gin mnie za długo nie badał bo nie byłam na dzi
super!! tylko dziwna sprawa z szyjką, że się wydłużyła. Niby wszędzie piszą, że szyjka może się zatrzymać... Ważne, że jest ok

Caltea - witaj
my tu jesteśmy mega produktywne

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 11:42   #219
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ahya Pokaż wiadomość
To i ja dołączę do wrześniowych mamusiek. Jestem obecnie w 28 tygodniu, mój mały szkrabik będzie prawdopodobnie dziewczynką i będzie nazywać się Emilia. A jej mama to Ania, mam 26 lat. Dlatego hej wszystkim mamuśkom i powodzenia nam wszystkim na te ostatnie miesiące bycia ciężaróweczkami
Witaj

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
lulla- staram się czytać, ale nie mam veny by pisać. Tak jak pisała lau- siedzę i czekam na kolejne bad. notując ruchy małego.
Raz jest ze mną ok, raz czarna rozpacz
Strasznie się boję przyszłego tyg. No i się właśnie poryczałam...
Archinto, nie było mnie chwilę i dopiero dowiaduję się o Waszych problemach. Myślalam, że Cie nie ma z innego powodu. Za dużo tych czarnych chmur nagromadziło się nad Waszą rodziną. Teraz musi być już tylko lepiej. W każdym razie bardzo mocno Cię przytulam:przytul : i trzymam kciuki za Maluszka do następnej wizyty.

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam już doświadczonych i do tych które już zakupiły materace do łóżeczka. Jakie kupiłyście? najcześciej spotykane to chyba pianka-kokos-gryka ale sa tez lateksowe. które najlepsze? Czym sie kierowac w wyborze?
Ja kupuję kokos-gryka

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
zastanawiam się czy mogę mieć jakieś problemy z wątrobą, bo moja dzidzia strasznie lubi miejsce pod prawymi żebrami ( a tam jest przecież wątroba)
Leoś też jest łobuzem i też uwielbia boksować moją wątrobę. Boli jak pieron ale nie obawiam się żadnych komplikacji . Delikatnie spycham mu nóżki z wątroby i jest spokój do następnego bolesnego razu

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Mamuśki mam w sobotę ślub mojego teścia i za cholerkę nie wiem w co się ubrać ide zaraz na poszukiwania w szafie, ale marnie to widzę
a jeszcze w środę zakończenie roku w zerówce i też nędza w garderobie, w żadną spódnicę się nie wbije a kiecki też odpowiedniej raczej nie mam i weź tu coś wymyśl
Jakbyś była innej postury, to powiedziałabym: namiot. Ale taka laseczka jak Ty wejdzie w każdą kieckę. I jeszcze będzie pięknie wyglądać

Cytat:
No witaj, witaj. Gdzie to się Pani podziewała? Ja bywam ostatnio gościem na wizażu, ale Ty Mooonik jesteś chyba jeszcze rzadziej. Popraw się koleżanko

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Ja wizytę będę miała pod koniec 27 tygodnia, więc napewno przed następną wizytą u gina będę miała usg. Denerwuje i smuci Mnie troszkę to że nie widzę dziecka na usg =/// jak poprosiłam faceta który to robi o pokazanie na ekranie, to powiedział że oni nie pokazują bo mają tak ustawiony sprzęt i że zobaczę na wydruku =///
no wiecie co??? Oni nie pokazują, jeszcze takiego tekstu nie słyszałam przy USG. Co najmniej jakbyś go poprosiła żeby się rozebrał

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Kiedyś obiecałam swój brzuchol, więc jeśli mi się udało go dobrze wstawić to będzie a jak nie to sorki ale jestem laikiem na tym wizażu i dopiero się uczę
śliczny brzucholek
Stary 2011-06-21, 11:56   #220
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja nie odczuwałam ani nadal nie odczuwam, że cos jest nie tak - takie skoki jak u mnie się zdarzają do 140-150 to za mało, zeby je poczuć.

Właśnie wróciliśmy ze sklepu dzieciowego - podjęlismy decyzję co do łóżeczka (KLUPŚ Radek 2 biały) i wózka (Tako Warrior, tylko kolor jeszcze w zawieszeniu bo mnie się podoba czarny z budką w białe kropki a TZ patrzy na brązowe )

teraz jem spóźnione drugie sniadanko, na obiad rybka z warzywami i resztka chłodnika z wczoraj
My też się raczej na Tako Warior zdecydujemy

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Witaj

Archinto, nie było mnie chwilę i dopiero dowiaduję się o Waszych problemach. Myślalam, że Cie nie ma z innego powodu. Za dużo tych czarnych chmur nagromadziło się nad Waszą rodziną. Teraz musi być już tylko lepiej. W każdym razie bardzo mocno Cię przytulam:przytul : i trzymam kciuki za Maluszka do następnej wizyty.

Ja kupuję kokos-gryka

Leoś też jest łobuzem i też uwielbia boksować moją wątrobę. Boli jak pieron ale nie obawiam się żadnych komplikacji . Delikatnie spycham mu nóżki z wątroby i jest spokój do następnego bolesnego razu

Jakbyś była innej postury, to powiedziałabym: namiot. Ale taka laseczka jak Ty wejdzie w każdą kieckę. I jeszcze będzie pięknie wyglądać

No witaj, witaj. Gdzie to się Pani podziewała? Ja bywam ostatnio gościem na wizażu, ale Ty Mooonik jesteś chyba jeszcze rzadziej. Popraw się koleżanko

no wiecie co??? Oni nie pokazują, jeszcze takiego tekstu nie słyszałam przy USG. Co najmniej jakbyś go poprosiła żeby się rozebrał

śliczny brzucholek
Dziękujemy

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 11:57   #221
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

Ja kupuję kokos-gryka

śliczny brzucholek
Dziękujemy

Ząbki
Synuś
+2

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 11:58   #222
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Witajcie

dzisiaj zaczynam 30tydzień (chodź ja wole te skonczone 29)

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Kapka życze Tobie i córci zdrowia i udanej dalszej części remontu

Carolnie ja zamówiłam materayck grykę-kokos-pianka, mam nadzieje, że będzie fajny

Natka gratuluję wizyty, ale mały rośnie

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

a co do pampersów to cena chyba przystępna, gdzie takie dają?
Dziękuję Gratuluje 30 tc A pampersiaki w Auchanie. Materac mam taki sam i jest ok, tylko nie wiem którą stronę najpierw do góry?

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
A jak to sie ma do cen z allegro bo nie jestem zorientowana o jakie dokładnie butelki chodzi i nie moge sprawdzic ;/
Butelka dokładnie była TAKA i jak widać cena już z przesyłką podobna

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
hahah

A wiecie że jestem bogatsza o jeden wpis, i to 5,5 a jutro idę po kolejny i zaczynam opierniczanie roku? I jeszcze jutro wizyta i film 3d, no żyć nie umierać normalnie

Cytat:
ja dwie butelki antykolkowe 125ml aventu kupilam za 17zł i jeszcze gratis byly 2 male kremy sudokcrem (chciałam napisać sudoku ) i z hippa jakieś próbki i z czegoś jeszcze (8szt bo podwójnie były)
A gdzie kupowałaś?

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość

Ja nie odczuwam nic Bardziej odczuwa się za niski cukier - może się słabo robić.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:04   #223
DzastaW
Zadomowienie

natka apropo materaca, info które było przy materacu który kupuje: materac dwustronny (zalecane jest aby dziecko do trzeciego miesiąca życia spało na stronie kokosowej ,potem może spać na stronie gryczanej)materac co jakiś czas należy przekładać

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:04   #224
mooonik
Zakorzenienie

witajcie

Cytat:
świętokrzyskie, byłaś kiedyś? my byliśmy 2 razy, ale w tym roku raczej nie pojedziemy
tak myślałam właśnie poznałam stare śmieci hehe
popraw w takim razie błąd ort bo ta Chańcza to przez "ch" właśnie się pisze i na jednym ze zdjęć macie dobrze ułożony napis

a ja z mojego domu rodzinnego mam 15km do Chańczy kiedyś w każde wakacje tam zaglądałam

Cytat:

Właśnie wróciliśmy ze sklepu dzieciowego - podjęlismy decyzję co do łóżeczka (KLUPŚ Radek 2 biały)
oo to łóżeczko takie jak my wybraliśmy, tylko, że chcemy sosnę
a powiedz mi będziecie kupować w jakimś stacjonarnym sklepie czy przez net? Jest w Tarnowie jakaś taka tańsza hurtownia?

Cytat:

Kochanie byłam codziennie (uzależnienie to uzależnienie jednak ) ale miałam/mam w sumie nadal kupę problemów i zero chęci na pisanie

Agnieszka spokojnie, nie denerwuj się.

Gerda gratki 30tyg ja w sumie w niedzielę zaczęłam 7miesiąc

byłam w biedronce, kupiłam 3pak lodów arietta, właśnie pochłonęłam truskawkową

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:06   #225
Caltea
Zadomowienie

DzastaW super brzusio i zakupy też niezłe

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Lausanne- nie wiem czy tym Cie pociesze,ale z tyciem u mnie tak samo!!Waga leci do góry jak oszalała..lekarz stwierdził,że mam widocznie taką tendencje i dobije raczej do 20kg do końca ciąży ..

zaraziłam troszke córe, więc leży zakatarzona,gonie poczytać bajeczki do podusi.. jutro zaglądne wieczorkiem..(dzisiaj się lepiej coś czuje, mam nadzieje,że pomalutku przejdzie herbatkowo-parówkowymi sposobami)
Dołączam do Was. U mnie też waga gna do przodu; po prostu mam taką tendencję. Myślę, że do 20 kg mogę dobić (chociaż strasznie chciałabym się zatrzymać chociaż na 15)

Kurujcie się kochane

Cytat:
Po wizycie: szyjka zamknięta, długość bez zmian, ale delikatnie zmiękła - mam się nie przejmować jakoś bardzo, ale oszczędzać w miarę możliwości. Mały ułożony główką w dół i waży już 1600 gram - od terminu odbiega o tydzień do przodu czyli ciągle jestem sierpniówką Moja waga w miejscu, gin zadowolony, sypał komplementami, że mam ładny i całkiem spory brzuszek
Natko, ale masz już wielkiego synka. No ale jesteś na szczycie rankingu, więc Twój maluszek, jako jeden z wątkowych seniorów musi być największy.

Cytat:
nas położna na szkole rodzenia trochę dobiła. Mówiła o tych nowych standardach, że powinni dawać dziecko na 2 godziny po porodzie, że poród w wybranej pozycji i plan porodu powinno się napisać itp.
Okazuje się, ze tak jak myślałam - prawo sobie a szpitale sobie. I powiedziała, ze jedyny sposób żeby coś zmienić to pisać skargi do dyrektora, nfz, rzecznika praw pacjenta. no i chyba niestety ma rację
No tak, tylko skargi można składać już po fakcie, czyli po porodzie. Dla nas za późno, ale dla przyszłych mam można zdziałać lepsze warunki

Cytat:
Tako Jumper GT czarno-zielony. Odkupiłam od koleżanki po córci wrześniowej- używali tylko gondoli, reszta pachnie nowością heh Zadowolanam

aaa pamiętam w którejś części była mowa o wózkach i chyba Tusia i Cotka pisały o czarnych wózkach - wtedy byłam na nie, ale ostatnio widuję na spacerze właśnie taki cały czarny wózek i wygląda rewelacyjnie! Jakbym kupowała nowy to na pewno cały czarny. Ekstra wygląda
Gratuluję zakupu

Ja też pisałam, że mam czarny wózek i baaardzo mi się podoba. Ale niektórzy kręcą nosem, że"taki" kolor

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
No właśnie od kilku dni zapominałam się Was spytać jak liczycie tc . Ja liczę skończone tygodnie, a nie te zaczęte i z Twojego postu wynika, że lekarze też tak robią.
I czy 27 tydzień to jest już III trymestr czy ostatni tydzień II??
Ja też liczę liczę zaczęte tygodnie
W związku z tym się pochwalę, że dziś wkroczyliśmy w 28 t.c.
Cytat:
szyjka 3,3cm (2 tyg temu 2,5), domknięta. Z małym wszytsko ok. Gin mnie za długo nie badał bo nie byłam na dzisiaj zarejestrowana, tylko do kontorli miałam przyjść.
Ale mi to ogólnikowe - wszystko jest super - w zupełności wystarczyło żeby

Dobranoc, nadrobię Was jutro

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
witajcie
Od rana mój ukochany tatuś skutecznie "poprawił" mi humor... jak zwykle o pierdoły, ale można się zagotować.
Stary 2011-06-21, 12:08   #226
danika
Zakorzenienie

Cytat:

a powiedz mi będziecie kupować w jakimś stacjonarnym sklepie czy przez net? Jest w Tarnowie jakaś taka tańsza hurtownia?
byliśmy w takiej hurtowni w Machowej (w stronę rzeszowa) i tam jak zamówimy powyżej 1000 zł to dają zniżkę 10%, a jak jeszzce wózek kupimy to 15% wiec wyjdzie nas taniej niz przez neta. Muszę jeszcze dokładnie przejrzec allegro, ale chyba kupimy tam wszystko łącznie z przewijakami i butelkami, wanienkę itd.
Stary 2011-06-21, 12:11   #227
mooonik
Zakorzenienie

czy Wam też zniknęła belka szybkiego forum z lewej strony?? czy tylko u mnie taki cyrk

Julitka

Stary 2011-06-21, 12:11   #228
martunia_199
Zakorzenienie

Za mną chodzi Klupś Safari z żyrafką

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
czy Wam też zniknęła belka szybkiego forum z lewej strony?? czy tylko u mnie taki cyrk
Ja mam

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-06-21, 12:12   #229
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
natka apropo materaca, info które było przy materacu który kupuje: materac dwustronny (zalecane jest aby dziecko do trzeciego miesiąca życia spało na stronie kokosowej ,potem może spać na stronie gryczanej)materac co jakiś czas należy przekładać
O dziękuję Przy tym moim też jakaś kartka była ale nie chciałam go rozpakowywać z folii jeszcze

Cytat:
Natko, ale masz już wielkiego synka. No ale jesteś na szczycie rankingu, więc Twój maluszek, jako jeden z wątkowych seniorów musi być największy.

Ja też liczę liczę zaczęte tygodnie
W związku z tym się pochwalę, że dziś wkroczyliśmy w 28 t.c.

A no kawał chłopa z niego Zastanawiam się czy nie kupić większych ciuszków Bo myślałam, że na początek wszystko mam, ale mogę się zdziwić

Gratulacje

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 12:13   #230
DzastaW
Zadomowienie

mooonik Ja chciałam napisać że też nie mam, ale zauważyłam że już mam =)

Stary 2011-06-21, 12:14   #231
Ahya
Raczkowanie

Cytat:
Też tak liczę i o dziwo mój ginek też tak policzył dzisiaj Bo jestem w 29t1d a w karcie mam dzisiaj wpisane 30tc
Ja liczę skończone tygodnie i mój gin też tak liczy. Więc skończone 29, a zaczął się 30 tydzień

Cytat:
szyjka 3,3cm (2 tyg temu 2,5), domknięta. Z małym wszytsko ok. Gin mnie za długo nie badał bo nie byłam na dzisiaj zarejestrowana, tylko do kontorli miałam przyjść.
Ale mi to ogólnikowe - wszystko jest super - w zupełności wystarczyło żeby
Super, że wyniki są w porządku. U mnie podobnie, szyjka 3 cm, zamknięta, mała ułożona już główka w dół. Tylko leukocyty coś za wysokie, ale dziś robiłam powtórkę z morfologii i zobaczymy, czy wróciło do normy.
Cytat:

mi się śniło że miałam usg i się okazało że mam chłopca, i to było normalne że wiem bo chciałam wiedzieć a nie chce
Mućka, mi się ze trzy razy śniło, że urodził się chłopaczek i tylko chłopaczek. I nie wiem czemu zawsze się wtedy nazywał Kajtek
A z usg wychodzi babeczka. Ale będą jaja jak będzie niespodzianka przy porodzie.

Cytat:
Danika, my kupujemy takie turystyczne łóżeczko, bo będziemy sporo podróżować, a takie łóżko się fajnie składa i mieści do auta. Mój wujek takie uskuteczniał i powiem, że jest rewelacyjne, maluch nie obija się o drewniane szczebelki, bo ścianki są z siateczki, a na łóżeczku jest przewijak i półeczki na pieluchy, chusteczki i kosmetyki.
Stary 2011-06-21, 12:14   #232
DzastaW
Zadomowienie

Ja miałam tą notkę na allegro, bo tam będę kupować =)

Stary 2011-06-21, 12:17   #233
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Kochanie byłam codziennie (uzależnienie to uzależnienie jednak ) ale miałam/mam w sumie nadal kupę problemów i zero chęci na pisanie
Gerda gratki 30tyg ja w sumie w niedzielę zaczęłam 7miesiąc
Oj, to ja nic nie wiem o kłopotach, ale mocno i .

Gratuluję 7 miesiąca (ja nie wiem skąd takie rozbieżności, ale ja zaczęłam 7 miesiąc wczoraj. Powinnyśmy mieć t.p. równo, a dzieli nas tydzień. Zgłupieć można z tym liczeniem).

Gerda dla Was też klaski. Już 30 tydzień, ale ten czas zasuwa.

Właśnie wróciło moje dziecko ze szkoły i powiedziało, że koniecznie muszę jutro iść na zakończenie roku (na 8:30), bo dostanę list gratulacyjny od pani dyrektor (w związku z wynikam i w nauce i sukcesami w różnych konkursach mojej Julci). Taką mam zdolną bestię.

Kończę na dziś, bo o 15:00 impreza w przedszkolu. Muszę się upodobnić do kobiety. Od czwartku WAKACJE !!!

Miłego dnia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 12:18   #234
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
w
my też
a z funkcją kołyski czy bez?

Cytat:
ja mam

Caltea - zdolna córka, tylko pozazdrościć, mamusia musi być duma z pociech

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-06-21 o 12:22
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:20   #235
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też pisałam, że mam czarny wózek i baaardzo mi się podoba. Ale niektórzy kręcą nosem, że"taki" kolor
ooo widzisz, akurat o Tobie nie pamiętałam wybacz i powiem Ci, że sama tak mówiłam- że za ciemny, że nie pasuje dla dziecka a jak zobaczyłam jak wożą tego maluszka w nim- elegancko! zakochałam się

Cytat:
byliśmy w takiej hurtowni w Machowej (w stronę rzeszowa) i tam jak zamówimy powyżej 1000 zł to dają zniżkę 10%, a jak jeszzce wózek kupimy to 15% wiec wyjdzie nas taniej niz przez neta. Muszę jeszcze dokładnie przejrzec allegro, ale chyba kupimy tam wszystko łącznie z przewijakami i butelkami, wanienkę itd.
oo to dobrze wiedzieć, ze można liczyć na taką zniżkę właśnie się wybieramy też tam sprawdzić co i jak. A pamiętasz może jaką mają cenę tego łóżeczka? W Krk znalazłam za 220zł najtańszą opcję w hurtowni Semma

Cytat:
Ja mam
u mnie też już wróciła

Julitka

Stary 2011-06-21, 12:22   #236
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Za mną chodzi Klupś Safari z żyrafką

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Ja mam

A ja nie mam i mi tez zniknela np subskrypcja

Martus ja wlasnie kupuje w lipcu łóżeczko klupś z żyrafka bo juz je wyczailam i nam sie strasznie podoba
Stary 2011-06-21, 12:26   #237
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, to ja nic nie wiem o kłopotach, ale mocno i .

Gratuluję 7 miesiąca (ja nie wiem skąd takie rozbieżności, ale ja zaczęłam 7 miesiąc wczoraj. Powinnyśmy mieć t.p. równo, a dzieli nas tydzień. Zgłupieć można z tym liczeniem).

Właśnie wróciło moje dziecko ze szkoły i powiedziało, że koniecznie muszę jutro iść na zakończenie roku (na 8:30), bo dostanę list gratulacyjny od pani dyrektor (w związku z wynikam i w nauce i sukcesami w różnych konkursach mojej Julci). Taką mam zdolną bestię.

Kończę na dziś, bo o 15:00 impreza w przedszkolu. Muszę się upodobnić do kobiety. Od czwartku WAKACJE !!!

Miłego dnia.
a bo ze mnie taki człek co się nie rozpisuje zbytnio dziękuję

haha, ja też głupieję jak to liczyć wg ost terminu @ mi tak wychodzi i wg tego podziału z 1szej strony wątku też, więc wypada, że Ty juz tydzień jesteś w 7miesiącu chyba

brawa dla córci za wyniki

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
my też
a z funkcją kołyski czy bez?

ja mam
bez kołyski
mąż chciał z , ale ja się zbuntowałam

Julitka

Stary 2011-06-21, 12:35   #238
gerda
Zadomowienie

Cytat:
.
Właśnie wróciło moje dziecko ze szkoły i powiedziało, że koniecznie muszę jutro iść na zakończenie roku (na 8:30), bo dostanę list gratulacyjny od pani dyrektor (w związku z wynikam i w nauce i sukcesami w różnych konkursach mojej Julci). Taką mam zdolną bestię. .
to koniecznie musisz iśc ale masz zdolniachy

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:39   #239
danika
Zakorzenienie

Cytat:

no to gratulacje dla zdolnej córeczki no i dla mamuśki

Cytat:
Napisane przez Ahya Pokaż wiadomość
J
Danika, my kupujemy takie turystyczne łóżeczko, bo będziemy sporo podróżować, a takie łóżko się fajnie składa i mieści do auta. Mój wujek takie uskuteczniał i powiem, że jest rewelacyjne, maluch nie obija się o drewniane szczebelki, bo ścianki są z siateczki, a na łóżeczku jest przewijak i półeczki na pieluchy, chusteczki i kosmetyki.
takie turystyczne jest super my tez bedziemy takie miec (znaczy i drewniane i turystyczne) Turystyczne dostaniemy od mojej paczki znajmomych na pępkówkę - taką juz mamy niepisaną tradycję wszystkie dzieci mają łóżeczka składkowe od cioć i wujów
Stary 2011-06-21, 12:41   #240
gerda
Zadomowienie

Danika właśnie słyszałam kiedyś o tej hurtowni w Machowej, skoro mówisz, że opłacalny biznes to musimy się wybrać

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

też mam łóżeczko turystyczne i stwierdziłam, że jakbym nie miała drewnianego (po mężu) toby mi takie w zupełności wystarczyło

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości