Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-20, 14:30   #4411
Magda_84
Rozeznanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
Magda_84 na świadectwie chrztu powinna być adnotacja o tym, że ktoś był bierzmowany- parafia, w której było się bierzmowanym powinna przesłać stosowną informację do tej, gdzie było się chrzczonym.
Koszt "co łaska" czyli 30-40 zł
czy dobrze zrozumiałam, że jeśli Tż był ochrzczony w innej parafii niż bierzmowany to powinien pójść po to zaświadczenie do parafii chrztu?

Edytowane przez Magda_84
Czas edycji: 2011-06-20 o 14:49
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 14:47   #4412
Kicur
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
czy dobrze zrozumiałam, że jeśli Tż był ochrzczony w innej parafii niż bierzmowany to powinien pójść po to zaświadczenie do parafii chrztu?
mój Tż był chrzczony w innej parafii niż bierzmowany i musieliśmy najpierw pojechać tam, gdzie był chrzczony, tam się okazało, że parafia, w której był bierzmowany nie przesłała świadectwa bierzmowania, więc musieliśmy pojechać jeszcze tam, gdzie był bierzmowany po 2. zaświadczenie:/ ale może u Was wszystkie formalności parafie załatwiły jak należy i nie będziecie mieć takiego problemu. W każdym razie punktem wyjścia jest parafia chrztu. Chyba że to bardzo daleko to może się jakoś uda inaczej załatwić... trzymam kciuki
Stary 2011-06-20, 14:49   #4413
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kicur Pokaż wiadomość
mój Tż był chrzczony w innej parafii niż bierzmowany i musieliśmy najpierw pojechać tam, gdzie był chrzczony, tam się okazało, że parafia, w której był bierzmowany nie przesłała świadectwa bierzmowania, więc musieliśmy pojechać jeszcze tam, gdzie był bierzmowany po 2. zaświadczenie:/ ale może u Was wszystkie formalności parafie załatwiły jak należy i nie będziecie mieć takiego problemu. W każdym razie punktem wyjścia jest parafia chrztu. Chyba że to bardzo daleko to może się jakoś uda inaczej załatwić... trzymam kciuki

w takim razie skoro ślub jest w mojej parafii i w tej parafii byłam bierzmowana, ale ochrzczona byłam gdzie indziej to też muszę do parafii chrztu pójść po świadectwo chrztu?
bo przecież skoro byłam tu bierzmowana to ksiądz ma informację że jestem również ochrzczona
strasznie to wszystko skomplikowane...
Stary 2011-06-20, 15:04   #4414
gosiaczek20004
Zadomowienie

Cytat:
w takim razie skoro ślub jest w mojej parafii i w tej parafii byłam bierzmowana, ale ochrzczona byłam gdzie indziej to też muszę do parafii chrztu pójść po świadectwo chrztu?
bo przecież skoro byłam tu bierzmowana to ksiądz ma informację że jestem również ochrzczona
dokładnie u mnie tez jest sytuacja że byłam bierzmowana w parafii gdzie bierzemy ślub ale chrzczona gdzie indziej i musiałam brać odpis aktu chrztu z parafii gdzie mi go udzielano oczywiście opłata co łaska.
gosiaczek20004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 15:15   #4415
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lotta_ Pokaż wiadomość
Ja też biorę ślub u Boboli i sprawa dekoracji wygląda tak samo jak wtedy - pary składają się na dekorację. Jak byliśmy spisywać protokół to ksiądz dał nam numery telefonu do par, które mają ślub tego samego dnia, teraz pozostaje skontaktować się z nimi i coś ustalić.

Tak a propos... asioks masz już wizję na naszą dekorację?
Dziękuje
Cytat:
Tak jak pisze Lotta_ - jest jak najbardziej możliwość dogadania się. Zresztą innej opcji nie widzę, jako że mamy ślub o 17:00 a para przed nami o 16:00 - nie mamy kiedy przyczepić swoich ozdobników W lipcu -właśnie przy spisywaniu protokołu, tak jak u Lotty_- ksiądz ma nam dać nr tel do tamtej pary. Dekoracja kościoła nie jest dla mnie nie wiadomo jak istotna, niemniej jednak liczę po cichu na osoby z dobrym gustem - dekorowanie Boboli to wyzwanie
W takim razie mi także pozostaje mieć nadzieję na dobry gust pozostałych par. Chociaż kilka razy byłam na ślubie w Boboli i zawsze pięknie i z klasą kościół był udekorowany
Cytat:
Napisane przez whitepower Pokaż wiadomość
świadectwo z religii??!!! miałam w liceum dwóje,ale wstyd:P mogę dać z gimnazjum?
The best!!!
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 15:54   #4416
majka277
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martitaw Pokaż wiadomość
a możesz mi podać namiar na tego kamerzystę? ma może jakąś stronkę? cennik, terminarz czy coś takiego?
odnośnie zespołów, to polecano nam zespół Red Rose ze Świdnika (saksofonista wychodzi na salę podczas grania), my mamy http://www.simon.net.pl/simon/ (to kilka zespołów, które brzmią podobnie do siebie)
Byłam dwa tygodnie temu na weselu grał zespół Red Rose...powiem tak, na dwóch poprzednich weselach, na których grali bawiłam się świetnie (to było jakieś 5 lat temu). Obecnie jest jakaś nowa wokalistka nie do końca mi się podobało, ogólnie troszkę się popsuli....u mnie ma grać zespół Albion - zobaczymy
majka277 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 17:37   #4417
iovaa
Raczkowanie

Witamy nowe dziewczęta

U nas gra zespół Pif Paf Band, jedna z tegorocznych PM-ek wypowiadała się o nich pochlebnie, więc mam nadzieję, że i u mnie nie zawiodą
Jeśli chodzi o fotografa u mnie będzie Mirek Pawęzka.

Ja też skontaktowałam się z dziewczynami, z którymi mam wspólny termin ślubu w naszym kościele i wymieniamy się pomysłami na dekorację kościoła. Jakby któraś z Was miała gdzieś w zanadrzu fotki fajnych dekoracji, to proszę o zamieszczenie lub namiar, bo muszę przygotować kilka propozycji, a w mojej kolekcji akurat tego typu zdjęć mam mało

Co do papierów do protokołu nas też podobno wystarczy mieć:
- dowody osobiste,
- świadectwa chrztu,
- ksero świadectw nauki religii.
A ile się płaci za spisanie protokołu, też co łaska?
A ile się u Was płaci za zapowiedzi? Bo mi w zeszłym roku ksiądz mówił 50 zł., ale podobno podrożały
I podobno przy dawaniu na zapowiedzi w tej drugiej parafii też oboje narzeczeni muszą być obecni... Ciekawe po co?
Bo do protokołu rozumiem, podpisy itd. Ale do dania na zapowiedzi?
Bez sensu trochę...
iovaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 17:53   #4418
asioks
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lotta_ Pokaż wiadomość
Ja też biorę ślub u Boboli i sprawa dekoracji wygląda tak samo jak wtedy - pary składają się na dekorację. Jak byliśmy spisywać protokół to ksiądz dał nam numery telefonu do par, które mają ślub tego samego dnia, teraz pozostaje skontaktować się z nimi i coś ustalić.

Tak a propos... asioks masz już wizję na naszą dekorację?
nad dekoracją kościoła jeszcze nie myślałam, a faktycznie w przypadku naszego kościoła nie jest to łatwa sprawa... rozumiem, że dostałaś mój numer tel?

Co do protokołu - my spisaliśmy w ubiegłym tygodniu - trwało to....z 15 minut i ksiądz zażyczył sobie świadectwa z liceum, jak wdać co ksiądz to zasada. I chyba zaliczyliśmy małą wpadkę - nie mieliśmy kasy na zapowiedzi i nie bardzo wiem co teraz.....mamy iść jeszcze raz z prośba o wygłoszenie zapowiedzi? myślałam, że całość kasy daje się na kilka dni przed ślubem bez sensu to wszystko...
asioks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 19:10   #4419
Miecia85
Raczkowanie

Cytat:
świadectwo z religii??!!! miałam w liceum dwóje,ale wstyd:P mogę dać z gimnazjum?
może Cię to pocieszy nasz ksiądz powiedział, że jeżeli ma się już komplet odbytych nauk to świadectwa nie trzeba, ale przyda się odpowiedź na pytanie jakie jest wasze wyznanie. Ksiądz powiedział, że mało kto odpowiada na to pytanie prawidłowo
Mój akt chrztu 60-80 zł Mama tyle nie dała dlatego wysyłam ją z zapowiedziami trzeba się umieć targować.
Stary 2011-06-20, 19:17   #4420
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
martitaw witaj ślubujesz wtedy, co ja a urodziny masz tego samego dnia, co mój brat
jaki ten świat mały

Cytat:
Dziewczynki, które już spisywały protokół mam pytanie. Co trzeba zabrać ze sobą?
1. dowody osobiste
2. zaświadczenie z USC
3. indeksy z odbytych nauk
4. świadectwo religii
5. skoro ślub jest w mojej parafii to Tż musi ze swojej zabrać jakieś zaświadczenie że był chrzczony i bierzmowany tak?
i coś jeszcze?
świadectwo ze szkoły??

Cytat:
Magda_84 na świadectwie chrztu powinna być adnotacja o tym, że ktoś był bierzmowany- parafia, w której było się bierzmowanym powinna przesłać stosowną informację do tej, gdzie było się chrzczonym.
Koszt "co łaska" czyli 30-40 zł
u nas za akt chrztu 20zł

Cytat:
bo przecież skoro byłam tu bierzmowana to ksiądz ma informację że jestem również ochrzczona strasznie to wszystko skomplikowane...
tak naprawdę chodzi o to, by udać się do parafii chrztu, bo TAM idą WSZYSTKIE informacje o WSZYSTKICH sakramentach i najbardziej chodzi o to, czy możecie zawrzeć związek małżeński - w sensie czy któreś z Was już takiego nie zawarło gdzieś w świecie wiec jest to tylko takie dbanie o bezpieczeństwo - W takim samym celu idzie się też do USC
Stary 2011-06-20, 19:22   #4421
Tanitka
Rozeznanie

dziewczynki fajnie, ze piszecie o tym co wziac do protokolu, bow sumie my juz niedlugo mozemy zabrac sie za te rzeczy za 4 dni bedzie 3 miesiace, wiec skoczymy do USC i do ksiedza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 19:44   #4422
Kicur
Raczkowanie

za świadectwo chrztu zapłaciliśmy 50zl....
a spisywać protokół będziemy chyba w ten weekend i mam nadzieję, że za zapowiedzi nie będziemy musieli płacić, bo mam raczej dobre kontakty z naszym proboszczem;] ale jak się dowie, że chcę, żeby inny ksiądz udzielał nam ślubu (mój kolega właśnie został wyświęcony, więc MUSI to być on) to może nie być tak miło...
Stary 2011-06-20, 19:56   #4423
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziewczynki, które już spisywały protokół mam pytanie. Co trzeba zabrać ze sobą?
1. dowody osobiste
2. zaświadczenie z USC
3. indeksy z odbytych nauk
4. świadectwo religii
5. skoro ślub jest w mojej parafii to Tż musi ze swojej zabrać jakieś zaświadczenie że był chrzczony i bierzmowany tak?
i coś jeszcze?
dowody, świadectwa z religii, odpisy aktów chrztu z parafii, w których byliście chrzczeni. reszta później.

Cytat:
A jeśli Tż był bierzmowany w innej parafii niż ochrzczony, to w tej parafii w której był bierzmowany będzie to świadectwo chrztu prawda? to jest aktualna parafia Tż
zamotałam się już z tym

aaa i jeszcze jedno
to świadectwo chrztu można dostać w parafii za darmo?
świadectwo chrztu można wziąć TYLKO z parafii w której był chrzest. oczywiście kosztuje.

Cytat:
nie, to musi być świadectwo z ostatniej klasy nauki religii, więc jeśli skończyłaś LO, to z maturalnej.

Cytat:
tak. zaświadczenie o chrzcie można wziąć tylko z parafii w której był chrzest.

Cytat:
byłaś bierzmowana, ale to nie oznacza, że parafia ma dane dotyczące chrztu, bo księgę chrztów ma tylko parafia w której miałaś chrzest i tylko ona wyda odpis aktu chrztu do sakramentu małżeństwa.

Cytat:
Napisane przez iovaa Pokaż wiadomość
- dowody osobiste,
- świadectwa chrztu,
A ile się u Was płaci za zapowiedzi? Bo mi w zeszłym roku ksiądz mówił 50 zł., ale podobno podrożały
I podobno przy dawaniu na zapowiedzi w tej drugiej parafii też oboje narzeczeni muszą być obecni... Ciekawe po co?
Bez sensu trochę...
za spisanie protokołu się nie płaci, zapłacicie potem ofiarę za ślub,m wystarczy. a za zapowiedzi my dawaliśmy po 50zł u mnie i u męża. W przypadku dawania na zapowiedzi wystarczy jedna osoba. My u mnie dawaliśmy razem (bo przy spisywaniu protokołu), a mąż u siebie już dawał sam, tam i tak musiał pójść z karteczką od księdza z mojej parafii (ślubu) i tam wszystko było, więc tak na prawdę ktokolwiek może z tym pójść.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 20:57   #4424
Lotta_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asioks Pokaż wiadomość
nad dekoracją kościoła jeszcze nie myślałam, a faktycznie w przypadku naszego kościoła nie jest to łatwa sprawa... rozumiem, że dostałaś mój numer tel?
Dostałam 2 numery, ale nie wiem który to Twój W sumie tylko 3 pary biorą tego dnia ślub, więc liczę na to, że się dogadamy.

[/QUOTE]Co do protokołu - my spisaliśmy w ubiegłym tygodniu - trwało to....z 15 minut i ksiądz zażyczył sobie świadectwa z liceum, jak wdać co ksiądz to zasada. I chyba zaliczyliśmy małą wpadkę - nie mieliśmy kasy na zapowiedzi i nie bardzo wiem co teraz.....mamy iść jeszcze raz z prośba o wygłoszenie zapowiedzi? myślałam, że całość kasy daje się na kilka dni przed ślubem bez sensu to wszystko...[/QUOTE]

Możesz zobaczyć w najbliższą niedzielę, czy zapowiedzi się ukażą, jeśli nie to znak, że jednak czekają na opłatę. Unas od razu po spisaniu protokołu zapowiedzi się pojawiły, oni to chyba na bieżąco drukują.
Lotta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 21:06   #4425
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Magda_84, idziesz do kościoła, gdzie byłaś chrzczona, tam powinni mieć adnotację, że byłaś bierzmowana...właśnie - powinni..
Cytat:
Napisane przez iovaa Pokaż wiadomość
- dowody osobiste,
- świadectwa chrztu,
Bez sensu trochę...
Za protokół nic, na zapowiedzi 50 zł - info od księdza.

Cytat:
Napisane przez martitaw Pokaż wiadomość
tak naprawdę chodzi o to, by udać się do parafii chrztu, bo TAM idą WSZYSTKIE informacje o WSZYSTKICH sakramentach i najbardziej chodzi o to, czy możecie zawrzeć związek małżeński - w sensie czy któreś z Was już takiego nie zawarło gdzieś w świecie wiec jest to tylko takie dbanie o bezpieczeństwo - W takim samym celu idzie się też do USC
No właśnie w nawiązaniu do tego, co pisałam wcześniej - nie zawsze wszystkie informacje "idą". Czasami parafia "od bierzmowania" nie przesyła informacji. Tak mnie poinformowała siostra z kancelarii parafii, gdzie byłam chrzczona, więc od razu ładnie ją poprosiłam o sprawdzenie, czy jest ten zapis- na szczęście było ok.
Pytanie za 100 pkt.: czy żeby wygłosić zapowiedzi w parafii TŻ w innym mieście/parafii MUSI być już spisany protokół i jakieś zaświadczenie? słyszę na ten temat różne rzeczy, zaczynam głupieć
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 21:39   #4426
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Magda_84, idziesz do kościoła, gdzie byłaś chrzczona, tam powinni mieć adnotację, że byłaś bierzmowana...właśnie - powinni..

No właśnie w nawiązaniu do tego, co pisałam wcześniej - nie zawsze wszystkie informacje "idą". Czasami parafia "od bierzmowania" nie przesyła informacji. Tak mnie poinformowała siostra z kancelarii parafii, gdzie byłam chrzczona, więc od razu ładnie ją poprosiłam o sprawdzenie, czy jest ten zapis- na szczęście było ok.
Pytanie za 100 pkt.: czy żeby wygłosić zapowiedzi w parafii TŻ w innym mieście/parafii MUSI być już spisany protokół i jakieś zaświadczenie? słyszę na ten temat różne rzeczy, zaczynam głupieć
Powinni mieć info, ale nie zawsze mają.. Ja jak poszłam po odpis aktu chrztu to się dowiedziałam, że nie byłam bierzmowana bo parafia bierzmowania nie przesłała i8nformacji a potem wmawiali mi, że to z mojej winy, bo zapewne źle wypełniłam karteczkę do bierzmowania, tylko dziwnym trafem w księgach wszystko było ok, więc wypełniłam dobrze, ale i tak była ,moja wina ;>

Żeby dać na jakiekolwiek zapowiedzi musicie mieć spisany protokół, bo wtedy od razu dacie na zapowiedzi w parafii ślubu i dostaniecie kartkę wypełnioną przez księdza z prośbą o wygłoszenie zapowiedzi poza parafią ślubu. Dopiero z tą kartką TŻ pójdzie do swojej parafii a potem po 2-3 tygodniach będzie ją mógł odebrać z pieczątką, że zapowiedzi się odbyły i oddać w parafii ślubu.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 21:49   #4427
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
teraz musimy się wybrać do USC i do księdza spisać protokół, bo to już najwyższy czas..mamy to zamiar zrobić w tym tyg.. a od soboty zaczniemy prosić gości) ehhh... jeszcze tyle przed nami..
i zastanawiamy się nad zmianą zespołu na wodzireja, co o tym myślicie?

jakby tego było mało opóźnia nam się remont mieszkania -Tż nie może się przeprowadzić i śpi na dawnej stancji w kuchni na materacu.. ;/
a ja kończę studia, we wtorek (mam nadzieję) ostatni egzamin.. 6 lat..jak to zleciało..
A czemu zastanawiacie się nad zmianą zespołu na wodzireja? Macie jakieś wątpliwości co do zespołu? U nas będzie DJ z wodzirejem, ale wiem, że chłopaki nadają się znakomicie do tej roli. Po prostu trzeba mieć to we krwi. Byłam kiedyś na weselu, gdzie wodzirejowi brakowało niestety charyzmy i na siłę wyciągał gości na parkiet, zresztą był tylko sam jeden. Powiem Ci, że według mnie jedna osoba nie podoła roli 2 w 1, albo zajmuje się muzyką (DJ) albo takim prawdziwym wodzirejowaniem. Bo jak podejdzie do gości żeby pośpiewać, to nie zdąży sobie włączyć odpowiedniego podkładu itp. Wydaje mi się, że dwie osoby (co najmniej) jakoś lepiej to całe weselne zamieszanie ogarniają. Dlatego ja nie zmieniłabym zespołu na samego wodzireja, bo można więcej po nim oczekiwać niż będzie w stanie tak naprawdę zrobić i w najlepszym wypadku zamieni się po prostu w tradycyjnego DJa.

Powodzenia z ostatnim examem!

Cytat:
Napisane przez malgosia_23 Pokaż wiadomość
A ja czekam na obronę - już niedługo a mi się tak strasznie nie chce uczyć
Ja właśnie dzisiaj się obroniłam, w końcu mam ten tytuł magistra w kieszeni! Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez cindi Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy byłyście może na dniu skupienia na Krochmalnej? my chyba wybieramy sie w niedzielę, jak to wygląda?
Nie wiem jak na Krochmalnej, ale u nas dzień skupienia był w ramach nauk i składał się ze Mszy Św. w intencji wsyztskich par, które brały udział, kto chciał mógł też przystąpić do spowiedzi, a po Mszy było jeszcze spotkanie na którym ksiądz mówił o takich "technicznych" sprawach związanych ze ślubem - że możemy wybrać dowolną parafię, że od nas zależy przebieg całej Mszy (czytania, psalmy) itp.
Stary 2011-06-20, 23:57   #4428
psuj_a
Raczkowanie

Witam! Ostatnio nie mogę spać bo to już w tą sobotę bierzemy ślub...ale to zleciało. W piatek odebrałam suknie-nie myślałam że jest w Niej aż tak gorąco i że tyle waży przy swej prostocie. Dziwnie się w Niej czuję-tak nienaturalnie, tymbardziej że zwykle chodzę na czarno. Moj TŻ odebrał też garnitur który szył w Zetto i musze przyznać, że jestem Nim zachwycona-super leży, ładnie podkreśla figurę i ogólnie bardzo starannie uszyty...a na początku miałam wątpliwości bo moj TŻ wybrał taki zwykły, czarny, matowy materiał (ja marzyłam o grafitowym z b.lekkim błyskiem) ale teraz widzę że miał racje. Jutro jedziemy po coś dla rodziców... Dziwnie tak jak myślę że za tydzień już będzie po wszystkim i o tej porze będe już spać u boku męża...aż się sama do siebie uśmiecham.
Pamiętam, że któraś z Was ma sukienkę z tego sklepu co ja (taki mały na lubartowskiej prawie naprzeciwko demi) i tak jak ja zostawiła swoją suknię u krawcowej-więc PMko gdybyś miała pytania ad.tego jak wygląda ostateczny odbiór, współpraca z krawcowymi, ceny dodatków itp to pisz na priv-nie będę wątku zaśmiecać bo i tak się rozpisałam.

Oto jest miłość:
dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się,
że czekali na siebie całe życie...
O'Cangeceiro
psuj_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 06:24   #4429
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Żeby dać na jakiekolwiek zapowiedzi musicie mieć spisany protokół, bo wtedy od razu dacie na zapowiedzi w parafii ślubu i dostaniecie kartkę wypełnioną przez księdza z prośbą o wygłoszenie zapowiedzi poza parafią ślubu. Dopiero z tą kartką TŻ pójdzie do swojej parafii a potem po 2-3 tygodniach będzie ją mógł odebrać z pieczątką, że zapowiedzi się odbyły i oddać w parafii ślubu.
O rany. Biurokracja nawet tam

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Ja właśnie dzisiaj się obroniłam, w końcu mam ten tytuł magistra w kieszeni! Powodzenia!
Gratulacje
I nie dziękuję!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 07:03   #4430
Lotta_
Raczkowanie

Cytat:
Ja właśnie dzisiaj się obroniłam, w końcu mam ten tytuł magistra w kieszeni!
Serdecznie gratuluję !! I życzę powodzenia na rynku pracy
Lotta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 08:05   #4431
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
wielkie dzięki !!
Stary 2011-06-21, 09:04   #4432
Magda_84
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za wyjaśnienie wszystkiego odnośnie spisywania protokołu jesteście nieocenione
Stary 2011-06-21, 09:14   #4433
gosiaczek20004
Zadomowienie

Cytat:

My jak poszliśmy spisać protokół to dostaliśmy taka kartkę z która trzeba się było udać do parafii Tż i później po ogłoszeniu zapowiedzi odebraliśmy ja i musimy zanieść do parafii gdzie bierzemy ślub
gosiaczek20004 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 09:42   #4434
cindi
Rozeznanie

Psuja, pochwal się sukienką nie stresuj się, na pewno bedzie to jeden z najlepszych dni w życiu i jak sama mówisz już niedługo bedziesz spać z mężusiem - zazdroszczę

Tenebrosa, dzięki za odp, tak słyszałam, że to jest masz + coś tam my o całej mszy ślubnej mieliśmy na naukach, ale może coś nowego powiedzą

fajnie, że napisałyście o tych wszystkich procedurach, my na początku lipca się wybieramy spisać protokół

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 11:37   #4435
malwus20
Wtajemniczenie

Chciałabym jeśli to możliwe dowiedzieć się czegoś na temat zespołu Texas z Zamościa, czy ktoś się bawił na weselu gdzie grała ta kapela?
Rozważamy z Tż zmianę zespołu właśnie na ten ale nie znalazłam dużo info na ich temat. Może tu mi ktoś pomoże?

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-06-21 o 11:48
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:02   #4436
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Chciałabym jeśli to możliwe dowiedzieć się czegoś na temat zespołu Texas z Zamościa, czy ktoś się bawił na weselu gdzie grała ta kapela?
Rozważamy z Tż zmianę zespołu właśnie na ten ale nie znalazłam dużo info na ich temat. Może tu mi ktoś pomoże?
A dlaczego zmieniacie zespół?

Mój Tż brał świadectwo chrztu ze swojej parafii i ksiądz w ogóle nie chciał pieniędzy Powiedział żeby dać coś tylko na zapowiedzi
Stary 2011-06-21, 12:13   #4437
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgosia_23 Pokaż wiadomość
A dlaczego zmieniacie zespół
Stwierdziliśmy że pochopnie i za szybko podjęliśmy decyzje o wybraniu tego zespołu. A od zespołu jak to się mówi zależy prawie cała zabawa.
Stary 2011-06-21, 12:32   #4438
Kicur
Raczkowanie

Cytat:
A czemu zastanawiacie się nad zmianą zespołu na wodzireja? Macie jakieś wątpliwości co do zespołu? U nas będzie DJ z wodzirejem, ale wiem, że chłopaki nadają się znakomicie do tej roli. Po prostu trzeba mieć to we krwi. Byłam kiedyś na weselu, gdzie wodzirejowi brakowało niestety charyzmy i na siłę wyciągał gości na parkiet, zresztą był tylko sam jeden. Powiem Ci, że według mnie jedna osoba nie podoła roli 2 w 1, albo zajmuje się muzyką (DJ) albo takim prawdziwym wodzirejowaniem. Bo jak podejdzie do gości żeby pośpiewać, to nie zdąży sobie włączyć odpowiedniego podkładu itp. Wydaje mi się, że dwie osoby (co najmniej) jakoś lepiej to całe weselne zamieszanie ogarniają. Dlatego ja nie zmieniłabym zespołu na samego wodzireja, bo można więcej po nim oczekiwać niż będzie w stanie tak naprawdę zrobić i w najlepszym wypadku zamieni się po prostu w tradycyjnego DJa.

Gratulacje pewnie wielka ulga, jak się ma to już za sobą Wolność

Ja teraz już mogę podziękować wyniki będą po 15, więc się prawie od razu dowiem, czy udało mi się skończyć te studia

co do zespołu o się o niech nie obawiam, sprawdzeni są i sama się świetnie przy nich bawiłam, ale tak pomyślałam, że teraz zespół to już prawie standard, a ja bym, chciała, żeby nasze wesel było inne ci wodzirejowie, których rozważam "występują" we trójkę- nie ma więc obawy, że nie będą mieli na coś czasu pewnie ogarną to wszystko lepiej niż ja
Stary 2011-06-21, 14:10   #4439
Tenaya24
Rozeznanie

Cześć Dziewczynki trochę mam zaległości w czytaniu. Tak to już jest jak się jest ŻONKĄ w każdym razie MAM JUŻ ZDJĘCIA Jeśli któraś z Was chciałaby je zobaczyć, to piszcie na pw

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 14:31   #4440
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez psuj_a Pokaż wiadomość
Witam! Ostatnio nie mogę spać bo to już w tą sobotę bierzemy ślub...ale to zleciało. W piatek odebrałam suknie-nie myślałam że jest w Niej aż tak gorąco i że tyle waży przy swej prostocie. Dziwnie się w Niej czuję-tak nienaturalnie, tymbardziej że zwykle chodzę na czarno. Moj TŻ odebrał też garnitur który szył w Zetto i musze przyznać, że jestem Nim zachwycona-super leży, ładnie podkreśla figurę i ogólnie bardzo starannie uszyty...a na początku miałam wątpliwości bo moj TŻ wybrał taki zwykły, czarny, matowy materiał (ja marzyłam o grafitowym z b.lekkim błyskiem) ale teraz widzę że miał racje. Jutro jedziemy po coś dla rodziców... Dziwnie tak jak myślę że za tydzień już będzie po wszystkim i o tej porze będe już spać u boku męża...aż się sama do siebie uśmiecham.
Psuj_a ale super, że to już tuż tuż
Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Ja bawiłam się na weselu mojej przyjaciółki, gdzie grał Texas i było fajnie Wokalistka za czasów mojego liceum śpiewała w kościele na mszach, jest bardzo utalentowana!
Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki trochę mam zaległości w czytaniu. Tak to już jest jak się jest ŻONKĄ w każdym razie MAM JUŻ ZDJĘCIA Jeśli któraś z Was chciałaby je zobaczyć, to piszcie na pw
Tenaya24 pędzę wysyłać priva
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości