|
|
#4561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Krakowianki - część XI
Cytat:
|
|
|
|
|
#4562 |
|
moderatorka też wizażanka
|
E milka,
Kosmetyki do włosów :P Mój cudowny szampon się kończy, muszę kupić, bo z włosami poczynił mi cuda ![]() Cholerko, Studenci za te badania dostają ECTS, płatność dotyczy osób, które nie studiują
|
|
|
|
#4563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chodzi o ten szampon, o ktorym pisalas na blogu? Naprawde daje dobre efekty...? Bo moje wlosy wolaja o ratunek |
|
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4565 | |
|
moderatorka też wizażanka
|
Cytat:
W sklepie stacjonarnym gdzie kupowałam, aktualnie go nie ma i nie wiadomo kiedy będzie (wszystko od hurtowni zależy) więc szukałam gdzie go drapnąć można.W połączeniu z resztą kosmetyków tej linii, daje efekty. Włosy się nie rozdwajają, są mocniejsze i grubsze, ponadto ładnie się błyszczą i układają, jestem baaaardzo zadowolona Planuję kupić szampon i jeszcze maskę z tej serii.---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Koleżanki chodzą i dostają punkty ECTS- studetnki UJ. Profesor z poznawczej też mówił, że studentom nie płacą
|
|
|
|
|
#4566 |
|
Copyraptor
|
Ecrulo, placa placa, chyba, ze ktos bierze udzial w tym programie "badania za punkty", ale nie kazdy student automatycznie musi
tylko niektorych badan nie mozna robic na studentach psychologii bo my jestesmy specyficzni - po 2 latach juz w zasadzie kazde badanie dosc latwo przejrzec, i nawet jezeli sie staramy zachowywac "normalnie" (w sumie zwlaszcza wtedy) to masakrycznie zaklocamy wyniki
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2011-06-21 o 09:13 |
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4568 | |||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Na czym polega ich fenomen?
Sypialnią, można by Cię ubierać w firanki i mebelki ![]() Cytat:
Cytat:
Uwielbiam! Cytat:
Masz talent, kobieto!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytuję ![]() Z kręgosłupem nie ma żartów... cholernadoda.
|
|
|
#4569 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
szkoda że my nie możemy - ale fakt, że nawet po pierwszych latach studiów już inaczej się na to patrzy.
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
zwariować idzie z tą pogodą!
przebierałam się chyba z 5x
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, o 12 zamykam zebrę, jak ktoś chce coś dopisać to do wtedy
I baaaaaaaaaardzo proszę o numer do Himki na pw Nie napisała odcienia podkładu i nie wiem który mam kliknąć
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#4573 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#4574 |
|
Nie depcze krokusów
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak jeszcze nie do domu; muszę czekać na kogoś z Rady Mieszkańców, żeby zdać pokój
I chciałam jechać pociągiem, a tu klops, nie pojadę ![]() I pożegnałam się już z moją dawną współlokatorką, ach, mam nadzieję, że wróci do Krakowa na przyszły rok akademicki
|
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu nie ma tego paska z boku?
|
|
|
|
#4578 |
|
Nie depcze krokusów
|
SdC - raz jest, raz nie ma, grzebią coś...
|
|
#4579 |
|
Zadomowienie
|
Ehh dzień dobry
![]() Ciężko mi się wbić w temat bo: 1 - czytam Was hurtem zazwyczaj i zaliczam wtedy tyle różnych, przewijajacych się tu wątków, że sie gubię ![]() 2 - troche starszawa jestem i nie mam nic do powiedzenia w temacie sesji i studiowania już ![]() ale - chciałam sie pochwalić, że wczoraj zrobiłam Cholerkowy gulasz z bananami i bardzo się udał! I nawet mój wybredny zjadł i pochwalił więc sukces.- z racji no to, że jak wspominałam jestem starszawa to mogę się podzielić doswiadczeniam na polu praca-studia-doswiadczenie-przyszli pracodwacy ![]() A więc zaczęłam pracować zaraz po maturze i przez 6 lat pracowałam w szeroko pojętej "gastronomii"... i fakt, jak już chciałam się z niej uwolnić i zacząć robić coś bardziej rozwijającego, to się okazało, że moja pracowitość, chęć zarabiania na siebie, duże doświadczenie w pracy z klientem i umiejetności szerokie interpersonalne, które nabyłam przez 6 lat, liczą się dla pracowdawców spoza kręgu gastronomicznego tyle, co gdybym przez te 6 lat siedziała na dupie w domu. Smutna prawda.... Mój chłopak miał podobne doświadczenia tylko, że on dodatkowo w tej gastronomii wybił się na kierownicze stanowiska (i to nie w Mc Donald's ) i co.... w branży niegastronimicznej musiał zaczynać od zera, bo taka praca w Polsce traktowana jest jak młodzieńcze hobby a nie poważne zajęcie. Chyba, że ktoś chce robić karierę w tej paskudnej branży. Ale tego też nie polecem...Z drugiej zaś strony, mimo, że rynek pracy tego nie docenia, ja mam poczucie, że nauczyłam się w tej branży tyle, co nigdzie indziej nie byłoby mi dane się nauczyć. Te doświadczenia procentują ale napewno znalezienia pracy mi nie ułatwiły ani razu. Lata kelnerkowania były też najlepszymi i najbardziej rozrywkowo-towarzyskimi latami w moim zyciu i to tez było super. Zarobiłam też trochę pieniedzy.... szkoda, że nie byłam jeszcze wtedy na tyle rozsądna aby je odkładać i oszczędzać ale raz się zyje...Tak więc podsumowując - jeżeli ktoś szuka pracy tylko dla pieniedzy, kontaktów towarzyskich, chce spędzić fajnie czas przy tym i nauczyć się sporo o zyciu i ludziach ---> zapraszam do gastrominii krakowskiej . Jezeli ktoś liczy na łatwiejszy start na rynku pracy i chce miec poważny wpis w CV ----> lepiej niech zakręci się za pożądnymi praktykami w szanowanej firmie lub zacznie działać w jakimś stowarzyszeniu na uczelni. Bo w tym momencie na rynku pracy liczą się przede wszystkim kontakty. I to nawet nie chodzi o polecenie czy załatwianie komuś czegoś... ale praca w poważnej firmie z poważnymi ludźmi/klientami to kontakty, które przyszły pracodawca ceni sobie najbardziej .Uff ale się rozpisałam... sorry |
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
emilka, gdzie robiłaś zdjęcia? Ja też muszę o tym pomyśleć...
|
#4581 |
|
Nie depcze krokusów
|
Łyso tak bez narzekania w wątku...
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
noico wydaje mi się że to jednak nie jest prawda, że praca w gastronomii liczy się dla pracodawców z innej branży tak jakbyś przez te 6 lat siedziała na dupie
Dziewczyny, któraś chętna na maskę Stapiza https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...sk.html&next=1 ?Zamawiam u ecrulo w klubie i baardzo chętnie się z kimś podzielę, bo to duże opakowanie 1000ml Jeśli któraś się skusi niech napisze w klubie żeby nie zaśmiecać wątku.
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2011-06-21 o 14:57 |
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w każdym bądź razie jestem w 100% za pracą podczas studiów tak czy siak, nawet w gastro, bo tak jak napisałam, nawet jak nie bedzie to znaczący wpis w CV to napewno jest to skarbnica wiedzy wszelakiej, która potem procentuje. |
|
|
|
|
#4585 |
|
Wtajemniczenie
|
Na rakowickiej...ale cos czuje ze nie bede z nich zadowolona i...
...jutro popoludniu wroce tu z placzem pt wygladam beznadziejnieeee Poza tym to ucze sie do egzaminu-mam 2 ksiazki mojego wykladowcy+notatki z zajec...i co? wszedzie co innego To ja moze w googlach poszukam prawidlowej odp? |
|
|
|
#4586 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4588 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Serio...Niniejszym się witam. Wprawdzie nie wiem jak długo jeszcze będę w Krakowie, ale chwilowo jestem taką tymczasową Krakowianką. Choć tęsknię za moim Wschodem.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak się z nami zaaklimatyzujesz, to za Krakowem też będziesz tęsknić
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

Profesor z poznawczej też mówił, że studentom nie płacą 

przebierałam się chyba z 5x

I chciałam jechać pociągiem, a tu klops, nie pojadę 

ale raz się zyje...
?