Sierpniowe Panny Młode cz.III - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-20, 21:33   #931
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Ale super podróż poślubna Na pewno będzie świetnie Moja suknia będzie dopiero 20 lipca, więc mam jeszcze więcej czekania, musimy dać radę

paula, a Ty mi przypomniałaś, że jeszcze nie mam fig do ślubu
Jedziemy 16 VIII, a ślubik 6, sporo czasu jeszcze zostało do zagospodarowania, więc na 8 ustrzeliliśmy właśnie dwie nocki w Krakowie TŻ nigdy nie był, a ja tak tylko na jeden dzionek.

A ja nie mam jeszcze żadnej części bielizny do ślubu...

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Heh, włączyłam komputer, żeby uczyć się na jutro fizyki... To chyba przekleństwo, że materiały do nauki są na kompie...

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

A! Przyszły krówki... ale to zabrzmiało, hehe - przesłali paczkę z krówkami Na początku się załamałam, że kolor wyszedł bardziej czerwony niż różowy - ale w sumie dobrze, bo nie są aż tak słodkie przynajmniej. Kilka ma błędy w druku (np. paski) ale przysłali kilka więcej niż być miało - więc się wyrównuje
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 21:40   #932
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Jedziemy 16 VIII, a ślubik 6, sporo czasu jeszcze zostało do zagospodarowania, więc na 8 ustrzeliliśmy właśnie dwie nocki w Krakowie TŻ nigdy nie był, a ja tak tylko na jeden dzionek.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Heh, włączyłam komputer, żeby uczyć się na jutro fizyki... To chyba przekleństwo, że materiały do nauki są na kompie...

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

A! Przyszły krówki... ale to zabrzmiało, hehe - przesłali paczkę z krówkami Na początku się załamałam, że kolor wyszedł bardziej czerwony niż różowy - ale w sumie dobrze, bo nie są aż tak słodkie przynajmniej. Kilka ma błędy w druku (np. paski) ale przysłali kilka więcej niż być miało - więc się wyrównuje
O, to super, że wybraliście Kraków, bo jeśli ktoś nie ma tego na co dzień to naprawdę będzie potrafił docenić, bo to piękne miasto Jak się tu bywa dzień w dzień to niestety niektóre miejsca tracą swoją magię. Wiecie już, gdzie się zatrzymacie? My nie damy rady jechać nigdzie na dłużej i właśnie też zastanawiam się nad jakimś weekendem- czasem są organizowane jakieś weekendy dla dwojga- z kolacjami, koszem owoców do łóżka, masażami i tego typu bajerami Więc może na coś takiego się zdecydujemy.

Ja nie potrafię uczyć się z komputera, zawsze drukuję

Super, że krówki już są

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-06-20 o 21:42
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 21:51   #933
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
O, to super, że wybraliście Kraków, bo jeśli ktoś nie ma tego na co dzień to naprawdę będzie potrafił docenić, bo to piękne miasto Jak się tu bywa dzień w dzień to niestety niektóre miejsca tracą swoją magię. Wiecie już, gdzie się zatrzymacie? My nie damy rady jechać nigdzie na dłużej i właśnie też zastanawiam się nad jakimś weekendem- czasem są organizowane jakieś weekendy dla dwojga- z kolacjami, koszem owoców do łóżka, masażami i tego typu bajerami Więc może na coś takiego się zdecydujemy.

Super, że krówki już są
Hotel Fero Express To miasto z klimatem. Jeszcze chcemy obejrzeć Stolicę, ale to się jeszcze pomyśli. Człowiek był w Rzymie, Wenecji, Paryżu itd., a nie byliśmy w Warszawie...
Oj, coraz bliżej do ślubu z każdym dniem.
Stary 2011-06-20, 22:02   #934
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez martitaw Pokaż wiadomość
NARESZCIE - są śliczne. Bardzo delikatne a skoro spodobały się też Twojemu Mężczyźnie, to grzech było ich nie wziąć
no te podobały mu się najbardziej z tych co oglądałam
Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne! Sama bym sobie takie kupiła. Mam bardzo podobne, tylko czarne i to są moje najwygodniejsze buty świata. Wytrzymały już 5 wesel i 3 bale kierunku i całą masę egzaminów i innych eleganckich wystąpień. Muszę się chyba z nimi zacząć żegnać, bo już podeszwa jest starta aż. Będą Ci ładnie służyć!
fajni że Wam się podobają, jeszcze bardziej jestem przez to zadowolona z zakupu

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
ja też
Stary 2011-06-20, 22:26   #935
dhalii
Raczkowanie

Oj tak Kraków magiczne miasto ale faktycznie jak się w nim często bywa to traci trochę swój urok, ja z racji studiów też straciłam już klimat tego miasta :/

Bieliznę ślubną już mam, tzn stanik i stringi, ale tak się właśnie cały czas zastanawiam czy nie założyć czasem fig A Wy na co będziecie się decydować?

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 22:36   #936
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Oj tak Kraków magiczne miasto ale faktycznie jak się w nim często bywa to traci trochę swój urok, ja z racji studiów też straciłam już klimat tego miasta :/

Bieliznę ślubną już mam, tzn stanik i stringi, ale tak się właśnie cały czas zastanawiam czy nie założyć czasem fig A Wy na co będziecie się decydować?
Ostatecznie stringi
Czy większość Sierpniówek ma sporo wspólnego z Krakowem?
Stary 2011-06-20, 22:40   #937
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowanie figi.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 22:52   #938
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostatecznie stringi
ja napewno stringi i nawet juz kupilam ja mam duzo wspolnego bo mieszkamy w krakowie
Stary 2011-06-20, 22:54   #939
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się tu bywa dzień w dzień to niestety niektóre miejsca tracą swoją magię.
My nie damy rady jechać nigdzie na dłużej i właśnie też zastanawiam się nad jakimś weekendem- czasem są organizowane jakieś weekendy dla dwojga- z kolacjami, koszem owoców do łóżka, masażami i tego typu bajerami Więc może na coś takiego się zdecydujemy.

Ja tam nadal uważam, że Kraków jest magicznym miastem. Wszystkie te wąskie uliczki, kwiaciarki na rynku, zdobienia na kamienicach...
Fajny pomysł z tym weekendem. Może uda mi się mojego namówić na taki szybki wypad gdzieś na chwilę... Dwa lata temu byliśmy na spontanie nad morzem. Ale wtedy to leżąc w Gdyni na plaży szukaliśmy noclegu dopiero, mając w perspektywie noc na ławeczce. A w plecaku ręcznik, trampki i strój kąpielowy
Też wolę drukować, szczególnie że zwykle dopuszczam mój zmysł twórczy do głosu i notatki zdobią różnego rodzaju robale, kwiatki, bohomazy i maziaki...

Cytat:
Ja na ogół noszę stringi, czasem ewentualnie spodenki. Na wesele kupiłam właśnie spodenki i figi w razie W (czyli gdyby spodenki były niewygodne). Jakbym mogła, poszłabym w stringach, ale się boję, że przy jakichś wywijasach czy wygibasach ktoś pstryknie focię z poziomu parkietu i tak moje miejsce, gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę ujrzy świat...

Cytat:
Ja jestem od 5 lat związana z Krakowem i pewnie tak pozostanie już na długo
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 23:21   #940
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Ja tam nadal uważam, że Kraków jest magicznym miastem. Wszystkie te wąskie uliczki, kwiaciarki na rynku, zdobienia na kamienicach...
Fajny pomysł z tym weekendem. Może uda mi się mojego namówić na taki szybki wypad gdzieś na chwilę... Dwa lata temu byliśmy na spontanie nad morzem. Ale wtedy to leżąc w Gdyni na plaży szukaliśmy noclegu dopiero, mając w perspektywie noc na ławeczce. A w plecaku ręcznik, trampki i strój kąpielowy

Ja jestem od 5 lat związana z Krakowem i pewnie tak pozostanie już na długo
Romantycznie
Stary 2011-06-21, 08:25   #941
emilia1990
Raczkowanie

Witajcie mam nadzieję że mnie przygarniecie, też mam w sierpniu ślub, to już tak blisko.
Czytam Was już dłuższego czasu, ale z uwagi na moją nieśmiałość dopiero dziś się odważyłam ujawnić
emilia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 08:45   #942
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia1990 Pokaż wiadomość
Witajcie mam nadzieję że mnie przygarniecie, też mam w sierpniu ślub, to już tak blisko.
Czytam Was już dłuższego czasu, ale z uwagi na moją nieśmiałość dopiero dziś się odważyłam ujawnić
Cześć Jak Wasze przygotowania?
Stary 2011-06-21, 08:46   #943
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj na wątku

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 08:53   #944
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Witaj Kiedy dokładnie ślubujesz? i co już macie załatwione?
Stary 2011-06-21, 09:21   #945
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja próbuję zamówić własnie z Doye. Czymże jest ta stówka w skali wydatków weselnych... Maja spory ruch i mimo, że kontakt ok, to cały czas nie mogę otrzymać ostatecznego opisu figurki i wyceny

Zapomniałam powiedzieć, że podróż poślubna zaklepana. Jedziemy na Thassos
Dzwoniłam dziś w sprawie mojej suknii i będzie ok. 10 lipca dopiero. Heh, miałam nadzieję, że "na początku lipca" oznacza 1 lipca
Co do figurek ja mam zamiar zamówić parę na motorze ze względu na hobby Tż, tylko właśnie zastanawiam sie czy kupić droższą która mi się bardziej podoba czy nie przesadzać bo i tak pewnei wszyscy będą tylko zarys widzieć.

Natomiast co do podróży pośłubnej to mamy dwa tygodnie w Egipcie (kupowaliśmy w grudniu jeszcze przed zamieszkami ), musimy tylko ostatnią rate zapłacić.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Ostatecznie stringi
Pięć lat studiów na AGH i żal że nie udało sie tam zostac po studiach.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Witaj Jak tam Wasze przygotowania?
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 09:22   #946
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Natomiast co do podróży pośłubnej to mamy dwa tygodnie w Egipcie (kupowaliśmy w grudniu jeszcze przed zamieszkami ), musimy tylko ostatnią rate zapłacić.
super

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-06-21, 10:52   #947
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Witamy i zapraszamy Kiedy dokładnie ślubujecie?
Stary 2011-06-21, 12:47   #948
agnes 20
Zadomowienie

uf nie miałam czasu nic pisać, ale zaglądam codziennie. Wzięliśmy się porządnie za rozdawanie zaproszeń i muszę się pochwalić że całkiem sprawnie nam poszło, zostało jeszcze ze 20 zaproszeń, ale to już tacy goście do zaproszenia na luzie(rodzeństwo, koleżanki itp)
Trochę się wkurzyłam bo miała już dawno przyjść paczka z allegro z kotylionami dla gości i rodziców i zaginęła gdzieś na poczcie
No i dziś powinny też przyjść kieliszki grawerowane też z allegro. Już nie mogę się doczekać, mam nadzieję że przyjdą w całości
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:19   #949
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
ja kupiłam figi... choć wygodniej byłoby mi w stringach :P ale z przyczyn podobnych do tego co Paula napisała, raczej się nie zdecyduję
Cytat:
Cześć
opowiedz coś o Was

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
uf nie miałam czasu nic pisać, ale zaglądam codziennie. Wzięliśmy się porządnie za rozdawanie zaproszeń i muszę się pochwalić że całkiem sprawnie nam poszło, zostało jeszcze ze 20 zaproszeń, ale to już tacy goście do zaproszenia na luzie(rodzeństwo, koleżanki itp)
Trochę się wkurzyłam bo miała już dawno przyjść paczka z allegro z kotylionami dla gości i rodziców i zaginęła gdzieś na poczcie
No i dziś powinny też przyjść kieliszki grawerowane też z allegro. Już nie mogę się doczekać, mam nadzieję że przyjdą w całości
jejku, a my dalej nei zamówiliśmy tych kielichów:P ojjjj
za zaproszenia

ja dziś byłam z mamą na zakupach, mama szukała butów na wesele, ale w ostatecznie nic nie wybrała...
ale za to ja kupiłam dla nas pościel ładniutką i babcia zakupiła nam bardzo ładny komplet 6 ręczników wybrałam sobie kolorystykę fioletowo beżową:P i ręczników i pościeli

umówiłam się też z kilkoma osobami na czwartek, że przyjdziemy z zaproszeniami co by w końcu pozapraszać wszystkich...
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:48   #950
fitalasa
Raczkowanie

Podczytałam szybciutko co tam nowego na wątku u mnie dziś 2 miesiące do ślubu Załatwiliśmy dziś USC a jutro może wybierzemy się do księdza na spisanie protokołu
Stary 2011-06-21, 14:12   #951
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
O, to pochwal się koniecznie kielichami
Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
ja kupiłam figi... choć wygodniej byłoby mi w stringach :P ale z przyczyn podobnych do tego co Paula napisała, raczej się nie zdecyduję

Cześć
opowiedz coś o Was

jejku, a my dalej nei zamówiliśmy tych kielichów:P ojjjj
za zaproszenia

ja dziś byłam z mamą na zakupach, mama szukała butów na wesele, ale w ostatecznie nic nie wybrała...
ale za to ja kupiłam dla nas pościel ładniutką i babcia zakupiła nam bardzo ładny komplet 6 ręczników wybrałam sobie kolorystykę fioletowo beżową:P i ręczników i pościeli

umówiłam się też z kilkoma osobami na czwartek, że przyjdziemy z zaproszeniami co by w końcu pozapraszać wszystkich...
Pościel na pewno śliczna, zdecydowałaś się w końcu na tę satynową bawełnę (bo jak dobrze pamiętam to pytałaś o nią ) ??Bardzo lubię takie kolorki Ja mam zapas pościeli na kilka lat, więc nie kupujemy No i ostatnio dostałam od cioci piękny komplet ręczników, jasnobeżowych, więc do wszystkiego nam pasują My też w czwartek będziemy zapraszać, mamy wtedy do rozdania 10 zaproszeń. Zapraszamy też w sobotę i niedzielę, na szczęście blisko nas, więc ze wszystkim powinniśmy zdążyć
Cytat:
Napisane przez fitalasa Pokaż wiadomość
Podczytałam szybciutko co tam nowego na wątku u mnie dziś 2 miesiące do ślubu Załatwiliśmy dziś USC a jutro może wybierzemy się do księdza na spisanie protokołu
za 2 miesiące. I powodzenia na protokole My sobie dziś przypomnieliśmy, że wczoraj zapomnieliśmy wziąć od księdza kartek do spowiedzi i znów musimy tam iść
Stary 2011-06-21, 15:16   #952
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga-6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie decydujecie się na figurkę na tort? Bo ja się właśnie zastanawiam, zwykłe (te tańsze) mi się nie podobają a na droższe szkoda pieniędzy. Jak przeglądałam zdjęcie zauważyłam, że części młodych przy zdobnym torcie rezygnuje z figurki.
Jak będzie u was?
My bedziemy mieli tort w cenie sali, wiec nawet nie wiem jeszcze jaki...figurki raczej nie dadza ale mi to bez roznicy.
Wolalabym takie fontanny zimnych ogni, czy jak to sie nazywa

Cytat:
Zapomniałam powiedzieć, że podróż poślubna zaklepana. Jedziemy na Thassos
Dzwoniłam dziś w sprawie mojej suknii i będzie ok. 10 lipca dopiero. Heh, miałam nadzieję, że "na początku lipca" oznacza 1 lipca
alez zazdroszcze
My narazie musimy odpuscic podroz poslubna, bo planujemy kupic mieszkanie, wiec przyda sie kazdy grosz.

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

moja suknia od tygodnia wisi już w domu, bo niestety musiałam ją już odebrać z salonu, mimo że panie przy zamawianiu mówiły, że mogę odebrać kilka dni przed ślubem wrr
Zagladasz do niej czesto???? Ja bym pewnie z raz dziennie musiala na suknie spojrzec tak samo bylo z obraczkami...wiec zostawilam je w Polsce

Cytat:
A my już po wizycie u księdza Nawet nie było tak źle, protokół spisany, mamy przyjść dopiero tydzień przed ślubem, żeby ustalić szczegóły
Na zapowiedzi nic nie daliśmy, bo u nas się z księdzem rozliczamy dopiero po ślubie.
za protokol.

Cytat:
Generalnie nosze tylko stringi....no ale obawiam sie, tak jak juz Paula mowila, zeby niechcaco czegos nie pokazac w dniu slubu, wiec dla pewnosci zdecyduje sie na figi

Cytat:
Ja nic. Choc bylam kiedys na wycieczce szkolnej. Niestety niewiele pamietam

Cytat:
Witamy i zapraszamy na pogaduchy.
Stary 2011-06-21, 15:25   #953
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fitalasa Pokaż wiadomość
za miesiące i za USC my wybieramy się jutro

Cytat:
Pościel na pewno śliczna, zdecydowałaś się w końcu na tę satynową bawełnę (bo jak dobrze pamiętam to pytałaś o nią ) ??Bardzo lubię takie kolorki Ja mam zapas pościeli na kilka lat, więc nie kupujemy No i ostatnio dostałam od cioci piękny komplet ręczników, jasnobeżowych, więc do wszystkiego nam pasują My też w czwartek będziemy zapraszać, mamy wtedy do rozdania 10 zaproszeń. Zapraszamy też w sobotę i niedzielę, na szczęście blisko nas, więc ze wszystkim powinniśmy zdążyć
my w sobotę i niedzielę też ciąg dalszy zapraszania... w czwartek też mamy w planie ok 10 zaproszeń rozdać zobaczymy jak nam to wyjdzie
a co do pościeli, to tak satynowa bawełna, wzór dokładnie jak w załączniku i ręczniki takie jak na zdjęciu, ale komplecik 6 częściowy, 3 fioletowe i 3 beżowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07381.jpg (48,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07878_655x600.jpg (69,0 KB, 18 załadowań)
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 15:40   #954
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
a co do pościeli, to tak satynowa bawełna, wzór dokładnie jak w załączniku i ręczniki takie jak na zdjęciu, ale komplecik 6 częściowy, 3 fioletowe i 3 beżowe
Bardzo ładne. Ja mogłabym mieć wszystko w fiolecie.
Stary 2011-06-21, 15:48   #955
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
My bedziemy mieli tort w cenie sali, wiec nawet nie wiem jeszcze jaki...figurki raczej nie dadza ale mi to bez roznicy.
Wolalabym takie fontanny zimnych ogni, czy jak to sie nazywa

alez zazdroszcze
My narazie musimy odpuscic podroz poslubna, bo planujemy kupic mieszkanie, wiec przyda sie kazdy grosz.
Będą fontanny też
No my się szykujemy na budowę domu... ale co tam - raz w życiu ma się taka podróż.

Cytat:
my w sobotę i niedzielę też ciąg dalszy zapraszania... w czwartek też mamy w planie ok 10 zaproszeń rozdać zobaczymy jak nam to wyjdzie
Bardzo ładna
Stary 2011-06-21, 17:14   #956
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Piękne Zdradź, ile takie cuda kosztują I jakie duże te ręczniki w zestawie

A co do USC, to byliśmy, popodpisywaliśmy się, a te 3 papiery, co księdzu musimy zanieść mamy odebrać z USC dopiero 12 lipca... A byliśmy w USC 15 czerwca... Miesiąc muszą 3 papierki wypisywać?

Jeżeli chodzi o podróż poślubną, to my takiej typowej pewnie nigdy nie będziemy mieć, ale po ślubie we wrześniu upolujemy z Groupona lub FastDeal jakiś wyjazd weekendowy :P może góry, może jakieś spa :P hihi dużo fajnych ofert można przypolować, to mam nadzieje, że i dla nas coś się znajdzie w niewygórowanej cenie.

Edytowane przez sanderek5
Czas edycji: 2011-06-21 o 17:15
sanderek5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 17:34   #957
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Zagladasz do niej czesto???? Ja bym pewnie z raz dziennie musiala na suknie spojrzec tak samo bylo z obraczkami...wiec zostawilam je w Polsce
szczerze - ani razu odkąd przywiozłam ją do domu
może jutro przyjdzie świadkowa to zrobimy przymiarkę z welonem i poogląda sobie jak się zapina tren, ale to niepewne jeszcze.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
A co do USC, to byliśmy, popodpisywaliśmy się, a te 3 papiery, co księdzu musimy zanieść mamy odebrać z USC dopiero 12 lipca... A byliśmy w USC 15 czerwca... Miesiąc muszą 3 papierki wypisywać?
żartujesz ? tak długo musicie czekać ?

my wszystko załatwiliśmy w tym samym dniu, w USC jak byliśmy 30 min to był max.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-06-21, 17:45   #958
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie strasz... My potrzebujemy do na połowę lipca, a jeszcze nie byliśmy...
Stary 2011-06-21, 17:46   #959
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
żartujesz ? tak długo musicie czekać ?

my wszystko załatwiliśmy w tym samym dniu, w USC jak byliśmy 30 min to był max.
Na prawdę nam tak powiedzieli... A jak my im, że słyszeliśmy, że inne osoby na miejscu wszystko załatwiły, to się Pani dosłownie w głowę postukała i mówi, że to chyba nie w Polsce, bo to trzeba wszystko dokładnie posprawdzać, czy nie ma koligacji i inne hocki klocki ;/ i kazała przyjść 12 lipca... A w ogóle te baby niemiłe... i jakby łaskę robiły, że muszą cokolwiek wypisywać.. A moim zdaniem powinny po nogach nas całować, bo opłata ta sama, a jak ślub konkordatowy, to nie muszą angażować nikogo w USC na udzielenie nam ślubu, więc praktycznie mają za darmo kasę... Za wypisanie 3 świstków... A przecież do cywilnego też musiałyby "posprawdzać" czy nie jesteśmy spokrewnieni, więc ja nie rozumiem...

blueberry nie straszę... u nas tak jest ;/

Edytowane przez sanderek5
Czas edycji: 2011-06-21 o 17:48
sanderek5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 18:10   #960
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Na prawdę nam tak powiedzieli... A jak my im, że słyszeliśmy, że inne osoby na miejscu wszystko załatwiły, to się Pani dosłownie w głowę postukała i mówi, że to chyba nie w Polsce, bo to trzeba wszystko dokładnie posprawdzać, czy nie ma koligacji i inne hocki klocki ;/ i kazała przyjść 12 lipca... A w ogóle te baby niemiłe... i jakby łaskę robiły, że muszą cokolwiek wypisywać.. A moim zdaniem powinny po nogach nas całować, bo opłata ta sama, a jak ślub konkordatowy, to nie muszą angażować nikogo w USC na udzielenie nam ślubu, więc praktycznie mają za darmo kasę... Za wypisanie 3 świstków... A przecież do cywilnego też musiałyby "posprawdzać" czy nie jesteśmy spokrewnieni, więc ja nie rozumiem...

blueberry nie straszę... u nas tak jest ;/
No to nieźle !! Widocznie mają swoje "widzimisię", przecież sprawdzenie i wypisanie tego to nie jest nie wiadomo co.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości