Problem z siostrą - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-21, 14:03   #1
maybellin88
Raczkowanie

Problem z siostrą

q

Edytowane przez maybellin88
Czas edycji: 2011-07-22 o 03:08
maybellin88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 14:10   #2
Bayje
Zakorzenienie

Dot.: Problem z siostrą

Zależy jaka to jest rzecz - jak ciuch i do tego tani a ja bym miała na to pieniądze i do tego by mi pasował to ja bym wzieła dla siebie a przy każdej nadarzającej się okazji ubierała to w jej obecności

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 14:15   #3
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez maybellin88 Pokaż wiadomość
Witajcie
mam mały problem jakiś czas temu wylicytowałam siostrze pewną rzecz, zarzekała się że wpłaci od razu pieniądze, dziś mija już ponad tydzień od aukcji, a siostra mi powiadamia, że nie wpłaci pieniędzy, bo ma inne wydatki....jestem mega w✂✂✂✂ co byście zrobiły na moim miejscu? odpiszecie pewnie, abym napisała do sprzedające ok...a jakie wyciągnąć konsekwencje wobec siostry?
duzo zalezy od tego, co to jest i czy duzo kosztuje
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 14:17   #4
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Witajcie
mam mały problem jakiś czas temu wylicytowałam siostrze pewną rzecz, zarzekała się że wpłaci od razu pieniądze, dziś mija już ponad tydzień od aukcji, a siostra mi powiadamia, że nie wpłaci pieniędzy, bo ma inne wydatki....jestem mega w✂✂✂✂ co byście zrobiły na moim miejscu? odpiszecie pewnie, abym napisała do sprzedające ok...a jakie wyciągnąć konsekwencje wobec siostry?
zalezy ile masz lat;
-powiedziec mamie
-odplacic tym samym
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 14:18   #5
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
zalezy ile masz lat;
autorka ma zapewne rocznik 88 - mogę się mylić.

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 14:26   #6
maybellin88
Raczkowanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;27655056]zalezy ile masz lat;
-powiedziec mamie
-odplacic tym samym[/QUOTE]

sory takie to śmieszne?
nie ma to jak sława w świetle własnego monitora no ale to przecież jak błysk fleszy...niektórzy czekają na to całe życie prawda aneszna? wiec mam W na tego posta
Stary 2011-06-21, 14:37   #7
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

Ja bym chyba postąpiła bardziej stanowczo i powiedziała siostrze, że mogła zaplanować swoje wydatki w inny sposób, że zrobiłaś jej przysługę i nie zamierzasz ponosić konsekwencji tego że ona nie potrafi gospodarować się pieniędzmi i że pieniądze ma wpłacić bądź wytłumaczyć sprzedającemu dlaczego unieważnia transakcje. Wiem że taka rozmowa nie zmusi jej do wpłacenia pieniędzy ani do załatwienia sprawy ze sprzedawcą ale wydaje mi się że musisz pokazać jej, że zachowała się nieodpowiedzialnie i że powinna ponieść tego konsekwencje a nie Ty. I powiedz jej, że jeśli nie załatwi tej sprawy to nie może na Ciebie więcej liczyć w takiej kwestii (że już więcej nie zamówisz jej nic). Ja dla zasady (nawet gdyby mi się podobała bluzka czy inne ubranie i było by na mnie dobre) nie zapłaciłabym za niego. Wyjaśniłabym jakoś sprzedawcy i przeprosiła go ale nie ponosiłabym kosztów czyjejś bezmyślności, pomimo że to chodzi o siostrę.
Transakcje dokonywane w internecie są tak samo wiążące jak w rzeczywistości, więc pomyśl co by było gdyby Twoja siostra poprosiła Cie zamówienie np laptopa a później stwierdziła że jednak za niego nie zapłaci, bo np jej się nie podoba.
Kfiatuszek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 14:43   #8
antidotum89
Wtajemniczenie

wyjasnij co to za rzecz, ile kosztuje wtedy mozna wiecej rad udzielic, bo jesli to jakas bluzka np i w dodatku ładna i stosunkowo niedroga wzielabym dla siebie BEZ MOZLIWOSCI pozyczenia siostrze, jesli cos drozszego to powiedziałabym rodzicom, nie wiem ile siostra ma lat czy oni za nia odpowiadaja ale moze akurat cos wskórasz. i na przyszłosc nie wyswiadczaj siostrze przyslug

"Cause I may be bad but I'm perfectly good at it "

antidotum89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 14:49   #9
maybellin88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antidotum89 Pokaż wiadomość
wyjasnij co to za rzecz, ile kosztuje wtedy mozna wiecej rad udzielic, bo jesli to jakas bluzka np i w dodatku ładna i stosunkowo niedroga wzielabym dla siebie BEZ MOZLIWOSCI pozyczenia siostrze, jesli cos drozszego to powiedziałabym rodzicom, nie wiem ile siostra ma lat czy oni za nia odpowiadaja ale moze akurat cos wskórasz. i na przyszłosc nie wyswiadczaj siostrze przyslug
to jest ciuch do 100zł podoba mi się no ale kurcze jestem strasznie zła, zawiodłam się na siostrze bo ma to w nosie, że będę musiała zapłacić za "jej" zachciankę...siostra pracuje, ale tak jak powiedziała ma swoje wydatki....oczywiście poinformowałam ją że już wiecej nic u mnie nie kupi to ona mi na to że już niedługo bedzie miała swoje konto na allegro.....i jak tu z taką gadać.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Kfiatuszek1987 Pokaż wiadomość
Ja bym chyba postąpiła bardziej stanowczo i powiedziała siostrze, że mogła zaplanować swoje wydatki w inny sposób, że zrobiłaś jej przysługę i nie zamierzasz ponosić konsekwencji tego że ona nie potrafi gospodarować się pieniędzmi i że pieniądze ma wpłacić bądź wytłumaczyć sprzedającemu dlaczego unieważnia transakcje. Wiem że taka rozmowa nie zmusi jej do wpłacenia pieniędzy ani do załatwienia sprawy ze sprzedawcą ale wydaje mi się że musisz pokazać jej, że zachowała się nieodpowiedzialnie i że powinna ponieść tego konsekwencje a nie Ty. I powiedz jej, że jeśli nie załatwi tej sprawy to nie może na Ciebie więcej liczyć w takiej kwestii (że już więcej nie zamówisz jej nic). Ja dla zasady (nawet gdyby mi się podobała bluzka czy inne ubranie i było by na mnie dobre) nie zapłaciłabym za niego. Wyjaśniłabym jakoś sprzedawcy i przeprosiła go ale nie ponosiłabym kosztów czyjejś bezmyślności, pomimo że to chodzi o siostrę.
Transakcje dokonywane w internecie są tak samo wiążące jak w rzeczywistości, więc pomyśl co by było gdyby Twoja siostra poprosiła Cie zamówienie np laptopa a później stwierdziła że jednak za niego nie zapłaci, bo np jej się nie podoba.
Dziękuje za rzeczową odpowiedź
Stary 2011-06-21, 14:49   #10
Akashka
Zadomowienie

Cytat:
sory takie to śmieszne?
nie ma to jak sława w świetle własnego monitora no ale to przecież jak błysk fleszy...niektórzy czekają na to całe życie prawda aneszna? wiec mam W na tego posta
Po co sie tak obruszasz? To co napisala aneszna nie bylo napisane w zlym tonie... Usmiechnela sie bo jesli jestescie drosle baby to glupio leciec do mamy. Jednak mimo wszystko podsunela taki pomysl bo moze jednak mama ma jakis wplyw na siostre i cos wskora...

No i nie napisalas czy byl to drogi zakup...

Akashka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 14:52   #11
antidotum89
Wtajemniczenie

Cytat:
to jest ciuch do 100zł podoba mi się no ale kurcze jestem strasznie zła, zawiodłam się na siostrze bo ma to w nosie, że będę musiała zapłacić za "jej" zachciankę...siostra pracuje, ale tak jak powiedziała ma swoje wydatki....oczywiście poinformowałam ją że już wiecej nic u mnie nie kupi to ona mi na to że już niedługo bedzie miała swoje konto na allegro.....i jak tu z taką gadać.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Dziękuje za rzeczową odpowiedź
rozumiem ze sie na niej zawiodlas i moze faktycznie lepiej wyjasinc to sprzedawcy sytuacje.tylko kwestia czy Ci uwierzy;/ wiesz, rozni ludzie sie zdarzaja. siostra zachowała sie skrajnie nieodpowiedzialnie. naprawde nie zazdroszcze sytuacji ale licze ze uda Ci sie ja rozwiazac

Stary 2011-06-21, 14:58   #12
maybellin88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Akashka Pokaż wiadomość
Po co sie tak obruszasz? To co napisala aneszna nie bylo napisane w zlym tonie... Usmiechnela sie bo jesli jestescie drosle baby to glupio leciec do mamy. Jednak mimo wszystko podsunela taki pomysl bo moze jednak mama ma jakis wplyw na siostre i cos wskora...

No i nie napisalas czy byl to drogi zakup...
co adwokat się znalazł? nie wydaje mi się aby ta fotka odzwierciedlała uśmiech tylko wyśmianie mnie i mojego problemu nara.
Stary 2011-06-21, 14:58   #13
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

Albo zrób taki no może żart... może to przestraszy jakoś Twoją siostre... da jej do myślenia...
Poproś kogoś znajomego(oczywiście kogoś kogo ona nie zna i nie ma jej nr tel) żeby zadzwonił do niej i podał się za sprzedawcę, że czeka na wpłatę itd. Jakby się siostra pytała skąd ma jej nr to niech ta osoba powie że wie, że dana rzecz była zamówiona w jej imieniu i że podany był jej nr jako nr kontaktowy.
Pomysł dziecinny i głupi ale niech siostra poczuje jak to miło się tłumaczyć komuś w takiej sytuacji
Kfiatuszek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 15:01   #14
antidotum89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kfiatuszek1987 Pokaż wiadomość
Albo zrób taki no może żart... może to przestraszy jakoś Twoją siostre... da jej do myślenia...
Poproś kogoś znajomego(oczywiście kogoś kogo ona nie zna i nie ma jej nr tel) żeby zadzwonił do niej i podał się za sprzedawcę, że czeka na wpłatę itd. Jakby się siostra pytała skąd ma jej nr to niech ta osoba powie że wie, że dana rzecz była zamówiona w jej imieniu i że podany był jej nr jako nr kontaktowy.
Pomysł dziecinny i głupi ale niech siostra poczuje jak to miło się tłumaczyć komuś w takiej sytuacji
uwazam ze to swietny pomysł

Stary 2011-06-21, 15:11   #15
maybellin88
Raczkowanie

a

Czas edycji: 2011-07-22 o 03:08
Stary 2011-06-21, 15:18   #16
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
zrobię inaczej po prostu napisze do tej laski e-mail z wyjaśnieniami oczywiście zaznaczę iż zapłacę za ciuch, a także poproszę ją aby zadzwoniła do siostry kiedy zapłaci za spodnie? niech ma nauczkę...dobry pomysł?
Głupi.
To znaczy: jeśli ciuch Ci się podoba to kupuj. Czemu nie. Ale z proszeniem sprzedawcy o odgrywanie scenki to lekka przesada. Sprzedawca ma wystarczajaco dużo na głowie i uzna prośbę, oraz Ciebie samą za niepoważną i strojacą sobie zarty.

Jesli chcesz dać siostrze nauczkę to po prostu poproś kogos znajomego o to. Efekt, czyli nauczka - będzie taki sam. Ale angażowanie w to sprzedawcy jest trochę idiotyczne. Jeszcze trafisz na czarną listę. Uwierz mi - lepiej zrezygnować z kupna, bo przecież w życiu różnei bywa, niż odgrywać taką akcję.

Edytowane przez Aimee_J
Czas edycji: 2011-06-21 o 15:20
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 15:20   #17
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:

...
widzisz, koleżanka nie zrozumiała.

Ale ważne ze reszta tak
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 15:25   #18
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
zrobię inaczej po prostu napisze do tej laski e-mail z wyjaśnieniami oczywiście zaznaczę iż zapłacę za ciuch, a także poproszę ją aby zadzwoniła do siostry kiedy zapłaci za spodnie? niech ma nauczkę...dobry pomysł?
nie, glupi. przeciez ta babka bedzie miala wywalone na wasze spory. ona czeka tylko na kase. lepiej poprosic jakiegos znajomego.
Stary 2011-06-21, 15:28   #19
maybellin88
Raczkowanie

ok tylko kogo tu poprosić...chciałabym już to załatwić
Stary 2011-06-21, 15:42   #20
Aimee_J
Zakorzenienie

Przyjaciół? Twoich, nie Siostry?

Nie bardzo damy radę Ci podpowiedzieć kogo, bo nie mamy tych samych znajomych

Edytowane przez Aimee_J
Czas edycji: 2011-06-21 o 15:43
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 15:43   #21
antidotum89
Wtajemniczenie

przyjaciołke, zaufanego kolege, koggos z poczuciem humoru i nie płac za ciuch tylko wyjasnij sytuacje.

Stary 2011-06-21, 15:49   #22
maybellin88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aimee_J Pokaż wiadomość
Przyjaciół? Twoich, nie Siostry?

Nie bardzo damy radę Ci podpowiedzieć kogo, bo nie mamy tych samych znajomych
prowadzimy otwarty dom, że tak to nazwę wiec pozna po głosie a nie chce wyjść przed smarkulą na inną jak ktoś jest chętny do pisać chociażby na priv, ponieważ przyjaciół zna, a znajomych nie chce wtajemniczać...
Stary 2011-06-21, 16:06   #23
antidotum89
Wtajemniczenie

Cytat:
prowadzimy otwarty dom, że tak to nazwę wiec pozna po głosie a nie chce wyjść przed smarkulą na inną jak ktoś jest chętny do pisać chociażby na priv, ponieważ przyjaciół zna, a znajomych nie chce wtajemniczać...
kochana naprawde myslisz ze bedzie sioe komus chciało personalnie angazowac w TWOJE sprawy? dałysmy Ci juz tyle rozwiazan ze naprawde nie widze powodu dla którego któras z wizazanek miałaby udawac sprzedawce

Stary 2011-06-21, 16:19   #24
himym
Zadomowienie

Ludzi z roku,przyjaciół,znajomych ,pracy. Dobry pomysł.

Nie subskrybuję wątków.
himym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 16:24   #25
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
przyjaciołke, zaufanego kolege, koggos z poczuciem humoru i nie płac za ciuch tylko wyjasnij sytuacje.
babka, ktora to sprzedaje moze wystawic jej negatywa.
Stary 2011-06-21, 16:45   #26
antidotum89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
babka, ktora to sprzedaje moze wystawic jej negatywa.
no to niech najpierw porozmawia ze sprzedawca, jesli to nic nie da bedzie musiałą zapłacic za zakup. jestem ciekawa czy to pierwszy taki numer siostry?

Stary 2011-06-21, 16:49   #27
maybellin88
Raczkowanie

Cytat:
no to niech najpierw porozmawia ze sprzedawca, jesli to nic nie da bedzie musiałą zapłacic za zakup. jestem ciekawa czy to pierwszy taki numer siostry?
rozmawiałam ze sprzedającym i niestety muszę zapłacić.No nic co do siostry to jej pierwsza praca, wiec myslałam że jak pracuje to zapłaci a tu taka niespodzianka...szkoda ze wcześniej tego nie przemyślałam, ale chciałam zrobić siostrze przysługe a ta jeszcze z mor*** na mnie ehh siostra jest nieodpowiedzialna.Co do mamy, mama nie widzi problemunic tylko się samej zacząć śmiać.

Czas edycji: 2011-06-21 o 16:55
Stary 2011-06-21, 17:40   #28
Akashka
Zadomowienie

Cytat:
co adwokat się znalazł? nie wydaje mi się aby ta fotka odzwierciedlała uśmiech tylko wyśmianie mnie i mojego problemu nara.
Az ciezko uwierzyc ze masz AZ 23 lata....
Warto spuscic z tonu. Ja pisalam milo i kulturalnie, warto odwdzieczyc sie tym samym. Chociaz jak widac to ponad twoje sily...

Akashka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 17:48   #29
maybellin88
Raczkowanie

Cytat:
Az ciezko uwierzyc ze masz AZ 23 lata....
Warto spuscic z tonu. Ja pisalam milo i kulturalnie, warto odwdzieczyc sie tym samym. Chociaz jak widac to ponad twoje sily...
Proszę cię już się lepiej nie wypowiadaj, bo nic interesującego do wątku nie wnosisz tak tak tutaj na forum albo wiek jest wypominany albo trolowanie nie broń kogoś na siłę , aby tylko sobie posty nabić.Kończę z Tobą dysputę.
Stary 2011-06-21, 17:51   #30
antidotum89
Wtajemniczenie

Cytat:
Proszę cię już się lepiej nie wypowiadaj, bo nic interesującego do wątku nie wnosisz tak tak tutaj na forum albo wiek jest wypominany albo trolowanie nie broń kogoś na siłę , aby tylko sobie posty nabić.Kończę z Tobą dysputę.
autorko troszke dystansu do siebie, bo to Ty robisz zamieszanie

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości