|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nauczycielki:)
A nie myslalas o studium internetowym? jest cos takiego, że zaliczasz te kursy online.
Poszukaj w sieci. |
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Zagląda tu ktoś jeszcze?
Mam pytanko, zwłaszcza do osob z W-wy i okolic. Jak wygladaja tam zarobki w prywatnych szkołach? A moze któras z Wizazanek pracuje w prywatnej placówce? Mozecie cos wiecej napisac? (niekoniecznie z okolic W-wy). |
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
w szkole nie wiem, ale w przedszkolach koło 2000 na rękę.
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nie ma karty nauczyciela (bynajmniej u nas choć wiem że w niektórych niepublicznych tudzież prywatnych jest) więc godziny pracy najczęściej dłuższe bo zbliżone do umowy o prace plus urlop też z niej wynikający czyli 20/24 dni- ale wszystkie papiery itd obowiązują ale za to jest mnóstwo pomocy szkoleń i materiałów do pracy... coś za coś
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-06-13 o 10:46 |
|
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
ja po ponad 2,5 roku BARDZO intensywnego szukania pracy w oświacie (przedszkole, 1-3) poddałam się
obecnie pracuję jako niania i coraz częściej myślę o pracy w żłobku z maluszkamimam pytanie głównie do osób z Warszawy i okolic (Marki, Radzymin, Wołomin) czego wymagają od opiekunek w żłobkach? bo raczej tam nie ma znaczenia zawód "nauczyciel" a może się mylę? orientujecie się może czy dużo jest miejsc pracy w tym kierunku? aa i jeśli ktoś ma linka do tekstu Ustawy żłobkowej (czy jak to tam się nazywa) i legalnej pracy niań to będę wdzięczna
|
|
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Mabi szkoda, że nie znalazłaś pracy w zawodzie. Wiesz, dobrze, że nie czekać założonymi rękami, ale uważam że nie ma co się poddawać
Zawsze warto choc pocztą powysyłać podania, a nóż się coś uda
|
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.abc.com.pl/serwis/du/2011/0235.htm żeby pracować w żłobku wypada mieć skończone studium "opiekunka dziecięca" bynajmniej na śląsku po takiej szkole przyjmują do pracy żłobka, już nie trzeba mieć medycznego wykształcenia (pielęgniarka położna) jak kiedyś aczkolwiek nadal przyjmują personel medyczny ja sama kończyłam takie studium jak wspomniałam - na śląsku, ale jak będziesz miała pytania pisz tu czy na pw pomogę ![]() trzymam kciuki za znalezienie wymarzonej pracy - bez względu czy to będzie szkoła przedszkole czy żłobek
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-06-19 o 18:39 |
|
|
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki
|
|
|
|
|
|
#759 |
|
Raczkowanie
|
Jak wyglądało Wasze roznoszenie dokumentów do szkół i przedszkoli? Na przełomie marca/kwietnia roznosiłam CV i listy motywacyjne z dopiskiem o terminie planowanej obrony na czerwiec/lipiec 2011. Teraz jestem już po obronie pracy magisterskiej, telefon póki co oczywiście milczy
, a ja zastanawiam się czy nie warto donieść świadectwa ukończenia studiów, dowiedzieć się czy są jakieś szanse na etat, a tym samym przypomnieć o swojej osobie. Z drugiej strony jednak obawiam się czy przez coś takiego człowiek nie wyjdzie na natręta, bo jakby każda szukająca pracy non stop przychodziła do dyrekcji (a segregator z dokumentami kandydatek mieli zawsze spooory . Zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić, by mieć poczucie, że zrobiłam wszystko, co można było w tej kwestii? Siedzenie bezczynne zaczyna mnie denerwować . Jak było u Was?
Edytowane przez Ann_ka Czas edycji: 2011-06-20 o 12:58 |
|
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. raz zaniosłam dok.do sekretariatu szkoły i usłyszałam że nie mogę ich zostawic bo jest ustawa o ochronie danych osobowych...w życiu nie słyszałam głupszej wymówki-co zrobiłam? wróciłam do domu i wysłałam im dokumenty mailem
|
|
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wysyłałam CV jakoś w kwietniu, a broniłam się w czerwcu. Jednak wcale nie pisałam o tym jakoś specjalnie. Dało się to wywnioskować z CV.
Prace znalazłam z ogłoszenia w lipcu, a w tym roku odezwało się do mnie przedszkole, do którego wysyłałam CV w zeszłym roku ![]() I ja wysyłałam pocztą.
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#763 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, powiedzcie mi w państwowym przedszkolu czy tam szkole wynagrodzenie jest zgodne z ustawa, natomiast jak jest w prywatnych przedszkolach szkołach ile sie zarabia?! zaczynając od pomocy nauczyciela az do nauczyciela na pełnym etacie
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko jest uzależnione od wielkości miasta, przedszkola i nie ukrywajmy,ale również od tego jaką opłatę wnoszą co miesiąc rodzice. Ja spotkałam się z kwotą 1,5 tys. na rękę dla nauczyciela w małym mieście,a stawki w większych miastach oscylują ok. 2 tys. zł
|
|
#765 |
|
Rozeznanie
|
to w takim razie jakie sa zarobki w panstwowym przedszkolu
? u nauczyciela w państwowej szkole ponoc zaczynaja sie od 2000brutto (stażysta) zawsze wydawało mi sie ze te płace są podobne a jednak w przedszkolu zarabiaja mniej...
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
ja pracuję w szkole, ale w oddziale przedszkolnym bo mam zerówki. I zarabiam tak jak w tabeli . Jestem stażystą i mam 2039 brutto + 100 zł za wychowawstwo to jest za 22 godz , a ze w zerówce mam 25 godz, więc za 3 godz tygodniowo mam dodatkowo płatne. W miesiącu jest ich ok 12.
|
|
|
|
|
#767 |
|
Rozeznanie
|
kurcze tez bym juz chciala uczyc
no ale jeszcze musze mgr zrobic z zintegrowanej edukacji wczesnoszkolnej ehhh A powiedzcie mi zaczynając prace w przedszkolu bez zadnego wcześniejszego doświadczenia, co właściwie robi sie w takim przedszkolu, bo chyba zajęć, gdzie sie uczy dzieci nie ma. Przepraszam za głupie pytania ale naprawdę nie wiem, nie miałam niestety praktyk w przedszkolu i nie wiem jakie wychowawca ma obowiązku;/ Jakies papierkowe obowiązki tez dochodza, musi układać jakieś plany pracy itd
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Marta ja jestem w zerówce i normalnie mam podręczniki i uczymy się z dziećmi
Jest zabawa, są spacery ale tez i nauka. Moje dzieci po tym roku już liczą, dodają, odejmują i większość nawet czyta i pisze A pracy papierkowej też jest troszkę W przedszkolu nie pracowałam więc nie wiem.Ps. po lic. też możesz uczyć
|
|
|
|
|
#769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cos ty? a ja słyszałam ze miało wejść jakieś rozporządzenie, ze w zerówce nie można uczyc, że dopiero w szkole...No dobrze to mowa o zerówce chodziłam do zerówki kiedyś i widzę, ze nic sie nie zmieniło ale co z przedszkolem ??
|
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym dodawać i odejmować na konkretach, pisać ze wzoru, czytać globalnie to jest w podstawie i to dla wszystkich, a dla zdolnych i chętnych można wychodzić poza program. |
|
|
|
|
|
#771 |
|
Rozeznanie
|
a chetnie zatrudniają osoby po przebytych praktykach, czyli właściwie bez doświadczenia;/ czy wola juz tych z jakimś stopniem, czyli mianowany itd.?
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Ja jestem stażystą mam mgr a moja koleżanka (też od zerówki) ma lic i tez jest stażystą.
|
|
|
|
|
#773 |
|
Rozeznanie
|
a jaki kierunek skończyłaś? wczesnoszkolna i przedszkolna?
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
wczesna edukacja zintegrowana
(mogę i w szkole i w przedszkolu)
|
|
|
|
|
#775 |
|
Rozeznanie
|
a w jakim miescie robiłas mgr
? ja bym chciała jeszcze z językiem angielskim, ale nigdzie nie ma a jak już jest to nie chcą mnie po moim kierunku a kończę właśnie opiekuńczą z resocjalizacją
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Mart89, oczywiście w przedszkolu też są normalne zajęcia. nie trzeba mieć książek, ale jest podstawa programowa, która obowiązuje i która pokazuje, jakie umiejętności dziecko ma nabyć. w 3-4 latkach są jedne zajęcia, natomiast w 5latkach dwa zajęcia (rano i po południu).
i ani w przedszkolu, ani w zerówce nie uczy się liter, matematyki itd..ale można rozwijać umiejętności chętnych dzieci. tak jak pisze Magda
|
|
#777 |
|
Rozeznanie
|
a są jakieś specjalne strony internetowe gdzie można znaleźć prace nauczyciel
? czy tylko takie tradycyjne jak pracuj.pl szukam na takich i nic nie ma a szukam we Wrocławiu, dziwne.
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, że są! Przedszkole to nie przechowalnia a placówka, w której odbywają się zajęcia wychowawczo-dydaktyczne. Polecam lekturę podstawy programowej
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
oferty często są na stronach kuratoriów.
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
mi w prywatnym przedszkolu zaproponowali hmm...4zł/h...no comment
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.

obecnie pracuję jako niania i coraz częściej myślę o pracy w żłobku z maluszkami
Zawsze warto choc pocztą powysyłać podania, a nóż się coś uda
pomogę 

, a ja zastanawiam się czy nie warto donieść świadectwa ukończenia studiów, dowiedzieć się czy są jakieś szanse na etat, a tym samym przypomnieć o swojej osobie. Z drugiej strony jednak obawiam się czy przez coś takiego człowiek nie wyjdzie na natręta, bo jakby każda szukająca pracy non stop przychodziła do dyrekcji (a segregator z dokumentami kandydatek mieli zawsze spooory
. Jak było u Was?

a jak już jest to nie chcą mnie po moim kierunku a kończę właśnie opiekuńczą z resocjalizacją