Sierpniowe Panny Młode cz.III - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-21, 18:44   #961
dhalii
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III

Cytat:
Napisane przez emilia1990 Pokaż wiadomość
Witajcie mam nadzieję że mnie przygarniecie, też mam w sierpniu ślub, to już tak blisko.
Czytam Was już dłuższego czasu, ale z uwagi na moją nieśmiałość dopiero dziś się odważyłam ujawnić
Witaj

Nam u USC też nie zeszło więcej jak 15

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 19:16   #962
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
za miesiące i za USC my wybieramy się jutro

my w sobotę i niedzielę też ciąg dalszy zapraszania... w czwartek też mamy w planie ok 10 zaproszeń rozdać zobaczymy jak nam to wyjdzie
a co do pościeli, to tak satynowa bawełna, wzór dokładnie jak w załączniku i ręczniki takie jak na zdjęciu, ale komplecik 6 częściowy, 3 fioletowe i 3 beżowe
Piękne Strasznie fajne te ręczniki Bardzo mi się podobają fioletowe dodatki Chciałam mieć fioletową sypialnię, ale przyszły małżonek nie chciał tego koloru no i stanęło na jego wyborze No i koniec końców na szczęście jestem bardzo zadowolona mimo że fioletu nie mam Ale powiedziałam już rodzicom, że ich sypialnię zaprojektuję w fiolecie i się cieszą, więc choć tyle
Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Piękne Zdradź, ile takie cuda kosztują I jakie duże te ręczniki w zestawie

A co do USC, to byliśmy, popodpisywaliśmy się, a te 3 papiery, co księdzu musimy zanieść mamy odebrać z USC dopiero 12 lipca... A byliśmy w USC 15 czerwca... Miesiąc muszą 3 papierki wypisywać?

Jeżeli chodzi o podróż poślubną, to my takiej typowej pewnie nigdy nie będziemy mieć, ale po ślubie we wrześniu upolujemy z Groupona lub FastDeal jakiś wyjazd weekendowy :P może góry, może jakieś spa :P hihi dużo fajnych ofert można przypolować, to mam nadzieje, że i dla nas coś się znajdzie w niewygórowanej cenie.
Ale wymyślają My też wszystko załatwiliśmy w 20 minut, a tu tyle czasu! Też pomyślałam ostatnio o grouponie, bo czasem są naprawdę fajne oferty, można coś wybrać za małe pieniążki

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-06-21 o 19:18
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 19:19   #963
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Chciałam mieć fioletową sypialnię, ale przyszły małżonek nie chciał tego koloru no i stanęło na jego wyborze No i koniec końców na szczęście jestem bardzo zadowolona
My właśnie zaczynamy remont. I chyba będziemy mieć jasny fiolet w salonie.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 19:24   #964
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
My właśnie zaczynamy remont. I chyba będziemy mieć jasny fiolet w salonie.
O, to na pewno będzie pięknie Bardzo lubię połączenie np. fioletu z kremem i wenge na przykład My na szczęście już miesiąc temu skończyliśmy nasz salon, zdecydowaliśmy się na ciemny brąz + krem, tak klasycznie, bo chcieliśmy, aby rodzice mogli w nim odpoczywać i żeby dobrze się czuli Jesteśmy bardzo zadowoleni Powodzenia w remoncie

Właśnie przed chwilą dostałam sms od narzeczonego o treści : "Podobno w sierpniu ma być bardzo mało deszczu" Nie pozostaje nam nic innego, jak w to wierzyć, sierpnióweczki

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-06-21 o 19:26
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 19:29   #965
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
O, to na pewno będzie pięknie Bardzo lubię połączenie np. fioletu z kremem i wenge na przykład My na szczęście już miesiąc temu skończyliśmy nasz salon, zdecydowaliśmy się na ciemny brąz + krem, tak klasycznie, bo chcieliśmy, aby rodzice mogli w nim odpoczywać i żeby dobrze się czuli Jesteśmy bardzo zadowoleni Powodzenia w remoncie

Właśnie przed chwilą dostałam sms od narzeczonego o treści : "Podobno w sierpniu ma być bardzo mało deszczu" Nie pozostaje nam nic innego, jak w to wierzyć, sierpnióweczki
Dziękuję
Takie połączenia kremowo-brązowe też mi się podobają. Na pewno fajnie to wygląda.

Też słyszałam, że sierpień ma być ładny. Oby
Stary 2011-06-21, 19:59   #966
konczala
Przyczajenie

Świadkowa poprosiła mnie o listę dziewczyn które bym chciała widzieć na panieńskim i tu powstało pytanie czy zapraszać koleżanki ze studiów, które nie są zaproszone na wesele jak myślicie czy to wypada
konczala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 20:40   #967
pati1750
Raczkowanie

Witam Sierpnióweczki
Odwołałam dzisiaj noclegi w hotelu dla gości ... Znalazłam agroturystykę niedaleko i wyjdzie taniej i z korzyścią dla gości ( doba kończąca się o 15-16 a nie tak jak w hotelu 10 rano) więc mam nadzieję że wyjdę na tym ok. Poza tym w niedzielę spadliśmy u K. z ambony z zapowiedziami Zakupiłam również naklejki na wódkę - śliczne różowe z różyczkami.
Podczas wizyty na Bieszczadach z zaproszeniami moja chrzestna obdarowała nas kolejnym prezentem ślubnym - kompletem ręczników kolorek beżowo-zielony

My również z K. planujemy remont jego pokoju po ślubie - wymianę okien i przy okazji zmianę koloru ścian na mój ukochany fioletowy w połączeniu z beżem
Stary 2011-06-21, 20:47   #968
emilia1990
Raczkowanie

Dziękuję za przywitanie
Ślub 13 sierpnia w Rybniku
Trochę skromnie, ze względu na n iski budżet
Sukienka odkupiona od koleżanki
Dj, zamiast orkiestry
Czym tu się chwalić
Nawet jeszcze bucików nie mam bo nie wiem jaki kolor kupić
Tak Was czytam i czasami (przepraszam) ale zazdroszczę, bo zawsze marzyłam o takim ślubie jak z bajki a załatwiamy żeby taniej było
emilia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 20:47   #969
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
My sobie dziś przypomnieliśmy, że wczoraj zapomnieliśmy wziąć od księdza kartek do spowiedzi i znów musimy tam iść
Właśnie, jak to jest? Kiedy się dostaje te karteczki? Bo my jak byliśmy spisać protokół to ani słowa o spowiedziach się ksiądz nie zająknął. A my też zapomnieliśmy zapytać.

Cytat:
a co do pościeli, to tak satynowa bawełna, wzór dokładnie jak w załączniku i ręczniki takie jak na zdjęciu, ale komplecik 6 częściowy, 3 fioletowe i 3 beżowe
Fajowe! ile taka przyjemność kosztuje?
My na razie nie mamy nawet gdzie naszego dobytku gromadzić, bo w akademiku nie ma miejsca na nadmierne zapasy. Mamy po 2 ręczniki i prześcieradła a pościel dostarcza nam pani z administracji ale kiedyś chciałabym się dorobić takiego ślicznego zestawiku. Uwielbiam ręczniki z Ikei także jak tylko będę kupować, to na pewno tam. Co sezon są jakieś nowe kolorki, więc można naprawdę ładne zestawy potworzyć

Cytat:
A co do USC, to byliśmy, popodpisywaliśmy się, a te 3 papiery, co księdzu musimy zanieść mamy odebrać z USC dopiero 12 lipca... A byliśmy w USC 15 czerwca... Miesiąc muszą 3 papierki wypisywać?

Jeżeli chodzi o podróż poślubną, to my takiej typowej pewnie nigdy nie będziemy mieć, ale po ślubie we wrześniu upolujemy z Groupona lub FastDeal jakiś wyjazd weekendowy :P może góry, może jakieś spa :P hihi dużo fajnych ofert można przypolować, to mam nadzieje, że i dla nas coś się znajdzie w niewygórowanej cenie.
U nas w USC też od ręki. Tragedia, że tak się obijają... Przecież to kwestia 15 minut te świstki.
Ja też myślałam polować na jakiś fajny weekendzik na gruponach. Jeśli lubisz przeglądać tego typu stronki to polecam znizkomania.pl. Tam masz pokumulowane oferty z kilku. Chyba tylko okazika nie ma. W sumie to jest dobry pomysł, bo na dłużej niż weekend raczej się nie wyrwiemy. A tak dobre i to

Cytat:
Ja tam wierzę, ale dla pewności podpytam mojego wujka, który potrafi czytać pogodę z księżyca, chmur, mrówek i takichtam rzeczy, jak tylko się z nim zobaczę. Bo akurat jego prognozy zawsze się sprawdzały.

Cytat:
Napisane przez konczala Pokaż wiadomość
Świadkowa poprosiła mnie o listę dziewczyn które bym chciała widzieć na panieńskim i tu powstało pytanie czy zapraszać koleżanki ze studiów, które nie są zaproszone na wesele jak myślicie czy to wypada
Chyba wypada. Ja bym zaprosiła te dziewczyny, z którymi chciałabym się dobrze bawić tej jednej panieńskiej nocy. A jak którejś się nie spodoba, to najwyżej odmówi.
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 20:52   #970
aga-6
Raczkowanie

Cytat:

Pościel piękna. A co do smsa, też słyszałam w prognozie, że sierpień ma być lepszy od lica, temperatury będą niższe ale i tak w granicach 30 stopni a za to mniej opadów niż w lipcu.
Cytat:
Mój TŻ zaprosił także kolegów którzy nie są zaproszeni na ślub. Ja natomiast planuje wieczór tylko z dziewczynami, które mają zaproszenie na wesele. Także jak kto woli.

Widzę, że na tapecie podróże poślubne czy też weekendy.
Ja czekam na decyzję o urlopie od początku września, a podróż dostajemy w prezencie ślubny - póki co miejsce nie jest nam znane (sugestie wskazują na Grecję lub Hiszpanię)
aga-6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 20:56   #971
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Właśnie, jak to jest? Kiedy się dostaje te karteczki? Bo my jak byliśmy spisać protokół to ani słowa o spowiedziach się ksiądz nie zająknął. A my też zapomnieliśmy zapytać.

.
U nas przy spisywaniu protokołu dawał.
Stary 2011-06-21, 21:06   #972
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za przywitanie
Dj, zamiast orkiestry
Czym tu się chwalić
Tak Was czytam i czasami (przepraszam) ale zazdroszczę, bo zawsze marzyłam o takim ślubie jak z bajki a załatwiamy żeby taniej było
Witaj

jesteś z mojego miasta

jakiego macie dj-a ? a foto albo kam macie ?

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 21:29   #973
emilia1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witaj

jesteś z mojego miasta

jakiego macie dj-a ? a foto albo kam macie ?
Witaj Jenny
My bardzo skromniutko
DJ Wojtek
Fotograf Foto Fokus a kamery nie mamy
Stary 2011-06-21, 21:55   #974
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie mam nadzieję że mnie przygarniecie, też mam w sierpniu ślub, to już tak blisko.
Czytam Was już dłuższego czasu, ale z uwagi na moją nieśmiałość dopiero dziś się odważyłam ujawnić
hejo

Cytat:
Napisane przez fitalasa Pokaż wiadomość
Podczytałam szybciutko co tam nowego na wątku u mnie dziś 2 miesiące do ślubu Załatwiliśmy dziś USC a jutro może wybierzemy się do księdza na spisanie protokołu
klask i: za usc i dwumiesiecznice

Cytat:

my w sobotę i niedzielę też ciąg dalszy zapraszania... w czwartek też mamy w planie ok 10 zaproszeń rozdać zobaczymy jak nam to wyjdzie
sliczna uwielbiam taka posciel

Cytat:

strasznie dlugo i chyba wiekszosc z nas zalatwila to w 20min wiec dziwie sie ze u was tyle to trwa

Cytat:
ja na pewno zaprosze kilka kolezanek z pracy i nie tylko ktorych na slub nie prosilismy ja sama tez bylam na panenskim u kolezanki a na slub nie bylam proszona
Stary 2011-06-21, 21:56   #975
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Oj tak Kraków magiczne miasto ale faktycznie jak się w nim często bywa to traci trochę swój urok, ja z racji studiów też straciłam już klimat tego miasta :/

Bieliznę ślubną już mam, tzn stanik i stringi, ale tak się właśnie cały czas zastanawiam czy nie założyć czasem fig A Wy na co będziecie się decydować?
Kraków kocham ale jestem tam zdecydowanie za rzadko.. tak samo jak i jeszcze wyżej ale w zimie może znów potłukę pupkę na stoku albo uda nam się wyrwać latem na szlaki
Bielizna to majciochy figi albo szorty.. moje się stringów a w niektórych dodatkowo czuję się jak na pile tarczowej

Cytat:
AHOJ!

Cytat:

USC - ciekawe czy będzie czynny w piątek po Bożym Ciele?
Dziś przyszły zaproszenia -
Pościel i ręczniki piękne!

Cytat:
Dziękuję za przywitanie
Dj, zamiast orkiestry
Czym tu się chwalić
nie ma się co smutać. Większość z nas ma ograniczony budżet i kombinuje co wybrać by się w nim zmieścić Uszy do góry. Poza tym liczy się sakrament i obecność bliskich
Stary 2011-06-21, 22:18   #976
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zapraszam Myślę, że nie ma w tym nic złego.

Cytat:
Dziękuję za przywitanie
Dj, zamiast orkiestry
Czym tu się chwalić
Na pewno jest czym. A i za nieduże pieniądze da się wyczarować coś specjalnego. Pokazuj suknię - na pewno jest piękna.
U nas też DJ.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 22:23   #977
emilia1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ja zapraszam Myślę, że nie ma w tym nic złego.

Na pewno jest czym. A i za nieduże pieniądze da się wyczarować coś specjalnego. Pokazuj suknię - na pewno jest piękna.
U nas też DJ.
To moja suknia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia emili.jpg (19,0 KB, 54 załadowań)
Stary 2011-06-21, 22:24   #978
emilia1990
Raczkowanie

A to chyba buty bo nie jestem zdecydowana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty czerwone.jpg (15,9 KB, 25 załadowań)
Stary 2011-06-21, 22:25   #979
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
To moja suknia
Bardzo ładna
Stary 2011-06-21, 22:27   #980
emilia1990
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo ładna
Dziękuję
Bardzo się cieszę
Stary 2011-06-21, 22:50   #981
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Cytat:
To moja suknia
mi tez sie podoba delikatna ale z klasa buty bardzo ladne a co jeszcze planujesz w kolorze butow???
Stary 2011-06-21, 23:11   #982
thea2
Zadomowienie

pati, fajnie, że udało się Wam znaleźć tą agroturystykę, w takim miejscu goście będą się nawet czuli swobodniej no i przede wszystkim będą mogli dłużej pospać i na spokojnie sobie wrócić

emilia1990, piękną masz suknię Butki także A co do wesela to powiem tak- wiele z nas musi rezygnować z różnych rzeczy, bo zwyczajnie brakuje pieniędzy i to nie jest powód do tego, aby negatywnie się nastawiać Wiadomo, że kiedy ma się więcej pieniędzy do dyspozycji to można pozwolić sobie na więcej fajnych rzeczy, wiele spraw jest prostszych, ale naprawdę nie potrzeba góry pieniędzy, żeby mieć ślub jak z bajki Suknię masz już bajkową, swojego przyszłego męża na pewno też, wspaniałych gości, więc głowa do góry Wiele rzeczy, np. dekoracji można zrobić samemu tanim kosztem i też wyglądają przepięknie

paula, nie mam pojęcia jak to jest z tą spowiedzią, nasz ksiądz chyba po prostu zapomniał, dlatego podejdziemy do niego w którąś niedzielę
To czekamy na wiadomość od wujka

aga, fajne plany na podróż Świetny taki prezent
Stary 2011-06-21, 23:33   #983
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
U nas przy spisywaniu protokołu dawał.
aha... to nie wiem. Zapytamy jak zaniesiemy zapowiedzi z Łosiowej parafii...

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszek1604 Pokaż wiadomość
ja na pewno zaprosze kilka kolezanek z pracy i nie tylko ktorych na slub nie prosilismy ja sama tez bylam na panenskim u kolezanki a na slub nie bylam proszona
W sumie ja też byłam na jednym wieczorze, chociaż na ślub nie byłam proszona. Tyle, że to był kawalerski... (ale było tak bardziej, że świadek zaprosił znajomych młodego na paintball i imprezę).

Cytat:
Napisane przez martitaw Pokaż wiadomość
Dziś przyszły zaproszenia -
pokaż foto

Cytat:
My bardzo skromniutko
Wiesz, my też oszczędzamy na czym się da. Suknia z wyprzedaży, butki za grosze, foto i kam wybrane w rozsądnej cenie, muzykę ogarnia nasz kumpel dj, noclegi dla gości po znajomości za grosze, samochód do ślubu - przypadkiem się okazało, że znajomy tatusia jakiś zabytek ma to nas zawiezie, a tak to jechalibyśmy byle czym, zaproszenia itp robimy sami, przez co płacimy 1/4 albo i mniej standardowej ceny (np. zawieszki na wódkę wyjdą około 2 gr sztuka). I niczego z tego co mamy byśmy nie zmienili. Zobaczymy jeszcze jak wyjdzie "w praniu" ale na chwilę obecną wszystko jest tak jak byśmy chcieli, a dużo taniej, bo wystarczyło pokombinować, podzwonić, popytać. Wcale nie trzeba wydać mnóstwa kasy, żeby zrobić coś fajnego.

Cytat:
To moja suknia
Śliczna! nie wiem nawet czy nie mam gdzieś podobnej na dysku (zanim pomierzyłam jakiekolwiek to taki typ chciałam. Potem mi się odmieniło ).

Cytat:
jak dla mnie bomba

Cytat:
paula, nie mam pojęcia jak to jest z tą spowiedzią, nasz ksiądz chyba po prostu zapomniał, dlatego podejdziemy do niego w którąś niedzielę
To czekamy na wiadomość od wujka
Ano czekamy. Ale on daje prognozy chyba tylko miesięczne, albo i krótsze. Ale jak się gdzieś napatoczy to popytam

aaaaaale mi się nie chce. Dziś pisania pracy ciąg dalszy. Promotor poprawił mi pierwszą część. Jutro idę odebrać, bo nie przepchnął przez maila. Za dużo waży. Podobno nie jest tak źle. Zobaczymy
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 01:23   #984
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
To moja suknia
Cytat:
Piękna suknia, naprawdę. Mierzyłam podobną Buciki bardzo ładne
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 08:07   #985
dhalii
Raczkowanie

Cytat:
To moja suknia
Suknia boska też mierzyłam podobną Co to wesele, to jest tak jak Dziewczyny piszą, większość ma ograniczony budżet. Masz u boku swojego przyszłego męża i na pewno będzie to dla Was jak piękny dzień i wspaniała uroczystość

Co do wieczoru panieńskiego, to ja jak sobie go sama nie zorganizuję to raczej nie będę go mieć

Dzisiaj zaczęłam urlop i czas się wziąć do nauki

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 08:07   #986
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

cześć
Nadrobiłam Was, ale za duzo miałam zaległości, żeby odpisywać.

teraz postaram się już byc na bieżąco.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 08:35   #987
pati1750
Raczkowanie

Cytat:
My bardzo skromniutko
Skromniutko nie znaczy źle. Każda ma ograniczony budżet na swój sposób. Tak jak i paula54 ja zaproszenia zrobiłam sama i goście byli zachwyceni, a kosztowały mnie naprawdę niewiele ( jakieś 0,80 gr za sztukę) Jeśli się tylko chce to można mieć coś z niczego nie ma się co łamać. Ja zawsze bardzo chciałam mieć księgę gości - na allegro kosztują majątek, więc zrobiłam ją sama i jestem zadowolona
Stary 2011-06-22, 08:49   #988
emilia1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pati1750 Pokaż wiadomość
Skromniutko nie znaczy źle. Każda ma ograniczony budżet na swój sposób. Tak jak i paula54 ja zaproszenia zrobiłam sama i goście byli zachwyceni, a kosztowały mnie naprawdę niewiele ( jakieś 0,80 gr za sztukę) Jeśli się tylko chce to można mieć coś z niczego nie ma się co łamać. Ja zawsze bardzo chciałam mieć księgę gości - na allegro kosztują majątek, więc zrobiłam ją sama i jestem zadowolona
Dzięki za słowa wsparcia ja też zaproszenia robiłam sama

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Suknia boska też mierzyłam podobną Co to wesele, to jest tak jak Dziewczyny piszą, większość ma ograniczony budżet. Masz u boku swojego przyszłego męża i na pewno będzie to dla Was jak piękny dzień i wspaniała uroczystość

Co do wieczoru panieńskiego, to ja jak sobie go sama nie zorganizuję to raczej nie będę go mieć

Dzisiaj zaczęłam urlop i czas się wziąć do nauki
Aż się wzruszyłam dziękuję

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Piękna suknia, naprawdę. Mierzyłam podobną Buciki bardzo ładne
Dziękuję

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Wiesz, my też oszczędzamy na czym się da. Suknia z wyprzedaży, butki za grosze, foto i kam wybrane w rozsądnej cenie, muzykę ogarnia nasz kumpel dj, noclegi dla gości po znajomości za grosze, samochód do ślubu - przypadkiem się okazało, że znajomy tatusia jakiś zabytek ma to nas zawiezie, a tak to jechalibyśmy byle czym, zaproszenia itp robimy sami, przez co płacimy 1/4 albo i mniej standardowej ceny (np. zawieszki na wódkę wyjdą około 2 gr sztuka). I niczego z tego co mamy byśmy nie zmienili. Zobaczymy jeszcze jak wyjdzie "w praniu" ale na chwilę obecną wszystko jest tak jak byśmy chcieli, a dużo taniej, bo wystarczyło pokombinować, podzwonić, popytać. Wcale nie trzeba wydać mnóstwa kasy, żeby zrobić coś fajnego.

Tobie również dziękuję, cieszę się ze mnie rozumiecie
Ja jestem zupełnie sama, nie mam rodziców no i nie ma mi kto pomóc
A mój narzeczony nie zarabia za dużo stąd te ograniczenia

Ale kochane jesteście dziękuję
Stary 2011-06-22, 08:52   #989
jusztyska
Zadomowienie

Hej, hej
Jestem połowicznie zadowolona
USC załatwiony
ale księdza nie zastaliśmy a TŻ musiał już do pracy jechać, więc odwiedzimy go dopiero w piątek wieczorem....

A wczoraj zanieśliśmy 2 zaproszenia, babciom i dziadziom moim

Cytat:

ręczniki takie 120 zł - 2 są ogromne, typowo kąpielowe, 2 takie standardowe i 2 malutkie, takie tylko do rąk
a pościel 55 zł
kupowałam u takiego pana, co ma hurtownie, ale na takim stoisku, obeszłam sklepy co by sprawdzić ile w sklepach kosztują takie rzeczy, to ręczniki za 150 zł widziałam takie komplety a pościel za 80, więc ciut oszczędności u pana było

strasznie długo każą Wam czekać... my dziś w ciągu 30 minut załatwiliśmy wszystko razem z przejsciem do banku, zaplaceniem tam za akt małżenstwa i wroceniem do USC po świstki
Cytat:

moja babcia też wczoraj tak mi mówiła, że słyszała w radiu, że lipiec być deszczowy, a sierpień suchy i piękny oby
Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Fajowe! ile taka przyjemność kosztuje?
My na razie nie mamy nawet gdzie naszego dobytku gromadzić, bo w akademiku nie ma miejsca na nadmierne zapasy. Mamy po 2 ręczniki i prześcieradła a pościel dostarcza nam pani z administracji ale kiedyś chciałabym się dorobić takiego ślicznego zestawiku. Uwielbiam ręczniki z Ikei także jak tylko będę kupować, to na pewno tam. Co sezon są jakieś nowe kolorki, więc można naprawdę ładne zestawy potworzyć
ceny tak jak pisałam wyżej a kupilam w Krośnie na targowicy, pan ma stoisko tam, ceny sporo niższe niż np w Greenie, czy przy rynku w sklepach z takimi rzeczami
Cytat:
To moja suknia
śliczna suknia i butki!
Cytat:
Napisane przez pati1750 Pokaż wiadomość
dokładnie, zaproszenia robione samemu robią furorę wsród zapraszanych gości niektórzy znajomi, którzy nie wiedzieli, że sami robimy nie mogli się nadziwić a mamy bardzo prościutkie zaproszenia
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 10:36   #990
Kaja83
Raczkowanie

Dziewczyny trochę na wesoło o przesądach ślubnych:

(Podobno) Będziemy szczęśliwi w małżeństwie, jeżeli:
w dniu ślubu damy kotu do zjedzenia jakiś przysmak, podany we własnym bucie zamiast w miseczce
kot kichnie, siedząc przed panną młodą
przed wyjazdem do ślubu, jedno z narzeczonych śni o ślubie w noc poprzedzającą to wydarzenie
ślub weźmiemy w czerwcu, ponieważ, jak mówi stare przysłowie irlandzkie, pary zaślubione w tym miesiącu mają miesiąc miodowy przez całe życie
ceremonia ślubu trwa od wpół do godziny do pełnej godziny, ponieważ wskazówka minutowa poruszająca się "w górę" wróży wzrastające szczęście
ślub odbędzie się po południu.
w dniu ślubu jest piękna pogoda (burzliwa pogoda wróży burzliwy związek)
podczas wychodzenia z kościoła padnie na nowożeńców promień słońca
w dniu ślubu pada śnieg
w drodze do kościoła młodzi ujrzą jagnię lub synogarlicę
nad głowami orszaku przeleci stado białych ptaków
pan młody schowa w kieszeni kawałek chleba, który wyrzuci po drodze (symbolizuje to wyrzucenie problemów) albo da komuś głodnemu (zapowiada to materialne powodzenie będące skutkiem szczodrości); do głodnych zaliczają się także zwierzęta
po sukni panny młodej tuż przed ślubem przespaceruje pająk
podczas ślubu panna młoda nosi kolczyki
pannę młodą uczesze i założy jej welon szczęśliwa mężatka, tuż przed wyjściem do ślubu
do lewego buta, tuż przed wejściem do kościoła, panna młoda włoży nową monetę
w wianku lub bukiecie znajdą się kwiaty pomarańczy (przynoszą szczęście, symbolizują niewinność, czystość, trwałą miłość i płodność)
do kościoła młodzi wniosą szczyptę soli (odgania zło)
pan młody ma w kieszeni podkowę (może być miniaturowa)
panna młoda płacze podczas ślubu (w ten sposób wypłacze od razu wszystkie łzy i nie będzie potrzebowała ich później)
oboje młodzi wejdą i wyjdą z kościoła prawą nogą

(Podobno) Małżeństwo nie będzie udane, jeżeli:
młodzi urodzili się w tym samym miesiącu
ślub brany jest w urodziny jednego z państwa młodych
ślub został przełożony na później (wedle wierzeń przekładanie ślubu na później mogło spowodować nawet śmierć któregoś z małżonków)
pan młody zobaczy pannę młodą ubraną do ślubu jeszcze przed samą ceremonią
panna młoda nosi perły (każda perła symbolizuje łzę wylaną w małżeństwie)
w kościele pojawią się nietoperze, albo, co gorsza, któryś przeleci nad głowami państwa młodych.

Szczególnie rozbawił mnie ten z kichającym kotem
Kaja83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości