|
|
#961 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
Cytat:
![]() Nam u USC też nie zeszło więcej jak 15
|
|
#962 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i koniec końców na szczęście jestem bardzo zadowolona mimo że fioletu nie mam ![]() Cytat:
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-06-21 o 19:18 |
||
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My na szczęście już miesiąc temu skończyliśmy nasz salon, zdecydowaliśmy się na ciemny brąz + krem, tak klasycznie, bo chcieliśmy, aby rodzice mogli w nim odpoczywać i żeby dobrze się czuli Jesteśmy bardzo zadowoleni Właśnie przed chwilą dostałam sms od narzeczonego o treści : "Podobno w sierpniu ma być bardzo mało deszczu " Nie pozostaje nam nic innego, jak w to wierzyć, sierpnióweczki ![]()
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-06-21 o 19:26 |
|
|
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie połączenia kremowo-brązowe też mi się podobają. ![]() Też słyszałam, że sierpień ma być ładny. Oby
|
|
|
|
|
#966 |
|
Przyczajenie
|
Świadkowa poprosiła mnie o listę dziewczyn które bym chciała widzieć na panieńskim i tu powstało pytanie czy zapraszać koleżanki ze studiów, które nie są zaproszone na wesele
jak myślicie czy to wypada
|
|
|
|
#967 |
|
Raczkowanie
|
Witam Sierpnióweczki
![]() Odwołałam dzisiaj noclegi w hotelu dla gości ... Znalazłam agroturystykę niedaleko i wyjdzie taniej i z korzyścią dla gości ( doba kończąca się o 15-16 a nie tak jak w hotelu 10 rano) więc mam nadzieję że wyjdę na tym ok. Poza tym w niedzielę spadliśmy u K. z ambony z zapowiedziami ![]() Podczas wizyty na Bieszczadach z zaproszeniami moja chrzestna obdarowała nas kolejnym prezentem ślubnym - kompletem ręczników kolorek beżowo-zielony My również z K. planujemy remont jego pokoju po ślubie - wymianę okien i przy okazji zmianę koloru ścian na mój ukochany fioletowy w połączeniu z beżem
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za przywitanie
![]() Ślub 13 sierpnia w Rybniku Trochę skromnie, ze względu na n iski budżet Sukienka odkupiona od koleżanki Dj, zamiast orkiestry Czym tu się chwalić Nawet jeszcze bucików nie mam bo nie wiem jaki kolor kupić ![]() Tak Was czytam i czasami (przepraszam) ale zazdroszczę , bo zawsze marzyłam o takim ślubie jak z bajki a załatwiamy żeby taniej było |
|
|
|
#969 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My na razie nie mamy nawet gdzie naszego dobytku gromadzić, bo w akademiku nie ma miejsca na nadmierne zapasy. Mamy po 2 ręczniki i prześcieradła a pościel dostarcza nam pani z administracji Cytat:
Ja też myślałam polować na jakiś fajny weekendzik na gruponach. Jeśli lubisz przeglądać tego typu stronki to polecam znizkomania.pl. Tam masz pokumulowane oferty z kilku. Chyba tylko okazika nie ma. W sumie to jest dobry pomysł, bo na dłużej niż weekend raczej się nie wyrwiemy. A tak dobre i to ![]() Cytat:
Chyba wypada. Ja bym zaprosiła te dziewczyny, z którymi chciałabym się dobrze bawić tej jednej panieńskiej nocy. A jak którejś się nie spodoba, to najwyżej odmówi. |
||||
|
|
|
#970 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Widzę, że na tapecie podróże poślubne czy też weekendy. Ja czekam na decyzję o urlopie od początku września, a podróż dostajemy w prezencie ślubny - póki co miejsce nie jest nam znane (sugestie wskazują na Grecję lub Hiszpanię) |
||
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś z mojego miasta jakiego macie dj-a ? a foto albo kam macie ? |
|
|
|
|
#973 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#974 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: za usc i dwumiesiecznice![]() Cytat:
![]() Cytat:
strasznie dlugo i chyba wiekszosc z nas zalatwila to w 20min wiec dziwie sie ze u was tyle to trwa ![]() Cytat:
ja sama tez bylam na panenskim u kolezanki a na slub nie bylam proszona
|
|
#975 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale w zimie może znów potłukę pupkę na stoku albo uda nam się wyrwać latem na szlaki ![]() Bielizna to majciochy figi albo szorty.. moje się stringów a w niektórych dodatkowo czuję się jak na pile tarczowej ![]() Cytat:
Cytat:
Dziś przyszły zaproszenia - Pościel i ręczniki piękne! Cytat:
Uszy do góry. Poza tym liczy się sakrament i obecność bliskich
|
||||
|
|
|
#976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że nie ma w tym nic złego.Cytat:
- na pewno jest piękna.U nas też DJ. |
||
|
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
To moja suknia
|
|
|
|
#978 |
|
Raczkowanie
|
A to chyba buty bo nie jestem zdecydowana
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#981 |
|
Wtajemniczenie
|
mi tez sie podoba
delikatna ale z klasa buty bardzo ladne a co jeszcze planujesz w kolorze butow???
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
pati, fajnie, że udało się Wam znaleźć tą agroturystykę, w takim miejscu goście będą się nawet czuli swobodniej no i przede wszystkim będą mogli dłużej pospać i na spokojnie sobie wrócić
emilia1990, piękną masz suknię A co do wesela to powiem tak- wiele z nas musi rezygnować z różnych rzeczy, bo zwyczajnie brakuje pieniędzy i to nie jest powód do tego, aby negatywnie się nastawiać paula, nie mam pojęcia jak to jest z tą spowiedzią, nasz ksiądz chyba po prostu zapomniał, dlatego podejdziemy do niego w którąś niedzielę ![]() To czekamy na wiadomość od wujka ![]() ![]() aga, fajne plany na podróż Świetny taki prezent
|
#983 | ||
|
Zakorzenienie
|
aha... to nie wiem. Zapytamy jak zaniesiemy zapowiedzi z Łosiowej parafii...
Cytat:
(ale było tak bardziej, że świadek zaprosił znajomych młodego na paintball i imprezę).pokaż foto ![]() Wiesz, my też oszczędzamy na czym się da. Suknia z wyprzedaży, butki za grosze, foto i kam wybrane w rozsądnej cenie, muzykę ogarnia nasz kumpel dj, noclegi dla gości po znajomości za grosze, samochód do ślubu - przypadkiem się okazało, że znajomy tatusia jakiś zabytek ma to nas zawiezie, a tak to jechalibyśmy byle czym, zaproszenia itp robimy sami, przez co płacimy 1/4 albo i mniej standardowej ceny (np. zawieszki na wódkę wyjdą około 2 gr sztuka). I niczego z tego co mamy byśmy nie zmienili. Zobaczymy jeszcze jak wyjdzie "w praniu" ale na chwilę obecną wszystko jest tak jak byśmy chcieli, a dużo taniej, bo wystarczyło pokombinować, podzwonić, popytać. Wcale nie trzeba wydać mnóstwa kasy, żeby zrobić coś fajnego. Śliczna! nie wiem nawet czy nie mam gdzieś podobnej na dysku (zanim pomierzyłam jakiekolwiek to taki typ chciałam. Potem mi się odmieniło ).Cytat:
![]() aaaaaale mi się nie chce. Dziś pisania pracy ciąg dalszy. Promotor poprawił mi pierwszą część. Jutro idę odebrać, bo nie przepchnął przez maila. Za dużo waży. Podobno nie jest tak źle. Zobaczymy
|
||
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Piękna suknia, naprawdę. Mierzyłam podobną
Buciki bardzo ładne |
|
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
Suknia boska
Co to wesele, to jest tak jak Dziewczyny piszą, większość ma ograniczony budżet. Masz u boku swojego przyszłego męża i na pewno będzie to dla Was jak piękny dzień i wspaniała uroczystość ![]() Co do wieczoru panieńskiego, to ja jak sobie go sama nie zorganizuję to raczej nie będę go mieć ![]() Dzisiaj zaczęłam urlop i czas się wziąć do nauki
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Nadrobiłam Was, ale za duzo miałam zaległości, żeby odpisywać. teraz postaram się już byc na bieżąco.
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
Skromniutko nie znaczy źle. Każda ma ograniczony budżet na swój sposób. Tak jak i paula54 ja zaproszenia zrobiłam sama i goście byli zachwyceni, a kosztowały mnie naprawdę niewiele ( jakieś 0,80 gr za sztukę) Jeśli się tylko chce to można mieć coś z niczego
nie ma się co łamać. Ja zawsze bardzo chciałam mieć księgę gości - na allegro kosztują majątek, więc zrobiłam ją sama i jestem zadowolona
|
#988 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Wiesz, my też oszczędzamy na czym się da. Suknia z wyprzedaży, butki za grosze, foto i kam wybrane w rozsądnej cenie, muzykę ogarnia nasz kumpel dj, noclegi dla gości po znajomości za grosze, samochód do ślubu - przypadkiem się okazało, że znajomy tatusia jakiś zabytek ma to nas zawiezie, a tak to jechalibyśmy byle czym, zaproszenia itp robimy sami, przez co płacimy 1/4 albo i mniej standardowej ceny (np. zawieszki na wódkę wyjdą około 2 gr sztuka). I niczego z tego co mamy byśmy nie zmienili. Zobaczymy jeszcze jak wyjdzie "w praniu" ale na chwilę obecną wszystko jest tak jak byśmy chcieli, a dużo taniej, bo wystarczyło pokombinować, podzwonić, popytać. Wcale nie trzeba wydać mnóstwa kasy, żeby zrobić coś fajnego. Tobie również dziękuję, cieszę się ze mnie rozumiecie Ja jestem zupełnie sama, nie mam rodziców no i nie ma mi kto pomóc ![]() A mój narzeczony nie zarabia za dużo stąd te ograniczenia Ale kochane jesteście dziękuję |
||
|
|
|
#989 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej, hej
![]() Jestem połowicznie zadowolona ![]() USC załatwiony ale księdza nie zastaliśmy a TŻ musiał już do pracy jechać, więc odwiedzimy go dopiero w piątek wieczorem....A wczoraj zanieśliśmy 2 zaproszenia, babciom i dziadziom moim ![]() Cytat:
![]() a pościel 55 zł kupowałam u takiego pana, co ma hurtownie, ale na takim stoisku, obeszłam sklepy co by sprawdzić ile w sklepach kosztują takie rzeczy, to ręczniki za 150 zł widziałam takie komplety a pościel za 80, więc ciut oszczędności u pana było ![]() strasznie długo każą Wam czekać... my dziś w ciągu 30 minut załatwiliśmy wszystko razem z przejsciem do banku, zaplaceniem tam za akt małżenstwa i wroceniem do USC po świstki ![]() Cytat:
oby ![]() Cytat:
a kupilam w Krośnie na targowicy, pan ma stoisko tam, ceny sporo niższe niż np w Greenie, czy przy rynku w sklepach z takimi rzeczami ![]() śliczna suknia i butki! ![]() Cytat:
niektórzy znajomi, którzy nie wiedzieli, że sami robimy nie mogli się nadziwić a mamy bardzo prościutkie zaproszenia
|
||||
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny trochę na wesoło o przesądach ślubnych:
(Podobno) Będziemy szczęśliwi w małżeństwie, jeżeli: • w dniu ślubu damy kotu do zjedzenia jakiś przysmak, podany we własnym bucie zamiast w miseczce • kot kichnie, siedząc przed panną młodą • przed wyjazdem do ślubu, jedno z narzeczonych śni o ślubie w noc poprzedzającą to wydarzenie • ślub weźmiemy w czerwcu, ponieważ, jak mówi stare przysłowie irlandzkie, pary zaślubione w tym miesiącu mają miesiąc miodowy przez całe życie • ceremonia ślubu trwa od wpół do godziny do pełnej godziny, ponieważ wskazówka minutowa poruszająca się "w górę" wróży wzrastające szczęście • ślub odbędzie się po południu. • w dniu ślubu jest piękna pogoda (burzliwa pogoda wróży burzliwy związek) • podczas wychodzenia z kościoła padnie na nowożeńców promień słońca • w dniu ślubu pada śnieg • w drodze do kościoła młodzi ujrzą jagnię lub synogarlicę • nad głowami orszaku przeleci stado białych ptaków • pan młody schowa w kieszeni kawałek chleba, który wyrzuci po drodze (symbolizuje to wyrzucenie problemów) albo da komuś głodnemu (zapowiada to materialne powodzenie będące skutkiem szczodrości); do głodnych zaliczają się także zwierzęta • po sukni panny młodej tuż przed ślubem przespaceruje pająk • podczas ślubu panna młoda nosi kolczyki • pannę młodą uczesze i założy jej welon szczęśliwa mężatka, tuż przed wyjściem do ślubu • do lewego buta, tuż przed wejściem do kościoła, panna młoda włoży nową monetę • w wianku lub bukiecie znajdą się kwiaty pomarańczy (przynoszą szczęście, symbolizują niewinność, czystość, trwałą miłość i płodność) • do kościoła młodzi wniosą szczyptę soli (odgania zło) • pan młody ma w kieszeni podkowę (może być miniaturowa) • panna młoda płacze podczas ślubu (w ten sposób wypłacze od razu wszystkie łzy i nie będzie potrzebowała ich później) • oboje młodzi wejdą i wyjdą z kościoła prawą nogą (Podobno) Małżeństwo nie będzie udane, jeżeli: • młodzi urodzili się w tym samym miesiącu • ślub brany jest w urodziny jednego z państwa młodych • ślub został przełożony na później (wedle wierzeń przekładanie ślubu na później mogło spowodować nawet śmierć któregoś z małżonków) • pan młody zobaczy pannę młodą ubraną do ślubu jeszcze przed samą ceremonią • panna młoda nosi perły (każda perła symbolizuje łzę wylaną w małżeństwie) • w kościele pojawią się nietoperze, albo, co gorsza, któryś przeleci nad głowami państwa młodych. Szczególnie rozbawił mnie ten z kichającym kotem ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.

za miesiące i za USC
my wybieramy się jutro
A byliśmy w USC 15 czerwca... Miesiąc muszą 3 papierki wypisywać? 

klask i: za usc i dwumiesiecznice